Tillbaka till menyerna

Eva v 45

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

    Då du överstiger kaloriintaget under dina fastedagar.

  • Måndag - 628 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 352 Kcal

      Tonfiskröra i salladsblad med äpple

    • Middag - 276 Kcal

      Tomatsoppa med fetaost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1156 Kcal

    • Frukost - 214 Kcal

      Stekta ägg

    • Lunch - 484 Kcal

      Grönkålssallad med äpple och selleri

    • Middag - 329 Kcal

      pumpasoppa

      Pumpasoppa med lammkorv och/eller halloumi

    • Mellanmål - 129 Kcal

      Yoghurt med färska bär

    • Dessert

  • Onsdag - 822 Kcal

    • Frukost - 129 Kcal

      Yoghurt med färska bär

    • Lunch - 329 Kcal

      pumpasoppa

      Pumpasoppa med lammkorv och/eller halloumi

    • Middag - 363 Kcal

      Linssoppa med sötpotatis

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1460 Kcal

    • Frukost - 402 Kcal

      Chiafrögröt med frysta bär

    • Lunch - 567 Kcal

      Sötpotatisgryta med kokosmjölk och apelsinstekta cashewnötter

    • Middag - 492 Kcal

      Laxfilé i foliepaket

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1444 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 623 Kcal

      Grönsaksspagetti med pestosås

    • Middag - 521 Kcal

      Pinjenötslax med fetaost och ärtsallad

    • Mellanmål

    • Dessert - 300 Kcal

      Kladdkakemuffins med lingon och pekannötter

  • Lördag - 1541 Kcal

    • Frukost - 129 Kcal

      Yoghurt med färska bär

    • Lunch - 591 Kcal

      Quinoasallad med räkor

    • Middag - 521 Kcal

      Pinjenötslax med fetaost och ärtsallad

    • Mellanmål

    • Dessert - 300 Kcal

      Kladdkakemuffins med lingon och pekannötter

  • Söndag - 999 Kcal

    • Frukost - 326 Kcal

      Stekt ägg med grönsaker

    • Lunch - 585 Kcal

      Spenatpaj med ädelost och timjan

    • Middag - 88 Kcal

      Paprikasoppa

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 59 gram

Fett: 73.8 gram

Protein: 56.1 gram

Energi: 1149.9 kcal

  • Måndag lunch 352 Kcal

    Tonfiskröra i salladsblad med äpple

    Variera denna rätt med att byta ut äpplet mot annan frukt du gillar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 352 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g tonfisk i vatten
    • 1 st grönt äpple
    • 1.5 st röd paprika
    • 10 cm purjolök
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 dl gräddfil
    • 0.5 msk malen curry
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 blad romansallad

    Gör så här

    • Häll av tonfisken och lägg i en skål.
    • Tärna äpple, paprika och strimla purjolöken.
    • Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt och svartpeppar.
    • Servera tonfiskröran i salladsblad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g tonfisk i vatten
    • 1 st grönt äpple
    • 1.5 st röd paprika
    • 10 cm purjolök
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 dl gräddfil
    • 0.5 msk malen curry
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 blad romansallad

    Måndag middag 276 Kcal

    Tomatsoppa med fetaost

    Toppa en tomatsoppa med fetaost, så gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 276 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 300 g vatten
    • 1 tsk honung
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 100 g fetaost
    • 5 st cocktailtomater i olika färger
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök i någon minut.
    • Tillsätt tomater, vatten och honung.
    • Smula i buljongtärningen och lägg ner kryddor.
    •  Låt koka upp och låt sjuda 10 minuter.
    • Lägg soppan i en matberedare och mixa ihop eller använd en stavmixer.
    • Servera med fetaost, några delade cocktailtomater och en kvist bladpersilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 300 g vatten
    • 1 tsk honung
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 100 g fetaost
    • 5 st cocktailtomater i olika färger
    • 1 msk bladpersilja
  • Tisdag frukost 214 Kcal

