Tillbaka till menyerna

Bob 6

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

    Då du överstiger kaloriintaget under dina fastedagar.

  • Måndag - 1071 Kcal

    • Frukost - 245 Kcal

      Havregrynsgröt med kanel

    • Lunch - 497 Kcal

      Fetaostfylld kyckling med broccoli

    • Middag - 329 Kcal

      pumpasoppa

      Pumpasoppa med lammkorv och/eller halloumi

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 681 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 329 Kcal

      pumpasoppa

      Pumpasoppa med lammkorv och/eller halloumi

    • Middag - 352 Kcal

      Saffransquinoa med russin och granatäpple

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1105 Kcal

    • Frukost - 232 Kcal

      Kokt ägg med kaviar

    • Lunch - 289 Kcal

      Italiensk matlåda

    • Middag - 584 Kcal

      Dubbelburgare med spenat

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 681 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 329 Kcal

      pumpasoppa

      Pumpasoppa med lammkorv och/eller halloumi

    • Middag - 352 Kcal

      Saffransquinoa med russin och granatäpple

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1198 Kcal

    • Frukost - 245 Kcal

      Havregrynsgröt med kanel

    • Lunch - 521 Kcal

      Vegetarisk tomatpaj med pesto och fetaost

    • Middag - 432 Kcal

      Tacosallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1614 Kcal

    • Frukost - 516 Kcal

      Smoothie bowl

    • Lunch - 521 Kcal

      Vegetarisk tomatpaj med pesto och fetaost

    • Middag - 324 Kcal

      Italiensk tonfiskröra

    • Mellanmål

    • Dessert - 253 Kcal

      Bounty

  • Söndag - 324 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 324 Kcal

      Italiensk tonfiskröra

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 50 gram

Fett: 60.4 gram

Protein: 48.9 gram

Energi: 953.4 kcal

  • Måndag frukost 245 Kcal

    Havregrynsgröt med kanel

    Tips! Gör en enkel havreblandning och lägg det i en sluten burk så att du enkelt sparar tid på morgonen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 245 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 msk linfrön
    • 2 msk solrosfrön
    • 2 st torkade fikon
    • 0.25 st äpple
    • 0.5 tsk kanel
    • 1 krm salt
    • 1 dl havremjölk

    Gör så här

    • Hacka fikon och äpple.
    • Lägg ner alla ingredienser i en kastrull och häll på 2 dl vatten.
    • Låt koka ihop några minuter och lägg i en djup tallrik.
    • Servera med 1 dl havremjölk.
    • Strö lite extra kanel över.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 msk linfrön
    • 2 msk solrosfrön
    • 2 st torkade fikon
    • 0.25 st äpple
    • 0.5 tsk kanel
    • 1 krm salt
    • 1 dl havremjölk

    Måndag lunch 497 Kcal

    Fetaostfylld kyckling med broccoli

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 497 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g kycklingfilé
    • 75 g fetaost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st broccolistånd
    • 0.5 st orange paprika
    • 1 dl grädde
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 1 msk persilja
    • 0 g spenat

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär ett snitt i kycklingen och fyll med smulad fetaost.
    • Strö på salt och peppar.
    • Skär broccoli i småbuketter.
    • Använd också stammen och skär i mindre bitar.
    • Hacka paprikan.
    • Hetta upp en stekpanna med grädden och smula ned buljongtärningen, lägg i grönsakerna och krydda med salt och peppar.
    • Låt koka ihop och tillsätt persilja.
    • Häll hälften av grönsaksröran i en liten ugnsfast form.
    • Lägg på kycklingfliérna och häll på resten av grönsaksröran.
    • Sätt in i ugnen ca 25 min.
    • Servera med färsk spenat.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g kycklingfilé
    • 75 g fetaost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st broccolistånd
    • 0.5 st orange paprika
    • 1 dl grädde
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 1 msk persilja
    • 0 g spenat

