Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 50 2023

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 981 Kcal

    • Frukost - 414 Kcal

      Havre- och kesofralla med kalkon

    • Lunch - 234 Kcal

      Tomatsoppa med stekt chorizo

    • Middag - 334 Kcal

      Ostfylld torskfilé med hasselnötstäcke

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 733 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 334 Kcal

      Ostfylld torskfilé med hasselnötstäcke

    • Middag - 399 Kcal

      Högrevsburgare med spetskål

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1075 Kcal

    • Frukost - 442 Kcal

      Äggröra med brie och frukt

    • Lunch - 399 Kcal

      Högrevsburgare med spetskål

    • Middag - 234 Kcal

      Tomatsoppa med stekt chorizo

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1388 Kcal

    • Frukost - 414 Kcal

      Havre- och kesofralla med kalkon

    • Lunch - 334 Kcal

      Ostfylld torskfilé med hasselnötstäcke

    • Middag - 640 Kcal

      Varma rotfrukter med halloumi och mandel

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1372 Kcal

    • Frukost - 181 Kcal

      Saffranssmoothie

    • Lunch - 640 Kcal

      Varma rotfrukter med halloumi och mandel

    • Middag - 505 Kcal

      Kycklinggryta med ajvar och råkostsallad

    • Mellanmål

    • Dessert - 47 Kcal

      Kaffedrink med kardemumma och kanel

  • Lördag - 1606 Kcal

    • Frukost - 414 Kcal

      Havre- och kesofralla med kalkon

    • Lunch - 505 Kcal

      Kycklinggryta med ajvar och råkostsallad

    • Middag - 257 Kcal

      Fiskrullar med avokadosalsa

    • Mellanmål

    • Dessert - 430 Kcal

      Moccakaka

  • Söndag - 1489 Kcal

    • Frukost - 238 Kcal

      Keso med blåbär och kokos

    • Lunch - 640 Kcal

      Varma rotfrukter med halloumi och mandel

    • Middag - 611 Kcal

      Asiatisk köttfärslimpa med sesamfrön

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 82.1 gram

Fett: 65.7 gram

Protein: 73.6 gram

Energi: 1234.8 kcal

  • Måndag frukost 414 Kcal

    Havre- och kesofralla med kalkon

    Ljuvligt god frukost som är hälsosam och helt glutenfri!    

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 414 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st havre- och kesofralla (recept från receptbanken)
    • 1 tsk smör
    • 20 g rökt kalkon
    • 0.1 st gurka
    • 1 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Dela brödet och bred på smör.
    • Lägg på kalkon, tomat och gurka.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st havre- och kesofralla (recept från receptbanken)
    • 1 tsk smör
    • 20 g rökt kalkon
    • 0.1 st gurka
    • 1 st cocktailtomat

    Måndag lunch 234 Kcal

    Tomatsoppa med stekt chorizo

    Önskar du ett vegetariskt alternativ? Isåfall kan du byta chorizo mot vegetarisk korv och hönsbuljong mot grönsaksbuljong!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 234 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g krossade tomater
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 1 tsk flytande honung
    • 3 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping för 2 portioner:
    • 100 g chorizo
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 kvist färsk rosmarin

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp en kastrull med olja och bryn löken i några minuter.
    • Tillsätt tomater, örtagårdskrydda, buljongtärning, honung och vatten.
    • Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg soppan i en matberedare och mixa ihop eller använd en stavmixer.
    • Koka upp soppan igen och låt koka ihop 5 minuter. Späd med mer vatten om det behövs. Skär korven i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn korv runtom i några minuter.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med korv och färsk rosmarin.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g krossade tomater
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 1 tsk flytande honung
    • 3 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping för 2 portioner:
    • 100 g chorizo
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 kvist färsk rosmarin

