Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 6 2024

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1200 Kcal

    • Frukost - 332 Kcal

      Turkisk yoghurt med quinoamüsli med honungsrostade valnötter och blåbär

    • Lunch - 513 Kcal

      Quinoasallad med getost och pistagenötter

    • Middag - 355 Kcal

      Räkgratäng med ananas och keso

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1145 Kcal

    • Frukost - 252 Kcal

      Keso med Ketomüsli och blåbär

    • Lunch - 513 Kcal

      Quinoasallad med getost och pistagenötter

    • Middag - 380 Kcal

      Laxfilé med rödbetssallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1067 Kcal

    • Frukost - 332 Kcal

      Turkisk yoghurt med quinoamüsli med honungsrostade valnötter och blåbär

    • Lunch - 380 Kcal

      Laxfilé med rödbetssallad

    • Middag - 355 Kcal

      Räkgratäng med ananas och keso

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 745 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 324 Kcal

      Italiensk tonfiskröra

    • Middag - 421 Kcal

      Lax med fetaost och ajvar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1443 Kcal

    • Frukost - 332 Kcal

      Turkisk yoghurt med quinoamüsli med honungsrostade valnötter och blåbär

    • Lunch - 421 Kcal

      Lax med fetaost och ajvar

    • Middag - 690 Kcal

      Stekt grekisk ost med tomatsallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1211 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 690 Kcal

      Stekt grekisk ost med tomatsallad

    • Middag - 521 Kcal

      Vegetarisk tomatpaj med pesto och fetaost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 1099 Kcal

    • Frukost - 453 Kcal

      Äggröra med rökt lax

    • Lunch - 521 Kcal

      Vegetarisk tomatpaj med pesto och fetaost

    • Middag - 126 Kcal

      Linsgryta från Mellanöstern

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 58.3 gram

Fett: 66.7 gram

Protein: 59.1 gram

Energi: 1130.1 kcal

  • Måndag frukost 332 Kcal

    Turkisk yoghurt med quinoamüsli med honungsrostade valnötter och blåbär

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, Quinoamüsli med honungsrostade valnötter. Receptet hittar du genom att söka på Quinoamüsli med honungsrostade valnötter i hälsobanken. Totala receptet för Quinoamüslin är 15 portioner som kan förvaras i en sluten glasburk efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 332 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 0.75 dl quinoamüsli med honungsrostade valnötter
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Häll upp turkisk yoghurt i en skål.
    • Toppa med müsli och blåbär

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 0.75 dl quinoamüsli med honungsrostade valnötter
    • 1 dl blåbär

    Måndag lunch 513 Kcal

    Quinoasallad med getost och pistagenötter

    En härligt fräsch sallad med sparris, päron, god getost och knapriga pistagenötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 47 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 513 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 dl quinoa
    • 100 g sparris
    • 100 g haricots verts
    • 1 st päron
    • 1 st grapefrukt
    • 0.25 st citron
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 blad romansallad
    • 100 g chevreost
    • 2 msk pistagenötter

    Gör så här

    • Koka quinoan enligt anvisningar på paketet.
    • Koka sparris i lättsaltat vatten ca 5 minuter.
    • Tillsätt haricot verts och låt koka i ca 30 sekunder.
    • Häll av vattnet och kyl med kallt vatten.
    • Dela sparrisen på hälften och spar den översta delen till dekoration.
    • Skär nedersta delen av sparrisen och haricot vertsen i mindre bitar och blanda med quinoan.
    • Skär ett ½ päron och en ½ grapefrukt i små bitar och blanda ner i quinoasalladen.
    • Pressa ner citronsaft och ringla över olivolja.
    • Blanda om och smaka av med salt och peppar.
    • Fördela romansallad på ett stort fat och lägg quinoasalladen över.
    • Skär resten av päronet och grapefrukten i skivor och dekorera salladen med.
    • Fördela övre delen av sparrisen runt om salladen.
    • Hetta upp en torr stekpanna och torrosta nötterna några minuter.
    • Toppa quinoasalladen med chevréost och pistagenötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 dl quinoa
    • 100 g sparris
    • 100 g haricots verts
    • 1 st päron
    • 1 st grapefrukt
    • 0.25 st citron
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 blad romansallad
    • 100 g chevreost
    • 2 msk pistagenötter

    Måndag middag 355 Kcal

    Räkgratäng med ananas och keso

    En smaskig gratäng med bland annat räkor, ananas och keso i!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 36 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 355 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st palsternacka
    • 1 st liten sötpotatis
    • 100 g rotselleri
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st ananas
    • 250 g keso
    • 0.33 st purjolök
    • 250 g handskalade räkor
    • 2 dl riven västerbottenost
    Topping
    • 1 paket smörgåskrasse

