Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 8 2024

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 75.8 gram

Fett: 74.7 gram

Protein: 81.9 gram

Energi: 1330.8 kcal

  • Måndag frukost 276 Kcal

    Keso med päron och valnötter

    En fräsch skål med keso, päronbitar och lite valnötter.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 276 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g keso
    • 0.5 st päron
    • 2 msk valnötter

    Gör så här

    • Lägg keso på ett fat.
    • Skär päronet i mindre bitar och lägg över keson.
    • Toppa med valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g keso
    • 0.5 st päron
    • 2 msk valnötter

    Måndag lunch 485 Kcal

    Rödbetsquinoa med fetaost

    En god och mättande vegetarisk sallad smaksatt med rödvinsvinäger och persilja!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 49 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 485 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl quinoa
    • 2 st kokta rödbetor
    • 50 g sojabönor
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk rödvinsvinäger
    • 1 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl rucola
    • 100 g fetaost
    • 5 st pekannötter
    Dekoration
    • 0.5 kvist färsk persilja
    • 0.25 st grapefrukt

    Gör så här

    • Koka quinoa enligt anvisningen på paketet, ca 13 minuter.
    • Skär rödbetorna i små tärningar och lägg i en skål.
    • Blanda ner quinoa, sojabönor, olja, vinäger och persilja.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela rucolasallad på tallrikar och lägg på rödbetsquinoan.
    • Lägg på osten och toppa med nötter.
    • Dekorera med persilja och grapefrukt.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl quinoa
    • 2 st kokta rödbetor
    • 50 g sojabönor
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk rödvinsvinäger
    • 1 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl rucola
    • 100 g fetaost
    • 5 st pekannötter
    Dekoration
    • 0.5 kvist färsk persilja
    • 0.25 st grapefrukt

    Måndag middag 663 Kcal

    Champinjonsoppa med prinskorv

    Laga en varm och gräddig champinjonsoppa toppat med skivade prinskorvar på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 49 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 663 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 250 g champinjon
    • 350 g prinskorv med hög kötthalt
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 st gul lök
    • 2 dl purjolök
    • 5 tsk kycklingfond
    • 6 dl vatten
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 400 g kikärter
    Topping
    • 5 st champinjoner
    • 4 st prinskorv

    Gör så här

    • Skiva champinjoner och prinskorv i skivor och stek i olivolja i en kastrull.
    • Spara undan lite i en skål till topping.
    • Skala och hacka gul lök och lägg blanda ner i kastrullen tillsammans med purjolök.
    • Tillsätt kycklingfond, vatten och grädde och smaka av med salt och peppar.
    • Låt koka upp och stå och sjud 10 minuter. 
    • Häll av kikärtorna i ett durkslag och spola dem under kallt vatten.
    • Låt dem rinna av och tillsätt i soppan.
    • Servera i skålar och toppa med lite stekta champinjoner och korv.

     

    Ingredienser

    4 portioner

    • 250 g champinjon
    • 350 g prinskorv med hög kötthalt
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 st gul lök
    • 2 dl purjolök
    • 5 tsk kycklingfond
    • 6 dl vatten
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 400 g kikärter
    Topping
    • 5 st champinjoner
    • 4 st prinskorv
  • Tisdag frukost 215 Kcal

    Apelsin och morotsmoothie

    En härlig och uppfriskande smoothie med smak av apelsin och morot!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 43 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 215 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st apelsin
    • 1 st morot
    • 0.5 st äpple
    • 0.25 tsk ingefära
    • 5 g gurkmeja (färsk)
    • 4 st isbitar
    • 1 dl vatten

    Gör så här

    • Skala apelsin och morot och skär i mindre bitar.
    • Lägg i en höghastighetsblender.
    • Skär äpplet i bitar och lägg ner tillsammans med skalad ingefära och gurkmeja.
    • Mixa till en jämn massa och häll på vatten till en bra konsistens.
    • Fyll på med is och servera.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st apelsin
    • 1 st morot
    • 0.5 st äpple
    • 0.25 tsk ingefära
    • 5 g gurkmeja (färsk)
    • 4 st isbitar
    • 1 dl vatten

