Tillbaka till menyerna

Eget kostschema bibehålla vikten

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1326 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 745 Kcal

      Langos med räkor

    • Middag - 392 Kcal

      Italiensk smörgåstårta med chark

    • Mellanmål

    • Dessert - 183 Kcal

      Choklad/jordnötssmör cookies

  • Tisdag - 1603 Kcal

    • Frukost - 252 Kcal

      Ägghack med tonfisk

    • Lunch - 392 Kcal

      Italiensk smörgåstårta med chark

    • Middag - 958 Kcal

      Kåldolmar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 912 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 392 Kcal

      Italiensk smörgåstårta med chark

    • Middag - 442 Kcal

      Heta riswraps med fläskfärs

    • Mellanmål

    • Dessert - 72 Kcal

      Tryffel

  • Torsdag - 1056 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 442 Kcal

      Heta riswraps med fläskfärs

    • Middag - 608 Kcal

      Burrata med pesto och rödbetor

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1458 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 608 Kcal

      Burrata med pesto och rödbetor

    • Middag - 574 Kcal

      Stekt lax med jordgubbs- och mozzarellasallad

    • Mellanmål

    • Dessert - 271 Kcal

      Frasiga persikorutor med Mascarpone

  • Lördag - 1650 Kcal

    • Frukost - 453 Kcal

      Äggröra med rökt lax

    • Lunch - 331 Kcal

      Ägghack med skinka

    • Middag - 509 Kcal

      Laxfilé med hollandaisesås och kräftstjärtar

    • Mellanmål

    • Dessert - 357 Kcal

      Mango med vit chokladkräm

  • Söndag - 1276 Kcal

    • Frukost - 525 Kcal

      Smoothiebowl med choklad och bär

    • Lunch - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Middag - 745 Kcal

      Langos med räkor

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 49.1 gram

Fett: 90.9 gram

Protein: 73.6 gram

Energi: 1325.7 kcal

  • Måndag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Måndag lunch 745 Kcal

    Langos med räkor

    Ljuvligt goda glutenfria langos med goda tillbehör som passar utmärkt när du ska ut på en härlig picknick med dina vänner och familj!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 49 gram

    Protein: 74 gram

    Energi: 745 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 200 g halloumi
    • 2 st ägg
    • 2 msk majonnäs
    Tillbehör
    • 1000 g räkor med skal
    • 1 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl färsk dill
    • 1 dl riven ost
    • 2 dl crème fraiche
    • 80 g stenbitsrom

    Gör så här

    • Riv halloumi i en bunke och blanda ner ägg och majonnäs.
    • Klicka ut smeten i fyra avlånga tunna bröd på en bakplåtsklädd plåt. Sätt in ugnen i 15 min.
    • Skala räkor och lägg i en skål. Lägg upp finhackad rödlök, finhackad gurka, hackad dill, riven ost, créme frache och rom i skålar.
    • Servera nygräddade langos med tillbehören.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 200 g halloumi
    • 2 st ägg
    • 2 msk majonnäs
    Tillbehör
    • 1000 g räkor med skal
    • 1 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl färsk dill
    • 1 dl riven ost
    • 2 dl crème fraiche
    • 80 g stenbitsrom

    Måndag middag 392 Kcal

    Italiensk smörgåstårta med chark

    En fantastisk god italiensk smörgåstårta med chark. Om du önskar göra denna glutenfri kan polarhjärtan bytas mot glutenfria polarkakor - receptet hittar du genom att söka i receptbanken på glutenfria polarkakor.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 392 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    • 300 g polarhjärtan
    • 100 g solrosgroddar
    • 200 g parmaskinka
    • 100 g salami
    • 250 g Brieost
    • 10 st cocktailtomat
    • 20 g cocktailkapris
    • 0 basilika
    Pestofyllning
    • 0.5 dl grön pesto
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g philadelphiaost
    • 0 salt och svartpeppar
    Soltorkade tomater fyllning
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 2 msk färsk basilika
    • 1 st rödlök
    • 2 dl crème fraiche