    Måndag middag 334 Kcal

    Ostfylld torskfilé med hasselnötstäcke

    En helt ljuvlig torskfilé som har en ostfyllning i och hasselnötstopping!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 334 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g torskfile
    • 0 salt och vitpeppar
    • 150 g färskost med vitlök
    • 1 dl hasselnötter
    Tomatsallad med gremolatatopping
    • 40 st pärltomater
    • 4 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk citronskal
    • 4 msk bladpersilja
    • 1.5 dl parmesan

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Skär ett snitt i fisken och lägg färskost i fiskfilén.
    • Strö på salt och peppar och lägg på en ugnsplåt.
    • Toppa med hackade hasselnötter.
    • Sätt in i ugnen i 15 minuter eller tills fisken är genomstekt.  
    • Dela tomaterna i halvor och lägg dem i en skål.
    • Tillsätt olja, salt och peppar och blanda om. 
    • Tvätta citronen och riv skalet fint.
    • Blanda citronskal, persilja och parmesanost i en skål och häll över tomaterna.
    • Servera med fisken. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g torskfile
    • 0 salt och vitpeppar
    • 150 g färskost med vitlök
    • 1 dl hasselnötter
    Tomatsallad med gremolatatopping
    • 40 st pärltomater
    • 4 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk citronskal
    • 4 msk bladpersilja
    • 1.5 dl parmesan
  • Tisdag lunch 334 Kcal

    Ostfylld torskfilé med hasselnötstäcke

    En helt ljuvlig torskfilé som har en ostfyllning i och hasselnötstopping!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 334 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g torskfile
    • 0 salt och vitpeppar
    • 150 g färskost med vitlök
    • 1 dl hasselnötter
    Tomatsallad med gremolatatopping
    • 40 st pärltomater
    • 4 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk citronskal
    • 4 msk bladpersilja
    • 1.5 dl parmesan

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Skär ett snitt i fisken och lägg färskost i fiskfilén.
    • Strö på salt och peppar och lägg på en ugnsplåt.
    • Toppa med hackade hasselnötter.
    • Sätt in i ugnen i 15 minuter eller tills fisken är genomstekt.  
    • Dela tomaterna i halvor och lägg dem i en skål.
    • Tillsätt olja, salt och peppar och blanda om. 
    • Tvätta citronen och riv skalet fint.
    • Blanda citronskal, persilja och parmesanost i en skål och häll över tomaterna.
    • Servera med fisken. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g torskfile
    • 0 salt och vitpeppar
    • 150 g färskost med vitlök
    • 1 dl hasselnötter
    Tomatsallad med gremolatatopping
    • 40 st pärltomater
    • 4 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk citronskal
    • 4 msk bladpersilja
    • 1.5 dl parmesan

    Tisdag middag 399 Kcal

    Högrevsburgare med spetskål

    En burgare med mexikanska influenser. Köp en färdig keso mexican salsa så sparar du tid i köket!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 399 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g högrevsburgare
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g spetskål
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g keso mexican salsa
    • 2 msk ajvar relish
    Topping
    • 75 g cocktailtomater
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 2 kvist färsk persilja
    • 1 nypa chiliflakes

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek burgarna några minuter på varje sida, krydda med salt och peppar. Lägg upp på ett fat.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek spetskålen någon minut tills den fått färg.
    • Lägg upp på en tallrik och lägg på hamburgare. Toppa med keso, ajvar, skivade cocktailtomater, hackad röd paprika, rödlök, en persiljekvist och lite chiliflakes.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g högrevsburgare
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g spetskål
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g keso mexican salsa
    • 2 msk ajvar relish
    Topping
    • 75 g cocktailtomater
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 2 kvist färsk persilja
    • 1 nypa chiliflakes
  • Onsdag frukost 442 Kcal

    Äggröra med brie och frukt

    Lite smått och gott till frukost. Både ägg, ost och frukt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 442 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 1 st salladsblad
    • 30 g Brieost
    • 0.25 dl mandlar
    • 1 st kiwi
    • 0.25 klase vinbär

