Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 50 2022

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1148 Kcal

    • Frukost - 239 Kcal

      Champinjonomelett med skinka

    • Lunch - 497 Kcal

      Köttfärssås med ajvar relish och bönpasta

    • Middag - 412 Kcal

      Fiskgryta med dill och tomater

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 901 Kcal

    • Frukost - 181 Kcal

      Saffranssmoothie

    • Lunch - 412 Kcal

      Fiskgryta med dill och tomater

    • Middag - 309 Kcal

      Rotfruktssoppa med korv

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1302 Kcal

    • Frukost - 410 Kcal

      Yoghurt med äpple och bovetemüsli

    • Lunch - 509 Kcal

      Vegopytt med halloumi, dadlar och valnötter

    • Middag - 383 Kcal

      Kyckling Pad thai med wokgrönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1204 Kcal

    • Frukost - 291 Kcal

      Äggröra med tomat

    • Lunch - 383 Kcal

      Kyckling Pad thai med wokgrönsaker

    • Middag - 530 Kcal

      Lax med fetaost och rödbetor

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1185 Kcal

    • Frukost - 359 Kcal

      Grov macka med groddar och grapefrukt

    • Lunch - 306 Kcal

      Räkröra med mango chutney

    • Middag - 521 Kcal

      Vegetarisk tomatpaj med pesto och fetaost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1825 Kcal

    • Frukost - 604 Kcal

      Bananplättar med jordnötssmör

    • Lunch - 521 Kcal

      Vegetarisk tomatpaj med pesto och fetaost

    • Middag - 634 Kcal

      Lammfärsbiffar med krämig fänkålsgratäng

    • Mellanmål

    • Dessert - 67 Kcal

      Jultryffel

  • Söndag - 1359 Kcal

    • Frukost - 315 Kcal

      Grön drink med bär

    • Lunch - 243 Kcal

      Kycklingsoppa med sjögräsnudlar

    • Middag - 800 Kcal

      Lax med sparris och hollandaisesås

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 63.6 gram

Fett: 79.3 gram

Protein: 87.7 gram

Energi: 1275 kcal

  • Måndag frukost 239 Kcal

    Champinjonomelett med skinka

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 239 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 g champinjon
    • 75 gram skinka
    • 6.67 msk purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja
    • 0 g blandad sallad

    Gör så här

    • Skiva champinjonerna och lägg i en stekpanna och stek några minuter.
    • Strimla skinkan och lägg ner i stekpannan när vätskan från champinjonerna har kokat in.
    • Tillsätt lite olja och purjolök.
    • Vispa ihop ägg, salt och peppar i en skål.
    • Häll ner smeten i stekpannan och stek på låg värme i ca 5 minuter.
    • Toppa med persilja och servera med grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 g champinjon
    • 75 gram skinka
    • 6.67 msk purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja
    • 0 g blandad sallad

    Måndag lunch 497 Kcal

    Köttfärssås med ajvar relish och bönpasta

    En klassik rätt för hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 50 gram

    Energi: 497 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g nötfärs
    • 1 msk olivolja
    • 6.67 msk ajvar relish
    • 1 tsk örtkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 100 g bönpasta
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 st gul paprika

    Gör så här

    • Skala och finhacka gul lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn nötfärs tillsammans med lök och vitlök.
    • Tillsätt ajvar relish, örtkrydda, salt och peppar.
    • Häll på vatten och låt sjuda på låg värme i ca 30 minuter.
    • Koka bönpastan enligt anvisningen på paketet i en stor kastrull.
    • Lägg upp pasta och köttfärssås på ett serveringsfat och dekorera med färsk basilika.
    • Skär paprikan i små bitar och toppa med.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g nötfärs
    • 1 msk olivolja
    • 6.67 msk ajvar relish
    • 1 tsk örtkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 100 g bönpasta
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 st gul paprika

    Måndag middag 412 Kcal

    Fiskgryta med dill och tomater

    En varm fiskgryta med massor av härliga grönsaker i!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 412 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st purjolök
    • 0.25 st squash
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk smör
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 1 tsk fiskfond
    • 0 salt och vitpeppar
    • 300 g torskfile
    • 4 st grön sparris
    • 100 g handskalade räkor
    • 112.5 g cocktailtomater
    • 2 msk dill
    • 0 st dillkvistar

