Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 9 2024

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1615 Kcal

    • Frukost - 412 Kcal

      Yoghurt och granola med russin och gojibär

    • Lunch - 259 Kcal

      Torsk med asiatiska smaker

    • Middag - 653 Kcal

      Kycklingbiffar med kantarellsås

    • Mellanmål

    • Dessert - 292 Kcal

      Granola med russin och gojibär

  • Tisdag - 1433 Kcal

    • Frukost - 214 Kcal

      Slim Down Raspberry Drink

    • Lunch - 653 Kcal

      Kycklingbiffar med kantarellsås

    • Middag - 567 Kcal

      Sötpotatisgryta med kokosmjölk och apelsinstekta cashewnötter

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1040 Kcal

    • Frukost - 214 Kcal

      Slim Down Raspberry Drink

    • Lunch - 567 Kcal

      Sötpotatisgryta med kokosmjölk och apelsinstekta cashewnötter

    • Middag - 259 Kcal

      Torsk med asiatiska smaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1578 Kcal

    • Frukost - 412 Kcal

      Yoghurt och granola med russin och gojibär

    • Lunch - 567 Kcal

      Sötpotatisgryta med kokosmjölk och apelsinstekta cashewnötter

    • Middag - 599 Kcal

      Chevrefylld laxfilé med aprikos och sparrissallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1814 Kcal

    • Frukost - 389 Kcal

      Ägghack

    • Lunch - 599 Kcal

      Chevrefylld laxfilé med aprikos och sparrissallad

    • Middag - 826 Kcal

      Kycklingspett med jordnötssås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1608 Kcal

    • Frukost - 372 Kcal

      Bananpannkakor

    • Lunch - 826 Kcal

      Kycklingspett med jordnötssås

    • Middag - 287 Kcal

      Zucchinirullar med parmaskinka och Ricotta

    • Mellanmål

    • Dessert - 122 Kcal

      Pekanbollar med clementin

  • Söndag - 1227 Kcal

    • Frukost - 372 Kcal

      Bananpannkakor

    • Lunch - 287 Kcal

      Zucchinirullar med parmaskinka och Ricotta

    • Middag - 567 Kcal

      Sötpotatisgryta med kokosmjölk och apelsinstekta cashewnötter

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 88.2 gram

Fett: 89.1 gram

Protein: 75.7 gram

Energi: 1473.5 kcal

  • Måndag frukost 412 Kcal

    Yoghurt och granola med russin och gojibär

    En god och mättande frukost, variera mellan olika yoghurtar för att ändra din frukost under veckan! Receptet för granolan finns i receptbanken. Sök: granola med russin och gojibär.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 412 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 dl granola med russin och gojibär

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål.
    • Lägg på granola.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 dl granola med russin och gojibär

    Måndag lunch 259 Kcal

    Torsk med asiatiska smaker

    En maträtt till dig som gillar asiatiska smaker. Tillaga en extra portion och spar till matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 259 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 5 st champinjoner
    • 1 st morot
    • 100 g pak choi
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk riven ingefära
    • 0.5 dl pokésås (kikkoman)
    • 2 msk gräslök

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner torskfiléerna. Strö på salt och peppar. Låt steka några minuter per sida och häll på lite vatten och ånga fisken tills den är klar, ca 3 min.
    • Skala och riv vitlök och finhacka chili. Skär champinjoner i skivor. Skala och skär morot i små tärningar. Skiva pak choy.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn vitlök, chili, ingefära och alla grönsaker i någon minut. Häll på pokésås och krydda med salt och peppar.
    • Lägg torsk på en tallrik och häll grönsaksblandningen över. Toppa med gräslök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 5 st champinjoner
    • 1 st morot
    • 100 g pak choi
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk riven ingefära
    • 0.5 dl pokésås (kikkoman)
    • 2 msk gräslök

    Måndag middag 653 Kcal

    Kycklingbiffar med kantarellsås

    Gör egna kycklingbiffar med en härlig kantarellsås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 653 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g kycklingfärs
    • 0.5 dl vispgrädde
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och vitpeppar
    • 15 g smör
    • 200 g vatten
    Kantarellsås
    • 150 g kantareller
    • 1 st gul lök
    • 1 dl vispgrädde
    • 1 dl frysta ärtor
    • 50 g sojabönor
    • 1 msk ketjap manis

