Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 52 2024

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1524 Kcal

    • Frukost - 437 Kcal

      Yoghurt med mandel- och nötmusli

    • Lunch - 322 Kcal

      Kycklingsoppa med sobanudlar

    • Middag - 500 Kcal

      Nötgryta med plommon

    • Mellanmål

    • Dessert - 265 Kcal

      Rostad mandel- och nötmüsli

  • Tisdag - 1239 Kcal

    • Frukost - 202 Kcal

      Myntadrink med ingefära och äpple

    • Lunch - 500 Kcal

      Nötgryta med plommon

    • Middag - 537 Kcal

      Lax- och räkgryta med apelsin

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1419 Kcal

    • Frukost - 437 Kcal

      Yoghurt med mandel- och nötmusli

    • Lunch - 322 Kcal

      Kycklingsoppa med sobanudlar

    • Middag - 659 Kcal

      Pestotorsk med Capresesallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1317 Kcal

    • Frukost - 280 Kcal

      Äggröra med bär

    • Lunch - 537 Kcal

      Lax- och räkgryta med apelsin

    • Middag - 500 Kcal

      Nötgryta med plommon

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1299 Kcal

    • Frukost - 202 Kcal

      Myntadrink med ingefära och äpple

    • Lunch - 659 Kcal

      Pestotorsk med Capresesallad

    • Middag - 438 Kcal

      Sötpotatis tortilla med fetaost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 2131 Kcal

    • Frukost - 410 Kcal

      Ugnspannkaka med bär

    • Lunch - 438 Kcal

      Sötpotatis tortilla med fetaost

    • Middag - 793 Kcal

      Moules marinere

    • Mellanmål

    • Dessert - 490 Kcal

      Glutenfri blåbärskaka med vaniljkräm

  • Söndag - 1480 Kcal

    • Frukost - 410 Kcal

      Ugnspannkaka med bär

    • Lunch - 500 Kcal

      Nötgryta med plommon

    • Middag - 570 Kcal

      Persiska köttbullar med hummus och bönsallad

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 84.9 gram

Fett: 87.7 gram

Protein: 90 gram

Energi: 1486.7 kcal

  • Måndag frukost 437 Kcal

    Yoghurt med mandel- och nötmusli

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, rostad mandel- och nötmüsli . Receptet hittar du genom att söka på rostad mandel- och nötmüsli i receptbanken. Totala receptet för müslin är 20 portioner som ni kan förvara i en glasburk efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 437 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 st blodapelsin
    • 0.5 dl rostad mandel- och nötmüsli (recept)

    Gör så här

    • Häll yoghurt i en skål
    • Toppa med en filéad apelsin och müsli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 st blodapelsin
    • 0.5 dl rostad mandel- och nötmüsli (recept)

    Måndag lunch 322 Kcal

    Kycklingsoppa med sobanudlar

    Kycklingsoppa som blir lite matigare av sobanudlar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 322 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.75 st paprika
    • 5 cm purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1.5 tsk curry
    • 5 dl vatten
    • 3 msk grädde
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 2 msk persilja
    • 50 g sobanudlar
    • 10 st cocktailtomat
    Dekoration
    • 2 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Häll av i durkslag.
    • Skär kycklingfilé i mindre bitar. Skala och riv vitlök. Skär paprika i tärningar. Skär purjolök i tunna skivor.
    • Hetta upp en kastrull med olivolja. Bryn kyckling tillsammans med vitlök. Salta och peppra. Tillsätt paprika, purjolök, curry, vatten och grädde.
    • Smula i buljongtärningen.  Finhacka persilja och blanda ner tillsammans med nudlar. Låt koka ihop 5 min.
    • Blanda ner tomater och servera soppan i skålar.  Dekorera med persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.75 st paprika
    • 5 cm purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1.5 tsk curry
    • 5 dl vatten
    • 3 msk grädde
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 2 msk persilja
    • 50 g sobanudlar
    • 10 st cocktailtomat
    Dekoration
    • 2 kvist färsk persilja

