Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 7 2022

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1016 Kcal

    • Frukost - 245 Kcal

      Havregrynsgröt med kanel

    • Lunch - 422 Kcal

      Mozzarellasallad med paprikadressing

    • Middag - 349 Kcal

      Enkel fiskgryta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1565 Kcal

    • Frukost - 192 Kcal

      Grön drink med ananas

    • Lunch - 788 Kcal

      Kyckling med risnudelsallad

    • Middag - 585 Kcal

      Färslåda med pesto och fetaost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1087 Kcal

    • Frukost - 154 Kcal

      Ägg med kalkon

    • Lunch - 239 Kcal

      Spenat och grönkålssoppa med pocherat ägg

    • Middag - 694 Kcal

      Laxfilé med sötpotatismos

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1324 Kcal

    • Frukost - 221 Kcal

      Äggröra med gräslök och tomat

    • Lunch - 693 Kcal

      Quinoasallad med ost och kalkon

    • Middag - 410 Kcal

      Lammburgare med feta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1445 Kcal

    • Frukost - 285 Kcal

      Yoghurt med clementin och frön

    • Lunch - 529 Kcal

      Omelettwrap med skagenröra

    • Middag - 631 Kcal

      Squashlasagne

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1553 Kcal

    • Frukost - 284 Kcal

      Oopsis med ost och skinka

    • Lunch - 453 Kcal

      Kyckling teriyaki i salladsblad

    • Middag - 621 Kcal

      Ugnsbakad lax med svamp och tomat

    • Mellanmål

    • Dessert - 195 Kcal

      Hallon och myntaglass

  • Söndag - 1096 Kcal

    • Frukost - 273 Kcal

      Amerikanska pannkakor

    • Lunch - 162 Kcal

      Morotssoppa med ingefära

    • Middag - 662 Kcal

      Kalkonschnitzel med bearnaisesås

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 78.4 gram

Fett: 75.3 gram

Protein: 77.9 gram

Energi: 1297.8 kcal

  • Måndag frukost 245 Kcal

    Havregrynsgröt med kanel

    Tips! Gör en enkel havreblandning och lägg det i en sluten burk så att du enkelt sparar tid på morgonen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 245 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 msk linfrön
    • 2 msk solrosfrön
    • 2 st torkade fikon
    • 0.25 st äpple
    • 0.5 tsk kanel
    • 1 krm salt
    • 1 dl havremjölk

    Gör så här

    • Hacka fikon och äpple.
    • Lägg ner alla ingredienser i en kastrull och häll på 2 dl vatten.
    • Låt koka ihop några minuter och lägg i en djup tallrik.
    • Servera med 1 dl havremjölk.
    • Strö lite extra kanel över.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 msk linfrön
    • 2 msk solrosfrön
    • 2 st torkade fikon
    • 0.25 st äpple
    • 0.5 tsk kanel
    • 1 krm salt
    • 1 dl havremjölk

    Måndag lunch 422 Kcal

    Mozzarellasallad med paprikadressing

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 422 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st fänkål
    • 1 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 30 g ruccola
    • 150 g buffelmozzarella
    • 0.3 kruka färsk basilika
    Paprikadressing
    • 100 g grillad paprika
    • 1 klyfta vitlök
    • 5 msk mandel
    • 0.3 st chili
    • 3 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först dressingen genom att mixa alla ingredienser i en mixer eller i en matberedare.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skär paprika och fänkål i mindre bitar.
    • Dela löken och skär den ena halvan i bitar och strimla den andra (spara rödlöksringarna till dekoration).
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn grönsakerna i några minuter.
    • Låt svalna något och lägg i en skål.
    • Skär mozzarellan i kuber och blanda ner tillsammans med paprikacrémen.
    • Lägg rucolasallad på tallrikar och fördela blandningen över.
    • Toppa med rödlöksringar och basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st fänkål
    • 1 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 30 g ruccola
    • 150 g buffelmozzarella
    • 0.3 kruka färsk basilika
    Paprikadressing
    • 100 g grillad paprika
    • 1 klyfta vitlök
    • 5 msk mandel
    • 0.3 st chili
    • 3 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Måndag middag 349 Kcal