    Gör så här

    • Blanda kycklingfärs, grädde, örtagårdskrydda, salt och peppar.
    • Forma färsen till biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med hälften av smöret och bryn biffarna i någon minut på varje sida så de får fin färg.
    • Tillsätt vattnet och låt sjuda tills biffarna är genomstekta, cirka 15 minuter.
    • Hetta upp en stekpanna med resten av smöret och stek kantarellerna tills vätskan kokat bort, i 5-10 minuter.
    • Finhacka löken och låt fräsa med i pannan i några minuter.
    • Tillsätt grädde och låt koka ihop i 5 minuter.
    • Blanda i ärter, sojabönor och ketjap manis och låt koka i cirka 2 minuter.
    • Lägg upp sallad på tallrikar och lägg kycklingbiffarna ovanpå.
    • Häll såsen över och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g kycklingfärs
    • 0.5 dl vispgrädde
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och vitpeppar
    • 15 g smör
    • 200 g vatten
    Kantarellsås
    • 150 g kantareller
    • 1 st gul lök
    • 1 dl vispgrädde
    • 1 dl frysta ärtor
    • 50 g sojabönor
    • 1 msk ketjap manis

    Måndag dessert 292 Kcal

    Granola med russin och gojibär

    En fiberrik granola gjort på olika frön och torkade russin & gojibär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 292 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 5 dl havregryn
    • 1 dl solrosfrön
    • 1.5 dl mandel
    • 1.5 dl hasselnötter
    • 2 tsk vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 2 msk rapsolja
    • 1 msk fiberhonung Nicks
    • 0.5 dl vatten
    • 1 dl russin
    • 1 dl torkade gojibär

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Hacka mandlar och hasselnötter.
    • Lägg havregryn, frön, nötter, vaniljpulver och salt på en ugnsplåt.
    • Blanda ner olja,  fiberhonung och vatten.
    • Blanda om ordentligt och rosta i ugnen i 20 min. Rör om då och då.
    • Blanda ner russin och golibär. Förvara i en burk med lock.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 5 dl havregryn
    • 1 dl solrosfrön
    • 1.5 dl mandel
    • 1.5 dl hasselnötter
    • 2 tsk vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 2 msk rapsolja
    • 1 msk fiberhonung Nicks
    • 0.5 dl vatten
    • 1 dl russin
    • 1 dl torkade gojibär
  • Tisdag frukost 214 Kcal

    Slim Down Raspberry Drink

    Hallon, ingefära, tranbär sätter fart på förbränningen på morgonen, det renar och rensar ut slaggprodukter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 40 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 214 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 st apelsin
    • 1 st lime
    • 6 tsk ingefära
    • 200 gram hallon (frysta)
    • 2 msk mynta
    • 300 g vatten
    • 2 msk tranbärspulver

    Gör så här

    • Pressa apelsin, lime och skala och riv ingefära.
    • Häll ner i blendern och tillsätt tranbärspulver, hallon, mynta och kallt vatten.
    • Mixa allt till en jämn konsistens.
    • Tillsätt mer vatten om den blir för tjock.
    • Servera i glas och börja dagen med en antioxidant boost.
    • Förvaras i kylen 3-4 dagar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 st apelsin
    • 1 st lime
    • 6 tsk ingefära
    • 200 gram hallon (frysta)
    • 2 msk mynta
    • 300 g vatten
    • 2 msk tranbärspulver

    Tisdag lunch 653 Kcal

    Kycklingbiffar med kantarellsås

    Gör egna kycklingbiffar med en härlig kantarellsås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 653 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g kycklingfärs
    • 0.5 dl vispgrädde
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och vitpeppar
    • 15 g smör
    • 200 g vatten
    Kantarellsås
    • 150 g kantareller
    • 1 st gul lök
    • 1 dl vispgrädde
    • 1 dl frysta ärtor
    • 50 g sojabönor
    • 1 msk ketjap manis

    Gör så här

    • Blanda kycklingfärs, grädde, örtagårdskrydda, salt och peppar.
    • Forma färsen till biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med hälften av smöret och bryn biffarna i någon minut på varje sida så de får fin färg.
    • Tillsätt vattnet och låt sjuda tills biffarna är genomstekta, cirka 15 minuter.
    • Hetta upp en stekpanna med resten av smöret och stek kantarellerna tills vätskan kokat bort, i 5-10 minuter.
    • Finhacka löken och låt fräsa med i pannan i några minuter.
    • Tillsätt grädde och låt koka ihop i 5 minuter.
    • Blanda i ärter, sojabönor och ketjap manis och låt koka i cirka 2 minuter.
    • Lägg upp sallad på tallrikar och lägg kycklingbiffarna ovanpå.
    • Häll såsen över och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g kycklingfärs
    • 0.5 dl vispgrädde
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och vitpeppar
    • 15 g smör
    • 200 g vatten
    Kantarellsås
    • 150 g kantareller
    • 1 st gul lök
    • 1 dl vispgrädde
    • 1 dl frysta ärtor
    • 50 g sojabönor
    • 1 msk ketjap manis