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skala och skär alla rotfrukter i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn rotfrukterna några minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Låt svalna något och lägg i en ugnsform.
    • Skär ananas i mindre bitar och lägg i en skål.
    • Blanda ner keso, purjolök, räkor och ost.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg blandningen över rotfrukterna och sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Dekorera med lite krasse.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st palsternacka
    • 1 st liten sötpotatis
    • 100 g rotselleri
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st ananas
    • 250 g keso
    • 0.33 st purjolök
    • 250 g handskalade räkor
    • 2 dl riven västerbottenost
    Topping
    • 1 paket smörgåskrasse
  • Tisdag frukost 252 Kcal

    Keso med Ketomüsli och blåbär

    Toppa keso med müsli och färska blåbär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 252 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl färska blåbär
    • 0.5 dl rostad frömüsli

    Gör så här

    • Lägg keso på ett fat och toppa med blåbär och müsli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl färska blåbär
    • 0.5 dl rostad frömüsli

    Tisdag lunch 513 Kcal

    Quinoasallad med getost och pistagenötter

    En härligt fräsch sallad med sparris, päron, god getost och knapriga pistagenötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 47 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 513 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 dl quinoa
    • 100 g sparris
    • 100 g haricots verts
    • 1 st päron
    • 1 st grapefrukt
    • 0.25 st citron
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 blad romansallad
    • 100 g chevreost
    • 2 msk pistagenötter

    Gör så här

    • Koka quinoan enligt anvisningar på paketet.
    • Koka sparris i lättsaltat vatten ca 5 minuter.
    • Tillsätt haricot verts och låt koka i ca 30 sekunder.
    • Häll av vattnet och kyl med kallt vatten.
    • Dela sparrisen på hälften och spar den översta delen till dekoration.
    • Skär nedersta delen av sparrisen och haricot vertsen i mindre bitar och blanda med quinoan.
    • Skär ett ½ päron och en ½ grapefrukt i små bitar och blanda ner i quinoasalladen.
    • Pressa ner citronsaft och ringla över olivolja.
    • Blanda om och smaka av med salt och peppar.
    • Fördela romansallad på ett stort fat och lägg quinoasalladen över.
    • Skär resten av päronet och grapefrukten i skivor och dekorera salladen med.
    • Fördela övre delen av sparrisen runt om salladen.
    • Hetta upp en torr stekpanna och torrosta nötterna några minuter.
    • Toppa quinoasalladen med chevréost och pistagenötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 dl quinoa
    • 100 g sparris
    • 100 g haricots verts
    • 1 st päron
    • 1 st grapefrukt
    • 0.25 st citron
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 blad romansallad
    • 100 g chevreost
    • 2 msk pistagenötter

    Tisdag middag 380 Kcal

    Laxfilé med rödbetssallad

    En härlig vardagsrätt med snabblagad lax och god rödbetssallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 380 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    Rödbetssallad
    • 4 st kokta rödbetor
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk färsk rosmarin
    • 0.25 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g rucola
    • 2 st citronskiva

    Gör så här

    • Skär laxen i 2 filéer och strö på salt och peppar.
    • Skär rödbetor i klyftor och skaka och skiva rödlök. Lägg i en skål. Blanda ner balsamico, olivolja, rosmarin, örter, salt och peppar.
    • Stek laxen i smör ca 10 minuter eller till den är genomstekt.
    • Servera med rödbetssallad och rucola. Dekorera med citronklyftor och rosmarin.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    Rödbetssallad
    • 4 st kokta rödbetor
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk färsk rosmarin
    • 0.25 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g rucola
    • 2 st citronskiva
  • Onsdag frukost 332 Kcal

    Turkisk yoghurt med quinoamüsli med honungsrostade valnötter och blåbär

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, Quinoamüsli med honungsrostade valnötter. Receptet hittar du genom att söka på Quinoamüsli med honungsrostade valnötter i hälsobanken. Totala receptet för Quinoamüslin är 15 portioner som kan förvaras i en sluten glasburk efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 332 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 0.75 dl quinoamüsli med honungsrostade valnötter
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Häll upp turkisk yoghurt i en skål.
    • Toppa med müsli och blåbär

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 0.75 dl quinoamüsli med honungsrostade valnötter
    • 1 dl blåbär

