Tillbaka till menyerna

Eget kostschema bibehålla vikten

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 59.3 gram

Fett: 81.1 gram

Protein: 69 gram

Energi: 1265.9 kcal

  • Måndag frukost 464 Kcal

    Chiagröt med mango och apelsin

    Fräsch chiagröt med mango och apelsin toppad med nötter och honung!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 464 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 msk chiafrön
    • 3 dl havremjölk
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 dl fryst mango
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 st apelsin
    • 2 msk rostade kokosflakes
    Topping
    • 0.5 dl blandade nötter
    • 1 tsk flytande honung

    Gör så här

    • Blanda ihop chiafrön med mjölk och honung i en skål.
    • Rör om och ställ i kylen över natten.
    • Lägg mango i en skål eller i en bägare.
    • Lägg på chiafrögröten.
    • Gröp ur kärnorna ur granatäpplet.
    • Skär bort skalet på apelsinen och skär ut fina filéer.
    • Lägg granatäpplekärnor över och apelsinfiléer.
    • Toppa med kokos.
    • Rosta nötterna i en torr stekpanna och häll på flytande honung.
    • Lägg på nötterna på gröten och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 msk chiafrön
    • 3 dl havremjölk
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 dl fryst mango
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 st apelsin
    • 2 msk rostade kokosflakes
    Topping
    • 0.5 dl blandade nötter
    • 1 tsk flytande honung

    Måndag lunch 306 Kcal

    Räkröra med mango chutney

    Krämig räkröra med mango chutney smak som serveras på spenatblad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 306 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g handskalade räkor
    • 1 dl frysta gröna ärtor
    • 1 msk dill
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 2 msk mango chutney
    • 0 salt och svartpeppar
    • 20 g bladspenat
    • 2 st citronklyfta

    Gör så här

    • Lägg räkor i en skål.
    • Blanda ner ärtor och dill.
    • Skala och finhacka rödlök och blanda ner tillsammans med gräddfil, majonnäs och mango chutney.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg spenatblad på en tallrik och lägg på röran.
    • Dekorera med en citronklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g handskalade räkor
    • 1 dl frysta gröna ärtor
    • 1 msk dill
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 2 msk mango chutney
    • 0 salt och svartpeppar
    • 20 g bladspenat
    • 2 st citronklyfta

    Måndag middag 314 Kcal

    Kycklingfilé med rödkålscoleslaw

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 314 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk olivolja
    • 0 msk bladpersilja
    Rödkålssallad
    • 8 dl strimlad rödkål
    • 2 st äpple
    • 2 msk senap
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Strö på salt, peppar och lite örtkryddor på kycklingfilén.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn filén
      runt om några minuter.
    • Häll på lite vatten och sänk värmen.
    • Låt filén sauteras till den är genomstekt.
    • Vänd filén efter en stund.
    • Skär hälften av äpplet i stavar och hälften i tärningar.
    • Blanda ihop äppelstavar, rödkål, senap, gräddfil, majonnäs, salt och peppar i en skål.
    • Servera med nystekt kycklingfilé och toppa med äppeltärningar.
    • Dekorera med persilja.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk olivolja
    • 0 msk bladpersilja
    Rödkålssallad
    • 8 dl strimlad rödkål
    • 2 st äpple
    • 2 msk senap
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar

    Måndag dessert 350 Kcal

    Banankaka med blåbär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 350 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1.5 msk smör
    • 1.5 dl blåbär (frysta)
    • 1 msk potatismjöl
    • 1.5 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl fiberhusk
    • 1 krm salt
    • 1.5 dl mjölk
    • 2 msk honung
    • 3 st ägg
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 st banan

