Tillbaka till menyerna

Egen vecka 1

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 49.9 gram

Fett: 66.2 gram

Protein: 62.9 gram

Energi: 1061.7 kcal

  • Måndag frukost 7 Kcal

    Citronvatten och svart kaffe/te

    Varje morgon gör du iordning en kanna med vatten, ljummet eller kallt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 7 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Gör så här

    • Häll upp en kanna med vatten.
    • Pressa ner saften av en halv citron, cirka 3 tsk,  och riv gärna ner färsk ingefära i med hjälp av ett zestjärn.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Måndag lunch 182 Kcal

    Paprikasoppa med kesoröra

    Snabblagad och perfekt att frysa in!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 182 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st röda paprikor
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 4 dl vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 1 tsk örtkryddor provencale
    • 0 salt och svartpeppar
    Kesoröra
    • 3 st soltorkade tomater i olja
    • 100 g keso
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 0.5 tsk färsk timjan

    Gör så här

    • Kärna ur och skär paprikorna i bitar.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Bryn paprika, lök och vitlök i olja i en kastrull.
    • Tillsätt vatten, buljong, honung, provençalsk krydda, salt och peppar.
    • Låt sjuda tills paprikan mjuknar.
    • Mixa soppan slät.
    • Blanda keso och hackad soltorkad tomat i en skål.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med en klick kesoröra och färsk timjan.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st röda paprikor
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 4 dl vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 1 tsk örtkryddor provencale
    • 0 salt och svartpeppar
    Kesoröra
    • 3 st soltorkade tomater i olja
    • 100 g keso
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 0.5 tsk färsk timjan

    Måndag middag 349 Kcal

    Enkel fiskgryta

    Lättlagad fiskgryta som passar hela familjen

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 349 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st fänkål
    • 0.25 st purjolök
    • 150 g torskfile
    • 100 g laxfilé
    • 120 g kräftstjärtar
    • 200 g krossade tomater
    • 3 dl hönsbuljong
    • 50 g spenat
    • 2 msk dill

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och hacka vitlöken fint.
    • Skiva fänkål och strimla purjolök.
    • Skär fisken i mindre bitar och strö på salt och vitpeppar.
    • Häll i krossade tomater i en kastrull och häll på buljong.
    • Lägg i alla grönsaker och fisk.
    • Låt sjuda några minuter och tillsätt spenat, kräftstjärtar och dill.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st fänkål
    • 0.25 st purjolök
    • 150 g torskfile
    • 100 g laxfilé
    • 120 g kräftstjärtar
    • 200 g krossade tomater
    • 3 dl hönsbuljong
    • 50 g spenat
    • 2 msk dill
  • Tisdag frukost 376 Kcal

    Grekisk yoghurt med äpple och bovetemüsli

    Så gott att äta sin hemgjorda müsli till frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 376 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 port Bovetemusli med havre, äpple och kanel
    • 0.5 st rött äpple

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål och strö på müslin.
    • Skiva äpplet och lägg över yoghurten.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 port Bovetemusli med havre, äpple och kanel
    • 0.5 st rött äpple

    Tisdag lunch 349 Kcal

    Enkel fiskgryta

    Lättlagad fiskgryta som passar hela familjen

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 349 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st fänkål
    • 0.25 st purjolök
    • 150 g torskfile
    • 100 g laxfilé
    • 120 g kräftstjärtar
    • 200 g krossade tomater
    • 3 dl hönsbuljong
    • 50 g spenat
    • 2 msk dill

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och hacka vitlöken fint.
    • Skiva fänkål och strimla purjolök.
    • Skär fisken i mindre bitar och strö på salt och vitpeppar.
    • Häll i krossade tomater i en kastrull och häll på buljong.
    • Lägg i alla grönsaker och fisk.
    • Låt sjuda några minuter och tillsätt spenat, kräftstjärtar och dill.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st fänkål
    • 0.25 st purjolök
    • 150 g torskfile
    • 100 g laxfilé
    • 120 g kräftstjärtar
    • 200 g krossade tomater
    • 3 dl hönsbuljong
    • 50 g spenat
    • 2 msk dill

