Tillbaka till menyerna

December V.49

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 57.9 gram

Fett: 44.3 gram

Protein: 65 gram

Energi: 905.3 kcal

  • Måndag frukost 361 Kcal

    Äggröra med julbordsrester

    Rester kvar från julbordet? Rör ihop en god och enkel frukost eller mellanmål. Lite äggröra, lax eller julskinka.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 361 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 st cocktailtomat
    • 1 st salladsblad
    • 50 g gravad lax

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner äggsmeten.
    • Rör om med en trägaffel i ca 30 sek och lägg upp äggröran på en tallrik.
    • Servera med sallad, tomat och julskinka eller lax.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 st cocktailtomat
    • 1 st salladsblad
    • 50 g gravad lax

    Måndag lunch 384 Kcal

    Ost- och spenatbiffar med svartkålssallad

    Ost- och spenatbiffar finns att köpa färdiga i kyldisken på matbutiker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 384 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g svartkål
    • 8 st färska champinjoner
    • 0.5 st rödlök
    • 6 st cocktailtomat
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g ost- och spenatbiffar (ICA)
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk färsk basilika
    • 2 st citronklyfta
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Tillbehör
    • 20 g mango-curry sås

    Gör så här

    • Strimla svartkålen.
    • Skär champinjoner i skivor.
    • Skala och strimla rödlöken.
    • Dela tomaterna.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn biffarna några minuter per sida.
    • Tillsätt lite olivolja och lägg ner svartkålen, champinjonerna och rödlöken några minuter.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Blanda ner tomaterna.
    • Lägg upp grönsaksblandningen på tallrikar och lägg en biff över.
    • Dekorera med en färsk basilika och citronklyftor.
    • Servera med curry mangodressing.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g svartkål
    • 8 st färska champinjoner
    • 0.5 st rödlök
    • 6 st cocktailtomat
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g ost- och spenatbiffar (ICA)
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk färsk basilika
    • 2 st citronklyfta
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Tillbehör
    • 20 g mango-curry sås

    Måndag middag 264 Kcal

    Pad thai med kyckling

    Denna goda asiatiska klassiker går lika bra på vardagar som till fest!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 264 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 400 g Root Pasta fettuccini
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 st morot
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st vitkål
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 st ägg
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk fisksås
    • 0.3 msk mirin
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 msk koriander
    • 10 g wasabinötter

    Gör så här

    • Skölj nudlarna.
    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök och chili. Skala och skiva morötterna.
    • Strimla salladslöken.
    • Skär kycklingfilén i strimlor och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kyckling, lök, vitlök, chili i några minuter.
    • Dra allt åt kanterna i stekpannan och knäck ner ett ägg. Blanda runt med en trägaffel.
    • Tillsätt morötter, vitkål och fettuccini och blanda om.
    • Smaksätt med lime, fisksås, mirin och ketjap manis.
    • Blanda ner salladslök och toppa med färsk koriander och hackade wasabinötter.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 400 g Root Pasta fettuccini
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 st morot
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st vitkål
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 st ägg
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk fisksås
    • 0.3 msk mirin
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 msk koriander
    • 10 g wasabinötter

    Måndag mellanmål 116 Kcal

    Grön Smoothie

    En klassisk grön smoothie som funkar i alla lägen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 116 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st banan
    • 1 st apelsin
    • 70 g bladspenat
    • 2 dl vatten
    • 1 dl is

    Gör så här

    • Blanda i alla ingredienser i en blender.
    • Häll upp smoothien i två glas och förvara resterna i kylen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st banan
    • 1 st apelsin
    • 70 g bladspenat
    • 2 dl vatten
    • 1 dl is
  • Tisdag frukost 238 Kcal

    Keso med blåbär och kokos

    Keso med en härlig topping av blåbär, kokosflingor och grapefrukt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 238 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 dl blåbär
    • 0.2 dl kokosflingor
    • 0.5 st grapefrukt

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål och toppa med blåbär och kokosflingor.
    • Skär bort skalet på grapefrukten och skär ut filéer och lägg på keson.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 dl blåbär
    • 0.2 dl kokosflingor
    • 0.5 st grapefrukt

