Tillbaka till menyerna

Egen 1

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 47.5 gram

Fett: 40.5 gram

Protein: 40.6 gram

Energi: 751.4 kcal

  • Måndag frukost 118 Kcal

    Grön smoothie med spenat och apelsin

    Spara portion 2 i en tät försluten falska i kylskåpet och drick nästa morgon eller till mellanmål innan träningen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 118 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st banan
    • 1 st apelsin
    • 1 st selleristjälk
    • 70 g bladspenat
    • 1 dl vatten
    • 3 st isbitar

    Gör så här

    • Skala frukten och lägg alla ingredienser i en blender.
    • Mixa till en jämn smoothie och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st banan
    • 1 st apelsin
    • 1 st selleristjälk
    • 70 g bladspenat
    • 1 dl vatten
    • 3 st isbitar

    Måndag lunch 378 Kcal

    Ägghack med skinka och äpple

    Frukost som även fungerar som lättare lunch!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 378 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 30 g skinka
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st äpple
    • 10 g rucola

    Gör så här

    • Koka äggen och låt dem svalna.
    • Hacka äggen och strimla skinkan. Lägg i en skål och blanda ner majonnäs, salt och peppar.
    • Skiva äpplet i tunna skivor. Servera ägghacket med rucolasallad och skivat äpple.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 30 g skinka
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st äpple
    • 10 g rucola

    Måndag middag 477 Kcal

    Tacowrap

    Går också att göra utan bröd och äta som en tacosallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 477 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st rödlök
    • 1 st spetspaprika
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 påse tacokrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 st salladsblad
    • 2 bröd low carb tortilla
    • 0.5 dl riven ost
    Tillbehör
    • 2 msk tacosås
    • 2 msk gräddfil

    Gör så här

    • Skala och hacka lök.
    • Riv vitlöken och skiva paprika.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttfärs tillsammans med vitlök.
    • Tillsätt tacokrydda, salt och peppar.
    • Lägg salladsblad och köttfärs i tortillabrödet.
    • Lägg på rödlök, paprika, riven ost och toppa med gräddfil och tacosås.
    • Rulla ihop till en wrap.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st rödlök
    • 1 st spetspaprika
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 påse tacokrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 st salladsblad
    • 2 bröd low carb tortilla
    • 0.5 dl riven ost
    Tillbehör
    • 2 msk tacosås
    • 2 msk gräddfil

    Måndag mellanmål 118 Kcal

    Grön smoothie med spenat och apelsin

    Spara portion 2 i en tät försluten falska i kylskåpet och drick nästa morgon eller till mellanmål innan träningen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 118 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st banan
    • 1 st apelsin
    • 1 st selleristjälk
    • 70 g bladspenat
    • 1 dl vatten
    • 3 st isbitar

    Gör så här

    • Skala frukten och lägg alla ingredienser i en blender.
    • Mixa till en jämn smoothie och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st banan
    • 1 st apelsin
    • 1 st selleristjälk
    • 70 g bladspenat
    • 1 dl vatten
    • 3 st isbitar
  • Tisdag frukost 7 Kcal

    Citronvatten och svart kaffe/te

    Varje morgon gör du iordning en kanna med vatten, ljummet eller kallt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 7 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Gör så här

    • Häll upp en kanna med vatten.
    • Pressa ner saften av en halv citron, cirka 3 tsk,  och riv gärna ner färsk ingefära i med hjälp av ett zestjärn.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Tisdag lunch 166 Kcal

    Het ratatouille

    Följ receptet som det är eller använd de grönsaksrester du har i kylen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 166 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st paprika
    • 1 st morot
    • 5 st champinjoner
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 ml krossade tomater
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 dl rucola

    Gör så här

    • Skär rödlök, squash, blomkål och paprika i bitar.
    • Skiva morot och dela champinjoner på mitten.
    • Finhacka vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs alltihop samt vitlök i några minuter.
    • Blanda ner krossade tomater, chiliflakes och honung.
    • Krydda med torkade örter, salt och peppar. Låt puttra i 10 minuter.
    • Lägg upp på en tallrik eller lägg i en lunchbox och servera med rucolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st paprika
    • 1 st morot
    • 5 st champinjoner
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 ml krossade tomater
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 dl rucola

