Tillbaka till menyerna

Charlotte V2

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

    Då du överstiger kaloriintaget under dina fastedagar.

  • Måndag - 673 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 363 Kcal

      Omelett på grönsaksrester

    • Middag - 304 Kcal

      Torsk med fänkålscoleslaw

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1055 Kcal

    • Frukost - 245 Kcal

      Havregrynsgröt med kanel

    • Lunch - 304 Kcal

      Torsk med fänkålscoleslaw

    • Middag - 507 Kcal

      Köttfärslimpa med rostade tomater och pinjenötter

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1365 Kcal

    • Frukost - 296 Kcal

      Grekisk yoghurt med Chunky Müsli och blåbär

    • Lunch - 507 Kcal

      Köttfärslimpa med rostade tomater och pinjenötter

    • Middag - 562 Kcal

      Kycklinggryta med chorizokorv

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1033 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 562 Kcal

      Kycklinggryta med chorizokorv

    • Middag - 464 Kcal

      Tacosallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1459 Kcal

    • Frukost - 282 Kcal

      Stekt ägg i paprika

    • Lunch - 464 Kcal

      Tacosallad

    • Middag - 713 Kcal

      Sesampanerad schnitzel med citron och dillmajonnäs

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1290 Kcal

    • Frukost - 457 Kcal

      Äggröra med brie

    • Lunch - 355 Kcal

      Ost och skinkomelett

    • Middag - 478 Kcal

      Entrecote med pepparsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 1079 Kcal

    • Frukost - 453 Kcal

      Stekt ägg med avokado

    • Lunch - 145 Kcal

      Spenatsoppa med ägg

    • Middag - 482 Kcal

      Hamburgare

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 33.5 gram

Fett: 81.9 gram

Protein: 68.5 gram

Energi: 1136.3 kcal

  • Måndag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Måndag lunch 363 Kcal

    Omelett på grönsaksrester

    Här kan du välja att inhandla grönsakerna som är med i receptet eller ta det som finns över i kylen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 363 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3.75 st champinjoner
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 msk smör
    • 25 g spenat
    • 0.5 dl riven ost

    Gör så här

    • Knäck ägg i en skål och vispa ihop med salt och peppar.
    • Skiva alla grönsaker.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och lägg ner grönsakerna tillsammans med spenat.
    • Låt fräsa någon minut och häll ner äggsmeten.
    • Stek på låg värme tills omeletten blir fast.
    • Strö på lite riven ost.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3.75 st champinjoner
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 msk smör
    • 25 g spenat
    • 0.5 dl riven ost

    Måndag middag 304 Kcal

    Torsk med fänkålscoleslaw

    Snabblagad torskfilé med en krämig fänkålscoleslaw till, denna måltid serveras med salladsblad, citronklyfta och färska dillkvistar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 304 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskfile
    • 1 msk smör
    • 1 krm salt
    • 0.25 st citron
    Fänkålscoleslaw
    • 1 st fänkål
    • 0.5 dl gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st citron
    Tillbehör
    • 2 st salladsblad
    • 2 st dillkvistar
    • 2 st citronskiva

    Gör så här

    • Gör först coleslaw genom att strimla fänkål tunt i en skål.
    • Tillsätt gräddfil, majonnäs och dill.
    • Smaka av med salt, peppar och citronsaft och ställ kallt.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn torskfilén runt om i några minuter och krydda med salt och citronsaft.
    • Fördela salladsblad på ett tallrik och toppa med coleslaw.
    • Lägg fisken bredvid och toppa med en citronklyfta och lite färska dillkvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskfile
    • 1 msk smör
    • 1 krm salt
    • 0.25 st citron
    Fänkålscoleslaw
    • 1 st fänkål
    • 0.5 dl gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st citron
    Tillbehör
    • 2 st salladsblad
    • 2 st dillkvistar
    • 2 st citronskiva
  • Tisdag frukost 245 Kcal

    Havregrynsgröt med kanel

    Tips! Gör en enkel havreblandning och lägg det i en sluten burk så att du enkelt sparar tid på morgonen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 245 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 msk linfrön
    • 2 msk solrosfrön
    • 2 st torkade fikon
    • 0.25 st äpple
    • 0.5 tsk kanel
    • 1 krm salt
    • 1 dl havremjölk