    Gör så här

    • Skala och riv vitlök fint. Hacka de soltorkade tomaterna och basilikan.
    • Skala och finhacka rödlök.
    • Gör föst fyllningarna genom att blanda ihop alla ingredienser  i två skålar.
    • Lägg en skiva polarhjärtan på ett fat och bred över fyllningen med soltorkade tomater.  Lägg på en ny skiva polarhjärtan.
    • Lägg på pestoröran spara lite till toppen.
    • Lägg på ytterligare ett lager bröd och bred ut ett tunt lager av fyllningen över.
    • Fäst solrosgroddar på kanterna och lägg på skinka och salami i en ring över tårtan.
    • Skär skivor av brieosten och lägg i mitten. Dela tomater och lägg över och toppa med kapris.
    • Dekorera med basilikablad.

    Ingredienser

    12 portioner

    • 300 g polarhjärtan
    • 100 g solrosgroddar
    • 200 g parmaskinka
    • 100 g salami
    • 250 g Brieost
    • 10 st cocktailtomat
    • 20 g cocktailkapris
    • 0 basilika
    Pestofyllning
    • 0.5 dl grön pesto
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g philadelphiaost
    • 0 salt och svartpeppar
    Soltorkade tomater fyllning
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 2 msk färsk basilika
    • 1 st rödlök
    • 2 dl crème fraiche

    Måndag dessert 183 Kcal

    Choklad/jordnötssmör cookies

    Lågkalori kakor som går utmärkt att frysa in!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 183 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 2.5 dl havregryn
    • 0.75 dl mandelmjöl
    • 30 gram kokossocker
    • 1 tsk bakpulver
    • 0.5 tsk malen kanel
    • 2 tsk vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 0.5 dl mandelmjölk
    • 0.25 dl lönnsirap
    • 0.5 dl osötat jordnötssmör
    • 0.25 dl kakao

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda alla torra ingredienser i en bunke och blanda om ordentligt.
    • Blanda ner resen av ingredienserna och blanda om tills du fått en jämn smet.
    • Lägg bakplåtspapper på en plåt och klicka ut sex kakor.
    • Grädda i ugnen i ca 15 minuter.
    • Låt svalna.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 2.5 dl havregryn
    • 0.75 dl mandelmjöl
    • 30 gram kokossocker
    • 1 tsk bakpulver
    • 0.5 tsk malen kanel
    • 2 tsk vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 0.5 dl mandelmjölk
    • 0.25 dl lönnsirap
    • 0.5 dl osötat jordnötssmör
    • 0.25 dl kakao
  • Tisdag frukost 252 Kcal

    Ägghack med tonfisk

    Lättlagad äggmåltid med tonfisk och sallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 252 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 140 g tonfisk i vatten
    • 2 st kokt ägg
    • 0.5 msk majonnäs
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 g blandad sallad
    • 1 st röd paprika
    • 0.25 st citron

    Gör så här

    • Fördela tonfisk på en tallrik.
    • Hacka ägget grovt och blanda med majonnäs, gräddfil och gräslök.
    • Smaka av med citron, salt och svartpeppar.
    • Lägg salladsblad och ½ paprika per portion bredvid tonfisken och ägghacket bredvid.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 140 g tonfisk i vatten
    • 2 st kokt ägg
    • 0.5 msk majonnäs
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 g blandad sallad
    • 1 st röd paprika
    • 0.25 st citron

    Tisdag lunch 392 Kcal

    Italiensk smörgåstårta med chark

    En fantastisk god italiensk smörgåstårta med chark. Om du önskar göra denna glutenfri kan polarhjärtan bytas mot glutenfria polarkakor - receptet hittar du genom att söka i receptbanken på glutenfria polarkakor.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 392 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    • 300 g polarhjärtan
    • 100 g solrosgroddar
    • 200 g parmaskinka
    • 100 g salami
    • 250 g Brieost
    • 10 st cocktailtomat
    • 20 g cocktailkapris
    • 0 basilika
    Pestofyllning
    • 0.5 dl grön pesto
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g philadelphiaost
    • 0 salt och svartpeppar
    Soltorkade tomater fyllning
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 2 msk färsk basilika
    • 1 st rödlök
    • 2 dl crème fraiche