    Tisdag middag 418 Kcal

    Rödbetssallad med feta, valnötter och granatäpple

    En fräsch och smakrik sallad! Perfekt som lunch eller tillbehör till en köttbit.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 418 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 4 st rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g rucola
    • 150 g fetaost
    • 10 st valnöt
    • 0 st physalis
    • 0.25 st granatäpple

    Gör så här

    • Koka rödbetor i ca 30-40 minuter.
    • Skala och dela dem.
    • Lägg i en skål och blanda med olja, balsamvinäger, salt och peppar.
    • Fördela ruccolasallad på fat och lägg på rödbetorna.
    • Smula över fetaost och lägg på valnötter.
    • Dela psyalisfrukterna och fördela runt salladen.
    • Gröp ur granatäpplet och lägg kärnorna på salladen.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 4 st rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g rucola
    • 150 g fetaost
    • 10 st valnöt
    • 0 st physalis
    • 0.25 st granatäpple
  • Onsdag frukost 174 Kcal

    Yoghurt med hallon och cashewnötter

    En enkel, god och mättande frukost! Går att variera både nötter och bär.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 174 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 dl hallon (färska)
    • 10 st cashewnötter

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål.
    • Toppa med hallon och cashewnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 dl hallon (färska)
    • 10 st cashewnötter

    Onsdag lunch 418 Kcal

    Rödbetssallad med feta, valnötter och granatäpple

    En fräsch och smakrik sallad! Perfekt som lunch eller tillbehör till en köttbit.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 418 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 4 st rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g rucola
    • 150 g fetaost
    • 10 st valnöt
    • 0 st physalis
    • 0.25 st granatäpple

    Gör så här

    • Koka rödbetor i ca 30-40 minuter.
    • Skala och dela dem.
    • Lägg i en skål och blanda med olja, balsamvinäger, salt och peppar.
    • Fördela ruccolasallad på fat och lägg på rödbetorna.
    • Smula över fetaost och lägg på valnötter.
    • Dela psyalisfrukterna och fördela runt salladen.
    • Gröp ur granatäpplet och lägg kärnorna på salladen.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 4 st rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g rucola
    • 150 g fetaost
    • 10 st valnöt
    • 0 st physalis
    • 0.25 st granatäpple

    Onsdag middag 477 Kcal

    Tacowrap

    Går också att göra utan bröd och äta som en tacosallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 477 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st rödlök
    • 1 st spetspaprika
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 påse tacokrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 st salladsblad
    • 2 bröd low carb tortilla
    • 0.5 dl riven ost
    Tillbehör
    • 2 msk tacosås
    • 2 msk gräddfil

    Gör så här

    • Skala och hacka lök.
    • Riv vitlöken och skiva paprika.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttfärs tillsammans med vitlök.
    • Tillsätt tacokrydda, salt och peppar.
    • Lägg salladsblad och köttfärs i tortillabrödet.
    • Lägg på rödlök, paprika, riven ost och toppa med gräddfil och tacosås.
    • Rulla ihop till en wrap.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st rödlök
    • 1 st spetspaprika
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 påse tacokrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 st salladsblad
    • 2 bröd low carb tortilla
    • 0.5 dl riven ost
    Tillbehör
    • 2 msk tacosås
    • 2 msk gräddfil
  • Torsdag frukost 7 Kcal

    Citronvatten och svart kaffe/te

    Varje morgon gör du iordning en kanna med vatten, ljummet eller kallt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 7 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Gör så här

    • Häll upp en kanna med vatten.
    • Pressa ner saften av en halv citron, cirka 3 tsk,  och riv gärna ner färsk ingefära i med hjälp av ett zestjärn.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Torsdag lunch 166 Kcal

    Het ratatouille

    Följ receptet som det är eller använd de grönsaksrester du har i kylen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 166 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st paprika
    • 1 st morot
    • 5 st champinjoner
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 ml krossade tomater
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 dl rucola

