Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 6 2022

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1191 Kcal

    • Frukost - 263 Kcal

      Yoghurt med bär och granola med äpple

    • Lunch - 481 Kcal

      Rödbetssallad med fem gryner

    • Middag - 448 Kcal

      Stekt lax med jordgubbsalsa

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1565 Kcal

    • Frukost - 126 Kcal

      Detox My Morning - 1 kanna

    • Lunch - 598 Kcal

      Mozzarellakyckling med avokado och nektarinsallad

    • Middag - 842 Kcal

      Färsk tomatpaj med pesto

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1347 Kcal

    • Frukost - 298 Kcal

      Stekt ägg med champinjoner och tomat

    • Lunch - 433 Kcal

      Tonfiskröra i salladsblad

    • Middag - 617 Kcal

      Tacowrap

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1472 Kcal

    • Frukost - 267 Kcal

      Bananplättar

    • Lunch - 200 Kcal

      Tomatsoppa med pestomarinerad mozzarella

    • Middag - 594 Kcal

      Chicken Tikka

    • Mellanmål

    • Dessert - 412 Kcal

      Mandelmusslor

  • Fredag - 1206 Kcal

    • Frukost - 334 Kcal

      Valnötsbröd

    • Lunch - 345 Kcal

      Lax teriyaki med sjögräsnudlar

    • Middag - 527 Kcal

      Budget - Blomkålsgratäng med kassler

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1276 Kcal

    • Frukost - 342 Kcal

      Ost och skinkomelett med hackade grönsaker

    • Lunch - 249 Kcal

      Het tomatsås med bönpasta

    • Middag - 685 Kcal

      Sesampanerad rödspätta med blomkålsmos – 2 portioner

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 859 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 476 Kcal

      Budget - Rotfruktssoppa med korv

    • Middag - 383 Kcal

      Kyckling Pad thai med wokgrönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 24 gram

Fett: 83.1 gram

Protein: 72 gram

Energi: 1273.8 kcal

  • Måndag frukost 263 Kcal

    Yoghurt med bär och granola med äpple

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, granola med äpple. Receptet hittar du genom att söka på granola med äpple i receptbanken. Totala receptet för frömüslin är 20 portioner som ni kan förvara i en glasburk efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 263 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 dl bär (frysta)
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)

    Gör så här

    • Tina bären.
    • Lägg yoghurt i en skål och lägg på bär.
    • Toppa med granola.

    Måndag lunch 481 Kcal

    Rödbetssallad med fem gryner

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 65 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 481 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2.5 dl 5 gryner (zeta)
    • 2 st kokta rödbetor
    • 0 finhackade örter
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 60 g Blandad sallad
    • 150 g fetaost
    • 4 st torkade fikon
    • 2 msk msk valnötter
    • 0.1 kruka färsk oregano
    Dekoration
    • 0.1 kruka färsk oregano
    • 0.5 st grapefrukt

    Gör så här

    • Koka ”5 gryner” enligt anvisningen på paketet, ca 10 minuter.
    • Häll av vattnet och lägg i en skål.
    • Skär rödbetor i tärningar och blanda ner i skålen tillsammans med örter, olivolja, balsamico, salt och peppar.
    • Fördela sallad på ett fat och lägg på blandningen.
    • Skär fetaost i tärningar och lägg över.
    • Skär fikonen i små bitar och lägg över salladen tillsammans med rostade valnötter.
    • Dekorera med färsk oregano och en grapefruktskiva.

    Måndag middag 448 Kcal

    Stekt lax med jordgubbsalsa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 448 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g jordgubbe
    • 0.25 st rödlök
    • 40 g minimozzarella
    • 1 msk koriander
    • 0.5 st röd chili
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st lime

    Gör så här

    • Gör först salsan genom att skär jordgubbar i mindre bitar och lägg i en skål.
    • Skala och hacka lök och blanda ner tillsammans med mozzarella.
    • Hacka lite koriander och chili (efter smak) och blanda ner bland jordgubbarna.
    • Pressa lime över och strö på salt och peppar.
    • Strö på salt och peppar på laxen och stek fisken runt om, ca 3-4 minuter per sida.
    • Servera med jordgubbssalsan och dekorera med koriander och lime
  • Tisdag frukost 126 Kcal

    Detox My Morning - 1 kanna

    Tips! Denna är stark, är du känslig för stakt så ta mindre mängd cayenne och smaka av.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 126 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 6 tsk ingefära
    • 1 st citron
    • 3 tsk agavesirap
    • 1 tsk cayennepeppar
    • 600 g vatten

    Gör så här

    Blanda alla ingredienser i en kanna och servera i glas eller häll upp på flaska.