    Tisdag lunch 663 Kcal

    Champinjonsoppa med prinskorv

    Laga en varm och gräddig champinjonsoppa toppat med skivade prinskorvar på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 49 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 663 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 250 g champinjon
    • 350 g prinskorv med hög kötthalt
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 st gul lök
    • 2 dl purjolök
    • 5 tsk kycklingfond
    • 6 dl vatten
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 400 g kikärter
    Topping
    • 5 st champinjoner
    • 4 st prinskorv

    Gör så här

    • Skiva champinjoner och prinskorv i skivor och stek i olivolja i en kastrull.
    • Spara undan lite i en skål till topping.
    • Skala och hacka gul lök och lägg blanda ner i kastrullen tillsammans med purjolök.
    • Tillsätt kycklingfond, vatten och grädde och smaka av med salt och peppar.
    • Låt koka upp och stå och sjud 10 minuter. 
    • Häll av kikärtorna i ett durkslag och spola dem under kallt vatten.
    • Låt dem rinna av och tillsätt i soppan.
    • Servera i skålar och toppa med lite stekta champinjoner och korv.

     

    Ingredienser

    4 portioner

    • 250 g champinjon
    • 350 g prinskorv med hög kötthalt
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 st gul lök
    • 2 dl purjolök
    • 5 tsk kycklingfond
    • 6 dl vatten
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 400 g kikärter
    Topping
    • 5 st champinjoner
    • 4 st prinskorv

    Tisdag middag 472 Kcal

    Ugnsbakad lax med dillmarinerade grönsaker

    Perfekt lördagsmiddag att bjuda sina vänner på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 472 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0.2 st citron
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st fänkål
    • 1 st morot
    • 0.5 st gurka
    • 5 msk dill
    • 1 msk flytande honung
    • 1 msk vitvinsvinäger
    • 2 msk vatten
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 1 dl salladslök
    • 2 msk mango chutney
    • 2 msk gräddfil

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader och lägg laxfiléerna på en ugnsplåt.
    • Skiva citronskivor och pressa den resterande saften över fisken.
    • Strö på salt och peppar och sätt in i ugnen i ca 15-20 min.
    • Skär fänkål, morot och gurka tunt med en mandolin eller med en vass kniv.
    • Blanda ihop dill, honung, vinäger och vatten i en skål.
    • Lägg ner grönsakerna och blanda om.
    • Blanda ihop räkor, salladslök, mango chutney och gräddfil i en skål.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Lägg upp grönsaker på en tallrik och lägg på en laxfilé.
    • Toppa med mango chutneysåsen och dekorera med en dillkvist och citronskiva.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0.2 st citron
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st fänkål
    • 1 st morot
    • 0.5 st gurka
    • 5 msk dill
    • 1 msk flytande honung
    • 1 msk vitvinsvinäger
    • 2 msk vatten
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 1 dl salladslök
    • 2 msk mango chutney
    • 2 msk gräddfil
  • Onsdag frukost 232 Kcal

    Kokt ägg med kaviar

    Ägg med kaviar, enkelt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 232 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk kaviar

    Gör så här

    • Koka äggen.
    • Servera med kaviar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk kaviar

    Onsdag lunch 485 Kcal

    Rödbetsquinoa med fetaost

    En god och mättande vegetarisk sallad smaksatt med rödvinsvinäger och persilja!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 49 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 485 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl quinoa
    • 2 st kokta rödbetor
    • 50 g sojabönor
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk rödvinsvinäger
    • 1 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl rucola
    • 100 g fetaost
    • 5 st pekannötter
    Dekoration
    • 0.5 kvist färsk persilja
    • 0.25 st grapefrukt

    Gör så här

    • Koka quinoa enligt anvisningen på paketet, ca 13 minuter.
    • Skär rödbetorna i små tärningar och lägg i en skål.
    • Blanda ner quinoa, sojabönor, olja, vinäger och persilja.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela rucolasallad på tallrikar och lägg på rödbetsquinoan.
    • Lägg på osten och toppa med nötter.
    • Dekorera med persilja och grapefrukt.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl quinoa
    • 2 st kokta rödbetor
    • 50 g sojabönor
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk rödvinsvinäger
    • 1 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl rucola
    • 100 g fetaost
    • 5 st pekannötter
    Dekoration
    • 0.5 kvist färsk persilja
    • 0.25 st grapefrukt