    Tisdag middag 567 Kcal

    Sötpotatisgryta med kokosmjölk och apelsinstekta cashewnötter

    En härlig och smakrik vegetarisk gryta!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 53 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 567 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 klyfta vitlök
    • 1.5 st liten sötpotatis
    • 1 st gul lök
    • 2 msk olivolja
    • 3 tsk riven ingefära
    • 3 tsk flytande honung
    • 1 msk röd currypasta
    • 1 burk kokosmjölk
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 st broccolistånd
    • 3 dl vita bönor
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 kruka färsk koriander
    Apelsinstekta cashewnötter
    • 1 st apelsinskal
    • 0.5 msk olivolja
    • 100 g cashewnötter
    • 1 krm salt

    Gör så här

    • Finhacka vitlöken.
    • Skala och skär sötpotatis och lök i mindre bitar.
    • Hetta upp en kastrull med lite olja och bryn ingefära, vitlök, sötpotatis och lök i några minuter.
    • Ringla honung över och tillsätt röd currypasta.
    • Blanda om och häll i kokosmjölk och buljong.
    • Låt koka i 10 minuter.
    • Skär blomkål och broccoli i buketter.
    • Tillsätt blomkålen och låt koka med i 5 minuter.
    • Skölj bönorna ordentligt.
    • Tillsätt sedan broccoli och bönor till grytan.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Riv skalet på apelsinen fint.
    • Hetta upp en stekpanna med lite olja och stek cashewnöttrerna i några minuter.
    • Strö på salt och rivet apelsinskal.
    • Hacka koriander och strö över grytan innan servering. Toppa med apelsinstekta cashewnötter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 klyfta vitlök
    • 1.5 st liten sötpotatis
    • 1 st gul lök
    • 2 msk olivolja
    • 3 tsk riven ingefära
    • 3 tsk flytande honung
    • 1 msk röd currypasta
    • 1 burk kokosmjölk
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 st broccolistånd
    • 3 dl vita bönor
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 kruka färsk koriander
    Apelsinstekta cashewnötter
    • 1 st apelsinskal
    • 0.5 msk olivolja
    • 100 g cashewnötter
    • 1 krm salt
  • Onsdag frukost 214 Kcal

    Slim Down Raspberry Drink

    Hallon, ingefära, tranbär sätter fart på förbränningen på morgonen, det renar och rensar ut slaggprodukter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 40 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 214 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 st apelsin
    • 1 st lime
    • 6 tsk ingefära
    • 200 gram hallon (frysta)
    • 2 msk mynta
    • 300 g vatten
    • 2 msk tranbärspulver

    Gör så här

    • Pressa apelsin, lime och skala och riv ingefära.
    • Häll ner i blendern och tillsätt tranbärspulver, hallon, mynta och kallt vatten.
    • Mixa allt till en jämn konsistens.
    • Tillsätt mer vatten om den blir för tjock.
    • Servera i glas och börja dagen med en antioxidant boost.
    • Förvaras i kylen 3-4 dagar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 st apelsin
    • 1 st lime
    • 6 tsk ingefära
    • 200 gram hallon (frysta)
    • 2 msk mynta
    • 300 g vatten
    • 2 msk tranbärspulver

    Onsdag lunch 567 Kcal

    Sötpotatisgryta med kokosmjölk och apelsinstekta cashewnötter

    En härlig och smakrik vegetarisk gryta!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 53 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 567 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 klyfta vitlök
    • 1.5 st liten sötpotatis
    • 1 st gul lök
    • 2 msk olivolja
    • 3 tsk riven ingefära
    • 3 tsk flytande honung
    • 1 msk röd currypasta
    • 1 burk kokosmjölk
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 st broccolistånd
    • 3 dl vita bönor
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 kruka färsk koriander
    Apelsinstekta cashewnötter
    • 1 st apelsinskal
    • 0.5 msk olivolja
    • 100 g cashewnötter
    • 1 krm salt