    Måndag middag 329 Kcal

    pumpasoppa

    Pumpasoppa med lammkorv och/eller halloumi

    En härlig soppa som kanske passar extra bra till Halloween men som faktiskt är lika god under hela hösten och vintern. Soppan går enkelt att göra helt vegetarisk genom att utesluta lammkorven.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 329 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Ingredienser
    • 500 gram pumpa
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2.5 dl vatten
    • 2 tsk sambal oelek
    • 1.5 st hönsbuljongtärning
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 150 g halloumi
    • 150 gram lammkorv

    Gör så här

    • Skär pumpan i tärningar.
    • Koka pumpatärningarna i vatten i 10-15 min.
    • Häll av vattnet och lägg i en matberedare.
    • Skala, hacka och stek lök och vitlök i lite olja någon minut och lägg i matberedaren tillsammans med pumpan.
    • Mixa till en jämn smet och häll tillbaka i kastrullen.
    • Tillsätt vatten, samabal oelek, hönsbuljongtärning och grädde.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Häll upp soppan i skålar och servera med stekt lammkorv i bitar (ca 150 gram) och/eller stekt halloumi i bitar och toppa med lite rostade pumpafrön.

    Ingredienser

    4 portioner

    Ingredienser
    • 500 gram pumpa
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2.5 dl vatten
    • 2 tsk sambal oelek
    • 1.5 st hönsbuljongtärning
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 150 g halloumi
    • 150 gram lammkorv
  • Tisdag lunch 329 Kcal

    pumpasoppa

    Pumpasoppa med lammkorv och/eller halloumi

    En härlig soppa som kanske passar extra bra till Halloween men som faktiskt är lika god under hela hösten och vintern. Soppan går enkelt att göra helt vegetarisk genom att utesluta lammkorven.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 329 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Ingredienser
    • 500 gram pumpa
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2.5 dl vatten
    • 2 tsk sambal oelek
    • 1.5 st hönsbuljongtärning
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 150 g halloumi
    • 150 gram lammkorv

    Gör så här

    • Skär pumpan i tärningar.
    • Koka pumpatärningarna i vatten i 10-15 min.
    • Häll av vattnet och lägg i en matberedare.
    • Skala, hacka och stek lök och vitlök i lite olja någon minut och lägg i matberedaren tillsammans med pumpan.
    • Mixa till en jämn smet och häll tillbaka i kastrullen.
    • Tillsätt vatten, samabal oelek, hönsbuljongtärning och grädde.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Häll upp soppan i skålar och servera med stekt lammkorv i bitar (ca 150 gram) och/eller stekt halloumi i bitar och toppa med lite rostade pumpafrön.

    Ingredienser

    4 portioner

    Ingredienser
    • 500 gram pumpa
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2.5 dl vatten
    • 2 tsk sambal oelek
    • 1.5 st hönsbuljongtärning
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 150 g halloumi
    • 150 gram lammkorv

    Tisdag middag 352 Kcal

    Saffransquinoa med russin och granatäpple

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 45 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 352 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 tsk olivolja
    • 1 paket saffran
    • 1.5 dl vit quinoa, okokt
    • 300 g vatten
    • 0.33 msk lantbuljong
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl sultanrussin
    • 30 g bladspenat
    • 0 msk bladpersilja
    Dekoration
    • 2 msk flagad rostad mandel
    • 0.5 st granatäpple

    Gör så här

    • Skala och skiva lök och fänkål.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Bryn skivorna och tillsätt saffran och rör om.
    • Skölj quinoa väl och lägg i stekpannan.
    • Rör om i någon minut.
    • Tillsätt salt, lantbuljong och vatten och låt koka i ca: 10 minuter.
    • Rör om då och då.
    • När all vätska har kokat in är rätten klar.
    • Tillsätt russin och persilja och blanda om.
    • Fördela bladspenat på ett stort uppläggningsfat och häll saffransquinoan över.
    • Blanda om och smaka av med salt och peppar.
    • Dekorera med rostad flagad mandel och granatäpplekärnor.
    • Salladen går att servera varm, ljummen eller kall.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 tsk olivolja
    • 1 paket saffran
    • 1.5 dl vit quinoa, okokt
    • 300 g vatten
    • 0.33 msk lantbuljong
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl sultanrussin
    • 30 g bladspenat
    • 0 msk bladpersilja
    Dekoration
    • 2 msk flagad rostad mandel
    • 0.5 st granatäpple
  • Onsdag frukost 232 Kcal