    Tisdag middag 708 Kcal

    Tacopaj med sallad

    Tacomys på ett mer hälsosamt sätt! Pajen går bra att dela i portioner och frysa in matlådor.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 59 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 708 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Tacopaj
    • 150 g mandelmjöl
    • 0.5 dl skalade sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 25 g smör
    • 1 st ägg
    Fyllning
    • 1 msk smör
    • 500 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 1 påse tacokrydda
    • 1 dl vatten
    • 1 st ägg
    • 250 g crème fraiche
    • 4 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 1 dl gräddfil
    • 4 dl isbergssallad
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st paprika
    • 0.5 st gurka

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader. Häll ner mandelmjöl, sesamfrön, fiberhusk och salt i en matberedare. Mixa så att det blandas och tillsätt smör och ägget.  Blanda ihop till en smidig deg. Plasta in och låt vila i kylen i 30 minuter.
    • Kavla ut degen på ett mjölat bakbord.  Klä en pajform, 22 cm i diameter, med degen. Pricka med en gaffel och förgrädda i 10 minuter på 150 grader.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn färsen i några minuter. Skala och finhacka lök och låt steka med färsen. Strö på tacokrydda och häll på vatten. Låt koka några minuter och fördela färsen i pajformen.
    • Blanda ägg, créme fraiche, majonnäs, salt och peppar. Häll över formen och toppa med riven ost. Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Strimla isbergssalladen, dela tomaterna, finhacka rödlöken, hacka paprikan och skär gurkan i tärningar. Servera med tillbehören.

    Ingredienser

    6 portioner

    Tacopaj
    • 150 g mandelmjöl
    • 0.5 dl skalade sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 25 g smör
    • 1 st ägg
    Fyllning
    • 1 msk smör
    • 500 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 1 påse tacokrydda
    • 1 dl vatten
    • 1 st ägg
    • 250 g crème fraiche
    • 4 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 1 dl gräddfil
    • 4 dl isbergssallad
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st paprika
    • 0.5 st gurka
  • Onsdag frukost 7 Kcal

    Citronvatten och svart kaffe/te

    Varje morgon gör du iordning en kanna med vatten, ljummet eller kallt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 7 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Gör så här

    • Häll upp en kanna med vatten.
    • Pressa ner saften av en halv citron, cirka 3 tsk,  och riv gärna ner färsk ingefära i med hjälp av ett zestjärn.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Onsdag lunch 182 Kcal

    Paprikasoppa med kesoröra

    Snabblagad och perfekt att frysa in!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 182 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st röda paprikor
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 4 dl vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 1 tsk örtkryddor provencale
    • 0 salt och svartpeppar
    Kesoröra
    • 3 st soltorkade tomater i olja
    • 100 g keso
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 0.5 tsk färsk timjan

    Gör så här

    • Kärna ur och skär paprikorna i bitar.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Bryn paprika, lök och vitlök i olja i en kastrull.
    • Tillsätt vatten, buljong, honung, provençalsk krydda, salt och peppar.
    • Låt sjuda tills paprikan mjuknar.
    • Mixa soppan slät.
    • Blanda keso och hackad soltorkad tomat i en skål.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med en klick kesoröra och färsk timjan.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st röda paprikor
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 4 dl vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 1 tsk örtkryddor provencale
    • 0 salt och svartpeppar
    Kesoröra
    • 3 st soltorkade tomater i olja
    • 100 g keso
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 0.5 tsk färsk timjan

