Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 9 2022

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1443 Kcal

    • Frukost - 238 Kcal

      Grön drink

    • Lunch - 636 Kcal

      Thailändsk kycklingsoppa med nudlar

    • Middag - 569 Kcal

      Gratinerad getost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1421 Kcal

    • Frukost - 226 Kcal

      Stekt ägg med avokado

    • Lunch - 249 Kcal

      Het tomatsås med bönpasta

    • Middag - 946 Kcal

      Stekt lax med ostsås och bacon

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1145 Kcal

    • Frukost - 90 Kcal

      Fruktsallad

    • Lunch - 608 Kcal

      Köttfärspanna med halloumiost

    • Middag - 447 Kcal

      Kycklingpaj med curry

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1111 Kcal

    • Frukost - 233 Kcal

      Lyxig GI-gröt

    • Lunch - 571 Kcal

      Pokébowl med kräftstjärtar

    • Middag - 308 Kcal

      Torskgratäng med fänkål, purjo och äpple

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1458 Kcal

    • Frukost - 298 Kcal

      Stekt ägg med champinjoner och tomat

    • Lunch - 592 Kcal

      Kalkon med sojaspagetti

    • Middag - 569 Kcal

      Kärleksmeny - Kycklingburgare med sötpotatispommes

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1395 Kcal

    • Frukost - 116 Kcal

      Keso med kiwi och mango

    • Lunch - 449 Kcal

      Italiensk varm sallad

    • Middag - 644 Kcal

      Glutenfri grönkålspizza med lök, fikon och nötter

    • Mellanmål

    • Dessert - 188 Kcal

      Vit chokladkaka med körsbär

  • Söndag - 1111 Kcal

    • Frukost - 332 Kcal

      Turkisk yoghurt med quinoamüsli med honungsrostade valnötter och blåbär

    • Lunch - 251 Kcal

      Asiatiska räkor med sjögräsnudlar – 2 portioner

    • Middag - 527 Kcal

      Budget - Blomkålsgratäng med kassler

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 63.4 gram

Fett: 70.8 gram

Protein: 77.9 gram

Energi: 1297.7 kcal

  • Måndag frukost 238 Kcal

    Grön drink

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 44 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 238 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 200 g spenat
    • 0.3 st ananas
    • 1 st grapefrukt
    • 0.5 st selleristjälk
    • 1 tsk ingefära
    • 0.5 st lime
    • 1 dl is

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser i en blender och mixa till en jämn smoothie.
    • Häll upp på glas och servera.

    Måndag lunch 636 Kcal

    Thailändsk kycklingsoppa med nudlar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 86 gram

    Energi: 636 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Köttbullarna
    • 300 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk ingefära
    • 1 msk soja
    • 2 msk ketjap manis
    • 0.5 st purjolök
    • 4 msk koriander
    • 1 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 15 g smör
    Soppan
    • 500 g vatten
    • 1 st morot
    • 50 g sockerärtor
    • 0.25 st purjolök
    • 1 tsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 tsk fisksås
    • 1 msk ljus soja
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 nypa chiliflakes
    • 3 tsk kycklingfond
    • 3 msk koriander
    • 1 tsk honung
    • 100 g glasnudlar
    Topping
    • 2 msk gräslök
    • 1 st lime

    Gör så här

    • Lägg kycklingfärs i en skål.
    • Skala och riv vitlöken.
    • Blanda ner vitlök, riven ingefära, soja, ketjap manis, finhackad purjolök, hackad färsk koriander, ägg, salt och peppar.
    • Forma till köttbullar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingbullarna runt om några minuter.

     

    • Lägg alla ingredienser till soppan, förutom nudlarna i en stor kastrull.
    • Koka upp och sänk värmen.
    • Lägg ner kycklingbullarna och låt sjuda 10 minuter.
    • Blanda ner nudlarna och låt sjuda ytterligare 2 minuter.
    • Strö på hackad gräslök och servera med limeklyftor.

