Tillbaka till menyerna

EGEN VECKOMENY

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 819 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 343 Kcal

      Torskgryta med grönsaker

    • Middag - 470 Kcal

      Kalvköttbullar med senapsgräddsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1041 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 173 Kcal

      Havregrynsgröt med kanel, torkade aprikoser och frön

    • Lunch - 470 Kcal

      Kalvköttbullar med senapsgräddsås

    • Middag - 399 Kcal

      Högrevsburgare med spetskål

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 765 Kcal

    • Frukost - 152 Kcal

      Havremüsli

    • Lunch - 270 Kcal

      Ratatouille med fetaost

    • Middag - 343 Kcal

      Torskgryta med grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 934 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 399 Kcal

      Högrevsburgare med spetskål

    • Middag - 529 Kcal

      Fisk och skaldjursgryta med pepparrot

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1066 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 173 Kcal

      Havregrynsgröt med kanel, torkade aprikoser och frön

    • Lunch - 365 Kcal

      Våfflor – 2 stycken

    • Middag - 529 Kcal

      Fisk och skaldjursgryta med pepparrot

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1098 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 372 Kcal

      Bananpannkakor

    • Lunch - 574 Kcal

      Chevrefylld lax med pesto

    • Middag - 152 Kcal

      Havremüsli

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 1069 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 270 Kcal

      Fröfrallor med torkad frukt

    • Lunch - 529 Kcal

      Fisk och skaldjursgryta med pepparrot

    • Middag - 270 Kcal

      Ratatouille med fetaost

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 43 gram

Fett: 60.4 gram

Protein: 67.2 gram

Energi: 970.4 kcal

  • Måndag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Måndag lunch 343 Kcal

    Torskgryta med grönsaker

    Tillaga en enkel skål med torskgryta med grönsaker i, gott att äta till lunch eller middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 343 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 220 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st blomkål
    • 3 msk purjolök
    • 5 st champinjoner
    • 0.5 msk smör
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 20 g bladspenat

    Gör så här

    • Tina fisken och skär i bitar. Strö på salt och peppar.
    • Skiva alla grönsaker och stek i lite smör i en gryta några minuter.
    • Tillsätt buljongtärning, vatten och grädde. Låt koka upp och sänk värmen.
    • Lägg ner fisken och bladspenat och låt sjuda 3-4 minuter. Servera i en skål.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 220 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st blomkål
    • 3 msk purjolök
    • 5 st champinjoner
    • 0.5 msk smör
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 20 g bladspenat

    Måndag middag 470 Kcal

    Kalvköttbullar med senapsgräddsås

    Enkla lättlagade köttbullar tillsammans med en sötstark senapsgräddsås och lite grönsaker till! Laga en extra portion så har du till matlåda dagen efter.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 470 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kalvfärs
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 1 tsk smör
    • 1 msk sötstark senap
    • 0.5 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 msk kalvfond
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st morot
    • 100 g haricots verts
    • 1 dl frysta gröna ärtor
    • 1 msk kapris

    Gör så här

    • Lägg färsen i en skål.
    • Blanda ner riven vitlök och soja.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Rulla till lagom stora bullar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek köttbullarna lätt tills de får färg.
    • Tillsätt senap, vatten, grädde och fond och låt sjuda på svag värme i ca 10 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skala morötter och skär i stavar.
    • Koka upp vatten med lite salt och lägg ner morötter, haricot verts och de frysta ärterna någon minut.
    • Häll av vattnet och lägg grönsakerna i en skål.
    • Häll på lite olivolja och blanda runt.
    • Strö på salt och peppar.
    • Servera köttbullarna med grönsakerna och kapris.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kalvfärs
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 1 tsk smör
    • 1 msk sötstark senap
    • 0.5 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 msk kalvfond
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st morot
    • 100 g haricots verts
    • 1 dl frysta gröna ärtor
    • 1 msk kapris
  • Tisdag frukost 173 Kcal

    Havregrynsgröt med kanel, torkade aprikoser och frön

    En perfekt havregrynsblandning du kan förvara i en burk och ta ut 3/4 dl för en portion när du önskar äta en god havregrynsgröt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 173 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 5 dl havregryn
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl valnötter
    • 50 g torkade aprikoser
    • 1 msk kanel
    Tillbehör till en portion
    • 1 dl havremjölk