    Gör så här

    • Skär rödlök, squash, blomkål och paprika i bitar.
    • Skiva morot och dela champinjoner på mitten.
    • Finhacka vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs alltihop samt vitlök i några minuter.
    • Blanda ner krossade tomater, chiliflakes och honung.
    • Krydda med torkade örter, salt och peppar. Låt puttra i 10 minuter.
    • Lägg upp på en tallrik eller lägg i en lunchbox och servera med rucolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st paprika
    • 1 st morot
    • 5 st champinjoner
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 ml krossade tomater
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 dl rucola

    Torsdag middag 425 Kcal

    Asiatiska laxbiffar med gurksallad

    Goda laxbiffar med fräsch sallad till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 425 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 0.5 st salladslök
    • 2 msk färsk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st morot
    • 10 cm gurka
    • 0.25 st röd chili
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.75 st lime
    • 1 tsk soja
    • 1 msk gräslök
    Dressing
    • 0.5 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 tsk sweet chilisås
    • 1 krm Srirachasås

    Gör så här

    • Skär lax i mindre bitar. Lägg i en mixer och mixa eller använd mixerstav.
    • Lägg färsen i en skål. Skala och riv vitlök och ingefära. Skiva salladslök. Blanda ner i färsen tillsammans med hackad koriander, salt och svartpeppar.
    • Forma färsen till 2 biffar. Hetta upp en stekpanna med olivolja. Stek ett par minuter på varje sida.
    • Skala och skär morot tunt på längden. Skär gurka tunt på längden. Strimla chili. Lägg i en skål. Tillsätt sesamolja, limesaft (använd 1/4 av limen) och soja.
    • Blanda ihop yoghurt, sweetchili sås och sriracha sås till en dressing.
    • Lägg upp laxbiffarna på ett fat. Servera med gurksallad och dressing. Dekorera med gräslök och limeklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 0.5 st salladslök
    • 2 msk färsk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st morot
    • 10 cm gurka
    • 0.25 st röd chili
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.75 st lime
    • 1 tsk soja
    • 1 msk gräslök
    Dressing
    • 0.5 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 tsk sweet chilisås
    • 1 krm Srirachasås
  • Fredag frukost 234 Kcal

    Morot- och kesofrallor

    Härliga, smakrika frallor med morot, keso och havregryn!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 234 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 4 dl havregryn
    • 2 dl keso, 4%
    • 2 st ägg
    • 1 st morot
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 0.5 dl pumpafrön
    • 1 tsk bakpulver
    • 0.5 krm salt
    Topping
    • 2 msk pumpafrön

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Riv moroten. Blanda ihop alla ingredienser i en skål. Forma till bullar och lägg på en bakplåtsklädd plåt.
    • Strö på pumpafrön och grädda i ca: 25 minuter.
    • Låt svalna och förvara i frysen.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 4 dl havregryn
    • 2 dl keso, 4%
    • 2 st ägg
    • 1 st morot
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 0.5 dl pumpafrön
    • 1 tsk bakpulver
    • 0.5 krm salt
    Topping
    • 2 msk pumpafrön

    Fredag lunch 201 Kcal

    Tropisk smoothie

    Solgul och full av energi!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 201 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g ananas
    • 1 st banan
    • 2 cm färsk ingefära
    • 200 ml kokosmjölk light
    • 2 tsk färskpressad limejuice

    Gör så här

    • Skala och skär ananas och banan i bitar.
    • Skala och riv ingefära.
    • Lägg ananas, banan, ingefära, kokosmjölk och limesaft i en blender.
    • Mixa på hög hastighet till den är helt slät och krämig.
    • Tillsätt vatten för önskad konsistens.
    • Häll upp  i glas.
    • Smoothien kan förvaras i en tätslutande flaska i kylen i upp till 2 dagar.
    • Tänk på att en mogen banan smakar bäst till en smoothie.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g ananas
    • 1 st banan
    • 2 cm färsk ingefära
    • 200 ml kokosmjölk light
    • 2 tsk färskpressad limejuice

