Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 8 2025

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1416 Kcal

    • Frukost - 414 Kcal

      Spenatomelett med fetaost

    • Lunch - 458 Kcal

      Köttbullar med mozzarellasallad

    • Middag - 544 Kcal

      Kycklinggratäng med röd curry

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1414 Kcal

    • Frukost - 396 Kcal

      Havregrynsgröt med torkad frukt, kokos och blåbär

    • Lunch - 544 Kcal

      Kycklinggratäng med röd curry

    • Middag - 474 Kcal

      Stekt lax med pesto och grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1031 Kcal

    • Frukost - 183 Kcal

      Smoothie med papaya och ananas

    • Lunch - 458 Kcal

      Köttbullar med mozzarellasallad

    • Middag - 390 Kcal

      Jordärtskockssoppa med korv och morötter

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1398 Kcal

    • Frukost - 396 Kcal

      Havregrynsgröt med torkad frukt, kokos och blåbär

    • Lunch - 544 Kcal

      Kycklinggratäng med röd curry

    • Middag - 458 Kcal

      Köttbullar med mozzarellasallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1264 Kcal

    • Frukost - 378 Kcal

      Ägghack med skinka och äpple

    • Lunch - 390 Kcal

      Jordärtskockssoppa med korv och morötter

    • Middag - 496 Kcal

      Kycklinglårfilé med nudelsallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1959 Kcal

    • Frukost - 525 Kcal

      Smoothiebowl med choklad och bär

    • Lunch - 496 Kcal

      Kycklinglårfilé med nudelsallad

    • Middag - 496 Kcal

      Fisk och scampigryta med grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert - 442 Kcal

      Raw Mangocake

  • Söndag - 1316 Kcal

    • Frukost - 362 Kcal

      Bananplättar med blåbär och granatäpple

    • Lunch - 496 Kcal

      Fisk och scampigryta med grönsaker

    • Middag - 458 Kcal

      Köttbullar med mozzarellasallad

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 81.9 gram

Fett: 77.9 gram

Protein: 83.6 gram

Energi: 1399.5 kcal

  • Måndag frukost 414 Kcal

    Spenatomelett med fetaost

    En trevlig helgfrukost - omelett med spenat och fetaost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 414 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 1 dl babyspenat
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g fetaost
    • 3 st soltorkad tomat

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och fräs spenat.
    • Vispa ihop äggen med salt och peppar.
    • Häll i stekpannan och stek några minuter tills omeletten är fast men krämig på ytan.
    • Smula över fetaosten och soltorkade tomater.
    • Vik den ena halvan över den andra och lägg upp på ett fat med salladsblad under.
    • Garnera eventuellt med dill och några cocktailtomater.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 1 dl babyspenat
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g fetaost
    • 3 st soltorkad tomat

    Måndag lunch 458 Kcal

    Köttbullar med mozzarellasallad

    Goda hemmagjorda köttbullar med en fräsch sallad till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 458 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 600 g nötfärs
    • 4 msk grädde
    • 2 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 g smör
    Mozzarellasallad
    • 300 g buffelmozzarella
    • 4 msk grön pesto
    • 500 g körsbärstomater
    • 1 st rödlök
    • 100 g rucola
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skala och hacka lök oh vitlök fint.
    • Blanda köttfärs med lök, vitlök, grädde, persilja, salt och peppar.
    • Forma till köttbullar och stek runtom i en stekpanna med smör i ca 6-7 minuter. .
    • Skär mozzarellan i bitar och blanda med peston.
    • Dela tomaterna i bitar, finhacka rödlöken och blanda med mozzarellan.
    • Vänd ner ruccolan och smaka av med salt och peppar.
    • Servera köttbullarna tillsammans med salladen.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 600 g nötfärs
    • 4 msk grädde
    • 2 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 g smör
    Mozzarellasallad
    • 300 g buffelmozzarella
    • 4 msk grön pesto
    • 500 g körsbärstomater
    • 1 st rödlök
    • 100 g rucola
    • 0 salt och svartpeppar

    Måndag middag 544 Kcal

    Kycklinggratäng med röd curry

    Kycklinggratäng med smak av kokosmjölk och röd curry!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 544 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 200 g blomkål
    • 200 g broccoli
    • 2 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 400 ml kokosmjölk
    • 1 msk röd currypasta
    • 400 g kycklinglårfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1.5 dl riven ost
    Dekoration
    • 1 msk gräslök

