Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 6 2023

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1492 Kcal

    • Frukost - 134 Kcal

      Kvarg med bär och granatäpple

    • Lunch - 289 Kcal

      Italiensk matlåda

    • Middag - 1070 Kcal

      Hasselnötspanerad torsk med broccolisallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1209 Kcal

    • Frukost - 485 Kcal

      Grön smoothie med mandlar

    • Lunch - 227 Kcal

      Kycklingsoppa med grönsaker

    • Middag - 497 Kcal

      Köttfärssås med ajvar relish och bönpasta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1484 Kcal

    • Frukost - 388 Kcal

      Korvomelett

    • Lunch - 497 Kcal

      Köttfärssås med ajvar relish och bönpasta

    • Middag - 599 Kcal

      Chevrefylld laxfilé med aprikos och sparrissallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1092 Kcal

    • Frukost - 466 Kcal

      Chiafrögröt med päron och ingefära

    • Lunch - 287 Kcal

      Rödbetssoppa med äpple

    • Middag - 340 Kcal

      Marinerad fläskfilé med sjögräsnudlar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1224 Kcal

    • Frukost - 200 Kcal

      Päron och äppelsmoothie

    • Lunch - 340 Kcal

      Marinerad fläskfilé med sjögräsnudlar

    • Middag - 685 Kcal

      Sesampanerad rödspätta med blomkålsmos – 2 portioner

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1343 Kcal

    • Frukost - 301 Kcal

      Ketofrallor med sesamfrön

    • Lunch - 418 Kcal

      Rödbetssallad med feta, valnötter och granatäpple

    • Middag - 357 Kcal

      Hjortfärsbiffar med brysselkålsgratäng

    • Mellanmål

    • Dessert - 267 Kcal

      Gino

  • Söndag - 1522 Kcal

    • Frukost - 494 Kcal

      Äggplättar

    • Lunch - 366 Kcal

      Sjögräsnudlar med räkor och grönsaker

    • Middag - 662 Kcal

      Korvgryta med champinjoner

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 61.5 gram

Fett: 81.3 gram

Protein: 81.7 gram

Energi: 1338 kcal

  • Måndag frukost 134 Kcal

    Kvarg med bär och granatäpple

    En enkel och god frukost - du kan variera mellan olika bär för att få variation!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 134 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl kvarg 0,2 %
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    • 3 st jordgubbe färsk
    • 2 st physalis

    Gör så här

    • Lägg kvarg i en skål.
    • Servera med granatäpplekärnor, jordgubbar och physalis

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl kvarg 0,2 %
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    • 3 st jordgubbe färsk
    • 2 st physalis

    Måndag lunch 289 Kcal

    Italiensk matlåda

    Rör ihop en italiensk matlåda som innehåller bland annat mozzarella, parmaskinka, rödlök och paprika! Enkelt att ta med som lunch till jobbet.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 289 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 62 g mozarella
    • 3 st skiva parmaskinka
    • 5 st cocktailtomat
    • 1 st snackspaprika
    • 50 g grönsallad
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk valnötter
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skiva mozzarellan i skivor.
    • Lägg mozzarella, parmaskinka, tomat, paprika, grönsallad i en matlåda.
    • Skala och skiva rödlök.
    • Lägg ner i matlådan tillsammans med valnötter.
    • Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 62 g mozarella
    • 3 st skiva parmaskinka
    • 5 st cocktailtomat
    • 1 st snackspaprika
    • 50 g grönsallad
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk valnötter
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Måndag middag 1070 Kcal

    Hasselnötspanerad torsk med broccolisallad

    Bjud dina nära och kära på en fräsch hasselnötspanerad torsk och servera den med en god broccolisallad och en krämig dillmajonnäs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 95 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 1070 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 gram hasselnötter
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st ägg
    • 300 g torskfile
    • 1 msk smör
    Broccolisallad
    • 0.5 st broccolistånd
    • 50 g frysta sojabönor
    • 1 msk olivolja
    • 2 msk dill
    • 2 msk citronsaft
    • 0 salt och svartpeppar
    Dillmajonnäs
    • 1 dl majonnäs
    • 2 msk färsk dill
    • 1 krm salt
    Dekoration
    • 2 st citronskiva
    • 2 st salladsblad
    • 2 msk hasselnötter
    • 2 st dillkvistar

