Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 51 2024

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 985 Kcal

    • Frukost - 278 Kcal

      Omelett med skinka

    • Lunch - 369 Kcal

      Fiskgryta med purjolök och tomat

    • Middag - 339 Kcal

      Köttfärsgratinerad aubergine

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1469 Kcal

    • Frukost - 315 Kcal

      Yoghurt med granatäpple, blåbär och kokos

    • Lunch - 339 Kcal

      Köttfärsgratinerad aubergine

    • Middag - 816 Kcal

      Ugnsbakad lax med västerbottenost och quinoasallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1330 Kcal

    • Frukost - 350 Kcal

      Fifty Shades of Green Drink

    • Lunch - 369 Kcal

      Fiskgryta med purjolök och tomat

    • Middag - 611 Kcal

      Vegetariska riswraps

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1550 Kcal

    • Frukost - 350 Kcal

      Fifty Shades of Green Drink

    • Lunch - 816 Kcal

      Ugnsbakad lax med västerbottenost och quinoasallad

    • Middag - 384 Kcal

      Ost- och spenatbiffar med svartkålssallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1226 Kcal

    • Frukost - 315 Kcal

      Yoghurt med granatäpple, blåbär och kokos

    • Lunch - 384 Kcal

      Ost- och spenatbiffar med svartkålssallad

    • Middag - 528 Kcal

      Nötgryta med dragon och senap

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1853 Kcal

    • Frukost - 278 Kcal

      Omelett med skinka

    • Lunch - 528 Kcal

      Nötgryta med dragon och senap

    • Middag - 733 Kcal

      Lasagne

    • Mellanmål

    • Dessert - 315 Kcal

      Chokladmousse

  • Söndag - 1294 Kcal

    • Frukost - 315 Kcal

      Yoghurt med granatäpple, blåbär och kokos

    • Lunch - 733 Kcal

      Lasagne

    • Middag - 246 Kcal

      Spenatsoppa med mozzarella

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 79.5 gram

Fett: 81.7 gram

Protein: 76.5 gram

Energi: 1386.7 kcal

  • Måndag frukost 278 Kcal

    Omelett med skinka

    Omelett med några skivor skinka i. Servera omeletten med lite äppelskivor och jordgubbar eller en annan valfri frukt.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 278 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 skivor skinka
    Tillbehör
    • 0.25 st äpple
    • 2 st färsk jordgubbe

    Gör så här

    • Knäck ägg i en skål och vispa ihop med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner äggsmeten.
    • Låt steka någon minut och lägg på skinka.
    • Vik ihop omeletten och lägg på en tallrik.
    • Servera med någon frukt eller bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 skivor skinka
    Tillbehör
    • 0.25 st äpple
    • 2 st färsk jordgubbe

    Måndag lunch 369 Kcal

    Fiskgryta med purjolök och tomat

    Snabblagad fiskgryta at njuta av!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 369 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g torskrygg
    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 dl vatten
    • 0.5 dl vispgrädde
    • 0.5 st fiskbuljongtärning
    • 1 tsk sambal oelek
    • 2 st soltorkad tomat
    • 2 styck tomat
    • 3 cm purjolök

    Gör så här

    • Skär torsk och lax i bitar. Strö på salt och peppar.
    • Skala och riv vitlök.
    • Koka upp vatten och grädde i en kastrull.
    • Tillsätt buljongtärning, vitlök och sambal oelek. Låt koka upp och sänk värmen.
    • Finhacka soltorkade tomater och skär tomaterna i bitar och tillsätt i grytan.
    • Lägg ner fisken  och låt sjuda 3-4 minuter.
    • Strimla purjolök och blanda ner i grytan.
    • Servera i skålar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g torskrygg
    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 dl vatten
    • 0.5 dl vispgrädde
    • 0.5 st fiskbuljongtärning
    • 1 tsk sambal oelek
    • 2 st soltorkad tomat
    • 2 styck tomat
    • 3 cm purjolök

