Tillbaka till menyerna

Fattiga veckan

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 1312 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 418 Kcal

      Bacon och äggmuffins

    • Lunch - 447 Kcal

      Stekt torsk med örtsås och flagad mandel

    • Middag - 447 Kcal

      Kycklingpaj med curry

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 795 Kcal

    • Frukost - 81 Kcal

      Detox My Morning

    • Lunch - 237 Kcal

      Budget - Blomkålssoppa

    • Middag - 477 Kcal

      Skaldjursgryta med squash och tomat

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 974 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 146 Kcal

      Lingonsmoothie

    • Lunch - 370 Kcal

      Köttfärsragu med stekt blomkål

    • Middag - 459 Kcal

      Lax med örtsås och broccoli

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 998 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 369 Kcal

      Dinkelpannkakor med bär

    • Lunch - 340 Kcal

      Sötpotatissoppa

    • Middag - 289 Kcal

      Torskrygg med kantarellpytt

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1616 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 318 Kcal

      Nyponfralla med dadlar, valnötter och pålägg

    • Lunch - 615 Kcal

      Rotfruktsgratäng med fetaost

    • Middag - 683 Kcal

      Tacougnspannkaka

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1496 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 384 Kcal

      Äggröra med kycklingbacon

    • Lunch - 434 Kcal

      Lax med grönsakshack och fetaost

    • Middag - 366 Kcal

      Kyckling pad thai med nudlar

    • Mellanmål

    • Dessert - 312 Kcal

      Våfflor med bär och kesella

  • Söndag - 715 Kcal

    • Frukost - 146 Kcal

      Lingonsmoothie

    • Lunch - 244 Kcal

      Spenatsoppa med avokado

    • Middag - 326 Kcal

      Köttfärssås med tomatsallad

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 64 gram

Fett: 63.6 gram

Protein: 64 gram

Energi: 1129.3 kcal

  • Måndag frukost 418 Kcal

    Bacon och äggmuffins

    Frukostmuffins gjorda på ägg och bacon, toppa med färsk gräslök.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 418 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st muffinsformar
    • 20 g bacon
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Hetta upp en stekpanna och knaperstek bacon.
    • Lägg bacon skivorna på ett papper och låt fettet rinna av.
    • Placera muffinsformar på en plåt och knäck två ägg i varje form.
    • Salta och peppra.
    • Lägg en baconskiva i varje muffins och sätt in plåten i ugnen i ca 20 min.
    • Toppa med färsk gräslök.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st muffinsformar
    • 20 g bacon
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök

    Måndag lunch 447 Kcal

    Stekt torsk med örtsås och flagad mandel

    En riktigt god torskmåltid med örtsås och flagad mandel. Denna rätt serveras tillsammans med sparris och picklad rödlök!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 447 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 dl mandelspån
    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 tsk smör
    • 250 g sparris
    • 4 st dillkvistar
    Kall örtsås
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk dill
    • 1 msk gräslök
    • 1 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    Picklad rödlök
    • 1 st rödlök
    • 1 msk ättika
    • 2 msk sukrin melis
    • 0.75 dl vatten

    Gör så här

    • Gör först den picklade rödlöken genom att skiva rödlök tunt och lägg i en skål.
    • Blanda ner resten av ingredienserna och låt stå.
    • Gör såsen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Rosta mandelspånen i en torr stekpanna.
    • Strö på salt och peppar på fisken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn fisken några minuter per sida.
    • Lägg sparrisen bredvid och stek runt om.
    • Lägg fisken på en tallrik och toppa med örtsås, mandelspån och servera med sparris och picklad rödlök.
    • Dekorera med dill.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 dl mandelspån
    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 tsk smör
    • 250 g sparris
    • 4 st dillkvistar
    Kall örtsås
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk dill
    • 1 msk gräslök
    • 1 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    Picklad rödlök
    • 1 st rödlök
    • 1 msk ättika
    • 2 msk sukrin melis
    • 0.75 dl vatten