    Måndag middag 500 Kcal

    Nötgryta med plommon

    En varm och god nötgryta med söta plommon i. Spara resterna i kylen och ta fram vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 45 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 500 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g högrev
    • 1 st gul lök
    • 50 g rotselleri
    • 2 st morot
    • 2 klyfta vitlök
    • 250 g torkade plommon
    • 5 dl köttbuljong
    • 2 msk tomatpuré
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skör köttet i lagom stora grytbitar.
    • Bryn köttet i lite smör i en stekpanna.
    • Lägg över i en gryta.
    • Skala och hacka löken.
    • Skala och skär selleri och morötter i mindre bitar.
    • Finhacka vitlöken.
    • Bryn lök, selleri och vitlök i lite smör i stekpanna och lägg över i grytan.
    • Tillsätt plommon, buljong och tomatpuré och låt koka upp.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Låt koka på svag värme i minst 1 timma.
    • Ju längre det får koka desto mörare blir köttet.
    • Tillsätt morötterna 5 minuter innan servering.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g högrev
    • 1 st gul lök
    • 50 g rotselleri
    • 2 st morot
    • 2 klyfta vitlök
    • 250 g torkade plommon
    • 5 dl köttbuljong
    • 2 msk tomatpuré
    • 0 salt och svartpeppar

    Måndag dessert 265 Kcal

    Rostad mandel- och nötmüsli

    En ljuvligt god müsli som kan förvaras i en burk med lock. I detta recept ingår dadelsirap som du kan hitta på hyllan som brukar kallas "världens mat", det går bra att byta ut dadelsirap mot flytande honung!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 265 kcal

    Ingredienser

    20 portioner

    • 3 dl mandelmjöl
    • 1 tsk kanel
    • 1 tsk malen kardemumma
    • 1 krm vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 3 msk rapsolja
    • 2 msk dadelsirap
    • 0.5 dl vatten
    • 2 dl havrekärnor
    • 2 dl paranötter
    • 2 dl valnötter
    • 1 dl mandel
    • 0.5 dl pumpafrön
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl gula russin
    • 2 dl kokosskivor

    Gör så här

    • Hetta upp en stor stekpanna och lägg ner mandelmjöl, kryddor, salt och rosta någon minut.
    • Häll över rapsolja, dadelsirap och vatten.
    • Sänk värmen och rosta i 10 minuter på låg värme. Rör om flera gånger.
    • Lägg på en plåt.
    • Hacka nötterna och rosta nötterna, frön och havrekärnor i en torr stekpanna.
    • Lägg på en plåt och blanda ner linfrön, russin och kokos.
    • Blanda ihop allt med mandelmuslin.
    • Låt svalna och förvara müslin i en burk med lock.

    Ingredienser

    20 portioner

    • 3 dl mandelmjöl
    • 1 tsk kanel
    • 1 tsk malen kardemumma
    • 1 krm vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 3 msk rapsolja
    • 2 msk dadelsirap
    • 0.5 dl vatten
    • 2 dl havrekärnor
    • 2 dl paranötter
    • 2 dl valnötter
    • 1 dl mandel
    • 0.5 dl pumpafrön
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl gula russin
    • 2 dl kokosskivor
  • Tisdag frukost 202 Kcal

    Myntadrink med ingefära och äpple

    En fräsch drink med god smak av ingefära och äpple. God till frukost eller mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 43 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 202 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 tsk ingefära
    • 2 st äpple
    • 0 st gurka
    • 1 st lime
    • 1 dl is
    • 100 g vatten
    • 5 msk mynta

    Gör så här

    • Skala och skär ingefära och äpple i mindre bitar.
    • Skär gurkan i bitar.
    • Lägg mynta, ingefära, äpple och gurka i en blender.
    • Häll i saften från limen.
    • Mixa till en jämn smoothie och späd med vatten till lagom konsistens.
    • Förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 tsk ingefära
    • 2 st äpple
    • 0 st gurka
    • 1 st lime
    • 1 dl is
    • 100 g vatten
    • 5 msk mynta

