Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 51 2023

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1399 Kcal

    • Frukost - 246 Kcal

      Keso med bär och nötter

    • Lunch - 560 Kcal

      Asiatisk äggröra med räkor och koriander

    • Middag - 594 Kcal

      Chicken Tikka med koriander och cashewnötter

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1148 Kcal

    • Frukost - 254 Kcal

      Hallonsmoothie med basilika

    • Lunch - 594 Kcal

      Chicken Tikka med koriander och cashewnötter

    • Middag - 301 Kcal

      Köttfärspanna med rödbetor

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 721 Kcal

    • Frukost - 246 Kcal

      Keso med bär och nötter

    • Lunch - 301 Kcal

      Köttfärspanna med rödbetor

    • Middag - 174 Kcal

      Blomkål och broccolisoppa

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1072 Kcal

    • Frukost - 493 Kcal

      Havregrynsgröt med äpple, aprikoser och kanel

    • Lunch - 174 Kcal

      Blomkål och broccolisoppa

    • Middag - 405 Kcal

      Sesamlax med gräslökssås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1377 Kcal

    • Frukost - 254 Kcal

      Hallonsmoothie med basilika

    • Lunch - 301 Kcal

      Köttfärspanna med rödbetor

    • Middag - 823 Kcal

      Fisk- och skaldjursgryta med saffran

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1965 Kcal

    • Frukost - 328 Kcal

      Bananplättar med apelsin och kiwi

    • Lunch - 823 Kcal

      Fisk- och skaldjursgryta med saffran

    • Middag - 423 Kcal

      Citron- och salviafylld kycklingfilé

    • Mellanmål

    • Dessert - 393 Kcal

      Glutenfri saffransbutterkaka

  • Söndag - 1574 Kcal

    • Frukost - 474 Kcal

      Äggröra med stekt tomat och korv

    • Lunch - 423 Kcal

      Citron- och salviafylld kycklingfilé

    • Middag - 678 Kcal

      Thailändsk kycklingsoppa med nudlar

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 71 gram

Fett: 65.7 gram

Protein: 98 gram

Energi: 1322.4 kcal

  • Måndag frukost 246 Kcal

    Keso med bär och nötter

    Lågkalori frukost som går supersnabbt att fixa, fungerar utmärkt som mellanmål också!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 246 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 dl färska blåbär
    • 2 msk valnötter

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål och toppa med blåbär och valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 dl färska blåbär
    • 2 msk valnötter

    Måndag lunch 560 Kcal

    Asiatisk äggröra med räkor och koriander

    Enkel lättlagad äggröra med räkor och koriander - tips till lunch, frukost eller mellis!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 560 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st salladslök
    • 0.5 st röd chili
    • 0.25 st röd paprika
    • 1 msk färsk koriander
    • 2 st ägg
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    Tillbehör
    • 0.5 st lime
    • 0.5 st avokado
    • 10 st sockerärter
    • 0.25 st röd paprika
    • 1 msk svarta sesamfrön

    Gör så här

    • Skiva salladslöken och finhacka röd chili och röd paprika.
    • Hacka koriander.
    • Knäck äggen i en bunke.
    • Lägg ner räkor, salladslök, koriander, chili och
      paprika, salt och svartpeppar och vispa runt.
    • Strimla sockerärtor, avokado och paprika och lägg upp på en tallrik.
    • Strö över svarta sesamfrön på grönsakerna och pressa över limesaft.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner äggsmeten.
    • Rör med en trägaffel i ca 30 sek eller tills äggröran har den konsistens du önskar.
    • Lägg upp äggröran på tallriken med salladen och dekorera med en limeklyfta.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st salladslök
    • 0.5 st röd chili
    • 0.25 st röd paprika
    • 1 msk färsk koriander
    • 2 st ägg
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    Tillbehör
    • 0.5 st lime
    • 0.5 st avokado
    • 10 st sockerärter
    • 0.25 st röd paprika
    • 1 msk svarta sesamfrön

