Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 8 2024

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 66.5 gram

Fett: 76.8 gram

Protein: 65.9 gram

Energi: 1246.9 kcal

  • Måndag frukost 276 Kcal

    Keso med päron och valnötter

    En fräsch skål med keso, päronbitar och lite valnötter.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 276 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g keso
    • 0.5 st päron
    • 2 msk valnötter

    Gör så här

    • Lägg keso på ett fat.
    • Skär päronet i mindre bitar och lägg över keson.
    • Toppa med valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g keso
    • 0.5 st päron
    • 2 msk valnötter

    Måndag lunch 485 Kcal

    Rödbetsquinoa med fetaost

    En god och mättande vegetarisk sallad smaksatt med rödvinsvinäger och persilja!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 49 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 485 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl quinoa
    • 2 st kokta rödbetor
    • 50 g sojabönor
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk rödvinsvinäger
    • 1 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl rucola
    • 100 g fetaost
    • 5 st pekannötter
    Dekoration
    • 0.5 kvist färsk persilja
    • 0.25 st grapefrukt

    Gör så här

    • Koka quinoa enligt anvisningen på paketet, ca 13 minuter.
    • Skär rödbetorna i små tärningar och lägg i en skål.
    • Blanda ner quinoa, sojabönor, olja, vinäger och persilja.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela rucolasallad på tallrikar och lägg på rödbetsquinoan.
    • Lägg på osten och toppa med nötter.
    • Dekorera med persilja och grapefrukt.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl quinoa
    • 2 st kokta rödbetor
    • 50 g sojabönor
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk rödvinsvinäger
    • 1 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl rucola
    • 100 g fetaost
    • 5 st pekannötter
    Dekoration
    • 0.5 kvist färsk persilja
    • 0.25 st grapefrukt

    Måndag middag 663 Kcal

    Champinjonsoppa med prinskorv

    Laga en varm och gräddig champinjonsoppa toppat med skivade prinskorvar på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 49 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 663 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 250 g champinjon
    • 350 g prinskorv med hög kötthalt
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 st gul lök
    • 2 dl purjolök
    • 5 tsk kycklingfond
    • 6 dl vatten
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 400 g kikärter
    Topping
    • 5 st champinjoner
    • 4 st prinskorv

    Gör så här

    • Skiva champinjoner och prinskorv i skivor och stek i olivolja i en kastrull.
    • Spara undan lite i en skål till topping.
    • Skala och hacka gul lök och lägg blanda ner i kastrullen tillsammans med purjolök.
    • Tillsätt kycklingfond, vatten och grädde och smaka av med salt och peppar.
    • Låt koka upp och stå och sjud 10 minuter. 
    • Häll av kikärtorna i ett durkslag och spola dem under kallt vatten.
    • Låt dem rinna av och tillsätt i soppan.
    • Servera i skålar och toppa med lite stekta champinjoner och korv.

     

    Ingredienser

    4 portioner

    • 250 g champinjon
    • 350 g prinskorv med hög kötthalt
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 st gul lök
    • 2 dl purjolök
    • 5 tsk kycklingfond
    • 6 dl vatten
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 400 g kikärter
    Topping
    • 5 st champinjoner
    • 4 st prinskorv
  • Tisdag frukost 215 Kcal

    Apelsin och morotsmoothie

    En härlig och uppfriskande smoothie med smak av apelsin och morot!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 43 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 215 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st apelsin
    • 1 st morot
    • 0.5 st äpple
    • 0.25 tsk ingefära
    • 5 g gurkmeja (färsk)
    • 4 st isbitar
    • 1 dl vatten

    Gör så här

    • Skala apelsin och morot och skär i mindre bitar.
    • Lägg i en höghastighetsblender.
    • Skär äpplet i bitar och lägg ner tillsammans med skalad ingefära och gurkmeja.
    • Mixa till en jämn massa och häll på vatten till en bra konsistens.
    • Fyll på med is och servera.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st apelsin
    • 1 st morot
    • 0.5 st äpple
    • 0.25 tsk ingefära
    • 5 g gurkmeja (färsk)
    • 4 st isbitar
    • 1 dl vatten