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär blomkål och broccoli i buketter. Skala och skär morot i skivor. Skär paprika i bitar. Skala och grovhacka lök. Skala och riv vitlök och ingefära.
    • Lägg blomkål, broccoli, morot, paprika, lök, vitlök och ingefära i en kastrull. Tillsätt kokosmjölk och röd currypasta. Koka ca 10 min.
    • Skär kycklinglårfilé i bitar. Hetta upp en stekpanna med olivolja. Bryn kycklinglårfilé ett par minuter. Salta och peppra.
    • Häll grönsakerna i kokosmjölken i en ugnsfast form. Lägg kycklinglårfilé ovanpå. Strö på riven ost.
    • Ugnsbaka gratängen ca 15 min.
    • Dekorera med finhackad gräslök.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 200 g blomkål
    • 200 g broccoli
    • 2 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 400 ml kokosmjölk
    • 1 msk röd currypasta
    • 400 g kycklinglårfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1.5 dl riven ost
    Dekoration
    • 1 msk gräslök
  • Tisdag frukost 396 Kcal

    Havregrynsgröt med torkad frukt, kokos och blåbär

    Havregrynsgröt som går att variera i det oändliga!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 58 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 396 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 krm salt
    • 0.5 dl torkad papaya
    • 2 dl vatten
    • 0.5 dl blåbär
    • 1 msk kokoschips
    • 1 dl mandelmjölk

    Gör så här

    • Koka upp havregryn, salt, vatten och torkad frukt.
    • Låt sjuda 3 minuter.
    • Lägg i en skål och toppa med blåbär och kokoschips.
    • Servera med mandelmjölk.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 krm salt
    • 0.5 dl torkad papaya
    • 2 dl vatten
    • 0.5 dl blåbär
    • 1 msk kokoschips
    • 1 dl mandelmjölk

    Tisdag lunch 544 Kcal

    Kycklinggratäng med röd curry

    Kycklinggratäng med smak av kokosmjölk och röd curry!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 544 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 200 g blomkål
    • 200 g broccoli
    • 2 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 400 ml kokosmjölk
    • 1 msk röd currypasta
    • 400 g kycklinglårfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1.5 dl riven ost
    Dekoration
    • 1 msk gräslök

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär blomkål och broccoli i buketter. Skala och skär morot i skivor. Skär paprika i bitar. Skala och grovhacka lök. Skala och riv vitlök och ingefära.
    • Lägg blomkål, broccoli, morot, paprika, lök, vitlök och ingefära i en kastrull. Tillsätt kokosmjölk och röd currypasta. Koka ca 10 min.
    • Skär kycklinglårfilé i bitar. Hetta upp en stekpanna med olivolja. Bryn kycklinglårfilé ett par minuter. Salta och peppra.
    • Häll grönsakerna i kokosmjölken i en ugnsfast form. Lägg kycklinglårfilé ovanpå. Strö på riven ost.
    • Ugnsbaka gratängen ca 15 min.
    • Dekorera med finhackad gräslök.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 200 g blomkål
    • 200 g broccoli
    • 2 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 400 ml kokosmjölk
    • 1 msk röd currypasta
    • 400 g kycklinglårfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1.5 dl riven ost
    Dekoration
    • 1 msk gräslök

    Tisdag middag 474 Kcal

    Stekt lax med pesto och grönsaker

    En hälsosam måltid med lax och pesto som serveras med grönsaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 474 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 st rädisor
    • 50 g sockerärtor
    • 1 msk grön pesto
    • 2 dl blandsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Ringla olivolja över laxen med salt och peppar.
    • Ugnsbaka i mitten av ugnen i ca 20 minuter tills den är genomstekt.
    • Skölj rädisorna och skiva dem.
    • Blanda rädisor med sockerärtor och fördela på tallriken.
    • Lägg en bit lax på tallriken och fördela pesto på laxen och grönsakerna.
    • Servera med salladsblad.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 st rädisor
    • 50 g sockerärtor
    • 1 msk grön pesto
    • 2 dl blandsallad
  • Onsdag frukost 183 Kcal

    Smoothie med papaya och ananas

    En god smoothie med härlig färg och smak!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 183 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.25 st ananas
    • 0.25 st papaya
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk ingefära