    Onsdag middag 472 Kcal

    Ugnsbakad lax med dillmarinerade grönsaker

    Perfekt lördagsmiddag att bjuda sina vänner på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 472 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0.2 st citron
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st fänkål
    • 1 st morot
    • 0.5 st gurka
    • 5 msk dill
    • 1 msk flytande honung
    • 1 msk vitvinsvinäger
    • 2 msk vatten
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 1 dl salladslök
    • 2 msk mango chutney
    • 2 msk gräddfil

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader och lägg laxfiléerna på en ugnsplåt.
    • Skiva citronskivor och pressa den resterande saften över fisken.
    • Strö på salt och peppar och sätt in i ugnen i ca 15-20 min.
    • Skär fänkål, morot och gurka tunt med en mandolin eller med en vass kniv.
    • Blanda ihop dill, honung, vinäger och vatten i en skål.
    • Lägg ner grönsakerna och blanda om.
    • Blanda ihop räkor, salladslök, mango chutney och gräddfil i en skål.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Lägg upp grönsaker på en tallrik och lägg på en laxfilé.
    • Toppa med mango chutneysåsen och dekorera med en dillkvist och citronskiva.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0.2 st citron
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st fänkål
    • 1 st morot
    • 0.5 st gurka
    • 5 msk dill
    • 1 msk flytande honung
    • 1 msk vitvinsvinäger
    • 2 msk vatten
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 1 dl salladslök
    • 2 msk mango chutney
    • 2 msk gräddfil
  • Torsdag frukost 276 Kcal

    Keso med päron och valnötter

    En fräsch skål med keso, päronbitar och lite valnötter.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 276 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g keso
    • 0.5 st päron
    • 2 msk valnötter

    Gör så här

    • Lägg keso på ett fat.
    • Skär päronet i mindre bitar och lägg över keson.
    • Toppa med valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g keso
    • 0.5 st päron
    • 2 msk valnötter

    Torsdag lunch 663 Kcal

    Champinjonsoppa med prinskorv

    Laga en varm och gräddig champinjonsoppa toppat med skivade prinskorvar på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 49 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 663 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 250 g champinjon
    • 350 g prinskorv med hög kötthalt
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 st gul lök
    • 2 dl purjolök
    • 5 tsk kycklingfond
    • 6 dl vatten
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 400 g kikärter
    Topping
    • 5 st champinjoner
    • 4 st prinskorv

    Gör så här

    • Skiva champinjoner och prinskorv i skivor och stek i olivolja i en kastrull.
    • Spara undan lite i en skål till topping.
    • Skala och hacka gul lök och lägg blanda ner i kastrullen tillsammans med purjolök.
    • Tillsätt kycklingfond, vatten och grädde och smaka av med salt och peppar.
    • Låt koka upp och stå och sjud 10 minuter. 
    • Häll av kikärtorna i ett durkslag och spola dem under kallt vatten.
    • Låt dem rinna av och tillsätt i soppan.
    • Servera i skålar och toppa med lite stekta champinjoner och korv.

     

    Ingredienser

    4 portioner

    • 250 g champinjon
    • 350 g prinskorv med hög kötthalt
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 st gul lök
    • 2 dl purjolök
    • 5 tsk kycklingfond
    • 6 dl vatten
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 400 g kikärter
    Topping
    • 5 st champinjoner
    • 4 st prinskorv

    Torsdag middag 383 Kcal

    Kyckling Pad thai med wokgrönsaker

    En klassisk thailändsk rätt, den här gången utan nudlar. Spara tid genom att köpa färdig padthai-sås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 383 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g kycklingfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 200 g frysta wokgrönsaker
    • 1 st ägg
    • 0.25 st vitkål
    • 1 förp pad thaisås
    • 60 g jordnötter
    • 1 st lime
    • 1 st salladslök

    Gör så här

    • Strimla kycklingfiléerna i bitar och salta och peppra.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingbitarna tills de får färg.
    • Lägg upp kycklingen på ett fat.
    • Woka grönsakerna i ett par minuter och knäck i ägget i mitten av pannan.
    • Strö på lite salt och låt ägget stelna.
    • Blanda ihop grönsakerna och ägget och tillsätt kycklingbitarna igen.
    • Strimla vitkålen och stek ytterligare någon minut.
    • Häll på pad thaisåsen och blanda.
    • Grovhacka jordnötterna och torrosta dem i en stekpanna tills de får färg.
    • Skär limen i klyftor.
    • Fördela kycklingwoken på tallrikar och servera med jordnötter, limeklyftor och salladslök.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g kycklingfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 200 g frysta wokgrönsaker
    • 1 st ägg
    • 0.25 st vitkål
    • 1 förp pad thaisås
    • 60 g jordnötter
    • 1 st lime
    • 1 st salladslök
  • Fredag frukost 215 Kcal