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, 1 msk vatten, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn äggröran 30 sekunder.
    • Lägg sallad, brieost och mandlar på ett fat och fördela äggröra över.
    • Skär av skalet på kiwin och skär i bitar.
    • Lägg kiwi och vinbär över äggröran.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 1 st salladsblad
    • 30 g Brieost
    • 0.25 dl mandlar
    • 1 st kiwi
    • 0.25 klase vinbär

    Onsdag lunch 399 Kcal

    Högrevsburgare med spetskål

    En burgare med mexikanska influenser. Köp en färdig keso mexican salsa så sparar du tid i köket!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 399 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g högrevsburgare
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g spetskål
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g keso mexican salsa
    • 2 msk ajvar relish
    Topping
    • 75 g cocktailtomater
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 2 kvist färsk persilja
    • 1 nypa chiliflakes

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek burgarna några minuter på varje sida, krydda med salt och peppar. Lägg upp på ett fat.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek spetskålen någon minut tills den fått färg.
    • Lägg upp på en tallrik och lägg på hamburgare. Toppa med keso, ajvar, skivade cocktailtomater, hackad röd paprika, rödlök, en persiljekvist och lite chiliflakes.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g högrevsburgare
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g spetskål
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g keso mexican salsa
    • 2 msk ajvar relish
    Topping
    • 75 g cocktailtomater
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 2 kvist färsk persilja
    • 1 nypa chiliflakes

    Onsdag middag 234 Kcal

    Tomatsoppa med stekt chorizo

    Önskar du ett vegetariskt alternativ? Isåfall kan du byta chorizo mot vegetarisk korv och hönsbuljong mot grönsaksbuljong!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 234 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g krossade tomater
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 1 tsk flytande honung
    • 3 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping för 2 portioner:
    • 100 g chorizo
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 kvist färsk rosmarin

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp en kastrull med olja och bryn löken i några minuter.
    • Tillsätt tomater, örtagårdskrydda, buljongtärning, honung och vatten.
    • Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg soppan i en matberedare och mixa ihop eller använd en stavmixer.
    • Koka upp soppan igen och låt koka ihop 5 minuter. Späd med mer vatten om det behövs. Skär korven i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn korv runtom i några minuter.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med korv och färsk rosmarin.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g krossade tomater
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 1 tsk flytande honung
    • 3 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping för 2 portioner:
    • 100 g chorizo
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 kvist färsk rosmarin
  • Torsdag frukost 414 Kcal

    Havre- och kesofralla med kalkon

    Ljuvligt god frukost som är hälsosam och helt glutenfri!    

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 414 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st havre- och kesofralla (recept från receptbanken)
    • 1 tsk smör
    • 20 g rökt kalkon
    • 0.1 st gurka
    • 1 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Dela brödet och bred på smör.
    • Lägg på kalkon, tomat och gurka.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st havre- och kesofralla (recept från receptbanken)
    • 1 tsk smör
    • 20 g rökt kalkon
    • 0.1 st gurka
    • 1 st cocktailtomat

    Torsdag lunch 334 Kcal

    Ostfylld torskfilé med hasselnötstäcke

    En helt ljuvlig torskfilé som har en ostfyllning i och hasselnötstopping!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 334 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g torskfile
    • 0 salt och vitpeppar
    • 150 g färskost med vitlök
    • 1 dl hasselnötter
    Tomatsallad med gremolatatopping
    • 40 st pärltomater
    • 4 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk citronskal
    • 4 msk bladpersilja
    • 1.5 dl parmesan

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Skär ett snitt i fisken och lägg färskost i fiskfilén.
    • Strö på salt och peppar och lägg på en ugnsplåt.
    • Toppa med hackade hasselnötter.
    • Sätt in i ugnen i 15 minuter eller tills fisken är genomstekt.  
    • Dela tomaterna i halvor och lägg dem i en skål.
    • Tillsätt olja, salt och peppar och blanda om. 
    • Tvätta citronen och riv skalet fint.
    • Blanda citronskal, persilja och parmesanost i en skål och häll över tomaterna.
    • Servera med fisken. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g torskfile
    • 0 salt och vitpeppar
    • 150 g färskost med vitlök
    • 1 dl hasselnötter
    Tomatsallad med gremolatatopping
    • 40 st pärltomater
    • 4 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk citronskal
    • 4 msk bladpersilja
    • 1.5 dl parmesan