    Gör så här

    • Skala och skär ananas och papaya i mindre bitar.
    • Lägg yoghurt och frukt i en mixer, pressa i lime och tillsätt ingefära.
    • Mixa till en slät smoothie och servera direkt.
    • Toppa ev. med färskriven ingefära och papayakärnor.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.25 st ananas
    • 0.25 st papaya
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk ingefära

    Onsdag lunch 458 Kcal

    Köttbullar med mozzarellasallad

    Goda hemmagjorda köttbullar med en fräsch sallad till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 458 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 600 g nötfärs
    • 4 msk grädde
    • 2 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 g smör
    Mozzarellasallad
    • 300 g buffelmozzarella
    • 4 msk grön pesto
    • 500 g körsbärstomater
    • 1 st rödlök
    • 100 g rucola
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skala och hacka lök oh vitlök fint.
    • Blanda köttfärs med lök, vitlök, grädde, persilja, salt och peppar.
    • Forma till köttbullar och stek runtom i en stekpanna med smör i ca 6-7 minuter. .
    • Skär mozzarellan i bitar och blanda med peston.
    • Dela tomaterna i bitar, finhacka rödlöken och blanda med mozzarellan.
    • Vänd ner ruccolan och smaka av med salt och peppar.
    • Servera köttbullarna tillsammans med salladen.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 600 g nötfärs
    • 4 msk grädde
    • 2 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 g smör
    Mozzarellasallad
    • 300 g buffelmozzarella
    • 4 msk grön pesto
    • 500 g körsbärstomater
    • 1 st rödlök
    • 100 g rucola
    • 0 salt och svartpeppar

    Onsdag middag 390 Kcal

    Jordärtskockssoppa med korv och morötter

    En värmande och god vardagssoppa med spännande smaker i. Toppa soppan med korv och morötter! Gör flera portioner och förvara i kylskåpet.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 42 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 390 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g jordärtskockor
    • 4 dl hönsbuljong
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk crème fraiche
    • 0 salt och vitpeppar
    Topping för 2 portioner
    • 2 st morot
    • 50 g salsiccia

    Gör så här

    • Skala och skär jordärtskockor i mindre bitar.
    • Lägg i en kastrull med olja.
    • Skala och hacka lök och vitlök och blanda ner i kastrullen.
    • Låt steka någon minut och häll på buljong.
    • Låt koka upp och sjud under svag värme i ca 20 minuter eller tills kockorna är mjuka.
    • Mixa soppan slät med en stavmixer eller i en matberedare.
    • Tillsätt créme fraiche och smaka av med salt och peppar.
    • Späd soppan med vatten om det behövs.
    • Skala och skär morötter i bitar.
    • Skiva korven.
    • Hetta uppe en stekpanna och stek morötter och korv några minuter.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med morötter och korv. 

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g jordärtskockor
    • 4 dl hönsbuljong
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk crème fraiche
    • 0 salt och vitpeppar
    Topping för 2 portioner
    • 2 st morot
    • 50 g salsiccia
  • Torsdag frukost 396 Kcal

    Havregrynsgröt med torkad frukt, kokos och blåbär

    Havregrynsgröt som går att variera i det oändliga!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 58 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 396 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 krm salt
    • 0.5 dl torkad papaya
    • 2 dl vatten
    • 0.5 dl blåbär
    • 1 msk kokoschips
    • 1 dl mandelmjölk

    Gör så här

    • Koka upp havregryn, salt, vatten och torkad frukt.
    • Låt sjuda 3 minuter.
    • Lägg i en skål och toppa med blåbär och kokoschips.
    • Servera med mandelmjölk.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 krm salt
    • 0.5 dl torkad papaya
    • 2 dl vatten
    • 0.5 dl blåbär
    • 1 msk kokoschips
    • 1 dl mandelmjölk

    Torsdag lunch 544 Kcal

    Kycklinggratäng med röd curry

    Kycklinggratäng med smak av kokosmjölk och röd curry!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 544 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 200 g blomkål
    • 200 g broccoli
    • 2 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 400 ml kokosmjölk
    • 1 msk röd currypasta
    • 400 g kycklinglårfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1.5 dl riven ost
    Dekoration
    • 1 msk gräslök