    Måndag middag 594 Kcal

    Chicken Tikka med koriander och cashewnötter

    En snabblagad version av Tikka Masala som går hem hos alla som gillar indiska smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 594 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g tikka masala sås
    • 350 g kycklinglårfilé
    • 1 msk solrosolja
    • 1 dl vatten
    • 0.5 st grön paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 2 msk koriander
    • 30 g cashewnötter

    Gör så här

    • Blanda kryddblandningen med kycklingbitar, olja och vatten och låt stå i 20 minuter.
    • Skiva paprika och lök.
    • Hetta upp en stekpanna och häll i kycklingen och kryddblandningen.
    • Låt steka i några minuter.
    • Tillsätt kokosmjölk och låt koka i 15 minuter på svag värme.
    • Tillsätt paprika och lök och låt koka ytterligare någon minut.
    • Servera grytan med färsk koriander och nötter på toppen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g tikka masala sås
    • 350 g kycklinglårfilé
    • 1 msk solrosolja
    • 1 dl vatten
    • 0.5 st grön paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 2 msk koriander
    • 30 g cashewnötter
  • Tisdag frukost 254 Kcal

    Hallonsmoothie med basilika

    En mumsig hallonsmoothie där basilikan ger en extra god touch!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 254 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st apelsin
    • 0.5 st lime
    • 2 dl hallon (frysta)
    • 0 basilika
    • 4 dl havremjölk

    Gör så här

    • Skala apelsin och lägg ner klyftor i en blender.
    • Tillsätt saften av ½ lime och lägg ner hallon och basilika.
    • Mixa och häll på havremjölk till en fin konsistens.
    • Spara rester i kylen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st apelsin
    • 0.5 st lime
    • 2 dl hallon (frysta)
    • 0 basilika
    • 4 dl havremjölk

    Tisdag lunch 594 Kcal

    Chicken Tikka med koriander och cashewnötter

    En snabblagad version av Tikka Masala som går hem hos alla som gillar indiska smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 594 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g tikka masala sås
    • 350 g kycklinglårfilé
    • 1 msk solrosolja
    • 1 dl vatten
    • 0.5 st grön paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 2 msk koriander
    • 30 g cashewnötter

    Gör så här

    • Blanda kryddblandningen med kycklingbitar, olja och vatten och låt stå i 20 minuter.
    • Skiva paprika och lök.
    • Hetta upp en stekpanna och häll i kycklingen och kryddblandningen.
    • Låt steka i några minuter.
    • Tillsätt kokosmjölk och låt koka i 15 minuter på svag värme.
    • Tillsätt paprika och lök och låt koka ytterligare någon minut.
    • Servera grytan med färsk koriander och nötter på toppen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g tikka masala sås
    • 350 g kycklinglårfilé
    • 1 msk solrosolja
    • 1 dl vatten
    • 0.5 st grön paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 2 msk koriander
    • 30 g cashewnötter

    Tisdag middag 301 Kcal

    Köttfärspanna med rödbetor

    Köttfärspanna med förkokta rödbetor. Serveras tillsammans med sallad och gräddfil!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 301 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 2 msk persilja
    • 2 msk soja
    • 0.5 st squash
    • 500 g förkokta rödbetor
    • 1 dl gurka inlagd
    Tillbehör
    • 4 dl blandsallad
    • 1 dl gräddfil

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna och bryn lök, vitlök och färs några minuter.
    • Tillsätt salt, peppar, chiliflakes, hackad persilja och soja.
    • Skär squash i mindre bitar och blanda ner i köttfärsen tillsammans med rödbetor och inlagd gurka.
    • Låt steka några minuter och servera med grönsallad och gräddfil.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 2 msk persilja
    • 2 msk soja
    • 0.5 st squash
    • 500 g förkokta rödbetor
    • 1 dl gurka inlagd
    Tillbehör
    • 4 dl blandsallad
    • 1 dl gräddfil
  • Onsdag frukost 246 Kcal

    Keso med bär och nötter

    Lågkalori frukost som går supersnabbt att fixa, fungerar utmärkt som mellanmål också!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 246 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 dl färska blåbär
    • 2 msk valnötter

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål och toppa med blåbär och valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 dl färska blåbär
    • 2 msk valnötter

