Tillbaka till menyerna

Charlotte V4

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 566 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch

    • Middag - 560 Kcal

      Köttfärsspett med äppelcoleslaw

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1109 Kcal

    • Frukost - 315 Kcal

      Yoghurt med granatäpple, blåbär och kokos

    • Lunch - 560 Kcal

      Köttfärsspett med äppelcoleslaw

    • Middag - 234 Kcal

      Squashtagliatelle med räkor

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1025 Kcal

    • Frukost - 221 Kcal

      Äggröra med gräslök och tomat

    • Lunch - 234 Kcal

      Squashtagliatelle med räkor

    • Middag - 570 Kcal

      Kalvköttbullar i tomatsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 576 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 570 Kcal

      Kalvköttbullar i tomatsås

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 315 Kcal

    • Frukost - 315 Kcal

      Yoghurt med granatäpple, blåbär och kokos

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 23.8 gram

Fett: 53.5 gram

Protein: 46.2 gram

Energi: 718.4 kcal

  • Måndag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Måndag middag 560 Kcal

    Köttfärsspett med äppelcoleslaw

    Kötffärsspett med en krämig äpplecoleslaw till. Laga en extra portion och ha som matlåda dagen efter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 560 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.2 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 0.5 dl grädde
    • 300 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st äpple
    • 0 basilika
    Coleslaw
    • 4 dl vitkål
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st äpple
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Börja med att göra coleslaw.
    • Lägg vitkål i en skål.
    • Strimla rödlöken och skär äpplet i mindre skivor eller bitar och blanda ner i vitkålen tillsammans med senap, majonnäs, gräddfil,  salt och peppar.
    • Blanda ströbröd och grädde i en skål.
    • Tillsätt alla ingredienser och blanda om.
    • Forma till järpar och sätt ett grillspett igenom.
    • Stek köttfärsspetten några minuter på varje sida och låt den vila i pannan tills den är genomstekt eller lägg spetten på en grill.
    • Servera med coleslaw, skivat äpple och basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.2 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 0.5 dl grädde
    • 300 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st äpple
    • 0 basilika
    Coleslaw
    • 4 dl vitkål
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st äpple
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
  • Tisdag frukost 315 Kcal

    Yoghurt med granatäpple, blåbär och kokos

    En skål med turkisk yoghurt toppad med granatäpple, blåbär och kokos!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 315 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl turkisk yoghurt
    • 0.5 dl blåbär
    • 0.5 st granatäpple
    • 0.2 dl kokosskivor

    Gör så här

    • Lägg yoghurten i en skål och toppa med blåbär, granatäpple och kokosskivor.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl turkisk yoghurt
    • 0.5 dl blåbär
    • 0.5 st granatäpple
    • 0.2 dl kokosskivor

    Tisdag lunch 560 Kcal

    Köttfärsspett med äppelcoleslaw

    Kötffärsspett med en krämig äpplecoleslaw till. Laga en extra portion och ha som matlåda dagen efter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 560 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.2 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 0.5 dl grädde
    • 300 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st äpple
    • 0 basilika
    Coleslaw
    • 4 dl vitkål
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st äpple
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Börja med att göra coleslaw.
    • Lägg vitkål i en skål.
    • Strimla rödlöken och skär äpplet i mindre skivor eller bitar och blanda ner i vitkålen tillsammans med senap, majonnäs, gräddfil,  salt och peppar.
    • Blanda ströbröd och grädde i en skål.
    • Tillsätt alla ingredienser och blanda om.
    • Forma till järpar och sätt ett grillspett igenom.
    • Stek köttfärsspetten några minuter på varje sida och låt den vila i pannan tills den är genomstekt eller lägg spetten på en grill.
    • Servera med coleslaw, skivat äpple och basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.2 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 0.5 dl grädde
    • 300 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st äpple
    • 0 basilika
    Coleslaw
    • 4 dl vitkål
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st äpple
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar

    Tisdag middag 234 Kcal

    Squashtagliatelle med räkor

    En trevlig lunch eller middags måltid som består av tagliatelle gjord på squash, serveras tillsammans med räkor. Toppa maten med citronklyftor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 234 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st squash
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk olivolja
    • 125 g färska räkor
    • 2 msk persilja
    • 0.25 st citron

    Gör så här

    • Hyvla tagliatelle av squashen med en potatisskalare och lägg i en skål.
    • Skala och finhacka vitlök och rödlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn vitlök, lök och räkor några minuter.
    • Tillsätt chili, smaka av hur starkt du vill ha.
    • Pressa citron över.
    • Lägg ner squashtagliatellen i stekpannan och blanda runt och strö på mycket persilja.
    • Dekorera med citronklyftor.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st squash
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk olivolja
    • 125 g färska räkor
    • 2 msk persilja
    • 0.25 st citron
  • Onsdag frukost 221 Kcal

    Äggröra med gräslök och tomat

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 221 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 styck tomat

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg med salt, svartpeppar och hackad gräslök i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner smeten. Rör om med en trägaffel ca 30 sek.
    • Skiva en ½ tomat och lägg på en tallrik. Toppa med äggröran.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 styck tomat

    Onsdag lunch 234 Kcal

    Squashtagliatelle med räkor

    En trevlig lunch eller middags måltid som består av tagliatelle gjord på squash, serveras tillsammans med räkor. Toppa maten med citronklyftor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 234 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st squash
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk olivolja
    • 125 g färska räkor
    • 2 msk persilja
    • 0.25 st citron

    Gör så här

    • Hyvla tagliatelle av squashen med en potatisskalare och lägg i en skål.
    • Skala och finhacka vitlök och rödlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn vitlök, lök och räkor några minuter.
    • Tillsätt chili, smaka av hur starkt du vill ha.
    • Pressa citron över.
    • Lägg ner squashtagliatellen i stekpannan och blanda runt och strö på mycket persilja.
    • Dekorera med citronklyftor.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st squash
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk olivolja
    • 125 g färska räkor
    • 2 msk persilja
    • 0.25 st citron

    Onsdag middag 570 Kcal

    Kalvköttbullar i tomatsås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 54 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 570 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 msk olivolja
    • 200 g konserverade tomater
    • 0.5 dl vatten
    • 1 tsk honung
    • 0.33 msk ljus soja
    • 0.33 msk sweet chilisås
    • 300 g kalvfärs
    • 0 nypa flingsalt
    • 0 tsk svartpeppar
    • 0
    • 1 msk basilika
    • 0.5 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 0.33 msk smör
    Tzatziki
    • 0.25 st gurka
    • 0
    • 0.75 dl turkisk yoghurt
    • 1 tsk olivolja
    • 0 oregano

    Gör så här

    • Skala och finhacka vitlöksklyftan.
    • Hetta upp en kastrull med olivolja och bryn vitlöken några sekunder.
    • Häll på tomater, vatten, honung, soja och sweet chilisås.
    • Låt koka på svag värme i 30 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Gör under tiden köttbullarna genom att blanda färs med salt, peppar, vitlök, basilika, ägg och grädde.
    • Forma till köttbullar och bryn någon minut i lite smör.
    • Lägg ner köttbullarna i tomatsåsen och låt sjuda 10 minuter.
    • Gör under tiden tzatziki genom att riva gurkan grovt och krama ut vätskan.
    • Blanda gurka med vitlök, yoghurt, olivolja, oregano, salt och svartpeppar.
    • Servera köttbullarna i skålar med sås och tzatziki.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 msk olivolja
    • 200 g konserverade tomater
    • 0.5 dl vatten
    • 1 tsk honung
    • 0.33 msk ljus soja
    • 0.33 msk sweet chilisås
    • 300 g kalvfärs
    • 0 nypa flingsalt
    • 0 tsk svartpeppar
    • 0
    • 1 msk basilika
    • 0.5 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 0.33 msk smör
    Tzatziki
    • 0.25 st gurka
    • 0
    • 0.75 dl turkisk yoghurt
    • 1 tsk olivolja
    • 0 oregano
  • Torsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Torsdag lunch 570 Kcal