    Måndag middag 569 Kcal

    Gratinerad getost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 569 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 75 g krämig getost
    • 2 msk mandel
    • 1 tsk honung
    • 0 g Blandad sallad
    • 100 g körsbärstomater
    Balsamicodressing
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0.1 msk salladskrydda

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 250 °C.
    • Lägg getosten på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
    • Fördela mandel på osten och häll på lite honung.
    • Gratinera i ugnen i ca 5 minuter.
    • Fördela sallad på fat.
    •  Dela tomaterna och lägg över salladen.
    • Blanda ihop dressingen och häll över salladen.
    • Toppa med den varma getosten.
  • Tisdag frukost 226 Kcal

    Stekt ägg med avokado

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 226 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 tsk tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 st avokado
    • 2 st cocktailtomat
    • 0 basilikablad

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och knäck ner äggen.
    • Strö på salt och peppar och stek på bägge sidor några minuter.
    • Servera med majonnäs, avokado och tomat.

    Tisdag lunch 249 Kcal

    Het tomatsås med bönpasta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 249 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 200 g bönpasta
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st zucchini
    • 2 tsk olivolja
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 300 g cocktailtomater
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 0 krm oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 msk finhackad basilika
    • 1 dl riven peccorinoost
    • 1 nypa chiliflakes

    Gör så här

    • Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
    • Gör tomatsåsen genom att skala och hacka lök och vitlök fint.
    • Skär aubergine och squash i mindre bitar.
    • Hetta upp en kastrull med olivolja.
    • Bryn lök, vitlök och grönsakerna i några minuter.
    • Finhacka de soltorkade tomaterna.
    • Tillsätt tomater, soltorkade tomater, basilika och oregano.
    • Låt koka i ca 10 minuter. Tillsätt färsk basilika.
    • Smaka av med salt, chiliflakes och peppar.
    • Servera pastan med tomatsåsen och riven peccorinoost.

    Tisdag middag 946 Kcal

    Stekt lax med ostsås och bacon

    En trevlig laxrätt med ostsås och bacon. Laxen serveras tillsammans med en krämig blomkålsmos!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 81 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 946 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk tsk smör
    • 60 g bacon
    • 1 dl grädde
    • 100 g gram philadelphiaost
    • 50 g ärtskott
    • 4 st citronskiva
    • 50 g Blandad sallad
    Blomkålsmos
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0 finhackade örter

    Gör så här

    • Gör först blomkålsmoset genom att skära ut buketter från blomkålshuvudet.
    • Koka buketterna i lättsaltat vatten i ca 10 minuter.
    • Häll av vattnet och lägg blomkålen i en matberedare.
    • Mixa den slät och lägg tillbaka blomkålen i kastrullen.
    • Häll på grädde och smaka av med salt och peppar.
    • Blanda ner örterna och håll varmt.
    • Strö på salt och peppar på fisken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn fisken 1 minut per sida.
    • Sänk värmen och låt steka 4-5 minuter per sida.
    • Strimla bacon och bryn i smör.
    • Hetta upp en kastrull med grädde och tillsätt osten.
    • Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg upp laxfilén på tallrikar och häll på sås.
    • Toppa med knaperstekt bacon och servera med blomkålsmos, sallad, ärtskott och citronskivor.
  • Onsdag frukost 90 Kcal

    Fruktsallad

    Fräsch kalorisnål fruktsallad toppad med färsk mynta eller citronmeliss!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 90 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st mango
    • 6 st färsk jordgubbe
    • 1 st grön kiwi
    • 0.5 dl Färska blåbär dl
    • 0.5 dl mynta (färsk)

    Gör så här

    • Skär alla frukter i mindre bitar och lägg i glasskålar.
    • Dekorera med färsk mynta eller citronmeliss.