    Tisdag lunch 663 Kcal

    Champinjonsoppa med prinskorv

    Laga en varm och gräddig champinjonsoppa toppat med skivade prinskorvar på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 49 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 663 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 250 g champinjon
    • 350 g prinskorv med hög kötthalt
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 st gul lök
    • 2 dl purjolök
    • 5 tsk kycklingfond
    • 6 dl vatten
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 400 g kikärter
    Topping
    • 5 st champinjoner
    • 4 st prinskorv

    Gör så här

    • Skiva champinjoner och prinskorv i skivor och stek i olivolja i en kastrull.
    • Spara undan lite i en skål till topping.
    • Skala och hacka gul lök och lägg blanda ner i kastrullen tillsammans med purjolök.
    • Tillsätt kycklingfond, vatten och grädde och smaka av med salt och peppar.
    • Låt koka upp och stå och sjud 10 minuter. 
    • Häll av kikärtorna i ett durkslag och spola dem under kallt vatten.
    • Låt dem rinna av och tillsätt i soppan.
    • Servera i skålar och toppa med lite stekta champinjoner och korv.

     

    Ingredienser

    4 portioner

    • 250 g champinjon
    • 350 g prinskorv med hög kötthalt
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 st gul lök
    • 2 dl purjolök
    • 5 tsk kycklingfond
    • 6 dl vatten
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 400 g kikärter
    Topping
    • 5 st champinjoner
    • 4 st prinskorv

    Tisdag middag 472 Kcal

    Ugnsbakad lax med dillmarinerade grönsaker

    Perfekt lördagsmiddag att bjuda sina vänner på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 472 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0.2 st citron
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st fänkål
    • 1 st morot
    • 0.5 st gurka
    • 5 msk dill
    • 1 msk flytande honung
    • 1 msk vitvinsvinäger
    • 2 msk vatten
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 1 dl salladslök
    • 2 msk mango chutney
    • 2 msk gräddfil

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader och lägg laxfiléerna på en ugnsplåt.
    • Skiva citronskivor och pressa den resterande saften över fisken.
    • Strö på salt och peppar och sätt in i ugnen i ca 15-20 min.
    • Skär fänkål, morot och gurka tunt med en mandolin eller med en vass kniv.
    • Blanda ihop dill, honung, vinäger och vatten i en skål.
    • Lägg ner grönsakerna och blanda om.
    • Blanda ihop räkor, salladslök, mango chutney och gräddfil i en skål.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Lägg upp grönsaker på en tallrik och lägg på en laxfilé.
    • Toppa med mango chutneysåsen och dekorera med en dillkvist och citronskiva.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0.2 st citron
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st fänkål
    • 1 st morot
    • 0.5 st gurka
    • 5 msk dill
    • 1 msk flytande honung
    • 1 msk vitvinsvinäger
    • 2 msk vatten
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 1 dl salladslök
    • 2 msk mango chutney
    • 2 msk gräddfil
  • Onsdag frukost 232 Kcal

    Kokt ägg med kaviar

    Ägg med kaviar, enkelt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 232 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk kaviar

    Gör så här

    • Koka äggen.
    • Servera med kaviar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk kaviar

    Onsdag lunch 485 Kcal

    Rödbetsquinoa med fetaost

    En god och mättande vegetarisk sallad smaksatt med rödvinsvinäger och persilja!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 49 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 485 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl quinoa
    • 2 st kokta rödbetor
    • 50 g sojabönor
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk rödvinsvinäger
    • 1 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl rucola
    • 100 g fetaost
    • 5 st pekannötter
    Dekoration
    • 0.5 kvist färsk persilja
    • 0.25 st grapefrukt

