Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 6 2024

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1351 Kcal

    • Frukost - 332 Kcal

      Turkisk yoghurt med quinoamüsli med honungsrostade valnötter och blåbär

    • Lunch - 513 Kcal

      Quinoasallad med getost och pistagenötter

    • Middag - 507 Kcal

      Köttfärslimpa med rostade tomater och pinjenötter

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1175 Kcal

    • Frukost - 282 Kcal

      Rödlöksomelett

    • Lunch - 513 Kcal

      Quinoasallad med getost och pistagenötter

    • Middag - 380 Kcal

      Laxfilé med rödbetssallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1219 Kcal

    • Frukost - 332 Kcal

      Turkisk yoghurt med quinoamüsli med honungsrostade valnötter och blåbär

    • Lunch - 380 Kcal

      Laxfilé med rödbetssallad

    • Middag - 507 Kcal

      Köttfärslimpa med rostade tomater och pinjenötter

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1842 Kcal

    • Frukost - 652 Kcal

      Smoothiebowl med mango

    • Lunch - 507 Kcal

      Köttfärslimpa med rostade tomater och pinjenötter

    • Middag - 684 Kcal

      Marockansk fläskfilégryta med aprikos och russin

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1651 Kcal

    • Frukost - 332 Kcal

      Turkisk yoghurt med quinoamüsli med honungsrostade valnötter och blåbär

    • Lunch - 684 Kcal

      Marockansk fläskfilégryta med aprikos och russin

    • Middag - 635 Kcal

      Fisktacos med chilimajonnäs

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1203 Kcal

    • Frukost - 154 Kcal

      Ägg med kalkon

    • Lunch - 635 Kcal

      Fisktacos med chilimajonnäs

    • Middag - 240 Kcal

      Kycklingsoppa med citrongräs och koriander

    • Mellanmål

    • Dessert - 173 Kcal

      Banan cookies

  • Söndag - 1377 Kcal

    • Frukost - 453 Kcal

      Äggröra med rökt lax

    • Lunch - 240 Kcal

      Kycklingsoppa med citrongräs och koriander

    • Middag - 684 Kcal

      Marockansk fläskfilégryta med aprikos och russin

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 100.1 gram

Fett: 66.3 gram

Protein: 76.7 gram

Energi: 1402.5 kcal

  • Måndag frukost 332 Kcal

    Turkisk yoghurt med quinoamüsli med honungsrostade valnötter och blåbär

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, Quinoamüsli med honungsrostade valnötter. Receptet hittar du genom att söka på Quinoamüsli med honungsrostade valnötter i hälsobanken. Totala receptet för Quinoamüslin är 15 portioner som kan förvaras i en sluten glasburk efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 332 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 0.75 dl quinoamüsli med honungsrostade valnötter
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Häll upp turkisk yoghurt i en skål.
    • Toppa med müsli och blåbär

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 0.75 dl quinoamüsli med honungsrostade valnötter
    • 1 dl blåbär

    Måndag lunch 513 Kcal

    Quinoasallad med getost och pistagenötter

    En härligt fräsch sallad med sparris, päron, god getost och knapriga pistagenötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 47 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 513 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 dl quinoa
    • 100 g sparris
    • 100 g haricots verts
    • 1 st päron
    • 1 st grapefrukt
    • 0.25 st citron
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 blad romansallad
    • 100 g chevreost
    • 2 msk pistagenötter

    Gör så här

    • Koka quinoan enligt anvisningar på paketet.
    • Koka sparris i lättsaltat vatten ca 5 minuter.
    • Tillsätt haricot verts och låt koka i ca 30 sekunder.
    • Häll av vattnet och kyl med kallt vatten.
    • Dela sparrisen på hälften och spar den översta delen till dekoration.
    • Skär nedersta delen av sparrisen och haricot vertsen i mindre bitar och blanda med quinoan.
    • Skär ett ½ päron och en ½ grapefrukt i små bitar och blanda ner i quinoasalladen.
    • Pressa ner citronsaft och ringla över olivolja.
    • Blanda om och smaka av med salt och peppar.
    • Fördela romansallad på ett stort fat och lägg quinoasalladen över.
    • Skär resten av päronet och grapefrukten i skivor och dekorera salladen med.
    • Fördela övre delen av sparrisen runt om salladen.
    • Hetta upp en torr stekpanna och torrosta nötterna några minuter.
    • Toppa quinoasalladen med chevréost och pistagenötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 dl quinoa
    • 100 g sparris
    • 100 g haricots verts
    • 1 st päron
    • 1 st grapefrukt
    • 0.25 st citron
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 blad romansallad
    • 100 g chevreost
    • 2 msk pistagenötter