    Gör så här

    • Häll havregryn i en glasskål. Hacka valnötter och torkad aprikoser och häll ner i skålen.
    • Blanda ner resterande ingredienser.
    • Koka en portion med ¾ dl av havreblandningen tillsammans med 1 ½ dl vatten och en nypa salt.
    • Låt koka ihop några minuter och lägg i en djup tallrik. Servera med 1 dl havremjölk per portion.
    • Strö lite extra kanel över.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 5 dl havregryn
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl valnötter
    • 50 g torkade aprikoser
    • 1 msk kanel
    Tillbehör till en portion
    • 1 dl havremjölk

    Tisdag lunch 470 Kcal

    Kalvköttbullar med senapsgräddsås

    Enkla lättlagade köttbullar tillsammans med en sötstark senapsgräddsås och lite grönsaker till! Laga en extra portion så har du till matlåda dagen efter.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 470 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kalvfärs
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 1 tsk smör
    • 1 msk sötstark senap
    • 0.5 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 msk kalvfond
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st morot
    • 100 g haricots verts
    • 1 dl frysta gröna ärtor
    • 1 msk kapris

    Gör så här

    • Lägg färsen i en skål.
    • Blanda ner riven vitlök och soja.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Rulla till lagom stora bullar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek köttbullarna lätt tills de får färg.
    • Tillsätt senap, vatten, grädde och fond och låt sjuda på svag värme i ca 10 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skala morötter och skär i stavar.
    • Koka upp vatten med lite salt och lägg ner morötter, haricot verts och de frysta ärterna någon minut.
    • Häll av vattnet och lägg grönsakerna i en skål.
    • Häll på lite olivolja och blanda runt.
    • Strö på salt och peppar.
    • Servera köttbullarna med grönsakerna och kapris.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kalvfärs
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 1 tsk smör
    • 1 msk sötstark senap
    • 0.5 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 msk kalvfond
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st morot
    • 100 g haricots verts
    • 1 dl frysta gröna ärtor
    • 1 msk kapris

    Tisdag middag 399 Kcal

    Högrevsburgare med spetskål

    En burgare med mexikanska influenser. Köp en färdig keso mexican salsa så sparar du tid i köket!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 399 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g högrevsburgare
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g spetskål
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g keso mexican salsa
    • 2 msk ajvar relish
    Topping
    • 75 g cocktailtomater
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 2 kvist färsk persilja
    • 1 nypa chiliflakes

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek burgarna några minuter på varje sida, krydda med salt och peppar. Lägg upp på ett fat.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek spetskålen någon minut tills den fått färg.
    • Lägg upp på en tallrik och lägg på hamburgare. Toppa med keso, ajvar, skivade cocktailtomater, hackad röd paprika, rödlök, en persiljekvist och lite chiliflakes.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g högrevsburgare
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g spetskål
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g keso mexican salsa
    • 2 msk ajvar relish
    Topping
    • 75 g cocktailtomater
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 2 kvist färsk persilja
    • 1 nypa chiliflakes
  • Onsdag frukost 152 Kcal

    Havremüsli

    Gör en stor sats med havremüsli och ät tillsammans med lite naturell yoghurt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 152 kcal

    Ingredienser

    14 portioner

    • 2 dl paranötter
    • 1 dl mandelspån
    • 3 dl havrekärnor
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 2 msk flytande honung
    • 1 dl kokosskivor

    Gör så här

    • Hacka paranötter grovt och rosta tillsammans med mandelspån och havrekärnor i en torr stekpanna några minuter.
    • Strö på kanel och kardemumma samt ringla över honung.
    • Blanda om någon minut och ta av från värmen när müslin börjar bli rostad.
    • Häll upp i en skål eller burk och blanda ner kokosskivor.

    Ingredienser

    14 portioner

    • 2 dl paranötter
    • 1 dl mandelspån
    • 3 dl havrekärnor
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 2 msk flytande honung
    • 1 dl kokosskivor

    Onsdag lunch 270 Kcal

    Ratatouille med fetaost

    Perfekt rätt att göra i samband med en kylskåpsrensning. Byt ut grönsakerna mot de du har hemma eller följ receptet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 270 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st squash
    • 2 st morot
    • 200 g champinjon
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk sweet chilisås
    • 100.5 g cocktailtomater
    Topping
    • 0 kruka färsk basilika
    • 30 g fetaost

    Gör så här

    • Skala och skiva lök, finhacka vitlöken.
    • Skiva squash i mindre bitar.
    • Skala och slanta morötterna.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök, squash, morötter, champinjoner och blomkålsbuketter.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Häll på krossade tomater och sweet chilisås.
    • Låt koka i hop 5 minuter och lägg ner tomaterna.
    • Servera med smulad fetaost och färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st squash
    • 2 st morot
    • 200 g champinjon
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk sweet chilisås
    • 100.5 g cocktailtomater
    Topping
    • 0 kruka färsk basilika
    • 30 g fetaost