    Måndag middag 447 Kcal

    Kycklingpaj med curry

    Gott och räcker till många!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 447 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 2 dl mjöl av bovete
    • 3.5 msk psylliumhusk
    • 100 g smör
    • 0.2 tsk salt
    Fyllning
    • 1 st hel kyckling
    • 10 cm purjolök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 100 g vatten
    • 0.5 tsk salt
    • 0.2 tsk svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 2 dl riven ost
    • 2.5 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Mät upp mjölet och lägg i smöret.
    • Arbeta snabbt ihop degen och kläm ut den i en pajform.
    • Pricka skalet med en gaffel och ställ in i frysen i 20 minuter.
    • Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
    • Bena ur kycklingen och lägg i pajskalet.
    • Strimla purjolök och lägg över kycklingen.
    • Vispa ägg, grädde, vatten, ost, salt, peppar och curry i en skål och häll i pajskalet.
    • Strö över pinjenötter och grädda i mitten av ugnen i ca: 20 – 25 minuter.
    • Servera med grönsallad gjord på färsk spenat, gurka, paprika och alfaalfagroddar med 1 msk olivolja + ½ msk balsamvinäger.
    • Servera direkt.

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 2 dl mjöl av bovete
    • 3.5 msk psylliumhusk
    • 100 g smör
    • 0.2 tsk salt
    Fyllning
    • 1 st hel kyckling
    • 10 cm purjolök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 100 g vatten
    • 0.5 tsk salt
    • 0.2 tsk svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 2 dl riven ost
    • 2.5 msk pinjenötter
  • Tisdag frukost 81 Kcal

    Detox My Morning

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 81 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 6 tsk ingefära
    • 1.5 st citron
    • 3.5 tsk agavesirap
    • 600 g vatten
    • 1 tsk cayennepeppar

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser i en kanna och servera i glas eller häll upp på flaska.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 6 tsk ingefära
    • 1.5 st citron
    • 3.5 tsk agavesirap
    • 600 g vatten
    • 1 tsk cayennepeppar

    Tisdag lunch 237 Kcal

    Budget - Blomkålssoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 237 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 5 dl vatten
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 3 st snackspaprika
    • 0.5 st gurka
    • 1 st dillkvistar

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Skär blomkålen i buketter.
    • Häll olivolja i en kastrull och fräs lök, vitlök och blomkål i någon minut.
    • Häll på vatten och smula ner en buljongtärning.
    • Låt koka 10 minuter.
    • Mixa soppan slät och häll tillbaka i kastrullen.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Finhacka grönsakerna till toppingen.
    • Häll upp soppan i en tallrik och lägg på toppingen.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 5 dl vatten
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 3 st snackspaprika
    • 0.5 st gurka
    • 1 st dillkvistar

    Tisdag middag 477 Kcal

    Skaldjursgryta med squash och tomat

    Gryta med skaldjur, squash och tomat i - en trevlig helgmiddag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 42 gram

    Energi: 477 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 msk olivolja
    • 150 g musslor
    • 100 g scampi
    • 100 g Bläckfisk
    • 100 g krossade tomater
    • 0.5 msk hummerfond
    • 0.5 tsk honung
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 paket kikärtor
    • 150 g cocktailtomater
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skala och hacka löken.
    • Skär squashen i mindre bitar och finhacka chilin.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs lök, squash och chili.
    • Tillsätt seafoodmixen och stek några minuter.
    • Tillsätt krossade tomater, hummerfond, honung och grädde.
    • Häll av kikärtorna och skölj i kallt vatten.
    • Tillsätt kikärtor, hela pärltomater och vitlöksklyftor.
    • Hacka basilikan men spara några blad till dekoration.
    • Blanda ner hackad basilika och smaka av med salt och peppar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 msk olivolja
    • 150 g musslor
    • 100 g scampi
    • 100 g Bläckfisk
    • 100 g krossade tomater
    • 0.5 msk hummerfond
    • 0.5 tsk honung
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 paket kikärtor
    • 150 g cocktailtomater
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
  • Onsdag frukost 146 Kcal

    Lingonsmoothie

    En njutbar röd smoothie med lingon som ger en unik smak!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 146 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl lingon (frysta)
    • 1 dl hallon (frysta)
    • 0.5 st banan
    • 100 g vatten
    • 0.5 dl havremjölk

    Gör så här

    • Skala bananen.
    • Lägg allt i en mixer, häll på vatten och mixa.
    • Häll på mjölk och mixa tills smoothien är slät.
    • Förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl lingon (frysta)
    • 1 dl hallon (frysta)
    • 0.5 st banan
    • 100 g vatten
    • 0.5 dl havremjölk