    Gör så här

    • Skär broccolin i mindre buketter och koka 2 min i lättsaltat vatten.
    • Tillsätt de frysta sojabönorna i det varma vattnet.
    • Häll av och vänd ner olivolja, dill, citron, salt och svartpeppar.
    • Sätt på ugnen på 175 grader.
    • Mixa hasselnötterna i en matberedare tills det blir som ett ströbröd och lägg på en tallrik.
    • Vispa upp ägg i en skål.
    • Krydda torskfiléerna och doppa i det uppvispade äggen och panera i hasselnötsmjölet.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek fisken några minuter på varje sida.
    • Sätt in filéerna i ugnen på en ugnsplåt i ca 10 min.
    • Blanda majonnäs och dill i en skål.
    • Smaka av med salt.
    • Lägg broccolisalladen i ett stort salladsblad och lägg upp fisk och servera med dillmajonnäsen.
    • Toppa med hackade hasselnötter och dekorera med citronskivor och dill.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 gram hasselnötter
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st ägg
    • 300 g torskfile
    • 1 msk smör
    Broccolisallad
    • 0.5 st broccolistånd
    • 50 g frysta sojabönor
    • 1 msk olivolja
    • 2 msk dill
    • 2 msk citronsaft
    • 0 salt och svartpeppar
    Dillmajonnäs
    • 1 dl majonnäs
    • 2 msk färsk dill
    • 1 krm salt
    Dekoration
    • 2 st citronskiva
    • 2 st salladsblad
    • 2 msk hasselnötter
    • 2 st dillkvistar
  • Tisdag frukost 485 Kcal

    Grön smoothie med mandlar

    En grön smoothie med lite oväntade ingredienser. Drick till frukost eller innan träningspasset!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 36 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 485 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 30 g grönkål
    • 0.5 st avokado
    • 100 g ananas (fryst)
    • 0.5 st kiwi
    • 0.5 dl mandlar
    • 2 st torkade dadlar
    • 2 kvist färsk persilja
    • 1.5 dl vatten
    • 0.5 dl mandelmjölk

    Gör så här

    • Bryt eller skär grönkål och lägg i en blender.
    • Gröp ur avokadon, skär ananas och kiwi  i bitar.
    • Lägg ner i blendern tillsammans med mandel, urkärnade dadlar och persilja.
    • Mixa och späd med vatten och mjölk till en jämn smoothie.
    • Häll upp på glas och förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 30 g grönkål
    • 0.5 st avokado
    • 100 g ananas (fryst)
    • 0.5 st kiwi
    • 0.5 dl mandlar
    • 2 st torkade dadlar
    • 2 kvist färsk persilja
    • 1.5 dl vatten
    • 0.5 dl mandelmjölk

    Tisdag lunch 227 Kcal

    Kycklingsoppa med grönsaker

    En snabblagad kycklingsoppa med grönsaker. Variera soppan med andra grönsaker och stekt kycklingsfärs för lite variation!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 227 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 1 tsk sambal oelek
    • 0.5 st morot
    • 150 g broccoli
    • 150 g blomkål
    Topping
    • 0.5 msk färsk oregano

    Gör så här

    • Skär kycklingfilé i mindre bitar och  strö på salt och peppar.
    • Skala och riv vitlök och lägg i en skål. Blanda ner kycklingen.
    • Finhacka lök.
    • Hetta upp en kastrull  med olja och bryn kyckling och lök i  några minuter.
    • Strö på örtagårdskrydda. Smula en buljongtärning över och häll på vatten. Låt koka i 2 minuter.
    • Skala och skär morot i bitar.
    • Tillsätt sambal oelek, morot, broccoli och blomkål i soppan och låt koka ytterligare 1 minut.
    • Häll upp soppan i en skål och toppa med färsk oregano.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 1 tsk sambal oelek
    • 0.5 st morot
    • 150 g broccoli
    • 150 g blomkål
    Topping
    • 0.5 msk färsk oregano