    Tisdag lunch 598 Kcal

    Mozzarellakyckling med avokado och nektarinsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 598 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 110 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk grön pesto
    • 62.5 g mozzarella
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 5 st soltorkad tomat
    Avokado och nektarinsallad
    • 1 st avokado
    • 1 st nektarin
    • 62.5 g mozzarella
    • 2 dl blandsallad
    • 0.5 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 20 g cashewnötter
    • 1 tsk honung
    • 1 msk finhackad basilika

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg kycklingfiléerna på en ugnsplåt och strö på salt och peppar.
    • Fördela pesto över.
    • Skiva mozzarella och lägg över.
    • Strö på lite örtagårdskrydda och lägg på soltorkade tomater.
    • Sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Skär avokado, nektarin och mozzarella i bitar och lägg i en skål.
    • Blanda ner sallad, citron och olivolja.
    • Strö på salt och svartpeppar.
    • Rosta nötterna i en torr stekpanna och strö på lite salt.
    • Ringla en gnutta honung över och strö nötterna över salladen.
    • Dekorer med färsk basilika och servera med kycklingen.

    Tisdag middag 842 Kcal

    Färsk tomatpaj med pesto

    Näringsvärden

    Kolhydrater: -57 gram

    Fett: 80 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 842 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Pajskal
    • 50 g smör
    • 2 dl mandelmjöl
    • 2 msk ajvar relish
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 nypa nypa salt
    Fyllning
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 50 g soltorkade tomater
    • 3 msk grön pesto
    • 100 g svarta oliver, kärnfria
    • 1 msk olivolja
    • 1.5 msk balsamico
    • 3 krm torkade franska örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 187.5 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 30 g ruccola
    • 2 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Ta fram smöret så det blir rumstempererat.
    • Nyp ihop alla ingredienserna till en deg.
    • Tryck ut degen i en liten pajform till ett tunt pajskal.
    • Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter och låt svalna.
    • Hacka basilika eller persilja och lägg i en stor skål.
    • Grovhacka soltorkade tomater och blanda ner i skålen tillsammans med pesto, oliver, olivolja, balsamico och franska örter.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Dela tomaterna och strimla rödlöken och vänd ner i skålen.
    • Lägg rucolasallad i botten på pajen och fördela tomatblandningen över rucolasalladen.
    • Rosta pinjenötterna i en torr panna och toppa pajen med.
    • Dekorera med färsk basilika eller persilja.
  • Onsdag frukost 298 Kcal

    Stekt ägg med champinjoner och tomat

    Enkel och snabblagad frukost! Eller behöver du en snabblagad lunch? Då kan du välja detta recept!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 298 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2.5 st champinjoner
    • 1 tsk tsk smör
    • 2 st ägg
    • 3 st cocktailtomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk majonnäs

    Gör så här

    • Dela champinjoner. Hetta upp en stekpanna med smör och knäck ner äggen.
    • Lägg champinjoner  och tomat vid sidan om. Strö på salt och peppar.
    • Låt steka några minuter och lägg upp på en tallrik.
    • Servera med en klick majonnäs.

    Onsdag lunch 433 Kcal

    Tonfiskröra i salladsblad

    Rör ihop en krämig tonfiskröra och servera på ett stort salladsblad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 433 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g tonfisk
    • 3 msk majonnäs
    • 0.5 dl gräddfil
    • 0.25 st purjolök
    • 1 dl röd och grön paprika hackad
    • 2 msk sötstark senap
    • 0.5 msk stark chilisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk gräslök

    Gör så här

    • Strimla purjolök
    • Lägg tonfisken i en skål och blanda ner alla ingredienser.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Servera röran på ett salladsblad och toppa med lite gräslök.