    Stekta ägg

    Häll lite olja i en stekpanna och knäck i 2 st ägg, salta och peppra lite så har du din frukost klar på 3 min!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 214 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med olja och knäck i äggen.
    • Låt steka någon minut och strö på salt och svartpeppar

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Tisdag lunch 484 Kcal

    Grönkålssallad med äpple och selleri

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 484 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 5 dl grönkål
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk citronsaft
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st äpple
    • 2 st selleristjälk
    • 0.5 dl rostade pekannötter

    Gör så här

    • Lägg grönkål i en skål och häll på olivolja och citronsaft.
    • Strö på salt och svartpeppar.
    • Skiva äpple och selleri och blanda ner.
    • Toppa med rostade pekannötter

    Ingredienser

    1 portioner

    • 5 dl grönkål
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk citronsaft
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st äpple
    • 2 st selleristjälk
    • 0.5 dl rostade pekannötter

    Tisdag middag 329 Kcal

    pumpasoppa

    Pumpasoppa med lammkorv och/eller halloumi

    En härlig soppa som kanske passar extra bra till Halloween men som faktiskt är lika god under hela hösten och vintern. Soppan går enkelt att göra helt vegetarisk genom att utesluta lammkorven.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 329 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Ingredienser
    • 500 gram pumpa
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2.5 dl vatten
    • 2 tsk sambal oelek
    • 1.5 st hönsbuljongtärning
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 150 g halloumi
    • 150 gram lammkorv

    Gör så här

    • Skär pumpan i tärningar.
    • Koka pumpatärningarna i vatten i 10-15 min.
    • Häll av vattnet och lägg i en matberedare.
    • Skala, hacka och stek lök och vitlök i lite olja någon minut och lägg i matberedaren tillsammans med pumpan.
    • Mixa till en jämn smet och häll tillbaka i kastrullen.
    • Tillsätt vatten, samabal oelek, hönsbuljongtärning och grädde.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Häll upp soppan i skålar och servera med stekt lammkorv i bitar (ca 150 gram) och/eller stekt halloumi i bitar och toppa med lite rostade pumpafrön.

    Ingredienser

    4 portioner

    Ingredienser
    • 500 gram pumpa
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2.5 dl vatten
    • 2 tsk sambal oelek
    • 1.5 st hönsbuljongtärning
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 150 g halloumi
    • 150 gram lammkorv

    Tisdag mellanmål 129 Kcal

    Yoghurt med färska bär

    Lågkalori frukost som tar inte mer än 5 min att fixa!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 129 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 2 dl Bär

    Gör så här

    • Häll upp yoghurt i en skål och toppa med valfria bär.

     

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 2 dl Bär
  • Onsdag frukost 129 Kcal

    Yoghurt med färska bär

    Lågkalori frukost som tar inte mer än 5 min att fixa!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 129 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 2 dl Bär

    Gör så här

    • Häll upp yoghurt i en skål och toppa med valfria bär.

     

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 2 dl Bär

    Onsdag lunch 329 Kcal

    pumpasoppa

    Pumpasoppa med lammkorv och/eller halloumi

    En härlig soppa som kanske passar extra bra till Halloween men som faktiskt är lika god under hela hösten och vintern. Soppan går enkelt att göra helt vegetarisk genom att utesluta lammkorven.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 329 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Ingredienser
    • 500 gram pumpa
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2.5 dl vatten
    • 2 tsk sambal oelek
    • 1.5 st hönsbuljongtärning
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 150 g halloumi
    • 150 gram lammkorv

    Gör så här

    • Skär pumpan i tärningar.
    • Koka pumpatärningarna i vatten i 10-15 min.
    • Häll av vattnet och lägg i en matberedare.
    • Skala, hacka och stek lök och vitlök i lite olja någon minut och lägg i matberedaren tillsammans med pumpan.
    • Mixa till en jämn smet och häll tillbaka i kastrullen.
    • Tillsätt vatten, samabal oelek, hönsbuljongtärning och grädde.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Häll upp soppan i skålar och servera med stekt lammkorv i bitar (ca 150 gram) och/eller stekt halloumi i bitar och toppa med lite rostade pumpafrön.