    Tisdag lunch 384 Kcal

    Ost- och spenatbiffar med svartkålssallad

    Ost- och spenatbiffar finns att köpa färdiga i kyldisken på matbutiker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 384 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g svartkål
    • 8 st färska champinjoner
    • 0.5 st rödlök
    • 6 st cocktailtomat
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g ost- och spenatbiffar (ICA)
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk färsk basilika
    • 2 st citronklyfta
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Tillbehör
    • 20 g mango-curry sås

    Gör så här

    • Strimla svartkålen.
    • Skär champinjoner i skivor.
    • Skala och strimla rödlöken.
    • Dela tomaterna.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn biffarna några minuter per sida.
    • Tillsätt lite olivolja och lägg ner svartkålen, champinjonerna och rödlöken några minuter.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Blanda ner tomaterna.
    • Lägg upp grönsaksblandningen på tallrikar och lägg en biff över.
    • Dekorera med en färsk basilika och citronklyftor.
    • Servera med curry mangodressing.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g svartkål
    • 8 st färska champinjoner
    • 0.5 st rödlök
    • 6 st cocktailtomat
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g ost- och spenatbiffar (ICA)
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk färsk basilika
    • 2 st citronklyfta
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Tillbehör
    • 20 g mango-curry sås

    Tisdag middag 403 Kcal

    Risnudlar med karréspett

    Karréspett med en god marinad på. Servera spetten med risnudlar till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 36 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 403 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 40 g risnudlar
    • 4 st träspett
    • 250 g fläskkarré
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 msk färsk ingefära
    • 40 g sockerärtor
    • 1 st salladslök
    • 1 st morot
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 kruka färsk koriander
    Marinad
    • 1 tsk sesamfrö
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk sesamolja

    Gör så här

    • Gör först marinaden genom att blanda alla ingredienser i en liten skål.
    • Koka risnudlarna enligt förpackningen, ca 3 minuter i lättsaltat vatten.
    • Häll av vattnet och lägg nudarna i en skål.
    • Häll över hälften av marinaden och blanda om.
    • Blötlägg spetten.
    • Skär köttet i mindre bitar och lägg ner den resterande marinaden.
    • Tillsätt riven vitlök och ingefära och blanda om.
    • Sätt ugnen på grill, ca 225 grader.
    • Trä upp köttet på spetten och grilla i ugnen i ca 20 minuter.
    • Strimla sockerärtor, salladslök och moroten.
    • Blanda ner i nudlarna.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Strö på färsk koriander och lägg upp på tallrikar.
    • Fördela spetten över och servera direkt.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 40 g risnudlar
    • 4 st träspett
    • 250 g fläskkarré
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 msk färsk ingefära
    • 40 g sockerärtor
    • 1 st salladslök
    • 1 st morot
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 kruka färsk koriander
    Marinad
    • 1 tsk sesamfrö
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk sesamolja
  • Onsdag frukost 275 Kcal

    Keso med äpple och jordgubbar

    Snabblagad frukost och mellanmål - keso toppat med äpple, jordgubbar och mandlar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 275 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl keso, 4%
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.25 st äpple
    • 4 st färsk jordgubbe
    • 1 msk mandlar

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål och blanda med vaniljpulver.
    • Skär äpplet och jordgubbarna i mindre bitar och toppa med 1 msk hackad mandel.
    • Vill du kan du toppa med kanel.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl keso, 4%
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.25 st äpple
    • 4 st färsk jordgubbe
    • 1 msk mandlar

    Onsdag lunch 264 Kcal

    Pad thai med kyckling

    Denna goda asiatiska klassiker går lika bra på vardagar som till fest!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 264 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 400 g Root Pasta fettuccini
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 st morot
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st vitkål
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 st ägg
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk fisksås
    • 0.3 msk mirin
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 msk koriander
    • 10 g wasabinötter

    Gör så här

    • Skölj nudlarna.
    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök och chili. Skala och skiva morötterna.
    • Strimla salladslöken.
    • Skär kycklingfilén i strimlor och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kyckling, lök, vitlök, chili i några minuter.
    • Dra allt åt kanterna i stekpannan och knäck ner ett ägg. Blanda runt med en trägaffel.
    • Tillsätt morötter, vitkål och fettuccini och blanda om.
    • Smaksätt med lime, fisksås, mirin och ketjap manis.
    • Blanda ner salladslök och toppa med färsk koriander och hackade wasabinötter.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 400 g Root Pasta fettuccini
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 st morot
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st vitkål
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 st ägg
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk fisksås
    • 0.3 msk mirin
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 msk koriander
    • 10 g wasabinötter