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär blomkål och broccoli i buketter. Skala och skär morot i skivor. Skär paprika i bitar. Skala och grovhacka lök. Skala och riv vitlök och ingefära.
    • Lägg blomkål, broccoli, morot, paprika, lök, vitlök och ingefära i en kastrull. Tillsätt kokosmjölk och röd currypasta. Koka ca 10 min.
    • Skär kycklinglårfilé i bitar. Hetta upp en stekpanna med olivolja. Bryn kycklinglårfilé ett par minuter. Salta och peppra.
    • Häll grönsakerna i kokosmjölken i en ugnsfast form. Lägg kycklinglårfilé ovanpå. Strö på riven ost.
    • Ugnsbaka gratängen ca 15 min.
    • Dekorera med finhackad gräslök.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 200 g blomkål
    • 200 g broccoli
    • 2 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 400 ml kokosmjölk
    • 1 msk röd currypasta
    • 400 g kycklinglårfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1.5 dl riven ost
    Dekoration
    • 1 msk gräslök

    Torsdag middag 458 Kcal

    Köttbullar med mozzarellasallad

    Goda hemmagjorda köttbullar med en fräsch sallad till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 458 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 600 g nötfärs
    • 4 msk grädde
    • 2 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 g smör
    Mozzarellasallad
    • 300 g buffelmozzarella
    • 4 msk grön pesto
    • 500 g körsbärstomater
    • 1 st rödlök
    • 100 g rucola
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skala och hacka lök oh vitlök fint.
    • Blanda köttfärs med lök, vitlök, grädde, persilja, salt och peppar.
    • Forma till köttbullar och stek runtom i en stekpanna med smör i ca 6-7 minuter. .
    • Skär mozzarellan i bitar och blanda med peston.
    • Dela tomaterna i bitar, finhacka rödlöken och blanda med mozzarellan.
    • Vänd ner ruccolan och smaka av med salt och peppar.
    • Servera köttbullarna tillsammans med salladen.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 600 g nötfärs
    • 4 msk grädde
    • 2 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 g smör
    Mozzarellasallad
    • 300 g buffelmozzarella
    • 4 msk grön pesto
    • 500 g körsbärstomater
    • 1 st rödlök
    • 100 g rucola
    • 0 salt och svartpeppar
  • Fredag frukost 378 Kcal

    Ägghack med skinka och äpple

    Frukost som även fungerar som lättare lunch!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 378 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 30 g skinka
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st äpple
    • 10 g rucola

    Gör så här

    • Koka äggen och låt dem svalna.
    • Hacka äggen och strimla skinkan. Lägg i en skål och blanda ner majonnäs, salt och peppar.
    • Skiva äpplet i tunna skivor. Servera ägghacket med rucolasallad och skivat äpple.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 30 g skinka
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st äpple
    • 10 g rucola

    Fredag lunch 390 Kcal

    Jordärtskockssoppa med korv och morötter

    En värmande och god vardagssoppa med spännande smaker i. Toppa soppan med korv och morötter! Gör flera portioner och förvara i kylskåpet.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 42 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 390 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g jordärtskockor
    • 4 dl hönsbuljong
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk crème fraiche
    • 0 salt och vitpeppar
    Topping för 2 portioner
    • 2 st morot
    • 50 g salsiccia

    Gör så här

    • Skala och skär jordärtskockor i mindre bitar.
    • Lägg i en kastrull med olja.
    • Skala och hacka lök och vitlök och blanda ner i kastrullen.
    • Låt steka någon minut och häll på buljong.
    • Låt koka upp och sjud under svag värme i ca 20 minuter eller tills kockorna är mjuka.
    • Mixa soppan slät med en stavmixer eller i en matberedare.
    • Tillsätt créme fraiche och smaka av med salt och peppar.
    • Späd soppan med vatten om det behövs.
    • Skala och skär morötter i bitar.
    • Skiva korven.
    • Hetta uppe en stekpanna och stek morötter och korv några minuter.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med morötter och korv. 

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g jordärtskockor
    • 4 dl hönsbuljong
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk crème fraiche
    • 0 salt och vitpeppar
    Topping för 2 portioner
    • 2 st morot
    • 50 g salsiccia

    Fredag middag 496 Kcal

    Kycklinglårfilé med nudelsallad

    Fräsch sallad med smak av Asien!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 41 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 42 gram

    Energi: 496 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk färsk ingefära
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    Nudlar
    • 100 g sobanudlar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk sambal oelek
    • 0.5 dl pokésås (kikkoman)
    • 1 tsk limesaft
    • 1 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 150 g sockerärtor
    • 1 st salladslök
    • 0.5 dl saltade jordnötter