    Onsdag middag 345 Kcal

    Kalvschnitzel med senapssås

    Saftiga kalvschnitzlar med en smakrik sås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 345 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g schnitzelfiléer av kalv
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 dl riven parmesanost
    • 0.5 st citron
    Grönkålssallad
    • 2 st grönkålsblad
    • 10 st cocktailtomater
    • 0.25 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamico
    • 25 g hyvlad parmesan
    Senapscréme
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 0.5 msk majonäs
    • 0.5 tsk sötstark senap
    Topping
    • 1 st citron
    • 2 msk kapris
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 200 grader.
    • Ta fram en ugnsplåt och täck med ett bakplåtspapper.
    • Lägg kalvfiléer på plåten och strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Strö på riven parmesan.
    • Riv citronzest över filéerna.
    • Grädda i ugnen i 10 minuter.
    • Strimla grönkål.
    • Dela cocktailtomaterna och skär rödlök i klyftor.
    • Lägg grönkål, tomat och rödlök i en skål.
    • Häll över olivolja och balsamico och rör om.
    • Toppa salladen med hyvlad parmesan.
    • Blanda ihop cremefraiche, majonnäs och senap i en skål.
    • Strö på salt och peppar.
    • Lägg schnitzel på ett fat och toppa med citronzest, kapris och persilja.
    • Servera tillsammans med grönkålssallad och senapscréme.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g schnitzelfiléer av kalv
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 dl riven parmesanost
    • 0.5 st citron
    Grönkålssallad
    • 2 st grönkålsblad
    • 10 st cocktailtomater
    • 0.25 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamico
    • 25 g hyvlad parmesan
    Senapscréme
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 0.5 msk majonäs
    • 0.5 tsk sötstark senap
    Topping
    • 1 st citron
    • 2 msk kapris
    • 1 kvist färsk persilja
  • Torsdag frukost 266 Kcal

    Omelett med champinjoner och paprika

    Snabblagat och smidigt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 266 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 st paprika
    • 5 st champinjoner
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 msk persilja

    Gör så här

    • Skala löken och hacka den och paprikan i mindre bitar. Skiva champinjoner.
    • Vispa upp ägg i en skål med salt och peppar. Hetta upp en liten stekpanna med smör och stek lök, paprika och champinjoner.
    • Häll över äggblandningen och låt omeletten blir fast.
    • Dekorera med hackad persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 st paprika
    • 5 st champinjoner
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 msk persilja

    Torsdag lunch 708 Kcal

    Tacopaj med sallad

    Tacomys på ett mer hälsosamt sätt! Pajen går bra att dela i portioner och frysa in matlådor.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 59 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 708 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Tacopaj
    • 150 g mandelmjöl
    • 0.5 dl skalade sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 25 g smör
    • 1 st ägg
    Fyllning
    • 1 msk smör
    • 500 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 1 påse tacokrydda
    • 1 dl vatten
    • 1 st ägg
    • 250 g crème fraiche
    • 4 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 1 dl gräddfil
    • 4 dl isbergssallad
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st paprika
    • 0.5 st gurka

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader. Häll ner mandelmjöl, sesamfrön, fiberhusk och salt i en matberedare. Mixa så att det blandas och tillsätt smör och ägget.  Blanda ihop till en smidig deg. Plasta in och låt vila i kylen i 30 minuter.
    • Kavla ut degen på ett mjölat bakbord.  Klä en pajform, 22 cm i diameter, med degen. Pricka med en gaffel och förgrädda i 10 minuter på 150 grader.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn färsen i några minuter. Skala och finhacka lök och låt steka med färsen. Strö på tacokrydda och häll på vatten. Låt koka några minuter och fördela färsen i pajformen.
    • Blanda ägg, créme fraiche, majonnäs, salt och peppar. Häll över formen och toppa med riven ost. Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Strimla isbergssalladen, dela tomaterna, finhacka rödlöken, hacka paprikan och skär gurkan i tärningar. Servera med tillbehören.

    Ingredienser

    6 portioner

    Tacopaj
    • 150 g mandelmjöl
    • 0.5 dl skalade sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 25 g smör
    • 1 st ägg
    Fyllning
    • 1 msk smör
    • 500 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 1 påse tacokrydda
    • 1 dl vatten
    • 1 st ägg
    • 250 g crème fraiche
    • 4 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 1 dl gräddfil
    • 4 dl isbergssallad
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st paprika
    • 0.5 st gurka

    Torsdag middag 561 Kcal

    Halloumisallad

    Snabb och fräsch! Passar utmärkt att ha med till stranden.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 561 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st rödlök
    • 50 g sockerärtor
    • 1 st blodapelsin
    • 0.5 st avokado
    • 75 g halloumi
    • 0.5 tsk olivolja
    • 30 g bladspenat
    • 1 msk cashewnötter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st myntakvist

