Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 8 2022

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 990 Kcal

    • Frukost - 263 Kcal

      Yoghurt med bär och granola med äpple

    • Lunch - 200 Kcal

      Krämig spenatsoppa med palsternacka

    • Middag - 527 Kcal

      Budget - Blomkålsgratäng med kassler

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1004 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 481 Kcal

      Kycklingröra i salladsblad

    • Middag - 523 Kcal

      Blomkål och broccolisoppa med grönkålschips

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1305 Kcal

    • Frukost - 392 Kcal

      Chiafrögröt med apelsin och blåbär

    • Lunch - 375 Kcal

      Lax med blomkålsris

    • Middag - 539 Kcal

      Köttbullar i gräddig tomatsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1285 Kcal

    • Frukost - 184 Kcal

      Stekt ägg

    • Lunch - 477 Kcal

      Kycklingsallad

    • Middag - 624 Kcal

      Linssallad med halloumi och morotsbiffar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1101 Kcal

    • Frukost - 163 Kcal

      Kesofrutti med apelsin och jordgubbar

    • Lunch - 127 Kcal

      Spenatsoppa med fetaost

    • Middag - 812 Kcal

      Kycklingspett med jordnötssås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1526 Kcal

    • Frukost - 126 Kcal

      Gul smoothie

    • Lunch - 623 Kcal

      Tonfisksallad med avokado

    • Middag - 586 Kcal

      Glutenfri pizza

    • Mellanmål

    • Dessert - 191 Kcal

      Choklad och apelsinrutor

  • Söndag - 1234 Kcal

    • Frukost - 288 Kcal

      Champinjonomelett med grönsaker

    • Lunch - 367 Kcal

      Nudelsallad med mango

    • Middag - 579 Kcal

      Lax med ädelost och färska fikon

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 64.3 gram

Fett: 71 gram

Protein: 69.8 gram

Energi: 1206.5 kcal

  • Måndag frukost 263 Kcal

    Yoghurt med bär och granola med äpple

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, granola med äpple. Receptet hittar du genom att söka på granola med äpple i receptbanken. Totala receptet för frömüslin är 20 portioner som ni kan förvara i en glasburk efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 263 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 dl bär (frysta)
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)

    Gör så här

    • Tina bären.
    • Lägg yoghurt i en skål och lägg på bär.
    • Toppa med granola.

    Måndag lunch 200 Kcal

    Krämig spenatsoppa med palsternacka

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 200 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g spenat
    • 500 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 3 msk grädde
    • 2.5 krm muskot
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 0 g böngroddar
    • 0.5 st äpple

    Gör så här

    • Skala och skär palsternacka i mindre bitar.
    • Skala och hacka lök samt vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner palsternacka, lök och vitlök några minuter.
    • Tillsätt spenaten och häll på vatten.
    • Smula ner buljongtärningen och låt sjuda i ca 10 minuter.
    •  Mixa soppan med en stavmixer och tillsätt grädde och malen muskot.
    • Låt allt bli varmt och smaka av med salt och peppar.
    • Häll upp på skålar och toppa med groddar och hackat äpple.

    Måndag middag 527 Kcal

    Budget - Blomkålsgratäng med kassler

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 527 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st blomkålshuvud
    • 2 st morot
    • 500 g kassler
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 2 msk Grey Poupon Dijonsenap
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 krm provensalca örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    • 2 st ägg
    • 1 tsk tsk smör
    Topping
    • 1 kvist färsk rosmarin

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader. Skär blomkål i mindre buketter.
    • Skala och skär morötterna i bitar. Strimla hälften av kasslern i tunna strimlor.
    • Skiva den andra hälften i skivor.
    • Hetta upp en kastrull med grädde, mjölk, senap och  kryddor. Låt koka några minuter.
    • Lägg i grönsaker, strimlad kassler och riven ost i 5 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar. Dra av kastrullen och låt svalna. Knäck i äggen och rör runt.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kasslerskivorna i några minuter.
    • Häll i blandningen i en ugnsfastform och dekorera med kasslerskivor över.
    • Sätt in i ugnen i 25 min.
    • Toppa med färsk rosmarin.
  • Tisdag lunch 481 Kcal

    Kycklingröra i salladsblad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 481 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g färdiggrillad kyckling
    • 0.25 st purjolök
    • 2 msk majonnäs
    • 2 dl gräddfil
    • 1 msk Bladpersilja
    • 1.5 msk senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 blad romansallad

    Gör så här

    • Bena ur kycklingen och skär köttet i mindre bitar.
    • Finhacka en halv deciliter purjolök och bladpersiljan
    • Lägg kycklingen i en skål och blanda ner purjolök, majonnäs, gräddfil, persilja och senap.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Servera röran i salladsblad.