    Enkel fiskgryta

    Lättlagad fiskgryta som passar hela familjen

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 349 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st fänkål
    • 0.25 st purjolök
    • 150 g torskfile
    • 100 g laxfilé
    • 120 g kräftstjärtar
    • 200 g krossade tomater
    • 3 dl hönsbuljong
    • 50 g spenat
    • 2 msk dill

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och hacka vitlöken fint.
    • Skiva fänkål och strimla purjolök.
    • Skär fisken i mindre bitar och strö på salt och vitpeppar.
    • Häll i krossade tomater i en kastrull och häll på buljong.
    • Lägg i alla grönsaker och fisk.
    • Låt sjuda några minuter och tillsätt spenat, kräftstjärtar och dill.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st fänkål
    • 0.25 st purjolök
    • 150 g torskfile
    • 100 g laxfilé
    • 120 g kräftstjärtar
    • 200 g krossade tomater
    • 3 dl hönsbuljong
    • 50 g spenat
    • 2 msk dill
  • Tisdag frukost 192 Kcal

    Grön drink med ananas

    En grön drink med ananas är en uppfriskande och hälsosam dryck som är perfekt för att svalka sig under varma dagar eller som en energiboost när som helst. Den här färgglada drinken kombinerar det friska och tropiska från ananas med den naturliga fräschheten från gröna ingredienser.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 38 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 192 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st ananas
    • 0.5 st grapefrukt
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 st päron
    • 1 dl färsk mynta
    • 1 dl is
    • 100 g vatten

    Gör så här

    • Skär ananas, grapefrukt, gurka och päron i mindre bitar och lägg i en höghastighetsblender.
    • Lägg ner mynta och istärningar och mixa till en jämn juice.
    • Fyll på med vatten och servera.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st ananas
    • 0.5 st grapefrukt
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 st päron
    • 1 dl färsk mynta
    • 1 dl is
    • 100 g vatten

    Tisdag lunch 788 Kcal

    Kyckling med risnudelsallad

    Risnudelsallad med mycket innehåll och smak som passar att äta varm och kall i lunchlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 102 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 788 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk ketjap manis
    • 6 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g risnudlar
    Till risnudlarna
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk ljus soja
    • 0.5 msk mirin
    • 1 msk sweet chilisås
    • 100 g sockerärtor
    • 1 st morot
    • 1 st salladslök
    • 0.5 st mango
    • 0.5 st lime
    • 3 msk koriander
    • 1 msk gräslök
    Chilimajjo
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 1 tsk srirachasås
    • 0.25 klyfta vitlök
    Dekoration
    • 0.1 kruka färsk koriander

    Gör så här

    • Strimla kycklingen och skala och finhacka vitlöken.
    • Lägg i en skål och blanda ner riven ingefära, ketjap manis, sweet chilisås, sesamolja, sesamfrön, salt och peppar.
    • Koka risnudlarna i lättsaltat vatten enligt anvisningen på paketet.
    • Häll av vattnet och skölj i kallt vatten i ett durkslag.
    • Lägg i en skål och blanda ner marinaden.
    • Blanda ner strimlade sockerärtor och morötter.
    • Strimla salladslök och skär mango i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna eller en wok med lite olja. Lägg ner kycklingen och låt steka några minuter.
    • Lägg ner nudelsalladen och låt allt bli varmt.
    • Pressa lime över och toppa med hackad färsk koriander och gräslök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk ketjap manis
    • 6 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g risnudlar
    Till risnudlarna
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk ljus soja
    • 0.5 msk mirin
    • 1 msk sweet chilisås
    • 100 g sockerärtor
    • 1 st morot
    • 1 st salladslök
    • 0.5 st mango
    • 0.5 st lime
    • 3 msk koriander
    • 1 msk gräslök
    Chilimajjo
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 1 tsk srirachasås
    • 0.25 klyfta vitlök
    Dekoration
    • 0.1 kruka färsk koriander

    Tisdag middag 585 Kcal

    Färslåda med pesto och fetaost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 44 gram

