Tillbaka till menyerna

Favoriter

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 1045 Kcal

    • Frukost - 226 Kcal

      Rostad Ketomüsli

    • Lunch

    • Middag - 819 Kcal

      Kycklinggratäng med grönkål och boursinost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 13.2 gram

Fett: 90.6 gram

Protein: 47.1 gram

Energi: 1045.4 kcal

  • Måndag frukost 226 Kcal

    Rostad Ketomüsli

    God müsli som inte innehåller mycket kolhydrater och passar perfekt när du äter ketogen kost. Förvara müslin i en burk och ta upp vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 226 kcal

    Ingredienser

    15 portioner

    • 2 dl pumpafrön
    • 2 dl solrosfrön
    • 1 dl paranötter
    • 1 dl valnötter
    • 1 dl hasselnötter
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 msk kanel
    • 2 dl kokosskivor

    Gör så här

    • Hacka nötterna grovt.
    • Rosta frön och paranötter i en torr panna i några minuter. Häll i en skål.
    • Rosta valnötter och hasselnötter i en torr panna och häll på honung och strö på kanel.
    • Låt rosta ytterligare någon minut och blanda ner i skålen med frön och paranötter.
    • Tillsätt kokosskivor och blanda om.
    • Häll upp müslin i en burk med lock.

    Ingredienser

    15 portioner

    • 2 dl pumpafrön
    • 2 dl solrosfrön
    • 1 dl paranötter
    • 1 dl valnötter
    • 1 dl hasselnötter
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 msk kanel
    • 2 dl kokosskivor

    Måndag middag 819 Kcal

    Kycklinggratäng med grönkål och boursinost

    En fantastiskt god gratäng med boursinost. Kycklinglårfilé går att byta ut mot lax eller annat protein!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 70 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 819 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 50 g grönkål
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 2 dl grädde
    • 75 g Boursinost
    • 1 dl riven ost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Strö på lite salt, peppar och örtagårdskrydda på kycklingen.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklinglårfiléerna runt om i några minuter.
    • Lägg i en ugnsfast form. Strimla grönkål, hacka lök och riv vitlök fint.
    • Hetta upp en kastrull med smör och bryn grönkål, lök och vitlök någon minut.
    • Tillsätt buljongtärningen och grädde.
    • Smula ner Boursinosten och smaka av med salt och peppar.
    • Häll gräddblandningen över kycklingen och toppa med riven ost.
    • Gratinera i ugnen i cirka 20 minuter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 50 g grönkål
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 2 dl grädde
    • 75 g Boursinost
    • 1 dl riven ost
Torrvaror
  • 2 dl pumpafrön
  • 2 dl solrosfrön
  • 1 dl paranötter
  • 1 dl valnötter
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 tsk flytande honung
  • 2 dl kokosskivor
Kryddor/smaksättare
  • 1 msk kanel
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 1 st hönsbuljongtärning
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 300 g kycklinglårfilé
Mejeri
  • 2 tsk smör
  • 2 dl grädde
  • 75 g Boursinost
  • 1 dl riven ost
Frukt/grönt
  • 50 g grönkål
  • 0.5 st gul lök
  • 1 klyfta vitlök

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!