    Onsdag lunch 608 Kcal

    Köttfärspanna med halloumiost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 608 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 50 g halloumi
    • 0.5 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 150 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk torkade örter
    • 1 msk röd pesto
    Tillbehör
    • 0 g ruccola
    • 4 st cocktailtomater i olika färger
    • 2 st svarta oliver

    Gör så här

    • Skär osten i bitar och squash i skivor.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn ost och squash några minuter tills den får färg.
    • Lägg upp osten på en tallrik.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp stekpannan på nytt och bryn färs, lök, vitlök i några minuter.
    • Strö på salt, peppar och örter.
    • Lägg ner osten och blanda om.
    • Servera med ruccolasallad, skivade tomater och oliver.
    • Toppa med röd pesto.

    Onsdag middag 447 Kcal

    Kycklingpaj med curry

    Näringsvärden

    Kolhydrater: -35 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 447 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 2 dl mjöl av bovete
    • 3.5 msk psylliumhusk
    • 100 g smör
    • 0.2 tsk salt
    Fyllning
    • 1 st hel kyckling
    • 10 cm cm purjolök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 100 g vatten
    • 0.5 tsk salt
    • 0.2 tsk svartpeppar
    • 0.5 msk curry
    • 2 dl riven ost
    • 2.5 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Mät upp mjölet och lägg i smöret.
    • Arbeta snabbt ihop degen och kläm ut den i en pajform.
    • Pricka skalet med en gaffel och ställ in i frysen i 20 minuter.
    • Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
    • Bena ur kycklingen och lägg i pajskalet.
    • Strimla purjolök och lägg över kycklingen.
    • Vispa ägg, grädde, vatten, ost, salt, peppar och curry i en skål och häll i pajskalet.
    • Strö över pinjenötter och grädda i mitten av ugnen i ca: 20 – 25 minuter.
    • Servera med grönsallad gjord på färsk spenat, gurka, paprika och alfaalfagroddar med 1 msk olivolja + ½ msk balsamvinäger.
    • Servera direkt.
  • Torsdag frukost 233 Kcal

    Lyxig GI-gröt

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 233 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    Grynblandning
    • 5 dl fiberhavregryn
    • 5 dl dinkelflingor
    • 0.5 dl linfrön
    • 2.5 msk solrosfrön
    • 1.25 msk pumpakärnor
    • 20 g kokosskivor
    • 4 tsk kanel
    • 150 g torkade äppelbitar
    • 0.5 dl torkade blåbär
    • 5 st torkade aprikoser
    • 0.5 dl torkade gojibär
    Tillbehör för 1 portion
    • 1 dl havremjölk

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser. Hacka äppelbitar och aprikoser och lägg ner i blandningen. Förvara i en burk med tättslutande lock.

    Tillagning:

    • Lägg 1 ½ dl grynblandning i en kastrull med 3 dl vatten. Låt koka på medelvärme i 5 minuter under omrörning. Servera med havremjölk.

    Torsdag lunch 571 Kcal

    Pokébowl med kräftstjärtar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 42 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 571 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st blomkål
    • 5 msk koriander
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl isbergssallad
    • 50 g sockerärtor
    • 0.5 st mango
    • 1 st salladslök
    • 50 g sojabönor
    • 200 g kräftstjärtar
    • 3.5 msk majonnäs
    • 1 msk stark chilisås

    Gör så här

    • Riv blomkålen på ett rivjärn eller mixa i en matberedare till ett ris.
    • Lägg i en skål och blanda ner koriander, limesaft, salt och peppar.
    • Lägg strimlad sallad i botten på 2 djupa skålar.
    • Fördela riset över.
    • Skiva sockerärtor och skär mango i bitar.
    • Lägg på salladen tillsammans med salladslök, sojabönor och kräftstjärtar.
    • Toppa med chilimajonnäs och dekorera med limeklyfta och färsk koriander.
    • Dekoration: Limeklyfta och färsk koriander