    Energi: 585 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g nötfärs
    • 2 st ägg
    • 2 msk bladpersilja
    • 2 msk ajvar relish
    • 0.5 dl grädde
    • 1 krm salt
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 2 msk grön pesto
    • 0.5 st rödlök
    • 2 st soltorkad tomat
    • 25 g fetaost
    • 0 g ruccola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Lägg nötfärsen i en skål och blanda med ägg, persilja, ajvar och grädde.
    • Krydda med salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Tryck ut färsblandningen i en smord ugnsform.
    • Bred på grön pesto över.
    • Fördela lök och tomater ovanpå färsen.
    • Smula över fetaost och ställ in i ugnen i 30 minuter.
    • Servera med färsk ruccolasallad

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g nötfärs
    • 2 st ägg
    • 2 msk bladpersilja
    • 2 msk ajvar relish
    • 0.5 dl grädde
    • 1 krm salt
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 2 msk grön pesto
    • 0.5 st rödlök
    • 2 st soltorkad tomat
    • 25 g fetaost
    • 0 g ruccola
  • Onsdag frukost 154 Kcal

    Ägg med kalkon

    En snabb och kalorisnål frukost med bra mättnadskänsla!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 154 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 40 g rökt kalkon
    • 0.5 tsk furikake fröblandning

    Gör så här

    • Koka upp vatten i en kastrull och lägg försiktigt i ett ägg i kokande vatten. Koka ägget i ca 7-8 minuter för mjukkokt ägg.
    • Skala ägget och skär ägget i klyftor och lägg i kalkonskivorna. Rulla ihop.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 40 g rökt kalkon
    • 0.5 tsk furikake fröblandning

    Onsdag lunch 239 Kcal

    Spenat och grönkålssoppa med pocherat ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 239 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g färsk grönkål
    • 50 g bladspenat
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.1 tsk riven färsk muskotnöt
    • 4 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 2 st ägg

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök.
    • Tillsätt grönkål, spenat, buljongtärning, salt, peppar, muskot och vatten.
    • Låt koka ihop i ca 15 minuter.
    • Mixa soppan slät och häll tillbaka soppan i kastrullen.
    • Tillsätt grädde och späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela soppan i skålar och toppa med ett pocherat ägg

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g färsk grönkål
    • 50 g bladspenat
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.1 tsk riven färsk muskotnöt
    • 4 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 2 st ägg

    Onsdag middag 694 Kcal

    Laxfilé med sötpotatismos

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 62 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 694 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 2 g smör
    • 30 g grönsallad
    • 0.75 st liten sötpotatis
    • 1 msk grädde
    • 2 g smör
    • 1 msk riven parmesanost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk pumpakärnor
    • 1 msk riven parmesanost
    • 1 st citronklyfta
    • 0 dillkvistar

    Gör så här

    • Gör först sötpotatismoset genom att skala och skär sötpotatisen i mindre bitar.
    • Koka potatisen mjuk i ca 20 minuter.
    • Häll av vattnet och lägg i en matberedare.
    • Mixa till ett jämnt mos och lägg tillbaka i kastrullen.
    • Häll på grädde och tillsätt smör, parmesanost, salt och peppar.
    • Rör om och håll varmt.
    • Strö på salt och peppar på laxen.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek fisken runt om.
    • Servera laxen med sötpotatismoset och sallad.
    • Toppa med pumpafrön och parmesan.
    • Dekorera med citronklyfta.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 2 g smör
    • 30 g grönsallad
    • 0.75 st liten sötpotatis
    • 1 msk grädde
    • 2 g smör
    • 1 msk riven parmesanost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk pumpakärnor
    • 1 msk riven parmesanost
    • 1 st citronklyfta
    • 0 dillkvistar
  • Torsdag frukost 221 Kcal

    Äggröra med gräslök och tomat

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 221 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 styck tomat

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg med salt, svartpeppar och hackad gräslök i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner smeten. Rör om med en trägaffel ca 30 sek.
    • Skiva en ½ tomat och lägg på en tallrik. Toppa med äggröran.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 styck tomat