    Ingredienser

    4 portioner

    Ingredienser
    • 500 gram pumpa
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2.5 dl vatten
    • 2 tsk sambal oelek
    • 1.5 st hönsbuljongtärning
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 150 g halloumi
    • 150 gram lammkorv

    Onsdag middag 363 Kcal

    Linssoppa med sötpotatis

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 49 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 363 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 150 g sötpotatis
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1.5 dl svarta linser
    • 1 tsk spiskummin
    • 0.33 msk koriander
    • 0.5 msk malen curry
    • 0 salt och svartpeppar
    • 600 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    Topping
    • 0.6 dl gräddfil
    • 0 kruka färsk koriander

    Gör så här

    • Skala och skär sötpotatis i mindre tärningar.
    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner sötpotatis, lök, vitlök, torkade linser och kryddor.
    • Låt steka någon minut och häll på vatten.
    • Smula ner en buljongtärning och tillsätt tomatpuré.
    • Låt sjuda på svag värme i ca 20 minuter.
    • Smaka av med mer kryddor och servera med en klicka gräddfil och hackad färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 150 g sötpotatis
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1.5 dl svarta linser
    • 1 tsk spiskummin
    • 0.33 msk koriander
    • 0.5 msk malen curry
    • 0 salt och svartpeppar
    • 600 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    Topping
    • 0.6 dl gräddfil
    • 0 kruka färsk koriander
  • Torsdag frukost 402 Kcal

    Chiafrögröt med frysta bär

    Chiagröt med frysta bär i, som tex, björnbär, blåbär och physalis!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 402 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 1.5 dl havremjölk
    • 1 krm vaniljpulver
    • 1 dl bär (frysta)
    • 3 msk solrosfrön
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 krm salt

    Gör så här

    • Blanda chiafrön och mjölk i en skål.
    • Blanda ner de frysta bären.
    • Rör ner lite vaniljpulver och låt stå 1 timme i rumstemperatur eller i kylen under natten.
    • Späd med mer mjölk om det behövs.
    • Rosta solrosfrön i en torr stekpanna och droppa en gnutta honung över och strö på lite salt.
    • Toppa chiafrögröten med fröna och servera.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 1.5 dl havremjölk
    • 1 krm vaniljpulver
    • 1 dl bär (frysta)
    • 3 msk solrosfrön
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 krm salt

    Torsdag lunch 567 Kcal

    Sötpotatisgryta med kokosmjölk och apelsinstekta cashewnötter

    En härlig och smakrik vegetarisk gryta!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 53 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 567 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 klyfta vitlök
    • 1.5 st liten sötpotatis
    • 1 st gul lök
    • 2 msk olivolja
    • 3 tsk riven ingefära
    • 3 tsk flytande honung
    • 1 msk röd currypasta
    • 1 burk kokosmjölk
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 st broccolistånd
    • 3 dl vita bönor
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 kruka färsk koriander
    Apelsinstekta cashewnötter
    • 1 st apelsinskal
    • 0.5 msk olivolja
    • 100 g cashewnötter
    • 1 krm salt