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Lägg en klick smör i en stekpanna och sätt in i ugnen.
    • Blanda blåbär och potatismjöl i en skål.
    • Blanda mandelmjöl, fiberhusk och salt i en skål.
    • Häll på mjölk och knäck ner äggen.
    • Blanda ner vaniljpulver.
    • Ta ut stekpannan från ugnen och häll ner smeten.
    • Skiva banan och lägg över och lägg på blåbär.
    • Grädda i 15 minuter.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1.5 msk smör
    • 1.5 dl blåbär (frysta)
    • 1 msk potatismjöl
    • 1.5 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl fiberhusk
    • 1 krm salt
    • 1.5 dl mjölk
    • 2 msk honung
    • 3 st ägg
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 st banan
  • Tisdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Tisdag lunch 314 Kcal

    Kycklingfilé med rödkålscoleslaw

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 314 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk olivolja
    • 0 msk bladpersilja
    Rödkålssallad
    • 8 dl strimlad rödkål
    • 2 st äpple
    • 2 msk senap
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Strö på salt, peppar och lite örtkryddor på kycklingfilén.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn filén
      runt om några minuter.
    • Häll på lite vatten och sänk värmen.
    • Låt filén sauteras till den är genomstekt.
    • Vänd filén efter en stund.
    • Skär hälften av äpplet i stavar och hälften i tärningar.
    • Blanda ihop äppelstavar, rödkål, senap, gräddfil, majonnäs, salt och peppar i en skål.
    • Servera med nystekt kycklingfilé och toppa med äppeltärningar.
    • Dekorera med persilja.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk olivolja
    • 0 msk bladpersilja
    Rödkålssallad
    • 8 dl strimlad rödkål
    • 2 st äpple
    • 2 msk senap
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar

    Tisdag middag 774 Kcal

    Köttfärslimpa med kantarellsås

    En stor och kryddig köttfärslimpa med både fetaost och soltorkade tomater i. Denna rätt serveras med en gräddig kantarellsås och en valfri sallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 60 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 774 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 0.5 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 1 st gul lök
    • 500 g blandfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 100 g fetaost
    • 1 msk smör
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 kruka färsk basilika
    Kantarellsås
    • 150 gram kantareller (frysta)
    • 1 st gul lök
    • 0.5 msk smör
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 dl grädde
    • 1 msk ketjap manis
    Tillbehör
    • 1 kruka krispsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg ströbröd i en skål och häll på grädde och mjölk.
    • Skala och finhacka lök.
    • Blanda ner lök, färs, vitlök, ägg, salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Forma till en limpa och lägg på en smord plåt.
    • Tryck ner tomater.
    • Skär osten i kuber och tryck ner lite.
    • Strö på örtagårdskrydda.
    • Smält smöret och blanda med ketjap manis.
    • Pensla över köttfärslimpan och sätt in i ugnen i 40 minuter.
    • Gör under tiden kantarellsåsen genom att skära kantarellerna i mindre bitar.
    • Skala och finhacka lök.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kantareller och lök i 4-5 minuter.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Häll på grädde och ketjap manis och låt koka ihop 5 minuter.
    • Skär upp köttfärslimpan och servera med kantarellsås och en god sallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 0.5 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 1 st gul lök
    • 500 g blandfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 100 g fetaost
    • 1 msk smör
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 kruka färsk basilika
    Kantarellsås
    • 150 gram kantareller (frysta)
    • 1 st gul lök
    • 0.5 msk smör
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 dl grädde
    • 1 msk ketjap manis
    Tillbehör
    • 1 kruka krispsallad
  • Onsdag frukost 301 Kcal

    Ketofrallor med sesamfrön

    Hemmagjorda frukostfrallor med valfritt pålägg!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 301 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 dl pofiber
    • 2 msk kokosmjöl
    • 1 msk fiberhusk
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 1 krm salt
    • 50 g mozzarella
    • 1.25 dl kokande vatten
    Till pensling
    • 1 tsk sesamfrön

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Separera vitor och gulor från varandra. Riv mozzarella.
    • Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål och blanda därefter ner äggskummet, den rivna mozzarellan och vattnet.
    • Blanda om och forma till 2 bullar.
    • Pensla med äggulan som är över och strö på sesamfrön.
    • Grädda 20 min.
    • Låt svalna!