    Gör så här

    • Finhacka vitlöken.
    • Skala och skär sötpotatis och lök i mindre bitar.
    • Hetta upp en kastrull med lite olja och bryn ingefära, vitlök, sötpotatis och lök i några minuter.
    • Ringla honung över och tillsätt röd currypasta.
    • Blanda om och häll i kokosmjölk och buljong.
    • Låt koka i 10 minuter.
    • Skär blomkål och broccoli i buketter.
    • Tillsätt blomkålen och låt koka med i 5 minuter.
    • Skölj bönorna ordentligt.
    • Tillsätt sedan broccoli och bönor till grytan.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Riv skalet på apelsinen fint.
    • Hetta upp en stekpanna med lite olja och stek cashewnöttrerna i några minuter.
    • Strö på salt och rivet apelsinskal.
    • Hacka koriander och strö över grytan innan servering. Toppa med apelsinstekta cashewnötter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 klyfta vitlök
    • 1.5 st liten sötpotatis
    • 1 st gul lök
    • 2 msk olivolja
    • 3 tsk riven ingefära
    • 3 tsk flytande honung
    • 1 msk röd currypasta
    • 1 burk kokosmjölk
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 st broccolistånd
    • 3 dl vita bönor
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 kruka färsk koriander
    Apelsinstekta cashewnötter
    • 1 st apelsinskal
    • 0.5 msk olivolja
    • 100 g cashewnötter
    • 1 krm salt

    Onsdag middag 259 Kcal

    Torsk med asiatiska smaker

    En maträtt till dig som gillar asiatiska smaker. Tillaga en extra portion och spar till matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 259 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 5 st champinjoner
    • 1 st morot
    • 100 g pak choi
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk riven ingefära
    • 0.5 dl pokésås (kikkoman)
    • 2 msk gräslök

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner torskfiléerna. Strö på salt och peppar. Låt steka några minuter per sida och häll på lite vatten och ånga fisken tills den är klar, ca 3 min.
    • Skala och riv vitlök och finhacka chili. Skär champinjoner i skivor. Skala och skär morot i små tärningar. Skiva pak choy.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn vitlök, chili, ingefära och alla grönsaker i någon minut. Häll på pokésås och krydda med salt och peppar.
    • Lägg torsk på en tallrik och häll grönsaksblandningen över. Toppa med gräslök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 5 st champinjoner
    • 1 st morot
    • 100 g pak choi
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk riven ingefära
    • 0.5 dl pokésås (kikkoman)
    • 2 msk gräslök
  • Torsdag frukost 412 Kcal

    Yoghurt och granola med russin och gojibär

    En god och mättande frukost, variera mellan olika yoghurtar för att ändra din frukost under veckan! Receptet för granolan finns i receptbanken. Sök: granola med russin och gojibär.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 412 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 dl granola med russin och gojibär

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål.
    • Lägg på granola.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 dl granola med russin och gojibär

    Torsdag lunch 567 Kcal

    Sötpotatisgryta med kokosmjölk och apelsinstekta cashewnötter

    En härlig och smakrik vegetarisk gryta!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 53 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 567 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 klyfta vitlök
    • 1.5 st liten sötpotatis
    • 1 st gul lök
    • 2 msk olivolja
    • 3 tsk riven ingefära
    • 3 tsk flytande honung
    • 1 msk röd currypasta
    • 1 burk kokosmjölk
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 st broccolistånd
    • 3 dl vita bönor
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 kruka färsk koriander
    Apelsinstekta cashewnötter
    • 1 st apelsinskal
    • 0.5 msk olivolja
    • 100 g cashewnötter
    • 1 krm salt

    Gör så här

    • Finhacka vitlöken.
    • Skala och skär sötpotatis och lök i mindre bitar.
    • Hetta upp en kastrull med lite olja och bryn ingefära, vitlök, sötpotatis och lök i några minuter.
    • Ringla honung över och tillsätt röd currypasta.
    • Blanda om och häll i kokosmjölk och buljong.
    • Låt koka i 10 minuter.
    • Skär blomkål och broccoli i buketter.
    • Tillsätt blomkålen och låt koka med i 5 minuter.
    • Skölj bönorna ordentligt.
    • Tillsätt sedan broccoli och bönor till grytan.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Riv skalet på apelsinen fint.
    • Hetta upp en stekpanna med lite olja och stek cashewnöttrerna i några minuter.
    • Strö på salt och rivet apelsinskal.
    • Hacka koriander och strö över grytan innan servering. Toppa med apelsinstekta cashewnötter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 klyfta vitlök
    • 1.5 st liten sötpotatis
    • 1 st gul lök
    • 2 msk olivolja
    • 3 tsk riven ingefära
    • 3 tsk flytande honung
    • 1 msk röd currypasta
    • 1 burk kokosmjölk
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 st broccolistånd
    • 3 dl vita bönor
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 kruka färsk koriander
    Apelsinstekta cashewnötter
    • 1 st apelsinskal
    • 0.5 msk olivolja
    • 100 g cashewnötter
    • 1 krm salt