    Torsdag middag 640 Kcal

    Varma rotfrukter med halloumi och mandel

    En härlig rätt med karibisk touch som räcker till många och passar bra både på en buffé eller som vardagsmiddag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 83 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 640 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 st sötpotatis
    • 3 st polkabetor
    • 2 st gulbetor
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 225 g halloumi
    • 3 st salladslök
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g mandelsplitter
    • 2 msk färsk oregano
    Karibisk röra – 2 portioner
    • 1 st schalottenlök
    • 1 st torkade fikon
    • 1 tsk olivolja
    • 1 krm kryddpeppar
    • 1 krm muskot
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 msk rödvinsvinäger
    • 3 msk vatten
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skrubba potatis och betor och skär i tunna skivor.
    • Lägg dem på en plåt. Ringla över olja och blanda ner pressad vitlök och kryddor.
    • Stek i ugn på 225°, 25 min.
    • Skala och finhacka schalottenlöken. Hacka fikonet.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek lök tills den blir mjuk.
    • Tillsätt fikon, kryddor och krossade tomater, rödvinsvinäger och låt puttra en stund.
    • Häll såsen i en matberedare och mixa tills den blir slät.
    • Lägg tillbaka röran i pannan och tillsätt vatten och smaka av med salt och peppar.
    • Servera varm eller kall i en skål.
    • Tärna halloumin och skiva salladslöken.
    • Hetta upp olja i en stekpanna och stek halloumi, lök, mandel och oregano.
    • Lägg de varma rotfrukterna på ett serveringsfat med halloumiblandningen över.
    • Toppa med oregano. Servera med en karibisk röra.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 st sötpotatis
    • 3 st polkabetor
    • 2 st gulbetor
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 225 g halloumi
    • 3 st salladslök
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g mandelsplitter
    • 2 msk färsk oregano
    Karibisk röra – 2 portioner
    • 1 st schalottenlök
    • 1 st torkade fikon
    • 1 tsk olivolja
    • 1 krm kryddpeppar
    • 1 krm muskot
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 msk rödvinsvinäger
    • 3 msk vatten
    • 0 salt och svartpeppar
  • Fredag frukost 181 Kcal

    Saffranssmoothie

    En härlig smoothie smaksatt med saffran och ingefära. God både till frukost och mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 41 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 181 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st apelsin
    • 50 g mango (fryst)
    • 0.5 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 1 tsk ingefära
    • 100 g sharon
    • 1 dl mandelmjölk
    • 100 g vatten

    Gör så här

    • Skär av skalet på apelsinen och skär i mindre bitar.
    • Skär sharonfrukten i mindre bitar och riv eller skär ingefäran i mindre bitar.
    • Lägg alla ingredienser i en blender och mixa till en jämn smoothie.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st apelsin
    • 50 g mango (fryst)
    • 0.5 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 1 tsk ingefära
    • 100 g sharon
    • 1 dl mandelmjölk
    • 100 g vatten

