Tillbaka till menyerna

C vecka 16

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 454 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 454 Kcal

      Kycklingwok

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 570 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 570 Kcal

      Het tonfiskröra i salladsblad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 759 Kcal

    • Frukost - 130 Kcal

      kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

      Keso med bär

    • Lunch

    • Middag - 629 Kcal

      Pinjenötslax med fetaost och ärter

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 759 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 419 Kcal

      Aubergine med lammfärs

    • Middag - 340 Kcal

      Marinerad fläskfilé med sjögräsnudlar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 301 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 301 Kcal

      Köttfärspanna med rödbetor

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 706 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 76 Kcal

      Gazpacho

    • Middag - 630 Kcal

      Dragonkyckling med rostade rotfrukter och dragonsås

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 27 gram

Fett: 31.7 gram

Protein: 46.2 gram

Energi: 591.4 kcal

  • Måndag middag 454 Kcal

    Kycklingwok

    En wok med få ingredienser som toppas med härliga cashewnötter och mynta!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 454 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st morot
    • 0.5 st purjolök
    • 0.5 st spetspaprika
    • 0.5 st squash
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 5 msk teriyakisås
    • 2 msk mynta
    • 0.5 st lime
    • 50 g cashewnötter
    • 0.5 tsk honung

    Gör så här

    • Skär kycklingen i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Skiva morot, paprika och squashen. Riv vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och woka kyckling och alla grönsaker några minuter.
    • Häll på teriyakisås och blanda ner hackad mynta.
    • Pressa limesaft över och lägg upp i en skål.
    • Rosta nötterna i en torr panna och strö på lite salt och ringla honung över.
    • Toppa kycklingwoken med nötterna och dekorera med färsk mynta och limeklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st morot
    • 0.5 st purjolök
    • 0.5 st spetspaprika
    • 0.5 st squash
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 5 msk teriyakisås
    • 2 msk mynta
    • 0.5 st lime
    • 50 g cashewnötter
    • 0.5 tsk honung
  • Tisdag middag 570 Kcal

    Het tonfiskröra i salladsblad

    Servera en krämig tonfiskröra på ett salladsblad och toppa med finhackad paprika och persilja!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 570 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 180 g tonfisk
    • 2 msk majonnäs
    • 2 msk gräddfil
    • 2 msk purjolök
    • 0.5 msk stark chilisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 2 st salladsblad
    • 0.25 st röd paprika
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Lägg tonfisken i en skål och blanda ner alla ingredienser.
    • Smaka av med salt, peppar och chiliflakes.
    • Servera röran på  salladsblad och toppa med lite finhackad paprika och dekorera med persilja

    Ingredienser

    1 portioner

    • 180 g tonfisk
    • 2 msk majonnäs
    • 2 msk gräddfil
    • 2 msk purjolök
    • 0.5 msk stark chilisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 2 st salladsblad
    • 0.25 st röd paprika
    • 1 kvist färsk persilja
  • Onsdag frukost 130 Kcal

    kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

    Keso med bär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 130 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Häll upp 1 dl keso naturell i en skål och strö över bär.
    • Välj tex blåbär eller hallon eller vad du har hemma.
    • Det går utmärkt att blanda olika bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Onsdag middag 629 Kcal

    Pinjenötslax med fetaost och ärter

    God pinjenötslax serveras tillsammans med en fetaost och ärtsallad. Perfekt måltid till en lunch eller middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 629 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 15 g pinjenötter
    Fetaost och ärtsallad
    • 100 g fetaost
    • 125 g frysta ärtor
    • 50 g sockerärtor
    • 0.5 st citron
    • 2 msk dill
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Garnering
    • 4 st dillkvistar
    • 4 st citronskiva

    Gör så här

    • Lägg laxen på en ugnsplåt och ringla över olivolja.
    • Strö över salt och svartpeppar,toppa med pinjenötter.
    • Stek i ugnen i 200°, ca 20 min.
    • Tina ärterna i ett ljummet vattenbad.
    • Smula fetaost i en skål.
    • Skär sockerärter i mindre bitar.
    • Blanda ner ärter, sockerärter, pressa över saften av citronen.
    • Strö den hackade dillen över.
    • Ringla över olivolja, blanda.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Servera laxen tillsammans med fetaostsalladen.
    • Toppa med några dillkvistar och citronskivor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 15 g pinjenötter
    Fetaost och ärtsallad
    • 100 g fetaost
    • 125 g frysta ärtor
    • 50 g sockerärtor
    • 0.5 st citron
    • 2 msk dill
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Garnering
    • 4 st dillkvistar
    • 4 st citronskiva
  • Torsdag lunch 419 Kcal