    Tisdag middag 523 Kcal

    Blomkål och broccolisoppa med grönkålschips

    En varm och mättande soppa gjord på blomkål och broccoli. Toppa gärna med grönkålschips, buffelmozarella och pekannötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 523 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 st Broccolihuvud
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 5 dl dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 1.5 msk Bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping för 2 portioner
    • 100 g buffelmozzarella
    • 10 st pekannötter
    • 1 portioner grönkålschips (200 g)
    Grönkålschips
    • 200 g grönkål
    • 1 msk olivolja
    • 0 flingsalt

    Gör så här

    • Börja med att göra grönkålschipsen, se recept nedan.
    • Skär blomkål och broccoli i mindre bitar.
    • Hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olivolja och fräs lök och vitlök några minuter.
    • Tillsätt blomkål, broccoli, vatten och havregrädde.
    • Smula ner buljongtärning och koka upp.
    • Låt koka i 10 minuter, eller tills grönsakerna är mjuka.
    • Tillsätt persilja och mixa ihop till en slät soppa.
    • Smaka av med salt och peppar och fördela soppan i skålar.
    • Skär mozzarella i bitar och toppa med den, grönkålschips och pekannötter. 

    Grönkålschips

    • 200 g grönkål
    • 1 msk olivolja 
    • Flingsalt
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Grovhacka grönkålen och sprid ut bitarna på en plåt med bakplåtspapper.
    • Ringla olivolja över och massera in den i grönkålen.
    • Strö över flingsalt och rosta i mitten av ugnen i 10-15 minuter.
  • Onsdag frukost 392 Kcal

    Chiafrögröt med apelsin och blåbär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 392 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 st apelsin
    • 0.5 dl blåbär
    • 2 msk solrosfrön
    • 1 tsk flytande honung

    Gör så här

    • Blanda chiafrön och mandelmjölk i en skål. Rör ner lite vaniljpulver och låt stå 30 min eller under natten i kylen.
    • Späd med mer mandelmjölk om det behövs.
    • Skär bort skalet på apelsinen med en vass kniv och skär ut fina filéer och blanda ner i gröten.
    • Spara några skivor till dekoration och toppa med blåbär.
    • Hetta upp en torr stekpanna och rosta fröna.
    • Droppa lite honung över och lägg fröna på chiafrögröten.

    Onsdag lunch 375 Kcal

    Lax med blomkålsris

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 375 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 portion blomkålsris
    • 250 g varmrökt lax
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 st citron
    • 2 tsk dill
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk creme fraiche
    • 0 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk hackad dill

    Gör så här

    • Blanda ihop dillmajonnäsen.
    • Lägg blomkålsris i en matlåda och lägg på laxen.
    • Toppa med en dillkvist, citronskiva och servera med dillmajonnäsen och sugarsnaps.

    Onsdag middag 539 Kcal

    Köttbullar i gräddig tomatsås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 539 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st rödlök
    • 250 g nötfärs
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk msk smör
    • 2 st schalottenlök
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 kruka färsk basilika
    Tillbehör
    • 1 st morot
    • 0 g grönsallad
    • 0 g broccoli
    • 0 g cocktailtomater

    Gör så här

    • Finhacka vitlöken och ½ rödlök.
    • Blanda löken med färs, grädde, samt och peppar och peppar i en skål.
    • Forma färsen till köttbullar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttbullarna runtom i några minuter.
    • Skala och strimla schalottenlöken och resten av rödlöken.
    • Lägg i en klick smör till i stekpannan med köttbullarna och lägg nerlöken.
    • Låt bryna några minuter.
    • Häll på krossade tomater och grädde.
    • Tillsätt basilika.
    • Smaka av med salt och peppar och låt koka i 10 min.
    • Servera med lite färsk basilika, grönsallad, hyvlad morot, citronmarinerad broccoli och några cocktailtomater.
  • Torsdag frukost 184 Kcal

    Stekt ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 184 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Ingredienser
    • 1 st ägg
    • 1 msk msk smör
    • 1 nypa nypa salt

    Gör så här

    1. Värm upp en stekpanna
    2. Klicka i smöret, knäck i ägget och stek det till önskad fasthet.
    3. Strö över lite salt.
    4. Välj själv om du vill behålla gulan hel eller knäcka den.