    Onsdag lunch 370 Kcal

    Köttfärsragu med stekt blomkål

    En god köttfärssås med blomkål och sallad som tillbehör!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 370 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st selleristjälk
    • 2 st morot
    • 1 msk olivolja
    • 600 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 400 g krossade tomater
    • 1 msk kalvfond
    • 1 msk flytande honung
    Tillbehör till en portion
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0.5 styck tomat
    • 1 dl rucola

    Gör så här

    • Strimla selleristängerna och skär moroten i små kuber.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja. Stek nötfärsen i några minuter och smula den samtidigt med en gaffel.
    • Tillsätt selleri, morot, finhackad lök och riven vitlök och stek i ytterligare några minuter.
    • Krydda med salt, peppar, örtagårdskrydda och chiliflakes
    • Rör ner krossade tomater, kalvfond och honung och låt köttfärssåsen koka ihop i cirka 30 minuter.
    • Stek blomkålsskivorna i lite olivolja och strö på salt och peppar.
    • Lägg upp på en tallrik och lägg ¼ av köttfärssåsen över.
    • Lägg på tomat och rucola.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st selleristjälk
    • 2 st morot
    • 1 msk olivolja
    • 600 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 400 g krossade tomater
    • 1 msk kalvfond
    • 1 msk flytande honung
    Tillbehör till en portion
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0.5 styck tomat
    • 1 dl rucola

    Onsdag middag 459 Kcal

    Lax med örtsås och broccoli

    Snabblagad, god laxmåltid tillsammans med örtsås och broccoli!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 459 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 10 g smör
    • 2 msk crème fraiche med örter
    • 100 g vatten
    • 50 g broccoli

    Gör så här

    • Skär fisken i mindre bitar.
    • Strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn fisken runt om i någon minut.
    • Tillsätt créme fraiche, vatten och broccolibuketter.
    • Låt sjuda några minuter och servera.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 10 g smör
    • 2 msk crème fraiche med örter
    • 100 g vatten
    • 50 g broccoli
  • Torsdag frukost 369 Kcal

    Dinkelpannkakor med bär

    En perfekt lördagsfrukost att servera till familjen. Servera pannkakorna med valfria bär och frukter.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 45 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 369 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 3 st ägg
    • 4 dl vaniljyoghurt
    • 4 dl dinkelmjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 3 tsk bakpulver
    • 2 tsk vaniljpulver
    • 0.5 msk smör
    Tillbehör
    • 1 tsk agavesirap
    • 0.5 dl frukt och bär

    Gör så här

    • Blanda de torra ingredienserna i en skål.
    • Tillsätt yoghurt och blanda om.
    • Knäck i äggen, ett i taget och vispa till en jämn smet.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och grädda pannkakor några minuter på varje sida.
    • Servera med agavesirap, frukt och bär.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 3 st ägg
    • 4 dl vaniljyoghurt
    • 4 dl dinkelmjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 3 tsk bakpulver
    • 2 tsk vaniljpulver
    • 0.5 msk smör
    Tillbehör
    • 1 tsk agavesirap
    • 0.5 dl frukt och bär

    Torsdag lunch 340 Kcal

    Sötpotatissoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 46 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 340 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 200 g sötpotatis
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st schalottenlök
    • 0 st röd chili
    • 0 tsk ingefära
    • 1 msk olivolja
    • 300 g vatten
    • 0.5 tärning grönsaksbuljong
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar.
    • Skala och finhacka vitlöken och hacka löken.
    • Skär chili i mindre bitar och riv ingefära.
    • Hetta upp en kastrull med olja och fräs lök, chili och ingefära några minuter.
    • Tillsätt sötpotatis, vatten och buljong och låt koka tills potatisen är mjuk.
    • Mixa till en slät soppa och smaka av med salt och peppar.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 200 g sötpotatis
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st schalottenlök
    • 0 st röd chili
    • 0 tsk ingefära
    • 1 msk olivolja
    • 300 g vatten
    • 0.5 tärning grönsaksbuljong
    • 0 salt och svartpeppar

    Torsdag middag 289 Kcal

    Torskrygg med kantarellpytt

    En torskrätt som är enkel att tillbereda men känns lyxig med de goda kantarellerna!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 289 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g torskfile
    • 150 g kantareller
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st äpple
    • 5 g smör
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 msk dill
    • 2 msk saffransaioli