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 dl pofiber
    • 2 msk kokosmjöl
    • 1 msk fiberhusk
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 1 krm salt
    • 50 g mozzarella
    • 1.25 dl kokande vatten
    Till pensling
    • 1 tsk sesamfrön

    Onsdag lunch 306 Kcal

    Räkröra med mango chutney

    Krämig räkröra med mango chutney smak som serveras på spenatblad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 306 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g handskalade räkor
    • 1 dl frysta gröna ärtor
    • 1 msk dill
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 2 msk mango chutney
    • 0 salt och svartpeppar
    • 20 g bladspenat
    • 2 st citronklyfta

    Gör så här

    • Lägg räkor i en skål.
    • Blanda ner ärtor och dill.
    • Skala och finhacka rödlök och blanda ner tillsammans med gräddfil, majonnäs och mango chutney.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg spenatblad på en tallrik och lägg på röran.
    • Dekorera med en citronklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g handskalade räkor
    • 1 dl frysta gröna ärtor
    • 1 msk dill
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 2 msk mango chutney
    • 0 salt och svartpeppar
    • 20 g bladspenat
    • 2 st citronklyfta

    Onsdag middag 429 Kcal

    Spagetti pomodoro med buffelmozzarella

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 429 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 150 g sojabönspagetti
    • 3 msk riven parmesanost
    • 0.25 st zucchini
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 tsk torkade örter
    • 30 g rucola
    • 250 g buffelmozzarella
    • 30 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 8 st svarta oliver
    • 20 g mandelspån
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 199.5 g cocktailtomater
    • 0.5 tsk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk torkade örter

    Gör så här

    • Börja med tomatsåsen.
    •  Finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och fräs lök och vitlök.
    • Tillsätt konserverade tomater, honung och kryddor.
    • Låt koka i 10 minuter.
    • Koka bönspagettin enligt anvisningarna på förpackningen.
    • Häll av vattnet och blanda ner tomatsåsen i spagettin tillsammans med peccorinoosten.
    • Smaka av med kryddor.
    • Skär zucchinin i tunna skivor och stek dem i olja några minuter.
    •  Krydda med salt, peppar och örter.
    •  Fördela zucchiniskivorna över tallrikarna och lägg på rucolasallad, mozzarella, soltorkade tomater och oliver.
    • Lägg spagetti med tomatsås ovanpå och toppa med mandelspån.
    • Frys in portion 2 eller bjud på resterna.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 150 g sojabönspagetti
    • 3 msk riven parmesanost
    • 0.25 st zucchini
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 tsk torkade örter
    • 30 g rucola
    • 250 g buffelmozzarella
    • 30 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 8 st svarta oliver
    • 20 g mandelspån
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 199.5 g cocktailtomater
    • 0.5 tsk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk torkade örter

    Onsdag dessert 262 Kcal

    Hallonmousse

    Krämig efterrätt med hallonsmak toppad med kokosflakes!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 262 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 300 gram hallon färska
    • 3 st gelatinblad
    • 0.5 dl sötströ
    • 0.5 dl vatten
    • 2 dl vispgrädde
    • 4 msk rostade kokosflakes

    Gör så här

    • Passera hallonen genom en finmaskig sil.
    • Låt gelantinet ligga i blöt i kallt vatten i 5 minuter.
    • Blanda sötströ och vatten i en kastrull och låt koka i några minuter.
    • Låt glantinbladen smälta i sockerlagen och blanda om.
    • Vispa grädden luftig i en bunke och blanda ner hallon och sockerlag.
    • Häll upp i glas och låt stå i kylskåpet i 1 timme.
    • Garnera med kokos.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 300 gram hallon färska
    • 3 st gelatinblad
    • 0.5 dl sötströ
    • 0.5 dl vatten
    • 2 dl vispgrädde
    • 4 msk rostade kokosflakes
  • Torsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Torsdag lunch 429 Kcal