    Onsdag lunch 301 Kcal

    Köttfärspanna med rödbetor

    Köttfärspanna med förkokta rödbetor. Serveras tillsammans med sallad och gräddfil!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 301 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 2 msk persilja
    • 2 msk soja
    • 0.5 st squash
    • 500 g förkokta rödbetor
    • 1 dl gurka inlagd
    Tillbehör
    • 4 dl blandsallad
    • 1 dl gräddfil

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna och bryn lök, vitlök och färs några minuter.
    • Tillsätt salt, peppar, chiliflakes, hackad persilja och soja.
    • Skär squash i mindre bitar och blanda ner i köttfärsen tillsammans med rödbetor och inlagd gurka.
    • Låt steka några minuter och servera med grönsallad och gräddfil.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 2 msk persilja
    • 2 msk soja
    • 0.5 st squash
    • 500 g förkokta rödbetor
    • 1 dl gurka inlagd
    Tillbehör
    • 4 dl blandsallad
    • 1 dl gräddfil

    Onsdag middag 174 Kcal

    Blomkål och broccolisoppa

    En god och smakrik soppa som gärna toppas med citronmarinerad broccoli!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 174 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 125 g broccoli
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 6 msk purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skär blomkål och broccoli i buketter och finhacka vitlöksklyftan.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn kålen tillsammans med vitlök och purjolök några minuter.
    • Smula ner en buljongtärning och häll på vatten.
    • Låt koka ihop i ca 10 minuter.
    • Mixa soppan slät och häll på grädde.
    • Låt koka ihop och späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Pressa citron och lite olivolja över broccolin.
    • Häll upp i skålar och lägg på citronmarinerad broccoli, strimlad purjolök.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 125 g broccoli
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 6 msk purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
  • Torsdag frukost 493 Kcal

    Havregrynsgröt med äpple, aprikoser och kanel

    En god mättande gröt med äpple, aprikoser och kanel.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 58 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 493 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl havregryn
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 2 msk linfrön
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 8 st torkade aprikoser
    • 4 dl vatten
    • 1 krm salt
    Tillbehör
    • 0.25 st äpple
    • 4 st aprikos
    • 2 tsk kanel
    • 2 dl havremjölk

    Gör så här

    • Blanda havregryn, solrosfrön, linfrön och kanel i en kastrull.
    • Riv äpplet, tillsätt det och aprikoser, vatten och salt i kastrullen.
    • Koka gröten i ca 6 min eller tills den är färdig.
    • Toppa med äppelskivor och hackade aprikoser.
    • Pudra slutligen över lite kanel och servera med mjölk, havre- eller sojadryck.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 dl havregryn
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 2 msk linfrön
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 8 st torkade aprikoser
    • 4 dl vatten
    • 1 krm salt
    Tillbehör
    • 0.25 st äpple
    • 4 st aprikos
    • 2 tsk kanel
    • 2 dl havremjölk

    Torsdag lunch 174 Kcal

    Blomkål och broccolisoppa

    En god och smakrik soppa som gärna toppas med citronmarinerad broccoli!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 174 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 125 g broccoli
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 6 msk purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skär blomkål och broccoli i buketter och finhacka vitlöksklyftan.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn kålen tillsammans med vitlök och purjolök några minuter.
    • Smula ner en buljongtärning och häll på vatten.
    • Låt koka ihop i ca 10 minuter.
    • Mixa soppan slät och häll på grädde.
    • Låt koka ihop och späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Pressa citron och lite olivolja över broccolin.
    • Häll upp i skålar och lägg på citronmarinerad broccoli, strimlad purjolök.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 125 g broccoli
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 6 msk purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar

    Torsdag middag 405 Kcal

    Sesamlax med gräslökssås

    Lax doppad i sesamfrön som serveras med en gräslökssås och lite grönsaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 405 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 tsk sesamfrö
    • 50 g sockerärtor
    • 0.5 st gurka
    • 1 st morot
    • 1 msk gräslök
    • 1 msk gräddfil
    • 1 msk gräslök
    • 0.25 st citron