    Gör så här

    • Koka quinoa enligt anvisningen på paketet, ca 13 minuter.
    • Skär rödbetorna i små tärningar och lägg i en skål.
    • Blanda ner quinoa, sojabönor, olja, vinäger och persilja.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela rucolasallad på tallrikar och lägg på rödbetsquinoan.
    • Lägg på osten och toppa med nötter.
    • Dekorera med persilja och grapefrukt.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl quinoa
    • 2 st kokta rödbetor
    • 50 g sojabönor
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk rödvinsvinäger
    • 1 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl rucola
    • 100 g fetaost
    • 5 st pekannötter
    Dekoration
    • 0.5 kvist färsk persilja
    • 0.25 st grapefrukt

    Onsdag middag 472 Kcal

    Ugnsbakad lax med dillmarinerade grönsaker

    Perfekt lördagsmiddag att bjuda sina vänner på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 472 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0.2 st citron
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st fänkål
    • 1 st morot
    • 0.5 st gurka
    • 5 msk dill
    • 1 msk flytande honung
    • 1 msk vitvinsvinäger
    • 2 msk vatten
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 1 dl salladslök
    • 2 msk mango chutney
    • 2 msk gräddfil

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader och lägg laxfiléerna på en ugnsplåt.
    • Skiva citronskivor och pressa den resterande saften över fisken.
    • Strö på salt och peppar och sätt in i ugnen i ca 15-20 min.
    • Skär fänkål, morot och gurka tunt med en mandolin eller med en vass kniv.
    • Blanda ihop dill, honung, vinäger och vatten i en skål.
    • Lägg ner grönsakerna och blanda om.
    • Blanda ihop räkor, salladslök, mango chutney och gräddfil i en skål.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Lägg upp grönsaker på en tallrik och lägg på en laxfilé.
    • Toppa med mango chutneysåsen och dekorera med en dillkvist och citronskiva.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0.2 st citron
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st fänkål
    • 1 st morot
    • 0.5 st gurka
    • 5 msk dill
    • 1 msk flytande honung
    • 1 msk vitvinsvinäger
    • 2 msk vatten
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 1 dl salladslök
    • 2 msk mango chutney
    • 2 msk gräddfil
  • Torsdag frukost 276 Kcal

    Keso med päron och valnötter

    En fräsch skål med keso, päronbitar och lite valnötter.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 276 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g keso
    • 0.5 st päron
    • 2 msk valnötter

    Gör så här

    • Lägg keso på ett fat.
    • Skär päronet i mindre bitar och lägg över keson.
    • Toppa med valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g keso
    • 0.5 st päron
    • 2 msk valnötter

    Torsdag lunch 663 Kcal

    Champinjonsoppa med prinskorv

    Laga en varm och gräddig champinjonsoppa toppat med skivade prinskorvar på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 49 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 663 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 250 g champinjon
    • 350 g prinskorv med hög kötthalt
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 st gul lök
    • 2 dl purjolök
    • 5 tsk kycklingfond
    • 6 dl vatten
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 400 g kikärter
    Topping
    • 5 st champinjoner
    • 4 st prinskorv

    Gör så här

    • Skiva champinjoner och prinskorv i skivor och stek i olivolja i en kastrull.
    • Spara undan lite i en skål till topping.
    • Skala och hacka gul lök och lägg blanda ner i kastrullen tillsammans med purjolök.
    • Tillsätt kycklingfond, vatten och grädde och smaka av med salt och peppar.
    • Låt koka upp och stå och sjud 10 minuter. 
    • Häll av kikärtorna i ett durkslag och spola dem under kallt vatten.
    • Låt dem rinna av och tillsätt i soppan.
    • Servera i skålar och toppa med lite stekta champinjoner och korv.