    Spagetti pomodoro med buffelmozzarella

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 429 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 150 g sojabönspagetti
    • 3 msk riven parmesanost
    • 0.25 st zucchini
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 tsk torkade örter
    • 30 g rucola
    • 250 g buffelmozzarella
    • 30 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 8 st svarta oliver
    • 20 g mandelspån
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 199.5 g cocktailtomater
    • 0.5 tsk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk torkade örter

    Gör så här

    • Börja med tomatsåsen.
    •  Finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och fräs lök och vitlök.
    • Tillsätt konserverade tomater, honung och kryddor.
    • Låt koka i 10 minuter.
    • Koka bönspagettin enligt anvisningarna på förpackningen.
    • Häll av vattnet och blanda ner tomatsåsen i spagettin tillsammans med peccorinoosten.
    • Smaka av med kryddor.
    • Skär zucchinin i tunna skivor och stek dem i olja några minuter.
    •  Krydda med salt, peppar och örter.
    •  Fördela zucchiniskivorna över tallrikarna och lägg på rucolasallad, mozzarella, soltorkade tomater och oliver.
    • Lägg spagetti med tomatsås ovanpå och toppa med mandelspån.
    • Frys in portion 2 eller bjud på resterna.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 150 g sojabönspagetti
    • 3 msk riven parmesanost
    • 0.25 st zucchini
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 tsk torkade örter
    • 30 g rucola
    • 250 g buffelmozzarella
    • 30 g soltorkade cocktailtomater i olja
    • 8 st svarta oliver
    • 20 g mandelspån
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 199.5 g cocktailtomater
    • 0.5 tsk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk torkade örter

    Torsdag middag 395 Kcal

    Rödbetor med kyckling

    Ett enkelt sätt att få ihop en härlig gratäng med rödbetor och kyckling. Passar perfekt till buffén!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 34 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 395 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 st rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0.25 st citron
    • 1 st rödlök
    • 100 g fetaost
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 50 g blandad sallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 220 grader.
    • Skär rödbetor i klyftor och lägg i en ugnsfast form.
    • Ringa över olja och balsamico.
    • Pressa över citron.
    • Skär fetaost i tärningar och lägg ost över rödbetorna.
    • Spara lite ost som topping.
    • Skala och skär rödlök i tunna klyftor och lägg i formen.
    • Krydda med örtagårdskrydda, salt och svartpeppar. Blanda runt.
    • Dela kycklingen och bryn några minuter i smör i en stekpanna.
    • Tillsätt vitlök, salt och svartpeppar.
    • Lägg kycklingen över rödbetorna och smula över ost. Sätt in i ugnen i ca 15 min.
    • Servera med grönsallad

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 st rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0.25 st citron
    • 1 st rödlök
    • 100 g fetaost
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 50 g blandad sallad

    Torsdag mellanmål 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Torsdag dessert 63 Kcal

    Chokladcrisp med granatäpple

    Om du letar efter en snabb enkel efterrätt/snack så har du hittat rätt - enklare en såhär blir det inte! Gott är det också!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 63 kcal

    Ingredienser

    15 portioner

    • 150 g mörk choklad
    • 1 st granatäpple

    Gör så här

    • Smält chokladen i ett vattenbad.
    • Häll ut små knappar av chokladen på en plåt eller bricka med bakplåtspapper.
    • Strö över granatäpplekärnorna över den smälta chokladen.
    • Låt stå i kylen i 1 timme.