    Fredag lunch 640 Kcal

    Varma rotfrukter med halloumi och mandel

    En härlig rätt med karibisk touch som räcker till många och passar bra både på en buffé eller som vardagsmiddag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 83 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 640 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 st sötpotatis
    • 3 st polkabetor
    • 2 st gulbetor
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 225 g halloumi
    • 3 st salladslök
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g mandelsplitter
    • 2 msk färsk oregano
    Karibisk röra – 2 portioner
    • 1 st schalottenlök
    • 1 st torkade fikon
    • 1 tsk olivolja
    • 1 krm kryddpeppar
    • 1 krm muskot
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 msk rödvinsvinäger
    • 3 msk vatten
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skrubba potatis och betor och skär i tunna skivor.
    • Lägg dem på en plåt. Ringla över olja och blanda ner pressad vitlök och kryddor.
    • Stek i ugn på 225°, 25 min.
    • Skala och finhacka schalottenlöken. Hacka fikonet.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek lök tills den blir mjuk.
    • Tillsätt fikon, kryddor och krossade tomater, rödvinsvinäger och låt puttra en stund.
    • Häll såsen i en matberedare och mixa tills den blir slät.
    • Lägg tillbaka röran i pannan och tillsätt vatten och smaka av med salt och peppar.
    • Servera varm eller kall i en skål.
    • Tärna halloumin och skiva salladslöken.
    • Hetta upp olja i en stekpanna och stek halloumi, lök, mandel och oregano.
    • Lägg de varma rotfrukterna på ett serveringsfat med halloumiblandningen över.
    • Toppa med oregano. Servera med en karibisk röra.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 st sötpotatis
    • 3 st polkabetor
    • 2 st gulbetor
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 225 g halloumi
    • 3 st salladslök
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g mandelsplitter
    • 2 msk färsk oregano
    Karibisk röra – 2 portioner
    • 1 st schalottenlök
    • 1 st torkade fikon
    • 1 tsk olivolja
    • 1 krm kryddpeppar
    • 1 krm muskot
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 msk rödvinsvinäger
    • 3 msk vatten
    • 0 salt och svartpeppar

    Fredag middag 505 Kcal

    Kycklinggryta med ajvar och råkostsallad

    En värmande kycklinggryta med lite sting. Serveras med en knaprig råkostsallad eller lägg till ris så blir hela familjen nöjd!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 505 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 100 g vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 3 msk ajvar relish
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.25 st squash
    Råkostsallad
    • 0.5 st vitkål
    • 2 msk bladpersilja
    • 3 tsk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 5 st torkade aprikoser
    • 3 msk solrosfrön
    • 1 tsk honung

    Gör så här

    • Strimla vitkålen
    • Gör först råkostsalladen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Toppa med strimlade aprikoser.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta solrosfrön.
    • Ringla lite honung över och strö på lite salt.
    • Lägg solrosfröna över råkostsalladen.
    • Skär kycklingen i mindre bitar.
    • Skala och finhacka lök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kyckling, lök och vitlök några minuter.
    • Strö på salt, peppar, örtagårdskrydda och chiliflakes.
    • Häll på vatten och smula ner hönsbuljongtärningen.
    • Tillsätt ajvar och låt koka upp.
    • Sjud på svag värme i 10 min.
    • Skär paprika och squash i bitar och lägg ner i grytan.
    • Låt allt bli varmt och servera med råkostsalladen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 100 g vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 3 msk ajvar relish
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.25 st squash
    Råkostsallad
    • 0.5 st vitkål
    • 2 msk bladpersilja
    • 3 tsk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 5 st torkade aprikoser
    • 3 msk solrosfrön
    • 1 tsk honung

    Fredag dessert 47 Kcal

    Kaffedrink med kardemumma och kanel

    Starta dagen med en varm kaffe med lite smak av kanel och kardemumma!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 47 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl kaffe
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 dl havremjölk

    Gör så här

    • Häll upp kaffe i ett glas och blanda ner kardemumma och kanel.
    • Värm havremjölken och vispa den fluffig.
    • Häll över kaffet och strö på lite extra kanel eller kardemumma.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl kaffe
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 dl havremjölk
  • Lördag frukost 414 Kcal

    Havre- och kesofralla med kalkon

    Ljuvligt god frukost som är hälsosam och helt glutenfri!    