     

    Ingredienser

    4 portioner

    • 250 g champinjon
    • 350 g prinskorv med hög kötthalt
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 st gul lök
    • 2 dl purjolök
    • 5 tsk kycklingfond
    • 6 dl vatten
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 400 g kikärter
    Topping
    • 5 st champinjoner
    • 4 st prinskorv

    Torsdag middag 227 Kcal

     Öppen skaldjurspaj

    En glutenfri skaldjurspaj som serveras med en god cremé!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 227 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 1 kruka kruksallad
    • 150 g kallrökt lax
    • 1 st grön sparris
    • 6 st rädisor
    • 450 g räkor med skal
    • 0.5 st citron
    • 0 st dillkvistar
    Cremé
    • 0.5 msk gräddfil
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 tsk dill
    • 0.5 msk stark chilisås

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Tryck ut pajskalet i en pajform och grädda i ugnen i cirka 12-13 min eller till pajskalet fått en fin färg.
    • Låt svalna.
    • Tina och skala räkorna.
    • Skär sparris i mindre bitar och koka i lättsaltat vatten cirka  2 minuter.
    • Fördela salladsblad i pajskalet.
    • Dela rädisorna.
    • Varva lax, räkor, sparris och rädisor fint i pajskalet.
    • Pressa citron över och dekorera med dillkvistar.
    • Rör ihop ingredienserna till såsen och servera till pajen.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 1 kruka kruksallad
    • 150 g kallrökt lax
    • 1 st grön sparris
    • 6 st rädisor
    • 450 g räkor med skal
    • 0.5 st citron
    • 0 st dillkvistar
    Cremé
    • 0.5 msk gräddfil
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 tsk dill
    • 0.5 msk stark chilisås
  • Fredag frukost 215 Kcal

    Apelsin och morotsmoothie

    En härlig och uppfriskande smoothie med smak av apelsin och morot!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 43 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 215 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st apelsin
    • 1 st morot
    • 0.5 st äpple
    • 0.25 tsk ingefära
    • 5 g gurkmeja (färsk)
    • 4 st isbitar
    • 1 dl vatten

    Gör så här

    • Skala apelsin och morot och skär i mindre bitar.
    • Lägg i en höghastighetsblender.
    • Skär äpplet i bitar och lägg ner tillsammans med skalad ingefära och gurkmeja.
    • Mixa till en jämn massa och häll på vatten till en bra konsistens.
    • Fyll på med is och servera.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st apelsin
    • 1 st morot
    • 0.5 st äpple
    • 0.25 tsk ingefära
    • 5 g gurkmeja (färsk)
    • 4 st isbitar
    • 1 dl vatten

    Fredag lunch 227 Kcal

     Öppen skaldjurspaj

    En glutenfri skaldjurspaj som serveras med en god cremé!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 227 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 1 kruka kruksallad
    • 150 g kallrökt lax
    • 1 st grön sparris
    • 6 st rädisor
    • 450 g räkor med skal
    • 0.5 st citron
    • 0 st dillkvistar
    Cremé
    • 0.5 msk gräddfil
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 tsk dill
    • 0.5 msk stark chilisås

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Tryck ut pajskalet i en pajform och grädda i ugnen i cirka 12-13 min eller till pajskalet fått en fin färg.
    • Låt svalna.
    • Tina och skala räkorna.
    • Skär sparris i mindre bitar och koka i lättsaltat vatten cirka  2 minuter.
    • Fördela salladsblad i pajskalet.
    • Dela rädisorna.
    • Varva lax, räkor, sparris och rädisor fint i pajskalet.
    • Pressa citron över och dekorera med dillkvistar.
    • Rör ihop ingredienserna till såsen och servera till pajen.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 1 kruka kruksallad
    • 150 g kallrökt lax
    • 1 st grön sparris
    • 6 st rädisor
    • 450 g räkor med skal
    • 0.5 st citron
    • 0 st dillkvistar
    Cremé
    • 0.5 msk gräddfil
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 tsk dill
    • 0.5 msk stark chilisås

    Fredag middag 719 Kcal

    Laxfilé med dillsås och mozzarellasallad

    Lättlagad fiskrätt med dillsås och en mozzarellasallad bredvid!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 62 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 719 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    Dillsås
    • 1 dl grädde
    • 0.25 st kycklingbuljongtärning
    • 2 msk dill
    • 1 tsk citronzest
    • 0 salt och vitpeppar
    Mozarellasallad
    • 125 g mozarella
    • 1 st avokado
    • 0.25 st rödlök
    • 100 g cocktailtomater
    • 1 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st basilikakvist