    Tisdag middag 497 Kcal

    Köttfärssås med ajvar relish och bönpasta

    En klassik rätt för hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 50 gram

    Energi: 497 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g nötfärs
    • 1 msk olivolja
    • 6.67 msk ajvar relish
    • 1 tsk örtkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 100 g bönpasta
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 st gul paprika

    Gör så här

    • Skala och finhacka gul lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn nötfärs tillsammans med lök och vitlök.
    • Tillsätt ajvar relish, örtkrydda, salt och peppar.
    • Häll på vatten och låt sjuda på låg värme i ca 30 minuter.
    • Koka bönpastan enligt anvisningen på paketet i en stor kastrull.
    • Lägg upp pasta och köttfärssås på ett serveringsfat och dekorera med färsk basilika.
    • Skär paprikan i små bitar och toppa med.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g nötfärs
    • 1 msk olivolja
    • 6.67 msk ajvar relish
    • 1 tsk örtkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 100 g bönpasta
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 st gul paprika
  • Onsdag frukost 388 Kcal

    Korvomelett

    En enkel och god korvomelett som du kan variera med skinka eller kalkonpastrami!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 388 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g prinskorv med hög kötthalt
    • 1 tsk smör
    • 4 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar

    Gör så här

    • Skär korvarna i skivor.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn korven runt om i ca 2 minuter.
    • Vispa ihop ägg, salt och peppar och häll ner smeten i stekpannan.
    • Sänk värmen och låt steka på svag värme i ca 10 minuter eller tills omeletten är klar.
    • Skär i bitar och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g prinskorv med hög kötthalt
    • 1 tsk smör
    • 4 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar

    Onsdag lunch 497 Kcal

    Köttfärssås med ajvar relish och bönpasta

    En klassik rätt för hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 50 gram

    Energi: 497 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g nötfärs
    • 1 msk olivolja
    • 6.67 msk ajvar relish
    • 1 tsk örtkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 100 g bönpasta
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 st gul paprika

    Gör så här

    • Skala och finhacka gul lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn nötfärs tillsammans med lök och vitlök.
    • Tillsätt ajvar relish, örtkrydda, salt och peppar.
    • Häll på vatten och låt sjuda på låg värme i ca 30 minuter.
    • Koka bönpastan enligt anvisningen på paketet i en stor kastrull.
    • Lägg upp pasta och köttfärssås på ett serveringsfat och dekorera med färsk basilika.
    • Skär paprikan i små bitar och toppa med.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g nötfärs
    • 1 msk olivolja
    • 6.67 msk ajvar relish
    • 1 tsk örtkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 100 g bönpasta
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 st gul paprika

    Onsdag middag 599 Kcal

    Chevrefylld laxfilé med aprikos och sparrissallad

    En härlig laxrätt där chevréosten gifter sig fint med den söta aprikosen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 599 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 100 g chevre
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 st pekannötter
    • 2 dl blandsallad
    • 50 g sparris
    • 100 g sockerärtor
    • 3 st aprikos
    • 1 st citronklyfta
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk dill
    • 25 g böngroddar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär laxfilén i portionsbitar och skär ett snitt på längden i varje filé.
    • Tryck ner chèvre i snitten och krydda filéerna med salt och peppar.
    • Strö över pekannötter och stek filéerna i ugnen i cirka 15 minuter, eller tills de är genomstekta.
    • Skär sparrisen i bitar.
    • Koka sparris och sockerärter i någon minut i lättsaltat vatten.
    • Häll av vattnet och lägg grönsakerna i en skål. Dela aprikoser, plocka ur kärnan och skär fruktköttet i tunna skivor.
    • Blanda ner aprikoser, olja, citronsaft, salt, peppar och dill i skålen.
    • Lägg sallad på ett fat och lägg över grönsakerna.
    • Lägg fisken över och toppa med groddar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 100 g chevre
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 st pekannötter
    • 2 dl blandsallad
    • 50 g sparris
    • 100 g sockerärtor
    • 3 st aprikos
    • 1 st citronklyfta
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk dill
    • 25 g böngroddar
  • Torsdag frukost 466 Kcal