    Onsdag middag 617 Kcal

    Tacowrap

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 53 gram

    Energi: 617 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk msk smör
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0
    • 0.5 dl riven ost
    Topping
    • 1 styck tomat
    • 0.25 st rödlök
    • 0 msk persilja
    Tillbehör
    • 0.3 dl gräddfil
    • 2 msk tacosås

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Vispa ihop ägg, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna och häll i äggsmeten.
    • Stek någon minut.
    • Lägg omeletten på en tallrik.
    • Hetta upp stekpannan igen med lite smör och bryn färs med tacokrydda.
    • Häll på vatten och låt steka några minuter.
    • Fördela färsen i omeletten och strö på lite ost.
    • Rulla ihop och lägg på en ugnsplåt.
    • Toppa med lite extra ost och gratinera i ugnen i ca 12 min.
    • Servera med hackad tomat, rödlök och hackad persilja.
    • Servera med gräddfil och tacosås.
  • Torsdag frukost 267 Kcal

    Bananplättar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 267 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 1 tsk tsk smör
    • 0.25 tsk vaniljpulver
    • 1 nypa nypa salt
    • 1 msk msk turkisk yoghurt
    • 0.5 st apelsin
    • 0.5 dl hallon (färska)
    • 0.5 dl blåbär

    Gör så här

    • Mosa bananen i en skål och knäck ner äggen.
    • Vispa runt och blanda i vaniljpulver och salt.
    • Hetta upp en plättlagg med smör och häll ner smeten. Grädda varje plätt i någon minut per sida.
    • Dela apelsinen och skär bort skalet på apelsinen med en vass kniv och skär ut fina filéer.
    • Servera med en klick turkisk yoghurt, bär och apelsinskivorna.

    Torsdag lunch 200 Kcal

    Tomatsoppa med pestomarinerad mozzarella

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 200 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 3 dl dl vatten
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 1 nypa chiliflakes
    Topping
    • 125 g mozzarella
    • 1 msk grön pesto

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök i någon minut.
    • Tillsätt tomater, vatten och honung.
    • Smula i buljongtärningen och lägg ner kryddor.
    • Låt koka upp och låt sjuda 10 minuter.
    • Lägg soppan i en matberedare och mixa ihop eller använd en stavmixer.
    • Skär mozzarellan i bitar och blanda med pesto.
    • Häll upp soppan i djup tallrik eller skål och toppa med pestomarinerad mozzarella.

    Torsdag middag 594 Kcal

    Chicken Tikka

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 594 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g tikka masala sås
    • 350 g kycklinglårfilé
    • 1 msk solrosolja
    • 100 g vatten
    • 0.5 st grön paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 2 msk koriander
    • 30 g cashewnötter

    Gör så här

    • Blanda kryddblandningen med kycklingbitar, olja och vatten och låt stå i 20 minuter.
    • Skiva paprika och lök.
    • Hetta upp en stekpanna och häll i kycklingen och kryddblandningen.
    • Låt steka i några minuter.
    • Tillsätt kokosmjölk och låt koka i 15 minuter på svag värme.
    • Tillsätt paprika och lök och låt koka ytterligare någon minut.
    • Servera grytan med färsk koriander och nötter på toppen.

    Torsdag dessert 412 Kcal

    Mandelmusslor

    Dessa små musslor kan du baka och sedan frysa in. Välj valfria färska bär eller frukter att toppa med!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: -71 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 412 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1.5 dl mandelmjöl
    • 100 g smör
    • 1 st äggula
    • 2 tsk Kokossocker tsk
    Topping
    • 1 dl grädde
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 2 dl hallon (färska)

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Lägg mandelmjöl, smör, äggula och kokossocker i en bunke.
    • Nyp ihop med fingrarna till en deg och forma till en boll.
    • Låt degen vila i kylen i cirka tio minuter.
    • Tryck ut degen i små formar , ca 5-7 cm i diameter och grädda mitt i ugnen i cirka 8 minuter eller tills mandelmusslorna har fått fin färg.
    • Låt svalna helt.
    • Vispa grädde och vaniljpulver och toppa mandelmusslorna med grädden.
    • Dekorera med bär och frukt. 
  • Fredag frukost 334 Kcal