    Apelsin och morotsmoothie

    En härlig och uppfriskande smoothie med smak av apelsin och morot!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 43 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 215 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st apelsin
    • 1 st morot
    • 0.5 st äpple
    • 0.25 tsk ingefära
    • 5 g gurkmeja (färsk)
    • 4 st isbitar
    • 1 dl vatten

    Gör så här

    • Skala apelsin och morot och skär i mindre bitar.
    • Lägg i en höghastighetsblender.
    • Skär äpplet i bitar och lägg ner tillsammans med skalad ingefära och gurkmeja.
    • Mixa till en jämn massa och häll på vatten till en bra konsistens.
    • Fyll på med is och servera.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st apelsin
    • 1 st morot
    • 0.5 st äpple
    • 0.25 tsk ingefära
    • 5 g gurkmeja (färsk)
    • 4 st isbitar
    • 1 dl vatten

    Fredag lunch 383 Kcal

    Kyckling Pad thai med wokgrönsaker

    En klassisk thailändsk rätt, den här gången utan nudlar. Spara tid genom att köpa färdig padthai-sås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 383 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g kycklingfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 200 g frysta wokgrönsaker
    • 1 st ägg
    • 0.25 st vitkål
    • 1 förp pad thaisås
    • 60 g jordnötter
    • 1 st lime
    • 1 st salladslök

    Gör så här

    • Strimla kycklingfiléerna i bitar och salta och peppra.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingbitarna tills de får färg.
    • Lägg upp kycklingen på ett fat.
    • Woka grönsakerna i ett par minuter och knäck i ägget i mitten av pannan.
    • Strö på lite salt och låt ägget stelna.
    • Blanda ihop grönsakerna och ägget och tillsätt kycklingbitarna igen.
    • Strimla vitkålen och stek ytterligare någon minut.
    • Häll på pad thaisåsen och blanda.
    • Grovhacka jordnötterna och torrosta dem i en stekpanna tills de får färg.
    • Skär limen i klyftor.
    • Fördela kycklingwoken på tallrikar och servera med jordnötter, limeklyftor och salladslök.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g kycklingfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 200 g frysta wokgrönsaker
    • 1 st ägg
    • 0.25 st vitkål
    • 1 förp pad thaisås
    • 60 g jordnötter
    • 1 st lime
    • 1 st salladslök

    Fredag middag 737 Kcal

    Dubbelburgare á la greque

    Två skivor burgare på salladsblad och toppa med bland annat avokado, pinjenötter och fetaost. En riktigt trevlig och fräsch lunch att äta ute i solen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 60 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 737 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st rödlök
    • 2 st salladsblad
    • 0.5 st avokado
    • 5 st gröna oliver
    • 125 g cocktailtomater
    • 25 g fetaost
    • 0.5 msk pinjenötter
    • 200 g hamburgare
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Stek burgarna i en stekpanna med smör tills de är genomstekta.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Skala och skiva rödlöken och stek den tills den får färg.
    • Fördela salladen på en tallrik.
    • Skär avokadon och fördela den på salladen tillsammans med oliver.
    • Dela tomater och rosta pinjenötter.
    • Stek burgarna i en stekpanna med smör tills de är genomstekta. 
    • Krydda med salt och peppar.
    • Lägg en hamburgare på salladen och toppa med tomat, feta, pinjenötter och den stekta löken.
    • Lägg en hamburgare över och toppa med samma saker igen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st rödlök
    • 2 st salladsblad
    • 0.5 st avokado
    • 5 st gröna oliver
    • 125 g cocktailtomater
    • 25 g fetaost
    • 0.5 msk pinjenötter
    • 200 g hamburgare
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
  • Lördag frukost 480 Kcal

    Omelett med feta och grapefrukt

    Trött på din vanliga omelett? Lyxa till omeletten med fetaost, bacon och grapefrukt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 480 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva bacon
    • 25 g fetaost
    • 1 st grapefrukt