    Gör så här

    • Strimla purjolöken och skär squashen i halvmånar.
    • Finhacka vitlöken och fräs allt i en stekpanna med smör.
    • Tillsätt vatten, grädde och fiskfond. Krydda med salt och peppar.
    • Skär torskfilé och sparris i mindre bitar och lägg i pannan. Sjud på svag värme i cirka 5 minuter.
    • Tillsätt räkor och tomater strax innan servering och toppa med dillkvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st purjolök
    • 0.25 st squash
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk smör
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 1 tsk fiskfond
    • 0 salt och vitpeppar
    • 300 g torskfile
    • 4 st grön sparris
    • 100 g handskalade räkor
    • 112.5 g cocktailtomater
    • 2 msk dill
    • 0 st dillkvistar
  • Tisdag frukost 181 Kcal

    Saffranssmoothie

    En härlig smoothie smaksatt med saffran och ingefära. God både till frukost och mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 41 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 181 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st apelsin
    • 50 g mango (fryst)
    • 0.5 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 1 tsk ingefära
    • 100 g sharon
    • 1 dl mandelmjölk
    • 100 g vatten

    Gör så här

    • Skär av skalet på apelsinen och skär i mindre bitar.
    • Skär sharonfrukten i mindre bitar och riv eller skär ingefäran i mindre bitar.
    • Lägg alla ingredienser i en blender och mixa till en jämn smoothie.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st apelsin
    • 50 g mango (fryst)
    • 0.5 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 1 tsk ingefära
    • 100 g sharon
    • 1 dl mandelmjölk
    • 100 g vatten

    Tisdag lunch 412 Kcal

    Fiskgryta med dill och tomater

    En varm fiskgryta med massor av härliga grönsaker i!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 412 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st purjolök
    • 0.25 st squash
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk smör
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 1 tsk fiskfond
    • 0 salt och vitpeppar
    • 300 g torskfile
    • 4 st grön sparris
    • 100 g handskalade räkor
    • 112.5 g cocktailtomater
    • 2 msk dill
    • 0 st dillkvistar

    Gör så här

    • Strimla purjolöken och skär squashen i halvmånar.
    • Finhacka vitlöken och fräs allt i en stekpanna med smör.
    • Tillsätt vatten, grädde och fiskfond. Krydda med salt och peppar.
    • Skär torskfilé och sparris i mindre bitar och lägg i pannan. Sjud på svag värme i cirka 5 minuter.
    • Tillsätt räkor och tomater strax innan servering och toppa med dillkvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st purjolök
    • 0.25 st squash
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk smör
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 1 tsk fiskfond
    • 0 salt och vitpeppar
    • 300 g torskfile
    • 4 st grön sparris
    • 100 g handskalade räkor
    • 112.5 g cocktailtomater
    • 2 msk dill
    • 0 st dillkvistar

    Tisdag middag 309 Kcal

    Rotfruktssoppa med korv

    En värmande och smakrik rätt.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 309 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st palsternacka
    • 100 g kålrot
    • 2 st morot
    • 1 st gul lök
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 klyfta vitlök
    • 150 g chorizo
    • 1 tsk olivolja
    • 80 g Pancetta
    • 1.5 tsk torkad oregano
    • 1 msk sambal oelek
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 8 dl vatten
    Topping
    • 1 msk färsk oregano

    Gör så här

    • Skala och skär alla rotfrukter och paprika i mindre bitar.
    • Skala och finhacka lök och vitlök. Skär korv och pancetta i bitar.
    • Hetta upp en gryta med olja och bryn pancetta och korv några minuter.
    • Lägg ner rotfrukter, paprika, lök och vitlök.
    • Tillsätt kryddor, sambal oelek, tomatpuré, buljongtärning och häll på vatten.
    • Låt koka i 15 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Dekorera med oregano.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st palsternacka
    • 100 g kålrot
    • 2 st morot
    • 1 st gul lök
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 klyfta vitlök
    • 150 g chorizo
    • 1 tsk olivolja
    • 80 g Pancetta
    • 1.5 tsk torkad oregano
    • 1 msk sambal oelek
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 8 dl vatten
    Topping
    • 1 msk färsk oregano
  • Onsdag frukost 410 Kcal

