Tillbaka till menyerna

Egen 2

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 1317 Kcal

  • Tisdag - 337 Kcal

    • Frukost

    • Spenatomelett med fetaost

      337 kcal

      Spenatomelett med fetaost

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 14 gram

Fett: 63 gram

Protein: 53.4 gram

Energi: 826.8 kcal

  • Måndag frukost 221 Kcal

    Äggröra med gräslök och tomat

    För dig som gillar äggröra och tomater!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 221 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 styck tomat

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg med salt, svartpeppar och hackad gräslök i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner smeten. Rör om med en trägaffel ca 30 sek.
    • Skiva en ½ tomat och lägg på en tallrik. Toppa med äggröran.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 styck tomat

    Måndag lunch 435 Kcal

    Utflyktsmat - Ägghack med tonfisk

    Snabb och lättlagad ägghack med tonfisk, passar perfekt att ta med som matlåda och kan ätas kall. Här kan man välja valfria färska örter som exempelvis gräslök istället för dill!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 435 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0.5 msk färsk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st salladsblad
    • 100 g tonfisk i vatten

    Gör så här

    • Koka äggen 6 minuter.
    • Skala och hacka dem grovt.
    • Blanda ägghacket med majonnäs, gräddfil och hackad dill.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela röran salladsblad och servera med tonfisk.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0.5 msk färsk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st salladsblad
    • 100 g tonfisk i vatten

    Måndag middag 662 Kcal

    Korvgryta med champinjoner

    En trevlig korvgryta med massa gott i. Frys in resterna och ta ut vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 53 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 662 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g salsiccia
    • 150 g Kolbasz korv
    • 125 g skogschampinjoner
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 tsk smör
    • 1 msk senap
    • 1 msk kalvfond
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 0.5 dl purjolök
    • 30 g bladspenat

    Gör så här

    • Skiva korvar och dela champinjoner.
    • Skala och hacka lök.
    • Skiva fänkål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek korv, champinjoner, lök och fänkål några minuter.
    • Tillsätt senap, fond, vatten och grädde.
    • Låt koka ihop 10 minuter och lägg ner purjolök och spenat.
    • Servera direkt.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g salsiccia
    • 150 g Kolbasz korv
    • 125 g skogschampinjoner
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 tsk smör
    • 1 msk senap
    • 1 msk kalvfond
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 0.5 dl purjolök
    • 30 g bladspenat
  • Tisdag lunch 337 Kcal

    Spenatomelett med fetaost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 337 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 10 g smör
    • 0.25 st rödlök
    • 25 g spenat
    • 25 g fetaost

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg med salt och peppar i en skål.
    • Skala och skiva rödlök.
    • Hetta upp en stekpanna med smör eller olja och lägg ner spenat och rödlök.
    • Häll på äggsmeten och smula över fetaost.
    • Låt steka på svag värme i ca 5 minuter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 10 g smör
    • 0.25 st rödlök
    • 25 g spenat
    • 25 g fetaost
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 6 st ägg
  • 100 g tonfisk i vatten
  • 150 g salsiccia
  • 150 g Kolbasz korv
Kryddor/smaksättare
  • 1 msk gräslök
  • 0.5 msk färsk dill
  • 1 msk kalvfond
Mejeri
  • 12 tsk smör
  • 1 msk gräddfil
  • 1 dl grädde
  • 25 g fetaost
Frukt/grönt
  • 0.5 styck tomat
  • 2 st salladsblad
  • 125 g skogschampinjoner
  • 0.5 st gul lök
  • 0.5 st fänkål
  • 0.5 dl purjolök
  • 30 g bladspenat
  • 0.25 st rödlök
  • 25 g spenat
Övrigt
  • 1 msk majonnäs
  • 1 msk senap

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.