Tillbaka till menyerna

Egen

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 591 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 591 Kcal

      Italiensk kycklinggratäng med aubergine

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 849 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 468 Kcal

      Laxgryta med sockerärter

    • Middag - 381 Kcal

      Kycklingröra i paprikor

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 446 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 446 Kcal

      Laxsallad med pesto

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 16.1 gram

Fett: 42.8 gram

Protein: 46.5 gram

Energi: 628.7 kcal

  • Måndag middag 591 Kcal

    Italiensk kycklinggratäng med aubergine

    Gör en god gratäng med mycket smak som passar hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 50 gram

    Energi: 591 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st aubergine
    • 700 g kycklingfilé
    • 2 st bananschalottenlökar
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 msk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 0 basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 tsk honung
    • 125 g mozzarella
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 2.5 msk grön pesto
    • 0 skivor ost
    • 1.5 dl grädde

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200ᵒ C.
    • Skär aubergine i skivor.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn auberginen på båda sidor.
    • Strö på salt och peppar och lägg på ett fat.
    • Hetta upp stekpannan på nytt och bryn kycklingfiléerna.
    • Strö på salt och peppar och lägg på ett fat.
    • Skala och skiva lök, vitlök och chili tunt.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn löken någon minut.
    • Häll på krossade tomater och lägg i kryddor och honung.
    • Låt koka ca 10 minuter. Skär mozzarella i skivor.
    • Lägg ett lager aubergineskivor i botten på en smord ugnsform.
    • Häll på en tredjedel av tomatsåsen och lägg några kycklingfiléer ovanpå.
    • Fördela soltorkade tomater och pesto över.
    • Lägg på ostskivor och ett nytt lager aubergineskivor.
    • Häll på en tredjedel tomatsås till.
    • Lägg på kycklingfiléer.
    • Lägg på resterande aubergineskivor.
    • Fördela mozzarellaskivorna på toppen och strö lite extra torkad basilika över.
    • Häll över grädde och ställ in i ugnen ca 25-30 minuter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st aubergine
    • 700 g kycklingfilé
    • 2 st bananschalottenlökar
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 msk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 0 basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 tsk honung
    • 125 g mozzarella
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 2.5 msk grön pesto
    • 0 skivor ost
    • 1.5 dl grädde
  • Tisdag lunch 468 Kcal

    Laxgryta med sockerärter

    Laxgryta med sockerärter - servera gärna med 1 kokt potatis eller 1 dl ris per portion!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 468 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1.5 dl grädde
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 0.5 dl vatten
    • 0.5 st squash
    • 150 g sockerärtor
    • 1 msk gräslök
    Tillbehör
    • 1 st potatis

    Gör så här

    • Skär laxen i stora kuber.
    • Strö på salt och peppar.
    • Stek tillsammans med smör och olja i en stor stekpanna i ca 5 min.
    • Tillsätt grädde, vatten och buljongtärning.
    • Skiva squash och lägg ner i gryta.
    • Låt koka ihop i 5 min.
    • Tillsätt sockerärter och hackad gräslök.
    • Smaka av med salt och peppar.

     

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1.5 dl grädde
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 0.5 dl vatten
    • 0.5 st squash
    • 150 g sockerärtor
    • 1 msk gräslök
    Tillbehör
    • 1 st potatis

    Tisdag middag 381 Kcal

    Kycklingröra i paprikor

    En fräsch och snabblagad maträtt som går att variera med olika tillbehör!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 381 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklinglårfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 100 g philadelphia grillad paprika
    • 2 st gul paprika
    Tillbehör
    • 50 g rucola
    • 75 g cocktailtomater

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Stek kycklingen tills den är färdig och tillsätt rödlök, vitlök, örtkrydda och Philadelphia.
    • Dela  paprikorna och gröp ur innehållet.
    • Lägg paprikorna på en plåt och fyll med kycklingröran.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Toppa med några kvistar oregano och servera med rucolasallad och tomat.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklinglårfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 100 g philadelphia grillad paprika
    • 2 st gul paprika
    Tillbehör
    • 50 g rucola
    • 75 g cocktailtomater
  • Onsdag middag 446 Kcal

    Laxsallad med pesto

    Släng ihop alla ingredienser, på med lite pesto och dekorera med lite citronklyftor så har du en fräsch sallad på under 5 min!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 446 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 kruka krispsallad
    • 5 st små plommontomater
    • 2 st avokado
    • 1 st rödlök
    • 100 g champinjon
    • 5 msk grön pesto
    • 400 g varmrökt lax
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st citron

    Gör så här

    • Skär salladen och lägg i en skål.
    • Skiva tomater, avokado och rödlök och lägg över salladen.
    • Skiva champinjonerna och blanda med pesto i en skål.
    • Fördela champinjonröran och laxen över salladen.
    • Strö på lite salt och peppar.
    • Dekorera med citronklyftor.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 kruka krispsallad
    • 5 st små plommontomater
    • 2 st avokado
    • 1 st rödlök
    • 100 g champinjon
    • 5 msk grön pesto
    • 400 g varmrökt lax
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st citron
Frukt/grönt
  • 1 st aubergine
  • 2 st bananschalottenlökar
  • 3 klyfta vitlök
  • 0.5 st röd chili
  • basilika
  • 0.5 st squash
  • 150 g sockerärtor
  • 1 st potatis
  • 1.5 st rödlök
  • 2 st gul paprika
  • 50 g rucola
  • 75 g cocktailtomater
  • 1 kruka krispsallad
  • 5 st små plommontomater
  • 2 st avokado
  • 100 g champinjon
  • 1 st citron
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 700 g kycklingfilé
  • 600 g laxfilé
  • 250 g kycklinglårfilé
  • 400 g varmrökt lax
Torrvaror
  • 2 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 3 tsk honung
Mejeri
  • 125 g mozzarella
  • skivor ost
  • 3 dl grädde
  • 1 tsk smör
  • 100 g philadelphia grillad paprika
Övrigt
  • 100 g soltorkade tomater i olja
Kryddor/smaksättare
  • 7.5 msk grön pesto
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 1 msk gräslök
  • 1 tsk örtagårdskrydda

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!