    Gör så här

    • Gör först såsen genom att blanda ihop gräddfil, hackad gräslök och pressad citron.
    • Strö på salt och peppar på fisken och strö över sesamfrön.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn fisken 2-3 minuter per sida.
    • Strimla sockerärtor och skär gurkan i stavar.
    • Skala och strimla moroten.
    • Lägg på en tallrik och strö på salt och peppar.
    • Pressa lite citron över.
    • Lägg laxen bredvid och klicka på lite gräslökssås.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 tsk sesamfrö
    • 50 g sockerärtor
    • 0.5 st gurka
    • 1 st morot
    • 1 msk gräslök
    • 1 msk gräddfil
    • 1 msk gräslök
    • 0.25 st citron
  • Fredag frukost 254 Kcal

    Hallonsmoothie med basilika

    En mumsig hallonsmoothie där basilikan ger en extra god touch!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 254 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st apelsin
    • 0.5 st lime
    • 2 dl hallon (frysta)
    • 0 basilika
    • 4 dl havremjölk

    Gör så här

    • Skala apelsin och lägg ner klyftor i en blender.
    • Tillsätt saften av ½ lime och lägg ner hallon och basilika.
    • Mixa och häll på havremjölk till en fin konsistens.
    • Spara rester i kylen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st apelsin
    • 0.5 st lime
    • 2 dl hallon (frysta)
    • 0 basilika
    • 4 dl havremjölk

    Fredag lunch 301 Kcal

    Köttfärspanna med rödbetor

    Köttfärspanna med förkokta rödbetor. Serveras tillsammans med sallad och gräddfil!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 301 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 2 msk persilja
    • 2 msk soja
    • 0.5 st squash
    • 500 g förkokta rödbetor
    • 1 dl gurka inlagd
    Tillbehör
    • 4 dl blandsallad
    • 1 dl gräddfil

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna och bryn lök, vitlök och färs några minuter.
    • Tillsätt salt, peppar, chiliflakes, hackad persilja och soja.
    • Skär squash i mindre bitar och blanda ner i köttfärsen tillsammans med rödbetor och inlagd gurka.
    • Låt steka några minuter och servera med grönsallad och gräddfil.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 2 msk persilja
    • 2 msk soja
    • 0.5 st squash
    • 500 g förkokta rödbetor
    • 1 dl gurka inlagd
    Tillbehör
    • 4 dl blandsallad
    • 1 dl gräddfil

    Fredag middag 823 Kcal

    Fisk- och skaldjursgryta med saffran

    En härlig gryta där du själv tillverkar fonden. En favoriträtt att bjuda gästerna på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 38 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 76 gram

    Energi: 823 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g räkor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 dl vitt vin
    • 100 g vatten
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st chili
    • 1 st morot
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 1 st apelsin
    • 0.5 tärning fiskbuljong
    • 200 g krossade tomater
    • 100 g vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g torskfile
    • 150 g laxfilé
    • 10 st musslor
    • 75 g sockerärtor
    • 1 msk dill
    • 1 st apelsin
    • 2 msk majonnäs
    • 0.25 dl gräddfil
    • 0.5 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 1 tsk salt

    Gör så här

    • Skala räkorna.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Lägg ner räkskalen och fräs någon minut.
    • Häll på vin och vatten.
    • Låt puttra 3-4 minuter.
    • Sila av fonden.
    • Skiva fänkål och lök.
    • Finhacka vitlök och chili.
    • Skala och slanta  moroten.
    • Hetta upp en gryta med olivolja och lägg ner fänkål, lök, vitlök, chili och ett halvt paket saffran.  Häll på räkfond, saft från en apelsin och krossade tomater. Smula ner buljongtärningen och låt koka upp.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Låt sjuda i 30 minuter.
    • Gör under tiden aiolin genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål. Använd ett halvt paket saffran.
    • Smaka av grytan och tillsätt mer vatten om det behövs.
    • Skär fisken i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Lägg försiktigt ner fisk och musslor tillsammans med morötter och sockerärtor  i grytan, det ska inte koka.
    • Tillsätt dill och låt sjuda 5 minuter.
    • Skär bort skalet på den andra apelsinen och skär ut fina apelsinfiléer.
    • Lägg upp grytan i skålar.
    • Toppa med räkor, apelsinfiléer, en klick aioli, färsk dill och apelsinskiva.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g räkor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 dl vitt vin
    • 100 g vatten
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st chili
    • 1 st morot
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 1 st apelsin
    • 0.5 tärning fiskbuljong
    • 200 g krossade tomater
    • 100 g vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g torskfile
    • 150 g laxfilé
    • 10 st musslor
    • 75 g sockerärtor
    • 1 msk dill
    • 1 st apelsin
    • 2 msk majonnäs
    • 0.25 dl gräddfil
    • 0.5 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 1 tsk salt
  • Lördag frukost 328 Kcal