    Torsdag middag 599 Kcal

    Chevrefylld laxfilé med aprikos och sparrissallad

    En härlig laxrätt där chevréosten gifter sig fint med den söta aprikosen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 599 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 100 g chevre
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 st pekannötter
    • 2 dl blandsallad
    • 50 g sparris
    • 100 g sockerärtor
    • 3 st aprikos
    • 1 st citronklyfta
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk dill
    • 25 g böngroddar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär laxfilén i portionsbitar och skär ett snitt på längden i varje filé.
    • Tryck ner chèvre i snitten och krydda filéerna med salt och peppar.
    • Strö över pekannötter och stek filéerna i ugnen i cirka 15 minuter, eller tills de är genomstekta.
    • Skär sparrisen i bitar.
    • Koka sparris och sockerärter i någon minut i lättsaltat vatten.
    • Häll av vattnet och lägg grönsakerna i en skål. Dela aprikoser, plocka ur kärnan och skär fruktköttet i tunna skivor.
    • Blanda ner aprikoser, olja, citronsaft, salt, peppar och dill i skålen.
    • Lägg sallad på ett fat och lägg över grönsakerna.
    • Lägg fisken över och toppa med groddar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 100 g chevre
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 st pekannötter
    • 2 dl blandsallad
    • 50 g sparris
    • 100 g sockerärtor
    • 3 st aprikos
    • 1 st citronklyfta
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk dill
    • 25 g böngroddar
  • Fredag frukost 389 Kcal

    Ägghack

    Gör en dubbelsats av ägghack och ställ i kylen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 389 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st salladsblad
    • 50 g rökt lax

    Gör så här

    • Koka äggen i 7 minuter och spola av dem i kallt vatten.
    • Skala och hacka äggen och blanda den med majonnäs.
    • Vänd ner gräslök och smaka av med salt och peppar. 
    • Servera med 50 gram rimmad eller rökt lax och salladsblad. 

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st salladsblad
    • 50 g rökt lax

    Fredag lunch 599 Kcal

    Chevrefylld laxfilé med aprikos och sparrissallad

    En härlig laxrätt där chevréosten gifter sig fint med den söta aprikosen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 599 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 100 g chevre
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 st pekannötter
    • 2 dl blandsallad
    • 50 g sparris
    • 100 g sockerärtor
    • 3 st aprikos
    • 1 st citronklyfta
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk dill
    • 25 g böngroddar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär laxfilén i portionsbitar och skär ett snitt på längden i varje filé.
    • Tryck ner chèvre i snitten och krydda filéerna med salt och peppar.
    • Strö över pekannötter och stek filéerna i ugnen i cirka 15 minuter, eller tills de är genomstekta.
    • Skär sparrisen i bitar.
    • Koka sparris och sockerärter i någon minut i lättsaltat vatten.
    • Häll av vattnet och lägg grönsakerna i en skål. Dela aprikoser, plocka ur kärnan och skär fruktköttet i tunna skivor.
    • Blanda ner aprikoser, olja, citronsaft, salt, peppar och dill i skålen.
    • Lägg sallad på ett fat och lägg över grönsakerna.
    • Lägg fisken över och toppa med groddar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 100 g chevre
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 st pekannötter
    • 2 dl blandsallad
    • 50 g sparris
    • 100 g sockerärtor
    • 3 st aprikos
    • 1 st citronklyfta
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk dill
    • 25 g böngroddar

    Fredag middag 826 Kcal

    Kycklingspett med jordnötssås

    En asiatisk middag med god hemmagjord jordnötssås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 37 gram

    Fett: 51 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 826 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Kycklingspett
    • 4 st träspett
    • 350 g kycklingfilé
    • 0.5 st röd chili
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 msk soja
    • 1 tsk sesamolja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 250 g frysta wokgrönsaker
    • 1 tsk rapsolja
    • 0.5 st lime
    Jordnötssås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 50 g jordnötter
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0.25 st lime
    • 0 salt och vitpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Blötlägg träspetten i 10 minuter.
    • Skär kyckling i avlånga bitar.
    • Finhacka chili och skala och riv vitlök fint.
    • Blanda chili, vitlök, riven färsk ingefära, ketjap manis, sesamolja och soja i en skål och lägg ner kycklingen. Låt dra 10 minuter.
    • Trä upp kyckling på spett och ugnsbaka i mitten av ugnen i  ca 20 minuter.
    • Skala och hacka lök, finhacka vitlök och chili och hacka jordnötterna.
    • Hetta upp en stekpanna med rapsolja och bryn lök, vitlök och chili några minuter.
    • Tillsätt jordnötter, kokosmjölk och koka upp. Låt koka ca 5 minuter och smaka av med limesaft, salt och peppar.
    • Mixa slätt i en matbredare.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och woka hastigt de frysta wokgrönsakerna.
    • Smaksätt med salt, peppar och lite pressad limesaft över.
    • Lägg grönsakerna på ett serveringsfat och toppa med kycklingspett och jordnötssås.
    • Toppa med limeklyftor och jordnötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    Kycklingspett
    • 4 st träspett
    • 350 g kycklingfilé
    • 0.5 st röd chili
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 msk soja
    • 1 tsk sesamolja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 250 g frysta wokgrönsaker
    • 1 tsk rapsolja
    • 0.5 st lime
    Jordnötssås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 50 g jordnötter
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0.25 st lime
    • 0 salt och vitpeppar
  • Lördag frukost 372 Kcal