    Aubergine med lammfärs

    Aubergine halvor med en lammfärsblandning på. Riktigt gott till lunch eller middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 419 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st aubergine
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g lammfärs
    • 100 g krossade tomater
    • 1 msk tomatpuré
    • 50 g krämig getost
    • 1 tsk örtagårdskrydda

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär aubergine på längden men skär bort den yttersta delen med skal, spara denna till lammfärsen.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek auberginen några minuter på varje sida.
    • Krydda med salt och peppar och lägg sedan aubergineskivorna på en bakplåtspappersklädd plåt.
    • Skala och hacka lök och vitlök och fräs löken i samma stekpanna.
    • Tärna de yttersta delarna av auberginen och fräs tillsammans med löken.
    • Tillsätt lammfärs, krossade tomater och tomatpuré och låt puttra ihop några minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela lammfärsen på auberginen, smula över getost och strö över lite örtagårdskrydda.
    • Ugnsbaka i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills osten fått fin färg.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st aubergine
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g lammfärs
    • 100 g krossade tomater
    • 1 msk tomatpuré
    • 50 g krämig getost
    • 1 tsk örtagårdskrydda

    Torsdag middag 340 Kcal

    Marinerad fläskfilé med sjögräsnudlar

    Fläskfilé med en smakrik marinad på tillsammans med sjögräsnudlar. Toppa med lime, sallad och färsk koriander!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 340 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fläskfile
    • 300 g sjögräsnudlar
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 10 cm purjolök
    • 2 msk färsk koriander
    Marinad
    • 5 msk ketjap manis
    • 1 msk soja
    • 25 gram rostade sesamfrön
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0.5 st lime
    • 2 tsk sesamolja
    Garnering
    • 4 st limeskiva
    • 4 st salladsblad
    • 2 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Blanda marinaden i en skål, häll över hälften i en annan.
    • Dela filén och lägg den i en liten ugnssäker form.
    • Gnid in köttet med hälften av marinaden.
    • Bryn filén runt om i olja i en stekpanna.
    • Lägg tillbaka den i formen och ugnsstek i 200° i 20 min eller tills köttet är genomstekt.
    •  Skölj nudlarna och lägg dem i den andra marinadskålen.
    • Skala och strimla morötterna.
    • Strimla sockerärter och purjolök.
    • Blanda ner grönsaker och koriander i nudlarna.
    •  Skiva filén och servera med nudelmixen och ev lite mer marinad eller soja.
    • Garnera med sallad, lime och koriander.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fläskfile
    • 300 g sjögräsnudlar
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 10 cm purjolök
    • 2 msk färsk koriander
    Marinad
    • 5 msk ketjap manis
    • 1 msk soja
    • 25 gram rostade sesamfrön
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0.5 st lime
    • 2 tsk sesamolja
    Garnering
    • 4 st limeskiva
    • 4 st salladsblad
    • 2 msk färsk koriander
  • Fredag middag 301 Kcal

    Köttfärspanna med rödbetor

    Köttfärspanna med förkokta rödbetor. Serveras tillsammans med sallad och gräddfil!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 301 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 2 msk persilja
    • 2 msk soja
    • 0.5 st squash
    • 500 g förkokta rödbetor
    • 1 dl gurka inlagd
    Tillbehör
    • 4 dl blandsallad
    • 1 dl gräddfil

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna och bryn lök, vitlök och färs några minuter.
    • Tillsätt salt, peppar, chiliflakes, hackad persilja och soja.
    • Skär squash i mindre bitar och blanda ner i köttfärsen tillsammans med rödbetor och inlagd gurka.
    • Låt steka några minuter och servera med grönsallad och gräddfil.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 2 msk persilja
    • 2 msk soja
    • 0.5 st squash
    • 500 g förkokta rödbetor
    • 1 dl gurka inlagd
    Tillbehör
    • 4 dl blandsallad
    • 1 dl gräddfil
  • Söndag lunch 76 Kcal

    Gazpacho

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 76 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 3 dl Gazpacho
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 st gurka
    • 1 st paprika