    Gör så här

    • Finhacka vitlöken.
    • Skala och skär sötpotatis och lök i mindre bitar.
    • Hetta upp en kastrull med lite olja och bryn ingefära, vitlök, sötpotatis och lök i några minuter.
    • Ringla honung över och tillsätt röd currypasta.
    • Blanda om och häll i kokosmjölk och buljong.
    • Låt koka i 10 minuter.
    • Skär blomkål och broccoli i buketter.
    • Tillsätt blomkålen och låt koka med i 5 minuter.
    • Skölj bönorna ordentligt.
    • Tillsätt sedan broccoli och bönor till grytan.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Riv skalet på apelsinen fint.
    • Hetta upp en stekpanna med lite olja och stek cashewnöttrerna i några minuter.
    • Strö på salt och rivet apelsinskal.
    • Hacka koriander och strö över grytan innan servering. Toppa med apelsinstekta cashewnötter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 klyfta vitlök
    • 1.5 st liten sötpotatis
    • 1 st gul lök
    • 2 msk olivolja
    • 3 tsk riven ingefära
    • 3 tsk flytande honung
    • 1 msk röd currypasta
    • 1 burk kokosmjölk
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 st broccolistånd
    • 3 dl vita bönor
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 kruka färsk koriander
    Apelsinstekta cashewnötter
    • 1 st apelsinskal
    • 0.5 msk olivolja
    • 100 g cashewnötter
    • 1 krm salt

    Torsdag middag 492 Kcal

    Laxfilé i foliepaket

    Lyxig och god laxfilé i foliepaket som serveras tillsammans med grönsaker i ugn och en klick aioli eller citronmajonnäs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 492 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 2 st orange paprika
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st broccolistånd
    • 2 dl purjolök
    • 1 msk olivolja
    • 1 st citron
    • 1 krm salt
    • 1 tsk svartpeppar
    • 2 tsk torkad dragon
    • 5 msk Aioli

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Skär laxfilén i fyra bitar.
    • Skär paprika och squash i lagom stora bitar.
    • Bryt broccolin i mindre bitar och fördela grönsakerna på fyra folieark.
    • Häll olivolja och citronsaft över grönsakerna.
    • Strö på salt, peppar och dragon.
    • Krydda laxfilén med salt och peppar.
    • Fördela laxfiléerna på grönsakerna och förslut foliepaketen.
    • Låt stå i ugnen i 15 minuter.
    • Servera med en klick aioli eller citronmajonnäs.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 2 st orange paprika
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st broccolistånd
    • 2 dl purjolök
    • 1 msk olivolja
    • 1 st citron
    • 1 krm salt
    • 1 tsk svartpeppar
    • 2 tsk torkad dragon
    • 5 msk Aioli
  • Fredag lunch 623 Kcal

    Grönsaksspagetti med pestosås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 623 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st zucchini
    • 0.5 st morot
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.25 st röd paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g quornbitar
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 1 msk grön pesto
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk riven parmesanost
    • 5 st cocktailtomat
    Dekoration
    • 0 basilika

    Gör så här

    • Svarva zucchini och morot med en spirulizer eller använd en potatisskalare.
    • Lägg i en skål.
    • Skala och hacka rödlök och finhacka vitlök.
    • Skär paprika i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och lägg ner de frysta quornbitarna.
    • Stek några minuter och tillsätt lök, vitlök, paprika och låt steka med.
    • Tillsätt buljong, pesto och grädde.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Låt puttra 10 minuter och häll såsen över grönsaksspagettin.
    • Toppa med parmesanost och färska cocktailtomater.
    • Dekorera med färsk basilika.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st zucchini
    • 0.5 st morot
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.25 st röd paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g quornbitar
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 1 msk grön pesto
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk riven parmesanost
    • 5 st cocktailtomat
    Dekoration
    • 0 basilika

    Fredag middag 521 Kcal

    Pinjenötslax med fetaost och ärtsallad

    Ugnsbakad laxfilé toppad med pinjenötter. Servera med en fräsch fetaost och ärtsallad till! Gott till både lunch eller middag.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 521 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk pinjenötter
    • 75 g fetaost
    • 1.5 dl frysta ärtor
    • 50 g sockerärtor
    • 0.5 st citron
    • 2 msk dill
    • 1 tsk olivolja
    • 0 st dillkvistar