    Måndag middag 507 Kcal

    Köttfärslimpa med rostade tomater och pinjenötter

    En köttfärslimpa som passar alla i familjen, alla dagar i veckan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 507 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 6 msk bladpersilja
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g Boursinost
    • 2 msk pinjenötter
    Rostade tomater
    • 500 g cocktailtomater
    • 12 st smålökar
    • 1 msk olivolja
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg färs och ägg i en skål.
    • Skala och finhacka lök och vitlök samt soltorkade tomater.
    • Blanda ner i färsen tillsammans med persilja, örter, salt och peppar.
    • Forma till en limpa och lägg på en plåt.
    • Tryck ner osten i mitten och strö på nötter.
    • Dela hälften av tomaterna och lägg runt om.
    • Skala löken och lägg runt.
    • Häll på olivolja och strö på örtkryddor, salt och peppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 30 minuter.
    • Servera med rucolasallad och färsk bladpersilja.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 6 msk bladpersilja
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g Boursinost
    • 2 msk pinjenötter
    Rostade tomater
    • 500 g cocktailtomater
    • 12 st smålökar
    • 1 msk olivolja
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
  • Tisdag frukost 282 Kcal

    Rödlöksomelett

    En omelett med champinjoner och mycket smak av lök. Toppa omeletten med hackad persilja - perfekt som frukost, lunch eller lättare middag.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 282 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st rödlök
    • 6 st färska champinjoner
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja

    Gör så här

    • Skala och skiva rödlök tunt.
    • Skiva champinjoner och finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med lite smör och bryn lök, champinjoner och vitlök någon minut.
    • Vispa ihop ägg med salt och peppar.
    • Häll smeten i stekpannan och låt steka tills omeletten är fast.
    • Toppa med persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st rödlök
    • 6 st färska champinjoner
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja

    Tisdag lunch 513 Kcal

    Quinoasallad med getost och pistagenötter

    En härligt fräsch sallad med sparris, päron, god getost och knapriga pistagenötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 47 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 513 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 dl quinoa
    • 100 g sparris
    • 100 g haricots verts
    • 1 st päron
    • 1 st grapefrukt
    • 0.25 st citron
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 blad romansallad
    • 100 g chevreost
    • 2 msk pistagenötter

    Gör så här

    • Koka quinoan enligt anvisningar på paketet.
    • Koka sparris i lättsaltat vatten ca 5 minuter.
    • Tillsätt haricot verts och låt koka i ca 30 sekunder.
    • Häll av vattnet och kyl med kallt vatten.
    • Dela sparrisen på hälften och spar den översta delen till dekoration.
    • Skär nedersta delen av sparrisen och haricot vertsen i mindre bitar och blanda med quinoan.
    • Skär ett ½ päron och en ½ grapefrukt i små bitar och blanda ner i quinoasalladen.
    • Pressa ner citronsaft och ringla över olivolja.
    • Blanda om och smaka av med salt och peppar.
    • Fördela romansallad på ett stort fat och lägg quinoasalladen över.
    • Skär resten av päronet och grapefrukten i skivor och dekorera salladen med.
    • Fördela övre delen av sparrisen runt om salladen.
    • Hetta upp en torr stekpanna och torrosta nötterna några minuter.
    • Toppa quinoasalladen med chevréost och pistagenötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 dl quinoa
    • 100 g sparris
    • 100 g haricots verts
    • 1 st päron
    • 1 st grapefrukt
    • 0.25 st citron
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 blad romansallad
    • 100 g chevreost
    • 2 msk pistagenötter

    Tisdag middag 380 Kcal

    Laxfilé med rödbetssallad

    En härlig vardagsrätt med snabblagad lax och god rödbetssallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 380 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    Rödbetssallad
    • 4 st kokta rödbetor
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk färsk rosmarin
    • 0.25 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g rucola
    • 2 st citronskiva