    Gör så här

    • Skala och riv vitlök fint. Hacka de soltorkade tomaterna och basilikan.
    • Skala och finhacka rödlök.
    • Gör föst fyllningarna genom att blanda ihop alla ingredienser  i två skålar.
    • Lägg en skiva polarhjärtan på ett fat och bred över fyllningen med soltorkade tomater.  Lägg på en ny skiva polarhjärtan.
    • Lägg på pestoröran spara lite till toppen.
    • Lägg på ytterligare ett lager bröd och bred ut ett tunt lager av fyllningen över.
    • Fäst solrosgroddar på kanterna och lägg på skinka och salami i en ring över tårtan.
    • Skär skivor av brieosten och lägg i mitten. Dela tomater och lägg över och toppa med kapris.
    • Dekorera med basilikablad.

    Ingredienser

    12 portioner

    • 300 g polarhjärtan
    • 100 g solrosgroddar
    • 200 g parmaskinka
    • 100 g salami
    • 250 g Brieost
    • 10 st cocktailtomat
    • 20 g cocktailkapris
    • 0 basilika
    Pestofyllning
    • 0.5 dl grön pesto
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g philadelphiaost
    • 0 salt och svartpeppar
    Soltorkade tomater fyllning
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 2 msk färsk basilika
    • 1 st rödlök
    • 2 dl crème fraiche

    Tisdag middag 958 Kcal

    Kåldolmar

    Kåldomar med sallad och en klick lingonsylt till. Laga en extra portion och spar till lunch dagen efter. Spara 1/2 dl spad från kålpuddingen.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 80 gram

    Protein: 50 gram

    Energi: 958 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g keso
    • 350 g blandfärs
    • 0.5 dl grädde
    • 1 st ägg
    • 1 krm lökpulver
    • 1 krm salt
    • 0.5 tsk vitpeppar
    • 50 g rödkål
    • 0.5 dl vitkål
    • 1 msk smör
    • 0.5 st köttbuljongtärning
    • 0.5 dl vatten
    • 1 msk solrosfrön
    • 1.5 dl grädde
    • 0.5 msk soja
    • 0 salt och vitpeppar
    Tillbehör
    • 1 msk lingonsylt
    • 100 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 °C.
    • Låt keson rinna av i en sil.
    • Blanda färs, grädde, ägg och keso.
    • Krydda med lökpulver, salt och vitpeppar.
    • Koka upp vatten och lägg i kålbladen i några minuter så att de blir mjuka.
    • Fördela färsen i varje kåldolme och rulla ihop.
    • Lägg på en smord ugnsfast form.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g keso
    • 350 g blandfärs
    • 0.5 dl grädde
    • 1 st ägg
    • 1 krm lökpulver
    • 1 krm salt
    • 0.5 tsk vitpeppar
    • 50 g rödkål
    • 0.5 dl vitkål
    • 1 msk smör
    • 0.5 st köttbuljongtärning
    • 0.5 dl vatten
    • 1 msk solrosfrön
    • 1.5 dl grädde
    • 0.5 msk soja
    • 0 salt och vitpeppar
    Tillbehör
    • 1 msk lingonsylt
    • 100 g grönsallad
  • Onsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Onsdag lunch 392 Kcal

    Italiensk smörgåstårta med chark

    En fantastisk god italiensk smörgåstårta med chark. Om du önskar göra denna glutenfri kan polarhjärtan bytas mot glutenfria polarkakor - receptet hittar du genom att söka i receptbanken på glutenfria polarkakor.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 392 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    • 300 g polarhjärtan
    • 100 g solrosgroddar
    • 200 g parmaskinka
    • 100 g salami
    • 250 g Brieost
    • 10 st cocktailtomat
    • 20 g cocktailkapris
    • 0 basilika
    Pestofyllning
    • 0.5 dl grön pesto
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g philadelphiaost
    • 0 salt och svartpeppar
    Soltorkade tomater fyllning
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 2 msk färsk basilika
    • 1 st rödlök
    • 2 dl crème fraiche