    Kokt ägg med kaviar

    Ägg med kaviar, enkelt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 232 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk kaviar

    Gör så här

    • Koka äggen.
    • Servera med kaviar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk kaviar

    Onsdag lunch 289 Kcal

    Italiensk matlåda

    Rör ihop en italiensk matlåda som innehåller bland annat mozzarella, parmaskinka, rödlök och paprika! Enkelt att ta med som lunch till jobbet.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 289 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 62 g mozarella
    • 3 st skiva parmaskinka
    • 5 st cocktailtomat
    • 1 st snackspaprika
    • 50 g grönsallad
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk valnötter
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skiva mozzarellan i skivor.
    • Lägg mozzarella, parmaskinka, tomat, paprika, grönsallad i en matlåda.
    • Skala och skiva rödlök.
    • Lägg ner i matlådan tillsammans med valnötter.
    • Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 62 g mozarella
    • 3 st skiva parmaskinka
    • 5 st cocktailtomat
    • 1 st snackspaprika
    • 50 g grönsallad
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk valnötter
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Onsdag middag 584 Kcal

    Dubbelburgare med spenat

    Laga en snabb maträtt till lunch eller middag - burgare med färsk spenat, mozarella, tomater och oliver. Toppa med en klick ajvar relish!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 584 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 200 g hamburgare
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 30 g bladspenat
    • 5 st gröna oliver
    • 60 g mozarella
    • 1 msk ajvar relish
    • 3 st cocktailtomat
    • 1 msk färsk basilika

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek hamburgarna några minuter på varje sida.
    • Strö på salt och peppar.
    • Lägg ner spenaten i stekpanna och fräs snabbt.
    • Lägg spenat och oliver på en tallrik och en hamburgare över.
    • Skiva mozzarella och lägg över tillsammans med en klick ajvar relish.
    • Toppa med den andra hamburgaren.
    • Dekorera med färsk basilika och servera med tomater.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 200 g hamburgare
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 30 g bladspenat
    • 5 st gröna oliver
    • 60 g mozarella
    • 1 msk ajvar relish
    • 3 st cocktailtomat
    • 1 msk färsk basilika
  • Torsdag lunch 329 Kcal

    pumpasoppa

    Pumpasoppa med lammkorv och/eller halloumi

    En härlig soppa som kanske passar extra bra till Halloween men som faktiskt är lika god under hela hösten och vintern. Soppan går enkelt att göra helt vegetarisk genom att utesluta lammkorven.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 329 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Ingredienser
    • 500 gram pumpa
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2.5 dl vatten
    • 2 tsk sambal oelek
    • 1.5 st hönsbuljongtärning
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 150 g halloumi
    • 150 gram lammkorv

    Gör så här

    • Skär pumpan i tärningar.
    • Koka pumpatärningarna i vatten i 10-15 min.
    • Häll av vattnet och lägg i en matberedare.
    • Skala, hacka och stek lök och vitlök i lite olja någon minut och lägg i matberedaren tillsammans med pumpan.
    • Mixa till en jämn smet och häll tillbaka i kastrullen.
    • Tillsätt vatten, samabal oelek, hönsbuljongtärning och grädde.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Häll upp soppan i skålar och servera med stekt lammkorv i bitar (ca 150 gram) och/eller stekt halloumi i bitar och toppa med lite rostade pumpafrön.

    Ingredienser

    4 portioner

    Ingredienser
    • 500 gram pumpa
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2.5 dl vatten
    • 2 tsk sambal oelek
    • 1.5 st hönsbuljongtärning
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 150 g halloumi
    • 150 gram lammkorv

    Torsdag middag 352 Kcal

    Saffransquinoa med russin och granatäpple

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 45 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 352 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 tsk olivolja
    • 1 paket saffran
    • 1.5 dl vit quinoa, okokt
    • 300 g vatten
    • 0.33 msk lantbuljong
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl sultanrussin
    • 30 g bladspenat
    • 0 msk bladpersilja
    Dekoration
    • 2 msk flagad rostad mandel
    • 0.5 st granatäpple