    Fredag middag 531 Kcal

    Stekt lax med citronmarinerad broccoli

    Tänk att en så lättlagad rätt kan vara så god!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 47 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 531 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0.25 st broccolibuketter
    • 1 tsk färskpressad citronjuice
    • 0.5 tsk olivolja
    Pestocrème
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 1 msk grön pesto
    • 0.5 krm svartpeppar
    Dekoration
    • 1 st citronklyfta
    • 2 st basilikakvist

    Gör så här

    • Rör ihop pestocrèmen.
    • Skär broccoli i buketter och lägg i en skål. Blanda ner citronsaft, olivolja, salt och peppar.
    • Strö på salt och peppar på laxfilén. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn laxen runt om i ca: 8 minuter.
    • Servera laxen med pestocréme och citronmarinerad broccoli. Dekorera med citronklyfta och basilika.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0.25 st broccolibuketter
    • 1 tsk färskpressad citronjuice
    • 0.5 tsk olivolja
    Pestocrème
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 1 msk grön pesto
    • 0.5 krm svartpeppar
    Dekoration
    • 1 st citronklyfta
    • 2 st basilikakvist

    Fredag dessert 201 Kcal

    Tropisk smoothie

    Solgul och full av energi!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 201 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g ananas
    • 1 st banan
    • 2 cm färsk ingefära
    • 200 ml kokosmjölk light
    • 2 tsk färskpressad limejuice

    Gör så här

    • Skala och skär ananas och banan i bitar.
    • Skala och riv ingefära.
    • Lägg ananas, banan, ingefära, kokosmjölk och limesaft i en blender.
    • Mixa på hög hastighet till den är helt slät och krämig.
    • Tillsätt vatten för önskad konsistens.
    • Häll upp  i glas.
    • Smoothien kan förvaras i en tätslutande flaska i kylen i upp till 2 dagar.
    • Tänk på att en mogen banan smakar bäst till en smoothie.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g ananas
    • 1 st banan
    • 2 cm färsk ingefära
    • 200 ml kokosmjölk light
    • 2 tsk färskpressad limejuice
  • Lördag frukost 234 Kcal

    Morot- och kesofrallor

    Härliga, smakrika frallor med morot, keso och havregryn!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 234 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 4 dl havregryn
    • 2 dl keso, 4%
    • 2 st ägg
    • 1 st morot
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 0.5 dl pumpafrön
    • 1 tsk bakpulver
    • 0.5 krm salt
    Topping
    • 2 msk pumpafrön

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Riv moroten. Blanda ihop alla ingredienser i en skål. Forma till bullar och lägg på en bakplåtsklädd plåt.
    • Strö på pumpafrön och grädda i ca: 25 minuter.
    • Låt svalna och förvara i frysen.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 4 dl havregryn
    • 2 dl keso, 4%
    • 2 st ägg
    • 1 st morot
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 0.5 dl pumpafrön
    • 1 tsk bakpulver
    • 0.5 krm salt
    Topping
    • 2 msk pumpafrön
  • Söndag frukost 7 Kcal

    Citronvatten och svart kaffe/te

    Varje morgon gör du iordning en kanna med vatten, ljummet eller kallt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 7 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Gör så här

    • Häll upp en kanna med vatten.
    • Pressa ner saften av en halv citron, cirka 3 tsk,  och riv gärna ner färsk ingefära i med hjälp av ett zestjärn.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Söndag lunch 166 Kcal

    Het ratatouille

    Följ receptet som det är eller använd de grönsaksrester du har i kylen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 166 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st paprika
    • 1 st morot
    • 5 st champinjoner
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 ml krossade tomater
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 dl rucola

    Gör så här

    • Skär rödlök, squash, blomkål och paprika i bitar.
    • Skiva morot och dela champinjoner på mitten.
    • Finhacka vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs alltihop samt vitlök i några minuter.
    • Blanda ner krossade tomater, chiliflakes och honung.
    • Krydda med torkade örter, salt och peppar. Låt puttra i 10 minuter.
    • Lägg upp på en tallrik eller lägg i en lunchbox och servera med rucolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st paprika
    • 1 st morot
    • 5 st champinjoner
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 ml krossade tomater
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 dl rucola