    Bananpannkakor

    Grädda goda bananpannkakor med en fyllning av philadelphiaost och färska jordgubbar - perfekt till frukost, lunch eller mellanmål eller varför inte till picknicken?

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 372 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st banan
    • 4 st ägg
    • 2 krm vaniljpulver
    • 2 tsk smör
    Fyllning
    • 150 g philadelphiaost
    • 2 krm vaniljpulver
    • 250 g jordgubbar (färska)
    • 1 msk mynta
    Dekoration
    • 8 st färsk jordgubbe
    • 4 st myntakvist

    Gör så här

    • Mosa bananen med gaffel i en bunke.
    • Blanda ner ägg, vaniljpulver och vispa ihop till en jämn smet.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och grädda små pannkakor på båda sidorna på låg värme.
    • Låt svalna.
    • Blanda philiadelphiaost med vaniljpulver och bred på pannkakorna.
    • Hacka jordgubbar och blanda med finhackad mynta och lägg över osten.
    • Rulla ihop och servera med jordgubbar och några kvistar mynta.

     

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st banan
    • 4 st ägg
    • 2 krm vaniljpulver
    • 2 tsk smör
    Fyllning
    • 150 g philadelphiaost
    • 2 krm vaniljpulver
    • 250 g jordgubbar (färska)
    • 1 msk mynta
    Dekoration
    • 8 st färsk jordgubbe
    • 4 st myntakvist

    Lördag lunch 826 Kcal

    Kycklingspett med jordnötssås

    En asiatisk middag med god hemmagjord jordnötssås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 37 gram

    Fett: 51 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 826 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Kycklingspett
    • 4 st träspett
    • 350 g kycklingfilé
    • 0.5 st röd chili
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 msk soja
    • 1 tsk sesamolja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 250 g frysta wokgrönsaker
    • 1 tsk rapsolja
    • 0.5 st lime
    Jordnötssås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 50 g jordnötter
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0.25 st lime
    • 0 salt och vitpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Blötlägg träspetten i 10 minuter.
    • Skär kyckling i avlånga bitar.
    • Finhacka chili och skala och riv vitlök fint.
    • Blanda chili, vitlök, riven färsk ingefära, ketjap manis, sesamolja och soja i en skål och lägg ner kycklingen. Låt dra 10 minuter.
    • Trä upp kyckling på spett och ugnsbaka i mitten av ugnen i  ca 20 minuter.
    • Skala och hacka lök, finhacka vitlök och chili och hacka jordnötterna.
    • Hetta upp en stekpanna med rapsolja och bryn lök, vitlök och chili några minuter.
    • Tillsätt jordnötter, kokosmjölk och koka upp. Låt koka ca 5 minuter och smaka av med limesaft, salt och peppar.
    • Mixa slätt i en matbredare.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och woka hastigt de frysta wokgrönsakerna.
    • Smaksätt med salt, peppar och lite pressad limesaft över.
    • Lägg grönsakerna på ett serveringsfat och toppa med kycklingspett och jordnötssås.
    • Toppa med limeklyftor och jordnötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    Kycklingspett
    • 4 st träspett
    • 350 g kycklingfilé
    • 0.5 st röd chili
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 msk soja
    • 1 tsk sesamolja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 250 g frysta wokgrönsaker
    • 1 tsk rapsolja
    • 0.5 st lime
    Jordnötssås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 50 g jordnötter
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0.25 st lime
    • 0 salt och vitpeppar