    Chiafrögröt med päron och ingefära

    Laga en mättande chiafrögröt på kvällen och servera sedan till frukost. Lägg rostade pekannötter och honung på gröten.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 466 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 1.5 dl havremjölk
    • 1 krm salt
    • 0.25 st päron
    • 1 tsk ingefära
    Rostade pekannötter
    • 0.25 dl pekannötter
    • 1 tsk flytande honung
    Topping
    • 0.5 st päron
    • 2 msk rostade kokosflakes

    Gör så här

    • Blanda chiafrön och havremjölk med salt i en skål.
    • Tärna päron och blanda ner tillsammans med riven ingefära i chiagröten.
    • Låt stå i kylen i ca 1 timme eller gör i ordning kvällen innan.
    • Skiva päronet i tunna skivor och lägg vid sidan om gröten.
    • Toppa med kokos.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta pekannötter.
    • Ringla lite honung över.
    • Lägg på gröten och servera.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 1.5 dl havremjölk
    • 1 krm salt
    • 0.25 st päron
    • 1 tsk ingefära
    Rostade pekannötter
    • 0.25 dl pekannötter
    • 1 tsk flytande honung
    Topping
    • 0.5 st päron
    • 2 msk rostade kokosflakes

    Torsdag lunch 287 Kcal

    Rödbetssoppa med äpple

    En härligt röd soppa toppad med äpple!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 41 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 287 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st rödbetor
    • 1 st gul lök
    • 0.5 st rött äpple
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 1 st stjärnanis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g cannellinibönor
    • 0.5 dl gräddfil
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Skala och riv rödbetor och lök grovt.
    • Riv äpplet grovt (spara några skivor till dekoration).
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner kummin, rödbeta, lök och äpple och fräs i 10 minuter på svag värme.
    • Tillsätt buljongtärning, vatten, anis, salt och peppar och låt sjuda ytterligare 10 minuter.
    • Ta upp anisen och mixa soppan slät med en stavmixer.
    • Smaka av med mer kryddor.
    • Skölj bönorna och lägg ner i soppan.
    • Häll upp i skålar och toppa med skivat äpple och persilja.
    • Servera med en klick gräddfil.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st rödbetor
    • 1 st gul lök
    • 0.5 st rött äpple
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 1 st stjärnanis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g cannellinibönor
    • 0.5 dl gräddfil
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja

    Torsdag middag 340 Kcal

    Marinerad fläskfilé med sjögräsnudlar

    Fläskfilé med en smakrik marinad på tillsammans med sjögräsnudlar. Toppa med lime, sallad och färsk koriander!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 340 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fläskfile
    • 300 g sjögräsnudlar
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 10 cm purjolök
    • 2 msk färsk koriander
    Marinad
    • 5 msk ketjap manis
    • 1 msk soja
    • 25 gram rostade sesamfrön
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0.5 st lime
    • 2 tsk sesamolja
    Garnering
    • 4 st limeskiva
    • 4 st salladsblad
    • 2 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Blanda marinaden i en skål, häll över hälften i en annan.
    • Dela filén och lägg den i en liten ugnssäker form.
    • Gnid in köttet med hälften av marinaden.
    • Bryn filén runt om i olja i en stekpanna.
    • Lägg tillbaka den i formen och ugnsstek i 200° i 20 min eller tills köttet är genomstekt.
    •  Skölj nudlarna och lägg dem i den andra marinadskålen.
    • Skala och strimla morötterna.
    • Strimla sockerärter och purjolök.
    • Blanda ner grönsaker och koriander i nudlarna.
    •  Skiva filén och servera med nudelmixen och ev lite mer marinad eller soja.
    • Garnera med sallad, lime och koriander.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fläskfile
    • 300 g sjögräsnudlar
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 10 cm purjolök
    • 2 msk färsk koriander
    Marinad
    • 5 msk ketjap manis
    • 1 msk soja
    • 25 gram rostade sesamfrön
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0.5 st lime
    • 2 tsk sesamolja
    Garnering
    • 4 st limeskiva
    • 4 st salladsblad
    • 2 msk färsk koriander
  • Fredag frukost 200 Kcal