    Torsdag lunch 693 Kcal

    Quinoasallad med ost och kalkon

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 64 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 693 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1.5 dl vit quinoa, okokt
    • 1 tsk olivolja
    • 1 dl majs
    • 2 dl frysta ärtor
    • 0.5 st purjolök
    • 1 st morot
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g kalkonpastrami
    • 100 g chevreost
    • 0.5 st grönt äpple
    Tillbehör
    • 30 g Lallerstedts currydressing

    Gör så här

    • Koka quinoa enligt anvisningen på paketet ca: 13 min.
    • Skölj och lägg i en skål.
    • Blanda ner olja, majs, ärtor och purjolök.
    • Skala och tärna moroten och blanda ner tillsammans med salt och peppar.
    • Skär kalkon, ost och äpple i tärningar och lägg på salladen.
    • Dekorera med örter eller krasse och servera med dressing.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1.5 dl vit quinoa, okokt
    • 1 tsk olivolja
    • 1 dl majs
    • 2 dl frysta ärtor
    • 0.5 st purjolök
    • 1 st morot
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g kalkonpastrami
    • 100 g chevreost
    • 0.5 st grönt äpple
    Tillbehör
    • 30 g Lallerstedts currydressing

    Torsdag middag 410 Kcal

    Lammburgare med feta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 410 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 150 g lammfärs
    • 0.2 tsk örtkryddor provencale
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk smör
    • 0.25 st rödlök
    • 50 g fetaost
    • 2 st salladsblad
    • -0.75 st granatäpple

    Gör så här

    • Blanda färs och örtkryddor i en skål.
    • Skala och hacka vitlök och blanda ner i färsen med salt och peppar.
    • Forma till biffar och stek några minuter per sida i smör i en stekpanna.
    • Lägg burgarna på salladsblad och smula över ost och lägg rödlök på burgarna.
    • Kärna ur granatäpplet och strö över granatäppelkärnorna på burgaren.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 150 g lammfärs
    • 0.2 tsk örtkryddor provencale
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk smör
    • 0.25 st rödlök
    • 50 g fetaost
    • 2 st salladsblad
    • -0.75 st granatäpple
  • Fredag frukost 285 Kcal

    Yoghurt med clementin och frön

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 285 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 2 st clementin
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 msk pumpafrön
    • 0.5 tsk flytande honung

    Gör så här

    • Häll yoghurt i en skål. Skala och skär ut köttet från clementinerna och lägg på yoghurten.
    • Hetta upp en torr stekpanna och rosta solros- och pumpafrön i någon minut.
    • Ringla lite honung över och lägg fröblandningen på yoghurten.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 2 st clementin
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 msk pumpafrön
    • 0.5 tsk flytande honung

    Fredag lunch 529 Kcal

    Omelettwrap med skagenröra

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 42 gram

    Energi: 529 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 1 st salladsblad
    • 25 g sockerärtor
    • 2.5 st små plommontomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 dl skagenröra
    • 50 g färska räkor
    • 1 tsk dill

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, salt och peppar och stek en omelett i smör eller olja.
    • Lägg upp på en tallrik.
    • Låt svalna och lägg lite sallad, strimlade sockerärtor, tomater och rödlök över.
    • Klicka på skagenröra och räkor och lägg på en dillkvist.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 1 st salladsblad
    • 25 g sockerärtor
    • 2.5 st små plommontomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 dl skagenröra
    • 50 g färska räkor
    • 1 tsk dill

    Fredag middag 631 Kcal

    Squashlasagne

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 49 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 631 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk basilika
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 msk stark chilisås
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 st squash
    • 0.67 msk oregano
    • 0.5 dl riven ost
    • 2 dl crème fraiche
    • 0 g blandad sallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner lök, vitlök och färs
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Tillsätt basilika, tomatpuré, chilisås och krossade tomater.
    • Låt sjuda 20 minuter.
    • Skiva squash på längden och stek dem i lite olivolja på bägge sidor någon minut så att de blir mjuka.
    • Strö på salt, peppar och oregano på squashskivorna.
    • Lägg squash i botten på en ugnsform och häll på lite köttfärssås.
    • Strö på 1/3 av osten, några msk créme fraiche och lägg på ett lager squashplattor.
    • Varva squash, köttfärssås, ost, créme fraiche och toppa med lite ost.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk basilika
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 msk stark chilisås
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 st squash
    • 0.67 msk oregano
    • 0.5 dl riven ost
    • 2 dl crème fraiche
    • 0 g blandad sallad
  • Lördag frukost 284 Kcal