    Kalvköttbullar i tomatsås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 54 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 570 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 msk olivolja
    • 200 g konserverade tomater
    • 0.5 dl vatten
    • 1 tsk honung
    • 0.33 msk ljus soja
    • 0.33 msk sweet chilisås
    • 300 g kalvfärs
    • 0 nypa flingsalt
    • 0 tsk svartpeppar
    • 0
    • 1 msk basilika
    • 0.5 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 0.33 msk smör
    Tzatziki
    • 0.25 st gurka
    • 0
    • 0.75 dl turkisk yoghurt
    • 1 tsk olivolja
    • 0 oregano

    Gör så här

    • Skala och finhacka vitlöksklyftan.
    • Hetta upp en kastrull med olivolja och bryn vitlöken några sekunder.
    • Häll på tomater, vatten, honung, soja och sweet chilisås.
    • Låt koka på svag värme i 30 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Gör under tiden köttbullarna genom att blanda färs med salt, peppar, vitlök, basilika, ägg och grädde.
    • Forma till köttbullar och bryn någon minut i lite smör.
    • Lägg ner köttbullarna i tomatsåsen och låt sjuda 10 minuter.
    • Gör under tiden tzatziki genom att riva gurkan grovt och krama ut vätskan.
    • Blanda gurka med vitlök, yoghurt, olivolja, oregano, salt och svartpeppar.
    • Servera köttbullarna i skålar med sås och tzatziki.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 msk olivolja
    • 200 g konserverade tomater
    • 0.5 dl vatten
    • 1 tsk honung
    • 0.33 msk ljus soja
    • 0.33 msk sweet chilisås
    • 300 g kalvfärs
    • 0 nypa flingsalt
    • 0 tsk svartpeppar
    • 0
    • 1 msk basilika
    • 0.5 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 0.33 msk smör
    Tzatziki
    • 0.25 st gurka
    • 0
    • 0.75 dl turkisk yoghurt
    • 1 tsk olivolja
    • 0 oregano
  • Fredag frukost 315 Kcal

    Yoghurt med granatäpple, blåbär och kokos

    En skål med turkisk yoghurt toppad med granatäpple, blåbär och kokos!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 315 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl turkisk yoghurt
    • 0.5 dl blåbär
    • 0.5 st granatäpple
    • 0.2 dl kokosskivor

    Gör så här

    • Lägg yoghurten i en skål och toppa med blåbär, granatäpple och kokosskivor.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl turkisk yoghurt
    • 0.5 dl blåbär
    • 0.5 st granatäpple
    • 0.2 dl kokosskivor
Torrvaror
  • 6 dl kaffe
  • 0.2 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
  • 5 tsk olivolja
  • 0.4 dl kokosskivor
  • 200 g konserverade tomater
  • 1 tsk honung
Mejeri
  • 2.5 dl grädde
  • 1 msk gräddfil
  • 3.75 dl turkisk yoghurt
  • 1.33 tsk smör
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 300 g nötfärs
  • 3.5 st ägg
  • 125 g färska räkor
  • 300 g kalvfärs
Frukt/grönt
  • 0.5 st gul lök
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 st äpple
  • 1 basilika
  • 4 dl vitkål
  • 0.75 st rödlök
  • 1 dl blåbär
  • 1 st granatäpple
  • 0.5 st squash
  • 0.5 st röd chili
  • 0.25 st citron
  • 0.5 styck tomat
  • 0.25 st gurka
Kryddor/smaksättare
  • 0.5 tsk örtagårdskrydda
  • 1 msk sötstark senap
  • 2 msk persilja
  • 1 msk gräslök
  • 0.33 msk ljus soja
  • 0.33 msk sweet chilisås
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • oregano
Övrigt
  • 1 msk majonnäs

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!