    Torsdag middag 308 Kcal

    Torskgratäng med fänkål, purjo och äpple

    En stor härlig gratäng fylld med torsk, fänkål, purjolök och äpple. Denna gratäng serveras med en grönsallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 308 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 st purjolök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 st äpple
    • 2 msk mango chutney
    • 1 dl lätt créme fraiche
    Tillbehör
    • 3 dl blandsallad
    • 0.5 st citron

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg torskryggsfilén i en ugnsfast form.
    • Strö på salt och peppar.
    • Strimla purjolök, fänkål och skiva äpplet och lägg över fisken.
    • Blanda ihop mango chutney, créme fraiche, salt och peppar och häll över fisken.
    • Sätt in i ugnen i 15 minuter och servera med en grönsallad och citronklyftor.
  • Fredag frukost 298 Kcal

    Stekt ägg med champinjoner och tomat

    Enkel och snabblagad frukost! Eller behöver du en snabblagad lunch? Då kan du välja detta recept!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 298 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2.5 st champinjoner
    • 1 tsk tsk smör
    • 2 st ägg
    • 3 st cocktailtomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk majonnäs

    Gör så här

    • Dela champinjoner. Hetta upp en stekpanna med smör och knäck ner äggen.
    • Lägg champinjoner  och tomat vid sidan om. Strö på salt och peppar.
    • Låt steka några minuter och lägg upp på en tallrik.
    • Servera med en klick majonnäs.

    Fredag lunch 592 Kcal

    Kalkon med sojaspagetti

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 61 gram

    Energi: 592 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g kalkonfilé
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.33 msk curry
    • 0.33 msk oregano
    • 100 g sojaspagetti
    • 150 g broccoli
    • 50 g sparris
    • 0.25 st squash
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 50 g sojabönor
    • 0 tsk salt
    • 0 msk oregano
    • 150 g halloumi

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Skär snitt i kalkonfilén och gnid in ingefära, vitlök, curry och oregano.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn filén runt om i någon minut.
    • Strö på salt och sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Koka spagettin enligt anvisningen på paketet.
    • Skär alla grönsaker i avlånga bitar.
    • Skala och skiva löken.
    • Finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn vitlök och alla grönsaker runt om i några minuter.
    • Blanda ner sojabönspagettin och krydda med salt och oregano.
    • Häll över i en skål och håll varmt.
    • Skiva osten och bryn runt om i några minuter och lägg över sojaspagettiblandningen.
    • Skiva upp kalkonfilén och servera direkt.

    Fredag middag 569 Kcal

    Kärleksmeny - Kycklingburgare med sötpotatispommes

    En lättlagad varmrätt med kycklingburgare och sötpotatispommes som tillbehör. Denna rätt går bra att göra vegetariskt genom att byta ut kycklingburgaren mot halloumi!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 42 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 569 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Sötpotatisspommes
    • 1 st liten sötpotatis
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Kycklingburgare
    • 250 g kycklingfärs
    • 1 st ägg
    • 1 klyfta riven vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk stark chilisås
    • 1 stänk tabasco
    • 1 krm grillkrydda
    • 1 tsk olivolja
    Chilimajonnäs
    • 2 st finhackad saltgurka
    • 0.5 dl créme fraiche
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 klyfta riven vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk stark chilisås

    Gör så här

    • Tillbehör 2 portioner: sallad, morot och selleristavar, ½ hackad avokado, ½ granatäpple, ½ skivad rödlök och 1 dl rostad majs, persiljekvist
    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Skiva sötpotatis i stavar och lägg på en plåt.
    • Häll på olja och blanda runt med kryddor.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Blanda ihop alla ingredienser till Chilimajonnäsen och ställ kallt.
    • Lägg kycklingfärs i en skål och blanda ner alla ingredienser.
    • Forma till 2 biffar och stek på bägge sidor i lite olja ca 5 min per sida.
    • Lägg upp salladsblad på tallrikar, lägg grönsaksstavar bredvid.
    • Lägg på kycklingburgaren.
    • Toppa med chilimajonnäs, avokado, granatäpple, rödlök och servera med majs och sötpotatis.
  • Lördag frukost 116 Kcal

    Keso med kiwi och mango

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 116 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st mango
    • 1 st kiwi
    • 2 msk keso

    Gör så här

    • Skala och skär mango och kiwi i bitar.
    • Lägg på en tallrik och toppa med keso.