    Päron och äppelsmoothie

    En enkel och god smoothie med smak av päron, äpple och kanel! Kan förvars och tas med om du är på språng eller vill ha med en smoothie under en utflykt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 38 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 200 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st päron
    • 1 st äpple
    • 2 dl mandelmjölk
    • 0.5 tsk kanel

    Gör så här

    • Skär frukten i bitar och ta bort kärnhuset.
    • Lägg ner i en blender och mixa och späd med mandelmjölk.
    • Tillsätt kanel och häll upp i en flaska.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st päron
    • 1 st äpple
    • 2 dl mandelmjölk
    • 0.5 tsk kanel

    Fredag lunch 340 Kcal

    Marinerad fläskfilé med sjögräsnudlar

    Fläskfilé med en smakrik marinad på tillsammans med sjögräsnudlar. Toppa med lime, sallad och färsk koriander!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 340 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fläskfile
    • 300 g sjögräsnudlar
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 10 cm purjolök
    • 2 msk färsk koriander
    Marinad
    • 5 msk ketjap manis
    • 1 msk soja
    • 25 gram rostade sesamfrön
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0.5 st lime
    • 2 tsk sesamolja
    Garnering
    • 4 st limeskiva
    • 4 st salladsblad
    • 2 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Blanda marinaden i en skål, häll över hälften i en annan.
    • Dela filén och lägg den i en liten ugnssäker form.
    • Gnid in köttet med hälften av marinaden.
    • Bryn filén runt om i olja i en stekpanna.
    • Lägg tillbaka den i formen och ugnsstek i 200° i 20 min eller tills köttet är genomstekt.
    •  Skölj nudlarna och lägg dem i den andra marinadskålen.
    • Skala och strimla morötterna.
    • Strimla sockerärter och purjolök.
    • Blanda ner grönsaker och koriander i nudlarna.
    •  Skiva filén och servera med nudelmixen och ev lite mer marinad eller soja.
    • Garnera med sallad, lime och koriander.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fläskfile
    • 300 g sjögräsnudlar
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 10 cm purjolök
    • 2 msk färsk koriander
    Marinad
    • 5 msk ketjap manis
    • 1 msk soja
    • 25 gram rostade sesamfrön
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0.5 st lime
    • 2 tsk sesamolja
    Garnering
    • 4 st limeskiva
    • 4 st salladsblad
    • 2 msk färsk koriander

    Fredag middag 685 Kcal

    Sesampanerad rödspätta med blomkålsmos – 2 portioner

    Panerad rödspätta med en gräddig blomkålsmos och en trevlig sallad till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 50 gram

    Protein: 44 gram

    Energi: 685 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g rödspätta
    • 1 st uppvispat ägg
    • 1 msk majsmjöl
    • 1 msk sesamfrön
    • 15 g smör
    • 0.5 st blomkål
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl blandsallad
    • 0.5 st citron
    • 25 g ärtskott