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Lägg laxen på en ugnsplåt med bakplåtspapper och strö på salt och peppar.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Koka upp grädde i en kastrull och tillsätt buljongtärning, dill, citronzest, salt och peppar.
    • Låt koka ihop ca 5 minuter.
    • Skär mozzarella och avokado i bitar och lägg i en skål.
    • Skiva rödlök och dela tomaterna och blanda ner tillsammans med pesto, salt, svartpeppar och basilika.
    • Servera laxen med dillsåsen och mozzarellasalladen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    Dillsås
    • 1 dl grädde
    • 0.25 st kycklingbuljongtärning
    • 2 msk dill
    • 1 tsk citronzest
    • 0 salt och vitpeppar
    Mozarellasallad
    • 125 g mozarella
    • 1 st avokado
    • 0.25 st rödlök
    • 100 g cocktailtomater
    • 1 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st basilikakvist
  • Lördag frukost 480 Kcal

    Omelett med feta och grapefrukt

    Trött på din vanliga omelett? Lyxa till omeletten med fetaost, bacon och grapefrukt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 480 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva bacon
    • 25 g fetaost
    • 1 st grapefrukt

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, salt och peppar i en skål.
    • Strimla bacon.
    • Hetta upp en stekpanna med smör bryn bacon i någon minut.
    • Häll på äggsmeten och stek några sekunder.
    • Smula över fetaost och lägg på grapefruktsfiléer.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva bacon
    • 25 g fetaost
    • 1 st grapefrukt

    Lördag lunch 663 Kcal

    Champinjonsoppa med prinskorv

    Laga en varm och gräddig champinjonsoppa toppat med skivade prinskorvar på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 49 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 663 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 250 g champinjon
    • 350 g prinskorv med hög kötthalt
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 st gul lök
    • 2 dl purjolök
    • 5 tsk kycklingfond
    • 6 dl vatten
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 400 g kikärter
    Topping
    • 5 st champinjoner
    • 4 st prinskorv

    Gör så här

    • Skiva champinjoner och prinskorv i skivor och stek i olivolja i en kastrull.
    • Spara undan lite i en skål till topping.
    • Skala och hacka gul lök och lägg blanda ner i kastrullen tillsammans med purjolök.
    • Tillsätt kycklingfond, vatten och grädde och smaka av med salt och peppar.
    • Låt koka upp och stå och sjud 10 minuter. 
    • Häll av kikärtorna i ett durkslag och spola dem under kallt vatten.
    • Låt dem rinna av och tillsätt i soppan.
    • Servera i skålar och toppa med lite stekta champinjoner och korv.

     

    Ingredienser

    4 portioner

    • 250 g champinjon
    • 350 g prinskorv med hög kötthalt
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 st gul lök
    • 2 dl purjolök
    • 5 tsk kycklingfond
    • 6 dl vatten
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 400 g kikärter
    Topping
    • 5 st champinjoner
    • 4 st prinskorv

    Lördag middag 719 Kcal

    Laxfilé med dillsås och mozzarellasallad

    Lättlagad fiskrätt med dillsås och en mozzarellasallad bredvid!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 62 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 719 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    Dillsås
    • 1 dl grädde
    • 0.25 st kycklingbuljongtärning
    • 2 msk dill
    • 1 tsk citronzest
    • 0 salt och vitpeppar
    Mozarellasallad
    • 125 g mozarella
    • 1 st avokado
    • 0.25 st rödlök
    • 100 g cocktailtomater
    • 1 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st basilikakvist

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Lägg laxen på en ugnsplåt med bakplåtspapper och strö på salt och peppar.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Koka upp grädde i en kastrull och tillsätt buljongtärning, dill, citronzest, salt och peppar.
    • Låt koka ihop ca 5 minuter.
    • Skär mozzarella och avokado i bitar och lägg i en skål.
    • Skiva rödlök och dela tomaterna och blanda ner tillsammans med pesto, salt, svartpeppar och basilika.
    • Servera laxen med dillsåsen och mozzarellasalladen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    Dillsås
    • 1 dl grädde
    • 0.25 st kycklingbuljongtärning
    • 2 msk dill
    • 1 tsk citronzest
    • 0 salt och vitpeppar
    Mozarellasallad
    • 125 g mozarella
    • 1 st avokado
    • 0.25 st rödlök
    • 100 g cocktailtomater
    • 1 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st basilikakvist
  • Söndag frukost 276 Kcal

