Tillbaka till menyerna

Favoriter

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 1137 Kcal

    • Frukost - 366 Kcal

      Kesoplättar

    • Lunch - 306 Kcal

      Tonfiskröra med ägg

    • Middag - 464 Kcal

      Tacosallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1359 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 712 Kcal

      Broccoligryta med räkor och saffran

    • Middag - 648 Kcal

      Kebabsallad med sås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 606 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 239 Kcal

      Champinjonomelett med skinka

    • Middag - 367 Kcal

      Blomkålsris med varmrökt lax och romsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 824 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 603 Kcal

      Glutenfri kantarellpaj med västerbottenost

    • Middag - 220 Kcal

      Kalvfärsfrikadeller i tomatsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 712 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 712 Kcal

      Broccoligryta med räkor och saffran

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 25.6 gram

Fett: 60.2 gram

Protein: 69.2 gram

Energi: 927.4 kcal

  • Måndag frukost 366 Kcal

    Kesoplättar

    Enkel frukost eller mellanmål, kesoplättar med god topping på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 366 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 100 g keso
    • 0.75 msk fiberhusk
    • 1 msk smör
    Topping
    • 2 msk kesella
    • 0.5 dl blåbär
    • 0.5 dl hallon (färska)

    Gör så här

    • Lägg ägg, keso och fiberhusk i en matberedare och mixa.
    • Hetta upp en plättlagg med smör och fördela smeten.
    • Grädda några minuter per sida på låg värme.
    • Blanda keso och kesella och lägg på de varma plättarna.
    • Toppa med blåbär och hallon.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 100 g keso
    • 0.75 msk fiberhusk
    • 1 msk smör
    Topping
    • 2 msk kesella
    • 0.5 dl blåbär
    • 0.5 dl hallon (färska)

    Måndag lunch 306 Kcal

    Tonfiskröra med ägg

    En tallrik fylld med trevligheter - krämig tonfiskröra, ett kokt ägg och grönsaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 306 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl sojabönor
    • 95 g tonfisk
    • 125 g keso
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 1 msk rödlök
    • 0.25 st röd paprika
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 15 g bladspenat
    • 1 st kokt ägg
    • 0.25 st paprikaringar
    • 50 g broccoli
    • 1 msk citronsaft
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 st citronklyfta

    Gör så här

    • Koka först sojabönorna någon minut i lättsaltat vatten.
    • Häll av vattnet från tonfisken och lägg i en skål. Blanda ner keso, majonnäs, senap, rödlök, paprika och gräslök. Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg spenat i en skål och lägg på tonfiskröra, ägg, sojabönor och lite paprika.
    • Blanda broccoli med citronsaft och olja i en skål och lägg vid sidan av tonfiskröran.
    • Dekorera med citronklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl sojabönor
    • 95 g tonfisk
    • 125 g keso
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 1 msk rödlök
    • 0.25 st röd paprika
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 15 g bladspenat
    • 1 st kokt ägg
    • 0.25 st paprikaringar
    • 50 g broccoli
    • 1 msk citronsaft
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 st citronklyfta

    Måndag middag 464 Kcal

    Tacosallad

    Ät en god tacosallad, lägg till bröd så kan hela familjen mumsa tillsammans!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 464 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 2 msk tacokrydda
    • 1 msk vatten
    • 5 st pärltomater
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.33 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås

    Gör så här

    • Strimla salladen och lägg på en tallrik.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn nötfärsen.
    • Strö på tacokrydda och stek någon minut.
    • Häll på vatten och stek ytterligare någon minut.
    • Dela tomaterna.
    • Skala och strimla rödlök.
    • Lägg på köttfärs på salladen och toppa med tomater, rödlök, gurka, riven ost och persilja.
    • Servera med gräddfil och tacosås.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 2 msk tacokrydda
    • 1 msk vatten
    • 5 st pärltomater
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.33 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås
  • Tisdag lunch 712 Kcal

    Broccoligryta med räkor och saffran

    En krämig broccoligryta med räkor och smak av saffran. Toppa soppan med knaperstekta bacon!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 64 gram

    Energi: 712 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1000 g räkor med skal
    • 2 st broccolistånd
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd paprika
    • 1 msk smör
    • 1 paket saffran
    • 0.5 tärning fiskbuljong
    • 3 dl grädde
    • 125 g mozarella
    • 0 salt och vitpeppar
    • 100 g bacon