    Gör så här

    • Tina fisk och kantareller.
    • Skär kantareller i lagom stora bitar.
    • Skär fänkål, squash, rödlök och äpple i tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kantareller och alla grönsaker några minuter.
    • Blanda ner hackad dill.
    • Lägg pytten lite vid kanterna och lägg ner fisken.
    • Strö på salt och peppar.
    • Toppa fisken med en klick saffranaioli och dekorera med dill.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g torskfile
    • 150 g kantareller
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st äpple
    • 5 g smör
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 msk dill
    • 2 msk saffransaioli
  • Fredag frukost 318 Kcal

    Nyponfralla med dadlar, valnötter och pålägg

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, nyponfrallor med dadlar och valnötter. Receptet hittar du genom att söka på Nyponfrallor med dadlar och valnötter i hälsobanken. Totala receptet för nyponfrallorna är 12 portioner som ni kan frysa ner efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 318 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st nyponfralla med dadlar och valnötter
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva ost
    • 0.2 st röd paprika

    Gör så här

    • Dela frallan i två halvor.
    • Bred på smör, lägg på ostskivor samt en skiva paprika.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st nyponfralla med dadlar och valnötter
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva ost
    • 0.2 st röd paprika

    Fredag lunch 615 Kcal

    Rotfruktsgratäng med fetaost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 38 gram

    Fett: 49 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 615 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 0.5 st palsternacka
    • 1 st liten sötpotatis
    • 0.25 st kålrot
    • 0.5 msk smör
    • 2.5 dl crème fraiche
    • 1 dl grädde
    • 90 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 2 msk basilika
    • 150 g fetaost
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka lök grovt och finhacka vitlöken.
    • Skala och skär rotfrukterna i tärningar.
    • Hetta upp en kastrull med smör och bryn allt i några minuter.
    • Strö på salt och peppar. Tillsätt créme fraiche, grädde och soltorkade tomater.
    • Blanda ner basilika och häll i en ugnsfast form.
    • Smula över fetaost och sätt in i ugnen i 20 minuter.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 0.5 st palsternacka
    • 1 st liten sötpotatis
    • 0.25 st kålrot
    • 0.5 msk smör
    • 2.5 dl crème fraiche
    • 1 dl grädde
    • 90 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 2 msk basilika
    • 150 g fetaost
    • 0 salt och svartpeppar

    Fredag middag 683 Kcal

    Tacougnspannkaka

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 44 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 683 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 5 st ägg
    • 3 dl dinkelsikt
    • 8 dl mjölk
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 msk smör
    • 400 g nötfärs
    • 0
    • 0.5 dl vatten
    • 2 styck tomat
    • 0.5 st rödlök
    • 0 msk bladpersilja
    Tillbehör
    • 1 dl crème fraiche

    Gör så här

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Vispa ihop ägg med dinkelsikt och hälften av mjölken till en jämn smet.
    3. Tillsätt resten av mjölken och strö på salt och lite vitpeppar.
    4. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn färsen i någon minut.
    5. Tillsätt tacokrydda och vatten och låt steka 5 minuter.
    6. Häll smeten på en bakplåtsklädd plåt och lägg på färsen över.
    7. Hacka tomaterna och fördela på färsen.
    8. Sätt in i ugnen i ca 30 minuter.
    9. Finhacka rödlök och strö över pannkakan.
    10. Servera med färsk persilja och créme fraiche.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 5 st ägg
    • 3 dl dinkelsikt
    • 8 dl mjölk
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 msk smör
    • 400 g nötfärs
    • 0
    • 0.5 dl vatten
    • 2 styck tomat
    • 0.5 st rödlök
    • 0 msk bladpersilja
    Tillbehör
    • 1 dl crème fraiche
  • Lördag frukost 384 Kcal

    Äggröra med kycklingbacon

    Laga en god helgfrukost som innehåller kycklingbacon och en krämig äggröra och lite tomater till.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 384 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 50 g kycklingbacon
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 5 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn först bacon på bägge sidor tills de får en fin färg.
    • Vispa ihop ägg med grädde, salt och peppar i en skål.
    • Tillsätt smör i en stekpanna och häll ner äggsmeten.
    • Rör hastigt med en trägaffel i ca 15 sek.
    • Lägg äggröran i en skål och servera med kycklingbacon och tomater.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 50 g kycklingbacon
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 5 st cocktailtomat