    Onsdag middag 343 Kcal

    Torskgryta med grönsaker

    Tillaga en enkel skål med torskgryta med grönsaker i, gott att äta till lunch eller middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 343 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 220 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st blomkål
    • 3 msk purjolök
    • 5 st champinjoner
    • 0.5 msk smör
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 20 g bladspenat

    Gör så här

    • Tina fisken och skär i bitar. Strö på salt och peppar.
    • Skiva alla grönsaker och stek i lite smör i en gryta några minuter.
    • Tillsätt buljongtärning, vatten och grädde. Låt koka upp och sänk värmen.
    • Lägg ner fisken och bladspenat och låt sjuda 3-4 minuter. Servera i en skål.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 220 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st blomkål
    • 3 msk purjolök
    • 5 st champinjoner
    • 0.5 msk smör
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 20 g bladspenat
  • Torsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Torsdag lunch 399 Kcal

    Högrevsburgare med spetskål

    En burgare med mexikanska influenser. Köp en färdig keso mexican salsa så sparar du tid i köket!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 399 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g högrevsburgare
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g spetskål
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g keso mexican salsa
    • 2 msk ajvar relish
    Topping
    • 75 g cocktailtomater
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 2 kvist färsk persilja
    • 1 nypa chiliflakes

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek burgarna några minuter på varje sida, krydda med salt och peppar. Lägg upp på ett fat.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek spetskålen någon minut tills den fått färg.
    • Lägg upp på en tallrik och lägg på hamburgare. Toppa med keso, ajvar, skivade cocktailtomater, hackad röd paprika, rödlök, en persiljekvist och lite chiliflakes.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g högrevsburgare
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g spetskål
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g keso mexican salsa
    • 2 msk ajvar relish
    Topping
    • 75 g cocktailtomater
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 2 kvist färsk persilja
    • 1 nypa chiliflakes

    Torsdag middag 529 Kcal

    Fisk och skaldjursgryta med pepparrot

    En mycket trevlig fisk och skaldjursgryta med pepparrots färskost i. Servera i djupa skålar och strö över finhackad gräslök!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 53 gram

    Energi: 529 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st fiskbuljongtärning
    • 3 dl vatten
    • 75 g pepparrotsost Cantadou
    • 0 salt och vitpeppar
    • 6 st brysselkål
    • 75 g haricots verts
    • 75 g sockerärtor
    • 1 dl sojabönor
    • 200 g laxfilé
    • 200 g torskrygg
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 2 msk gräslök

    Gör så här

    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olivolja och bryn lök och vitlök någon minut.
    • Smula ner buljongtärningen och häll på vatten.
    • Låt koka ihop några minuter.
    • Tillsätt osten och smaka av med salt och peppar.
    • Dela brysselkål och skär haricot verts och sockerärtor i mindre bitar.
    • Skär fisken i bitar och strö på salt och peppar.
    • Lägg ner grönsaker, sojabönor och fisk i kastrullen.
    • Sänk värmen och låt sjuda i ca 5 minuter.
    • Lägg ner räkorna och låt allt bli varmt.
    • Servera i djupa skålar och strö över hackad gräslök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st fiskbuljongtärning
    • 3 dl vatten
    • 75 g pepparrotsost Cantadou
    • 0 salt och vitpeppar
    • 6 st brysselkål
    • 75 g haricots verts
    • 75 g sockerärtor
    • 1 dl sojabönor
    • 200 g laxfilé
    • 200 g torskrygg
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 2 msk gräslök
  • Fredag frukost 173 Kcal

    Havregrynsgröt med kanel, torkade aprikoser och frön

    En perfekt havregrynsblandning du kan förvara i en burk och ta ut 3/4 dl för en portion när du önskar äta en god havregrynsgröt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 173 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 5 dl havregryn
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl valnötter
    • 50 g torkade aprikoser
    • 1 msk kanel
    Tillbehör till en portion
    • 1 dl havremjölk

    Gör så här

    • Häll havregryn i en glasskål. Hacka valnötter och torkad aprikoser och häll ner i skålen.
    • Blanda ner resterande ingredienser.
    • Koka en portion med ¾ dl av havreblandningen tillsammans med 1 ½ dl vatten och en nypa salt.
    • Låt koka ihop några minuter och lägg i en djup tallrik. Servera med 1 dl havremjölk per portion.
    • Strö lite extra kanel över.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 5 dl havregryn
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl valnötter
    • 50 g torkade aprikoser
    • 1 msk kanel
    Tillbehör till en portion
    • 1 dl havremjölk