    Gör så här

    • Häll upp kall soppa i en skål och ringla olivolja över.
    • Strö på lite salt och peppar.
    • Hacka gurka och paprika.
    • Toppa sedan soppan med grönsakerna.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 3 dl Gazpacho
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 st gurka
    • 1 st paprika

    Söndag middag 630 Kcal

    Dragonkyckling med rostade rotfrukter och dragonsås

    En välsmakande kycklingrätt med goda rotfrukter, dragonsås och sallad till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 36 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 630 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 tsk torkad dragon
    • 1 st citron
    Rostade rotfrukter
    • 1 st palsternacka
    • 100 g morötter
    • 1 st gulbeta
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Dragonsås
    • 2 st schalottenlök
    • 0.5 msk smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 tsk torkad dragon
    • 1 dl vatten
    • 0.5 dl vitt vin
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 msk senap
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 10 st små plommontomater

    Gör så här

    • Strö på salt och peppar på kycklingen.
    • Blanda ihop riven vitlök, olivolja, ketjap manis och dragon i en skål.
    • Riv zest från en ½ citron och blanda ner. Marinera kycklingen i 20 minuter eller över natten.
    • Skiva den resterande citronen i skivor. Sätt ugnen på 225 grader, varmluft.
    • Skala och skär alla rotfrukter i stavar. Blanda riven vitlök, olja och örter i en skål.
    • Blanda ner rotfrukterna och lägg på en ugnsplåt. Sätt in i ugnen i 10 minuter.
    • Stek under tiden kycklingen i en stekpanna på bägge sidor och lägg upp på en plåt.
    • Lägg citronskivor runt om. Sänk ugnstemperaturen till 200 grader och sätt in kycklingen i 20 minuter.
    • Gör såsen genom att skala och finhacka lök.
    • Hetta upp en kastrull med smör och bryn lök och riven vitlök.
    • Tillsätt buljongtärning och dragon. Häll på vatten och vin och låt koka ihop 10 minuter.
    • Tillsätt grädde, senap och ev färsk dragon.
    • Servera kycklingen med rotfrukterna,  dragonsåsen och en grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 tsk torkad dragon
    • 1 st citron
    Rostade rotfrukter
    • 1 st palsternacka
    • 100 g morötter
    • 1 st gulbeta
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Dragonsås
    • 2 st schalottenlök
    • 0.5 msk smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 tsk torkad dragon
    • 1 dl vatten
    • 0.5 dl vitt vin
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 msk senap
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 10 st små plommontomater
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 300 g kycklingfilé
  • 180 g tonfisk
  • 300 g laxfilé
  • 400 g nötfärs
  • 400 g kycklinglårfilé
Frukt/grönt
  • 1 st morot
  • 2.5 st purjolök
  • 0.5 st spetspaprika
  • 1 st squash
  • 5 klyfta vitlök
  • 0.5 st lime
  • 2 st salladsblad
  • 0.25 st röd paprika
  • 1 dl blåbär
  • 125 g frysta ärtor
  • 50 g sockerärtor
  • 1.5 st citron
  • 4 st citronskiva
  • 1 st gul lök
  • 500 g förkokta rödbetor
  • 4 dl blandsallad
  • 1 st gurka
  • 1 st paprika
  • 1 st palsternacka
  • 100 g morötter
  • 1 st gulbeta
  • 2 st schalottenlök
  • 50 g grönsallad
  • 10 st små plommontomater
Torrvaror
  • 7.5 tsk olivolja
  • 50 g cashewnötter
  • 0.5 tsk honung
  • 15 g pinjenötter
Kryddor/smaksättare
  • 5 msk teriyakisås
  • 2 msk mynta
  • 0.5 msk stark chilisås
  • 2 nypa chiliflakes
  • 1 kvist färsk persilja
  • 2 msk dill
  • 4 st dillkvistar
  • 2 msk persilja
  • 2 msk soja
  • 1 msk ketjap manis
  • 3 tsk torkad dragon
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
Övrigt
  • 2 msk majonnäs
  • 1 dl gurka inlagd
  • 3 dl Gazpacho
  • 0.5 dl vitt vin
  • 0.5 msk senap
Mejeri
  • 3 msk gräddfil
  • 1 dl keso, 4%
  • 100 g fetaost
  • 0.5 msk smör
  • 0.5 dl grädde

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!