    Lördag lunch 449 Kcal

    Italiensk varm sallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 449 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 250 g champinjon
    • 1 st rödlök
    • 1 st röd paprika
    • 250.5 g cocktailtomater
    • 0.5 st squash
    • 1 msk olivolja
    • 10 st gröna oliver
    • 10 st svarta oliver
    • 0.5 paket kikärtor
    • 2 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    • 65 g ruccola
    • 150 g manchegoost
    • 100 g salami
    • 125 g parmaskinka

    Gör så här

    • Skiva och skär champinjoner i klyftor.
    • Skala och skär rödlök i skivor.
    • Skär paprika, tomater och paprika i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs upp alla grönsaker.
    • Blanda ner oliver och kikärtor tillsammans med pesto, salt och svartpeppar.
    • Lägg rucolasallad på tallrikar och lägg på de varma grönsakerna.
    • Skär tunna skivor av ost och lägg på tallriken tillsammans salami och skinka.
    • Dekorera med lite färsk oregano.

    Lördag middag 644 Kcal

    Glutenfri grönkålspizza med lök, fikon och nötter

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 69 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 644 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Pizzabotten
    • 10 g färsk jäst
    • 3 dl dl vatten
    • 3 dl dl rismjöl
    • 1.75 dl dl majsmjöl
    • 0.5 dl maizena
    • 2 msk psylliumhusk
    • 1 tsk salt
    Fyllning
    • 2.5 dl créme fraiche
    • 150 g färsk grönkål
    • 1 msk olivolja
    • 0 nypa nypa salt
    • 0.5 st rödlök
    • 1 dl blandade nötter
    • 2 st färska fikon

    Gör så här

    • Smula ner jästen i en bunke och tillsätt vatten.
    • Blanda ner alla ingredienser och forma till en lös deg.
    • Låt vila i bunken i 3 timmar med plastfolie över.
    • Sätt ugnen på 250°C.
    • Dela degen i fyra bitar och kavla ut till en pizzabotten med hjälp av lite rismjöl.
    • Lägg på en bakplåtklädd plåt.
    • Bred på creme fraiche på pizzabottnen.
    • Krama lite olivolja på grönkålen och strö på salt och lägg allt pizzan.
    • Skala och strimla löken och lägg över tillsammans med nötter.
    • Skiva fikon och lägg på pizzan.
    • Sätt in i ugnen i ca 15 minuter.

    Lördag dessert 188 Kcal

    Vit chokladkaka med körsbär

    En saftig vitchokladkaka toppad med massor av körsbär - perfekt dessert att bjuda på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 188 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 400 gram Vita bönor gram
    • 1 st banan
    • 100 g vit choklad (1 ruta)
    • 1 dl havregryn
    • 1 dl Mandelspån dl
    • 150 g körsbärstomater
    • 1 st citron
    • 0.5 dl kokosflingor

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 180°C.
    • Häll av bönor och skölj av dem.
    • Lägg bönor och banan i en matberedare och kör till en slät smet.
    • Smält choklad i vattenbad och tillsätt till smeten.
    • Vänd ner havregryn och rostade mandelspån försiktigt.
    • Smörj en liten form med smör och kokosflingor och fördela smeten i.
    • Dela körsbären i fyra delar och plocka bort kärnan.
    • Strö över de delade körsbären över kakan och grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.
    • Låt svalna och riv över lite citronzest över kakan.
  • Söndag frukost 332 Kcal