    Lördag middag 287 Kcal

    Zucchinirullar med parmaskinka och Ricotta

    Zucchinirullar fyllda med parmaskinka och en krämig ricottafyllning. Toppa rullarna med pinjenötter och servera tillsammans med en fräsch sallad.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 287 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st zucchini
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g pinjenötter
    • 250 g ricottaost
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0.2 msk salladskrydda
    • 100 g parmaskinka
    • 0 basilikablad
    • 1 kruka krispsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär zucchinin i tunna skivor på längden.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek skivorna på bägge sidor.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna och krossa dem sedan i en mortel (spara några att garnera med).
    • Blanda Ricotta, pinjenötter, basilika och salladskrydda i en bunke. 
    • Fördela Ricottasmeten över varje zucchiniskiva och toppa med en skiva parmaskinka.
    • Rulla ihop skivorna till rullar och lägg dem i en ugnsform. 
    • Strö över pinjenötter och ugnsstek i 20 minuter.
    • Garnera med basilika och servera tillsammans med en sallad. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st zucchini
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g pinjenötter
    • 250 g ricottaost
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0.2 msk salladskrydda
    • 100 g parmaskinka
    • 0 basilikablad
    • 1 kruka krispsallad

    Lördag dessert 122 Kcal

    Pekanbollar med clementin

    Pekanbollar med clementinsmak - gott att ha till snacks!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 122 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 5 st torkade fikon
    • 1 dl cashewnötter
    • 1 dl pekannötter
    • 0.5 dl nyponmjöl
    • 1 st clementin

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser i en matberedare
    • Pressa ut saften från clementinen.
    • Mixa till en grov smet.
    • Forma till bollar och ställ i kylen eller servera i frysen.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 5 st torkade fikon
    • 1 dl cashewnötter
    • 1 dl pekannötter
    • 0.5 dl nyponmjöl
    • 1 st clementin
  • Söndag frukost 372 Kcal

    Bananpannkakor

    Grädda goda bananpannkakor med en fyllning av philadelphiaost och färska jordgubbar - perfekt till frukost, lunch eller mellanmål eller varför inte till picknicken?

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 372 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st banan
    • 4 st ägg
    • 2 krm vaniljpulver
    • 2 tsk smör
    Fyllning
    • 150 g philadelphiaost
    • 2 krm vaniljpulver
    • 250 g jordgubbar (färska)
    • 1 msk mynta
    Dekoration
    • 8 st färsk jordgubbe
    • 4 st myntakvist

    Gör så här

    • Mosa bananen med gaffel i en bunke.
    • Blanda ner ägg, vaniljpulver och vispa ihop till en jämn smet.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och grädda små pannkakor på båda sidorna på låg värme.
    • Låt svalna.
    • Blanda philiadelphiaost med vaniljpulver och bred på pannkakorna.
    • Hacka jordgubbar och blanda med finhackad mynta och lägg över osten.
    • Rulla ihop och servera med jordgubbar och några kvistar mynta.

     

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st banan
    • 4 st ägg
    • 2 krm vaniljpulver
    • 2 tsk smör
    Fyllning
    • 150 g philadelphiaost
    • 2 krm vaniljpulver
    • 250 g jordgubbar (färska)
    • 1 msk mynta
    Dekoration
    • 8 st färsk jordgubbe
    • 4 st myntakvist

    Söndag lunch 287 Kcal

    Zucchinirullar med parmaskinka och Ricotta

    Zucchinirullar fyllda med parmaskinka och en krämig ricottafyllning. Toppa rullarna med pinjenötter och servera tillsammans med en fräsch sallad.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 287 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st zucchini
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g pinjenötter
    • 250 g ricottaost
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0.2 msk salladskrydda
    • 100 g parmaskinka
    • 0 basilikablad
    • 1 kruka krispsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär zucchinin i tunna skivor på längden.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek skivorna på bägge sidor.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna och krossa dem sedan i en mortel (spara några att garnera med).
    • Blanda Ricotta, pinjenötter, basilika och salladskrydda i en bunke. 
    • Fördela Ricottasmeten över varje zucchiniskiva och toppa med en skiva parmaskinka.
    • Rulla ihop skivorna till rullar och lägg dem i en ugnsform. 
    • Strö över pinjenötter och ugnsstek i 20 minuter.
    • Garnera med basilika och servera tillsammans med en sallad. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st zucchini
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g pinjenötter
    • 250 g ricottaost
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0.2 msk salladskrydda
    • 100 g parmaskinka
    • 0 basilikablad
    • 1 kruka krispsallad

    Söndag middag 567 Kcal

    Sötpotatisgryta med kokosmjölk och apelsinstekta cashewnötter

    En härlig och smakrik vegetarisk gryta!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 53 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 567 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 klyfta vitlök
    • 1.5 st liten sötpotatis
    • 1 st gul lök
    • 2 msk olivolja
    • 3 tsk riven ingefära
    • 3 tsk flytande honung
    • 1 msk röd currypasta
    • 1 burk kokosmjölk
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 st broccolistånd
    • 3 dl vita bönor
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 kruka färsk koriander
    Apelsinstekta cashewnötter
    • 1 st apelsinskal
    • 0.5 msk olivolja
    • 100 g cashewnötter
    • 1 krm salt