    Valnötsbröd

    Ett riktigt gott och mättande bröd - speciellt nybakat! Kesellan kan bytas ut mot fil, yoghurt, keso, Crème fraîche eller gräddfil!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: -20 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 334 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    • 100 g smör
    • 4 tsk tsk brödkryddor
    • 150 g valnötter
    • 2 dl mandelmjöl
    • 2 dl Pofiber dl
    • 0.5 dl dl fiberhusk
    • 0.5 dl linfrön
    • 2 tsk tsk bakpulver
    • 1.5 tsk salt
    • 6 st ägg
    • 250 gram Kesella gram
    Topping
    • 1 dl valnötter dl

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150°C.
    • Grovhacka valnötter.
    • Smält smöret och tillsätt brödkryddor.
    • Blanda nötter med alla torra ingredienser i en bunke.
    • Vispa äggen och blanda ner tillsammans med smör och kesella.
    • Häll smeten i en smord brödform.
    • Toppa med lite extra valnötter.
    • Grädda i nedre delen av ugnen i ca 90 minuter.
    • Täck med folie om brödet mörknar för tidigt.

    Fredag lunch 345 Kcal

    Lax teriyaki med sjögräsnudlar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 345 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g sjögräsnudlar
    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 50 g sojabönor
    • 1 msk svarta sesamfrön
    • 0.5 st mango
    • 1 msk koriander
    • 2 msk teriyakisås

    Gör så här

    • Skölj sjögräsnudlarna och dela dem något med en sax.
    • Skär laxen i tärningar och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med rapsolja och sesamolja.
    • Lägg ner laxtärningarna tillsammans med vitlök och ingefära.
    • Låt steka någon minut och häll på teriyakisås och ketjap manis.
    • Tillsätt sjögräsnudlar och sojabönor och låt allt bli varmt.
    • Strö på sesamfrön och toppa med mango och färsk koriander.

    Fredag middag 527 Kcal

    Budget - Blomkålsgratäng med kassler

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 527 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st blomkålshuvud
    • 2 st morot
    • 500 g kassler
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 2 msk Grey Poupon Dijonsenap
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 krm provensalca örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    • 2 st ägg
    • 1 tsk tsk smör
    Topping
    • 1 kvist färsk rosmarin

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader. Skär blomkål i mindre buketter.
    • Skala och skär morötterna i bitar. Strimla hälften av kasslern i tunna strimlor.
    • Skiva den andra hälften i skivor.
    • Hetta upp en kastrull med grädde, mjölk, senap och  kryddor. Låt koka några minuter.
    • Lägg i grönsaker, strimlad kassler och riven ost i 5 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar. Dra av kastrullen och låt svalna. Knäck i äggen och rör runt.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kasslerskivorna i några minuter.
    • Häll i blandningen i en ugnsfastform och dekorera med kasslerskivor över.
    • Sätt in i ugnen i 25 min.
    • Toppa med färsk rosmarin.
  • Lördag frukost 342 Kcal

    Ost och skinkomelett med hackade grönsaker

    Vill du göra omeletten vegetariskt? Byt ut skinkan mot vegetarisk skinka!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 342 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk tsk smör
    • 25 g rökt skinka
    • 2 skiva ost
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.2 st gurka

    Gör så här

    • Knäck äggen i en skål. Hetta upp en stekpanna med smör och häll i äggsmeten.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Låt steka någon minut, lägg på skinka och ost när omeletten börjar stelna.
    • Lägg upp på en tallrik och vik ihop. Hacka paprika och gurka.
    • Toppa med grönsaker.

    Lördag lunch 249 Kcal

    Het tomatsås med bönpasta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 249 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 200 g bönpasta
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st zucchini
    • 2 tsk olivolja
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 300 g cocktailtomater
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 0 krm oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 msk finhackad basilika
    • 1 dl riven peccorinoost
    • 1 nypa chiliflakes

    Gör så här

    • Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
    • Gör tomatsåsen genom att skala och hacka lök och vitlök fint.
    • Skär aubergine och squash i mindre bitar.
    • Hetta upp en kastrull med olivolja.
    • Bryn lök, vitlök och grönsakerna i några minuter.
    • Finhacka de soltorkade tomaterna.
    • Tillsätt tomater, soltorkade tomater, basilika och oregano.
    • Låt koka i ca 10 minuter. Tillsätt färsk basilika.
    • Smaka av med salt, chiliflakes och peppar.
    • Servera pastan med tomatsåsen och riven peccorinoost.