    Tisdag lunch 500 Kcal

    Nötgryta med plommon

    En varm och god nötgryta med söta plommon i. Spara resterna i kylen och ta fram vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 45 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 500 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g högrev
    • 1 st gul lök
    • 50 g rotselleri
    • 2 st morot
    • 2 klyfta vitlök
    • 250 g torkade plommon
    • 5 dl köttbuljong
    • 2 msk tomatpuré
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skör köttet i lagom stora grytbitar.
    • Bryn köttet i lite smör i en stekpanna.
    • Lägg över i en gryta.
    • Skala och hacka löken.
    • Skala och skär selleri och morötter i mindre bitar.
    • Finhacka vitlöken.
    • Bryn lök, selleri och vitlök i lite smör i stekpanna och lägg över i grytan.
    • Tillsätt plommon, buljong och tomatpuré och låt koka upp.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Låt koka på svag värme i minst 1 timma.
    • Ju längre det får koka desto mörare blir köttet.
    • Tillsätt morötterna 5 minuter innan servering.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g högrev
    • 1 st gul lök
    • 50 g rotselleri
    • 2 st morot
    • 2 klyfta vitlök
    • 250 g torkade plommon
    • 5 dl köttbuljong
    • 2 msk tomatpuré
    • 0 salt och svartpeppar

    Tisdag middag 537 Kcal

    Lax- och räkgryta med apelsin

    En fantastiskt god gryta med lax, räkor och apelsin. Det går bra att variera denna rätt med att använda dig av torsk istället för lax!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 537 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 100 g spenat
    • 1 dl vispgrädde
    • 0.5 dl vatten
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 250 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st apelsin
    • 100 g handskalade räkor

    Gör så här

    • Skala och hacka löken.
    • Hetta upp en gryta med smör och bryn löken. Tillsätt färsk spenat och fräs några minuter.
    • Tillsätt grädde och vatten och smula i fiskbuljongen.
    • Skär laxen i bitar och strö på salt och peppar. Tillsätt laxen i grytan.
    • Låt sjuda några minuter tills laxen är färdig.
    • Skala apelsinen och skär ut filéer utav den. Pressa i saften från resten av apelsinen i grytan.
    • Vänd ner räkorna innan servering och garnera grytan med apelsinfiléerna.
    • Smaka av med salt och peppar och servera i djupa tallrikar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 100 g spenat
    • 1 dl vispgrädde
    • 0.5 dl vatten
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 250 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st apelsin
    • 100 g handskalade räkor
  • Onsdag frukost 437 Kcal

    Yoghurt med mandel- och nötmusli

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, rostad mandel- och nötmüsli . Receptet hittar du genom att söka på rostad mandel- och nötmüsli i receptbanken. Totala receptet för müslin är 20 portioner som ni kan förvara i en glasburk efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 437 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 st blodapelsin
    • 0.5 dl rostad mandel- och nötmüsli (recept)

    Gör så här

    • Häll yoghurt i en skål
    • Toppa med en filéad apelsin och müsli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 st blodapelsin
    • 0.5 dl rostad mandel- och nötmüsli (recept)