     

    Torsdag lunch 477 Kcal

    Kycklingsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 477 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 dl blandsallad
    • 0.25 st gurka
    • 0.5 st gul paprika
    • 2 dl majs
    • 0 msk hackade färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 50 g cocktailtomater
    • 125 g mozzarella
    • 200 g färdiggrillad kyckling
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 30 g Lallerstedts currydressing

    Gör så här

    • Lägg sallad i en skål och toppa med gurka, paprika och majs.
    • Blanda ner färsk hackad basilika
    • Lägg på cocktailtomater, mozzarella och kyckling.
    • Dekorera med basilika och servera med dressing.

    Torsdag middag 624 Kcal

    Linssallad med halloumi och morotsbiffar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 37 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 624 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Linssallad
    • 200 g le puy linser
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 st rödlök
    • 100 g Soltorkade cocktailtomater i olja
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g körsbärstomater
    • 20 st gröna oliver
    Halloumi och morotsbiffar
    • 250 g rivna morötter
    • 250 g riven halloumi
    • 2 st ägg
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0 flingsalt
    • 1 msk olivolja

    Gör så här

    • Koka linserna i lättsaltat vatten i ca 20 min.
    • Häll av vattnet och lägg linserna i en skål.
    • Hacka basilika och rödlök och blanda ner i skålen tillsammans med soltorkade tomater, olja, salt och peppar.
    • Dela tomaterna och blanda ner och toppa med oliver.
    • Gör biffarna genom att blanda alla ingredienser i en skål.
    • Forma till biffar vänd i sesamfrön.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn biffarna några minuter per sida.
    • Servera med linssalladen och dekorera med basilika.
  • Fredag frukost 163 Kcal

    Kesofrutti med apelsin och jordgubbar

    Lättlagad kesofrutti som fungerar både som frukost, mellanmål och efterrätt. Det går utmärkt att byta ut till färska jordgubbar eller till och med ett annat bär.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 163 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl jordgubbar (frysta)
    • 1 dl keso dl
    • 0.5 st apelsin

    Gör så här

    • Tina jordgubbar och lägg i ett glas.
    • Lägg keso i en skål.
    • Skär bort skalet på apelsinen och skär ut fina filéer med en vass kniv.
    • Blanda ner apelsinfiléerna i keson och lägg över jordgubbarna.

    Fredag lunch 127 Kcal

    Spenatsoppa med fetaost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 127 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g fryst bladspenat
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 dl dl vatten
    Topping 2 portioner
    • 50 g fetaost

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och fräs lök och vitlök.
    • Tillsätt spenat, buljongtärning, salt, peppar och 5 dl vatten.
    • Låt koka ihop i ca 15 minuter.
    • Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.
    • Häll upp i skålar och toppa med smulad fetaost.

     

    Fredag middag 812 Kcal

    Kycklingspett med jordnötssås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 51 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 812 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Kycklingspett
    • 4 st träspett
    • 350 g kycklingfilé
    • 0.5 st röd chili
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 msk soja
    • 1 tsk sesamolja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 250 g frysta wokgrönsaker
    • 1 tsk rapsolja
    • 0.5 st lime
    Jordnötssås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 50 g jordnötter
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0.25 st lime
    • 0 salt och vitpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Blötlägg träspetten i 10 minuter.
    • Skär kyckling i avlånga bitar.
    • Finhacka chili och skala och riv vitlök fint.
    • Blanda chili, vitlök, riven färsk ingefära, ketjap manis, sesamolja och soja i en skål och lägg ner kycklingen. Låt dra 10 minuter.
    • Trä upp kyckling på spett och ugnsbaka i mitten av ugnen i  ca 20 minuter.
    • Skala och hacka lök, finhacka vitlök och chili och hacka jordnötterna.
    • Hetta upp en stekpanna med rapsolja och bryn lök, vitlök och chili några minuter.
    • Tillsätt jordnötter, kokosmjölk och koka upp. Låt koka ca 5 minuter och smaka av med limesaft, salt och peppar.
    • Mixa slätt i en matbredare.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och woka hastigt de frysta wokgrönsakerna.
    • Smaksätt med salt, peppar och lite pressad limesaft över.
    • Lägg grönsakerna på ett serveringsfat och toppa med kycklingspett och jordnötssås.
    • Toppa med limeklyftor och jordnötter.
  • Lördag frukost 126 Kcal