    Turkisk yoghurt med quinoamüsli med honungsrostade valnötter och blåbär

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, Quinoamüsli med honungsrostade valnötter. Receptet hittar du genom att söka på Quinoamüsli med honungsrostade valnötter i hälsobanken. Totala receptet för Quinoamüslin är 15 portioner som kan förvaras i en sluten glasburk efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 332 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 0.75 dl quinoamüsli med honungsrostade valnötter
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Häll upp turkisk yoghurt i en skål.
    • Toppa med müsli och blåbär

    Söndag lunch 251 Kcal

    Asiatiska räkor med sjögräsnudlar – 2 portioner

    Laga en kalorisnål asiatisk maträtt med massa goda smaker. Toppa sjögräsnudlarna med färsk koriander!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 251 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g räkor
    • 1 tsk rapsolja
    • 250 g frysta wokgrönsaker
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk ljus soja
    • 150 g sjögräsnudlar
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk koriander

    Gör så här

    • Tina räkorna.
    • Hetta upp en wokpanna med rapsolja och woka grönsaker tillsammans med vitlök, ingefära och chili.
    • Vänd ner räkor och tillsätt sesamolja, sweet chili, soja, salt och svartpeppar.
    • Skölj sjögräsnudlar i kallt vatten och blanda ner i wokpannan.
    • Blanda om och toppa med hackad färsk koriander.

    Söndag middag 527 Kcal

    Budget - Blomkålsgratäng med kassler

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 527 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st blomkålshuvud
    • 2 st morot
    • 500 g kassler
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 2 msk Grey Poupon Dijonsenap
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 krm provensalca örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    • 2 st ägg
    • 1 tsk tsk smör
    Topping
    • 1 kvist färsk rosmarin