    Gör så här

    • Skala och riv vitlök och blanda  ihop med riven ingefära och ketjap manis i en skål. Strö på salt och peppar på kycklingen. Blanda ner i marinaden och låt stå i 10 minuter.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek kycklingen runt om i 10 minuter på medelvärme. Koka nudlar enligt anvisningen på paketet och häll av vattnet.
    • Skala och riv vitlök och ingefära. Lägg nudlarna i en skål och blanda ner alla ingredienser till marinaden. Smaka av med salt och peppar.
    • Skala och skär morot i strimlor. Skär paprika och sockerärtor i strimlor och strimla salladslök. Blanda ner alla grönsaker i nudelsalladen.
    • Lägg kycklingen på nudelsalladen och strö på hackade jordnötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk färsk ingefära
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    Nudlar
    • 100 g sobanudlar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk sambal oelek
    • 0.5 dl pokésås (kikkoman)
    • 1 tsk limesaft
    • 1 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 150 g sockerärtor
    • 1 st salladslök
    • 0.5 dl saltade jordnötter
  • Lördag frukost 525 Kcal

    Smoothiebowl med choklad och bär

    Fräsch krämig smoothiebowl med smak av blåbär. Toppa bowlen med musli, bär, chiafrön och kakaonibs! Går bra att byta ut blåbären till tex, vinbär.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 50 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 525 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st banan
    • 1 dl blåbär (frysta)
    • 2 msk kakaopulver
    • 100 g kokosmjölk
    Topping
    • 0.5 dl Risenta granola müsli
    • 0.5 dl Bär
    • 0.5 msk chiafrön
    • 1 msk kakaonibs 

    Gör så här

    • Lägg banan, bär, kakao och kokosmjölk i en matberedare och mixa till en krämig smet.
    • Häll upp i en skål och toppa med müsli, bär, chiafrön och kakaonibs.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st banan
    • 1 dl blåbär (frysta)
    • 2 msk kakaopulver
    • 100 g kokosmjölk
    Topping
    • 0.5 dl Risenta granola müsli
    • 0.5 dl Bär
    • 0.5 msk chiafrön
    • 1 msk kakaonibs 

    Lördag lunch 496 Kcal

    Kycklinglårfilé med nudelsallad

    Fräsch sallad med smak av Asien!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 41 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 42 gram

    Energi: 496 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk färsk ingefära
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    Nudlar
    • 100 g sobanudlar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk sambal oelek
    • 0.5 dl pokésås (kikkoman)
    • 1 tsk limesaft
    • 1 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 150 g sockerärtor
    • 1 st salladslök
    • 0.5 dl saltade jordnötter

    Gör så här

    • Skala och riv vitlök och blanda  ihop med riven ingefära och ketjap manis i en skål. Strö på salt och peppar på kycklingen. Blanda ner i marinaden och låt stå i 10 minuter.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek kycklingen runt om i 10 minuter på medelvärme. Koka nudlar enligt anvisningen på paketet och häll av vattnet.
    • Skala och riv vitlök och ingefära. Lägg nudlarna i en skål och blanda ner alla ingredienser till marinaden. Smaka av med salt och peppar.
    • Skala och skär morot i strimlor. Skär paprika och sockerärtor i strimlor och strimla salladslök. Blanda ner alla grönsaker i nudelsalladen.
    • Lägg kycklingen på nudelsalladen och strö på hackade jordnötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk färsk ingefära
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    Nudlar
    • 100 g sobanudlar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk sambal oelek
    • 0.5 dl pokésås (kikkoman)
    • 1 tsk limesaft
    • 1 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 150 g sockerärtor
    • 1 st salladslök
    • 0.5 dl saltade jordnötter

    Lördag middag 496 Kcal

    Fisk och scampigryta med grönsaker

    En härlig fisk och skaldjursgryta med grönsaker och smak av vitt vin!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 496 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 125 g fryst scampi
    • 1 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st chili
    • 0 salt och svartpeppar
    • 250 g torskfile
    • 0.5 st röd paprika
    • 200 g vit sparris
    • 0.25 st squash
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 1 dl vitt vin
    • 1 dl grädde
    • 0.25 st purjolök
    • 1 msk dill