    Onsdag lunch 322 Kcal

    Kycklingsoppa med sobanudlar

    Kycklingsoppa som blir lite matigare av sobanudlar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 322 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.75 st paprika
    • 5 cm purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1.5 tsk curry
    • 5 dl vatten
    • 3 msk grädde
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 2 msk persilja
    • 50 g sobanudlar
    • 10 st cocktailtomat
    Dekoration
    • 2 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Häll av i durkslag.
    • Skär kycklingfilé i mindre bitar. Skala och riv vitlök. Skär paprika i tärningar. Skär purjolök i tunna skivor.
    • Hetta upp en kastrull med olivolja. Bryn kyckling tillsammans med vitlök. Salta och peppra. Tillsätt paprika, purjolök, curry, vatten och grädde.
    • Smula i buljongtärningen.  Finhacka persilja och blanda ner tillsammans med nudlar. Låt koka ihop 5 min.
    • Blanda ner tomater och servera soppan i skålar.  Dekorera med persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.75 st paprika
    • 5 cm purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1.5 tsk curry
    • 5 dl vatten
    • 3 msk grädde
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 2 msk persilja
    • 50 g sobanudlar
    • 10 st cocktailtomat
    Dekoration
    • 2 kvist färsk persilja

    Onsdag middag 659 Kcal

    Pestotorsk med Capresesallad

    En enkel, god och fräsch torskrätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 659 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 400 g torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk grön pesto
    • 125 g mozzarella
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 1 dl valnötter
    • 0.5 msk färsk oregano

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader. Häll olivolja i en ugnsform och lägg fisken över.
    • Strö på salt och peppar. Bred över pesto.
    • Skiva mozzarella och fördela över fisken.
    • Skär paprika i små tärningar och finhacka rödlök. Lägg paprika och lök över mozzarellan och toppa med valnötter.
    • Sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Toppa med färsk oregano och servera med en Capresesallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 400 g torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk grön pesto
    • 125 g mozzarella
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 1 dl valnötter
    • 0.5 msk färsk oregano
  • Torsdag frukost 280 Kcal

    Äggröra med bär

    En god krämig äggröra toppad med valfria färska bär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 280 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 dl Bär

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och svartpeppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner äggröran.
    • Rör om ca 30 sekunder och lägg upp på ett fat.
    • Servera med färska bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 dl Bär

    Torsdag lunch 537 Kcal

    Lax- och räkgryta med apelsin

    En fantastiskt god gryta med lax, räkor och apelsin. Det går bra att variera denna rätt med att använda dig av torsk istället för lax!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 537 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 100 g spenat
    • 1 dl vispgrädde
    • 0.5 dl vatten
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 250 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st apelsin
    • 100 g handskalade räkor

    Gör så här

    • Skala och hacka löken.
    • Hetta upp en gryta med smör och bryn löken. Tillsätt färsk spenat och fräs några minuter.
    • Tillsätt grädde och vatten och smula i fiskbuljongen.
    • Skär laxen i bitar och strö på salt och peppar. Tillsätt laxen i grytan.
    • Låt sjuda några minuter tills laxen är färdig.
    • Skala apelsinen och skär ut filéer utav den. Pressa i saften från resten av apelsinen i grytan.
    • Vänd ner räkorna innan servering och garnera grytan med apelsinfiléerna.
    • Smaka av med salt och peppar och servera i djupa tallrikar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk smör
    • 100 g spenat
    • 1 dl vispgrädde
    • 0.5 dl vatten
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 250 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st apelsin
    • 100 g handskalade räkor

    Torsdag middag 500 Kcal

    Nötgryta med plommon

    En varm och god nötgryta med söta plommon i. Spara resterna i kylen och ta fram vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 45 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 500 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g högrev
    • 1 st gul lök
    • 50 g rotselleri
    • 2 st morot
    • 2 klyfta vitlök
    • 250 g torkade plommon
    • 5 dl köttbuljong
    • 2 msk tomatpuré
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skör köttet i lagom stora grytbitar.
    • Bryn köttet i lite smör i en stekpanna.
    • Lägg över i en gryta.
    • Skala och hacka löken.
    • Skala och skär selleri och morötter i mindre bitar.
    • Finhacka vitlöken.
    • Bryn lök, selleri och vitlök i lite smör i stekpanna och lägg över i grytan.
    • Tillsätt plommon, buljong och tomatpuré och låt koka upp.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Låt koka på svag värme i minst 1 timma.
    • Ju längre det får koka desto mörare blir köttet.
    • Tillsätt morötterna 5 minuter innan servering.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g högrev
    • 1 st gul lök
    • 50 g rotselleri
    • 2 st morot
    • 2 klyfta vitlök
    • 250 g torkade plommon
    • 5 dl köttbuljong
    • 2 msk tomatpuré
    • 0 salt och svartpeppar
  • Fredag frukost 202 Kcal