    Gör så här

    • Skala räkorna och bryt broccolin i buketter.
    • Finhacka vitlöksklyftan och skiva paprikan.
    • Hetta upp en kastrull med smör och bryn vitlök och paprika några sekunder.
    • Tillsätt saffran, buljongtärning och grädde.
    • Blanda ner broccolin och låt koka i några minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skär mozzarellan i bitar och blanda i grytan.
    • Strimla bacon och knaperstek det i några minuter.
    • Häll upp grytan i tallrikar och toppa med det knaperstekta baconet.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1000 g räkor med skal
    • 2 st broccolistånd
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd paprika
    • 1 msk smör
    • 1 paket saffran
    • 0.5 tärning fiskbuljong
    • 3 dl grädde
    • 125 g mozarella
    • 0 salt och vitpeppar
    • 100 g bacon

    Tisdag middag 648 Kcal

    Kebabsallad med sås

    En enkel sallad med kebabkött och lite sås. Välj mellan kebabsås eller chilimajonnäs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 49 gram

    Energi: 648 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g kebab (Hälsans kök)
    • 1 tsk smör
    • 3 dl blandsallad
    • 5 st cocktailtomat
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 st paprika
    • 1 msk rödlök
    • 2 msk chilimajonnäs

    Gör så här

    • Stek kebabköttet i en stekpanna med smör.
    • Lägg upp sallad på tallrik och lägg på kebabkött, alla grönsaker och servera med såsen.
    • Toppa med jalapenos om du har hemma.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g kebab (Hälsans kök)
    • 1 tsk smör
    • 3 dl blandsallad
    • 5 st cocktailtomat
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 st paprika
    • 1 msk rödlök
    • 2 msk chilimajonnäs
  • Onsdag lunch 239 Kcal

    Champinjonomelett med skinka

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 239 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 g champinjon
    • 75 gram skinka
    • 6.67 msk purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja
    • 0 g blandad sallad

    Gör så här

    • Skiva champinjonerna och lägg i en stekpanna och stek några minuter.
    • Strimla skinkan och lägg ner i stekpannan när vätskan från champinjonerna har kokat in.
    • Tillsätt lite olja och purjolök.
    • Vispa ihop ägg, salt och peppar i en skål.
    • Häll ner smeten i stekpannan och stek på låg värme i ca 5 minuter.
    • Toppa med persilja och servera med grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 g champinjon
    • 75 gram skinka
    • 6.67 msk purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja
    • 0 g blandad sallad

    Onsdag middag 367 Kcal

    Blomkålsris med varmrökt lax och romsås

    En snabblagad lunch eller middag - Lax med romsås som serveras med blomkålsris!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 367 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 st citron
    • 1 msk olivolja
    • 5 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 styck tomat
    • 0.25 st gurka
    • 200 g varmrökt lax
    Romsås
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk caviar mix

    Gör så här

    • Bryt blomkålen i buketter och lägg i en matberedare.
    • Mixa till en gryning konsistens.
    • Lägg i en skål och pressa saften från en citron över.
    • Tillsätt olivolja och persilja.
    • Blanda om ordentligt.
    • Smaka och med salt och peppar.
    • Skär tomater i mindre bitar.
    • Skär gurkan i tärningar.
    • Blanda ner tomater och gurka i blomkålsriset.
    • Gör romsåsen genom att blanda alla ingredienser i en skål.
    • Servera blomkålsris med lax och romsås.
    • Dekorera med citronskivor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 st citron
    • 1 msk olivolja
    • 5 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 styck tomat
    • 0.25 st gurka
    • 200 g varmrökt lax
    Romsås
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk caviar mix
  • Torsdag lunch 603 Kcal

    Glutenfri kantarellpaj med västerbottenost

    Gör en härlig paj och servera till hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 603 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 250 g smördeg glutenfri
    Fyllning
    • 400 g trattkantareller
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 10 cm purjolök
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven västerbottenost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader. Rulla ut pajdegen i en pajform ca: 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel och förgrädda i ugnen i 10 minuter. Höj temperaturen till 200 grader.
    • Rensa svampen. Skala och skär löken i mindre och finhacka vitlöken. Hetta upp en stekpanna med smör och lägg först ner svampen och låt steka 5 minuter.
    • Tillsätt lök och vitlök och krydda. Strimla purjolök och blanda ner. Fördela svampblandningen i pajformen och strö över ost. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål och häll över pajen.
    • Sätt in i ugnen i ca 30 minuter

    Ingredienser

    4 portioner

    • 250 g smördeg glutenfri
    Fyllning
    • 400 g trattkantareller
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 10 cm purjolök
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven västerbottenost

    Torsdag middag 220 Kcal

    Kalvfärsfrikadeller i tomatsås

    Laga en god fredagsmiddag till familjen, kalvfärsfrikadeller i tomatsås och riven parmesanost på, mums!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 220 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 1 tsk citronzest
    • 250 g kalvfärs
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g konserverade tomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk oregano
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 tsk honung
    • 1 klyfta vitlök
    Tillbehör
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0.5 dl parmesan
    • 1 st squash