    Gör så här

    • Tina scampi och lägg i en skål.
    • Blanda ner olivolja, vitlök, chilipulver eller hackad chili,  salt och svartpeppar.
    • Låt stå i 10 minuter.
    • Skär fisken i mindre bitar.
    • Skär sparris, paprika och squash i mindre bitar.
    • Hetta upp en kastrull och lägg ner scampiblandningen.
    • Låt steka 5 minuter.
    • Smula ner en buljongtärning och häll på vin.
    • Låt puttra 5 minuter.
    • Späd med lite vatten  om det behövs.
    • Häll i grädde och lägg ner grönsakerna.
    • Tillsätt fisken och sänk värmen.
    • Låt sjuda några minuter och lägg ner purjolök och dill.
    • Servera i djupa skålar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 125 g fryst scampi
    • 1 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st chili
    • 0 salt och svartpeppar
    • 250 g torskfile
    • 0.5 st röd paprika
    • 200 g vit sparris
    • 0.25 st squash
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 1 dl vitt vin
    • 1 dl grädde
    • 0.25 st purjolök
    • 1 msk dill

    Lördag dessert 442 Kcal

    Raw Mangocake

    En krämig raw tårta med smak av mango!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 42 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 442 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    Botten
    • 1 dl bovete
    • 2 dl valnötter
    • 10 st dadlar (färska)
    • 2 msk agavesirap
    Mangocréme
    • 2 st mango
    • 4 dl cashewnötter
    • 0.5 tsk gurkmeja
    • 4 msk agavesirap
    • 2 msk kokosolja
    Topping
    • 1 st mango
    • 100 g färska blåbär
    • 0.25 dl frystorkade blåbär

    Gör så här

    • Lägg bovete i vatten i 8 timmar eller över natten.
    • Blötlägg cashewnötter lika länge.
    • Häll av och skölj noggrant.
    • Låt torka något.
    • Lägg bovete, valnötter, dadlar och agavesirap i en matberedare och mixa till en grov smet.
    • Bred ut smeten i en springform och sätt in i frysen.
    • Gör mangocrémen genom att skära mango i bitar och lägg i en matberedare tillsammans med cashewnötter, gurkmeja, agavesirap och kokosolja.
    • Mixa till en jämn créme och bred över kakbottnen.
    • Sätt in i frysen i ca 2-3 timmar innan servering.
    • Toppa med färska mangokulor, blåbär och frystorkade blåbär.

    Ingredienser

    8 portioner

    Botten
    • 1 dl bovete
    • 2 dl valnötter
    • 10 st dadlar (färska)
    • 2 msk agavesirap
    Mangocréme
    • 2 st mango
    • 4 dl cashewnötter
    • 0.5 tsk gurkmeja
    • 4 msk agavesirap
    • 2 msk kokosolja
    Topping
    • 1 st mango
    • 100 g färska blåbär
    • 0.25 dl frystorkade blåbär
  • Söndag frukost 362 Kcal

    Bananplättar med blåbär och granatäpple

    Bananplättar är en frukostfavorit som blir extra god med blåbär och granatäpplekärnor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 362 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 0.2 st granatäpple
    • 0.5 dl blåbär

    Gör så här

    • Mosa bananen i en skål. Knäck i äggen och blanda om. Hetta upp en stekpanna med smör.
    • Klicka ut små plättar och stek några minuter på varje sida.
    • Gröp ur 0,5 dl granatäpplekärnor. Servera plättarna tillsammans med blåbär och granatäpple.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 0.2 st granatäpple
    • 0.5 dl blåbär

    Söndag lunch 496 Kcal

    Fisk och scampigryta med grönsaker

    En härlig fisk och skaldjursgryta med grönsaker och smak av vitt vin!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 496 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 125 g fryst scampi
    • 1 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st chili
    • 0 salt och svartpeppar
    • 250 g torskfile
    • 0.5 st röd paprika
    • 200 g vit sparris
    • 0.25 st squash
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 1 dl vitt vin
    • 1 dl grädde
    • 0.25 st purjolök
    • 1 msk dill

    Gör så här

    • Tina scampi och lägg i en skål.
    • Blanda ner olivolja, vitlök, chilipulver eller hackad chili,  salt och svartpeppar.
    • Låt stå i 10 minuter.
    • Skär fisken i mindre bitar.
    • Skär sparris, paprika och squash i mindre bitar.
    • Hetta upp en kastrull och lägg ner scampiblandningen.
    • Låt steka 5 minuter.
    • Smula ner en buljongtärning och häll på vin.
    • Låt puttra 5 minuter.
    • Späd med lite vatten  om det behövs.
    • Häll i grädde och lägg ner grönsakerna.
    • Tillsätt fisken och sänk värmen.
    • Låt sjuda några minuter och lägg ner purjolök och dill.
    • Servera i djupa skålar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 125 g fryst scampi
    • 1 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st chili
    • 0 salt och svartpeppar
    • 250 g torskfile
    • 0.5 st röd paprika
    • 200 g vit sparris
    • 0.25 st squash
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 1 dl vitt vin
    • 1 dl grädde
    • 0.25 st purjolök
    • 1 msk dill