    Måndag middag 339 Kcal

    Köttfärsgratinerad aubergine

    Spännande färsrätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 339 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st aubergine
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 200 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk malen curry
    • 1 krm spiskummin
    • 1 krm kanel
    • 2 msk basilika
    • 25 g fetaost
    • 8 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Dela auberginen på mitten. Gröp ur köttet och finhacka. Grilla skalet i ugn i ca 10 min.
    • Skala och hacka lök fint och riv vitlök. Stek nötfärsen med vitlök, lök samt auberginköttet i lite olivolja. Hacka basilika fint. Tillsätt salt, peppar, curry, spiskummin, kanel och basilika.
    • Lägg i blandningen i aubergineskalen. Toppa med fetaost och grilla i ugnen i 15 minuter. Servera med cocktailtomater.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st aubergine
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 200 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk malen curry
    • 1 krm spiskummin
    • 1 krm kanel
    • 2 msk basilika
    • 25 g fetaost
    • 8 st cocktailtomat
  • Tisdag frukost 315 Kcal

    Yoghurt med granatäpple, blåbär och kokos

    En skål med turkisk yoghurt toppad med granatäpple, blåbär och kokos!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 315 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl turkisk yoghurt
    • 0.5 dl blåbär
    • 0.5 st granatäpple
    • 0.2 dl kokosskivor

    Gör så här

    • Lägg yoghurten i en skål och toppa med blåbär, granatäpple och kokosskivor.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl turkisk yoghurt
    • 0.5 dl blåbär
    • 0.5 st granatäpple
    • 0.2 dl kokosskivor

    Tisdag lunch 339 Kcal

    Köttfärsgratinerad aubergine

    Spännande färsrätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 339 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st aubergine
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 200 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk malen curry
    • 1 krm spiskummin
    • 1 krm kanel
    • 2 msk basilika
    • 25 g fetaost
    • 8 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Dela auberginen på mitten. Gröp ur köttet och finhacka. Grilla skalet i ugn i ca 10 min.
    • Skala och hacka lök fint och riv vitlök. Stek nötfärsen med vitlök, lök samt auberginköttet i lite olivolja. Hacka basilika fint. Tillsätt salt, peppar, curry, spiskummin, kanel och basilika.
    • Lägg i blandningen i aubergineskalen. Toppa med fetaost och grilla i ugnen i 15 minuter. Servera med cocktailtomater.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st aubergine
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 200 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk malen curry
    • 1 krm spiskummin
    • 1 krm kanel
    • 2 msk basilika
    • 25 g fetaost
    • 8 st cocktailtomat

    Tisdag middag 816 Kcal

    Ugnsbakad lax med västerbottenost och quinoasallad

    En färgglad tallrik med ugnsbakad lax med västerbottenost, quinoasallad och steka trädgårdsgrönsaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 64 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 52 gram

    Energi: 816 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl riven västerbottenost
    • 2 dl quinoa "tricolore"
    • 2 dl frysta gröna ärtor
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 2 msk färsk dill
    Stekta trädgårdsgrönsaker
    • 100 g morötter i olika färger
    • 50 g sockerärtor
    • 1 dl blomkålsbuketter i olika färger
    • 0.5 msk olivolja
    Dekoration
    • 0.25 st citron
    • 1 st dillkvistar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela laxfilén i 2 bitar och lägg på en bakplåtsklädd plåt. Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Skär ett snitt i laxen och fördela västerbottenost i skåran.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter. Koka quinoa enligt anvisningen på paketet, ca 13 minuter.
    • Skölj och häll av vattnet och lägg i en skål.
    • Blanda ner ärtor, olja, citronsaft och dill.
    • Servera med stekta grönsaker från trädgården.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl riven västerbottenost
    • 2 dl quinoa "tricolore"
    • 2 dl frysta gröna ärtor
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 2 msk färsk dill
    Stekta trädgårdsgrönsaker
    • 100 g morötter i olika färger
    • 50 g sockerärtor
    • 1 dl blomkålsbuketter i olika färger
    • 0.5 msk olivolja
    Dekoration
    • 0.25 st citron
    • 1 st dillkvistar
  • Onsdag frukost 350 Kcal

    Fifty Shades of Green Drink

    En mättande grön drink med avokado, gurka, kiwi, broccoli och mandel. Broccoli innehåller massor med C-vitaminer, kalcium och rikligt med järn och vitamin K. Kiwi är en källa till fibrer och vitamin C och E. Njut av denna energiboost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 42 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 350 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st avokado
    • 2 st kiwi
    • 1.5 st apelsin
    • 0.5 st banan
    • 0.5 st gurka
    • 50 g broccoli
    • 5 g ärtskott
    • 1 st lime
    • 4 dl mandelmjölk
    • 1 dl vatten