    Onsdag lunch 380 Kcal

    Laxfilé med rödbetssallad

    En härlig vardagsrätt med snabblagad lax och god rödbetssallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 380 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    Rödbetssallad
    • 4 st kokta rödbetor
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk färsk rosmarin
    • 0.25 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g rucola
    • 2 st citronskiva

    Gör så här

    • Skär laxen i 2 filéer och strö på salt och peppar.
    • Skär rödbetor i klyftor och skaka och skiva rödlök. Lägg i en skål. Blanda ner balsamico, olivolja, rosmarin, örter, salt och peppar.
    • Stek laxen i smör ca 10 minuter eller till den är genomstekt.
    • Servera med rödbetssallad och rucola. Dekorera med citronklyftor och rosmarin.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    Rödbetssallad
    • 4 st kokta rödbetor
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk färsk rosmarin
    • 0.25 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g rucola
    • 2 st citronskiva

    Onsdag middag 355 Kcal

    Räkgratäng med ananas och keso

    En smaskig gratäng med bland annat räkor, ananas och keso i!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 36 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 355 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st palsternacka
    • 1 st liten sötpotatis
    • 100 g rotselleri
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st ananas
    • 250 g keso
    • 0.33 st purjolök
    • 250 g handskalade räkor
    • 2 dl riven västerbottenost
    Topping
    • 1 paket smörgåskrasse

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skala och skär alla rotfrukter i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn rotfrukterna några minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Låt svalna något och lägg i en ugnsform.
    • Skär ananas i mindre bitar och lägg i en skål.
    • Blanda ner keso, purjolök, räkor och ost.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg blandningen över rotfrukterna och sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Dekorera med lite krasse.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st palsternacka
    • 1 st liten sötpotatis
    • 100 g rotselleri
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st ananas
    • 250 g keso
    • 0.33 st purjolök
    • 250 g handskalade räkor
    • 2 dl riven västerbottenost
    Topping
    • 1 paket smörgåskrasse
  • Torsdag lunch 324 Kcal

    Italiensk tonfiskröra

    Krämig tonfiskröra som serveras med isbergssallad och massa andra goda grönsaker. Går bra att byta ut tomatpurén till ajvar relish om så önskas!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 324 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 180 g tonfisk
    • 0.5 st rödlök
    • 2 msk basilika
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 msk majonnäs
    • 1 dl gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 dl isbergssallad
    • 2 dl rucola
    • 6 st cocktailtomat
    • 1 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Blanda ihop alla ingredienser till tonfiskröran.
    • Lägg ruccola i ett salladsblad och lägg på hälften av röran.
    • Toppa med skivade tomater, lite extra rödlök och pinjenötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 180 g tonfisk
    • 0.5 st rödlök
    • 2 msk basilika
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 msk majonnäs
    • 1 dl gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 dl isbergssallad
    • 2 dl rucola
    • 6 st cocktailtomat
    • 1 msk pinjenötter

    Torsdag middag 421 Kcal

    Lax med fetaost och ajvar

    Lax kan varieras på så många olika sätt – gör flera varianter och lägg i frysen! Variera med olika rotfrukter – passar till de flesta maträtter och är gott att värma dagen efter - sök på Rostade rotfrukter i Ulrikas Hälsobank för att se ett recept på gott tillbehör till laxen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 421 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g laxfilé
    • 4 msk ajvar relish
    • 150 g fetaost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk solrosfrön

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 – 200 grader. Lägg laxskivorna i en ugnsform och skär ett snitt i varje filé.
    • Fördela vald fyllning i snitten och krydda laxskivorna med salt och peppar.
    • Strö över topping. Ugnsstek fisken i cirka 20 minuter.
    • Servera med en sallad eller ugnsrostade rotfrukter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g laxfilé
    • 4 msk ajvar relish
    • 150 g fetaost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk solrosfrön
  • Fredag frukost 332 Kcal

    Turkisk yoghurt med quinoamüsli med honungsrostade valnötter och blåbär

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, Quinoamüsli med honungsrostade valnötter. Receptet hittar du genom att söka på Quinoamüsli med honungsrostade valnötter i hälsobanken. Totala receptet för Quinoamüslin är 15 portioner som kan förvaras i en sluten glasburk efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 332 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 0.75 dl quinoamüsli med honungsrostade valnötter
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Häll upp turkisk yoghurt i en skål.
    • Toppa med müsli och blåbär

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 0.75 dl quinoamüsli med honungsrostade valnötter
    • 1 dl blåbär