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 220 grader.
    • Lägg laxen på en plåt och ringla över olivolja, strö över salt och svartpeppar och toppa med pinjenötter.
    • Sätt in i ugnen i 15 min.
    • Tina upp ärtorna i ett ljummet vattenbad.
    • Smula fetaost i skål.
    • Skär sockerärtor i mindre bitar.
    • Blanda ner ärtor, sockerärtor, pressa ner saften av citronen och den hackade dillen.
    • Ringla över olivolja och blanda runt.
    • Servera upp laxen på tallrikar tillsammans med fetaostsalladen.
    • Toppa med några dillkvistar och citronskivor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk pinjenötter
    • 75 g fetaost
    • 1.5 dl frysta ärtor
    • 50 g sockerärtor
    • 0.5 st citron
    • 2 msk dill
    • 1 tsk olivolja
    • 0 st dillkvistar

    Fredag dessert 300 Kcal

    Kladdkakemuffins med lingon och pekannötter

    Ljuvligt enkla och goda muffins. När det är säsong för lingon i Sverige är det gott att använda färska lingon men det går bra att byta ut till bär om det inte är säsong för lingon!    

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 300 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 75 g smör
    • 100 g mörk choklad
    • 2 st ägg
    • 0.5 dl sötströ
    • 0.75 dl mandelmjöl
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 25 g vit choklad (1 ruta)
    • 10 st pekannötter
    • 0.5 dl färska lingon

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Smält smör och choklad i en kastrull.
    • Vispa ägg och sötströ fluffigt. Rör ner choklad- och smörblandningen och tillsätt mandelmjöl och bakpulver.
    • Vispa ihop och fördela smeten i 6 muffinsformar.
    • Använd gärna en muffinsplåt att lägg formarna i.
    • Fördela den vita chokladen på toppen och toppa med pekannötter och lingon.
    • Grädda 12 min i ugnen.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 75 g smör
    • 100 g mörk choklad
    • 2 st ägg
    • 0.5 dl sötströ
    • 0.75 dl mandelmjöl
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 25 g vit choklad (1 ruta)
    • 10 st pekannötter
    • 0.5 dl färska lingon
  • Lördag frukost 129 Kcal

    Yoghurt med färska bär

    Lågkalori frukost som tar inte mer än 5 min att fixa!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 129 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 2 dl Bär

    Gör så här

    • Häll upp yoghurt i en skål och toppa med valfria bär.

     

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 2 dl Bär

    Lördag lunch 591 Kcal

    Quinoasallad med räkor

    Har du aldrig provat quinoa så har du chansen här!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 70 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 591 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl vit quinoa, okokt
    • 1 tsk färskpressad citronjuice
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk färsk dill
    • 0.5 st morot
    • 1 dl frysta gröna ärtor
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 50 g handskalade räkor
    • 1 st ägg
    • 5 cm gurka
    • 3 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Koka ägget och gör därefter quinoasalladen genom att koka quinoa enligt anvisningen på paketet. Hacka persilja och morot fint. Skölj och lägg i en skål och blanda ner alla ingredienser. Dela tomater och skär gurkan i bitar och lägg  över salladen tillsammans med gurka..
    • Hacka ägget och lägg på salladen tillsammans med räkor.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl vit quinoa, okokt
    • 1 tsk färskpressad citronjuice
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk färsk dill
    • 0.5 st morot
    • 1 dl frysta gröna ärtor
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 50 g handskalade räkor
    • 1 st ägg
    • 5 cm gurka
    • 3 st cocktailtomat

    Lördag middag 521 Kcal

    Pinjenötslax med fetaost och ärtsallad

    Ugnsbakad laxfilé toppad med pinjenötter. Servera med en fräsch fetaost och ärtsallad till! Gott till både lunch eller middag.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 521 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk pinjenötter
    • 75 g fetaost
    • 1.5 dl frysta ärtor
    • 50 g sockerärtor
    • 0.5 st citron
    • 2 msk dill
    • 1 tsk olivolja
    • 0 st dillkvistar