    Gul smoothie

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 126 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st apelsin
    • 0.5 st mango
    • 100 g sharon
    • 1 dl mandelmjölk
    • 1 dl dl vatten

    Gör så här

    • Skala apelsin, mango och sharonfrukt och lägg ner i en blender.
    • Mixa och häll på mandelmjölk och vatten till en bra konsistens.

     

    Lördag lunch 623 Kcal

    Tonfisksallad med avokado

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 623 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl rucola
    • 0.5 st avocado
    • 1 st små plommontomater
    • 1 st ägg
    • 150 g tonfisk
    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 st purjolök
    • 0 msk persilja
    • 1 st citronklyfta
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk honung
    • 0.25 msk salladskrydda

    Gör så här

    • Blanda ihop dressingen i en skål.
    • Lägg rucolasallad på ett fat.
    • Lägg upp avokado på tallriken.
    • Dela tomater och ägg och lägg runt rucolasalladen.
    • Häll bort vattnet från tonfisken och lägg på salladen.
    • Toppa med skivad rödlök och purjolök.
    • Dekorera med citronklyfta och persilja.
    • Servera med dressingen.

    Lördag middag 586 Kcal

    Glutenfri pizza

    En god glutenfri pizza med massor av goda toppings - ett utmärkt val till helgens middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 76 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 586 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 10 g färsk jäst
    • 3 dl dl vatten
    • 3 dl dl rismjöl
    • 1.75 dl dl majsmjöl
    • 0.5 dl maizena
    • 2 msk psylliumhusk
    • 1 tsk salt
    Tomatsås
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta riven vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 1 msk msk flytande honung
    • 1 tsk svartpeppar
    • 1 tsk salt
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 nypa chiliflakes
    Topping
    • 300 g mozarella
    • 12 st Färska champinjoner
    • 4 skiva Skinka skivor
    • 1.5 tsk pizzakrydda
    • 2 dl riven ost
    • 2 dl Ruccolasallad

    Gör så här

    • Smula ner jästen i en bunke och tillsätt vatten.
    • Blanda ner alla ingredienser och forma till en lös deg.
    • Låt vila i bunken i 3 timmar med plastfolie över.
    •  Gör under tiden tomatsåsen genom att skala och finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök några minuter.
    • Tillsätt krossade tomater, honung, salt, svartpeppar, torkad basilika och lite chiliflakes.
    • Låt koka 10 minuter. Låt svalna.
    • Sätt ugnen på 250°C.
    • Dela degen i fyra bitar och kavla ut till tunna pizzabottnar med hjälp av lite rismjöl.
    • Lägg på bakplåtklädda plåtar.
    • Bred på tomatsås på bottnen.
    • Fördela mozzarella över.
    • Strimla skinkan och skiva champinjoner och fördela på pizzabottnarna.
    • Toppa pizzan med riven ost och pizzakrydda.
    • Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter eller tills osten har fått färg.
    • Servera med färsk ruccolasallad.