    Oopsis med ost och skinka

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, Oopsis bröd . Receptet hittar du genom att söka på Oopsis bröd  i receptbanken. Totala receptet för brödet är 4 stycken och kan förvaras i frysen och tas upp vid behov! I detta recept kan du ta 2 stycken bröd och lägg innehåller mellan brödskivorna om du är hungrig!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 284 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 styck oopsis bröd
    • 1 tsk smör
    • 2 skivor skinka
    • 1 skiva ost
    • 1 st salladsblad
    • 2 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Bred på smör, lägg på salladsblad, ost, skinka och tomat.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 styck oopsis bröd
    • 1 tsk smör
    • 2 skivor skinka
    • 1 skiva ost
    • 1 st salladsblad
    • 2 st cocktailtomat

    Lördag lunch 453 Kcal

    Kyckling teriyaki i salladsblad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 453 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0
    • 3 tsk ingefära
    • 1 st röd chili
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk teriyakisås
    • 1 tsk rapsolja
    • 2 msk sesamfrön
    • 1 st salladslök
    • 1 st hjärtsallad
    • 1 st morot
    • 50 g sockerärtor
    • 2 msk koriander
    • 1 st lime

    Gör så här

    • Skär kycklingen i små bitar och lägg i en skål.
    • Blanda ner hackad vitlök, riven färsk ingefära, finhackad chili, salt, peppar, och teriyakisås.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner den marinerade kycklingen.
    • Låt steka 5 minuter och blanda sedan  ner sesamfrön.
    • Lägg salladsblad på ett fat och fördela kycklingen över.
    • Strimla morot och sockerärtor och lägg på varje salladsblad.
    • Strö på färsk koriander.
    • Skär lime i klyftor och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0
    • 3 tsk ingefära
    • 1 st röd chili
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk teriyakisås
    • 1 tsk rapsolja
    • 2 msk sesamfrön
    • 1 st salladslök
    • 1 st hjärtsallad
    • 1 st morot
    • 50 g sockerärtor
    • 2 msk koriander
    • 1 st lime

    Lördag middag 621 Kcal

    Ugnsbakad lax med svamp och tomat

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 49 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 621 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och citonpeppar
    • 125 g champinjon
    • 0.5 st rödlök
    • 125 g körsbärstomater
    • 50 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk olivolja
    • 1.5 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk basilika
    • 2 dl ruccola
    • 3 msk riven parmesanost
    • 50 g valnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 C.
    • Skär bort skinnet från laxen och lägg på en smord ugnsform.
    • Krydda med salt och citronpeppar.
    • Skär champinjonerna i stora bitar.
    • Skala och skiva rödlök.
    • Skär tomaterna i halvor.
    • Blanda champinjoner, rödlök och tomater i en stor skål tillsammans med oliver, olja och balsamvinäger.
    • Krydda med salt, svartpeppar och torkad basilika.
    • Fördela blandningen över laxen och ställ in i ugnen ca 20 minuter.
    • Lägg ruccolasallad på ett fat. Riv parmesanost grovt och strö över ruccolan.
    • Toppa med valnötter och servera till laxen.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och citonpeppar
    • 125 g champinjon
    • 0.5 st rödlök
    • 125 g körsbärstomater
    • 50 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk olivolja
    • 1.5 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk basilika
    • 2 dl ruccola
    • 3 msk riven parmesanost
    • 50 g valnötter

    Lördag dessert 195 Kcal

    Hallon och myntaglass

    Somrig fräsch glass med smak av hallon och mynta! Toppa glassen med lime och färska myntablad.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 195 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st lime
    • 1 msk mynta
    • 250 gram hallon (frysta)
    • 1 msk agavesirap
    • 0.5 dl crème fraiche
    Dekoration
    • 1 st lime
    • 0.5 dl färsk mynta