    Gör så här

    • Skala och finhacka rödlök.
    • Strimla sockerärtor.
    • Skala och filéa ut klyftor av blodapelsin.
    • Skiva avokado och halloumi.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Stek halloumiskivor på medelvärme tills de får en gyllenbrun yta på båda sidor.
    • Lägg en bädd av spenat på en tallrik.
    • Lägg halloumiskivor ovanpå spenaten tillsammans med rödlök, sockerärtor, avokado, apelsinklyftor och cashewnötter.
    • Strö på salt och peppar och dekorera salladen med en myntakvist.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st rödlök
    • 50 g sockerärtor
    • 1 st blodapelsin
    • 0.5 st avokado
    • 75 g halloumi
    • 0.5 tsk olivolja
    • 30 g bladspenat
    • 1 msk cashewnötter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st myntakvist
  • Fredag frukost 376 Kcal

    Grekisk yoghurt med äpple och bovetemüsli

    Så gott att äta sin hemgjorda müsli till frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 376 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 port Bovetemusli med havre, äpple och kanel
    • 0.5 st rött äpple

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål och strö på müslin.
    • Skiva äpplet och lägg över yoghurten.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 port Bovetemusli med havre, äpple och kanel
    • 0.5 st rött äpple

    Fredag lunch 345 Kcal

    Kalvschnitzel med senapssås

    Saftiga kalvschnitzlar med en smakrik sås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 345 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g schnitzelfiléer av kalv
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 dl riven parmesanost
    • 0.5 st citron
    Grönkålssallad
    • 2 st grönkålsblad
    • 10 st cocktailtomater
    • 0.25 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamico
    • 25 g hyvlad parmesan
    Senapscréme
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 0.5 msk majonäs
    • 0.5 tsk sötstark senap
    Topping
    • 1 st citron
    • 2 msk kapris
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 200 grader.
    • Ta fram en ugnsplåt och täck med ett bakplåtspapper.
    • Lägg kalvfiléer på plåten och strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Strö på riven parmesan.
    • Riv citronzest över filéerna.
    • Grädda i ugnen i 10 minuter.
    • Strimla grönkål.
    • Dela cocktailtomaterna och skär rödlök i klyftor.
    • Lägg grönkål, tomat och rödlök i en skål.
    • Häll över olivolja och balsamico och rör om.
    • Toppa salladen med hyvlad parmesan.
    • Blanda ihop cremefraiche, majonnäs och senap i en skål.
    • Strö på salt och peppar.
    • Lägg schnitzel på ett fat och toppa med citronzest, kapris och persilja.
    • Servera tillsammans med grönkålssallad och senapscréme.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g schnitzelfiléer av kalv
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 dl riven parmesanost
    • 0.5 st citron
    Grönkålssallad
    • 2 st grönkålsblad
    • 10 st cocktailtomater
    • 0.25 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamico
    • 25 g hyvlad parmesan
    Senapscréme
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 0.5 msk majonäs
    • 0.5 tsk sötstark senap
    Topping
    • 1 st citron
    • 2 msk kapris
    • 1 kvist färsk persilja

    Fredag middag 386 Kcal

    Lax med parmesan

    En snabblagad och smakrik lax som går att äta tillsammans med varierade tillbehör. Lägg till exempel till rostade rotfrukter eller grönsallad för en komplett måltid!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 386 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 8 st soltorkad tomat
    • 1 dl parmesan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 – 200 grader.
    • Lägg laxfiléer på en ugnsplåt och skär ett snitt i varje filé.
    • Lägg på fyllningen med grovt riven parmesan och strö på salt och peppar.
    • Strö över nötter.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Servera med rostade rotfrukter eller en grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 8 st soltorkad tomat
    • 1 dl parmesan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk pinjenötter
  • Lördag frukost 7 Kcal

    Citronvatten och svart kaffe/te

    Varje morgon gör du iordning en kanna med vatten, ljummet eller kallt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 7 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Gör så här

    • Häll upp en kanna med vatten.
    • Pressa ner saften av en halv citron, cirka 3 tsk,  och riv gärna ner färsk ingefära i med hjälp av ett zestjärn.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Lördag lunch 386 Kcal