    Gör så här

    • Skala och skiva lök och fänkål.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Bryn skivorna och tillsätt saffran och rör om.
    • Skölj quinoa väl och lägg i stekpannan.
    • Rör om i någon minut.
    • Tillsätt salt, lantbuljong och vatten och låt koka i ca: 10 minuter.
    • Rör om då och då.
    • När all vätska har kokat in är rätten klar.
    • Tillsätt russin och persilja och blanda om.
    • Fördela bladspenat på ett stort uppläggningsfat och häll saffransquinoan över.
    • Blanda om och smaka av med salt och peppar.
    • Dekorera med rostad flagad mandel och granatäpplekärnor.
    • Salladen går att servera varm, ljummen eller kall.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 tsk olivolja
    • 1 paket saffran
    • 1.5 dl vit quinoa, okokt
    • 300 g vatten
    • 0.33 msk lantbuljong
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl sultanrussin
    • 30 g bladspenat
    • 0 msk bladpersilja
    Dekoration
    • 2 msk flagad rostad mandel
    • 0.5 st granatäpple
  • Fredag frukost 245 Kcal

    Havregrynsgröt med kanel

    Tips! Gör en enkel havreblandning och lägg det i en sluten burk så att du enkelt sparar tid på morgonen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 245 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 msk linfrön
    • 2 msk solrosfrön
    • 2 st torkade fikon
    • 0.25 st äpple
    • 0.5 tsk kanel
    • 1 krm salt
    • 1 dl havremjölk

    Gör så här

    • Hacka fikon och äpple.
    • Lägg ner alla ingredienser i en kastrull och häll på 2 dl vatten.
    • Låt koka ihop några minuter och lägg i en djup tallrik.
    • Servera med 1 dl havremjölk.
    • Strö lite extra kanel över.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 msk linfrön
    • 2 msk solrosfrön
    • 2 st torkade fikon
    • 0.25 st äpple
    • 0.5 tsk kanel
    • 1 krm salt
    • 1 dl havremjölk

    Fredag lunch 521 Kcal

    Vegetarisk tomatpaj med pesto och fetaost

    En perfekt paj att servera på buffén eller frys in matlådor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 521 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 3 dl havremjöl
    • 100 g smör
    Fyllning
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 1 st rödlök
    • 300 g körsbärstomater
    • 1 kruka färsk basilika
    • 2 msk grön pesto
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 1 dl tärnad fetaost
    • 1 tsk rosépeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader.
    • Blanda ihop mjöl och smör till en pajdeg och tryck ut i en pajform ca 24 cm i diameter.
    • Nagga med en gaffel och förgrädda i ugnen i 10 minuter.
    • Höj temperaturen till 200 grader.
    • Skär paprika i mindre bitar.
    • Skala och skär löken i bitar och lägga alla grönsaker i pajformen.
    • Strö över hackad basilika och bred på pesto.
    • Vispa ihop ägg, grädde och ost i en skål och häll över pajen.
    • Strö över rosépeppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 30 minuter.

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 3 dl havremjöl
    • 100 g smör
    Fyllning
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 1 st rödlök
    • 300 g körsbärstomater
    • 1 kruka färsk basilika
    • 2 msk grön pesto
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 1 dl tärnad fetaost
    • 1 tsk rosépeppar

    Fredag middag 432 Kcal

    Tacosallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 432 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 0
    • 5 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.3 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås
    • 0.5 dl majs

    Gör så här

    • Strimla salladen och lägg på en tallrik.
    •  Hetta upp en stekpanna med smör och bryn nötfärsen.
    •  Strö på tacokrydda och stek någon minut.
    •  Häll på 1 msk vatten och stek ytterligare någon minut.
    • Skär upp grönsakerna, skala och strimla rödlök.
    •  Lägg på köttfärs på salladen och toppa med grönsaker, lök, ost, persilja, gräddfil och tacosås.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 dl blandsallad
    • 0.33 msk smör
    • 150 g nötfärs
    • 0
    • 5 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 dl riven ost
    • 1 msk persilja
    • 0.3 dl gräddfil
    • 1 msk tacosås
    • 0.5 dl majs
  • Lördag frukost 516 Kcal