    Yoghurt med äpple och bovetemüsli

    God frukost med knaprig, hemgjort müsli!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 410 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.25 st äpple
    • 1 portion rostad bovetemüsli

    Gör så här

    • Häll yoghurt i en skål.
    • Skiva äpplet och lägg bredvid.
    • Toppa med müslin.
    • 1 portion müsli = 3/4 dl

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.25 st äpple
    • 1 portion rostad bovetemüsli

    Onsdag lunch 509 Kcal

    Vegopytt med halloumi, dadlar och valnötter

    En fräsch och färgrik måltid med halloumi, valnötter och kål som smaksätts med citron och persilja!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 509 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 st gul paprika
    • 0.25 st orange paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g kidneybönor
    • 3 st dadlar (färska)
    • 5 st valnöt
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g grönkål
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk citronsaft
    • 0.25 st granatäpple
    • 0.33 msk persilja
    • 50 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    Topping
    • 20 g böngroddar

    Gör så här

    • Skala och hacka rödlök i mindre bitar.
    • Skär paprika i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs lök.
    • Häll av bönorna och skölj av.
    • Tillsätt bönor i stekpannan tillsammans med dadlar, valnötter, salt och svartpeppar.
    • Låt steka några minuter.
    • Skär grönkålen grovt och lägg i en skål.
    • Häll på olivolja och citronsaft och blanda runt.
    • Toppa med granatäpplekärnor och persilja.
    • Skär halloumi i bitar och stek i olivolja till de fått en gyllene färg.
    • Lägg halloumin över vegopytten och servera med grönkålssallad och böngroddar.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 st gul paprika
    • 0.25 st orange paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g kidneybönor
    • 3 st dadlar (färska)
    • 5 st valnöt
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g grönkål
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk citronsaft
    • 0.25 st granatäpple
    • 0.33 msk persilja
    • 50 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    Topping
    • 20 g böngroddar

    Onsdag middag 383 Kcal

    Kyckling Pad thai med wokgrönsaker

    En klassisk thailändsk rätt, den här gången utan nudlar. Spara tid genom att köpa färdig padthai-sås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 383 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g kycklingfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 200 g frysta wokgrönsaker
    • 1 st ägg
    • 0.25 st vitkål
    • 1 förp pad thaisås
    • 60 g jordnötter
    • 1 st lime
    • 1 st salladslök

    Gör så här

    • Strimla kycklingfiléerna i bitar och salta och peppra.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingbitarna tills de får färg.
    • Lägg upp kycklingen på ett fat.
    • Woka grönsakerna i ett par minuter och knäck i ägget i mitten av pannan.
    • Strö på lite salt och låt ägget stelna.
    • Blanda ihop grönsakerna och ägget och tillsätt kycklingbitarna igen.
    • Strimla vitkålen och stek ytterligare någon minut.
    • Häll på pad thaisåsen och blanda.
    • Grovhacka jordnötterna och torrosta dem i en stekpanna tills de får färg.
    • Skär limen i klyftor.
    • Fördela kycklingwoken på tallrikar och servera med jordnötter, limeklyftor och salladslök.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g kycklingfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 200 g frysta wokgrönsaker
    • 1 st ägg
    • 0.25 st vitkål
    • 1 förp pad thaisås
    • 60 g jordnötter
    • 1 st lime
    • 1 st salladslök
  • Torsdag frukost 291 Kcal

    Äggröra med tomat

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 291 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 st kvisttomat
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Knäck ägg i en skål och blanda ner grädde, salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner äggblandningen.
    • Rör runt med en trägaffel i 20 sekunder och lägg upp på en tallrik.
    • Servera med skivad tomat och dekorera med persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 st kvisttomat
    • 1 msk bladpersilja

    Torsdag lunch 383 Kcal

    Kyckling Pad thai med wokgrönsaker

    En klassisk thailändsk rätt, den här gången utan nudlar. Spara tid genom att köpa färdig padthai-sås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 383 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g kycklingfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 200 g frysta wokgrönsaker
    • 1 st ägg
    • 0.25 st vitkål
    • 1 förp pad thaisås
    • 60 g jordnötter
    • 1 st lime
    • 1 st salladslök