    Ingredienser

    15 portioner

    • 150 g mörk choklad
    • 1 st granatäpple
  • Fredag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Fredag lunch 395 Kcal

    Rödbetor med kyckling

    Ett enkelt sätt att få ihop en härlig gratäng med rödbetor och kyckling. Passar perfekt till buffén!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 34 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 395 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 st rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0.25 st citron
    • 1 st rödlök
    • 100 g fetaost
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 50 g blandad sallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 220 grader.
    • Skär rödbetor i klyftor och lägg i en ugnsfast form.
    • Ringa över olja och balsamico.
    • Pressa över citron.
    • Skär fetaost i tärningar och lägg ost över rödbetorna.
    • Spara lite ost som topping.
    • Skala och skär rödlök i tunna klyftor och lägg i formen.
    • Krydda med örtagårdskrydda, salt och svartpeppar. Blanda runt.
    • Dela kycklingen och bryn några minuter i smör i en stekpanna.
    • Tillsätt vitlök, salt och svartpeppar.
    • Lägg kycklingen över rödbetorna och smula över ost. Sätt in i ugnen i ca 15 min.
    • Servera med grönsallad

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 st rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0.25 st citron
    • 1 st rödlök
    • 100 g fetaost
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 50 g blandad sallad

    Fredag middag 570 Kcal

    Persiska köttbullar med hummus och bönsallad

    En riktig lyxig maträtt att bjuda sina vänner eller familj på. Goda persiska köttbullar med en bönsallad till och en klick yoghurt, citron och hummus!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 570 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st ägg
    • 0.5 tsk malen kanel
    • 1 krm malen kryddnejlika
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 1 krm salt
    • 2 msk bladpersilja
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 1 tsk smör
    Tomat och bönsallad
    • 200 g kidneybönor
    • 2 st stor tomat
    • 50 g gröna oliver
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 msk vitvinsvinäger
    • 0.5 msk flytande honung
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 2 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 0.25 dl grekisk yoghurt
    • 2 st citronklyfta
    • 1 dl hummus

    Gör så här

    • Gör först hummusen enligt receptet nedan.
    • Ställ kallt.
    • Skölj av bönorna och lägg i en skål.
    • Skär tomater och blanda ner tillsammans med oliver.
    • Blanda ner resterande ingredienser.
    • Lägg färsen i en skål.
    • Skala och riv lök och vitlök fint.
    • Blanda ner alla ingredienser.
    • Rulla till lagom stora bullar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek köttbullarna runtom i ca 7-8 minuter.
    • Servera med tomat och bönsalladen, en klick hummus, en klick yoghurt och färsk persilja.
    • Dekorera med en citronklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st ägg
    • 0.5 tsk malen kanel
    • 1 krm malen kryddnejlika
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 1 krm salt
    • 2 msk bladpersilja
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 1 tsk smör
    Tomat och bönsallad
    • 200 g kidneybönor
    • 2 st stor tomat
    • 50 g gröna oliver
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 msk vitvinsvinäger
    • 0.5 msk flytande honung
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 2 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 0.25 dl grekisk yoghurt
    • 2 st citronklyfta
    • 1 dl hummus

    Fredag dessert 229 Kcal

    Chokladfondant

    Avsluta middagen med en härlig chokladkaka till kaffet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 229 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 150 g mörk choklad
    • 25 g smör
    • 2 msk grädde
    • 1 msk pistagenötter
    • 0.3 dl mandlar
    • 1 msk valnötter

    Gör så här

    • Bryt chokladen och smält den i ett vattenbad. Blanda ner alla ingredienser.
    • Klä 6 små formar med plastfolie och häll ner blandningen.
    • Sätt in i kylen och låt stelna. Vänd upp och ner på formen och lägg chokladfondanten på tallrikar.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 150 g mörk choklad
    • 25 g smör
    • 2 msk grädde
    • 1 msk pistagenötter
    • 0.3 dl mandlar
    • 1 msk valnötter
  • Lördag frukost 536 Kcal

    Salamiomelett

    Superenkel omelett som är fylld med salami - en god frukost helt enkelt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 536 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 2 msk crème fraiche
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 4 st skiva salami

    Gör så här

    • Rör ihop ägg och crème fraiche och krydda med salt och svartpeppar.
    • Skär salamiskivorna i skivor.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i äggsmeten.
    • Stek omeletten till den stelnar men fortfarande är krämig och lägg på salamiskivorna.
    • Låt omeletten stelna helt och servera direkt. 