    Lördag dessert 191 Kcal

    Choklad och apelsinrutor

    Smarriga chokladrutor som sötas med färska dadlar istället för socker. Paranötter, hasselnötter, cashewnötter och kokos ger fin smak. En ruta innehåller 136 kalorier!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 191 kcal

    Ingredienser

    15 portioner

    Undre lagret
    • 1 dl dl hasselnötter
    • 1 dl Paranötter
    • 10 st dadlar (färska)
    • 1 msk kakaopulver
    • 0.25 dl apelsinsaft
    Övre lagret
    • 2 dl Riven kokos dl
    • 1 dl dl cashewnötter
    • 1 msk msk honung
    • 1 av apelsin Apelsinskal

    Gör så här

    Undre lagret

    • Lägg först nötter i en mixer och kör till ett lite grovt mjöl.
    • Lägg i urkärnade dadlar, kakao och apelsinsaft och mixa samman.
    • Tryck ut smeten i en fyrkantig form täckt med bakplåtspapper.
    • Ställ i kylen i väntan på nästa lager. 

    Övre lagret

    • Mixa kokos och cashewnötter i en matberedare och lägg i en bunke.
    • Blanda samman med övriga ingredienser.
    • Tryck ut smeten ovanpå chokladlagret.
    • Låt sedan kakan vila en stund i kylen innan du skär den i fyrkantiga rutor.
    • Toppa rutorna med kokos. 
  • Söndag frukost 288 Kcal

    Champinjonomelett med grönsaker

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 288 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 5 st champinjoner
    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.5 msk msk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk hackad persilja

    Gör så här

    • Skiva champinjoner.
    • Skal och strimla rödlök och skär paprikan i mindre bitar.
    • Stek några minuter i lite smör.
    • Strö på salt och peppar.
    • Vispa ihop ägg med salt och peppar i en bunke.
    • Häll äggsmeten över grönsakerna och stek omeletten på medelvärme, ca 5 min.
    • Strö på persilja och servera.

    Söndag lunch 367 Kcal

    Nudelsallad med mango

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 40 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 367 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 50 g glasnudlar
    • 1 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 st Broccolihuvud
    • 0.33 st gurka
    • 0.5 st mango
    Marinad
    • 1 tsk ingefära
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk mirin
    • 1 msk ljus soja
    • 1 tsk honung
    • 1 st lime
    • 2 msk koriander
    • 1 tsk sesamfrö
    • 0 nypa chiliflakes
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 20 g cashewnötter
    • 0 kruka färsk koriander
    • 0.5 st lime

    Gör så här

    • Koka nudlarna enligt anvisningar på paketet.
    • Blanda ihop alla ingredienser till marinaden.
    • Skala och strimla morötter.
    • Strimla sockerärtor tunt, skär broccolin och gurkan i mindre bitar.
    • Ta bort skalet på mangon och skär i bitar.
    • Blanda grönsakerna med nudlarna och häll över marinaden, blanda om.
    • Toppa med cashewnötter, färsk koriander och lime.

    Söndag middag 579 Kcal

    Lax med ädelost och färska fikon

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 579 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 2 tsk olivolja
    • 100 g st agur ost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk honung
    • 2 st fikon
    • 3 msk balsamico
    • 5 tsk olivolja
    • 50 g vatten
    • 2 tsk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtkryddor provencale
    • 1 msk persilja
    • 225 g cocktailtomater
    • 1 st rödlök
    • 100 g spenat
    • 1 msk färsk timjan
    • 2 st fikon
    • 50 g st agur ost

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 220 grader.
    • Skär upp 4 st laxfiléer och lägg på en plåt. Skär ett snitt i mitten på laxen.
    • Skär skivor av ost och lägg i snittet.
    • Salta och peppra.
    • Skär klyftor av fikon och lägg på toppen av laxen, ringla över honung.
    • Sätt in i ugnen i cirka 15 min.
    • Blanda balsamvinäger, olivolja, honung, kryddor och hackad basilika i en skål.
    • Skär cocktailtomater i klyftor och blanda med den tunt skivade löken.
    • Ringla över vinegretten på tomatsalladen.
    • Lägg upp bladspenat på tallrikar och placera laxen över.
    • Smula över ost och servera med tomatsallad.