    Gör så här

    • Skär laxen i 2 filéer och strö på salt och peppar.
    • Skär rödbetor i klyftor och skaka och skiva rödlök. Lägg i en skål. Blanda ner balsamico, olivolja, rosmarin, örter, salt och peppar.
    • Stek laxen i smör ca 10 minuter eller till den är genomstekt.
    • Servera med rödbetssallad och rucola. Dekorera med citronklyftor och rosmarin.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    Rödbetssallad
    • 4 st kokta rödbetor
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk färsk rosmarin
    • 0.25 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g rucola
    • 2 st citronskiva
  • Onsdag frukost 332 Kcal

    Turkisk yoghurt med quinoamüsli med honungsrostade valnötter och blåbär

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, Quinoamüsli med honungsrostade valnötter. Receptet hittar du genom att söka på Quinoamüsli med honungsrostade valnötter i hälsobanken. Totala receptet för Quinoamüslin är 15 portioner som kan förvaras i en sluten glasburk efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 332 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 0.75 dl quinoamüsli med honungsrostade valnötter
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Häll upp turkisk yoghurt i en skål.
    • Toppa med müsli och blåbär

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 0.75 dl quinoamüsli med honungsrostade valnötter
    • 1 dl blåbär

    Onsdag lunch 380 Kcal

    Laxfilé med rödbetssallad

    En härlig vardagsrätt med snabblagad lax och god rödbetssallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 380 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    Rödbetssallad
    • 4 st kokta rödbetor
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk färsk rosmarin
    • 0.25 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g rucola
    • 2 st citronskiva

    Gör så här

    • Skär laxen i 2 filéer och strö på salt och peppar.
    • Skär rödbetor i klyftor och skaka och skiva rödlök. Lägg i en skål. Blanda ner balsamico, olivolja, rosmarin, örter, salt och peppar.
    • Stek laxen i smör ca 10 minuter eller till den är genomstekt.
    • Servera med rödbetssallad och rucola. Dekorera med citronklyftor och rosmarin.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    Rödbetssallad
    • 4 st kokta rödbetor
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk färsk rosmarin
    • 0.25 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g rucola
    • 2 st citronskiva

    Onsdag middag 507 Kcal

    Köttfärslimpa med rostade tomater och pinjenötter

    En köttfärslimpa som passar alla i familjen, alla dagar i veckan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 507 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 6 msk bladpersilja
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g Boursinost
    • 2 msk pinjenötter
    Rostade tomater
    • 500 g cocktailtomater
    • 12 st smålökar
    • 1 msk olivolja
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg färs och ägg i en skål.
    • Skala och finhacka lök och vitlök samt soltorkade tomater.
    • Blanda ner i färsen tillsammans med persilja, örter, salt och peppar.
    • Forma till en limpa och lägg på en plåt.
    • Tryck ner osten i mitten och strö på nötter.
    • Dela hälften av tomaterna och lägg runt om.
    • Skala löken och lägg runt.
    • Häll på olivolja och strö på örtkryddor, salt och peppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 30 minuter.
    • Servera med rucolasallad och färsk bladpersilja.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 6 msk bladpersilja
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g Boursinost
    • 2 msk pinjenötter
    Rostade tomater
    • 500 g cocktailtomater
    • 12 st smålökar
    • 1 msk olivolja
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
  • Torsdag frukost 652 Kcal

    Smoothiebowl med mango

    En härlig vitamin-kick med exotiska smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 81 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 652 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl fryst mango
    • 1 st banan
    • 1 st apelsin
    • 0.25 burk kokosmjölk
    • 0.25 st mango
    • 1 st passionsfrukt
    • 2 msk kokosflingor
    • 0.5 msk chiafrön

    Gör så här

    • Lägg mango, banan, apelsin, kokosmjölk i en matberedare och mixa till en krämig smet.
    • Häll upp i en skål och toppa med mango, passionsfrukt,  kokosskivor och chiafrön.
    • Förvara eventuella rester i kylen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl fryst mango
    • 1 st banan
    • 1 st apelsin
    • 0.25 burk kokosmjölk
    • 0.25 st mango
    • 1 st passionsfrukt
    • 2 msk kokosflingor
    • 0.5 msk chiafrön