    Gör så här

    • Skölj limen ordentligt och riv skalet fint.
    • Dela limen och pressa ut saften i en skål.
    • Lägg de frusna hallonen i en matberedare tillsammans med agavesirap, limeskal, mynta och limesaft.
    • Mixa tills bären är finfördelade.
    • Tillsätt creme fraiche och mixa sorbeten slät.
    • Häll upp sorbeten i portionsskålar och strö på lime och myntablad.
    • Servera direkt.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st lime
    • 1 msk mynta
    • 250 gram hallon (frysta)
    • 1 msk agavesirap
    • 0.5 dl crème fraiche
    Dekoration
    • 1 st lime
    • 0.5 dl färsk mynta
  • Söndag frukost 273 Kcal

    Amerikanska pannkakor

    Få en bra start på dagen med dessa mumsiga pannkakor - servera med färska bär och en klick kesella till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 273 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st äggvitor
    • 1 st ägg
    • 2 msk kokosmjöl
    • 2 msk mjölk
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 1 tsk smör
    • 1 dl blåbär
    • 0.5 st granatäpple

    Gör så här

    • Vispa äggvitorna fast i en skål.
    • Vänd ner kokosmjöl, bakpulver, mjölk och ägg.
    • Vispa ihop till en jämn smet.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i smeten.
    • Grädda tills de har fått en fin färg.
    • Servera med färska blåbär och granatäpplekärnor och ev en klick kesella till.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st äggvitor
    • 1 st ägg
    • 2 msk kokosmjöl
    • 2 msk mjölk
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 1 tsk smör
    • 1 dl blåbär
    • 0.5 st granatäpple

    Söndag lunch 162 Kcal

    Morotssoppa med ingefära

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 162 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 1 tsk olivolja
    • 4 st morot
    • 500 g vatten
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 1 tsk salt
    • 1 tsk cayennepeppar

    Gör så här

    • Hetta upp en kastrull.
    • Skala och hacka lök och vitlök och fräs tillsammans med ingefära i lite olivolja.
    • Skala och slanta morötterna och tillsätt till kastrullen.
    • Häll i vatten och smula i buljongtärningen.
    • Låt koka i ca 10 minuter eller tills morötterna är mjuka.
    • Mixa soppan slät och smaka av med salt och lite cayennepeppar efter smak.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 1 tsk olivolja
    • 4 st morot
    • 500 g vatten
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 1 tsk salt
    • 1 tsk cayennepeppar

    Söndag middag 662 Kcal

    Kalkonschnitzel med bearnaisesås

    En lyxig schnitzel som är gjort på magert kalkonkött. En perfekt bjudrätt till helgen eller när du vill ha något litet extra.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 49 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 55 gram

    Energi: 662 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g kalkonfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st ägg
    • 50 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 1 dl mjöl av bovete
    • 8 g smör
    • 1 st citron
    • 3 msk bearnaisesås
    • 2 dl blandsallad
    • 2 styck tomat