    Gör så här

    • Skala avokado, kiwi, apelsin och lägg i en blender och mixa hastigt.
    • Skär gurka och broccoli i mindre bitar och lägg ner i blendern tillsammans med ärtskott och banan.
    • Tillsätt limesaft, mandelmjölk och vatten.
    • Mixa till en jämn drink/smoothie.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Häll upp på glas eller i en flaska.
    • Förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st avokado
    • 2 st kiwi
    • 1.5 st apelsin
    • 0.5 st banan
    • 0.5 st gurka
    • 50 g broccoli
    • 5 g ärtskott
    • 1 st lime
    • 4 dl mandelmjölk
    • 1 dl vatten

    Onsdag lunch 369 Kcal

    Fiskgryta med purjolök och tomat

    Snabblagad fiskgryta at njuta av!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 369 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g torskrygg
    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 dl vatten
    • 0.5 dl vispgrädde
    • 0.5 st fiskbuljongtärning
    • 1 tsk sambal oelek
    • 2 st soltorkad tomat
    • 2 styck tomat
    • 3 cm purjolök

    Gör så här

    • Skär torsk och lax i bitar. Strö på salt och peppar.
    • Skala och riv vitlök.
    • Koka upp vatten och grädde i en kastrull.
    • Tillsätt buljongtärning, vitlök och sambal oelek. Låt koka upp och sänk värmen.
    • Finhacka soltorkade tomater och skär tomaterna i bitar och tillsätt i grytan.
    • Lägg ner fisken  och låt sjuda 3-4 minuter.
    • Strimla purjolök och blanda ner i grytan.
    • Servera i skålar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g torskrygg
    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 dl vatten
    • 0.5 dl vispgrädde
    • 0.5 st fiskbuljongtärning
    • 1 tsk sambal oelek
    • 2 st soltorkad tomat
    • 2 styck tomat
    • 3 cm purjolök

    Onsdag middag 611 Kcal

    Vegetariska riswraps

    Mycket krisp och smak i denna vegetariska rätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 56 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 611 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st morot
    • 0.25 st blomkål
    • 20 g cashewnötter
    • 1 tsk sambal oelek
    • 1 tsk ingefära
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.25 st gurka
    • 25 g sockerärtor
    • 1 msk soyusoja
    • 1 tsk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st lime
    • 2 msk koriander
    • 4 st risblad
    • 1 tsk sesamfrö
    Tillbehör
    • 1 msk soyusoja
    • 1 msk sesamfrön
    • 10 g ärtskott

    Gör så här

    • Skala och skiva moroten.
    • Lägg morot, blomkål, nötter, sambal och ingefära i en matberedare och mixa till ett grovt ris.
    • Hetta upp en stekpanna med lite sesamolja och bryn blandningen någon minut.
    • Skär gurka i små tärningar och strimla sockerärter fint.
    • Blanda ner i stekpannan tillsammans med soyusoja, honung, salt och peppar.
    • Pressa över lime och blanda ner koriander.
    •  Ta av från värmen.
    •  Blötlägg varje risblad i ett fat med vatten i ca 20 sek, en och en och lägg upp bladet på en skärbräda när det känns mjukt.
    • Fördela grönsaksblandningen i mitten på risbladet och rulla ihop till en wrap.
    • Lägg på ett fat eller en bricka och strö på lite sesamfrön.
    • Servera med soyusoja, sesamfrön och ärtskott.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st morot
    • 0.25 st blomkål
    • 20 g cashewnötter
    • 1 tsk sambal oelek
    • 1 tsk ingefära
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.25 st gurka
    • 25 g sockerärtor
    • 1 msk soyusoja
    • 1 tsk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st lime
    • 2 msk koriander
    • 4 st risblad
    • 1 tsk sesamfrö
    Tillbehör
    • 1 msk soyusoja
    • 1 msk sesamfrön
    • 10 g ärtskott
  • Torsdag frukost 350 Kcal

    Fifty Shades of Green Drink

    En mättande grön drink med avokado, gurka, kiwi, broccoli och mandel. Broccoli innehåller massor med C-vitaminer, kalcium och rikligt med järn och vitamin K. Kiwi är en källa till fibrer och vitamin C och E. Njut av denna energiboost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 42 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 350 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st avokado
    • 2 st kiwi
    • 1.5 st apelsin
    • 0.5 st banan
    • 0.5 st gurka
    • 50 g broccoli
    • 5 g ärtskott
    • 1 st lime
    • 4 dl mandelmjölk
    • 1 dl vatten