    Torsdag lunch 507 Kcal

    Köttfärslimpa med rostade tomater och pinjenötter

    En köttfärslimpa som passar alla i familjen, alla dagar i veckan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 507 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 6 msk bladpersilja
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g Boursinost
    • 2 msk pinjenötter
    Rostade tomater
    • 500 g cocktailtomater
    • 12 st smålökar
    • 1 msk olivolja
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg färs och ägg i en skål.
    • Skala och finhacka lök och vitlök samt soltorkade tomater.
    • Blanda ner i färsen tillsammans med persilja, örter, salt och peppar.
    • Forma till en limpa och lägg på en plåt.
    • Tryck ner osten i mitten och strö på nötter.
    • Dela hälften av tomaterna och lägg runt om.
    • Skala löken och lägg runt.
    • Häll på olivolja och strö på örtkryddor, salt och peppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 30 minuter.
    • Servera med rucolasallad och färsk bladpersilja.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g soltorkade tomater i olja
    • 6 msk bladpersilja
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g Boursinost
    • 2 msk pinjenötter
    Rostade tomater
    • 500 g cocktailtomater
    • 12 st smålökar
    • 1 msk olivolja
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar

    Torsdag middag 684 Kcal

    Marockansk fläskfilégryta med aprikos och russin

    God köttgryta gjord på fläskfilé, aprikos och russin. Serveras tillsammans med en mango chutneysås också!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 81 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 684 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fläskfile
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 st sötpotatis
    • 1 st gul lök
    • 150 g champinjon
    • 1 st squash
    • 1 st röd paprika
    • 2 msk smör
    • 1 tsk malen ingefära
    • 1 tsk gurkmeja
    • 1 tsk malen kanel
    • 1 tsk malen kardemumma
    • 0.5 msk koriander
    • 1 krm kryddpeppar
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 1 krm muskot
    • 1 krm malen kryddnejlika
    • 2 dl vatten
    • 5 st torkade aprikoser
    • 1 dl russin
    • 0.2 st citron
    Mango chutneysås
    • 2 dl turkisk yoghurt
    • 5 msk mango chutney
    • 0 salt och vitpeppar
    Tillbehör
    • 6 st salladsblad
    • 1 dl färsk mynta
    • 0.5 dl cashewnötter

    Gör så här

    • Skiva fläskfilén och strö på salt och peppar.
    • Skala och skär potatis och lök i mindre bitar.
    • Skiva champinjoner, squash och paprika.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek fläskfilé, sötpotatis och lök i omgångar och lägg i en gryta.
    • Strö på alla kryddor och häll på vatten.
    • Skiva aprikoser och lägg ner i grytan tillsammans med russin.
    • Låt koka upp och sjud på svag värme i ca 10 minuter.
    • Lägg ner de andra grönsakerna och låt koka i ytterligare 10 minuter.
    • Pressa citronsaft över.
    • Gör mango chutney såsen genom att blanda ihop ingredienserna i en skål.
    • Servera grytan i en skål med sallad, mango chutney sås, mynta och rostade cashewnötter.

     

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fläskfile
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 st sötpotatis
    • 1 st gul lök
    • 150 g champinjon
    • 1 st squash
    • 1 st röd paprika
    • 2 msk smör
    • 1 tsk malen ingefära
    • 1 tsk gurkmeja
    • 1 tsk malen kanel
    • 1 tsk malen kardemumma
    • 0.5 msk koriander
    • 1 krm kryddpeppar
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 1 krm muskot
    • 1 krm malen kryddnejlika
    • 2 dl vatten
    • 5 st torkade aprikoser
    • 1 dl russin
    • 0.2 st citron
    Mango chutneysås
    • 2 dl turkisk yoghurt
    • 5 msk mango chutney
    • 0 salt och vitpeppar
    Tillbehör
    • 6 st salladsblad
    • 1 dl färsk mynta
    • 0.5 dl cashewnötter
  • Fredag frukost 332 Kcal

    Turkisk yoghurt med quinoamüsli med honungsrostade valnötter och blåbär

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, Quinoamüsli med honungsrostade valnötter. Receptet hittar du genom att söka på Quinoamüsli med honungsrostade valnötter i hälsobanken. Totala receptet för Quinoamüslin är 15 portioner som kan förvaras i en sluten glasburk efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 332 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 0.75 dl quinoamüsli med honungsrostade valnötter
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Häll upp turkisk yoghurt i en skål.
    • Toppa med müsli och blåbär