    Lördag lunch 434 Kcal

    Lax med grönsakshack och fetaost

    Snabblagad måltid som innehåller lax med grönsakshack och fetaost till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 434 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl fänkål
    • 1 dl squash
    • 1 st paprika
    • 1 msk gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 50 g fetaost
    • 50 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 2 st salladsblad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Dela laxfilén i 2 bitar och lägg på en ugnsplåt. Strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn alla grönsaker hastigt. Krydda med salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg grönsakerna över laxen och smula över fetaost och soltorkade tomater.
    • Gratinera i ugnen i ca 15-20 min. Servera med grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl fänkål
    • 1 dl squash
    • 1 st paprika
    • 1 msk gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 50 g fetaost
    • 50 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 2 st salladsblad

    Lördag middag 366 Kcal

    Kyckling pad thai med nudlar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 366 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st gul paprika
    • 0.5 st blomkål
    • 2 tsk rapsolja
    • 0.25 st purjolök
    • 50 g pad thai woksås
    • 200 g sjögräsnudlar
    • 10 g jordnötter
    • 0.5 st lime

    Gör så här

    • Strimla kycklingfiléerna i bitar och krydda med  salt och peppar.
    • Skala och hacka lök och riv vitlöken fint.
    • Skala och skiva moroten.
    • Skär paprikan i mindre bitar och brytt små blomkålsbuketter.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingbitarna tills de får färg.
    • Lägg ner alla grönsaker och krydda med salt och peppar.
    • Häll på såsen och låt puttra i några minuter.
    • Skölj nudlarna och blanda ner och servera med jordnötter och limeklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st gul paprika
    • 0.5 st blomkål
    • 2 tsk rapsolja
    • 0.25 st purjolök
    • 50 g pad thai woksås
    • 200 g sjögräsnudlar
    • 10 g jordnötter
    • 0.5 st lime

    Lördag dessert 312 Kcal

    Våfflor med bär och kesella

    En riktigt god våffla som garanterat går hem hos både barn och vuxna!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 312 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st äggvitor
    • 1 st ägg
    • 2 msk kokosmjöl
    • 2 msk mjölk
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 0.5 msk smör
    Topping
    • 1 dl blåbär
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 msk kesella

    Gör så här

    • Vispa äggvitorna fast i en skål. Vänd ner kokosmjöl, bakpulver, mjölk och ägg.
    • Vispa ihop till en jämn smet. Hetta upp ett våffeljärn eller en stekpanna och häll i smeten.
    • Grädda tills de har fått en fin färg. Servera med färska blåbär och granatäpplekärnor och ev en klick kesella till.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st äggvitor
    • 1 st ägg
    • 2 msk kokosmjöl
    • 2 msk mjölk
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 0.5 msk smör
    Topping
    • 1 dl blåbär
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 msk kesella
  • Söndag frukost 146 Kcal

    Lingonsmoothie

    En njutbar röd smoothie med lingon som ger en unik smak!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 146 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl lingon (frysta)
    • 1 dl hallon (frysta)
    • 0.5 st banan
    • 100 g vatten
    • 0.5 dl havremjölk

    Gör så här

    • Skala bananen.
    • Lägg allt i en mixer, häll på vatten och mixa.
    • Häll på mjölk och mixa tills smoothien är slät.
    • Förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl lingon (frysta)
    • 1 dl hallon (frysta)
    • 0.5 st banan
    • 100 g vatten
    • 0.5 dl havremjölk

    Söndag lunch 244 Kcal

    Spenatsoppa med avokado

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 244 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g bladspenat
    • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st avokado
    Topping för 2 portioner
    • 75 g halloumi
    • 0.25 dl alfalfagroddar
    • 0.5 tsk olivolja

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och riv vitlöksklyftan.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök och vitlök.
    • Lägg ner spenat, buljongtärning och häll på vatten.
    • Låt koka i 10 minuter och mixa soppan slät tillsammans med avokado i en matberedare.
    • Smaka av med salt och peppar och häll upp i skålar.
    • Skär halloumi i tärningar och stek i lite olja.
    • Toppa soppan med halloumi och alfa-alfagroddar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g bladspenat
    • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st avokado
    Topping för 2 portioner
    • 75 g halloumi
    • 0.25 dl alfalfagroddar
    • 0.5 tsk olivolja

    Söndag middag 326 Kcal

    Köttfärssås med tomatsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 326 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Tomatsallad
    • 200 g körsbärstomater
    • 50 g soltorkade tomater
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    Köttfärssås
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g nötfärs
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 msk sweet chilisås
    • 200 g krossade tomater
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först tomatsalladen genom att dela tomaterna och lägg i en skål.
    • Blanda ner soltorkade tomater i olja, salt och svartpeppar.
    • Plocka basilikablad och lägg ner i salladen.
    • Gör köttfärssås genom att skala och hacka vitlök och lök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn nötfärsen några minuter.
    • Tillsätt lök, vitlök, torkad basilika, sweet chilisås och krossade tomater.
    • Strö på salt och peppar och låt koka under 10 minuter.