    Gör så här

    • Skala och riv vitlök fint. Hacka de soltorkade tomaterna och basilikan.
    • Skala och finhacka rödlök.
    • Gör föst fyllningarna genom att blanda ihop alla ingredienser  i två skålar.
    • Lägg en skiva polarhjärtan på ett fat och bred över fyllningen med soltorkade tomater.  Lägg på en ny skiva polarhjärtan.
    • Lägg på pestoröran spara lite till toppen.
    • Lägg på ytterligare ett lager bröd och bred ut ett tunt lager av fyllningen över.
    • Fäst solrosgroddar på kanterna och lägg på skinka och salami i en ring över tårtan.
    • Skär skivor av brieosten och lägg i mitten. Dela tomater och lägg över och toppa med kapris.
    • Dekorera med basilikablad.

    Ingredienser

    12 portioner

    • 300 g polarhjärtan
    • 100 g solrosgroddar
    • 200 g parmaskinka
    • 100 g salami
    • 250 g Brieost
    • 10 st cocktailtomat
    • 20 g cocktailkapris
    • 0 basilika
    Pestofyllning
    • 0.5 dl grön pesto
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g philadelphiaost
    • 0 salt och svartpeppar
    Soltorkade tomater fyllning
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 2 msk färsk basilika
    • 1 st rödlök
    • 2 dl crème fraiche

    Onsdag middag 442 Kcal

    Heta riswraps med fläskfärs

    Dessa riswrapsrullar fylls med fläskfärs, gurka och salladslök - gott och enkelt att göra!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 442 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st schalottenlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk rapsolja
    • 200 g fläskfärs
    • 10 g yellow curry paste (Hel Påse)
    • 2 msk vatten
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk fisksås
    • 1 tsk japansk soja
    • 0.25 kruka färsk koriander
    • 2 st salladsblad
    • 0.25 st gurka
    • 2 st salladslök
    • 4 st risblad

    Gör så här

    • Skala och finhacka vitlök och bananschalottenlök.
    • Dela chilin och skrapa ur kärnorna.
    • Finhacka chilin.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek färsen.
    • Tillsätt vitlök, schalottenlök, chili, currypasta, vatten, ketjap manis, fisksås och soja.
    • Stek tills vätskan kokat bort, cirka 10 minuter.
    • Låt svalna och blanda sedan i koriander.
    • Skär gurka och salladslök i långsmala strimlor.
    • Doppa risbladen i vatten, ett i taget.
    • Lägg bladen på en skärbräda och fördela färs, gurka och salladslök över.
    • Rulla ihop till wraps och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st schalottenlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk rapsolja
    • 200 g fläskfärs
    • 10 g yellow curry paste (Hel Påse)
    • 2 msk vatten
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk fisksås
    • 1 tsk japansk soja
    • 0.25 kruka färsk koriander
    • 2 st salladsblad
    • 0.25 st gurka
    • 2 st salladslök
    • 4 st risblad

    Onsdag dessert 72 Kcal

    Tryffel

    Små tryffelbollar rullade i kakaopulver. Servera till fredagsfikat!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 72 kcal

    Ingredienser

    20 portioner

    • 1 dl vispgrädde
    • 25 g smör
    • 125 g mörk choklad
    • 1 tsk malen kardemumma
    • 0.5 tsk lakritspulver
    • 1 dl kakao

    Gör så här

    • Häll grädden i en kastrull och koka upp.
    • Lägg i smör och choklad i bitar och låt smälta på svag värme.
    • Rör i kardemumma och lakritspulver.
    • Häll smeten i en skål och täck ytan med plastfolie.
    • Låt stelna och svalna i kylen.
    • Forma tryfflar med hjälp av en sked och rulla tryfflarna i siktad kakao.
    • Låt stelna och förvara i kylen.