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 0.75 dl quinoamüsli med honungsrostade valnötter
    • 1 dl blåbär

    Fredag lunch 684 Kcal

    Marockansk fläskfilégryta med aprikos och russin

    God köttgryta gjord på fläskfilé, aprikos och russin. Serveras tillsammans med en mango chutneysås också!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 81 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 684 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fläskfile
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 st sötpotatis
    • 1 st gul lök
    • 150 g champinjon
    • 1 st squash
    • 1 st röd paprika
    • 2 msk smör
    • 1 tsk malen ingefära
    • 1 tsk gurkmeja
    • 1 tsk malen kanel
    • 1 tsk malen kardemumma
    • 0.5 msk koriander
    • 1 krm kryddpeppar
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 1 krm muskot
    • 1 krm malen kryddnejlika
    • 2 dl vatten
    • 5 st torkade aprikoser
    • 1 dl russin
    • 0.2 st citron
    Mango chutneysås
    • 2 dl turkisk yoghurt
    • 5 msk mango chutney
    • 0 salt och vitpeppar
    Tillbehör
    • 6 st salladsblad
    • 1 dl färsk mynta
    • 0.5 dl cashewnötter

    Gör så här

    • Skiva fläskfilén och strö på salt och peppar.
    • Skala och skär potatis och lök i mindre bitar.
    • Skiva champinjoner, squash och paprika.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek fläskfilé, sötpotatis och lök i omgångar och lägg i en gryta.
    • Strö på alla kryddor och häll på vatten.
    • Skiva aprikoser och lägg ner i grytan tillsammans med russin.
    • Låt koka upp och sjud på svag värme i ca 10 minuter.
    • Lägg ner de andra grönsakerna och låt koka i ytterligare 10 minuter.
    • Pressa citronsaft över.
    • Gör mango chutney såsen genom att blanda ihop ingredienserna i en skål.
    • Servera grytan i en skål med sallad, mango chutney sås, mynta och rostade cashewnötter.

     

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fläskfile
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 st sötpotatis
    • 1 st gul lök
    • 150 g champinjon
    • 1 st squash
    • 1 st röd paprika
    • 2 msk smör
    • 1 tsk malen ingefära
    • 1 tsk gurkmeja
    • 1 tsk malen kanel
    • 1 tsk malen kardemumma
    • 0.5 msk koriander
    • 1 krm kryddpeppar
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 1 krm muskot
    • 1 krm malen kryddnejlika
    • 2 dl vatten
    • 5 st torkade aprikoser
    • 1 dl russin
    • 0.2 st citron
    Mango chutneysås
    • 2 dl turkisk yoghurt
    • 5 msk mango chutney
    • 0 salt och vitpeppar
    Tillbehör
    • 6 st salladsblad
    • 1 dl färsk mynta
    • 0.5 dl cashewnötter

    Fredag middag 635 Kcal

    Fisktacos med chilimajonnäs

    Trött på vanlig tacos? Testa denna variant med panerad torskfilé som du sedan serverar i ett stort salladsblad tillsammans med chilimajonnäs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 41 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 635 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 220 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st ägg
    • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 2 st salladsblad
    • 2 st morot
    Chilimajonnäs
    • 1.5 msk majonnäs
    • 0.75 dl crème fraiche
    • 0.5 msk stark chilisås
    Mangosalsa
    • 1 st mango
    • 1 styck tomat
    • 1 st avokado
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Tina fisken och skär i mindre bitar. Strö på salt och peppar och doppa bitarna i ett uppvispat ägg och därefter i ströbrödet och lägg på en ugnsplåt. Sätt in i ugnen i ca: 12 min.
    • Gör under tiden chilimajonnäsen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Gör mangosalsa genom att skära alla ingredienser i mindre bitar och lägg i en skål. Blanda ner rödlök, eventuell limesaft, salt och peppar.
    • Servera fisktacos i stora salladsblad med morötter i stavar, chilimajjo och mangosalsa.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 220 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st ägg
    • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 2 st salladsblad
    • 2 st morot
    Chilimajonnäs
    • 1.5 msk majonnäs
    • 0.75 dl crème fraiche
    • 0.5 msk stark chilisås
    Mangosalsa
    • 1 st mango
    • 1 styck tomat
    • 1 st avokado
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
  • Lördag frukost 154 Kcal