       

Mejeri
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)
  • 5 msk grädde
  • 3 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 4 dl riven ost
  • 1 tsk tsk smör
  • 2 dl gräddfil
  • 100 g buffelmozzarella
  • 2.5 dl mandelmjölk
  • 1 msk creme fraiche
  • 3.5 msk msk smör
  • 125 g mozzarella
  • 250 g riven halloumi
  • 1 dl keso dl
  • 50 g fetaost
  • 10 g färsk jäst
  • 300 g mozarella
  • 2 dl Ruccolasallad
  • 150 g st agur ost
Övrigt
  • 1 dl bär (frysta)
  • 550 g vatten
  • 3 msk majonnäs
  • 1.5 msk senap
  • 14 dl dl vatten
  • 1 tsk flytande honung
  • 30 g Lallerstedts currydressing
  • 100 g Soltorkade cocktailtomater i olja
  • 20 st gröna oliver
  • 1 dl jordgubbar (frysta)
  • 250 g fryst bladspenat
  • 4 st träspett
  • 0.5 msk soja
  • 250 g frysta wokgrönsaker
  • 4 msk balsamico
  • 1 msk msk flytande honung
  • 12 st Färska champinjoner
  • 4 skiva Skinka skivor
  • 1 dl Paranötter
  • 0.25 dl apelsinsaft
  • 1 msk msk honung
Frukt/grönt
  • 1 st palsternacka
  • 6 klyfta vitlök
  • 300 g spenat
  • böngroddar
  • 0.5 st äpple
  • 1.5 st blomkålshuvud
  • 4 st morot
  • 0.5 st purjolök
  • 2.5 msk Bladpersilja
  • 4 blad romansallad
  • 1 st Broccolihuvud
  • 200 g grönkål
  • 2.5 st apelsin
  • 0.5 dl blåbär
  • 1 portion blomkålsris
  • 200 g sockerärtor
  • 0.5 st citron
  • citronskal
  • 1 msk hackad dill
  • 3.5 st rödlök
  • 2 st schalottenlök
  • 1 kruka färsk basilika
  • grönsallad
  • broccoli
  • 275 g cocktailtomater
  • 4 dl blandsallad
  • 0.58 st gurka
  • 0.5 st gul paprika
  • hackade färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
  • 200 g körsbärstomater
  • 250 g rivna morötter
  • 1 st röd chili
  • 2 tsk ingefära
  • 2.25 st lime
  • 1 st mango
  • 100 g sharon
  • 2 dl rucola
  • 0.5 st avocado
  • 1 st små plommontomater
  • 1 st citronklyfta
  • 1 klyfta riven vitlök
  • 10 st dadlar (färska)
  • 1 av apelsin Apelsinskal
  • 5 st champinjoner
  • 0.25 st röd paprika
  • 1 msk hackad persilja
  • 2 msk koriander
  • 4 st fikon
  • 4 st gul lök
Torrvaror
  • 8 tsk olivolja
  • 6 msk olivolja
  • 10 st pekannötter
  • 1 portioner grönkålschips (200 g)
  • 2 msk chiafrön
  • 2 msk solrosfrön
  • 600 g krossade tomater
  • 2 dl majs
  • 200 g le puy linser
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 tsk rapsolja
  • 50 g jordnötter
  • 1 burk kokosmjölk
  • 6 tsk honung
  • 3 dl dl rismjöl
  • 1.75 dl dl majsmjöl
  • 0.5 dl maizena
  • 2 msk psylliumhusk
  • 1 dl dl hasselnötter
  • 1 msk kakaopulver
  • 2 dl Riven kokos dl
  • 1 dl dl cashewnötter
  • 50 g glasnudlar
  • 1 tsk sesamfrö
  • 20 g cashewnötter
Kryddor/smaksättare
  • 2 st kycklingbuljongtärning
  • 2.5 krm muskot
  • salt och svartpeppar
  • 2 msk Grey Poupon Dijonsenap
  • 1 msk sötstark senap
  • 1 krm provensalca örter
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • flingsalt
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 2 tsk dill
  • 1 nypa nypa salt
  • 2 nypa chiliflakes
  • 1 msk ketjap manis
  • salt och vitpeppar
  • 1 msk persilja
  • 0.25 msk salladskrydda
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1.5 tsk pizzakrydda
  • 1 msk mirin
  • 1 msk ljus soja
  • färsk koriander
  • 1 tsk örtkryddor provencale
  • 1 msk färsk timjan
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 500 g kassler
  • 8 st ägg
  • 400 g färdiggrillad kyckling
  • 250 g varmrökt lax
  • 250 g nötfärs
  • 350 g kycklingfilé
  • 150 g tonfisk
  • 600 g laxfilé

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!