    Gör så här

    • Strimla kycklingfiléerna i bitar och salta och peppra.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingbitarna tills de får färg.
    • Lägg upp kycklingen på ett fat.
    • Woka grönsakerna i ett par minuter och knäck i ägget i mitten av pannan.
    • Strö på lite salt och låt ägget stelna.
    • Blanda ihop grönsakerna och ägget och tillsätt kycklingbitarna igen.
    • Strimla vitkålen och stek ytterligare någon minut.
    • Häll på pad thaisåsen och blanda.
    • Grovhacka jordnötterna och torrosta dem i en stekpanna tills de får färg.
    • Skär limen i klyftor.
    • Fördela kycklingwoken på tallrikar och servera med jordnötter, limeklyftor och salladslök.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g kycklingfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 200 g frysta wokgrönsaker
    • 1 st ägg
    • 0.25 st vitkål
    • 1 förp pad thaisås
    • 60 g jordnötter
    • 1 st lime
    • 1 st salladslök

    Torsdag middag 530 Kcal

    Lax med fetaost och rödbetor

    Ugnsbakad lax tallrik med fetaost på och lite rödbetor vid sidan av. Laga en extra portion och ha till matlåda.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 530 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g fetaost
    • 0.25 tsk örtagårdskrydda
    Rödbetsblandning
    • 4 st rödbetor
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 tsk örtagårdskrydda
    Tillbehör
    • 30 g spenat
    • 2 st dillkvistar
    • 2 st citronklyfta

    Gör så här

    • Koka rödbetor i ca 20 min och skala.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela laxen och lägg på en ugnsplåt. Strö på salt och peppar. Smula fetaost över och strö på lite örtagårdskrydda. Sätt in i ugnen i ca 15-20 min.
    • Skär rödbetorna i klyftor och lägg i en skål.
    • Blanda ner olja, honung, balsamico, salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg spenat på en tallrik och lägg på laxen.
    • Servera med rödbetor.
    • Toppa med dill och citronklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g fetaost
    • 0.25 tsk örtagårdskrydda
    Rödbetsblandning
    • 4 st rödbetor
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 tsk örtagårdskrydda
    Tillbehör
    • 30 g spenat
    • 2 st dillkvistar
    • 2 st citronklyfta
  • Fredag frukost 359 Kcal

    Grov macka med groddar och grapefrukt

    En grov macka toppad med bland annat groddar och keso!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 359 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 skiva grovt bröd Guldkorn
    • 125 g keso
    • 0.5 dl alfalfagroddar
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 paket smörgåskrasse
    • 1 msk valnötter
    • 0.5 st grapefrukt

    Gör så här

    • Lägg en skiva bröd på en tallrik och bred på ett lager keso.
    • Toppa med groddar och krasse.
    • Filéa en halv grapefrukt och lägg på tallriken.
    • Lägg på lite valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 skiva grovt bröd Guldkorn
    • 125 g keso
    • 0.5 dl alfalfagroddar
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 paket smörgåskrasse
    • 1 msk valnötter
    • 0.5 st grapefrukt

    Fredag lunch 306 Kcal

    Räkröra med mango chutney

    Krämig räkröra med mango chutney smak som serveras på spenatblad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 306 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g handskalade räkor
    • 1 dl frysta gröna ärtor
    • 1 msk dill
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 2 msk mango chutney
    • 0 salt och svartpeppar
    • 20 g bladspenat
    • 2 st citronklyfta

    Gör så här

    • Lägg räkor i en skål.
    • Blanda ner ärtor och dill.
    • Skala och finhacka rödlök och blanda ner tillsammans med gräddfil, majonnäs och mango chutney.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg spenatblad på en tallrik och lägg på röran.
    • Dekorera med en citronklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g handskalade räkor
    • 1 dl frysta gröna ärtor
    • 1 msk dill
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 2 msk mango chutney
    • 0 salt och svartpeppar
    • 20 g bladspenat
    • 2 st citronklyfta