    Ägg med kalkon

    En snabb och kalorisnål frukost med bra mättnadskänsla!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 154 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 40 g rökt kalkon
    • 0.5 tsk furikake fröblandning

    Gör så här

    • Koka upp vatten i en kastrull och lägg försiktigt i ett ägg i kokande vatten. Koka ägget i ca 7-8 minuter för mjukkokt ägg.
    • Skala ägget och skär ägget i klyftor och lägg i kalkonskivorna. Rulla ihop.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 40 g rökt kalkon
    • 0.5 tsk furikake fröblandning

    Lördag lunch 635 Kcal

    Fisktacos med chilimajonnäs

    Trött på vanlig tacos? Testa denna variant med panerad torskfilé som du sedan serverar i ett stort salladsblad tillsammans med chilimajonnäs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 41 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 635 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 220 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st ägg
    • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 2 st salladsblad
    • 2 st morot
    Chilimajonnäs
    • 1.5 msk majonnäs
    • 0.75 dl crème fraiche
    • 0.5 msk stark chilisås
    Mangosalsa
    • 1 st mango
    • 1 styck tomat
    • 1 st avokado
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Tina fisken och skär i mindre bitar. Strö på salt och peppar och doppa bitarna i ett uppvispat ägg och därefter i ströbrödet och lägg på en ugnsplåt. Sätt in i ugnen i ca: 12 min.
    • Gör under tiden chilimajonnäsen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Gör mangosalsa genom att skära alla ingredienser i mindre bitar och lägg i en skål. Blanda ner rödlök, eventuell limesaft, salt och peppar.
    • Servera fisktacos i stora salladsblad med morötter i stavar, chilimajjo och mangosalsa.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 220 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st ägg
    • 20 g crumbs glutenfritt ströbröd
    • 2 st salladsblad
    • 2 st morot
    Chilimajonnäs
    • 1.5 msk majonnäs
    • 0.75 dl crème fraiche
    • 0.5 msk stark chilisås
    Mangosalsa
    • 1 st mango
    • 1 styck tomat
    • 1 st avokado
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar

    Lördag middag 240 Kcal

    Kycklingsoppa med citrongräs och koriander

    En värmande soppa som trots den låga kalorimängden är en smakupplevelse som inger mättnadskänslor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 240 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st citrongräs
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 800 g vatten
    • 6 tsk fisksås
    • 4 st svartpepparkorn
    • 1 tsk ingefära
    • 450 g kycklingfilé
    • 100 g minimajs
    • 100 g sockerärtor
    • 4 st salladslök
    • 1 st lime
    • 2 msk koriander
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skiva citrongräs, vitlök och chili tunt.
    • Koka upp vatten, fisksås och pepparkorn i en kastrull.
    • Lägg i citrongräs, vitlök, chili och ingefära och låt koka i några minuter.
    • Skär kycklingen i mindre bitar, lägg dem i soppan och koka i ytterligare 5 minuter.
    • Skär minimajs och sockerärter i mindre bitar och strimla salladslöken.
    • Rör ner alltsammans i kastrullen tillsammans med limesaft och koriander.
    • Smaka av med salt och peppar och servera.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st citrongräs
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 800 g vatten
    • 6 tsk fisksås
    • 4 st svartpepparkorn
    • 1 tsk ingefära
    • 450 g kycklingfilé
    • 100 g minimajs
    • 100 g sockerärtor
    • 4 st salladslök
    • 1 st lime
    • 2 msk koriander
    • 0 salt och svartpeppar