    Ingredienser

    20 portioner

    • 1 dl vispgrädde
    • 25 g smör
    • 125 g mörk choklad
    • 1 tsk malen kardemumma
    • 0.5 tsk lakritspulver
    • 1 dl kakao
  • Torsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Torsdag lunch 442 Kcal

    Heta riswraps med fläskfärs

    Dessa riswrapsrullar fylls med fläskfärs, gurka och salladslök - gott och enkelt att göra!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 442 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st schalottenlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk rapsolja
    • 200 g fläskfärs
    • 10 g yellow curry paste (Hel Påse)
    • 2 msk vatten
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk fisksås
    • 1 tsk japansk soja
    • 0.25 kruka färsk koriander
    • 2 st salladsblad
    • 0.25 st gurka
    • 2 st salladslök
    • 4 st risblad

    Gör så här

    • Skala och finhacka vitlök och bananschalottenlök.
    • Dela chilin och skrapa ur kärnorna.
    • Finhacka chilin.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek färsen.
    • Tillsätt vitlök, schalottenlök, chili, currypasta, vatten, ketjap manis, fisksås och soja.
    • Stek tills vätskan kokat bort, cirka 10 minuter.
    • Låt svalna och blanda sedan i koriander.
    • Skär gurka och salladslök i långsmala strimlor.
    • Doppa risbladen i vatten, ett i taget.
    • Lägg bladen på en skärbräda och fördela färs, gurka och salladslök över.
    • Rulla ihop till wraps och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st schalottenlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk rapsolja
    • 200 g fläskfärs
    • 10 g yellow curry paste (Hel Påse)
    • 2 msk vatten
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk fisksås
    • 1 tsk japansk soja
    • 0.25 kruka färsk koriander
    • 2 st salladsblad
    • 0.25 st gurka
    • 2 st salladslök
    • 4 st risblad

    Torsdag middag 608 Kcal

    Burrata med pesto och rödbetor

    God och enkel rätt som passar både som förrätt eller som en härlig lunch!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 49 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 608 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st kokta rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 0.25 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl rucola
    • 100 g burrata
    Topping
    • 0.5 msk grön pesto
    • 1 msk pistagenötter

    Gör så här

    • Skiva rödbetorna och lägg i en skål.
    • Blanda ner olja, balsamico, honung och kryddor.
    • Lägg rucolasallad på en tallrik och fördela rödbetorna över.
    • Lägg på burratan och toppa med grön pesto och pistagenötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st kokta rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 0.25 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl rucola
    • 100 g burrata
    Topping
    • 0.5 msk grön pesto
    • 1 msk pistagenötter
  • Fredag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Fredag lunch 608 Kcal

    Burrata med pesto och rödbetor

    God och enkel rätt som passar både som förrätt eller som en härlig lunch!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 49 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 608 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st kokta rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 0.25 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl rucola
    • 100 g burrata
    Topping
    • 0.5 msk grön pesto
    • 1 msk pistagenötter

    Gör så här

    • Skiva rödbetorna och lägg i en skål.
    • Blanda ner olja, balsamico, honung och kryddor.
    • Lägg rucolasallad på en tallrik och fördela rödbetorna över.
    • Lägg på burratan och toppa med grön pesto och pistagenötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st kokta rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 0.25 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl rucola
    • 100 g burrata
    Topping
    • 0.5 msk grön pesto
    • 1 msk pistagenötter

    Fredag middag 574 Kcal

    Stekt lax med jordgubbs- och mozzarellasallad

    En ljuvligt god och hälsosam middag/lunch - stekt lax med en somrig sallad! Passar utmärkt att bjuda dina gäster på under en sommarkväll!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 574 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    Jordgubbs- och mozzarellasallad
    • 100 g jordgubbar (färska)
    • 125 g mozzarella
    • 0.5 dl färsk mynta
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk solrosfrön
    • 1 tsk flytande honung
    • 2 st salladsblad
    • 0.5 st apelsin