    Bananplättar med apelsin och kiwi

    Goda bananplättar toppade med apelsinskivor, kiwi och en klick kesella!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 328 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 0.5 msk smör
    Topping
    • 0.5 st apelsin
    • 1 st kiwi
    • 2 msk kesella

    Gör så här

    • Knäck äggen i en stor bunke och vispa upp dem.
    • Skala bananen och mosa med en gaffel och blanda med äggen.
    • Hetta upp en stekpanna med smör på medelvärme.
    • Häll i smet och grädda små plättar några minuter per sida.
    • Servera med en klick kesella, kiwi och apelsinskivor.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 0.5 msk smör
    Topping
    • 0.5 st apelsin
    • 1 st kiwi
    • 2 msk kesella

    Lördag lunch 823 Kcal

    Fisk- och skaldjursgryta med saffran

    En härlig gryta där du själv tillverkar fonden. En favoriträtt att bjuda gästerna på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 38 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 76 gram

    Energi: 823 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g räkor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 dl vitt vin
    • 100 g vatten
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st chili
    • 1 st morot
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 1 st apelsin
    • 0.5 tärning fiskbuljong
    • 200 g krossade tomater
    • 100 g vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g torskfile
    • 150 g laxfilé
    • 10 st musslor
    • 75 g sockerärtor
    • 1 msk dill
    • 1 st apelsin
    • 2 msk majonnäs
    • 0.25 dl gräddfil
    • 0.5 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 1 tsk salt

    Gör så här

    • Skala räkorna.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Lägg ner räkskalen och fräs någon minut.
    • Häll på vin och vatten.
    • Låt puttra 3-4 minuter.
    • Sila av fonden.
    • Skiva fänkål och lök.
    • Finhacka vitlök och chili.
    • Skala och slanta  moroten.
    • Hetta upp en gryta med olivolja och lägg ner fänkål, lök, vitlök, chili och ett halvt paket saffran.  Häll på räkfond, saft från en apelsin och krossade tomater. Smula ner buljongtärningen och låt koka upp.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Låt sjuda i 30 minuter.
    • Gör under tiden aiolin genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål. Använd ett halvt paket saffran.
    • Smaka av grytan och tillsätt mer vatten om det behövs.
    • Skär fisken i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Lägg försiktigt ner fisk och musslor tillsammans med morötter och sockerärtor  i grytan, det ska inte koka.
    • Tillsätt dill och låt sjuda 5 minuter.
    • Skär bort skalet på den andra apelsinen och skär ut fina apelsinfiléer.
    • Lägg upp grytan i skålar.
    • Toppa med räkor, apelsinfiléer, en klick aioli, färsk dill och apelsinskiva.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g räkor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 dl vitt vin
    • 100 g vatten
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st chili
    • 1 st morot
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 1 st apelsin
    • 0.5 tärning fiskbuljong
    • 200 g krossade tomater
    • 100 g vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g torskfile
    • 150 g laxfilé
    • 10 st musslor
    • 75 g sockerärtor
    • 1 msk dill
    • 1 st apelsin
    • 2 msk majonnäs
    • 0.25 dl gräddfil
    • 0.5 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 1 tsk salt