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 2 msk crème fraiche
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 4 st skiva salami

    Lördag lunch 570 Kcal

    Persiska köttbullar med hummus och bönsallad

    En riktig lyxig maträtt att bjuda sina vänner eller familj på. Goda persiska köttbullar med en bönsallad till och en klick yoghurt, citron och hummus!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 570 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st ägg
    • 0.5 tsk malen kanel
    • 1 krm malen kryddnejlika
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 1 krm salt
    • 2 msk bladpersilja
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 1 tsk smör
    Tomat och bönsallad
    • 200 g kidneybönor
    • 2 st stor tomat
    • 50 g gröna oliver
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 msk vitvinsvinäger
    • 0.5 msk flytande honung
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 2 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 0.25 dl grekisk yoghurt
    • 2 st citronklyfta
    • 1 dl hummus

    Gör så här

    • Gör först hummusen enligt receptet nedan.
    • Ställ kallt.
    • Skölj av bönorna och lägg i en skål.
    • Skär tomater och blanda ner tillsammans med oliver.
    • Blanda ner resterande ingredienser.
    • Lägg färsen i en skål.
    • Skala och riv lök och vitlök fint.
    • Blanda ner alla ingredienser.
    • Rulla till lagom stora bullar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek köttbullarna runtom i ca 7-8 minuter.
    • Servera med tomat och bönsalladen, en klick hummus, en klick yoghurt och färsk persilja.
    • Dekorera med en citronklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st ägg
    • 0.5 tsk malen kanel
    • 1 krm malen kryddnejlika
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 1 krm salt
    • 2 msk bladpersilja
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 1 tsk smör
    Tomat och bönsallad
    • 200 g kidneybönor
    • 2 st stor tomat
    • 50 g gröna oliver
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 msk vitvinsvinäger
    • 0.5 msk flytande honung
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 2 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 0.25 dl grekisk yoghurt
    • 2 st citronklyfta
    • 1 dl hummus

    Lördag middag 403 Kcal

    Risnudlar med karréspett

    Karréspett med en god marinad på. Servera spetten med risnudlar till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 36 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 403 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 40 g risnudlar
    • 4 st träspett
    • 250 g fläskkarré
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 msk färsk ingefära
    • 40 g sockerärtor
    • 1 st salladslök
    • 1 st morot
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 kruka färsk koriander
    Marinad
    • 1 tsk sesamfrö
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk sesamolja

    Gör så här

    • Gör först marinaden genom att blanda alla ingredienser i en liten skål.
    • Koka risnudlarna enligt förpackningen, ca 3 minuter i lättsaltat vatten.
    • Häll av vattnet och lägg nudarna i en skål.
    • Häll över hälften av marinaden och blanda om.
    • Blötlägg spetten.
    • Skär köttet i mindre bitar och lägg ner den resterande marinaden.
    • Tillsätt riven vitlök och ingefära och blanda om.
    • Sätt ugnen på grill, ca 225 grader.
    • Trä upp köttet på spetten och grilla i ugnen i ca 20 minuter.
    • Strimla sockerärtor, salladslök och moroten.
    • Blanda ner i nudlarna.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Strö på färsk koriander och lägg upp på tallrikar.
    • Fördela spetten över och servera direkt.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 40 g risnudlar
    • 4 st träspett
    • 250 g fläskkarré
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 msk färsk ingefära
    • 40 g sockerärtor
    • 1 st salladslök
    • 1 st morot
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 kruka färsk koriander
    Marinad
    • 1 tsk sesamfrö
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk sesamolja
  • Söndag frukost 399 Kcal