    Gör så här

    • Skär jordgubbar i mindre bitar och lägg i en skål.
    • Skär mozzarella i mindre bitar och blanda ner i skålen tillsammans med mynta, olja, salt och peppar.
    • Strö på salt och peppar på laxen och stek fisken i smör runt om, ca 3-4 minuter per sida.
    • Lägg ett salladsblad på en tallrik och lägg upp fisken.
    • Fördela jordgubbs- och mozzarellasalladen över. Rosta solrosfrön i en torr stekpanna någon minut. Häll på en gnutta honung och strö på lite salt.
    • Toppa tallriken med solroskärnor och dekorera med apelsinklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    Jordgubbs- och mozzarellasallad
    • 100 g jordgubbar (färska)
    • 125 g mozzarella
    • 0.5 dl färsk mynta
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk solrosfrön
    • 1 tsk flytande honung
    • 2 st salladsblad
    • 0.5 st apelsin

    Fredag dessert 271 Kcal

    Frasiga persikorutor med Mascarpone

    En krämig efterrätt som serveras med mascaponecréme - en persikoruta innehåller 256 kalorier!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 271 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Rutor
    • 3 msk farinsocker
    • 2 st filodegsark
    • 25 g smör
    • 3 st persika
    • 1 tsk vaniljsocker
    Mascarponecréme
    • 250 g mascarponeost
    • 1 st citron
    • 2 msk flytande honung
    • 1 msk farinsocker

    Gör så här

    • Lägg ett ark filodeg på bakbordet.
    • Pensla degen med hälften av smöret och strö på ½ msk av farinsockret på ena halvan. 
    • Vik varsamt över den osockrade degbiten så att det blir två lager ovanpå varandra. 
    • Gör likadant med nästa ark och lägg ovanpå det första. Det blir alltså fyra tunna deg lager. 
    • Dela degen i sex rutor med en vass kniv och lägg bitarna på det sockrade pappret. 
    • Täck med en handduk så länge. 
    • Skär persikorna i halvor och sedan i tunna skivor. 
    • Lägg dem i rader ovanpå degrutorna. 
    • Pensla det resterande smöret på persikoskivorna och strö över en blandning av 1 msk farinsocker och 1 tsk vaniljsocker. 
    • Grädda rutorna i 25 minuter. 
    • Blanda Mascarponeosten med saften av citronen och honung. 
    • Ställ kallt.
    • Servera persikorutorna med Mascarponecrèmen

    Ingredienser

    6 portioner

    Rutor
    • 3 msk farinsocker
    • 2 st filodegsark
    • 25 g smör
    • 3 st persika
    • 1 tsk vaniljsocker
    Mascarponecréme
    • 250 g mascarponeost
    • 1 st citron
    • 2 msk flytande honung
    • 1 msk farinsocker
  • Lördag frukost 453 Kcal

    Äggröra med rökt lax

    Lättlagad frukost, lunch eller mellanmål! Servera äggröran med lax och färsk spenat.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 453 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 100 g rökt lax
    • 50 g bladspenat

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg med grädde, gräslök, salt och peppar i en skål och häll i blandningen i en stekpanna med smör.
    • Rör runt till en krämig äggröra och lägg upp på en tallrik.
    • Servera med lax och lite färsk spenat.

     

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 100 g rökt lax
    • 50 g bladspenat

    Lördag lunch 331 Kcal

    Ägghack med skinka

    Snabbt fixat om du kokat äggen dagen innan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 331 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 25 g rökt skinka
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st salladsblad

    Gör så här

    • Koka äggen.
    • Hacka skinkan, äggen och lägg i en skål
    • Blanda ner resten av ingredienserna och servera på ett salladsblad.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 25 g rökt skinka
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st salladsblad