    Gör så här

    • Skala avokado, kiwi, apelsin och lägg i en blender och mixa hastigt.
    • Skär gurka och broccoli i mindre bitar och lägg ner i blendern tillsammans med ärtskott och banan.
    • Tillsätt limesaft, mandelmjölk och vatten.
    • Mixa till en jämn drink/smoothie.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Häll upp på glas eller i en flaska.
    • Förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st avokado
    • 2 st kiwi
    • 1.5 st apelsin
    • 0.5 st banan
    • 0.5 st gurka
    • 50 g broccoli
    • 5 g ärtskott
    • 1 st lime
    • 4 dl mandelmjölk
    • 1 dl vatten

    Torsdag lunch 816 Kcal

    Ugnsbakad lax med västerbottenost och quinoasallad

    En färgglad tallrik med ugnsbakad lax med västerbottenost, quinoasallad och steka trädgårdsgrönsaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 64 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 52 gram

    Energi: 816 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl riven västerbottenost
    • 2 dl quinoa "tricolore"
    • 2 dl frysta gröna ärtor
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 2 msk färsk dill
    Stekta trädgårdsgrönsaker
    • 100 g morötter i olika färger
    • 50 g sockerärtor
    • 1 dl blomkålsbuketter i olika färger
    • 0.5 msk olivolja
    Dekoration
    • 0.25 st citron
    • 1 st dillkvistar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela laxfilén i 2 bitar och lägg på en bakplåtsklädd plåt. Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Skär ett snitt i laxen och fördela västerbottenost i skåran.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter. Koka quinoa enligt anvisningen på paketet, ca 13 minuter.
    • Skölj och häll av vattnet och lägg i en skål.
    • Blanda ner ärtor, olja, citronsaft och dill.
    • Servera med stekta grönsaker från trädgården.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl riven västerbottenost
    • 2 dl quinoa "tricolore"
    • 2 dl frysta gröna ärtor
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 2 msk färsk dill
    Stekta trädgårdsgrönsaker
    • 100 g morötter i olika färger
    • 50 g sockerärtor
    • 1 dl blomkålsbuketter i olika färger
    • 0.5 msk olivolja
    Dekoration
    • 0.25 st citron
    • 1 st dillkvistar

    Torsdag middag 384 Kcal

    Ost- och spenatbiffar med svartkålssallad

    Ost- och spenatbiffar finns att köpa färdiga i kyldisken på matbutiker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 384 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g svartkål
    • 8 st färska champinjoner
    • 0.5 st rödlök
    • 6 st cocktailtomat
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g ost- och spenatbiffar (ICA)
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk färsk basilika
    • 2 st citronklyfta
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Tillbehör
    • 20 g mango-curry sås

    Gör så här

    • Strimla svartkålen.
    • Skär champinjoner i skivor.
    • Skala och strimla rödlöken.
    • Dela tomaterna.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn biffarna några minuter per sida.
    • Tillsätt lite olivolja och lägg ner svartkålen, champinjonerna och rödlöken några minuter.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Blanda ner tomaterna.
    • Lägg upp grönsaksblandningen på tallrikar och lägg en biff över.
    • Dekorera med en färsk basilika och citronklyftor.
    • Servera med curry mangodressing.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g svartkål
    • 8 st färska champinjoner
    • 0.5 st rödlök
    • 6 st cocktailtomat
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g ost- och spenatbiffar (ICA)
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk färsk basilika
    • 2 st citronklyfta
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Tillbehör
    • 20 g mango-curry sås
  • Fredag frukost 315 Kcal

    Yoghurt med granatäpple, blåbär och kokos

    En skål med turkisk yoghurt toppad med granatäpple, blåbär och kokos!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 315 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl turkisk yoghurt
    • 0.5 dl blåbär
    • 0.5 st granatäpple
    • 0.2 dl kokosskivor

    Gör så här

    • Lägg yoghurten i en skål och toppa med blåbär, granatäpple och kokosskivor.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl turkisk yoghurt
    • 0.5 dl blåbär
    • 0.5 st granatäpple
    • 0.2 dl kokosskivor

    Fredag lunch 384 Kcal

    Ost- och spenatbiffar med svartkålssallad

    Ost- och spenatbiffar finns att köpa färdiga i kyldisken på matbutiker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 384 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g svartkål
    • 8 st färska champinjoner
    • 0.5 st rödlök
    • 6 st cocktailtomat
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g ost- och spenatbiffar (ICA)
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk färsk basilika
    • 2 st citronklyfta
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Tillbehör
    • 20 g mango-curry sås