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, salt och peppar i en skål.
    • Strimla bacon.
    • Hetta upp en stekpanna med smör bryn bacon i någon minut.
    • Häll på äggsmeten och stek några sekunder.
    • Smula över fetaost och lägg på grapefruktsfiléer.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva bacon
    • 25 g fetaost
    • 1 st grapefrukt

    Lördag lunch 663 Kcal

    Champinjonsoppa med prinskorv

    Laga en varm och gräddig champinjonsoppa toppat med skivade prinskorvar på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 49 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 663 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 250 g champinjon
    • 350 g prinskorv med hög kötthalt
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 st gul lök
    • 2 dl purjolök
    • 5 tsk kycklingfond
    • 6 dl vatten
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 400 g kikärter
    Topping
    • 5 st champinjoner
    • 4 st prinskorv

    Gör så här

    • Skiva champinjoner och prinskorv i skivor och stek i olivolja i en kastrull.
    • Spara undan lite i en skål till topping.
    • Skala och hacka gul lök och lägg blanda ner i kastrullen tillsammans med purjolök.
    • Tillsätt kycklingfond, vatten och grädde och smaka av med salt och peppar.
    • Låt koka upp och stå och sjud 10 minuter. 
    • Häll av kikärtorna i ett durkslag och spola dem under kallt vatten.
    • Låt dem rinna av och tillsätt i soppan.
    • Servera i skålar och toppa med lite stekta champinjoner och korv.

     

    Ingredienser

    4 portioner

    • 250 g champinjon
    • 350 g prinskorv med hög kötthalt
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 st gul lök
    • 2 dl purjolök
    • 5 tsk kycklingfond
    • 6 dl vatten
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 400 g kikärter
    Topping
    • 5 st champinjoner
    • 4 st prinskorv

    Lördag middag 296 Kcal

    Het lövbiff teriyaki

    Lövbiff med asiatiska smaker och hetta!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 296 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lövbiff
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st morot
    • 100 g haricots verts
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk riven ingefära
    • 1 tsk sambal oelek
    • 0.5 dl teriyakisås
    • 0.5 st röd paprika
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Strimla lövbiffen.
    • Skala och riv vitlök fint.
    • Blanda vitlök med den strimlade lövbiffen och strö på salt och peppar.
    • Skala och strimla lök.
    • Skala och strimla morot.
    • Strimla paprika.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner lövbiff, lök och grönsaker.
    • Blanda ner sambal och teriyakisås.
    • Låt steka några minuter och smaka av med salt och peppar.
    • Dekorera med färsk koriander

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lövbiff
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st morot
    • 100 g haricots verts
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk riven ingefära
    • 1 tsk sambal oelek
    • 0.5 dl teriyakisås
    • 0.5 st röd paprika
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander

    Lördag dessert 302 Kcal

    Jordgubbskaka

    En saftig jordgubbskaka som kan antingen serveras med vispgrädde eller vaniljsås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 302 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 1 st ägg
    • 1 dl sukrin melis
    • 1 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl kokosmjöl
    • 1 msk maizena
    • 50 g smör
    • 15 st färsk jordgubbe
    • 1 msk sukrin melis
    Till servering
    • 2 dl vispad grädde

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser och häll i en bakplåtspappersklädd brödform.
    • Tryck ner jordgubbarna i smeten.
    • Grädda i 200°, 30 min.
    • Låt svalna och pudra över sukrin melis.
    • Servera med vispad grädde.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 1 st ägg
    • 1 dl sukrin melis
    • 1 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl kokosmjöl
    • 1 msk maizena
    • 50 g smör
    • 15 st färsk jordgubbe
    • 1 msk sukrin melis
    Till servering
    • 2 dl vispad grädde
  • Söndag frukost 276 Kcal

    Keso med päron och valnötter

    En fräsch skål med keso, päronbitar och lite valnötter.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 276 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g keso
    • 0.5 st päron
    • 2 msk valnötter

    Gör så här

    • Lägg keso på ett fat.
    • Skär päronet i mindre bitar och lägg över keson.
    • Toppa med valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g keso
    • 0.5 st päron
    • 2 msk valnötter