    Lördag middag 423 Kcal

    Citron- och salviafylld kycklingfilé

    En härlig kycklingrätt med smaker från medelhavet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 423 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g färskost med vitlök
    • 4 msk salvia
    • 0.5 st citron
    • 1 msk olivolja
    Medelhavssallad med rostad parmaskinka
    • 4 st skiva parmaskinka
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st aubergine
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g rucola
    • 0.5 st citron
    • 2 msk salvia
    • 1 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Banka ut kycklingfiléerna till 1 cm tjocklek.
    • Strö på salt och peppar.
    • Fördela osten på filéerna och lägg på salviablad över.
    • Rulla ihop kycklingfiléerna och fäst med tandpetare.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn rullarna runtom i några minuter.
    • Lägg rullarna på en ugnsplåt.
    • Fördela citronskal över rullarna och pressa citronsaft över.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Lägg parmaskinka eller lufttorkad skinka på en plåt med bakplåtspapper.
    • Sätt in i ugnen i ca 7-8 min eller tills skinkan är hård och har fått lite färg.
    • Ta ut plåten och låt svalna.
    • Skär squash och aubergine i skivor på längden.
    • Skala och finhacka vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek squash och aubergineskivorna i någon minut på varje sida.
    • Strö på salt, peppar och hackad vitlök.
    • Lägg upp skivorna på ett fat med ruccolasallad och pressa citronsaft över.
    • Toppa med salviablad, parmaskinka, citronskal och rostade pinjenötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g färskost med vitlök
    • 4 msk salvia
    • 0.5 st citron
    • 1 msk olivolja
    Medelhavssallad med rostad parmaskinka
    • 4 st skiva parmaskinka
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st aubergine
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g rucola
    • 0.5 st citron
    • 2 msk salvia
    • 1 msk pinjenötter

    Lördag dessert 393 Kcal

    Glutenfri saffransbutterkaka

    Fantastiskt god saffransbutterkaka! Kakan är som godast nygräddad men håller sig i 3 dagar - det går även bra att frysa in!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 393 kcal

    Ingredienser

    16 portioner

    Innehåll
    • 50 g färsk jäst
    • 2 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 200 g smör
    • 4 dl mjölk
    • 2 msk fiberhusk
    • 0.5 tsk salt
    • 1.5 dl sukrin gold
    • 1 st ägg
    • 500 g mjölmix, glutenfri (Laildas)
    Färskostfyllning med mandel
    • 200 g philadelphiaost
    • 150 g smör
    • 1 dl sukrin melis
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1.5 dl mandel
    Topping
    • 1 st ägg
    • 2 msk mandelspån
    • 0.5 dl sultanrussin

    Gör så här

    • Smula ner jäst i en bunke. Smält smör i en kastrull och häll på mjölk. Tillsätt saffran och värm till 37°.
    • Häll lite av smörblandningen i bunken med jäst och rör om ordentligt så jästen löser sig.
    • Häll på resten och tillsätt fiberhusk. Vispa om så att det löser sig. Tillsätt sukrin gold och ägg. Blanda sist ner mjölmixen. Vispa med en degvisp i 10 minuter.
    • Lägg på en bakduk och låt jäsa i 30 minuter.
    • Gör under tiden färskostcrémen genom att mixa Philadelphiaost och tärnat smör i en matberedare.
    • Tillsätt sukrin melis och vanilj. Lägg blandningen i en skål.
    • Rosta mandel i en torr stekpanna och låt svalna.
    • Lägg ner mandel i en matberedare och mixa till grova bitar. Blanda ner i färskostblandningen.
    • Kavla ut degen till en rektangulär platta på ett bakplåtspapper. Bred på fyllningen och rulla ihop. Skär ut bitar och lägg tätt  i en bakplåtsklädd form, ca 25 x 20 cm.
    • Låt jäsa under en bakduk i ytterligare 30 minuter.
    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Pensla saffransbullarna med ett uppvispat ägg och strö på mandelspån och russin.
    • Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter. Lår svalna och bryt bullarna i bitar.