    Gör så här

    • Strimla svartkålen.
    • Skär champinjoner i skivor.
    • Skala och strimla rödlöken.
    • Dela tomaterna.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn biffarna några minuter per sida.
    • Tillsätt lite olivolja och lägg ner svartkålen, champinjonerna och rödlöken några minuter.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Blanda ner tomaterna.
    • Lägg upp grönsaksblandningen på tallrikar och lägg en biff över.
    • Dekorera med en färsk basilika och citronklyftor.
    • Servera med curry mangodressing.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g svartkål
    • 8 st färska champinjoner
    • 0.5 st rödlök
    • 6 st cocktailtomat
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g ost- och spenatbiffar (ICA)
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk färsk basilika
    • 2 st citronklyfta
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Tillbehör
    • 20 g mango-curry sås

    Fredag middag 528 Kcal

    Nötgryta med dragon och senap

    Fredagsmiddag - nötgryta med dragon och senap, servera med en god sallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 528 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 700 g högrev
    • 100 g rotselleri
    • 2 st morot
    • 1 st gul lök
    • 1 st rödlök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk torkad dragon
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk senap
    • 2 msk kalvfond
    • 6 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 1 dl syltlök
    • 5 st cornichongurkor
    • 2 msk färsk dragon

    Gör så här

    • Skär köttet i grytbitar.
    • Skala och skär rotselleri, morötter och lök i mindre bitar.
    • Skala och finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kött, selleri, lök och vitlök runt om i omgångar och lägg i en gryta.
    • Strö på dragon, salt och peppar.
    • Blanda ner senap, fond och vatten.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Låt koka upp och sjud grytan under lock i ca 1,5 timme.
    • Blanda ner morötter, syltlök och cornichonsgurka.
    • Låt puttra 5 minuter och strö på dragon och servera med en sallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 700 g högrev
    • 100 g rotselleri
    • 2 st morot
    • 1 st gul lök
    • 1 st rödlök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk torkad dragon
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk senap
    • 2 msk kalvfond
    • 6 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 1 dl syltlök
    • 5 st cornichongurkor
    • 2 msk färsk dragon
  • Lördag frukost 278 Kcal

    Omelett med skinka

    Omelett med några skivor skinka i. Servera omeletten med lite äppelskivor och jordgubbar eller en annan valfri frukt.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 278 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 skivor skinka
    Tillbehör
    • 0.25 st äpple
    • 2 st färsk jordgubbe

    Gör så här

    • Knäck ägg i en skål och vispa ihop med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner äggsmeten.
    • Låt steka någon minut och lägg på skinka.
    • Vik ihop omeletten och lägg på en tallrik.
    • Servera med någon frukt eller bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 skivor skinka
    Tillbehör
    • 0.25 st äpple
    • 2 st färsk jordgubbe

    Lördag lunch 528 Kcal

    Nötgryta med dragon och senap

    Fredagsmiddag - nötgryta med dragon och senap, servera med en god sallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 528 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 700 g högrev
    • 100 g rotselleri
    • 2 st morot
    • 1 st gul lök
    • 1 st rödlök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk torkad dragon
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk senap
    • 2 msk kalvfond
    • 6 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 1 dl syltlök
    • 5 st cornichongurkor
    • 2 msk färsk dragon

    Gör så här

    • Skär köttet i grytbitar.
    • Skala och skär rotselleri, morötter och lök i mindre bitar.
    • Skala och finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kött, selleri, lök och vitlök runt om i omgångar och lägg i en gryta.
    • Strö på dragon, salt och peppar.
    • Blanda ner senap, fond och vatten.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Låt koka upp och sjud grytan under lock i ca 1,5 timme.
    • Blanda ner morötter, syltlök och cornichonsgurka.
    • Låt puttra 5 minuter och strö på dragon och servera med en sallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 700 g högrev
    • 100 g rotselleri
    • 2 st morot
    • 1 st gul lök
    • 1 st rödlök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk torkad dragon
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk senap
    • 2 msk kalvfond
    • 6 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 1 dl syltlök
    • 5 st cornichongurkor
    • 2 msk färsk dragon