    Fredag lunch 365 Kcal

    Våfflor – 2 stycken

    Ett snabblagat våffelrecept med lite färska bär och frukt till. Ät gärna med en klick kesella till.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 365 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st äggvitor
    • 1 st ägg
    • 2 msk kokosmjöl
    • 2 msk mjölk
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 1 tsk smör
    • 1 dl blåbär
    • 0.5 st granatäpple
    • 4 msk kesella

    Gör så här

    • Vispa äggvitorna fast i en skål.
    • Vänd ner kokosmjöl, bakpulver, mjölk och ägg.
    • Vispa ihop till en jämn smet.
    • Hetta upp ett våffeljärn eller en stekpanna och häll i smeten.
    • Grädda tills de har fått en fin färg.
    • Servera med färska blåbär och granatäpplekärnor och ev en klick kesella till.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st äggvitor
    • 1 st ägg
    • 2 msk kokosmjöl
    • 2 msk mjölk
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 1 tsk smör
    • 1 dl blåbär
    • 0.5 st granatäpple
    • 4 msk kesella

    Fredag middag 529 Kcal

    Fisk och skaldjursgryta med pepparrot

    En mycket trevlig fisk och skaldjursgryta med pepparrots färskost i. Servera i djupa skålar och strö över finhackad gräslök!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 53 gram

    Energi: 529 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st fiskbuljongtärning
    • 3 dl vatten
    • 75 g pepparrotsost Cantadou
    • 0 salt och vitpeppar
    • 6 st brysselkål
    • 75 g haricots verts
    • 75 g sockerärtor
    • 1 dl sojabönor
    • 200 g laxfilé
    • 200 g torskrygg
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 2 msk gräslök

    Gör så här

    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olivolja och bryn lök och vitlök någon minut.
    • Smula ner buljongtärningen och häll på vatten.
    • Låt koka ihop några minuter.
    • Tillsätt osten och smaka av med salt och peppar.
    • Dela brysselkål och skär haricot verts och sockerärtor i mindre bitar.
    • Skär fisken i bitar och strö på salt och peppar.
    • Lägg ner grönsaker, sojabönor och fisk i kastrullen.
    • Sänk värmen och låt sjuda i ca 5 minuter.
    • Lägg ner räkorna och låt allt bli varmt.
    • Servera i djupa skålar och strö över hackad gräslök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st fiskbuljongtärning
    • 3 dl vatten
    • 75 g pepparrotsost Cantadou
    • 0 salt och vitpeppar
    • 6 st brysselkål
    • 75 g haricots verts
    • 75 g sockerärtor
    • 1 dl sojabönor
    • 200 g laxfilé
    • 200 g torskrygg
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 2 msk gräslök
  • Lördag frukost 372 Kcal

    Bananpannkakor

    Grädda goda bananpannkakor med en fyllning av philadelphiaost och färska jordgubbar - perfekt till frukost, lunch eller mellanmål eller varför inte till picknicken?

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 372 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st banan
    • 4 st ägg
    • 2 krm vaniljpulver
    • 2 tsk smör
    Fyllning
    • 150 g philadelphiaost
    • 2 krm vaniljpulver
    • 250 g jordgubbar (färska)
    • 1 msk mynta
    Dekoration
    • 8 st färsk jordgubbe
    • 4 st myntakvist

    Gör så här

    • Mosa bananen med gaffel i en bunke.
    • Blanda ner ägg, vaniljpulver och vispa ihop till en jämn smet.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och grädda små pannkakor på båda sidorna på låg värme.
    • Låt svalna.
    • Blanda philiadelphiaost med vaniljpulver och bred på pannkakorna.
    • Hacka jordgubbar och blanda med finhackad mynta och lägg över osten.
    • Rulla ihop och servera med jordgubbar och några kvistar mynta.