    Söndag lunch 296 Kcal

    Het lövbiff teriyaki

    Lövbiff med asiatiska smaker och hetta!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 296 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lövbiff
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st morot
    • 100 g haricots verts
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk riven ingefära
    • 1 tsk sambal oelek
    • 0.5 dl teriyakisås
    • 0.5 st röd paprika
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Strimla lövbiffen.
    • Skala och riv vitlök fint.
    • Blanda vitlök med den strimlade lövbiffen och strö på salt och peppar.
    • Skala och strimla lök.
    • Skala och strimla morot.
    • Strimla paprika.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner lövbiff, lök och grönsaker.
    • Blanda ner sambal och teriyakisås.
    • Låt steka några minuter och smaka av med salt och peppar.
    • Dekorera med färsk koriander

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lövbiff
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st morot
    • 100 g haricots verts
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk riven ingefära
    • 1 tsk sambal oelek
    • 0.5 dl teriyakisås
    • 0.5 st röd paprika
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander

    Söndag middag 383 Kcal

    Kyckling Pad thai med wokgrönsaker

    En klassisk thailändsk rätt, den här gången utan nudlar. Spara tid genom att köpa färdig padthai-sås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 383 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g kycklingfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 200 g frysta wokgrönsaker
    • 1 st ägg
    • 0.25 st vitkål
    • 1 förp pad thaisås
    • 60 g jordnötter
    • 1 st lime
    • 1 st salladslök

    Gör så här

    • Strimla kycklingfiléerna i bitar och salta och peppra.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingbitarna tills de får färg.
    • Lägg upp kycklingen på ett fat.
    • Woka grönsakerna i ett par minuter och knäck i ägget i mitten av pannan.
    • Strö på lite salt och låt ägget stelna.
    • Blanda ihop grönsakerna och ägget och tillsätt kycklingbitarna igen.
    • Strimla vitkålen och stek ytterligare någon minut.
    • Häll på pad thaisåsen och blanda.
    • Grovhacka jordnötterna och torrosta dem i en stekpanna tills de får färg.
    • Skär limen i klyftor.
    • Fördela kycklingwoken på tallrikar och servera med jordnötter, limeklyftor och salladslök.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g kycklingfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 200 g frysta wokgrönsaker
    • 1 st ägg
    • 0.25 st vitkål
    • 1 förp pad thaisås
    • 60 g jordnötter
    • 1 st lime
    • 1 st salladslök
Mejeri
  • 450 g keso
  • 250 g fetaost
  • 8 dl grädde
  • 4 msk gräddfil
  • 52 tsk smör
  • 2 dl vispad grädde
Frukt/grönt
  • 1.5 st päron
  • 4 st kokta rödbetor
  • 2 dl rucola
  • 1.5 st grapefrukt
  • 1000 g champinjon
  • 5 st gul lök
  • 8 dl purjolök
  • 20 st champinjoner
  • 2 st apelsin
  • 6 st morot
  • 1 st äpple
  • 0.5 tsk ingefära
  • 10 g gurkmeja (färsk)
  • 0.4 st citron
  • 2 st fänkål
  • 1 st gurka
  • 5 dl salladslök
  • 600 g frysta wokgrönsaker
  • 0.75 st vitkål
  • 3 st lime
  • 0.25 st rödlök
  • 2 st salladsblad
  • 0.5 st avokado
  • 125 g cocktailtomater
  • 2 klyfta vitlök
  • 200 g haricots verts
  • 2 tsk riven ingefära
  • 1 st röd paprika
  • 15 st färsk jordgubbe
Torrvaror
  • 6 msk valnötter
  • 2 dl quinoa
  • 100 g sojabönor
  • 4 tsk olivolja
  • 10 st pekannötter
  • 2 msk flytande honung
  • 11 tsk rapsolja
  • 180 g jordnötter
  • 0.5 msk pinjenötter
  • 2 dl sukrin melis
  • 1 dl mandelmjöl
  • 0.5 dl kokosmjöl
Kryddor/smaksättare
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk persilja
  • 1 kvist färsk persilja
  • 20 tsk kycklingfond
  • 10 msk dill
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 4 msk mango chutney
  • 3 förp pad thaisås
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 dl teriyakisås
  • 2 msk färsk koriander
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 1400 g prinskorv med hög kötthalt
  • 16 st prinskorv
  • 600 g laxfilé
  • 2 dl handskalade räkor i lag
  • 8 st ägg
  • 1 msk kaviar
  • 2100 g kycklingfilé
  • 200 g hamburgare
  • 2 skiva bacon
  • 600 g lövbiff
Övrigt
  • 1600 g kikärter
  • 8 st isbitar
  • 5 st gröna oliver
  • 1 msk maizena

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!