    Lördag middag 733 Kcal

    Lasagne

    Använd squash som plattor i denna supergoda lasagne!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 51 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 733 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 st zucchini
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 600 g nötfärs
    • 400 g krossade tomater
    • 3 msk stark chilisås
    • 1 tsk örtkryddor provencale
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g mozzarella
    • 2 dl crème fraiche
    • 1 dl riven ost
    • 3 msk ajvar relish
    • 3 msk grön pesto
    • 2 st orange paprika
    Tillbehör per portion
    • 1 dl blandsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Skiva zucchini i skivor på längden.
    • Lägg på ett hushållspapper och strö över salt så att vattnet dras ur.
    • Skala och hacka löken och finhacka vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och fräs löken.
    • Tillsätt färsen och bryn några minuter.
    • Tillsätt krossade tomater, chilisås och örtkrydda.
    • Låt puttra i ca 10 minuter och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg ett lager med zucchiniskivor i en ugnsfast form.
    • Fördela köttfärssås ovanpå tillsammans med hälften av crème fraichen och hälften av mozzarellan.
    • Återupprepa med ett lager till och toppa sedan med ost, ajvar och grön pesto.
    • Skiva paprikorna och fördela på lasagnen.
    • Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
    • Ta ut lasagnen och låt svalna något så att den sätter sig innan servering.
    • Servera med en grönsallad.
    • Frys in resterna och ta fram vid behov.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 st zucchini
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 600 g nötfärs
    • 400 g krossade tomater
    • 3 msk stark chilisås
    • 1 tsk örtkryddor provencale
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g mozzarella
    • 2 dl crème fraiche
    • 1 dl riven ost
    • 3 msk ajvar relish
    • 3 msk grön pesto
    • 2 st orange paprika
    Tillbehör per portion
    • 1 dl blandsallad

    Lördag dessert 315 Kcal

    Chokladmousse

    Gör en hemmagjord chokladmousse med nyttigheter i!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 315 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st banan
    • 1 st avokado
    • 3 msk kakaopulver
    Topping
    • 15 g mörk choklad
    • 1 st skivad banan

    Gör så här

    • Skala banan och avokado och lägg i en matberedare tillsammans med kakao. Mixa till en jämn mousse och fördela i 2 dessertskålar.
    • Hacka mörk choklad och strössla över. Skiva en banan och lägg på moussen. Ställ kallt 1 timme innan servering

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st banan
    • 1 st avokado
    • 3 msk kakaopulver
    Topping
    • 15 g mörk choklad
    • 1 st skivad banan
  • Söndag frukost 315 Kcal

    Yoghurt med granatäpple, blåbär och kokos

    En skål med turkisk yoghurt toppad med granatäpple, blåbär och kokos!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 315 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl turkisk yoghurt
    • 0.5 dl blåbär
    • 0.5 st granatäpple
    • 0.2 dl kokosskivor

    Gör så här

    • Lägg yoghurten i en skål och toppa med blåbär, granatäpple och kokosskivor.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl turkisk yoghurt
    • 0.5 dl blåbär
    • 0.5 st granatäpple
    • 0.2 dl kokosskivor

    Söndag lunch 733 Kcal

    Lasagne

    Använd squash som plattor i denna supergoda lasagne!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 51 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 733 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 st zucchini
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 600 g nötfärs
    • 400 g krossade tomater
    • 3 msk stark chilisås
    • 1 tsk örtkryddor provencale
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g mozzarella
    • 2 dl crème fraiche
    • 1 dl riven ost
    • 3 msk ajvar relish
    • 3 msk grön pesto
    • 2 st orange paprika
    Tillbehör per portion
    • 1 dl blandsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Skiva zucchini i skivor på längden.
    • Lägg på ett hushållspapper och strö över salt så att vattnet dras ur.
    • Skala och hacka löken och finhacka vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och fräs löken.
    • Tillsätt färsen och bryn några minuter.
    • Tillsätt krossade tomater, chilisås och örtkrydda.
    • Låt puttra i ca 10 minuter och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg ett lager med zucchiniskivor i en ugnsfast form.
    • Fördela köttfärssås ovanpå tillsammans med hälften av crème fraichen och hälften av mozzarellan.
    • Återupprepa med ett lager till och toppa sedan med ost, ajvar och grön pesto.
    • Skiva paprikorna och fördela på lasagnen.
    • Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
    • Ta ut lasagnen och låt svalna något så att den sätter sig innan servering.
    • Servera med en grönsallad.
    • Frys in resterna och ta fram vid behov.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 st zucchini
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 600 g nötfärs
    • 400 g krossade tomater
    • 3 msk stark chilisås
    • 1 tsk örtkryddor provencale
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g mozzarella
    • 2 dl crème fraiche
    • 1 dl riven ost
    • 3 msk ajvar relish
    • 3 msk grön pesto
    • 2 st orange paprika
    Tillbehör per portion
    • 1 dl blandsallad