    Smoothie bowl

    Blanda ihop en svalkande smoothiebowl med frysta blåbär, hallon och sen lite banan och kokosgrädde i. Och såklart får vi inte missa den goda toppingen till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 45 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 516 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.75 dl blåbär (frysta)
    • 0.5 dl hallon (frysta)
    • 1 dl kokosgrädde
    • 1 st banan
    Dekoration
    • 0.5 dl färska blåbär
    • 0.5 st kiwi
    • 0.2 dl kokosflingor
    • 0.5 msk hampafrön
    • 4 st physalis
    • 0.25 st nektarin

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa till en jämn smet.
    • Lägg i en skål och toppa med dekorationen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.75 dl blåbär (frysta)
    • 0.5 dl hallon (frysta)
    • 1 dl kokosgrädde
    • 1 st banan
    Dekoration
    • 0.5 dl färska blåbär
    • 0.5 st kiwi
    • 0.2 dl kokosflingor
    • 0.5 msk hampafrön
    • 4 st physalis
    • 0.25 st nektarin

    Lördag lunch 521 Kcal

    Vegetarisk tomatpaj med pesto och fetaost

    En perfekt paj att servera på buffén eller frys in matlådor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 521 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 3 dl havremjöl
    • 100 g smör
    Fyllning
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 1 st rödlök
    • 300 g körsbärstomater
    • 1 kruka färsk basilika
    • 2 msk grön pesto
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 1 dl tärnad fetaost
    • 1 tsk rosépeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader.
    • Blanda ihop mjöl och smör till en pajdeg och tryck ut i en pajform ca 24 cm i diameter.
    • Nagga med en gaffel och förgrädda i ugnen i 10 minuter.
    • Höj temperaturen till 200 grader.
    • Skär paprika i mindre bitar.
    • Skala och skär löken i bitar och lägga alla grönsaker i pajformen.
    • Strö över hackad basilika och bred på pesto.
    • Vispa ihop ägg, grädde och ost i en skål och häll över pajen.
    • Strö över rosépeppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 30 minuter.

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 3 dl havremjöl
    • 100 g smör
    Fyllning
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 1 st rödlök
    • 300 g körsbärstomater
    • 1 kruka färsk basilika
    • 2 msk grön pesto
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 1 dl tärnad fetaost
    • 1 tsk rosépeppar

    Lördag middag 324 Kcal

    Italiensk tonfiskröra

    Krämig tonfiskröra som serveras med isbergssallad och massa andra goda grönsaker. Går bra att byta ut tomatpurén till ajvar relish om så önskas!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 324 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 180 g tonfisk
    • 0.5 st rödlök
    • 2 msk basilika
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 msk majonnäs
    • 1 dl gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 dl isbergssallad
    • 2 dl rucola
    • 6 st cocktailtomat
    • 1 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Blanda ihop alla ingredienser till tonfiskröran.
    • Lägg ruccola i ett salladsblad och lägg på hälften av röran.
    • Toppa med skivade tomater, lite extra rödlök och pinjenötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 180 g tonfisk
    • 0.5 st rödlök
    • 2 msk basilika
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 msk majonnäs
    • 1 dl gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 dl isbergssallad
    • 2 dl rucola
    • 6 st cocktailtomat
    • 1 msk pinjenötter

    Lördag dessert 253 Kcal

    Bounty

    Choklad och kokos går alltid hem - ett lyxigt lördagsgodis att bjuda på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 253 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    • 3 msk kokosolja
    • 1 dl sukrin gold
    • 1 dl kokosmjölk
    • 1 dl vispgrädde
    • 200 gram kokosflingor
    • 150 g mörk choklad

    Gör så här

    • Smält kokosolja och sukrin i en kastrull.
    • Tillsätt kokosmjölk, grädde, kokosflingor och rör ihop.
    • Låt stå kallt en timme.
    • Forma smeten till avlånga bitar.
    • Låt stå i frysen 1 timme.
    • Smält chokladen i ett vattenbad och doppa bitarna i chokladen.
    • Lägg på en bricka med bakplåtspapper.
    • Förvara i kyl eller frys.