    Onsdag mellanmål 121 Kcal

    Banan

  • Torsdag frukost 173 Kcal

    Havregrynsgröt med kanel, torkade aprikoser och frön

    En perfekt havregrynsblandning du kan förvara i en burk och ta ut 3/4 dl för en portion när du önskar äta en god havregrynsgröt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 173 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 5 dl havregryn
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl valnötter
    • 50 g torkade aprikoser
    • 1 msk kanel
    Tillbehör till en portion
    • 1 dl havremjölk

    Gör så här

    • Häll havregryn i en glasskål. Hacka valnötter och torkad aprikoser och häll ner i skålen.
    • Blanda ner resterande ingredienser.
    • Koka en portion med ¾ dl av havreblandningen tillsammans med 1 ½ dl vatten och en nypa salt.
    • Låt koka ihop några minuter och lägg i en djup tallrik. Servera med 1 dl havremjölk per portion.
    • Strö lite extra kanel över.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 5 dl havregryn
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl valnötter
    • 50 g torkade aprikoser
    • 1 msk kanel
    Tillbehör till en portion
    • 1 dl havremjölk

    Torsdag middag 341 Kcal

    Stek lax med kräftstjärtar och råkost

    Laxfilé som du steker och serverar med kräftstjärtar och råkostsallad. Laga en extra portion och ta fram vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 341 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st salladsblad
    • 2 msk gräslök
    • 150 g råkostsallad (påse med vitkål och morot)
    • 40 g kräftstjärtar
    • 0.25 st citron

    Gör så här

    • Strö på salt och peppar på laxen.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn laxfilén några minuter per sida.
    • Lägg upp laxen på en tallrik med grönsallad och strö på gräslök.
    • Lägg råkostsallad bredvid och toppa med kräftstjärtar.
    • Dekorera med en citronklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st salladsblad
    • 2 msk gräslök
    • 150 g råkostsallad (påse med vitkål och morot)
    • 40 g kräftstjärtar
    • 0.25 st citron
  • Fredag frukost 337 Kcal

    Spenatomelett med fetaost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 337 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 10 g smör
    • 0.25 st rödlök
    • 25 g spenat
    • 25 g fetaost

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg med salt och peppar i en skål.
    • Skala och skiva rödlök.
    • Hetta upp en stekpanna med smör eller olja och lägg ner spenat och rödlök.
    • Häll på äggsmeten och smula över fetaost.
    • Låt steka på svag värme i ca 5 minuter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 10 g smör
    • 0.25 st rödlök
    • 25 g spenat
    • 25 g fetaost

    Fredag lunch 245 Kcal

    Kycklingsoppa med grönsaker och basilika

    God och mustig soppa med kycklingfärs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 245 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st paprika
    • 0.25 st squash
    • 1 st palsternacka
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g kycklingfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 1 msk tomatpuré
    • 0.5 msk färsk basilika

    Gör så här

    • Skala och finhacka lök och riv vitlök. Skär paprika och squash i små tärningar.  Skala och skär palsternackan i tärningar.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn gul lök, vitlök och alla grönsaker. Låt gå någon minut och tillsätt örtagårdskrydda, buljongtärning, vatten och tomatpuré.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek kycklingfärsen i några minuter. Strö på salt och peppar.
    • Lägg ner kycklingfärsen i soppan och låt koka 10 minuter.
    • Häll upp i en soppskål och strö på färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st paprika
    • 0.25 st squash
    • 1 st palsternacka
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g kycklingfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 1 msk tomatpuré
    • 0.5 msk färsk basilika