    Ingredienser

    16 portioner

    Innehåll
    • 50 g färsk jäst
    • 2 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 200 g smör
    • 4 dl mjölk
    • 2 msk fiberhusk
    • 0.5 tsk salt
    • 1.5 dl sukrin gold
    • 1 st ägg
    • 500 g mjölmix, glutenfri (Laildas)
    Färskostfyllning med mandel
    • 200 g philadelphiaost
    • 150 g smör
    • 1 dl sukrin melis
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1.5 dl mandel
    Topping
    • 1 st ägg
    • 2 msk mandelspån
    • 0.5 dl sultanrussin
  • Söndag frukost 474 Kcal

    Äggröra med stekt tomat och korv

    En engelsk klassiker som funkar även som lunch!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 474 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 2 styck tomat
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g korv med hög kötthalt
    • 0.5 st rödlök

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
    • Koka upp vatten i en kastrull och ställ en annan kastrull över så att det blir ett vattenbad. Lägg ner en klick smör och låt smälta.
    • Häll ner äggröran och rör om med en trägaffel tills äggröran är mjuk och krämig.
    • Stek under tiden skivade tomater i lite olivolja och bryn korv och rödlök runtom i några minuter. Servera med äggröran.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 2 styck tomat
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g korv med hög kötthalt
    • 0.5 st rödlök

    Söndag lunch 423 Kcal

    Citron- och salviafylld kycklingfilé

    En härlig kycklingrätt med smaker från medelhavet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 423 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g färskost med vitlök
    • 4 msk salvia
    • 0.5 st citron
    • 1 msk olivolja
    Medelhavssallad med rostad parmaskinka
    • 4 st skiva parmaskinka
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st aubergine
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g rucola
    • 0.5 st citron
    • 2 msk salvia
    • 1 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Banka ut kycklingfiléerna till 1 cm tjocklek.
    • Strö på salt och peppar.
    • Fördela osten på filéerna och lägg på salviablad över.
    • Rulla ihop kycklingfiléerna och fäst med tandpetare.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn rullarna runtom i några minuter.
    • Lägg rullarna på en ugnsplåt.
    • Fördela citronskal över rullarna och pressa citronsaft över.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Lägg parmaskinka eller lufttorkad skinka på en plåt med bakplåtspapper.
    • Sätt in i ugnen i ca 7-8 min eller tills skinkan är hård och har fått lite färg.
    • Ta ut plåten och låt svalna.
    • Skär squash och aubergine i skivor på längden.
    • Skala och finhacka vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek squash och aubergineskivorna i någon minut på varje sida.
    • Strö på salt, peppar och hackad vitlök.
    • Lägg upp skivorna på ett fat med ruccolasallad och pressa citronsaft över.
    • Toppa med salviablad, parmaskinka, citronskal och rostade pinjenötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g färskost med vitlök
    • 4 msk salvia
    • 0.5 st citron
    • 1 msk olivolja
    Medelhavssallad med rostad parmaskinka
    • 4 st skiva parmaskinka
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st aubergine
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g rucola
    • 0.5 st citron
    • 2 msk salvia
    • 1 msk pinjenötter

    Söndag middag 678 Kcal

    Thailändsk kycklingsoppa med nudlar

    En smakrik soppa med kycklingfärsbullar och nudlar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 45 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 86 gram

    Energi: 678 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Köttbullarna
    • 300 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk ingefära
    • 1 msk soja
    • 2 msk ketjap manis
    • 0.5 st purjolök
    • 4 msk koriander
    • 1 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 15 g smör
    Soppan
    • 5 dl vatten
    • 1 st morot
    • 50 g sockerärtor
    • 0.25 st purjolök
    • 1 tsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 tsk fisksås
    • 1 msk ljus soja
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 nypa chiliflakes
    • 3 tsk kycklingfond
    • 3 msk koriander
    • 1 tsk honung
    • 100 g glasnudlar
    Topping
    • 2 msk gräslök
    • 1 st lime