    Gör så här

    • Finhacka vitlöken.
    • Skala och skär sötpotatis och lök i mindre bitar.
    • Hetta upp en kastrull med lite olja och bryn ingefära, vitlök, sötpotatis och lök i några minuter.
    • Ringla honung över och tillsätt röd currypasta.
    • Blanda om och häll i kokosmjölk och buljong.
    • Låt koka i 10 minuter.
    • Skär blomkål och broccoli i buketter.
    • Tillsätt blomkålen och låt koka med i 5 minuter.
    • Skölj bönorna ordentligt.
    • Tillsätt sedan broccoli och bönor till grytan.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Riv skalet på apelsinen fint.
    • Hetta upp en stekpanna med lite olja och stek cashewnöttrerna i några minuter.
    • Strö på salt och rivet apelsinskal.
    • Hacka koriander och strö över grytan innan servering. Toppa med apelsinstekta cashewnötter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 klyfta vitlök
    • 1.5 st liten sötpotatis
    • 1 st gul lök
    • 2 msk olivolja
    • 3 tsk riven ingefära
    • 3 tsk flytande honung
    • 1 msk röd currypasta
    • 1 burk kokosmjölk
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 st broccolistånd
    • 3 dl vita bönor
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 kruka färsk koriander
    Apelsinstekta cashewnötter
    • 1 st apelsinskal
    • 0.5 msk olivolja
    • 100 g cashewnötter
    • 1 krm salt
Mejeri
  • 2 dl grekisk yoghurt 6%
  • 3 dl vispgrädde
  • 34 g smör
  • 200 g chevre
  • 300 g philadelphiaost
  • 500 g ricottaost
Torrvaror
  • 18 tsk olivolja
  • 100 g sojabönor
  • 5 dl havregryn
  • 1 dl solrosfrön
  • 1.5 dl mandel
  • 1.5 dl hasselnötter
  • 6 msk rapsolja
  • 1 dl russin
  • 1 dl torkade gojibär
  • 12 tsk flytande honung
  • 6 burk kokosmjölk
  • 12 dl vita bönor
  • 401 g cashewnötter
  • 21 st pekannötter
  • 100 g jordnötter
  • 100 g pinjenötter
  • 5 st torkade fikon
  • 0.5 dl nyponmjöl
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 600 g torskrygg
  • 600 g kycklingfärs
  • 600 g laxfilé
  • 10 st ägg
  • 50 g rökt lax
  • 700 g kycklingfilé
  • 200 g parmaskinka
Frukt/grönt
  • 14 klyfta vitlök
  • 3 st röd chili
  • 10 st champinjoner
  • 2 st morot
  • 200 g pak choi
  • 14 tsk riven ingefära
  • 300 g kantareller
  • 7 st gul lök
  • 2 dl frysta ärtor
  • 6 st apelsin
  • 3.5 st lime
  • 14 tsk ingefära
  • 400 gram hallon (frysta)
  • 6 st liten sötpotatis
  • 2 st blomkålshuvud
  • 2 st broccolistånd
  • 4 st apelsinskal
  • 4 dl blandsallad
  • 100 g sparris
  • 200 g sockerärtor
  • 6 st aprikos
  • 2 st citronklyfta
  • 50 g böngroddar
  • 2 st salladsblad
  • 500 g frysta wokgrönsaker
  • 4 st banan
  • 500 g jordgubbar (färska)
  • 16 st färsk jordgubbe
  • 4 st zucchini
  • 2 kruka krispsallad
  • 1 st clementin
Kryddor/smaksättare
  • 1 dl pokésås (kikkoman)
  • 4.5 msk gräslök
  • 2 tsk örtagårdskrydda
  • 4 msk ketjap manis
  • 10 tsk vaniljpulver
  • 5 krm salt
  • 6 msk mynta
  • 4 msk tranbärspulver
  • 4 msk röd currypasta
  • 4 st grönsaksbuljongtärning
  • 2 kruka färsk koriander
  • 4 tsk dill
  • 1 msk soja
  • 2 tsk sesamolja
  • 8 st myntakvist
  • 1 kruka färsk basilika
  • 0.4 msk salladskrydda
  • basilikablad
Övrigt
  • 1 msk fiberhonung Nicks
  • 1 msk majonnäs
  • 8 st träspett

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!