    Lördag middag 509 Kcal

    Laxfilé med hollandaisesås och kräftstjärtar

    Laga en lyxig lunch eller middag - laxfilé och kräftstjärtar tillsammans med hollandaisesås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 509 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st fänkål
    • 0.2 dl hollandaisesås
    • 1 dl kräftstjärtar i lag
    • 1 st salladsblad
    • 1 tsk dill
    • 1 st citronklyfta

    Gör så här

    • Strö på salt och peppar på fisken.
    • Skiva fänkål.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn filén och fänkålen på bägge sidor i ca 6-7 minuter.
    • Lägg upp på en tallrik och klicka på hollandaisesås och lägg på kräftstjärtar.
    • Lägg på salladsblad och dekorera med dill och citronklyfta.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st fänkål
    • 0.2 dl hollandaisesås
    • 1 dl kräftstjärtar i lag
    • 1 st salladsblad
    • 1 tsk dill
    • 1 st citronklyfta

    Lördag dessert 357 Kcal

    Mango med vit chokladkräm

    Solmogen mango med krämig vit choklad, mums!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 357 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g vit choklad (1 ruta)
    • 3 msk philadelphiaost
    • 1 st mango
    • 2 st passionsfrukt
    Dekoration
    • 0.5 st granatäpple
    • 2 msk pinjenötter
    • 1 st myntakvist

    Gör så här

    • Skär choklad i bitar och lägg ner i en skål.
    • Smält chokladen i mikron och blanda ner philadelphiaost.
    • Dela mango och skär den snyggt i skalet. Lägg på en tallrik och servera med den vita chokladkrämen.
    • Värm en torr stekpanna och rosta pinjenötterna.
    • Toppa med granatäpplekärnor och rostade pinjenötter.
    • Dela passionsfrukten och pressa den ena halvan över mangon och lägg den andra halvan bredvid.
    • Dekorera med färsk mynta!

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g vit choklad (1 ruta)
    • 3 msk philadelphiaost
    • 1 st mango
    • 2 st passionsfrukt
    Dekoration
    • 0.5 st granatäpple
    • 2 msk pinjenötter
    • 1 st myntakvist
  • Söndag frukost 525 Kcal

    Smoothiebowl med choklad och bär

    Fräsch krämig smoothiebowl med smak av blåbär. Toppa bowlen med musli, bär, chiafrön och kakaonibs! Går bra att byta ut blåbären till tex, vinbär.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 50 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 525 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st banan
    • 1 dl blåbär (frysta)
    • 2 msk kakaopulver
    • 100 g kokosmjölk
    Topping
    • 0.5 dl Risenta granola müsli
    • 0.5 dl Bär
    • 0.5 msk chiafrön
    • 1 msk kakaonibs 

    Gör så här

    • Lägg banan, bär, kakao och kokosmjölk i en matberedare och mixa till en krämig smet.
    • Häll upp i en skål och toppa med müsli, bär, chiafrön och kakaonibs.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st banan
    • 1 dl blåbär (frysta)
    • 2 msk kakaopulver
    • 100 g kokosmjölk
    Topping
    • 0.5 dl Risenta granola müsli
    • 0.5 dl Bär
    • 0.5 msk chiafrön
    • 1 msk kakaonibs 

    Söndag lunch 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Söndag middag 745 Kcal

    Langos med räkor

    Ljuvligt goda glutenfria langos med goda tillbehör som passar utmärkt när du ska ut på en härlig picknick med dina vänner och familj!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 49 gram

    Protein: 74 gram

    Energi: 745 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 200 g halloumi
    • 2 st ägg
    • 2 msk majonnäs
    Tillbehör
    • 1000 g räkor med skal
    • 1 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl färsk dill
    • 1 dl riven ost
    • 2 dl crème fraiche
    • 80 g stenbitsrom