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 414 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st havre- och kesofralla (recept från receptbanken)
    • 1 tsk smör
    • 20 g rökt kalkon
    • 0.1 st gurka
    • 1 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Dela brödet och bred på smör.
    • Lägg på kalkon, tomat och gurka.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st havre- och kesofralla (recept från receptbanken)
    • 1 tsk smör
    • 20 g rökt kalkon
    • 0.1 st gurka
    • 1 st cocktailtomat

    Lördag lunch 505 Kcal

    Kycklinggryta med ajvar och råkostsallad

    En värmande kycklinggryta med lite sting. Serveras med en knaprig råkostsallad eller lägg till ris så blir hela familjen nöjd!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 505 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 100 g vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 3 msk ajvar relish
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.25 st squash
    Råkostsallad
    • 0.5 st vitkål
    • 2 msk bladpersilja
    • 3 tsk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 5 st torkade aprikoser
    • 3 msk solrosfrön
    • 1 tsk honung

    Gör så här

    • Strimla vitkålen
    • Gör först råkostsalladen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Toppa med strimlade aprikoser.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta solrosfrön.
    • Ringla lite honung över och strö på lite salt.
    • Lägg solrosfröna över råkostsalladen.
    • Skär kycklingen i mindre bitar.
    • Skala och finhacka lök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kyckling, lök och vitlök några minuter.
    • Strö på salt, peppar, örtagårdskrydda och chiliflakes.
    • Häll på vatten och smula ner hönsbuljongtärningen.
    • Tillsätt ajvar och låt koka upp.
    • Sjud på svag värme i 10 min.
    • Skär paprika och squash i bitar och lägg ner i grytan.
    • Låt allt bli varmt och servera med råkostsalladen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 100 g vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 3 msk ajvar relish
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.25 st squash
    Råkostsallad
    • 0.5 st vitkål
    • 2 msk bladpersilja
    • 3 tsk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 5 st torkade aprikoser
    • 3 msk solrosfrön
    • 1 tsk honung

    Lördag middag 257 Kcal

    Fiskrullar med avokadosalsa

    Recept på fiskrullar med en krämig avokadosalsa till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 257 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 800 g pangasiusfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st lime
    • 1 tsk furikake fröblandning
    Avokadosalsa
    • 1 st avokado
    • 1 st gurka
    • 2 styck tomat
    • 1 st jalapeno
    • 0.25 kruka färsk koriander
    • 1 st lime
    • 1 msk honung
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Låt pangasiusfiléen tina.
    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Lägg fiskfiléerna på en skärbräda och strö på salt och vitpeppar.
    • Rulla ihop filéerna och lägg på en smord ugnsform. 
    • Strö över furikakekrydda.
    • Riv limeskal och fördela över fiskrullarna. 
    • Ställ in i ugnen cirka 20 minuter.
    • Gör under tiden salsan. Skär avokado, gurka, tomater och jalapeno i små tärningar.
    • Hacka koriander fint och rör ihop alla ingredienserna.
    • Pressa saft ur limen och blanda ner i salsan tillsammans med honung.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Servera fiskrullarna med avokadosalsan.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 800 g pangasiusfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st lime
    • 1 tsk furikake fröblandning
    Avokadosalsa
    • 1 st avokado
    • 1 st gurka
    • 2 styck tomat
    • 1 st jalapeno
    • 0.25 kruka färsk koriander
    • 1 st lime
    • 1 msk honung
    • 0 salt och svartpeppar

    Lördag dessert 430 Kcal

    Moccakaka

    En riktigt god chokladkaka toppad med kaffesmakande grädde! Mums!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 430 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 2 st ägg
    • 50 g smör
    • 2 dl mandelmjöl
    • 2 msk pofiber
    • 0.4 dl sukrin gold
    • 0.5 dl vispgrädde
    • 2.5 msk kakaopulver
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 1.5 dl vispgrädde
    • 1 msk sukrin melis
    • 0.5 msk varmt vatten
    • 0.5 tsk kaffepulver
    • 100 g mörk choklad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Blanda ihop alla ingredienser till kakan.
    • Smörj formen och bröa med glutenfritt ströbröd.
    • Grädds kakan i ugnen ca 15 min. Låt kakan svalna.
    • Vispa grädden i en bunke och blanda i sukrin melis.
    • Blanda varmt vatten med kaffepulvet och rör om.
    • Blanda ihop kaffet med grädden.
    • Bred på gräddblandningen på kakan och toppa med hyvlad mörk chokad.