    Myntadrink med ingefära och äpple

    En fräsch drink med god smak av ingefära och äpple. God till frukost eller mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 43 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 202 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 tsk ingefära
    • 2 st äpple
    • 0 st gurka
    • 1 st lime
    • 1 dl is
    • 100 g vatten
    • 5 msk mynta

    Gör så här

    • Skala och skär ingefära och äpple i mindre bitar.
    • Skär gurkan i bitar.
    • Lägg mynta, ingefära, äpple och gurka i en blender.
    • Häll i saften från limen.
    • Mixa till en jämn smoothie och späd med vatten till lagom konsistens.
    • Förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 tsk ingefära
    • 2 st äpple
    • 0 st gurka
    • 1 st lime
    • 1 dl is
    • 100 g vatten
    • 5 msk mynta

    Fredag lunch 659 Kcal

    Pestotorsk med Capresesallad

    En enkel, god och fräsch torskrätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 659 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 400 g torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk grön pesto
    • 125 g mozzarella
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 1 dl valnötter
    • 0.5 msk färsk oregano

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader. Häll olivolja i en ugnsform och lägg fisken över.
    • Strö på salt och peppar. Bred över pesto.
    • Skiva mozzarella och fördela över fisken.
    • Skär paprika i små tärningar och finhacka rödlök. Lägg paprika och lök över mozzarellan och toppa med valnötter.
    • Sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Toppa med färsk oregano och servera med en Capresesallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 400 g torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk grön pesto
    • 125 g mozzarella
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 1 dl valnötter
    • 0.5 msk färsk oregano

    Fredag middag 438 Kcal

    Sötpotatis tortilla med fetaost

    En oväntat god vegetarisk rätt som blir komplett med en härlig sallad till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 46 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 438 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st rödlök
    • 1 st liten sötpotatis
    • 75 g fetaost
    • 1 dl babyspenat
    • 1 tsk olivolja
    • 3 st ägg
    • 2 msk vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.1 kruka färsk oregano

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Koka upp vatten i en kastrull.
    • Skala och skär sötpotatisen i bitar.
    • Lägg ner sötpotatisbitarna och låt koka tills de är mjuka.
    • Häll av vattnet och låt svalna.
    • Skala och halvera rödlöken och skär i skivor.
    • Hetta upp stekpanna med olivolja. Stek lök, sötpotatis, spenaten på låg värme.
    • Vispa ihop ägg, vatten, salt och svartpeppar.
    • Häll sedan i smeten i stekpannan.
    • Sprid ut lök, spenat och sötpotatis i pannan jämnt.
    • Smula över fetaosten och ställ in stekpannan i ugnen och grädda i cirka 15 min.
    • Ta ut stekpannan ur ugnen och låt tortillan vila i 5-10 min.
    • Servera den i tårtbitar med en god grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st rödlök
    • 1 st liten sötpotatis
    • 75 g fetaost
    • 1 dl babyspenat
    • 1 tsk olivolja
    • 3 st ägg
    • 2 msk vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.1 kruka färsk oregano
  • Lördag frukost 410 Kcal

    Ugnspannkaka med bär

    God frukostvariant på ugnspannkaka! Fungerar utmärkt att ha med till stranden som en lättare lunch också.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 410 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st ägg
    • 0.75 dl grädde
    • 125 g keso
    • 1 tsk agavesirap
    • 1 krm salt
    • 1 dl blåbär (frysta)
    • 1 dl hallon (frysta)