    Gör så här

    • Dela kalkonfiléerna om de är tjocka och skiva dem på längden till tunna skivor.
    • Strö på salt och peppar.
    • Vispa upp ett ägg i en skål.
    • Häll upp ströbröd och mjöl på varsin tallrik.
    • Doppa kalkonfiléerna i mjölet, sedan i ägg och sist i ströbrödet.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kalkonschnitzlarna 2-3 minuter på bägge sidor på medelvärme.
    • Pressa över citronsaft och servera med bearnaisesås, salladsblad och tomater.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g kalkonfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st ägg
    • 50 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 1 dl mjöl av bovete
    • 8 g smör
    • 1 st citron
    • 3 msk bearnaisesås
    • 2 dl blandsallad
    • 2 styck tomat
Torrvaror
  • 1 dl havregryn
  • 1 msk linfrön
  • 3 msk solrosfrön
  • 2 st torkade fikon
  • 8 tsk olivolja
  • 5 msk mandel
  • 400 g krossade tomater
  • 100 g risnudlar
  • 1 msk pumpakärnor
  • 1.5 dl vit quinoa, okokt
  • 1 dl majs
  • 1 msk pumpafrön
  • 0.5 tsk flytande honung
  • 1 tsk rapsolja
  • 2 msk sesamfrön
  • 50 g valnötter
  • 1 msk agavesirap
  • 2 msk kokosmjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 50 g crumbs glutenfritt ströbröd
  • 1 dl mjöl av bovete
Frukt/grönt
  • 0.25 st äpple
  • 0.5 st röd paprika
  • 0.5 st gul paprika
  • 1.5 st fänkål
  • 2.75 st rödlök
  • 32 g ruccola
  • 0.3 kruka färsk basilika
  • 6.75 klyfta vitlök
  • 0.3 st chili
  • 2.5 st gul lök
  • 0.75 st purjolök
  • 50 g spenat
  • 0.25 st ananas
  • 0.5 st grapefrukt
  • 0.5 st gurka
  • 0.5 st päron
  • 9 tsk ingefära
  • 175 g sockerärtor
  • 7 st morot
  • 2 st salladslök
  • 0.5 st mango
  • 3 st lime
  • 100 g färsk grönkål
  • 50 g bladspenat
  • 0.1 tsk riven färsk muskotnöt
  • 30 g grönsallad
  • 0.75 st liten sötpotatis
  • 1 st citronklyfta
  • 2.5 styck tomat
  • 2 dl frysta ärtor
  • 0.5 st grönt äpple
  • 4 st salladsblad
  • granatäpple
  • 2 st clementin
  • 2.5 st små plommontomater
  • 0.5 st squash
  • blandad sallad
  • 2 st cocktailtomat
  • 1 st röd chili
  • 1 st hjärtsallad
  • 125 g champinjon
  • 125 g körsbärstomater
  • 250 gram hallon (frysta)
  • 1 dl blåbär
  • 1 st citron
  • 2 dl blandsallad
Kryddor/smaksättare
  • 0.5 tsk kanel
  • 3 krm salt
  • 3 dl hönsbuljong
  • 3 msk dill
  • 1.5 dl färsk mynta
  • 2 msk sweet chilisås
  • 2 msk ketjap manis
  • 7 tsk sesamolja
  • 1 msk ljus soja
  • 0.5 msk mirin
  • 5 msk koriander
  • 2 msk gräslök
  • 1 tsk srirachasås
  • 0.1 kruka färsk koriander
  • 2 msk bladpersilja
  • 2 msk ajvar relish
  • 1.5 tsk örtagårdskrydda
  • 2 msk grön pesto
  • 0.5 tsk furikake fröblandning
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • dillkvistar
  • 0.2 tsk örtkryddor provencale
  • 1.33 msk basilika
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk stark chilisås
  • 0.67 msk oregano
  • 3 msk teriyakisås
  • salt och citonpeppar
  • 1.5 tsk balsamvinäger
  • 1 msk mynta
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 tsk cayennepeppar
Mejeri
  • 1 dl havremjölk
  • 150 g buffelmozzarella
  • 4.5 msk crème fraiche
  • 2 dl grädde
  • 75 g fetaost
  • 20.33 g smör
  • 5 msk riven parmesanost
  • 100 g chevreost
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 0.5 dl riven ost
  • 1 skiva ost
  • 2 msk mjölk
Övrigt
  • 100 g grillad paprika
  • 1 dl is
  • 1 msk majonnäs
  • 2 st soltorkad tomat
  • 30 g Lallerstedts currydressing
  • 1 dl skagenröra
  • 1 styck oopsis bröd
  • 50 g svarta oliver kärnfria
  • 3 msk bearnaisesås
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 150 g torskfile
  • 550 g laxfilé
  • 120 g kräftstjärtar
  • 250 g kycklingfilé
  • 550 g nötfärs
  • 11 st ägg
  • 40 g rökt kalkon
  • 100 g kalkonpastrami
  • 150 g lammfärs
  • 50 g färska räkor
  • 2 skivor skinka
  • 300 g kycklinglårfilé
  • 2 st äggvitor
  • 400 g kalkonfilé

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!