    Lördag middag 685 Kcal

    Sesampanerad rödspätta med blomkålsmos – 2 portioner

    Panerad rödspätta med en gräddig blomkålsmos och en trevlig sallad till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: -10 gram

    Fett: 50 gram

    Protein: 44 gram

    Energi: 685 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g rödspätta
    • 1 st uppvispat ägg
    • 1 msk majsmjöl
    • 1 msk sesamfrön
    • 15 g smör
    • 0.5 st blomkål
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl blandsallad
    • 0.5 st citron
    • 25 g ärtskott

    Gör så här

    • Börja med att göra blomkålsmoset.
    • Skär blomkålen i mindre buketter och koka i lättsaltat vatten ca 10 minuter.
    • Häll av vattnet och lägg blomkålsbuketterna i en matbredare.
    • Tillsätt grädde och mixa till en jämn smet.
    • Häll tillbaka moset i kastrullen och koka upp.
    • Smaka av med salt och peppar och späd ev. med mer grädde om det behövs.
    • Lägg ut filéerna på en skärbräda.
    • Vispa upp äggen och doppa filéerna först i mjölet, sedan i äggvispet och till sist i sesamfröna.
    • Hetta upp en stekpanna med smör.
    • Stek de panerade filéerna i ca 2 minuter på varje sida och lägg upp på en tallrik.
    • Lägg ut romansallad bredvid och fördela blomkålsmoset på romansalladen.
    • Skär citronen i mindre klyftor och dekorera med citronklyftor och ärtskott.
  • Söndag lunch 476 Kcal

    Budget - Rotfruktssoppa med korv

    Enkel och god rotfruktssoppa! Vill du prova att göra denna rätt vegetarisk? Byt då ut chorizo mot vegokorv!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 38 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 476 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st palsternacka
    • 100 g gram kålrot
    • 2 st morot
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g chorizo
    • 2 tsk olivolja
    • 1.5 tsk spiskummin
    • 0.5 tsk cayennepeppar
    • 1.5 tsk torkad basilika
    • 1 st lagerblad
    • 1 msk tomatpuré
    • 6 dl dl vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 1 kvist färsk rosmarin

    Gör så här

    • Skala och skär alla grönsaker i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Skär korven i bitar. Hetta upp en gryta och bryn grönsaker, lök och korv  i lite olja.
    • Tillsätt kryddor, tomatpuré och häll på vatten.
    • Smula ner buljongtärningen, tillsätt lagerblad och låt koka i 20 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Dekorera med rosmarin.

    Söndag middag 383 Kcal

    Kyckling Pad thai med wokgrönsaker

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 383 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g kycklingfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 200 g frysta wokgrönsaker
    • 1 st ägg
    • 0.25 st vitkål
    • 1 förp pad thaisås
    • 60 g jordnötter
    • 1 st lime
    • 1 st salladslök

