Tillbaka till menyerna

Bob

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 26.2 gram

Fett: 43.5 gram

Protein: 54.5 gram

Energi: 723.7 kcal

  • Onsdag frukost 100 Kcal

    Blåbär med sojayoghurt och fröknäcke

    En trevlig blandning av sojayoghurt och blåbär. Ät tillsammans lite fröknäcke med några skivor ost på.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 100 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl sojayoghurt
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Häll upp sojayoghurt och toppa med blåbär.
    • Servera med fröknäcke och några skivor ost.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl sojayoghurt
    • 1 dl blåbär

    Onsdag lunch 417 Kcal

    Köttfärsgratäng med ajvar och ricotta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 417 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 2.5 msk ajvar relish
    • 2 tsk sambal oelek
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 250 g ricottaost
    • 100 g fetaost
    • 10 st cocktailtomat
    • 1 msk färsk timjan
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka lök och finhacka vitlök. Skär aubergine i tärningar. Skala och skär moroten i tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök, aubergine, morot och nötfärs i några minuter.
    • Tillsätt ajvar relish, sambal oelek, salt, svartpeppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg blandningen i en ugnsform.
    • Fördela ricottaost över och lägg på fetaost och tomater.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter och lägg på färsk timjan.
    • Servera med en grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 2.5 msk ajvar relish
    • 2 tsk sambal oelek
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 250 g ricottaost
    • 100 g fetaost
    • 10 st cocktailtomat
    • 1 msk färsk timjan
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad

    Onsdag middag 289 Kcal

    Italiensk matlåda

    Rör ihop en italiensk matlåda som innehåller bland annat mozzarella, parmaskinka, rödlök och paprika! Enkelt att ta med som lunch till jobbet.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 289 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 62 g mozarella
    • 3 st skiva parmaskinka
    • 5 st cocktailtomat
    • 1 st snackspaprika
    • 50 g grönsallad
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk valnötter
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skiva mozzarellan i skivor.
    • Lägg mozzarella, parmaskinka, tomat, paprika, grönsallad i en matlåda.
    • Skala och skiva rödlök.
    • Lägg ner i matlådan tillsammans med valnötter.
    • Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 62 g mozarella
    • 3 st skiva parmaskinka
    • 5 st cocktailtomat
    • 1 st snackspaprika
    • 50 g grönsallad
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk valnötter
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
  • Torsdag frukost 100 Kcal

    Blåbär med sojayoghurt och fröknäcke

    En trevlig blandning av sojayoghurt och blåbär. Ät tillsammans lite fröknäcke med några skivor ost på.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 100 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl sojayoghurt
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Häll upp sojayoghurt och toppa med blåbär.
    • Servera med fröknäcke och några skivor ost.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl sojayoghurt
    • 1 dl blåbär

    Torsdag lunch 417 Kcal

    Köttfärsgratäng med ajvar och ricotta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 417 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 2.5 msk ajvar relish
    • 2 tsk sambal oelek
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 250 g ricottaost
    • 100 g fetaost
    • 10 st cocktailtomat
    • 1 msk färsk timjan
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka lök och finhacka vitlök. Skär aubergine i tärningar. Skala och skär moroten i tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök, aubergine, morot och nötfärs i några minuter.
    • Tillsätt ajvar relish, sambal oelek, salt, svartpeppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg blandningen i en ugnsform.
    • Fördela ricottaost över och lägg på fetaost och tomater.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter och lägg på färsk timjan.
    • Servera med en grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 2.5 msk ajvar relish
    • 2 tsk sambal oelek
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 250 g ricottaost
    • 100 g fetaost
    • 10 st cocktailtomat
    • 1 msk färsk timjan
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad

    Torsdag middag 319 Kcal

    Västerbottenpizza med salami

    Njut av en god minipizza gjord på bland annat västerbottenost och fiberhusk. Toppa de små pizzorna med tex, salami eller skinka, mozzarella och champinjoner. Ett recept till dig som vill ha inte vill ha en stor pizza.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 319 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk bakpulver
    • 125 g västerbottenost
    Fyllning
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 4 st skiva salami
    • 150 g mozarella
    • 8 st färska champinjoner
    • 0.2 st röd paprika
    • 1 tsk pizzakrydda
    • 8 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda alla ingredienser till degen och låt svälla 5 minuter.
    • Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och klicka ut 4 pizzor av degen.
    • Platta till och förgrädda ca 7 minuter.
    • Ta ut pizzan.
    • Bred på ett jämnt lager ajvar relish med hjälp av en sked.
    • Skär mozzarella i skivor och fördela ost och salamin på pizzan.
    • Skiva svamp och dela tomater.
    • Lägg på paprika och strö över pizzakrydda.
    • Grädda i ugnen tills osten blivit gyllenbrun, ca 10 minuter.
    • Toppa med tomater.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk bakpulver
    • 125 g västerbottenost
    Fyllning
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 4 st skiva salami
    • 150 g mozarella
    • 8 st färska champinjoner
    • 0.2 st röd paprika
    • 1 tsk pizzakrydda
    • 8 st cocktailtomat
  • Fredag lunch 319 Kcal