     

    Ingredienser

    6 portioner

    • 2 st ägg
    • 50 g smör
    • 2 dl mandelmjöl
    • 2 msk pofiber
    • 0.4 dl sukrin gold
    • 0.5 dl vispgrädde
    • 2.5 msk kakaopulver
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 1.5 dl vispgrädde
    • 1 msk sukrin melis
    • 0.5 msk varmt vatten
    • 0.5 tsk kaffepulver
    • 100 g mörk choklad
  • Söndag frukost 238 Kcal

    Keso med blåbär och kokos

    Keso med en härlig topping av blåbär, kokosflingor och grapefrukt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 238 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 dl blåbär
    • 0.2 dl kokosflingor
    • 0.5 st grapefrukt

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål och toppa med blåbär och kokosflingor.
    • Skär bort skalet på grapefrukten och skär ut filéer och lägg på keson.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 dl blåbär
    • 0.2 dl kokosflingor
    • 0.5 st grapefrukt

    Söndag lunch 640 Kcal

    Varma rotfrukter med halloumi och mandel

    En härlig rätt med karibisk touch som räcker till många och passar bra både på en buffé eller som vardagsmiddag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 83 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 640 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 st sötpotatis
    • 3 st polkabetor
    • 2 st gulbetor
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 225 g halloumi
    • 3 st salladslök
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g mandelsplitter
    • 2 msk färsk oregano
    Karibisk röra – 2 portioner
    • 1 st schalottenlök
    • 1 st torkade fikon
    • 1 tsk olivolja
    • 1 krm kryddpeppar
    • 1 krm muskot
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 msk rödvinsvinäger
    • 3 msk vatten
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skrubba potatis och betor och skär i tunna skivor.
    • Lägg dem på en plåt. Ringla över olja och blanda ner pressad vitlök och kryddor.
    • Stek i ugn på 225°, 25 min.
    • Skala och finhacka schalottenlöken. Hacka fikonet.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek lök tills den blir mjuk.
    • Tillsätt fikon, kryddor och krossade tomater, rödvinsvinäger och låt puttra en stund.
    • Häll såsen i en matberedare och mixa tills den blir slät.
    • Lägg tillbaka röran i pannan och tillsätt vatten och smaka av med salt och peppar.
    • Servera varm eller kall i en skål.
    • Tärna halloumin och skiva salladslöken.
    • Hetta upp olja i en stekpanna och stek halloumi, lök, mandel och oregano.
    • Lägg de varma rotfrukterna på ett serveringsfat med halloumiblandningen över.
    • Toppa med oregano. Servera med en karibisk röra.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 st sötpotatis
    • 3 st polkabetor
    • 2 st gulbetor
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 225 g halloumi
    • 3 st salladslök
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g mandelsplitter
    • 2 msk färsk oregano
    Karibisk röra – 2 portioner
    • 1 st schalottenlök
    • 1 st torkade fikon
    • 1 tsk olivolja
    • 1 krm kryddpeppar
    • 1 krm muskot
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 msk rödvinsvinäger
    • 3 msk vatten
    • 0 salt och svartpeppar