    Gör så här

    • Hacka fikon och äpple.
    • Lägg ner alla ingredienser i en kastrull och häll på 2 dl vatten.
    • Låt koka ihop några minuter och lägg i en djup tallrik.
    • Servera med 1 dl havremjölk.
    • Strö lite extra kanel över.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 msk linfrön
    • 2 msk solrosfrön
    • 2 st torkade fikon
    • 0.25 st äpple
    • 0.5 tsk kanel
    • 1 krm salt
    • 1 dl havremjölk

    Tisdag lunch 304 Kcal

    Torsk med fänkålscoleslaw

    Snabblagad torskfilé med en krämig fänkålscoleslaw till, denna måltid serveras med salladsblad, citronklyfta och färska dillkvistar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 304 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskfile
    • 1 msk smör
    • 1 krm salt
    • 0.25 st citron
    Fänkålscoleslaw
    • 1 st fänkål
    • 0.5 dl gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st citron
    Tillbehör
    • 2 st salladsblad
    • 2 st dillkvistar
    • 2 st citronskiva

    Gör så här

    • Gör först coleslaw genom att strimla fänkål tunt i en skål.
    • Tillsätt gräddfil, majonnäs och dill.
    • Smaka av med salt, peppar och citronsaft och ställ kallt.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn torskfilén runt om i några minuter och krydda med salt och citronsaft.
    • Fördela salladsblad på ett tallrik och toppa med coleslaw.
    • Lägg fisken bredvid och toppa med en citronklyfta och lite färska dillkvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskfile
    • 1 msk smör
    • 1 krm salt
    • 0.25 st citron
    Fänkålscoleslaw
    • 1 st fänkål
    • 0.5 dl gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st citron
    Tillbehör
    • 2 st salladsblad
    • 2 st dillkvistar
    • 2 st citronskiva

    Tisdag middag 507 Kcal

    Köttfärslimpa med rostade tomater och pinjenötter

    En köttfärslimpa som passar alla i familjen, alla dagar i veckan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 507 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 6 msk bladpersilja
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g Boursinost
    • 2 msk pinjenötter
    Rostade tomater
    • 500 g cocktailtomater
    • 12 st smålökar
    • 1 msk olivolja
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg färs och ägg i en skål.
    • Skala och finhacka lök och vitlök samt soltorkade tomater.
    • Blanda ner i färsen tillsammans med persilja, örter, salt och peppar.
    • Forma till en limpa och lägg på en plåt.
    • Tryck ner osten i mitten och strö på nötter.
    • Dela hälften av tomaterna och lägg runt om.
    • Skala löken och lägg runt.
    • Häll på olivolja och strö på örtkryddor, salt och peppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 30 minuter.
    • Servera med rucolasallad och färsk bladpersilja.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 6 msk bladpersilja
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g Boursinost
    • 2 msk pinjenötter
    Rostade tomater
    • 500 g cocktailtomater
    • 12 st smålökar
    • 1 msk olivolja
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
  • Onsdag frukost 296 Kcal

    Grekisk yoghurt med Chunky Müsli och blåbär

    Denna müslin av Clean Eating är den bästa på hyllan men också dyr. Den rostas för hand och innehåller solrosfrön, kokoschips, pumpafrön, hasselnötter, pekannötter, paranötter, kanel, vanilj, kallpressad kokosolja och Erythriol som är ett sötningsmedel från växtriket. 100 g innehåller 12 g kolhydrater! Vill du istället göra en egen granola till yoghurten kan du söka i receptbanken efter granola!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 296 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 dl blåbär
    • 25 g Chunky Müsli (Clean Eating)

    Gör så här

    • Lägg grekisk youghurt i en skål och toppa med müsli och blåbär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 dl blåbär
    • 25 g Chunky Müsli (Clean Eating)

    Onsdag lunch 507 Kcal

    Köttfärslimpa med rostade tomater och pinjenötter

    En köttfärslimpa som passar alla i familjen, alla dagar i veckan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 507 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 6 msk bladpersilja
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g Boursinost
    • 2 msk pinjenötter
    Rostade tomater
    • 500 g cocktailtomater
    • 12 st smålökar
    • 1 msk olivolja
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg färs och ägg i en skål.
    • Skala och finhacka lök och vitlök samt soltorkade tomater.
    • Blanda ner i färsen tillsammans med persilja, örter, salt och peppar.
    • Forma till en limpa och lägg på en plåt.
    • Tryck ner osten i mitten och strö på nötter.
    • Dela hälften av tomaterna och lägg runt om.
    • Skala löken och lägg runt.
    • Häll på olivolja och strö på örtkryddor, salt och peppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 30 minuter.
    • Servera med rucolasallad och färsk bladpersilja.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 6 msk bladpersilja
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g Boursinost
    • 2 msk pinjenötter
    Rostade tomater
    • 500 g cocktailtomater
    • 12 st smålökar
    • 1 msk olivolja
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar

    Onsdag middag 562 Kcal

    Kycklinggryta med chorizokorv

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 562 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 75 g chorizo
    • 200 g kycklinglårfilé
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st purjolök
    • 1 st röd paprika
    • 1 st gul paprika
    • 5 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl vatten
    • 3 msk ajvar relish
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 dl grädde
    • 75 g haricots verts

    Gör så här

    • Skiva korv och kyckling i mindre bitar.
    • Skala och hacka rödlök.
    • Strimla purjolök och skär paprika i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör eller olja och bryn korv, kyckling och rödlök några minuter.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Tillsätt purjolök, vatten, ajvar relish, krossade tomater, senap och grädde.
    • Låt koka ihop på svag värme i ca 10 minuter.
    • Dela haricot verts och blanda ner i grytan.
    • Servera med strimlad purjolök och färsk timjan.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 75 g chorizo
    • 200 g kycklinglårfilé
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st purjolök
    • 1 st röd paprika
    • 1 st gul paprika
    • 5 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl vatten
    • 3 msk ajvar relish
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 dl grädde
    • 75 g haricots verts
  • Torsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Torsdag lunch 562 Kcal

    Kycklinggryta med chorizokorv

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 562 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 75 g chorizo
    • 200 g kycklinglårfilé
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st purjolök
    • 1 st röd paprika
    • 1 st gul paprika
    • 5 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl vatten
    • 3 msk ajvar relish
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 dl grädde
    • 75 g haricots verts

    Gör så här

    • Skiva korv och kyckling i mindre bitar.
    • Skala och hacka rödlök.
    • Strimla purjolök och skär paprika i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör eller olja och bryn korv, kyckling och rödlök några minuter.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Tillsätt purjolök, vatten, ajvar relish, krossade tomater, senap och grädde.
    • Låt koka ihop på svag värme i ca 10 minuter.
    • Dela haricot verts och blanda ner i grytan.
    • Servera med strimlad purjolök och färsk timjan.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 75 g chorizo
    • 200 g kycklinglårfilé
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st purjolök
    • 1 st röd paprika
    • 1 st gul paprika
    • 5 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl vatten
    • 3 msk ajvar relish
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 dl grädde
    • 75 g haricots verts

    Torsdag middag 464 Kcal

    Tacosallad

    Ät en god tacosallad, lägg till bröd så kan hela familjen mumsa tillsammans!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 464 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 2 msk tacokrydda
    • 1 msk vatten
    • 5 st pärltomater
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.33 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås

    Gör så här

    • Strimla salladen och lägg på en tallrik.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn nötfärsen.
    • Strö på tacokrydda och stek någon minut.
    • Häll på vatten och stek ytterligare någon minut.
    • Dela tomaterna.
    • Skala och strimla rödlök.
    • Lägg på köttfärs på salladen och toppa med tomater, rödlök, gurka, riven ost och persilja.
    • Servera med gräddfil och tacosås.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 2 msk tacokrydda
    • 1 msk vatten
    • 5 st pärltomater
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.33 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås
  • Fredag frukost 282 Kcal

    Stekt ägg i paprika

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 282 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 2 st paprikaringar
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 40 g rökt kalkon
    • 0.5 dl alfalfagroddar

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner paprikaringarna.
    • Knäck äggen och lägg försiktigt ner ett i var paprikaring.
    • Låt steka några minuter.
    • Strö på salt och peppar och servera med skivad kalkon och alfaalfagroddar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 2 st paprikaringar
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 40 g rökt kalkon
    • 0.5 dl alfalfagroddar

    Fredag lunch 464 Kcal

    Tacosallad

    Ät en god tacosallad, lägg till bröd så kan hela familjen mumsa tillsammans!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 464 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 2 msk tacokrydda
    • 1 msk vatten
    • 5 st pärltomater
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.33 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås

    Gör så här

    • Strimla salladen och lägg på en tallrik.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn nötfärsen.
    • Strö på tacokrydda och stek någon minut.
    • Häll på vatten och stek ytterligare någon minut.
    • Dela tomaterna.
    • Skala och strimla rödlök.
    • Lägg på köttfärs på salladen och toppa med tomater, rödlök, gurka, riven ost och persilja.
    • Servera med gräddfil och tacosås.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 2 msk tacokrydda
    • 1 msk vatten
    • 5 st pärltomater
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.33 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås

    Fredag middag 713 Kcal

    Sesampanerad schnitzel med citron och dillmajonnäs

    Snabbt och gott, servera med valfri blandsallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 70 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 713 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g schnitzelfiléer av kalv
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 dl dinkelsikt
    • 1 st ägg
    • 6 msk sesamfrön
    • 1 msk smör
    • 0.5 st citron
    • 50 g grönsallad
    Dillmajonäs
    • 3 msk majonnäs
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st citron

    Gör så här

    1. Strö på salt och peppar på kalvfiléerna.
    2. Vänd filéerna i mjöl.
    3. Vispa upp ett ägg och doppa filéerna i.
    4. Vänd dem i sesamfrön och stek dem gyllenbruna i smör i ca 4 minuter per sida.
    5. Pressa citron över filéerna.
    6. Blanda ihop alla ingredienser till dillmajonnäsen och servera tillsammans med kalvfiléerna och blandsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g schnitzelfiléer av kalv
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 dl dinkelsikt
    • 1 st ägg
    • 6 msk sesamfrön
    • 1 msk smör
    • 0.5 st citron
    • 50 g grönsallad
    Dillmajonäs
    • 3 msk majonnäs
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st citron
  • Lördag frukost 457 Kcal

    Äggröra med brie

    Hittar du inte solrosskott? Då kan du toppa med alfa-alfagroddar istället!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 457 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 st salladsblad
    • 30 g Brieost
    • 0.5 st avokado
    • 5 st physalis
    • 2.5 g solrosskott

    Gör så här

    • Knäck äggen i en bunke och vispa ihop med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i smeten.
    • Rör om ca 30 sek och lägg upp på en tallrik.
    • Lägg på salladsblad, brieost, avokado och physalis.
    • Toppa med lite solrosskott.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 st salladsblad
    • 30 g Brieost
    • 0.5 st avokado
    • 5 st physalis
    • 2.5 g solrosskott

    Lördag lunch 355 Kcal

    Ost och skinkomelett

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 355 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.33 msk smör
    • 0.75 dl riven ost
    • 25 gram skinka
    • 0 g blandad sallad
    • 1 styck tomat
    • 0.15 dl gräddfil

    Gör så här

    • Knäck äggen en bunke och vispa med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i smeten.
    • Lägg på ost och skinka och stek omeletten någon minut eller tills den är fast.
    • Rulla ihop och lägg på en tallrik.
    • Servera med sallad, tomat och en klick gräddfil.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.33 msk smör
    • 0.75 dl riven ost
    • 25 gram skinka
    • 0 g blandad sallad
    • 1 styck tomat
    • 0.15 dl gräddfil

    Lördag middag 478 Kcal

    Entrecote med pepparsås

    Det går snabbt och enkelt att tillaga denna god rätt som passar perfekt en fredagskväll!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 478 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 g entrecote
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 dl blandsallad
    Pepparsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk smör
    • 1 msk kalvfond
    • 2 tsk dijonsenap
    • 0.5 dl vatten
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 msk krossade pepparkorn
    • 0 nypa flingsalt

    Gör så här

    • Gör först såsen genom att skala och finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och fräs lök och vitlök i någon minut.
    • Tillsätt fond eller buljongtärning, senap och vatten.
    • Häll på grädde och krossade pepparsorter.
    • Låt koka ihop 5 minuter och smaka av med salt och ev mer peppar.
    • Ställ åt sidan.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och lägg ner köttet.
    • Stek några minuter per sida och strö på salt och peppar.
    • Servera köttet med sallad och häll såsen över.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 g entrecote
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 dl blandsallad
    Pepparsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk smör
    • 1 msk kalvfond
    • 2 tsk dijonsenap
    • 0.5 dl vatten
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 msk krossade pepparkorn
    • 0 nypa flingsalt
  • Söndag frukost 453 Kcal

    Stekt ägg med avokado

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 453 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 st avokado
    • 2 st cocktailtomat
    • 0 basilikablad

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och knäck ner äggen.
    • Strö på salt och peppar och stek på bägge sidor några minuter.
    • Servera med majonnäs, avokado och tomat. Toppa med basilikablad.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 st avokado
    • 2 st cocktailtomat
    • 0 basilikablad