    Ingredienser

    2 portioner

    Tomatsallad
    • 200 g körsbärstomater
    • 50 g soltorkade tomater
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    Köttfärssås
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g nötfärs
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 msk sweet chilisås
    • 200 g krossade tomater
    • 0 salt och svartpeppar
Övrigt
  • 2 st muffinsformar
  • 1 msk majonnäs
  • 1 msk ättika
  • 0.5 msk hummerfond
  • 2 dl lingon (frysta)
  • 0.5 dl frukt och bär
  • 2 msk saffransaioli
  • 1 st nyponfralla med dadlar och valnötter
  • 140 g soltorkade cocktailtomater i olja
  • 50 g soltorkade tomater
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 20 g bacon
  • 18 st ägg
  • 300 g torskrygg
  • 1 st hel kyckling
  • 150 g musslor
  • 100 g scampi
  • 100 g Bläckfisk
  • 1300 g nötfärs
  • 400 g laxfilé
  • 200 g torskfile
  • 50 g kycklingbacon
  • 250 g kycklingfilé
  • 2 st äggvitor
Kryddor/smaksättare
  • 2 msk gräslök
  • 5 st dillkvistar
  • 1.5 msk dill
  • 1 msk bladpersilja
  • 1.2 tsk salt
  • 0.2 tsk svartpeppar
  • 0.5 msk malen curry
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1.5 tsk örtagårdskrydda
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 msk kalvfond
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 0.5 tärning grönsaksbuljong
  • 2 msk basilika
  • 50 g pad thai woksås
  • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 msk sweet chilisås
Torrvaror
  • 0.5 dl mandelspån
  • 2 msk sukrin melis
  • 2 dl mjöl av bovete
  • 3.5 msk psylliumhusk
  • 2.5 msk pinjenötter
  • 4.5 tsk agavesirap
  • 7.5 tsk olivolja
  • 700 g krossade tomater
  • 0.5 tsk honung
  • 0.5 paket kikärtor
  • 1 msk flytande honung
  • 4 dl dinkelmjöl
  • 3.5 tsk bakpulver
  • 3 dl dinkelsikt
  • 2 tsk rapsolja
  • 200 g sjögräsnudlar
  • 10 g jordnötter
  • 2 msk kokosmjöl
Mejeri
  • 123.5 tsk smör
  • 5 dl crème fraiche
  • 4.5 dl grädde
  • 2 dl riven ost
  • 1 dl havremjölk
  • 2 msk crème fraiche med örter
  • 4 dl vaniljyoghurt
  • 2 skiva ost
  • 200 g fetaost
  • 10 dl mjölk
  • 1 msk kesella
  • 75 g halloumi
Frukt/grönt
  • 250 g sparris
  • 2 st rödlök
  • 10.25 cm purjolök
  • 6 tsk ingefära
  • 1.5 st citron
  • 6 st gul lök
  • 11 klyfta vitlök
  • 1.5 st blomkålshuvud
  • 3 st snackspaprika
  • 0.5 st gurka
  • 2 st squash
  • 0.5 st röd chili
  • 150 g cocktailtomater
  • 2 dl hallon (frysta)
  • 1 st banan
  • 2 st selleristjälk
  • 4 st morot
  • 2.5 styck tomat
  • 1 dl rucola
  • 50 g broccoli
  • 200 g sötpotatis
  • 1 st schalottenlök
  • 150 g kantareller
  • 1.5 st fänkål
  • 1 st äpple
  • 0.2 st röd paprika
  • 0.5 st palsternacka
  • 1 st liten sötpotatis
  • 0.25 st kålrot
  • 5 st cocktailtomat
  • 1 st paprika
  • 2 st salladsblad
  • 1 st gul paprika
  • 0.5 st blomkål
  • 0.5 st lime
  • 1 dl blåbär
  • 0.5 st granatäpple
  • 100 g bladspenat
  • 0.5 st avokado
  • 0.25 dl alfalfagroddar
  • 200 g körsbärstomater

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!