    Gör så här

    • Knäck ägg i en bunke och blanda grädde, vitlök,  salt och svartpeppar, persilja, örtagårdskrydda och citronzest.
    • Blanda i kalvfärsen.
    • Forma färsen till bollar och hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Stek frikadellerna på medeltemperatur i 5 minuter.
    • Ta fram en kastrull och häll ner tomaterna.
    • Krydda med salt, peppar, torkade örter, honung och pressa ner vitlök i såsen.
    • Lägg ner frikadellerna i tomatsåsen och låt puttra på medeltemperatur i 15 min.
    • Servera med färsk basilika, hyvlad squash och lite parmesanost.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 1 tsk citronzest
    • 250 g kalvfärs
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g konserverade tomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk oregano
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 tsk honung
    • 1 klyfta vitlök
    Tillbehör
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0.5 dl parmesan
    • 1 st squash
  • Lördag middag 712 Kcal

    Broccoligryta med räkor och saffran

    En krämig broccoligryta med räkor och smak av saffran. Toppa soppan med knaperstekta bacon!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 64 gram

    Energi: 712 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1000 g räkor med skal
    • 2 st broccolistånd
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd paprika
    • 1 msk smör
    • 1 paket saffran
    • 0.5 tärning fiskbuljong
    • 3 dl grädde
    • 125 g mozarella
    • 0 salt och vitpeppar
    • 100 g bacon

    Gör så här

    • Skala räkorna och bryt broccolin i buketter.
    • Finhacka vitlöksklyftan och skiva paprikan.
    • Hetta upp en kastrull med smör och bryn vitlök och paprika några sekunder.
    • Tillsätt saffran, buljongtärning och grädde.
    • Blanda ner broccolin och låt koka i några minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skär mozzarellan i bitar och blanda i grytan.
    • Strimla bacon och knaperstek det i några minuter.
    • Häll upp grytan i tallrikar och toppa med det knaperstekta baconet.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1000 g räkor med skal
    • 2 st broccolistånd
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd paprika
    • 1 msk smör
    • 1 paket saffran
    • 0.5 tärning fiskbuljong
    • 3 dl grädde
    • 125 g mozarella
    • 0 salt och vitpeppar
    • 100 g bacon
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 9 st ägg
  • 95 g tonfisk
  • 1 st kokt ägg
  • 150 g nötfärs
  • 2000 g räkor med skal
  • 200 g bacon
  • 150 g kebab (Hälsans kök)
  • 75 gram skinka
  • 200 g varmrökt lax
  • 250 g kalvfärs
Mejeri
  • 225 g keso
  • 5.33 msk smör
  • 2 msk kesella
  • 0.5 dl riven ost
  • 0.83 dl gräddfil
  • 10 dl grädde
  • 250 g mozarella
  • 2 dl riven västerbottenost
  • 0.5 dl parmesan
Torrvaror
  • 0.75 msk fiberhusk
  • 3.5 tsk olivolja
  • 200 g konserverade tomater
  • 1 tsk honung
Frukt/grönt
  • 0.5 dl blåbär
  • 0.5 dl hallon (färska)
  • 1 dl sojabönor
  • 2.25 msk rödlök
  • 2.25 st röd paprika
  • 15 g bladspenat
  • 0.25 st paprikaringar
  • 50 g broccoli
  • 1 msk citronsaft
  • 1 st citronklyfta
  • 5 dl blandsallad
  • 5 st pärltomater
  • 1.25 st gurka
  • 4 st broccolistånd
  • 5 klyfta vitlök
  • 5 st cocktailtomat
  • 0.5 st paprika
  • 250 g champinjon
  • 16.67 msk purjolök
  • blandad sallad
  • 0.5 st blomkålshuvud
  • 0.5 st citron
  • 1 styck tomat
  • 400 g trattkantareller
  • 1 st gul lök
  • 1 tsk citronzest
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 1 st squash
Övrigt
  • 1 msk majonnäs
  • 1 msk tacosås
  • 2 msk chilimajonnäs
  • 2 msk caviar mix
  • 250 g smördeg glutenfri
Kryddor/smaksättare
  • 0.5 msk sötstark senap
  • 1 msk gräslök
  • 2 msk tacokrydda
  • 7 msk persilja
  • 2 paket saffran
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 1 msk bladpersilja
  • 0.5 tsk örtagårdskrydda
  • 0.5 msk oregano
  • 1 tsk torkad basilika

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!