     

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st banan
    • 4 st ägg
    • 2 krm vaniljpulver
    • 2 tsk smör
    Fyllning
    • 150 g philadelphiaost
    • 2 krm vaniljpulver
    • 250 g jordgubbar (färska)
    • 1 msk mynta
    Dekoration
    • 8 st färsk jordgubbe
    • 4 st myntakvist

    Lördag lunch 574 Kcal

    Chevrefylld lax med pesto

    En lyxig lax måltid med chevreost och pesto till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 574 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 4 msk grön pesto
    • 100 g chevreost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g pinjenötter
    • 50 g rucola
    • 4 msk torkade tranbär

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg laxfiléer på en plåt.
    • Skär ett snitt i laxfilérna och lägg i pesto och ost.
    • Strö på salt och peppar samt pinjenötter.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Servera med sallad, torkade tranbär och quinoa.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 4 msk grön pesto
    • 100 g chevreost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g pinjenötter
    • 50 g rucola
    • 4 msk torkade tranbär

    Lördag middag 152 Kcal

    Havremüsli

    Gör en stor sats med havremüsli och ät tillsammans med lite naturell yoghurt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 152 kcal

    Ingredienser

    14 portioner

    • 2 dl paranötter
    • 1 dl mandelspån
    • 3 dl havrekärnor
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 2 msk flytande honung
    • 1 dl kokosskivor

    Gör så här

    • Hacka paranötter grovt och rosta tillsammans med mandelspån och havrekärnor i en torr stekpanna några minuter.
    • Strö på kanel och kardemumma samt ringla över honung.
    • Blanda om någon minut och ta av från värmen när müslin börjar bli rostad.
    • Häll upp i en skål eller burk och blanda ner kokosskivor.

    Ingredienser

    14 portioner

    • 2 dl paranötter
    • 1 dl mandelspån
    • 3 dl havrekärnor
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 2 msk flytande honung
    • 1 dl kokosskivor
  • Söndag frukost 270 Kcal

    Fröfrallor med torkad frukt

    Ett härligt gott recept på fröfrallor med torkad frukt i - finhackad äpple och aprikos är en favorit att ha i! Lägg på en tsk smör och en skiva ost för en riktigt god frukostmacka (ca 70kcal)

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 270 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    Basdeg
    • 25 g färsk jäst
    • 5 dl mjölk
    • 25 g rapsolja
    • 10 g pofiber
    • 1 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 25 g fibrex
    • 3 dl havregryn
    • 1 dl bovetemjöl
    • 0.5 dl sojamjöl
    • 1 krm brödkrydda
    • 0.5 tsk salt
    • 20 g psylliumhusk
    Fröfrallor med torkad frukt
    • 0.75 dl torkad frukt
    • 1 tsk vallmofrön

    Gör så här

    • Smula ner jästen i en bunke och häll på mjölk.
    • Låt jästen blandas ut.
    • Tillsätt övriga ingredienser.
    • Blanda runt och låt stå några minuter och låt jäsa under plast i 2 timmar.
    • Forma till bullar och lägg på en bakplåtsklädd plåt.
    • Sätt ugnen på 225 grader och grädda i mitten av ugnen i 20 min och låt sedan svalna.

     

    Ingredienser

    8 portioner

    Basdeg
    • 25 g färsk jäst
    • 5 dl mjölk
    • 25 g rapsolja
    • 10 g pofiber
    • 1 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 25 g fibrex
    • 3 dl havregryn
    • 1 dl bovetemjöl
    • 0.5 dl sojamjöl
    • 1 krm brödkrydda
    • 0.5 tsk salt
    • 20 g psylliumhusk
    Fröfrallor med torkad frukt
    • 0.75 dl torkad frukt
    • 1 tsk vallmofrön

    Söndag lunch 529 Kcal

    Fisk och skaldjursgryta med pepparrot

    En mycket trevlig fisk och skaldjursgryta med pepparrots färskost i. Servera i djupa skålar och strö över finhackad gräslök!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 53 gram

    Energi: 529 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st fiskbuljongtärning
    • 3 dl vatten
    • 75 g pepparrotsost Cantadou
    • 0 salt och vitpeppar
    • 6 st brysselkål
    • 75 g haricots verts
    • 75 g sockerärtor
    • 1 dl sojabönor
    • 200 g laxfilé
    • 200 g torskrygg
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 2 msk gräslök

    Gör så här

    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olivolja och bryn lök och vitlök någon minut.
    • Smula ner buljongtärningen och häll på vatten.
    • Låt koka ihop några minuter.
    • Tillsätt osten och smaka av med salt och peppar.
    • Dela brysselkål och skär haricot verts och sockerärtor i mindre bitar.
    • Skär fisken i bitar och strö på salt och peppar.
    • Lägg ner grönsaker, sojabönor och fisk i kastrullen.
    • Sänk värmen och låt sjuda i ca 5 minuter.
    • Lägg ner räkorna och låt allt bli varmt.
    • Servera i djupa skålar och strö över hackad gräslök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st fiskbuljongtärning
    • 3 dl vatten
    • 75 g pepparrotsost Cantadou
    • 0 salt och vitpeppar
    • 6 st brysselkål
    • 75 g haricots verts
    • 75 g sockerärtor
    • 1 dl sojabönor
    • 200 g laxfilé
    • 200 g torskrygg
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 2 msk gräslök