    Fredag middag 597 Kcal

    Lasagne med halloumi och spenat

    En härlig vegetarisk lasagne som blir perfekt när ni är många runt köksbordet eller att frysa in till matlådor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 597 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Lasagneplattor
    • 4 st ägg
    • 150 g färskost
    • 3 krm salt
    • 2 msk fiberhusk
    Fyllning
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk tomatpuré
    • 400 g krossade tomater
    • 2 tsk flytande honung
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 krm torkad timjan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g frusen spenat
    • 200 g halloumi
    • 6 msk pumpakärnor
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 70 g rucola
    • 150 g cocktailtomater

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 150 grader.
    • Vispa ägg, färskost och salt till en slät smet.
    • Fortsätt vispa medan du rör i fiberhusk, lite i taget.
    • Låt vila någon minut.
    • Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper med slickepott eller spatel.
    • Lägg ett ark över och kavla tills smeten fyller en hel ugnsplåt.
    • Låt båda arken bakplåtspapper vara kvar.
    • Grädda i ca 10–12 minuter.
    • Låt svalna och ta sedan bort pappret.
    • Skär plattor med pizzaskärare eller vass kniv.
    • Höj temperaturen till 225 grader.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Fräs lök och vitlök i olja och tillsätt tomatpuré, krossade tomater, honung, buljongtärning, timjan, salt och peppar.
    • Låt koka ihop ca: 5 minuter.
    • Tillsätt spenat och låt koka ytterligare ca 5 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skär halloumi i tunna skivor.
    • Varva tomatsås, lasagneplattor, pumpakärnor och halloumi i en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm.
    • Börja och avsluta med tomatsås.
    • Strö över riven ost.
    • Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter.
    • Servera med rucolasallad och tomater.

    Ingredienser

    4 portioner

    Lasagneplattor
    • 4 st ägg
    • 150 g färskost
    • 3 krm salt
    • 2 msk fiberhusk
    Fyllning
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk tomatpuré
    • 400 g krossade tomater
    • 2 tsk flytande honung
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 krm torkad timjan
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g frusen spenat
    • 200 g halloumi
    • 6 msk pumpakärnor
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 70 g rucola
    • 150 g cocktailtomater
  • Lördag frukost 300 Kcal

    Pannkakor med sommarbär

    Smarriga pannkakor att tillaga till frukost eller mellanmål, toppa med valfria färska bär och frukter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 300 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2.5 dl havregryn
    • 2 st ägg
    • 2.5 dl mjölk
    • 20 gram Äppelmos sockerfri
    • 0.5 msk smör
    • 1 dl grädde
    • 3 dl frukt och bär

    Gör så här

    • Mixa havregryn till mjöl i en mixer.
    • Lägg i resterande ingredienser och mixa till en jämn smet.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek pannkakorna på medelhög värme 3-4 minuter per sida. 
    • Servera med vispad grädde och färsk frukt.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2.5 dl havregryn
    • 2 st ägg
    • 2.5 dl mjölk
    • 20 gram Äppelmos sockerfri
    • 0.5 msk smör
    • 1 dl grädde
    • 3 dl frukt och bär

    Lördag lunch 245 Kcal

    Kycklingsoppa med grönsaker och basilika

    God och mustig soppa med kycklingfärs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 245 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st paprika
    • 0.25 st squash
    • 1 st palsternacka
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g kycklingfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 1 msk tomatpuré
    • 0.5 msk färsk basilika

    Gör så här

    • Skala och finhacka lök och riv vitlök. Skär paprika och squash i små tärningar.  Skala och skär palsternackan i tärningar.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn gul lök, vitlök och alla grönsaker. Låt gå någon minut och tillsätt örtagårdskrydda, buljongtärning, vatten och tomatpuré.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek kycklingfärsen i några minuter. Strö på salt och peppar.
    • Lägg ner kycklingfärsen i soppan och låt koka 10 minuter.
    • Häll upp i en soppskål och strö på färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st paprika
    • 0.25 st squash
    • 1 st palsternacka
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g kycklingfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 1 msk tomatpuré
    • 0.5 msk färsk basilika

    Lördag middag 382 Kcal

    Medelhavsgryta med räkor

    En mycket trevlig medelhavsgryta med räkor. Går bra att frysa in!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 57 gram

    Energi: 382 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1000 g räkor med skal
    • 2 tsk olivolja
    • 3 dl vatten
    • 1 st gul lök
    • 1 st palsternacka
    • 2 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 400 g körsbärstomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkade örter
    • 1 tsk honung
    • 150 g haricots verts
    Topping
    • 0.25 kruka färsk basilika
    • 4 msk riven parmesanost