    Lax med parmesan

    En snabblagad och smakrik lax som går att äta tillsammans med varierade tillbehör. Lägg till exempel till rostade rotfrukter eller grönsallad för en komplett måltid!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 386 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 8 st soltorkad tomat
    • 1 dl parmesan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 – 200 grader.
    • Lägg laxfiléer på en ugnsplåt och skär ett snitt i varje filé.
    • Lägg på fyllningen med grovt riven parmesan och strö på salt och peppar.
    • Strö över nötter.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Servera med rostade rotfrukter eller en grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 8 st soltorkad tomat
    • 1 dl parmesan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk pinjenötter

    Lördag middag 437 Kcal

    Italienska köttbullar i tomatsås

    Goda köttbullar i tomatsås som hela familjen älskar! En italiensk favorit!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 437 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 250 g nötfärs
    • 0.5 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1.5 msk färsk basilika
    • 0.5 msk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk srirachasås
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Tillbehör
    • 1 msk färsk basilika
    • 0.5 dl parmesan
    • 1 dl ruccolasallad

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och riv vitlöksklyftan.
    • Blanda panko ströbröd och 3 msk vatten i en skål och låt stå 5 minuter.
    • Hacka basilika fint. Blanda ner nötfärs, ägg, lök, vitlök, salt, peppar, örtagårdskrydda och basilika.
    • Forma färsen till bullar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek bullarna runtom i någon minut.
    • Tillsätt krossade tomater,  honung, srirachasås och lite örtagårdskrydda.
    • Låt koka ihop 10 minuter.
    • Strö på färsk basilika och servera med riven parmesanost och lite rucolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 250 g nötfärs
    • 0.5 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1.5 msk färsk basilika
    • 0.5 msk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk srirachasås
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Tillbehör
    • 1 msk färsk basilika
    • 0.5 dl parmesan
    • 1 dl ruccolasallad

    Lördag dessert 264 Kcal

    Chokladmousse med hallon

    Så gott att bjuda på efter en middag med vänner!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 264 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1.5 dl vispgrädde
    • 1 st ägg
    • 50 g mörk choklad
    Topping
    • 20 g mörk choklad
    • 10 st hallon

    Gör så här

    • Vispa grädden fluffig i en skål.
    • Separera äggvitan och äggulan.
    • Vispa äggvitan i en annan skål till ett fast skum.
    • Smält chokladen över ett vattenbad.
    • Häll den i en skål och blanda ner äggulan. Vänd ner äggviteskummet i grädden och blanda, vänd sedan ner äggvite- och gräddblandningen i chokladen.
    • Lägg upp moussen i fyra små skålar.
    • Låt stå i kylen 1 timme. Toppa med lite riven choklad och hallon.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1.5 dl vispgrädde
    • 1 st ägg
    • 50 g mörk choklad
    Topping
    • 20 g mörk choklad
    • 10 st hallon
  • Söndag frukost 201 Kcal

    Tropisk smoothie

    Solgul och full av energi!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 201 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g ananas
    • 1 st banan
    • 2 cm färsk ingefära
    • 200 ml kokosmjölk light
    • 2 tsk färskpressad limejuice

    Gör så här

    • Skala och skär ananas och banan i bitar.
    • Skala och riv ingefära.
    • Lägg ananas, banan, ingefära, kokosmjölk och limesaft i en blender.
    • Mixa på hög hastighet till den är helt slät och krämig.
    • Tillsätt vatten för önskad konsistens.
    • Häll upp  i glas.
    • Smoothien kan förvaras i en tätslutande flaska i kylen i upp till 2 dagar.
    • Tänk på att en mogen banan smakar bäst till en smoothie.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g ananas
    • 1 st banan
    • 2 cm färsk ingefära
    • 200 ml kokosmjölk light
    • 2 tsk färskpressad limejuice

    Söndag lunch 437 Kcal

    Italienska köttbullar i tomatsås

    Goda köttbullar i tomatsås som hela familjen älskar! En italiensk favorit!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 437 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 250 g nötfärs
    • 0.5 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1.5 msk färsk basilika
    • 0.5 msk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk srirachasås
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Tillbehör
    • 1 msk färsk basilika
    • 0.5 dl parmesan
    • 1 dl ruccolasallad