    Keso med päron och valnötter

    En fräsch skål med keso, päronbitar och lite valnötter.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 276 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g keso
    • 0.5 st päron
    • 2 msk valnötter

    Gör så här

    • Lägg keso på ett fat.
    • Skär päronet i mindre bitar och lägg över keson.
    • Toppa med valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g keso
    • 0.5 st päron
    • 2 msk valnötter

    Söndag lunch 300 Kcal

    Torskgratäng med räkor och svamp

    Mixa ihop torsk, räkor och svamp och gör en god krämig gratäng och bjud familjen på en trevlig middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 300 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g rotselleri
    • 1 msk mjölk
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g torskrygg
    • 1 msk dill
    • 100 g champinjon
    • 0.5 st gul lök
    • 10 cm purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 100 gram räkor i lag

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Skala och skär selleri i tärningar.
    • Koka selleri i lättsaltat vatten i ca 10-15 min.
    • Häll av vattnet och gör ett mos med hjälp av en stavmixer.
    • Tillsätt mjölk, smör, salt och peppar. 
    • Lägg fisken i en ugnsform och strö över salt, peppar och dill.
    • Bred över sellerimoset. 
    • Skär champinjoner, lök och purjolök i små bitar och stek i lite olja några minuter.
    • Bred över fräset över moset och toppa med räkor. 

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g rotselleri
    • 1 msk mjölk
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g torskrygg
    • 1 msk dill
    • 100 g champinjon
    • 0.5 st gul lök
    • 10 cm purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 100 gram räkor i lag
Mejeri
  • 450 g keso
  • 225 g fetaost
  • 9 dl grädde
  • 4.5 msk gräddfil
  • 125 g mozarella
  • 2 tsk smör
  • 1 msk mjölk
Frukt/grönt
  • 1.5 st päron
  • 4 st kokta rödbetor
  • 2 dl rucola
  • 1.5 st grapefrukt
  • 1100 g champinjon
  • 4.5 st gul lök
  • 18 dl purjolök
  • 20 st champinjoner
  • 2 st apelsin
  • 4 st morot
  • 1 st äpple
  • 0.5 tsk ingefära
  • 10 g gurkmeja (färsk)
  • 0.9 st citron
  • 2 st fänkål
  • 1 st gurka
  • 2 dl salladslök
  • 1 kruka kruksallad
  • 1 st grön sparris
  • 6 st rädisor
  • 1 tsk citronzest
  • 1 st avokado
  • 0.25 st rödlök
  • 100 g cocktailtomater
  • 150 g rotselleri
Torrvaror
  • 6 msk valnötter
  • 2 dl quinoa
  • 100 g sojabönor
  • 5 tsk olivolja
  • 10 st pekannötter
  • 2 msk flytande honung
Kryddor/smaksättare
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk persilja
  • 1 kvist färsk persilja
  • 20 tsk kycklingfond
  • 14 msk dill
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 4 msk mango chutney
  • dillkvistar
  • 0.5 msk stark chilisås
  • 0.25 st kycklingbuljongtärning
  • 1 msk grön pesto
  • 3 st basilikakvist
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 1400 g prinskorv med hög kötthalt
  • 16 st prinskorv
  • 900 g laxfilé
  • 2 dl handskalade räkor i lag
  • 4 st ägg
  • 1 msk kaviar
  • 150 g kallrökt lax
  • 450 g räkor med skal
  • 2 skiva bacon
  • 300 g torskrygg
  • 100 gram räkor i lag
Övrigt
  • 1600 g kikärter
  • 8 st isbitar
  • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
  • 0.5 msk majonnäs

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.