    Lördag dessert 173 Kcal

    Banan cookies

    Snabbakade småkakor, går utmärkt att frysa in!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 173 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 2.5 dl havregryn
    • 0.75 dl mandelmjöl
    • 30 gram kokossocker
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 tsk malen kanel
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 0.5 dl mandelmjölk
    • 0.25 dl lönnsirap
    • 1 st banan
    • 0.5 dl valnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda alla torra ingredienser i en bunke och blanda om ordentligt.
    • Mosa bananen.
    • Hacka valnötterna.
    • Blanda ner resten av ingredienserna och blanda om tills du fått en jämn smet.
    • Lägg bakplåtspapper på en plåt och klicka ut sex kakor.
    • Grädda i ugnen i ca 15 minuter.
    • Låt svalna.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 2.5 dl havregryn
    • 0.75 dl mandelmjöl
    • 30 gram kokossocker
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 tsk malen kanel
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 0.5 dl mandelmjölk
    • 0.25 dl lönnsirap
    • 1 st banan
    • 0.5 dl valnötter
  • Söndag frukost 453 Kcal

    Äggröra med rökt lax

    Lättlagad frukost, lunch eller mellanmål! Servera äggröran med lax och färsk spenat.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 453 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 100 g rökt lax
    • 50 g bladspenat

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg med grädde, gräslök, salt och peppar i en skål och häll i blandningen i en stekpanna med smör.
    • Rör runt till en krämig äggröra och lägg upp på en tallrik.
    • Servera med lax och lite färsk spenat.

     

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 100 g rökt lax
    • 50 g bladspenat

    Söndag lunch 240 Kcal

    Kycklingsoppa med citrongräs och koriander

    En värmande soppa som trots den låga kalorimängden är en smakupplevelse som inger mättnadskänslor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 240 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st citrongräs
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 800 g vatten
    • 6 tsk fisksås
    • 4 st svartpepparkorn
    • 1 tsk ingefära
    • 450 g kycklingfilé
    • 100 g minimajs
    • 100 g sockerärtor
    • 4 st salladslök
    • 1 st lime
    • 2 msk koriander
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skiva citrongräs, vitlök och chili tunt.
    • Koka upp vatten, fisksås och pepparkorn i en kastrull.
    • Lägg i citrongräs, vitlök, chili och ingefära och låt koka i några minuter.
    • Skär kycklingen i mindre bitar, lägg dem i soppan och koka i ytterligare 5 minuter.
    • Skär minimajs och sockerärter i mindre bitar och strimla salladslöken.
    • Rör ner alltsammans i kastrullen tillsammans med limesaft och koriander.
    • Smaka av med salt och peppar och servera.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st citrongräs
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 800 g vatten
    • 6 tsk fisksås
    • 4 st svartpepparkorn
    • 1 tsk ingefära
    • 450 g kycklingfilé
    • 100 g minimajs
    • 100 g sockerärtor
    • 4 st salladslök
    • 1 st lime
    • 2 msk koriander
    • 0 salt och svartpeppar

    Söndag middag 684 Kcal

    Marockansk fläskfilégryta med aprikos och russin

    God köttgryta gjord på fläskfilé, aprikos och russin. Serveras tillsammans med en mango chutneysås också!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 81 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 684 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fläskfile
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 st sötpotatis
    • 1 st gul lök
    • 150 g champinjon
    • 1 st squash
    • 1 st röd paprika
    • 2 msk smör
    • 1 tsk malen ingefära
    • 1 tsk gurkmeja
    • 1 tsk malen kanel
    • 1 tsk malen kardemumma
    • 0.5 msk koriander
    • 1 krm kryddpeppar
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 1 krm muskot
    • 1 krm malen kryddnejlika
    • 2 dl vatten
    • 5 st torkade aprikoser
    • 1 dl russin
    • 0.2 st citron
    Mango chutneysås
    • 2 dl turkisk yoghurt
    • 5 msk mango chutney
    • 0 salt och vitpeppar
    Tillbehör
    • 6 st salladsblad
    • 1 dl färsk mynta
    • 0.5 dl cashewnötter

    Gör så här

    • Skiva fläskfilén och strö på salt och peppar.
    • Skala och skär potatis och lök i mindre bitar.
    • Skiva champinjoner, squash och paprika.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek fläskfilé, sötpotatis och lök i omgångar och lägg i en gryta.
    • Strö på alla kryddor och häll på vatten.
    • Skiva aprikoser och lägg ner i grytan tillsammans med russin.
    • Låt koka upp och sjud på svag värme i ca 10 minuter.
    • Lägg ner de andra grönsakerna och låt koka i ytterligare 10 minuter.
    • Pressa citronsaft över.
    • Gör mango chutney såsen genom att blanda ihop ingredienserna i en skål.
    • Servera grytan i en skål med sallad, mango chutney sås, mynta och rostade cashewnötter.