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och riv vitlöksklyftan.
    • Blanda panko ströbröd och 3 msk vatten i en skål och låt stå 5 minuter.
    • Hacka basilika fint. Blanda ner nötfärs, ägg, lök, vitlök, salt, peppar, örtagårdskrydda och basilika.
    • Forma färsen till bullar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek bullarna runtom i någon minut.
    • Tillsätt krossade tomater,  honung, srirachasås och lite örtagårdskrydda.
    • Låt koka ihop 10 minuter.
    • Strö på färsk basilika och servera med riven parmesanost och lite rucolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 250 g nötfärs
    • 0.5 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1.5 msk färsk basilika
    • 0.5 msk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk srirachasås
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Tillbehör
    • 1 msk färsk basilika
    • 0.5 dl parmesan
    • 1 dl ruccolasallad

    Söndag middag 557 Kcal

    Kycklinggryta med grön pesto och grönsaker

    En trevlig kycklinggryta med smak av pesto. Dubbla receptet så har du en perfekt middag till helgens bjudning!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 557 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st paprika
    • 1 tsk smör
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 3 msk grön pesto
    • 10 st cocktailtomater
    • 2 msk färsk basilika
    • 1 dl grädde

    Gör så här

    • Skär kycklingfilén i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Skala och riv vitlök och skiva rödlök.
    • Skär paprika i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kyckling, vitlök och rödlök i några minuter.
    • Strö på örtagårdskrydda.
    • Häll på vatten, grädde och lägg ner buljongtärningen.
    • Låt koka ihop och tillsätt pesto och paprika.
    • Låt puttra i några minuter och lägg ner tomater och basilika.
    • Strö på lite basilika blad och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st paprika
    • 1 tsk smör
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 3 msk grön pesto
    • 10 st cocktailtomater
    • 2 msk färsk basilika
    • 1 dl grädde
Frukt/grönt
  • 9 tsk färskpressad citronjuice
  • 6 tsk riven ingefära
  • 4 st röda paprikor
  • 5 st gul lök
  • 7 klyfta vitlök
  • 2 st fänkål
  • 0.5 st purjolök
  • 100 g spenat
  • 1 st rött äpple
  • 8 dl isbergssallad
  • 330 g cocktailtomater
  • 2.5 st rödlök
  • 3.25 st paprika
  • 1 st gurka
  • 3 st citron
  • 4 st grönkålsblad
  • 5 st champinjoner
  • 50 g sockerärtor
  • 1 st blodapelsin
  • 0.5 st avokado
  • 30 g bladspenat
  • 2 dl ruccolasallad
  • 10 st hallon
  • 200 g ananas
  • 1 st banan
  • 2 cm färsk ingefära
  • 2 tsk färskpressad limejuice
Torrvaror
  • 4.5 msk olivolja
  • 3 tsk flytande honung
  • 800 g krossade tomater
  • 2 port Bovetemusli med havre, äpple och kanel
  • 300 g mandelmjöl
  • 1 dl skalade sesamfrön
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 msk cashewnötter
  • 4 msk pinjenötter
  • 1 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
  • 200 ml kokosmjölk light
Kryddor/smaksättare
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 2 tsk örtkryddor provencale
  • 1 tsk färsk timjan
  • 6 dl hönsbuljong
  • 4 msk dill
  • 2 tsk salt
  • 2 påse tacokrydda
  • 6.5 krm örtagårdskrydda
  • 2 tsk balsamico
  • 1 tsk sötstark senap
  • 2 kvist färsk persilja
  • 1 msk persilja
  • 1 st myntakvist
  • 7 msk färsk basilika
  • 2 tsk srirachasås
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 3 msk grön pesto
Övrigt
  • 6 st soltorkade tomater i olja
  • 8 msk majonnäs
  • 1 msk majonäs
  • 4 msk kapris
  • 16 st soltorkad tomat
  • 70 g mörk choklad
Mejeri
  • 200 g keso
  • 2 dl grekisk yoghurt 6%
  • 54 g smör
  • 501 g crème fraiche
  • 4 dl riven ost
  • 2 dl gräddfil
  • 2 dl riven parmesanost
  • 50 g hyvlad parmesan
  • 75 g halloumi
  • 3 dl parmesan
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1 dl grädde
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 300 g torskfile
  • 1400 g laxfilé
  • 240 g kräftstjärtar
  • 8 st ägg
  • 1500 g nötfärs
  • 600 g schnitzelfiléer av kalv
  • 300 g kycklingfilé

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.