    Söndag middag 611 Kcal

    Asiatisk köttfärslimpa med sesamfrön

    Laga en kryddig köttfärslimpa med sesamfrön och en gurk- och morotssallad till. Ett tips är att hälla av det mesta av vätskan när du öppnar kokosmjölksburken och behåll den "tjockare" vätskan till köttfärslimpan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 611 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g nötfärs
    • 1 burk kokosmjölk
    • 1 st ägg
    • 1 påse Green Curry spice mix, Santa Maria
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk sesamfrön
    Gurk- och morotssallad
    • 1 st gurka
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 2 msk sesamfrön
    • 1 st lime
    • 2 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda alla ingredienser till limpan i en skål och forma till en eller två avlånga limpor på en ugnsplåt.
    • Strö på sesamfrön och ugnsbaka i ca 25 minuter.
    • Gör salladen genom att hyvla gurka och morötter med en potatisskalare.
    • Strimla sockerärtorna.
    • Lägg alla grönsaker i en skål och blanda ner sesamfrön, limesaft, olja, salt och peppar.
    • Servera köttfärslimpan med salladen runt om och dekorera med limeklyftor.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g nötfärs
    • 1 burk kokosmjölk
    • 1 st ägg
    • 1 påse Green Curry spice mix, Santa Maria
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk sesamfrön
    Gurk- och morotssallad
    • 1 st gurka
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 2 msk sesamfrön
    • 1 st lime
    • 2 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar
Övrigt
  • 3 st havre- och kesofralla (recept från receptbanken)
  • 1 st jalapeno
  • 0.5 msk varmt vatten
  • 100 g mörk choklad
Mejeri
  • 56 tsk smör
  • 450 g färskost med vitlök
  • 4.5 dl parmesan
  • 200 g keso mexican salsa
  • 30 g Brieost
  • 675 g halloumi
  • 1 dl mandelmjölk
  • 0.5 dl havremjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 125 g keso
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 60 g rökt kalkon
  • 200 g chorizo
  • 1800 g torskfile
  • 600 g högrevsburgare
  • 5 st ägg
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 800 g pangasiusfilé
  • 600 g nötfärs
Frukt/grönt
  • 2.3 st gurka
  • 3 st cocktailtomat
  • 2 st gul lök
  • 8 klyfta vitlök
  • 120 st pärltomater
  • 6 tsk citronskal
  • 100 g spetskål
  • 150 g cocktailtomater
  • 1 st röd paprika
  • 1 st rödlök
  • 1 st salladsblad
  • 1 st kiwi
  • 0.25 klase vinbär
  • 6 st sötpotatis
  • 9 st polkabetor
  • 6 st gulbetor
  • 9 st salladslök
  • 3 st schalottenlök
  • 0.5 st apelsin
  • 50 g mango (fryst)
  • 1 tsk ingefära
  • 100 g sharon
  • 1 st gul paprika
  • 0.5 st squash
  • 1 st vitkål
  • 1 st citron
  • 3 st lime
  • 1 st avokado
  • 2 styck tomat
  • 1 dl blåbär
  • 0.5 st grapefrukt
  • 1 msk färsk ingefära
  • 2 st morot
  • 100 g sockerärtor
Torrvaror
  • 34 tsk olivolja
  • 1200 g krossade tomater
  • 2 tsk flytande honung
  • 3 dl hasselnötter
  • 0.25 dl mandlar
  • 150 g mandelsplitter
  • 3 st torkade fikon
  • 10 st torkade aprikoser
  • 6 msk solrosfrön
  • 3 tsk honung
  • 2 dl kaffe
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 msk pofiber
  • 0.4 dl sukrin gold
  • 2.5 msk kakaopulver
  • 1 msk sukrin melis
  • 0.5 tsk kaffepulver
  • 0.2 dl kokosflingor
  • 1 burk kokosmjölk
  • 3 msk sesamfrön
Kryddor/smaksättare
  • 4 tsk örtagårdskrydda
  • 2 st hönsbuljongtärning
  • 2 kvist färsk rosmarin
  • 16 msk bladpersilja
  • 10 msk ajvar relish
  • 4 kvist färsk persilja
  • 4 nypa chiliflakes
  • 3 tsk torkade örter
  • 6 msk färsk oregano
  • 3 krm kryddpeppar
  • 3 krm muskot
  • 1.5 msk rödvinsvinäger
  • 0.5 kuvert, 0,5 gram saffran
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 0.5 tsk malen kardemumma
  • 0.5 tsk kanel
  • 1 tsk furikake fröblandning
  • 0.25 kruka färsk koriander
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 1 påse Green Curry spice mix, Santa Maria
  • 2 tsk sesamolja

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!