    Söndag middag 246 Kcal

    Spenatsoppa med mozzarella

    Grönt och nyttigt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 246 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g bladspenat
    • 0.5 tärning grönsaksbuljong
    • 4 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 krm muskot
    • 2 msk grädde
    Topping
    • 125 g mozzarella
    • 1 dl alfalfagroddar

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och riv vitlöksklyftan. Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök. Lägg ner spenat, buljongtärning och häll på vatten. Låt koka i 10 minuter och mixa soppan slät  i en matberedare.
    • Häll tillbaka soppan i kastrullen och tillsätt grädde. Låt koka upp och smaka av med salt , peppar och muskot.
    • Skär mozzarella i mindre bitar och lägg i en skål (spara lite att använd som topping).
    • Häll upp soppan i skålar. Toppa med alfa-alfagroddar och mozzarella.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g bladspenat
    • 0.5 tärning grönsaksbuljong
    • 4 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 krm muskot
    • 2 msk grädde
    Topping
    • 125 g mozzarella
    • 1 dl alfalfagroddar
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 4 st ägg
  • 4 skivor skinka
  • 400 g torskrygg
  • 1000 g laxfilé
  • 1600 g nötfärs
  • 400 g ost- och spenatbiffar (ICA)
  • 1400 g högrev
Mejeri
  • 2 tsk smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g fetaost
  • 4.5 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl riven västerbottenost
  • 8 dl mandelmjölk
  • 4 dl grädde
  • 525 g mozzarella
  • 4 dl crème fraiche
  • 2 dl riven ost
Frukt/grönt
  • 0.5 st äpple
  • 4 st färsk jordgubbe
  • 13 klyfta vitlök
  • 4 styck tomat
  • 6 cm purjolök
  • 2 st aubergine
  • 5.5 st gul lök
  • 28 st cocktailtomat
  • 1.5 dl blåbär
  • 1.5 st granatäpple
  • 4 dl frysta gröna ärtor
  • 1.5 st citron
  • 200 g morötter i olika färger
  • 125 g sockerärtor
  • 2 dl blomkålsbuketter i olika färger
  • 3 st avokado
  • 4 st kiwi
  • 3 st apelsin
  • 2 st banan
  • 1.25 st gurka
  • 100 g broccoli
  • 20 g ärtskott
  • 2.25 st lime
  • 4.5 st morot
  • 0.25 st blomkål
  • 1 tsk ingefära
  • 100 g svartkål
  • 16 st färska champinjoner
  • 3 st rödlök
  • 4 st citronklyfta
  • 200 g rotselleri
  • 4 st zucchini
  • 4 st orange paprika
  • 2 dl blandsallad
  • 1 st skivad banan
  • 300 g bladspenat
  • 1 dl alfalfagroddar
Kryddor/smaksättare
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 3 tsk sambal oelek
  • 2 msk malen curry
  • 2 krm spiskummin
  • 2 krm kanel
  • 4 msk basilika
  • 4 tsk örtagårdskrydda
  • 4 msk färsk dill
  • 2 st dillkvistar
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 msk koriander
  • 4 msk färsk basilika
  • 2 tsk torkad dragon
  • 4 msk kalvfond
  • 6 msk stark chilisås
  • 2 tsk örtkryddor provencale
  • 6 msk ajvar relish
  • 6 msk grön pesto
  • 0.5 tärning grönsaksbuljong
  • 0.5 krm muskot
Övrigt
  • 4 st soltorkad tomat
  • 2 msk soyusoja
  • 40 g mango-curry sås
  • 4 msk senap
  • 2 dl syltlök
  • 10 st cornichongurkor
  • 4 msk färsk dragon
  • 15 g mörk choklad
Torrvaror
  • 15 tsk olivolja
  • 0.6 dl kokosskivor
  • 4 dl quinoa "tricolore"
  • 20 g cashewnötter
  • 1 tsk honung
  • 4 st risblad
  • 1 tsk sesamfrö
  • 1 msk sesamfrön
  • 800 g krossade tomater
  • 3 msk kakaopulver

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!