    Gör så här

    • Riv halloumi i en bunke och blanda ner ägg och majonnäs.
    • Klicka ut smeten i fyra avlånga tunna bröd på en bakplåtsklädd plåt. Sätt in ugnen i 15 min.
    • Skala räkor och lägg i en skål. Lägg upp finhackad rödlök, finhackad gurka, hackad dill, riven ost, créme frache och rom i skålar.
    • Servera nygräddade langos med tillbehören.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 200 g halloumi
    • 2 st ägg
    • 2 msk majonnäs
    Tillbehör
    • 1000 g räkor med skal
    • 1 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl färsk dill
    • 1 dl riven ost
    • 2 dl crème fraiche
    • 80 g stenbitsrom
Torrvaror
  • 15 dl kaffe
  • 2.5 dl havregryn
  • 0.75 dl mandelmjöl
  • 30 gram kokossocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1.25 dl kakao
  • 4 msk solrosfrön
  • 1 tsk rapsolja
  • 4 st risblad
  • 3 tsk olivolja
  • 3.5 tsk flytande honung
  • 1 msk pistagenötter
  • 4 msk farinsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk pinjenötter
  • 2 msk kakaopulver
  • 100 g kokosmjölk
  • 0.5 dl Risenta granola müsli
  • 0.5 msk chiafrön
  • 1 msk kakaonibs 
Övrigt
  • 300 g polarhjärtan
  • 20 g cocktailkapris
  • 100 g soltorkade tomater i olja
  • 0.25 dl lönnsirap
  • 0.5 dl osötat jordnötssmör
  • 3.5 msk majonnäs
  • 1 msk lingonsylt
  • 10 g yellow curry paste (Hel Påse)
  • 125 g mörk choklad
  • 0.5 tsk lakritspulver
  • 2 st filodegsark
  • 0.2 dl hollandaisesås
  • 50 g vit choklad (1 ruta)
  • 0.5 dl Bär
  • 80 g stenbitsrom
Frukt/grönt
  • 100 g solrosgroddar
  • 10 st cocktailtomat
  • basilika
  • 2 klyfta vitlök
  • 2 st rödlök
  • 10 g blandad sallad
  • 1 st röd paprika
  • 1.25 st citron
  • 50 g rödkål
  • 0.5 dl vitkål
  • 100 g grönsallad
  • 1 st schalottenlök
  • 0.5 st röd chili
  • 6 st salladsblad
  • 0.75 st gurka
  • 2 st salladslök
  • 1 st kokta rödbetor
  • 1 dl rucola
  • 100 g jordgubbar (färska)
  • 0.5 st apelsin
  • 3 st persika
  • 50 g bladspenat
  • 1 st fänkål
  • 1 st citronklyfta
  • 1 st mango
  • 2 st passionsfrukt
  • 0.5 st granatäpple
  • 1 st banan
  • 1 dl blåbär (frysta)
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 200 g parmaskinka
  • 100 g salami
  • 140 g tonfisk i vatten
  • 2 st kokt ägg
  • 350 g blandfärs
  • 7 st ägg
  • 200 g fläskfärs
  • 450 g laxfilé
  • 100 g rökt lax
  • 25 g rökt skinka
  • 1 dl kräftstjärtar i lag
  • 1000 g räkor med skal
Mejeri
  • 250 g Brieost
  • 203 g philadelphiaost
  • 4 dl crème fraiche
  • 0.5 dl mandelmjölk
  • 2 msk gräddfil
  • 150 g keso
  • 3 dl grädde
  • 53 msk smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g burrata
  • 125 g mozzarella
  • 250 g mascarponeost
  • 200 g halloumi
  • 1 dl riven ost
Kryddor/smaksättare
  • 1 dl grön pesto
  • 2 msk färsk basilika
  • 0.5 tsk malen kanel
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 2 krm salt
  • 2 msk gräslök
  • 1 krm lökpulver
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 0.5 st köttbuljongtärning
  • 0.5 msk soja
  • 1 msk ketjap manis
  • 1 tsk fisksås
  • 1 tsk japansk soja
  • 0.25 kruka färsk koriander
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 0.5 msk balsamico
  • 0.25 tsk örtagårdskrydda
  • 0.5 dl färsk mynta
  • 1 tsk dill
  • 1 st myntakvist
  • 0.5 dl färsk dill

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!