    Gör så här

    • Börja med att göra blomkålsmoset.
    • Skär blomkålen i mindre buketter och koka i lättsaltat vatten ca 10 minuter.
    • Häll av vattnet och lägg blomkålsbuketterna i en matbredare.
    • Tillsätt grädde och mixa till en jämn smet.
    • Häll tillbaka moset i kastrullen och koka upp.
    • Smaka av med salt och peppar och späd ev. med mer grädde om det behövs.
    • Lägg ut filéerna på en skärbräda.
    • Vispa upp äggen och doppa filéerna först i mjölet, sedan i äggvispet och till sist i sesamfröna.
    • Hetta upp en stekpanna med smör.
    • Stek de panerade filéerna i ca 2 minuter på varje sida och lägg upp på en tallrik.
    • Lägg ut romansallad bredvid och fördela blomkålsmoset på romansalladen.
    • Skär citronen i mindre klyftor och dekorera med citronklyftor och ärtskott.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g rödspätta
    • 1 st uppvispat ägg
    • 1 msk majsmjöl
    • 1 msk sesamfrön
    • 15 g smör
    • 0.5 st blomkål
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl blandsallad
    • 0.5 st citron
    • 25 g ärtskott
  • Lördag frukost 301 Kcal

    Ketofrallor med sesamfrön

    Hemmagjorda frukostfrallor med valfritt pålägg!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 301 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 dl pofiber
    • 2 msk kokosmjöl
    • 1 msk fiberhusk
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 1 krm salt
    • 50 g mozzarella
    • 1.25 dl kokande vatten
    Till pensling
    • 1 tsk sesamfrön

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Separera vitor och gulor från varandra. Riv mozzarella.
    • Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål och blanda därefter ner äggskummet, den rivna mozzarellan och vattnet.
    • Blanda om och forma till 2 bullar.
    • Pensla med äggulan som är över och strö på sesamfrön.
    • Grädda 20 min.
    • Låt svalna!

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 dl pofiber
    • 2 msk kokosmjöl
    • 1 msk fiberhusk
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 1 krm salt
    • 50 g mozzarella
    • 1.25 dl kokande vatten
    Till pensling
    • 1 tsk sesamfrön

    Lördag lunch 418 Kcal

    Rödbetssallad med feta, valnötter och granatäpple

    En fräsch och smakrik sallad! Perfekt som lunch eller tillbehör till en köttbit.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 418 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 4 st rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g rucola
    • 150 g fetaost
    • 10 st valnöt
    • 0 st physalis
    • 0.25 st granatäpple

    Gör så här

    • Koka rödbetor i ca 30-40 minuter.
    • Skala och dela dem.
    • Lägg i en skål och blanda med olja, balsamvinäger, salt och peppar.
    • Fördela ruccolasallad på fat och lägg på rödbetorna.
    • Smula över fetaost och lägg på valnötter.
    • Dela psyalisfrukterna och fördela runt salladen.
    • Gröp ur granatäpplet och lägg kärnorna på salladen.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 4 st rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g rucola
    • 150 g fetaost
    • 10 st valnöt
    • 0 st physalis
    • 0.25 st granatäpple

    Lördag middag 357 Kcal

    Hjortfärsbiffar med brysselkålsgratäng

    Biffar gjorda på hjortfärs som serveras med en krämig brysselkålsgratäng och en klick senapscréme till. Gratängen hittar du genom att söka i recepten på "Brysselkålsgratäng".

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 357 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g hjortfärs
    • 2 krm torkad timjan
    • 4 msk grädde
    • 1 st uppvispat ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk smör
    Senapscréme
    • 1 dl gräddfil
    • 4 msk senap
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 0.2 st rödlök

    Gör så här

    • Gör först senapscrémen genom att blanda alla ingredienser.
    • Ställ  kallt.
    • Värm brysselkålgratängen på 150 grader i 20 minuter.
    • Blanda alla ingredienser till färsbiffarna och forma till biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn biffarna, ca 5 minuter per sida.
    • Skala och skiva rödlöken och stek dem i lite smör i några minuter.
    • Servera biffarna med stekt lök, färsk timjan med en klick senapscréme och gratängen.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g hjortfärs
    • 2 krm torkad timjan
    • 4 msk grädde
    • 1 st uppvispat ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk smör
    Senapscréme
    • 1 dl gräddfil
    • 4 msk senap
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 0.2 st rödlök