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader. Skär blomkål i mindre buketter.
    • Skala och skär morötterna i bitar. Strimla hälften av kasslern i tunna strimlor.
    • Skiva den andra hälften i skivor.
    • Hetta upp en kastrull med grädde, mjölk, senap och  kryddor. Låt koka några minuter.
    • Lägg i grönsaker, strimlad kassler och riven ost i 5 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar. Dra av kastrullen och låt svalna. Knäck i äggen och rör runt.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kasslerskivorna i några minuter.
    • Häll i blandningen i en ugnsfastform och dekorera med kasslerskivor över.
    • Sätt in i ugnen i 25 min.
    • Toppa med färsk rosmarin.
Frukt/grönt
  • 200 g spenat
  • 0.3 st ananas
  • 1 st grapefrukt
  • 0.5 st selleristjälk
  • 9 tsk ingefära
  • 2 st lime
  • 6 klyfta vitlök
  • 1 st purjolök
  • 14 msk koriander
  • 3 st morot
  • 100 g sockerärtor
  • 2 msk gräslök
  • 50 g Blandad sallad
  • 250 g körsbärstomater
  • 0.5 st avokado
  • 5 st cocktailtomat
  • basilikablad
  • 0.5 st aubergine
  • 0.5 st zucchini
  • 550.5 g cocktailtomater
  • 50 g ärtskott
  • 4 st citronskiva
  • 1.5 st blomkålshuvud
  • 1.5 st mango
  • 6 st färsk jordgubbe
  • 1 st grön kiwi
  • 0.5 dl mynta (färsk)
  • 1.25 st squash
  • 65 g ruccola
  • 4 st cocktailtomater i olika färger
  • 10 cm cm purjolök
  • 1 st blomkål
  • 2 dl isbergssallad
  • 1 st salladslök
  • 0.5 st fänkål
  • 1 st äpple
  • 3 dl blandsallad
  • 1.5 st citron
  • 2.5 st champinjoner
  • 150 g broccoli
  • 50 g sparris
  • 2 st rödlök
  • 1.5 klyfta riven vitlök
  • 1 st kiwi
  • 250 g champinjon
  • 1 st röd paprika
  • 150 g färsk grönkål
  • 2 st färska fikon
  • 1 st banan
  • 1 dl blåbär
  • 0.5 st röd chili
Övrigt
  • 1 dl is
  • 1 msk soja
  • 600 g vatten
  • 1 tsk fisksås
  • 1 msk balsamico
  • 7 msk majonnäs
  • 50 g soltorkade tomater i olja
  • 0.5 dl Färska blåbär dl
  • 12 st svarta oliver
  • 1.83 msk stark chilisås
  • 2 st finhackad saltgurka
  • 10 st gröna oliver
  • 3 dl dl vatten
  • 400 gram Vita bönor gram
  • 1 dl Mandelspån dl
  • 0.75 dl quinoamüsli med honungsrostade valnötter
  • 250 g frysta wokgrönsaker
  • 1 msk sweet chilisås
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 550 g kycklingfärs
  • 11 st ägg
  • 300 g laxfilé
  • 60 g bacon
  • 150 g nötfärs
  • 1 st hel kyckling
  • 200 g kräftstjärtar
  • 300 g torskrygg
  • 300 g kalkonfilé
  • 100 g salami
  • 125 g parmaskinka
  • 200 g räkor
  • 500 g kassler
Kryddor/smaksättare
  • 3 msk ketjap manis
  • salt och vitpeppar
  • 2 msk ljus soja
  • 2 nypa chiliflakes
  • 3 tsk kycklingfond
  • 0.1 msk salladskrydda
  • salt och svartpeppar
  • 0.5 tsk torkad basilika
  • krm oregano
  • 4 msk finhackad basilika
  • finhackade örter
  • torkade örter
  • 1 msk röd pesto
  • 1.7 tsk salt
  • 0.2 tsk svartpeppar
  • 0.83 msk curry
  • 4 tsk kanel
  • 2 msk mango chutney
  • 0.33 msk oregano
  • 1 stänk tabasco
  • 1 krm grillkrydda
  • nypa salt
  • 2 msk Grey Poupon Dijonsenap
  • 1 msk sötstark senap
  • 1 krm provensalca örter
  • 1 kvist färsk rosmarin
Mejeri
  • 115 g smör
  • 75 g krämig getost
  • 4 tsk tsk smör
  • 1 dl riven peccorinoost
  • 5.5 dl grädde
  • 100 g gram philadelphiaost
  • 200 g halloumi
  • 4 dl riven ost
  • 1 dl havremjölk
  • 1 dl lätt créme fraiche
  • 3 dl créme fraiche
  • 2 msk keso
  • 150 g manchegoost
  • 10 g färsk jäst
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl mjölk
Torrvaror
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 tsk honung
  • 100 g glasnudlar
  • 2 msk mandel
  • 3.5 msk olivolja
  • 200 g bönpasta
  • 5 tsk olivolja
  • 2 dl mjöl av bovete
  • 5.5 msk psylliumhusk
  • 2.5 msk pinjenötter
  • 5 dl fiberhavregryn
  • 5 dl dinkelflingor
  • 0.5 dl linfrön
  • 2.5 msk solrosfrön
  • 1.25 msk pumpakärnor
  • 20 g kokosskivor
  • 150 g torkade äppelbitar
  • 0.5 dl torkade blåbär
  • 5 st torkade aprikoser
  • 0.5 dl torkade gojibär
  • 100 g sojabönor
  • 100 g sojaspagetti
  • 0.5 paket kikärtor
  • 2 msk grön pesto
  • 3 dl dl rismjöl
  • 1.75 dl dl majsmjöl
  • 0.5 dl maizena
  • 1 dl blandade nötter
  • 100 g vit choklad (1 ruta)
  • 1 dl havregryn
  • 0.5 dl kokosflingor
  • 1 tsk rapsolja
  • 150 g sjögräsnudlar
  • 1.25 st gul lök
  • 1 st liten sötpotatis

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!