    Fredag lunch 421 Kcal

    Lax med fetaost och ajvar

    Lax kan varieras på så många olika sätt – gör flera varianter och lägg i frysen! Variera med olika rotfrukter – passar till de flesta maträtter och är gott att värma dagen efter - sök på Rostade rotfrukter i Ulrikas Hälsobank för att se ett recept på gott tillbehör till laxen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 421 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g laxfilé
    • 4 msk ajvar relish
    • 150 g fetaost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk solrosfrön

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 – 200 grader. Lägg laxskivorna i en ugnsform och skär ett snitt i varje filé.
    • Fördela vald fyllning i snitten och krydda laxskivorna med salt och peppar.
    • Strö över topping. Ugnsstek fisken i cirka 20 minuter.
    • Servera med en sallad eller ugnsrostade rotfrukter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g laxfilé
    • 4 msk ajvar relish
    • 150 g fetaost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk solrosfrön

    Fredag middag 690 Kcal

    Stekt grekisk ost med tomatsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 53 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 690 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g halloumi
    • 1 msk olivolja
    • 25 g rucola
    • 10 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.5 st rödlök
    • 30 g svarta oliver kärnfria
    • 100 g färdigblandad frö och nötblanding

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek osten på bägge sidor i några minuter eller tills de är gyllenbruna.
    • Låt rinna av på hushållspapper.
    • Fördela rucola på tallrik och lägg en bit ost över.
    • Skär tomaterna och skiva rödlöken.
    • Lägg tomater, rödlök och oliver på tallriken.
    • Fördela lite frö och nötblandning över.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g halloumi
    • 1 msk olivolja
    • 25 g rucola
    • 10 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.5 st rödlök
    • 30 g svarta oliver kärnfria
    • 100 g färdigblandad frö och nötblanding
  • Lördag lunch 690 Kcal

    Stekt grekisk ost med tomatsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 53 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 690 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g halloumi
    • 1 msk olivolja
    • 25 g rucola
    • 10 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.5 st rödlök
    • 30 g svarta oliver kärnfria
    • 100 g färdigblandad frö och nötblanding

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek osten på bägge sidor i några minuter eller tills de är gyllenbruna.
    • Låt rinna av på hushållspapper.
    • Fördela rucola på tallrik och lägg en bit ost över.
    • Skär tomaterna och skiva rödlöken.
    • Lägg tomater, rödlök och oliver på tallriken.
    • Fördela lite frö och nötblandning över.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g halloumi
    • 1 msk olivolja
    • 25 g rucola
    • 10 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.5 st rödlök
    • 30 g svarta oliver kärnfria
    • 100 g färdigblandad frö och nötblanding

    Lördag middag 521 Kcal

    Vegetarisk tomatpaj med pesto och fetaost

    En perfekt paj att servera på buffén eller frys in matlådor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 521 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 3 dl havremjöl
    • 100 g smör
    Fyllning
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 1 st rödlök
    • 300 g körsbärstomater
    • 1 kruka färsk basilika
    • 2 msk grön pesto
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 1 dl tärnad fetaost
    • 1 tsk rosépeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader.
    • Blanda ihop mjöl och smör till en pajdeg och tryck ut i en pajform ca 24 cm i diameter.
    • Nagga med en gaffel och förgrädda i ugnen i 10 minuter.
    • Höj temperaturen till 200 grader.
    • Skär paprika i mindre bitar.
    • Skala och skär löken i bitar och lägga alla grönsaker i pajformen.
    • Strö över hackad basilika och bred på pesto.
    • Vispa ihop ägg, grädde och ost i en skål och häll över pajen.
    • Strö över rosépeppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 30 minuter.

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 3 dl havremjöl
    • 100 g smör
    Fyllning
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 1 st rödlök
    • 300 g körsbärstomater
    • 1 kruka färsk basilika
    • 2 msk grön pesto
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 1 dl tärnad fetaost
    • 1 tsk rosépeppar
  • Söndag frukost 453 Kcal

    Äggröra med rökt lax

    Lättlagad frukost, lunch eller mellanmål! Servera äggröran med lax och färsk spenat.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 453 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 100 g rökt lax
    • 50 g bladspenat

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg med grädde, gräslök, salt och peppar i en skål och häll i blandningen i en stekpanna med smör.
    • Rör runt till en krämig äggröra och lägg upp på en tallrik.
    • Servera med lax och lite färsk spenat.