    Västerbottenpizza med salami

    Njut av en god minipizza gjord på bland annat västerbottenost och fiberhusk. Toppa de små pizzorna med tex, salami eller skinka, mozzarella och champinjoner. Ett recept till dig som vill ha inte vill ha en stor pizza.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 319 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk bakpulver
    • 125 g västerbottenost
    Fyllning
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 4 st skiva salami
    • 150 g mozarella
    • 8 st färska champinjoner
    • 0.2 st röd paprika
    • 1 tsk pizzakrydda
    • 8 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda alla ingredienser till degen och låt svälla 5 minuter.
    • Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och klicka ut 4 pizzor av degen.
    • Platta till och förgrädda ca 7 minuter.
    • Ta ut pizzan.
    • Bred på ett jämnt lager ajvar relish med hjälp av en sked.
    • Skär mozzarella i skivor och fördela ost och salamin på pizzan.
    • Skiva svamp och dela tomater.
    • Lägg på paprika och strö över pizzakrydda.
    • Grädda i ugnen tills osten blivit gyllenbrun, ca 10 minuter.
    • Toppa med tomater.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk bakpulver
    • 125 g västerbottenost
    Fyllning
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 4 st skiva salami
    • 150 g mozarella
    • 8 st färska champinjoner
    • 0.2 st röd paprika
    • 1 tsk pizzakrydda
    • 8 st cocktailtomat

    Fredag middag 417 Kcal

    Köttfärsgratäng med ajvar och ricotta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 417 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 2.5 msk ajvar relish
    • 2 tsk sambal oelek
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 250 g ricottaost
    • 100 g fetaost
    • 10 st cocktailtomat
    • 1 msk färsk timjan
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka lök och finhacka vitlök. Skär aubergine i tärningar. Skala och skär moroten i tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök, aubergine, morot och nötfärs i några minuter.
    • Tillsätt ajvar relish, sambal oelek, salt, svartpeppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg blandningen i en ugnsform.
    • Fördela ricottaost över och lägg på fetaost och tomater.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter och lägg på färsk timjan.
    • Servera med en grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 2.5 msk ajvar relish
    • 2 tsk sambal oelek
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 250 g ricottaost
    • 100 g fetaost
    • 10 st cocktailtomat
    • 1 msk färsk timjan
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
  • Söndag frukost 100 Kcal

    Blåbär med sojayoghurt och fröknäcke

    En trevlig blandning av sojayoghurt och blåbär. Ät tillsammans lite fröknäcke med några skivor ost på.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 100 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl sojayoghurt
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Häll upp sojayoghurt och toppa med blåbär.
    • Servera med fröknäcke och några skivor ost.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl sojayoghurt
    • 1 dl blåbär

    Söndag lunch 417 Kcal

    Köttfärsgratäng med ajvar och ricotta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 417 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 2.5 msk ajvar relish
    • 2 tsk sambal oelek
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 250 g ricottaost
    • 100 g fetaost
    • 10 st cocktailtomat
    • 1 msk färsk timjan
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka lök och finhacka vitlök. Skär aubergine i tärningar. Skala och skär moroten i tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök, aubergine, morot och nötfärs i några minuter.
    • Tillsätt ajvar relish, sambal oelek, salt, svartpeppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg blandningen i en ugnsform.
    • Fördela ricottaost över och lägg på fetaost och tomater.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter och lägg på färsk timjan.
    • Servera med en grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 2.5 msk ajvar relish
    • 2 tsk sambal oelek
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 250 g ricottaost
    • 100 g fetaost
    • 10 st cocktailtomat
    • 1 msk färsk timjan
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 2 st ägg
  • 4 st skiva salami
Torrvaror
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
Mejeri
  • 125 g västerbottenost
  • 150 g mozarella
Kryddor/smaksättare
  • 0.5 dl ajvar relish
  • 1 tsk pizzakrydda
Frukt/grönt
  • 8 st färska champinjoner
  • 0.2 st röd paprika
  • 8 st cocktailtomat

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!