    Gör så här

    • Strimla kycklingfiléerna i bitar och salta och peppra.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingbitarna tills de får färg.
    • Lägg upp kycklingen på ett fat.
    • Woka grönsakerna i ett par minuter och knäck i ägget i mitten av pannan.
    • Strö på lite salt och låt ägget stelna.
    • Blanda ihop grönsakerna och ägget och tillsätt kycklingbitarna igen.
    • Strimla vitkålen och stek ytterligare någon minut.
    • Häll på pad thaisåsen och blanda.
    • Grovhacka jordnötterna och torrosta dem i en stekpanna tills de får färg.
    • Skär limen i klyftor.
    • Fördela kycklingwoken på tallrikar och servera med jordnötter, limeklyftor och salladslök.
Mejeri
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)
  • 150 g fetaost
  • 40 g minimozzarella
  • 250 g mozzarella
  • 265 g smör
  • 4 tsk tsk smör
  • 0.8 dl gräddfil
  • 0.33 msk msk smör
  • 2.5 dl riven ost
  • 1 msk msk turkisk yoghurt
  • 3.5 dl grädde
  • 250 gram Kesella gram
  • 1 dl mjölk
  • 2 skiva ost
  • 1 dl riven peccorinoost
Övrigt
  • 1 dl bär (frysta)
  • 2.5 msk balsamico
  • 700 g vatten
  • 5 st soltorkad tomat
  • 50 g soltorkade tomater
  • 100 g svarta oliver, kärnfria
  • 3.5 msk majonnäs
  • 0.5 msk stark chilisås
  • 2 msk tacosås
  • 9 dl dl vatten
  • 1 tsk flytande honung
  • 2 msk teriyakisås
  • 50 g soltorkade tomater i olja
  • 1 msk tomatpuré
  • 200 g frysta wokgrönsaker
Torrvaror
  • 2.5 dl 5 gryner (zeta)
  • 2 msk olivolja
  • 4 st torkade fikon
  • 2 msk msk valnötter
  • 3 tsk agavesirap
  • 6 msk grön pesto
  • 50 g cashewnötter
  • 1 tsk honung
  • 5.5 dl mandelmjöl
  • 2 msk pinjenötter
  • 6 tsk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk solrosolja
  • 0.5 burk kokosmjölk
  • 2 tsk Kokossocker tsk
  • 150 g valnötter
  • 2 dl Pofiber dl
  • 0.5 dl dl fiberhusk
  • 0.5 dl linfrön
  • 2 tsk tsk bakpulver
  • 1 dl valnötter dl
  • 150 g sjögräsnudlar
  • 4 tsk rapsolja
  • 1 tsk sesamolja
  • 50 g sojabönor
  • 1 msk svarta sesamfrön
  • 200 g bönpasta
  • 1 msk majsmjöl
  • 1 msk sesamfrön
  • 60 g jordnötter
Frukt/grönt
  • 2 st kokta rödbetor
  • 60 g Blandad sallad
  • 0.5 st grapefrukt
  • 50 g jordgubbe
  • 1 st rödlök
  • 4 msk koriander
  • 0.5 st röd chili
  • 1.5 st lime
  • 9 tsk ingefära
  • 2 st citron
  • 1 st avokado
  • 1 st nektarin
  • 4 dl blandsallad
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 487.5 g cocktailtomater
  • 30 g ruccola
  • 2.5 st champinjoner
  • 3 st cocktailtomat
  • 0.25 st purjolök
  • 1 dl röd och grön paprika hackad
  • 2 msk gräslök
  • 1 styck tomat
  • 0.5 st banan
  • 0.5 st apelsin
  • 2.5 dl hallon (färska)
  • 0.5 dl blåbär
  • 5 klyfta vitlök
  • 0.5 st grön paprika
  • 0.5 st mango
  • 1 st blomkålshuvud
  • 4 st morot
  • 0.25 st röd paprika
  • 0.2 st gurka
  • 0.5 st aubergine
  • 0.5 st zucchini
  • 0.5 st blomkål
  • 25 g ärtskott
  • 1 st palsternacka
  • 100 g gram kålrot
  • 0.25 st vitkål
  • 1 st salladslök
Kryddor/smaksättare
  • finhackade örter
  • salt och svartpeppar
  • 0.2 kruka färsk oregano
  • 1.5 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 5 msk finhackad basilika
  • 2 msk ajvar relish
  • 3.5 tsk torkad basilika
  • 2 nypa nypa salt
  • 3 krm torkade franska örter
  • 3 msk sötstark senap
  • persilja
  • 1.25 tsk vaniljpulver
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 2 nypa chiliflakes
  • 100 g tikka masala sås
  • 4 tsk tsk brödkryddor
  • 1.5 tsk salt
  • salt och vitpeppar
  • 0.5 msk ketjap manis
  • 2 msk Grey Poupon Dijonsenap
  • 1 krm provensalca örter
  • 2 kvist färsk rosmarin
  • krm oregano
  • 1.5 tsk spiskummin
  • 1 st lagerblad
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 1 förp pad thaisås
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 300 g laxfilé
  • 810 g kycklingfilé
  • 16 st ägg
  • 250 g tonfisk
  • 150 g nötfärs
  • 350 g kycklinglårfilé
  • 1 st äggula
  • 500 g kassler
  • 25 g rökt skinka
  • 400 g rödspätta
  • 1 st uppvispat ägg
  • 200 g chorizo
  • 3.5 st gul lök

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!