    Söndag middag 338 Kcal

    Kycklingfärsbiffar med vitlöksost

    Fantastiskt goda biffar gjort på kycklingsfärs och vitlöksost. Denna rätt blir lika god med nötfärs om du inte gillar kycklingfärs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 338 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g färskost med vitlök
    • 2 msk pinjenötter
    Tomatsallad
    • 0.5 st rödlök
    • 150 g körsbärstomater
    • 0.5 msk salladskrydda
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    Topping & tillbehör
    • 0.5 msk färsk timjan
    • 1 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kycklingfärs i en skål.
    • Skala och finhacka lök och riv vitlöken.
    • Blanda ner i färsen tillsammans med kryddor. Forma till 4 små biffar och tryck ner färskosten i mitten.
    • Lägg biffarna i en ugnsfast form och strö på pinjenötter.
    • Sätt in i ugnen i 15  minuter. Gör tomatsalladen genom att strimla rödlök och dela tomaterna.
    • Lägg i en skål och strö på salladskrydda.
    • Häll på olivolja och balsamico.
    • Strö på färsk timjan på biffarna och servera med tomatsallad och rucola.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g färskost med vitlök
    • 2 msk pinjenötter
    Tomatsallad
    • 0.5 st rödlök
    • 150 g körsbärstomater
    • 0.5 msk salladskrydda
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    Topping & tillbehör
    • 0.5 msk färsk timjan
    • 1 dl rucola
Frukt/grönt
  • 2 st banan
  • 1 st apelsin
  • 1 st selleristjälk
  • 70 g bladspenat
  • 0.5 st äpple
  • 64 g rucola
  • 1.25 st rödlök
  • 1 st spetspaprika
  • 3 klyfta vitlök
  • 4 st salladsblad
  • 10 tsk färskpressad citronjuice
  • 6 tsk riven ingefära
  • 0.5 st gul lök
  • 0.25 st squash
  • 0.5 st paprika
  • 4 st morot
  • 5 st champinjoner
  • 200 g blomkålsbuketter
  • 4 st rödbetor
  • physalis
  • 0.25 st granatäpple
  • 1 dl hallon (färska)
  • 3 tsk färsk ingefära
  • 0.5 st salladslök
  • 10 cm gurka
  • 0.25 st röd chili
  • 0.75 st lime
  • 200 g ananas
  • 2 tsk färskpressad limejuice
  • 0.25 st broccolibuketter
  • 1 st citronklyfta
  • 150 g körsbärstomater
Övrigt
  • 3 st isbitar
  • 1 msk majonnäs
  • 2 bröd low carb tortilla
  • 2 msk tacosås
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 6 st ägg
  • 30 g skinka
  • 300 g nötfärs
  • 425 g laxfilé
  • 300 g kycklingfärs
Mejeri
  • 1 tsk smör
  • 0.5 dl riven ost
  • 2 msk gräddfil
  • 150 g fetaost
  • 1.5 dl grekisk yoghurt 6%
  • 4 dl keso, 4%
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 75 g färskost med vitlök
Kryddor/smaksättare
  • 0.5 påse tacokrydda
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 tsk torkade örter
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 2 msk färsk koriander
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk soja
  • 1 msk gräslök
  • 1 tsk sweet chilisås
  • 1 krm Srirachasås
  • 1 krm salt
  • 1 msk grön pesto
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 2 st basilikakvist
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 0.5 msk salladskrydda
  • 0.5 msk balsamico
  • 0.5 msk färsk timjan
Torrvaror
  • 4 msk olivolja
  • 200 ml krossade tomater
  • 1 tsk flytande honung
  • 10 st valnöt
  • 10 st cashewnötter
  • 8 dl havregryn
  • 1 dl solrosfrön
  • 5 dl pumpafrön
  • 2 tsk bakpulver
  • 200 ml kokosmjölk light
  • 2 msk pinjenötter

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.