    Söndag lunch 145 Kcal

    Spenatsoppa med ägg

    God och mättande soppa, addera lite extra protein med ett kokt ägg i!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 145 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g bladspenat
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st muskotnöt
    Topping
    • 2 st kokt ägg

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök.
    •  Tillsätt spenat, buljongtärning, salt, peppar, muskot och vatten.
    • Låt koka ihop i ca 15 minuter.
    • Mixa soppan slät och häll tillbaka soppan i kastrullen.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela soppan i skålar och toppa med hackat ägg.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g bladspenat
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st muskotnöt
    Topping
    • 2 st kokt ägg

    Söndag middag 482 Kcal

    Hamburgare

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 482 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 175 g nötfärs
    • 1 krm grillkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 20 g bacon
    • 3 st lökring
    • 1 st skiva ost
    • 2 st salladsblad
    Tillbehör
    • 1 msk hamburgerdressing

    Gör så här

    • Lägg färsen i en skål och blanda ner grillkrydda, salt och peppar.
    • Forma till biffar och stek i stekpanna med lite smör, ca 10 minuter.
    • Lägg ner skivor av bacon och lökringar och stek några minuter.
    • Lägg på en ostskiva på hamburgaren.
    • Fördela salladsblad på en stor tallrik.
    • Lägg en hamburgare på varje salladsblad.
    • Lägg på bacon och lök.
    • Skiva tomaten och lägg på hamburgarna.
    • Servera med en färdig dressing.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 175 g nötfärs
    • 1 krm grillkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 20 g bacon
    • 3 st lökring
    • 1 st skiva ost
    • 2 st salladsblad
    Tillbehör
    • 1 msk hamburgerdressing
Torrvaror
  • 6 dl kaffe
  • 1 dl havregryn
  • 1 msk linfrön
  • 2 msk solrosfrön
  • 2 st torkade fikon
  • 4 msk pinjenötter
  • 4 msk olivolja
  • 25 g Chunky Müsli (Clean Eating)
  • 400 g krossade tomater
  • 0.5 dl dinkelsikt
  • 6 msk sesamfrön
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 13 st ägg
  • 600 g torskfile
  • 1475 g nötfärs
  • 150 g chorizo
  • 400 g kycklinglårfilé
  • 40 g rökt kalkon
  • 300 g schnitzelfiléer av kalv
  • 25 gram skinka
  • 250 g entrecote
  • 2 st kokt ägg
  • 20 g bacon
Frukt/grönt
  • 3.75 st champinjoner
  • 1.75 st rödlök
  • 2.5 st röd paprika
  • 25 g spenat
  • 2.25 st citron
  • 2 st fänkål
  • 7 st salladsblad
  • 4 st citronskiva
  • 0.25 st äpple
  • 3 st gul lök
  • 4 klyfta vitlök
  • 1000 g cocktailtomater
  • 24 st smålökar
  • 0.5 dl blåbär
  • 0.5 st purjolök
  • 2 st gul paprika
  • 150 g haricots verts
  • 9 dl blandsallad
  • 10 st pärltomater
  • 1 st gurka
  • 2 st paprikaringar
  • 0.5 dl alfalfagroddar
  • 50 g grönsallad
  • 1 st avokado
  • 5 st physalis
  • 2.5 g solrosskott
  • blandad sallad
  • 1 styck tomat
  • 2 st cocktailtomat
  • 250 g bladspenat
  • 1 st muskotnöt
  • 3 st lökring
Mejeri
  • 22.99 msk smör
  • 2.25 dl riven ost
  • 1.81 dl gräddfil
  • 1 dl havremjölk
  • 300 g Boursinost
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 2 dl grädde
  • 30 g Brieost
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 st skiva ost
Kryddor/smaksättare
  • 3 krm salt
  • 2 msk dill
  • 4 st dillkvistar
  • 0.5 tsk kanel
  • 12 msk bladpersilja
  • 1 tsk torkade örter
  • 2.4 tsk örtagårdskrydda
  • 6 msk ajvar relish
  • 2 msk sötstark senap
  • 4 msk tacokrydda
  • 2 msk persilja
  • 1 msk kalvfond
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 msk krossade pepparkorn
  • flingsalt
  • basilikablad
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 1 krm grillkrydda
Övrigt
  • 6 msk majonnäs
  • 200 g soltorkade tomater i olja
  • 2 msk tacosås
  • 1 msk hamburgerdressing

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!