    Gör så här

    • Lägg kycklingfärs i en skål.
    • Skala och riv vitlöken.
    • Blanda ner vitlök, riven ingefära, soja, ketjap manis, finhackad purjolök, hackad färsk koriander, ägg, salt och peppar.
    • Forma till köttbullar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingbullarna runt om några minuter.
    • Lägg alla ingredienser till soppan, förutom nudlarna i en stor kastrull.
    • Koka upp och sänk värmen.
    • Lägg ner kycklingbullarna och låt sjuda 10 minuter.
    • Blanda ner nudlarna och låt sjuda ytterligare 2 minuter.
    • Strö på hackad gräslök och servera med limeklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    Köttbullarna
    • 300 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk ingefära
    • 1 msk soja
    • 2 msk ketjap manis
    • 0.5 st purjolök
    • 4 msk koriander
    • 1 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 15 g smör
    Soppan
    • 5 dl vatten
    • 1 st morot
    • 50 g sockerärtor
    • 0.25 st purjolök
    • 1 tsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 tsk fisksås
    • 1 msk ljus soja
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 nypa chiliflakes
    • 3 tsk kycklingfond
    • 3 msk koriander
    • 1 tsk honung
    • 100 g glasnudlar
    Topping
    • 2 msk gräslök
    • 1 st lime
Mejeri
  • 250 g keso
  • 367.5 tsk smör
  • 10 dl havremjölk
  • 4.5 dl gräddfil
  • 3 dl grädde
  • 2 msk kesella
  • 100 g färskost med vitlök
  • 50 g färsk jäst
  • 4 dl mjölk
  • 200 g philadelphiaost
Frukt/grönt
  • 2 dl färska blåbär
  • 1 st salladslök
  • 0.5 st röd chili
  • 0.5 st röd paprika
  • 2.5 st lime
  • 0.5 st avokado
  • 10 st sockerärter
  • 1 st grön paprika
  • 5 st gul lök
  • 8.5 st apelsin
  • 4 dl hallon (frysta)
  • basilika
  • 10 klyfta vitlök
  • 2 st squash
  • 1500 g förkokta rödbetor
  • 12 dl blandsallad
  • 250 g broccoli
  • 400 g blomkålsbuketter
  • 12.75 msk purjolök
  • 0.75 st äpple
  • 4 st aprikos
  • 250 g sockerärtor
  • 0.5 st gurka
  • 4 st morot
  • 2.25 st citron
  • 1 st fänkål
  • 1 st chili
  • 0.5 st banan
  • 1 st kiwi
  • 0.5 st aubergine
  • 50 g rucola
  • 2 styck tomat
  • 0.5 st rödlök
  • 2 tsk ingefära
Torrvaror
  • 4 msk valnötter
  • 1 msk svarta sesamfrön
  • 2 msk solrosolja
  • 1 burk kokosmjölk
  • 60 g cashewnötter
  • 14.5 tsk olivolja
  • 2 dl havregryn
  • 0.5 dl solrosfrön
  • 2 msk linfrön
  • 8 st torkade aprikoser
  • 1 tsk sesamfrö
  • 400 g krossade tomater
  • 2 msk pinjenötter
  • 2 msk fiberhusk
  • 1.5 dl sukrin gold
  • 500 g mjölmix, glutenfri (Laildas)
  • 1 dl sukrin melis
  • 1.5 dl mandel
  • 2 msk mandelspån
  • 0.5 dl sultanrussin
  • 1 tsk honung
  • 100 g glasnudlar
Kryddor/smaksättare
  • 1 msk färsk koriander
  • 200 g tikka masala sås
  • 11 msk koriander
  • 4 nypa chiliflakes
  • 6 msk persilja
  • 7 msk soja
  • 2 st kycklingbuljongtärning
  • 2.5 tsk kanel
  • 3.5 krm salt
  • 4 msk gräslök
  • 4 kuvert, 0,5 gram saffran
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 2 msk dill
  • 12 msk salvia
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 3 msk ketjap manis
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk fisksås
  • 1 msk ljus soja
  • 3 tsk kycklingfond
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 10 st ägg
  • 1 dl handskalade räkor i lag
  • 700 g kycklinglårfilé
  • 1200 g nötfärs
  • 425 g laxfilé
  • 500 g räkor
  • 300 g torskfile
  • 20 st musslor
  • 600 g kycklingfilé
  • 8 st skiva parmaskinka
  • 150 g korv med hög kötthalt
  • 300 g kycklingfärs
Övrigt
  • 3 dl gurka inlagd
  • 2 dl vitt vin
  • 4 msk majonnäs

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!