    Ingredienser

    12 portioner

    • 3 msk kokosolja
    • 1 dl sukrin gold
    • 1 dl kokosmjölk
    • 1 dl vispgrädde
    • 200 gram kokosflingor
    • 150 g mörk choklad
  • Söndag lunch 324 Kcal

    Italiensk tonfiskröra

    Krämig tonfiskröra som serveras med isbergssallad och massa andra goda grönsaker. Går bra att byta ut tomatpurén till ajvar relish om så önskas!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 324 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 180 g tonfisk
    • 0.5 st rödlök
    • 2 msk basilika
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 msk majonnäs
    • 1 dl gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 dl isbergssallad
    • 2 dl rucola
    • 6 st cocktailtomat
    • 1 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Blanda ihop alla ingredienser till tonfiskröran.
    • Lägg ruccola i ett salladsblad och lägg på hälften av röran.
    • Toppa med skivade tomater, lite extra rödlök och pinjenötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 180 g tonfisk
    • 0.5 st rödlök
    • 2 msk basilika
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 msk majonnäs
    • 1 dl gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 dl isbergssallad
    • 2 dl rucola
    • 6 st cocktailtomat
    • 1 msk pinjenötter
Torrvaror
  • 1 dl havregryn
  • 1 msk linfrön
  • 2 msk solrosfrön
  • 2 st torkade fikon
  • 3.5 tsk olivolja
  • 1.5 dl vit quinoa, okokt
  • 0.5 dl sultanrussin
  • 2 msk flagad rostad mandel
  • 1 msk valnötter
  • 3 dl havremjöl
  • 0.5 dl majs
  • 1 dl kokosgrädde
  • 200.2 dl kokosflingor
  • 1 msk pinjenötter
  • 3 msk kokosolja
  • 1 dl sukrin gold
  • 1 dl kokosmjölk
Frukt/grönt
  • 0.25 st äpple
  • 1 st broccolistånd
  • 0.5 st orange paprika
  • spenat
  • 2.5 st gul lök
  • 2 klyfta vitlök
  • 0.5 st fänkål
  • 60 g bladspenat
  • 0.5 st granatäpple
  • 14 st cocktailtomat
  • 1 st snackspaprika
  • 50 g grönsallad
  • 2 st rödlök
  • 0.5 st röd paprika
  • 0.5 st gul paprika
  • 300 g körsbärstomater
  • 2 dl blandsallad
  • 5 st cocktailtomater i olika färger
  • 0.5 st gurka
  • 0.75 dl blåbär (frysta)
  • 0.5 dl hallon (frysta)
  • 1 st banan
  • 0.5 dl färska blåbär
  • 0.5 st kiwi
  • 4 st physalis
  • 0.25 st nektarin
  • 3 dl isbergssallad
  • 2 dl rucola
Kryddor/smaksättare
  • 0.5 tsk kanel
  • 1 krm salt
  • 0.2 tsk örtagårdskrydda
  • 3.5 st hönsbuljongtärning
  • 2 msk persilja
  • 4 tsk sambal oelek
  • 1 paket saffran
  • 0.33 msk lantbuljong
  • bladpersilja
  • 1 msk ajvar relish
  • 2 msk färsk basilika
  • 2 msk grön pesto
  • 1 tsk rosépeppar
  • 2 msk basilika
  • 1 msk tomatpuré
Mejeri
  • 1 dl havremjölk
  • 75 g fetaost
  • 4 dl grädde
  • 1000 gram pumpa
  • 300 g halloumi
  • 122 g mozarella
  • 101.33 tsk smör
  • 2 dl riven västerbottenost
  • 1 dl tärnad fetaost
  • 0.5 dl riven ost
  • 1.3 dl gräddfil
  • 1 dl vispgrädde
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 300 g kycklingfilé
  • 300 gram lammkorv
  • 5 st ägg
  • 1 msk kaviar
  • 3 st skiva parmaskinka
  • 200 g hamburgare
  • 150 g nötfärs
  • 180 g tonfisk
Övrigt
  • 5 st gröna oliver
  • 1 msk tacosås
  • 0.5 msk hampafrön
  • 1 msk majonnäs
  • 150 g mörk choklad

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!