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 220 grader.
    • Lägg laxen på en plåt och ringla över olivolja, strö över salt och svartpeppar och toppa med pinjenötter.
    • Sätt in i ugnen i 15 min.
    • Tina upp ärtorna i ett ljummet vattenbad.
    • Smula fetaost i skål.
    • Skär sockerärtor i mindre bitar.
    • Blanda ner ärtor, sockerärtor, pressa ner saften av citronen och den hackade dillen.
    • Ringla över olivolja och blanda runt.
    • Servera upp laxen på tallrikar tillsammans med fetaostsalladen.
    • Toppa med några dillkvistar och citronskivor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk pinjenötter
    • 75 g fetaost
    • 1.5 dl frysta ärtor
    • 50 g sockerärtor
    • 0.5 st citron
    • 2 msk dill
    • 1 tsk olivolja
    • 0 st dillkvistar

    Lördag dessert 300 Kcal

    Kladdkakemuffins med lingon och pekannötter

    Ljuvligt enkla och goda muffins. När det är säsong för lingon i Sverige är det gott att använda färska lingon men det går bra att byta ut till bär om det inte är säsong för lingon!    

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 300 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 75 g smör
    • 100 g mörk choklad
    • 2 st ägg
    • 0.5 dl sötströ
    • 0.75 dl mandelmjöl
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 25 g vit choklad (1 ruta)
    • 10 st pekannötter
    • 0.5 dl färska lingon

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Smält smör och choklad i en kastrull.
    • Vispa ägg och sötströ fluffigt. Rör ner choklad- och smörblandningen och tillsätt mandelmjöl och bakpulver.
    • Vispa ihop och fördela smeten i 6 muffinsformar.
    • Använd gärna en muffinsplåt att lägg formarna i.
    • Fördela den vita chokladen på toppen och toppa med pekannötter och lingon.
    • Grädda 12 min i ugnen.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 75 g smör
    • 100 g mörk choklad
    • 2 st ägg
    • 0.5 dl sötströ
    • 0.75 dl mandelmjöl
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 25 g vit choklad (1 ruta)
    • 10 st pekannötter
    • 0.5 dl färska lingon
  • Söndag frukost 326 Kcal

    Stekt ägg med grönsaker

    Har du överblivna grönsaker hemma i kylskåpet? Gör isåfall receptet nedan, enkelt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 326 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk majonnäs
    • 1 dl blandade grönsaker (vad du har hemma)

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och knäck ner äggen. Strö på salt och peppar och stek på bägge sidor några minuter.
    • Servera med majonnäs och  t ex tomat och gurka.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk majonnäs
    • 1 dl blandade grönsaker (vad du har hemma)

    Söndag lunch 585 Kcal

    Spenatpaj med ädelost och timjan

    Smakrik och god vegetarisk paj. Frys in matlådor eller bjud hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 55 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 585 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 100 g smör
    • 2.5 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl kokosmjöl
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 krm salt
    • 2 st ägg
    Fyllning
    • 400 g fryst bladspenat
    • 125 g st agur ost
    • 1 msk frysta provensalska örter
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st rödlök
    • 3 msk valnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda ihop alla ingredienser till ­pajskalet.
    • Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i ugnen i 10 minuter.
    • Lägg den frysta spenaten i botten på pajskalet och smula över ost och örter.
    • Vispa ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
    • Häll smeten över pajen.
    • Skala löken och skiva tunt.
    • Fördela lök och valnötter på pajen och grädda i mitten av ugnen i 30 minuter.