    Lördag dessert 267 Kcal

    Gino

    En lättlagad dessert som du kan göra på endast 15 minuter. Passar perfekt att göra när du inte orkar tänka och har knapert med tid att få fram en god och hälsosam dessert!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 267 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st banan
    • 1 st kiwi
    • 10 st jordgubbe färsk
    • 2 dl färska blåbär
    • 50 g vit choklad (1 ruta)

    Gör så här

    • Sätt ugnen på grill, 225 grader.
    • Skiva bananerna. Skala och skär kiwi i bitar. Skiva jordgubbarna.
    • Lägg alla frukter och bär i en ugnsfast form.
    • Riv choklad grovt och strö över.
    • Gratinera i ugnen ca: 5 minuter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st banan
    • 1 st kiwi
    • 10 st jordgubbe färsk
    • 2 dl färska blåbär
    • 50 g vit choklad (1 ruta)
  • Söndag frukost 494 Kcal

    Äggplättar

    Äggplättar med bacon och ost i. Toppa plättarna med avokado, gräslök och tomat.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 494 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 40 g bacon
    • 0.2 dl riven ost
    • 0.5 msk gräslök
    • 0.5 st avokado
    • 1 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en plättlagg med smör och bryn bacon runt om.
    • Fördela äggsmet i plättlaggen och lägg på ost.
    • Låt steka på medelvärme några minuter.
    • Toppa med gräslök och servera med hackad avokado och tomat.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 40 g bacon
    • 0.2 dl riven ost
    • 0.5 msk gräslök
    • 0.5 st avokado
    • 1 st cocktailtomat

    Söndag lunch 366 Kcal

    Sjögräsnudlar med räkor och grönsaker

    Med ett paket glasnudlar, räkor och grönsaker kommer du långt med, här får du en god fräsch måltid antingen till lunch eller middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 366 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g sjögräsnudlar
    • 4 st grön sparris
    • 0.25 st squash
    • 2 st salladslök
    • 100 g pak choi
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0
    • 0.5 tsk röd chili
    • 2 tsk sesamolja
    • 1 msk soja
    • 1 tsk honung
    • 2 msk sesamfrön
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g handskalade räkor
    • 0.5 kruka färsk koriander

    Gör så här

    • Lägg nudlarna i blöt några minuter.
    • Skiva alla grönsaker i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och lägg ner ingefära, vitlök, chili, sesamfrön och alla grönsaker.
    • Woka någon minuter och häll på sesamolja, soja, honung och smaka av med salt och peppar.
    • Häll av vattnet från nudlarna och torka av ordentligt.
    • Lägg ner nudlar och räkor i woken och blanda om och värm hastigt.
    • Servera med färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g sjögräsnudlar
    • 4 st grön sparris
    • 0.25 st squash
    • 2 st salladslök
    • 100 g pak choi
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0
    • 0.5 tsk röd chili
    • 2 tsk sesamolja
    • 1 msk soja
    • 1 tsk honung
    • 2 msk sesamfrön
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g handskalade räkor
    • 0.5 kruka färsk koriander

    Söndag middag 662 Kcal

    Korvgryta med champinjoner

    En trevlig korvgryta med massa gott i. Frys in resterna och ta ut vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 53 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 662 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g salsiccia
    • 150 g Kolbasz korv
    • 125 g skogschampinjoner
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 tsk smör
    • 1 msk senap
    • 1 msk kalvfond
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 0.5 dl purjolök
    • 30 g bladspenat