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda ihop ägg, grädde, keso och agavesirap i en skål. Tillsätt salt.
    • Häll smeten i en ugnsform klädd med bakplåtspapper. lägg på bären.
    • Grädda i 20 minuter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st ägg
    • 0.75 dl grädde
    • 125 g keso
    • 1 tsk agavesirap
    • 1 krm salt
    • 1 dl blåbär (frysta)
    • 1 dl hallon (frysta)

    Lördag lunch 438 Kcal

    Sötpotatis tortilla med fetaost

    En oväntat god vegetarisk rätt som blir komplett med en härlig sallad till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 46 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 438 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st rödlök
    • 1 st liten sötpotatis
    • 75 g fetaost
    • 1 dl babyspenat
    • 1 tsk olivolja
    • 3 st ägg
    • 2 msk vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.1 kruka färsk oregano

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Koka upp vatten i en kastrull.
    • Skala och skär sötpotatisen i bitar.
    • Lägg ner sötpotatisbitarna och låt koka tills de är mjuka.
    • Häll av vattnet och låt svalna.
    • Skala och halvera rödlöken och skär i skivor.
    • Hetta upp stekpanna med olivolja. Stek lök, sötpotatis, spenaten på låg värme.
    • Vispa ihop ägg, vatten, salt och svartpeppar.
    • Häll sedan i smeten i stekpannan.
    • Sprid ut lök, spenat och sötpotatis i pannan jämnt.
    • Smula över fetaosten och ställ in stekpannan i ugnen och grädda i cirka 15 min.
    • Ta ut stekpannan ur ugnen och låt tortillan vila i 5-10 min.
    • Servera den i tårtbitar med en god grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st rödlök
    • 1 st liten sötpotatis
    • 75 g fetaost
    • 1 dl babyspenat
    • 1 tsk olivolja
    • 3 st ägg
    • 2 msk vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.1 kruka färsk oregano

    Lördag middag 793 Kcal

    Moules marinere

    Lyxa till i helgen och köp hem musslor med skal och bjud dina nära och kära på en trevlig middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 75 gram

    Energi: 793 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 kg färska musslor
    • 1 st gul lök
    • 2 st morot
    • 1 msk olivolja
    • 2 dl torrt vin
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 1.5 dl persilja
    • 1 tsk svartpeppar

    Gör så här

    • Skölj musslorna väl.
    • Skala och hacka löken eller strimla purjon.
    • Skala och skär morötter i slantar.
    • Hetta upp en stor kastrull med smör och bryn lök och morötter i någon minut.
    • Tillsätt vin och vatten, grädde, persilja och peppar.
    • Låt koka upp och lägg i musslorna.
    • Lägg på locket och koka musslorna tills skalen öppnat sig, ca 5 minuter.
    • Skaka på grytan ett par gånger.
    • Servera musslorna med sitt spad direkt i varma djupa tallrikar.
    • Musslorna petas ur skalen med hjälp av en skalhalva – inga bestick behövs!

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 kg färska musslor
    • 1 st gul lök
    • 2 st morot
    • 1 msk olivolja
    • 2 dl torrt vin
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 1.5 dl persilja
    • 1 tsk svartpeppar

    Lördag dessert 490 Kcal

    Glutenfri blåbärskaka med vaniljkräm

    God glutenfri och sockerfri tårta med havregrädde som är väldigt gott! Går att halvera receptet och använda en mindre form.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 490 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 225 g smör
    • 2 dl Nicks Use like Sugar
    • 3 dl mandelmjöl
    • 1 msk mortlade kardemummakärnor
    • 1 krm salt
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 3 st ägg
    Topping
    • 250 ml vaniljsås oatly
    • 2 dl havregrädde
    • 2 dl färska blåbär
    • 1 dl mandelspån
    • 1 tsk flytande honung