    Omelettrulle med mozzarella och salami

    Omelettrulle fylld med mozarella och salami - toppa med färsk persilja!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 399 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 60 g mozarella
    • 2 st skiva salami
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Knäck äggen i en skål och krydda med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner äggsmeten.
    • Låt stelna någon minut, lägg på ost och salami.
    • Låt omeletten stelna.
    • Lägg upp omeletten på en skärbräda och rulla ihop till en rulle.
    • Skär i skivor och toppa med färsk persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 60 g mozarella
    • 2 st skiva salami
    • 1 kvist färsk persilja

    Söndag lunch 110 Kcal

    Räksallad med citron och granatäpple

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 110 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 2 st citron
    • 600 gram räkor i lag
    • 1 st granatäpple
    • 10 st rädisor
    • 0.5 dl gräslök
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skiva citroner och lägg på ett fat.
    • Häll av räkor och lägg i mitten.
    • Dela granatäpplet och gröp ur alla kärnor.
    • Finhacka rädisor.
    • Lägg rädisor och granatäpple på räkorna och strö på gräslök, salt och peppar.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 2 st citron
    • 600 gram räkor i lag
    • 1 st granatäpple
    • 10 st rädisor
    • 0.5 dl gräslök
    • 0 salt och svartpeppar

    Söndag middag 391 Kcal

    Räktårta med vitlöksost och örter

    I detta recept kan polarhjärtan bytas ut mot glutenfritt bröd eller så kan man baka egna polarkakor. För att hitta recept på brödet kan du söka på glutenfria polarkakor i receptbanken!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 391 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 50 g rucola
    • 300 g polarhjärtan
    • 300 gram räkor i lag
    • 1 dl parmesan
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 msk pumpafrön
    • 0 basilikablad
    Fyllning
    • 300 gram räkor i lag
    • 400 g Boursin Garlic & herbs
    • 1 st rödlök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1.5 msk färsk basilika
    • 2 dl crème fraiche
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör föst fyllningen genom att hacka räkorna och lägg i en skål.
    • Skala och finhacka rödlök. Blanda ner rödlök, riven vitlök, hackad basilika, créme fraiche och citronzest i skålen och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg rucola på ett fat. Lägg en skiva polarhjärtan över och lägg på hälften av räkröran.
    • Lägg på en ny skiva polarhjärtan.
    • Lägg på den resterande röran spara lite till toppen. Lägg på ytterligare ett lager bröd och bred ut ett tunt lager av fyllningen över.
    • Lägg räkor över tårtan och strö på salt och peppar.
    • Toppa med riven parmesanost och frön.
    • Dekorera med basilikablad.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 50 g rucola
    • 300 g polarhjärtan
    • 300 gram räkor i lag
    • 1 dl parmesan
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 msk pumpafrön
    • 0 basilikablad
    Fyllning
    • 300 gram räkor i lag
    • 400 g Boursin Garlic & herbs
    • 1 st rödlök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1.5 msk färsk basilika
    • 2 dl crème fraiche
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar

    Söndag dessert 449 Kcal

    Kaffe och chokladpannacotta

    Krämig pannacotta med smak av kaffe och choklad, toppa med kaffebönor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 449 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st gelatinblad
    • 3 dl grädde
    • 2 msk agavesirap
    • 3 msk kaffepulver
    • 75 g mörk choklad
    Dekoration
    • 10 gram kaffebönor

    Gör så här

    • Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
    • Koka upp grädden tillsammans med agavesirap.
    • Tillsätt kaffepulver och mörk choklad.
    • Blanda om tills chokladen smälter.
    • Tillsätt gelatinbladen och rör om.
    • Häll gräddblandningen i glas och ställ i kylen i minst 2 timmar.
    • Ta fram pannacottan några minuter innan servering, toppa med kaffebönor.