    Gör så här

    • Skiva korvar och dela champinjoner.
    • Skala och hacka lök.
    • Skiva fänkål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek korv, champinjoner, lök och fänkål några minuter.
    • Tillsätt senap, fond, vatten och grädde.
    • Låt koka ihop 10 minuter och lägg ner purjolök och spenat.
    • Servera direkt.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g salsiccia
    • 150 g Kolbasz korv
    • 125 g skogschampinjoner
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 tsk smör
    • 1 msk senap
    • 1 msk kalvfond
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 0.5 dl purjolök
    • 30 g bladspenat
Mejeri
  • 1.5 dl kvarg 0,2 %
  • 62 g mozarella
  • 21 msk smör
  • 2.5 dl mandelmjölk
  • 100 g chevre
  • 1.5 dl havremjölk
  • 1.5 dl gräddfil
  • 5.5 dl grädde
  • 50 g mozzarella
  • 150 g fetaost
  • 0.2 dl riven ost
Frukt/grönt
  • 0.5 dl granatäppelkärnor
  • 2 st physalis
  • 6 st cocktailtomat
  • 1 st snackspaprika
  • 50 g grönsallad
  • 0.45 st rödlök
  • 0.5 st broccolistånd
  • 50 g frysta sojabönor
  • 2 msk citronsaft
  • 2 st citronskiva
  • 10 st salladsblad
  • 30 g grönkål
  • 1 st avokado
  • 100 g ananas (fryst)
  • 1.5 st kiwi
  • 5 klyfta vitlök
  • 4 st gul lök
  • 4.5 st morot
  • 150 g broccoli
  • 150.5 g blomkål
  • 2 st gul paprika
  • 4 dl blandsallad
  • 50 g sparris
  • 300 g sockerärtor
  • 3 st aprikos
  • 1 st citronklyfta
  • 25 g böngroddar
  • 1.75 st päron
  • 1 tsk ingefära
  • 8 st rödbetor
  • 0.5 st rött äpple
  • 20.5 cm purjolök
  • 1.5 st röd chili
  • 3 msk färsk ingefära
  • 1 st lime
  • 8 st limeskiva
  • 1 st äpple
  • 0.5 st citron
  • 25 g ärtskott
  • 50 g rucola
  • 0.25 st granatäpple
  • 1 st banan
  • 2 dl färska blåbär
  • 4 st grön sparris
  • 0.25 st squash
  • 2 st salladslök
  • 100 g pak choi
  • 125 g skogschampinjoner
  • 0.5 st fänkål
  • 30 g bladspenat
Övrigt
  • 13 st jordgubbe färsk
  • 102 gram hasselnötter
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk rostade kokosflakes
  • 200 g cannellinibönor
  • 1.25 dl kokande vatten
  • 5 msk senap
  • 50 g vit choklad (1 ruta)
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 3 st skiva parmaskinka
  • 9 st ägg
  • 300 g torskfile
  • 200 g kycklingfilé
  • 500 g nötfärs
  • 150 g prinskorv med hög kötthalt
  • 300 g laxfilé
  • 1200 g fläskfile
  • 400 g rödspätta
  • 2 st uppvispat ägg
  • 600 g hjortfärs
  • 40 g bacon
  • 150 g handskalade räkor
  • 150 g salsiccia
  • 150 g Kolbasz korv
Torrvaror
  • 1 msk valnötter
  • 8.5 tsk olivolja
  • 0.5 dl mandlar
  • 2 st torkade dadlar
  • 200 g bönpasta
  • 10.25 st pekannötter
  • 2 msk chiafrön
  • 1 tsk flytande honung
  • 900 g sjögräsnudlar
  • 50 gram rostade sesamfrön
  • 1 msk majsmjöl
  • 4 msk sesamfrön
  • 1 dl pofiber
  • 2 msk kokosmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 0.5 dl vita sesamfrön
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 10 st valnöt
  • 1 tsk honung
Kryddor/smaksättare
  • 4 msk dill
  • 2 msk färsk dill
  • 3 krm salt
  • 2 st dillkvistar
  • 3 kvist färsk persilja
  • 1 krm örtagårdskrydda
  • 2 st kycklingbuljongtärning
  • 1 tsk sambal oelek
  • 0.5 msk färsk oregano
  • 13.34 msk ajvar relish
  • 2 tsk örtkrydda
  • 1 kruka färsk basilika
  • 0.5 tsk spiskummin
  • 1 st stjärnanis
  • 8.5 msk färsk koriander
  • 10 msk ketjap manis
  • 3 msk soja
  • 6 tsk sesamolja
  • 0.5 tsk kanel
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 2 krm torkad timjan
  • 0.5 msk gräslök
  • 1 msk kalvfond

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!