    Söndag middag 458 Kcal

    Köttbullar med mozzarellasallad

    Goda hemmagjorda köttbullar med en fräsch sallad till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 458 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 600 g nötfärs
    • 4 msk grädde
    • 2 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 g smör
    Mozzarellasallad
    • 300 g buffelmozzarella
    • 4 msk grön pesto
    • 500 g körsbärstomater
    • 1 st rödlök
    • 100 g rucola
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skala och hacka lök oh vitlök fint.
    • Blanda köttfärs med lök, vitlök, grädde, persilja, salt och peppar.
    • Forma till köttbullar och stek runtom i en stekpanna med smör i ca 6-7 minuter. .
    • Skär mozzarellan i bitar och blanda med peston.
    • Dela tomaterna i bitar, finhacka rödlöken och blanda med mozzarellan.
    • Vänd ner ruccolan och smaka av med salt och peppar.
    • Servera köttbullarna tillsammans med salladen.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 600 g nötfärs
    • 4 msk grädde
    • 2 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 g smör
    Mozzarellasallad
    • 300 g buffelmozzarella
    • 4 msk grön pesto
    • 500 g körsbärstomater
    • 1 st rödlök
    • 100 g rucola
    • 0 salt och svartpeppar
Mejeri
  • 42 tsk smör
  • 50 g fetaost
  • 18 msk grädde
  • 1200 g buffelmozzarella
  • 4.5 dl riven ost
  • 2 dl mandelmjölk
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 4 msk crème fraiche
Frukt/grönt
  • 1 dl babyspenat
  • 6.5 st gul lök
  • 14 klyfta vitlök
  • 2000 g körsbärstomater
  • 4 st rödlök
  • 410 g rucola
  • 600 g blomkål
  • 600 g broccoli
  • 12 st morot
  • 2.5 st paprika
  • 8 tsk färsk ingefära
  • 1.5 dl blåbär
  • 5 st rädisor
  • 350 g sockerärtor
  • 2 dl blandsallad
  • 0.25 st ananas
  • 0.25 st papaya
  • 0.5 st lime
  • 1 tsk ingefära
  • 0.5 st äpple
  • 2 tsk limesaft
  • 2 st salladslök
  • 2 st banan
  • 1 dl blåbär (frysta)
  • 2 st chili
  • 1 st röd paprika
  • 400 g vit sparris
  • 0.5 st squash
  • 0.5 st purjolök
  • 10 st dadlar (färska)
  • 3 st mango
  • 100 g färska blåbär
  • 0.2 st granatäpple
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 6 st ägg
  • 2400 g nötfärs
  • 1800 g kycklinglårfilé
  • 150 g laxfilé
  • 100 g salsiccia
  • 30 g skinka
  • 250 g fryst scampi
  • 500 g torskfile
Övrigt
  • 3 st soltorkad tomat
  • 500 g jordärtskockor
  • 1 msk majonnäs
  • 0.5 dl Bär
  • 2 dl vitt vin
  • 1 dl bovete
Kryddor/smaksättare
  • 8 msk bladpersilja
  • 17 msk grön pesto
  • 3 msk röd currypasta
  • 3 msk gräslök
  • 2 krm salt
  • 8 dl hönsbuljong
  • 1 msk ketjap manis
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 dl pokésås (kikkoman)
  • 2 tärning fiskbuljong
  • 2 msk dill
  • 0.5 tsk gurkmeja
Torrvaror
  • 1300 ml kokosmjölk
  • 9.5 tsk olivolja
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl torkad papaya
  • 2 msk kokoschips
  • 200 g sobanudlar
  • 1 dl saltade jordnötter
  • 2 msk kakaopulver
  • 0.5 dl Risenta granola müsli
  • 0.5 msk chiafrön
  • 1 msk kakaonibs 
  • 2 dl valnötter
  • 6 msk agavesirap
  • 4 dl cashewnötter
  • 2 msk kokosolja
  • 0.25 dl frystorkade blåbär

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!