    Söndag middag 270 Kcal

    Ratatouille med fetaost

    Perfekt rätt att göra i samband med en kylskåpsrensning. Byt ut grönsakerna mot de du har hemma eller följ receptet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 270 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st squash
    • 2 st morot
    • 200 g champinjon
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk sweet chilisås
    • 100.5 g cocktailtomater
    Topping
    • 0 kruka färsk basilika
    • 30 g fetaost

    Gör så här

    • Skala och skiva lök, finhacka vitlöken.
    • Skiva squash i mindre bitar.
    • Skala och slanta morötterna.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök, squash, morötter, champinjoner och blomkålsbuketter.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Häll på krossade tomater och sweet chilisås.
    • Låt koka i hop 5 minuter och lägg ner tomaterna.
    • Servera med smulad fetaost och färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st squash
    • 2 st morot
    • 200 g champinjon
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk sweet chilisås
    • 100.5 g cocktailtomater
    Topping
    • 0 kruka färsk basilika
    • 30 g fetaost
Torrvaror
  • 3 dl kaffe
  • 8 dl havregryn
  • 1.5 dl linfrön
  • 2 dl solrosfrön
  • 1 dl valnötter
  • 50 g torkade aprikoser
  • 2 tsk olivolja
  • 2 dl paranötter
  • 1 dl mandelspån
  • 3 dl havrekärnor
  • 2 msk flytande honung
  • 1 dl kokosskivor
  • 200 g krossade tomater
  • 2 msk kokosmjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 50 g pinjenötter
  • 4 msk torkade tranbär
  • 10 g pofiber
  • 25 g fibrex
  • 1 dl bovetemjöl
  • 0.5 dl sojamjöl
  • 20 g psylliumhusk
  • 0.75 dl torkad frukt
  • 1 tsk vallmofrön
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 420 g torskrygg
  • 300 g kalvfärs
  • 300 g högrevsburgare
  • 800 g laxfilé
  • 1 dl handskalade räkor i lag
  • 2 st äggvitor
  • 5 st ägg
Frukt/grönt
  • 1.25 st squash
  • 0.25 st blomkål
  • 3 msk purjolök
  • 5 st champinjoner
  • 20 g bladspenat
  • 2 klyfta vitlök
  • 3 st morot
  • 175 g haricots verts
  • 1 dl frysta gröna ärtor
  • 50 g spetskål
  • 175.5 g cocktailtomater
  • 0.5 st röd paprika
  • 1.5 st rödlök
  • 200 g champinjon
  • 200 g blomkålsbuketter
  • 0.5 st gul lök
  • 6 st brysselkål
  • 75 g sockerärtor
  • 1 dl sojabönor
  • 1 dl blåbär
  • 0.5 st granatäpple
  • 2 st banan
  • 250 g jordgubbar (färska)
  • 8 st färsk jordgubbe
  • 50 g rucola
Mejeri
  • 5.5 msk smör
  • 1.5 dl grädde
  • 1 dl havremjölk
  • 100 g keso mexican salsa
  • 30 g fetaost
  • 75 g pepparrotsost Cantadou
  • 7 msk mjölk
  • 4 msk kesella
  • 150 g philadelphiaost
  • 100 g chevreost
  • 25 g färsk jäst
Kryddor/smaksättare
  • 0.5 st hönsbuljongtärning
  • 0.5 msk ketjap manis
  • 1 msk sötstark senap
  • 0.5 msk kalvfond
  • 2 msk kanel
  • 2 msk ajvar relish
  • 2 kvist färsk persilja
  • 1 nypa chiliflakes
  • 0.5 tsk malen kardemumma
  • örtagårdskrydda
  • 1 msk sweet chilisås
  • färsk basilika
  • 0.5 st fiskbuljongtärning
  • 2 msk gräslök
  • 4 krm vaniljpulver
  • 1 msk mynta
  • 4 st myntakvist
  • 4 msk grön pesto
  • 1 krm brödkrydda
  • 0.5 tsk salt
Övrigt
  • 1 msk kapris
  • 25 g rapsolja

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!