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 100 g smör
    • 2.5 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl kokosmjöl
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 krm salt
    • 2 st ägg
    Fyllning
    • 400 g fryst bladspenat
    • 125 g st agur ost
    • 1 msk frysta provensalska örter
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st rödlök
    • 3 msk valnötter

    Söndag middag 88 Kcal

    Paprikasoppa

    En rätt som passar perfekt på en fastedag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 88 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g grillad paprika
    • 200 g krossade tomater
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 0.25 st fänkål
    • 1 tsk olivolja
    • 0 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja, tillsätt paprika och tomater och smula ner buljongtärningen.
    • Låt koka 10 minuter och smaka av med salt, peppar och örtgårdskrydda.
    • Mixa soppan och späd med vatten om det behövs.
    • Skär fänkålen i mindre bitar och stek i lite olivolja.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med fänkål och färsk persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g grillad paprika
    • 200 g krossade tomater
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 0.25 st fänkål
    • 1 tsk olivolja
    • 0 kvist färsk persilja
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 150 g tonfisk i vatten
  • 12 st ägg
  • 150 gram lammkorv
  • 900 g laxfilé
  • 150 g quornbitar
  • 50 g handskalade räkor
Frukt/grönt
  • 1 st grönt äpple
  • 1.75 st röd paprika
  • 12 cm purjolök
  • 4 blad romansallad
  • 4 st gul lök
  • 6.5 klyfta vitlök
  • 5 st cocktailtomater i olika färger
  • 5 dl grönkål
  • 1 msk citronsaft
  • 0.5 st äpple
  • 2 st selleristjälk
  • 150 g sötpotatis
  • 1.5 st liten sötpotatis
  • 3 tsk riven ingefära
  • 0.5 st blomkålshuvud
  • 1 st broccolistånd
  • 1 st apelsinskal
  • 2 st orange paprika
  • 0.5 st squash
  • 1.5 st citron
  • 0.25 st zucchini
  • 1 st morot
  • 0.75 st rödlök
  • 8 st cocktailtomat
  • basilika
  • 1.5 dl frysta ärtor
  • 50 g sockerärtor
  • 0.5 dl färska lingon
  • 1 tsk färskpressad citronjuice
  • 1 dl frysta gröna ärtor
  • 5 cm gurka
  • 1 dl blandade grönsaker (vad du har hemma)
  • 400 g fryst bladspenat
  • 0.25 st fänkål
Övrigt
  • 3 msk majonnäs
  • 2 dl Bär
  • 1 dl bär (frysta)
  • 5 msk Aioli
  • 100 g mörk choklad
  • 25 g vit choklad (1 ruta)
  • 250 g grillad paprika
Mejeri
  • 1.1 dl gräddfil
  • 175 g fetaost
  • 500 gram pumpa
  • 3 dl grädde
  • 150 g halloumi
  • 1.5 dl naturell yoghurt
  • 1.5 dl havremjölk
  • 2 msk riven parmesanost
  • 176 g smör
  • 125 g st agur ost
Kryddor/smaksättare
  • 1 msk malen curry
  • 2 st kycklingbuljongtärning
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 msk bladpersilja
  • 2 tsk sambal oelek
  • 2.5 st hönsbuljongtärning
  • 1 tsk spiskummin
  • 0.33 msk koriander
  • 1 msk tomatpuré
  • 0.5 kruka färsk koriander
  • 1 krm vaniljpulver
  • 4 krm salt
  • 1 msk röd currypasta
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 tsk torkad dragon
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 msk grön pesto
  • 2 msk dill
  • dillkvistar
  • 2 msk färsk dill
  • 1 msk frysta provensalska örter
  • färsk persilja
Torrvaror
  • 14 tsk olivolja
  • 600 g krossade tomater
  • 1 tsk honung
  • 0.5 dl rostade pekannötter
  • 1.5 dl svarta linser
  • 2 msk chiafrön
  • 3 msk solrosfrön
  • 4 tsk flytande honung
  • 1 burk kokosmjölk
  • 3 dl vita bönor
  • 100 g cashewnötter
  • 1 msk pinjenötter
  • 0.5 dl sötströ
  • 3.25 dl mandelmjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 10 st pekannötter
  • 1 dl vit quinoa, okokt
  • 0.5 dl kokosmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 3 msk valnötter

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!