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Smält smöret i en kastrull och blanda därefter ner alla torra ingredienser.Vispa ner äggen.
    • Häll smeten i en bakplåtsklädd form (22 i diameter) med avtagbar kant.
    • Grädda 20 minuter i ugnen. Låt svalna.
    • Dela kakan försiktigt till två bottnar.
    • Vispa vaniljsåsen tjock. Bred på den ena bottnen och lägg den andra över.
    • Bred på vispad grädde och toppa med blåbär.
    • Rosta mandelspån i en torr stekpanna och ringla lite honung över.
    • Strö mandeln över kakan.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 225 g smör
    • 2 dl Nicks Use like Sugar
    • 3 dl mandelmjöl
    • 1 msk mortlade kardemummakärnor
    • 1 krm salt
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 3 st ägg
    Topping
    • 250 ml vaniljsås oatly
    • 2 dl havregrädde
    • 2 dl färska blåbär
    • 1 dl mandelspån
    • 1 tsk flytande honung
  • Söndag frukost 410 Kcal

    Ugnspannkaka med bär

    God frukostvariant på ugnspannkaka! Fungerar utmärkt att ha med till stranden som en lättare lunch också.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 410 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st ägg
    • 0.75 dl grädde
    • 125 g keso
    • 1 tsk agavesirap
    • 1 krm salt
    • 1 dl blåbär (frysta)
    • 1 dl hallon (frysta)

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda ihop ägg, grädde, keso och agavesirap i en skål. Tillsätt salt.
    • Häll smeten i en ugnsform klädd med bakplåtspapper. lägg på bären.
    • Grädda i 20 minuter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st ägg
    • 0.75 dl grädde
    • 125 g keso
    • 1 tsk agavesirap
    • 1 krm salt
    • 1 dl blåbär (frysta)
    • 1 dl hallon (frysta)

    Söndag lunch 500 Kcal

    Nötgryta med plommon

    En varm och god nötgryta med söta plommon i. Spara resterna i kylen och ta fram vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 45 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 500 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g högrev
    • 1 st gul lök
    • 50 g rotselleri
    • 2 st morot
    • 2 klyfta vitlök
    • 250 g torkade plommon
    • 5 dl köttbuljong
    • 2 msk tomatpuré
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skör köttet i lagom stora grytbitar.
    • Bryn köttet i lite smör i en stekpanna.
    • Lägg över i en gryta.
    • Skala och hacka löken.
    • Skala och skär selleri och morötter i mindre bitar.
    • Finhacka vitlöken.
    • Bryn lök, selleri och vitlök i lite smör i stekpanna och lägg över i grytan.
    • Tillsätt plommon, buljong och tomatpuré och låt koka upp.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Låt koka på svag värme i minst 1 timma.
    • Ju längre det får koka desto mörare blir köttet.
    • Tillsätt morötterna 5 minuter innan servering.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g högrev
    • 1 st gul lök
    • 50 g rotselleri
    • 2 st morot
    • 2 klyfta vitlök
    • 250 g torkade plommon
    • 5 dl köttbuljong
    • 2 msk tomatpuré
    • 0 salt och svartpeppar

    Söndag middag 570 Kcal

    Persiska köttbullar med hummus och bönsallad

    En riktig lyxig maträtt att bjuda sina vänner eller familj på. Goda persiska köttbullar med en bönsallad till och en klick yoghurt, citron och hummus!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 570 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st ägg
    • 0.5 tsk malen kanel
    • 1 krm malen kryddnejlika
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 1 krm salt
    • 2 msk bladpersilja
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 1 tsk smör
    Tomat och bönsallad
    • 200 g kidneybönor
    • 2 st stor tomat
    • 50 g gröna oliver
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 msk vitvinsvinäger
    • 0.5 msk flytande honung
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 2 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 0.25 dl grekisk yoghurt
    • 2 st citronklyfta
    • 1 dl hummus