     

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fläskfile
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 st sötpotatis
    • 1 st gul lök
    • 150 g champinjon
    • 1 st squash
    • 1 st röd paprika
    • 2 msk smör
    • 1 tsk malen ingefära
    • 1 tsk gurkmeja
    • 1 tsk malen kanel
    • 1 tsk malen kardemumma
    • 0.5 msk koriander
    • 1 krm kryddpeppar
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 1 krm muskot
    • 1 krm malen kryddnejlika
    • 2 dl vatten
    • 5 st torkade aprikoser
    • 1 dl russin
    • 0.2 st citron
    Mango chutneysås
    • 2 dl turkisk yoghurt
    • 5 msk mango chutney
    • 0 salt och vitpeppar
    Tillbehör
    • 6 st salladsblad
    • 1 dl färsk mynta
    • 0.5 dl cashewnötter
Mejeri
  • 9 dl turkisk yoghurt
  • 200 g chevreost
  • 450 g Boursinost
  • 10 tsk smör
  • 1.5 dl crème fraiche
  • 0.5 dl mandelmjölk
  • 1 msk grädde
Övrigt
  • 2.25 dl quinoamüsli med honungsrostade valnötter
  • 300 g soltorkade tomater i olja
  • 3 msk majonnäs
  • 0.25 dl lönnsirap
Frukt/grönt
  • 3 dl blåbär
  • 200 g sparris
  • 200 g haricots verts
  • 2 st päron
  • 2 st grapefrukt
  • 1.1 st citron
  • 1 blad romansallad
  • 6 st gul lök
  • 7.25 klyfta vitlök
  • 1500 g cocktailtomater
  • 36 st smålökar
  • 2 st rödlök
  • 6 st färska champinjoner
  • 8 st kokta rödbetor
  • 50 g rucola
  • 4 st citronskiva
  • 2 dl fryst mango
  • 2 st banan
  • 1 st apelsin
  • 2.25 st mango
  • 1 st passionsfrukt
  • 6 st sötpotatis
  • 450 g champinjon
  • 3 st squash
  • 3 st röd paprika
  • 22 st salladsblad
  • 4 st morot
  • 2 styck tomat
  • 2 st avokado
  • 3 st lime
  • 2 st citrongräs
  • 2 st röd chili
  • 2 tsk ingefära
  • 200 g minimajs
  • 200 g sockerärtor
  • 8 st salladslök
  • 50 g bladspenat
Torrvaror
  • 2 dl quinoa
  • 7 tsk olivolja
  • 4 msk pistagenötter
  • 6 msk pinjenötter
  • 0.25 burk kokosmjölk
  • 2 msk kokosflingor
  • 0.5 msk chiafrön
  • 15 st torkade aprikoser
  • 3 dl russin
  • 1.5 dl cashewnötter
  • 40 g crumbs glutenfritt ströbröd
  • 2.5 dl havregryn
  • 0.75 dl mandelmjöl
  • 30 gram kokossocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 dl valnötter
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 1500 g nötfärs
  • 10 st ägg
  • 500 g laxfilé
  • 1800 g fläskfile
  • 440 g torskrygg
  • 40 g rökt kalkon
  • 900 g kycklingfilé
  • 100 g rökt lax
Kryddor/smaksättare
  • 18 msk bladpersilja
  • 2 tsk torkade örter
  • 0.6 tsk örtagårdskrydda
  • 1 msk persilja
  • 1 msk balsamico
  • 2 tsk färsk rosmarin
  • 3 tsk malen ingefära
  • 3 tsk gurkmeja
  • 4 tsk malen kanel
  • 3 tsk malen kardemumma
  • 5.5 msk koriander
  • 3 krm kryddpeppar
  • 3 kuvert, 0,5 gram saffran
  • 3 krm muskot
  • 3 krm malen kryddnejlika
  • 15 msk mango chutney
  • 3 dl färsk mynta
  • 1 msk stark chilisås
  • 0.5 tsk furikake fröblandning
  • 12 tsk fisksås
  • 8 st svartpepparkorn
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 1 msk gräslök

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!