     

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st gelatinblad
    • 3 dl grädde
    • 2 msk agavesirap
    • 3 msk kaffepulver
    • 75 g mörk choklad
    Dekoration
    • 10 gram kaffebönor
Torrvaror
  • 4 msk chiafrön
  • 2.5 tsk flytande honung
  • 0.5 dl blandade nötter
  • 5 msk olivolja
  • 1 msk potatismjöl
  • 1.5 dl mandelmjöl
  • 1.5 dl fiberhusk
  • 9 dl kaffe
  • 0.5 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
  • 1 dl pofiber
  • 2 msk kokosmjöl
  • 0.5 dl vita sesamfrön
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 1 tsk sesamfrön
  • 150 g sojabönspagetti
  • 20 g mandelspån
  • 0.5 dl sötströ
  • 200 g kidneybönor
  • 1 msk pistagenötter
  • 0.3 dl mandlar
  • 1 msk valnötter
  • 40 g risnudlar
  • 1 tsk sesamfrö
  • 1 msk solrosfrön
  • 1 msk pumpafrön
  • 2 msk agavesirap
  • 3 msk kaffepulver
Mejeri
  • 3 dl havremjölk
  • 1 dl gräddfil
  • 32 msk smör
  • 2 dl mjölk
  • 7.5 dl grädde
  • 200 g fetaost
  • 50 g mozzarella
  • 3 msk riven parmesanost
  • 250 g buffelmozzarella
  • 2 dl vispgrädde
  • 0.25 dl grekisk yoghurt
  • 4 msk crème fraiche
  • 60 g mozarella
  • 1 dl parmesan
  • 400 g Boursin Garlic & herbs
Frukt/grönt
  • 1 dl fryst mango
  • 2.5 st granatäpple
  • 1 st apelsin
  • 1 dl frysta gröna ärtor
  • 2.25 st rödlök
  • 20 g bladspenat
  • 4 st citronklyfta
  • 8 dl strimlad rödkål
  • 2 st äpple
  • 1.5 dl blåbär (frysta)
  • 1 st banan
  • 3 st gul lök
  • 6.5 klyfta vitlök
  • 1 kruka krispsallad
  • 0.25 st zucchini
  • 80 g rucola
  • 199.5 g cocktailtomater
  • 5 st rödbetor
  • 2.75 st citron
  • 50 g blandad sallad
  • 2 st stor tomat
  • 1 msk färsk ingefära
  • 40 g sockerärtor
  • 1 st salladslök
  • 1 st morot
  • 10 st rädisor
Övrigt
  • 6 msk rostade kokosflakes
  • 4 msk majonnäs
  • 2 msk senap
  • 2.5 msk honung
  • 100 g soltorkade tomater i olja
  • 150 gram kantareller (frysta)
  • 1.25 dl kokande vatten
  • 30 g soltorkade cocktailtomater i olja
  • 8 st svarta oliver
  • 300 gram hallon färska
  • 5 st gelatinblad
  • 375 g mörk choklad
  • 50 g gröna oliver
  • 1 dl hummus
  • 4 st träspett
  • 300 g polarhjärtan
  • 10 gram kaffebönor
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 200 g handskalade räkor
  • 500 g kycklingfilé
  • 12 st ägg
  • 500 g blandfärs
  • 300 g nötfärs
  • 6 st skiva salami
  • 250 g fläskkarré
  • 1200 gram räkor i lag
Kryddor/smaksättare
  • 1 msk dill
  • 2 msk mango chutney
  • 2 tsk örtagårdskrydda
  • 2 msk bladpersilja
  • 3 krm salt
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 3.5 msk ketjap manis
  • 2 kruka färsk basilika
  • 3.7 tsk torkade örter
  • 1 msk balsamico
  • 0.5 tsk malen kanel
  • 1 krm malen kryddnejlika
  • 0.5 tsk spiskummin
  • 0.5 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk persilja
  • 0.5 kruka färsk koriander
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 kvist färsk persilja
  • 0.5 dl gräslök
  • basilikablad

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!