    Gör så här

    • Gör först hummusen enligt receptet nedan.
    • Ställ kallt.
    • Skölj av bönorna och lägg i en skål.
    • Skär tomater och blanda ner tillsammans med oliver.
    • Blanda ner resterande ingredienser.
    • Lägg färsen i en skål.
    • Skala och riv lök och vitlök fint.
    • Blanda ner alla ingredienser.
    • Rulla till lagom stora bullar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek köttbullarna runtom i ca 7-8 minuter.
    • Servera med tomat och bönsalladen, en klick hummus, en klick yoghurt och färsk persilja.
    • Dekorera med en citronklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st ägg
    • 0.5 tsk malen kanel
    • 1 krm malen kryddnejlika
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 1 krm salt
    • 2 msk bladpersilja
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 1 tsk smör
    Tomat och bönsallad
    • 200 g kidneybönor
    • 2 st stor tomat
    • 50 g gröna oliver
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 msk vitvinsvinäger
    • 0.5 msk flytande honung
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 2 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 0.25 dl grekisk yoghurt
    • 2 st citronklyfta
    • 1 dl hummus
Mejeri
  • 2.25 dl grekisk yoghurt
  • 9.5 msk grädde
  • 229 tsk smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 250 g mozzarella
  • 150 g fetaost
  • 250 g keso
  • 250 ml vaniljsås oatly
  • 2 dl havregrädde
Frukt/grönt
  • 2 st blodapelsin
  • 10 klyfta vitlök
  • 1.5 st paprika
  • 10 cm purjolök
  • 20 st cocktailtomat
  • 6.5 st gul lök
  • 200 g rotselleri
  • 10 st morot
  • 3 tsk ingefära
  • 4 st äpple
  • gurka
  • 2 st lime
  • 200 g spenat
  • 2 st apelsin
  • 1 st röd paprika
  • 3 st rödlök
  • 2 st liten sötpotatis
  • 2 dl babyspenat
  • 2 dl blåbär (frysta)
  • 2 dl hallon (frysta)
  • 2 dl färska blåbär
  • 2 st stor tomat
  • 2 st citronklyfta
Övrigt
  • 1 dl rostad mandel- och nötmüsli (recept)
  • 2 dl is
  • 1 dl Bär
  • 1 kg färska musslor
  • 2 dl torrt vin
  • 2 dl Nicks Use like Sugar
  • 50 g gröna oliver
  • 1 dl hummus
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 500 g kycklingfilé
  • 2400 g högrev
  • 500 g laxfilé
  • 200 g handskalade räkor
  • 800 g torskrygg
  • 20 st ägg
  • 300 g nötfärs
Torrvaror
  • 8 tsk olivolja
  • 100 g sobanudlar
  • 1000 g torkade plommon
  • 6 dl mandelmjöl
  • 3 msk rapsolja
  • 2 msk dadelsirap
  • 2 dl havrekärnor
  • 2 dl paranötter
  • 4 dl valnötter
  • 1 dl mandel
  • 0.5 dl pumpafrön
  • 0.5 dl solrosfrön
  • 0.5 dl linfrön
  • 1 dl gula russin
  • 2 dl kokosskivor
  • 2 tsk agavesirap
  • 1 dl mandelspån
  • 1.5 tsk flytande honung
  • 200 g kidneybönor
Kryddor/smaksättare
  • 3 tsk curry
  • 2 st hönsbuljongtärning
  • 7.5 msk persilja
  • 4 kvist färsk persilja
  • 20 dl köttbuljong
  • 8 msk tomatpuré
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 2 krm vaniljpulver
  • 5 krm salt
  • 10 msk mynta
  • 2 tärning fiskbuljong
  • 6 msk grön pesto
  • 1.2 msk färsk oregano
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 msk mortlade kardemummakärnor
  • 0.5 tsk malen kanel
  • 1 krm malen kryddnejlika
  • 0.5 tsk spiskummin
  • 2 msk bladpersilja
  • 0.5 msk ketjap manis
  • 0.5 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 tsk torkade örter

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!