     

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 100 g rökt lax
    • 50 g bladspenat

    Söndag lunch 521 Kcal

    Vegetarisk tomatpaj med pesto och fetaost

    En perfekt paj att servera på buffén eller frys in matlådor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 521 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 3 dl havremjöl
    • 100 g smör
    Fyllning
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 1 st rödlök
    • 300 g körsbärstomater
    • 1 kruka färsk basilika
    • 2 msk grön pesto
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 1 dl tärnad fetaost
    • 1 tsk rosépeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader.
    • Blanda ihop mjöl och smör till en pajdeg och tryck ut i en pajform ca 24 cm i diameter.
    • Nagga med en gaffel och förgrädda i ugnen i 10 minuter.
    • Höj temperaturen till 200 grader.
    • Skär paprika i mindre bitar.
    • Skala och skär löken i bitar och lägga alla grönsaker i pajformen.
    • Strö över hackad basilika och bred på pesto.
    • Vispa ihop ägg, grädde och ost i en skål och häll över pajen.
    • Strö över rosépeppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 30 minuter.

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 3 dl havremjöl
    • 100 g smör
    Fyllning
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 1 st rödlök
    • 300 g körsbärstomater
    • 1 kruka färsk basilika
    • 2 msk grön pesto
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 1 dl tärnad fetaost
    • 1 tsk rosépeppar

    Söndag middag 126 Kcal

    Linsgryta från Mellanöstern

    Smakrik och mättande gryta som passar perfekt på en fastedag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 47 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 126 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 2 st morot
    • 2 st selleristjälk
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 0.5 tsk gurkmeja
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 1 nypa chiliflakes
    • 3 dl torkade röda linser
    • 200 g krossade tomater
    • 7 dl vatten
    • 1 tärning grönsaksbuljong

    Gör så här

    • Finhacka vitlök, lök, morot och selleri.
    • Hetta upp en kastrull med olja och fräs grönsakerna runt om.
    • Tillsätt alla kryddor och röda linser.
    • Häll på krossade tomater, vatten och smula ner buljongtärningen.
    • Låt koka upp och sänk värmen.
    • Sätt på ett lock och låt sjuda ca 20 minuter.
    • Häll upp i en skål och servera.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 2 st morot
    • 2 st selleristjälk
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 0.5 tsk gurkmeja
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 1 nypa chiliflakes
    • 3 dl torkade röda linser
    • 200 g krossade tomater
    • 7 dl vatten
    • 1 tärning grönsaksbuljong
Mejeri
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 200 g chevreost
  • 250 g keso
  • 4 dl riven västerbottenost
  • 1 dl keso, 4%
  • 103 tsk smör
  • 1 dl gräddfil
  • 150 g fetaost
  • 200 g halloumi
  • 3 dl grädde
  • 1 dl tärnad fetaost
Övrigt
  • 2.25 dl quinoamüsli med honungsrostade valnötter
  • 0.5 dl rostad frömüsli
  • 1 msk majonnäs
  • 30 g svarta oliver kärnfria
Frukt/grönt
  • 3 dl blåbär
  • 200 g sparris
  • 200 g haricots verts
  • 2 st päron
  • 2 st grapefrukt
  • 0.5 st citron
  • 1 blad romansallad
  • 1 st palsternacka
  • 1 st liten sötpotatis
  • 100 g rotselleri
  • 0.5 st ananas
  • 0.33 st purjolök
  • 1 paket smörgåskrasse
  • 1 dl färska blåbär
  • 8 st kokta rödbetor
  • 3 st rödlök
  • 77 g rucola
  • 4 st citronskiva
  • 3 dl isbergssallad
  • 6 st cocktailtomat
  • 10 st cocktailtomater i olika färger
  • 0.5 st röd paprika
  • 0.5 st gul paprika
  • 300 g körsbärstomater
  • 50 g bladspenat
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 st gul lök
  • 2 st morot
  • 2 st selleristjälk
Torrvaror
  • 2 dl quinoa
  • 6.5 tsk olivolja
  • 4 msk pistagenötter
  • 1 msk pinjenötter
  • 2 msk solrosfrön
  • 100 g färdigblandad frö och nötblanding
  • 3 dl havremjöl
  • 3 dl torkade röda linser
  • 200 g krossade tomater
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 250 g handskalade räkor
  • 1100 g laxfilé
  • 180 g tonfisk
  • 5 st ägg
  • 100 g rökt lax
Kryddor/smaksättare
  • 1 msk balsamico
  • 2 tsk färsk rosmarin
  • 1 tsk torkade örter
  • 2 msk basilika
  • 1 msk tomatpuré
  • 4 msk ajvar relish
  • 1 kruka färsk basilika
  • 2 msk grön pesto
  • 1 tsk rosépeppar
  • 1 msk gräslök
  • 0.5 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 tärning grönsaksbuljong

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!