    Gör så här

    • Skala räkorna och stek upp räkskalen tillsammans med olivolja i några minuter.
    • Häll på 3 dl vatten och låter sjuda några minuter.
    • Häll av i ett durkslag och spara spadet.
    • Skala och hacka lök och palsternacka i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs lök, palsternacka och vitlök.
    • Tillsätt räkfonden och konserverade körsbärstomater.
    • Smaka av med salt, svartpeppar , torkade örter och honung.
    • Dela haricot verts och lägg ner i grytan tillsammans med räkor.
    • Låt allt bli varmt några minuter.
    • Servera upp i skålar och toppa med en basilikakvist och riven parmesanost.

     

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1000 g räkor med skal
    • 2 tsk olivolja
    • 3 dl vatten
    • 1 st gul lök
    • 1 st palsternacka
    • 2 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 400 g körsbärstomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkade örter
    • 1 tsk honung
    • 150 g haricots verts
    Topping
    • 0.25 kruka färsk basilika
    • 4 msk riven parmesanost
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 12 st ägg
  • 50 g gravad lax
  • 400 g ost- och spenatbiffar (ICA)
  • 300 g kycklingfilé
  • 250 g fläskkarré
  • 300 g laxfilé
  • 40 g kräftstjärtar
  • 500 g kycklingfärs
  • 1000 g räkor med skal
Mejeri
  • 2 msk grädde
  • 11.5 tsk smör
  • 125 g keso
  • 1.5 dl keso, 4%
  • 1 dl havremjölk
  • 25 g fetaost
  • 150 g färskost
  • 200 g halloumi
  • 2 dl riven ost
  • 2.5 dl mjölk
  • 4 msk riven parmesanost
Frukt/grönt
  • 14 st cocktailtomat
  • 3 st salladsblad
  • 100 g svartkål
  • 16 st färska champinjoner
  • 1.25 st rödlök
  • 4 st citronklyfta
  • 4 st gul lök
  • 7.5 klyfta vitlök
  • 1 st röd chili
  • 5 st morot
  • 5 st salladslök
  • 1 st vitkål
  • 1 st lime
  • 2 st banan
  • 1 st apelsin
  • 70 g bladspenat
  • 1 dl blåbär
  • 0.5 st grapefrukt
  • 1 msk färsk ingefära
  • 40 g sockerärtor
  • 0.25 st äpple
  • 4 st färsk jordgubbe
  • 150 g råkostsallad (påse med vitkål och morot)
  • 0.25 st citron
  • 25 g spenat
  • 1 st paprika
  • 0.5 st squash
  • 3 st palsternacka
  • 70 g rucola
  • 150 g cocktailtomater
  • 400 g körsbärstomater
  • 150 g haricots verts
Torrvaror
  • 14 tsk olivolja
  • 800 g Root Pasta fettuccini
  • 2 tsk rapsolja
  • 20 g wasabinötter
  • 0.2 dl kokosflingor
  • 40 g risnudlar
  • 1 tsk sesamfrö
  • 7.5 dl havregryn
  • 0.5 dl linfrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl valnötter
  • 50 g torkade aprikoser
  • 2 msk fiberhusk
  • 400 g krossade tomater
  • 2 tsk flytande honung
  • 6 msk pumpakärnor
  • 1 tsk honung
Kryddor/smaksättare
  • 5.25 msk färsk basilika
  • 4 tsk örtagårdskrydda
  • 2 tsk fisksås
  • 0.6 msk mirin
  • 3 msk ketjap manis
  • 4 msk koriander
  • 0.5 kruka färsk koriander
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 msk kanel
  • 2 msk gräslök
  • 2 st hönsbuljongtärning
  • 3 msk tomatpuré
  • 3 krm salt
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 4 krm torkad timjan
  • 1 tsk torkade örter
Övrigt
  • 40 g mango-curry sås
  • 1 dl is
  • 4 st träspett
  • 1 msk mandlar
  • 200 g frusen spenat
  • 20 gram Äppelmos sockerfri
  • 3 dl frukt och bär

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.