    Fredag middag 521 Kcal

    Vegetarisk tomatpaj med pesto och fetaost

    En perfekt paj att servera på buffén eller frys in matlådor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 521 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 3 dl havremjöl
    • 100 g smör
    Fyllning
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 1 st rödlök
    • 300 g körsbärstomater
    • 1 kruka färsk basilika
    • 2 msk grön pesto
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 1 dl tärnad fetaost
    • 1 tsk rosépeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader.
    • Blanda ihop mjöl och smör till en pajdeg och tryck ut i en pajform ca 24 cm i diameter.
    • Nagga med en gaffel och förgrädda i ugnen i 10 minuter.
    • Höj temperaturen till 200 grader.
    • Skär paprika i mindre bitar.
    • Skala och skär löken i bitar och lägga alla grönsaker i pajformen.
    • Strö över hackad basilika och bred på pesto.
    • Vispa ihop ägg, grädde och ost i en skål och häll över pajen.
    • Strö över rosépeppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 30 minuter.

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 3 dl havremjöl
    • 100 g smör
    Fyllning
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 1 st rödlök
    • 300 g körsbärstomater
    • 1 kruka färsk basilika
    • 2 msk grön pesto
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 1 dl tärnad fetaost
    • 1 tsk rosépeppar
  • Lördag frukost 604 Kcal

    Bananplättar med jordnötssmör

    En lyxig frukost med söta plättar och krämigt jordnötssmör.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 56 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 103 gram

    Energi: 604 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 1 krm vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 2 msk kesella
    • 2 msk jordnötssmör
    Topping
    • 0.5 st banan
    • 0.5 st pomelofrukt

    Gör så här

    • Mosa bananen i en skål och knäck ner ägget.
    • Vispa samman och blanda i vaniljpulver och salt.
    • Hetta upp en stekpanna eller plättlägg med smör och häll ner smeten så att det formas små plättar.
    • Grädda varje plätt i någon minut per sida.
    • Lägg plättarna på ett fat och toppa med kesella och jordnötssmör.
    • Servera med banan och pomelo.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 1 krm vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 2 msk kesella
    • 2 msk jordnötssmör
    Topping
    • 0.5 st banan
    • 0.5 st pomelofrukt

    Lördag lunch 521 Kcal

    Vegetarisk tomatpaj med pesto och fetaost

    En perfekt paj att servera på buffén eller frys in matlådor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 521 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 3 dl havremjöl
    • 100 g smör
    Fyllning
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 1 st rödlök
    • 300 g körsbärstomater
    • 1 kruka färsk basilika
    • 2 msk grön pesto
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 1 dl tärnad fetaost
    • 1 tsk rosépeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader.
    • Blanda ihop mjöl och smör till en pajdeg och tryck ut i en pajform ca 24 cm i diameter.
    • Nagga med en gaffel och förgrädda i ugnen i 10 minuter.
    • Höj temperaturen till 200 grader.
    • Skär paprika i mindre bitar.
    • Skala och skär löken i bitar och lägga alla grönsaker i pajformen.
    • Strö över hackad basilika och bred på pesto.
    • Vispa ihop ägg, grädde och ost i en skål och häll över pajen.
    • Strö över rosépeppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 30 minuter.

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 3 dl havremjöl
    • 100 g smör
    Fyllning
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 1 st rödlök
    • 300 g körsbärstomater
    • 1 kruka färsk basilika
    • 2 msk grön pesto
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 1 dl tärnad fetaost
    • 1 tsk rosépeppar

    Lördag middag 634 Kcal

    Lammfärsbiffar med krämig fänkålsgratäng

    Biffar gjorda på lammfärs som serveras tillsammans med en gräddig fänkålsgratäng och en rädissallad. Spara resterna till lunchen dagen efter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 52 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 634 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 500 g lammfärs
    • 0.5 dl grädde
    • 2 msk rosmarin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    Fänkålsgratäng
    • 3 st fänkål
    • 2 dl grädde
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 dl parmesan
    Rädissallad
    • 50 g machesallad
    • 8 st rädisor
    • 20 g groddar

    Gör så här

    • Gör först gratängen.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skiva fänkålen fint.
    • Koka upp grädde tillsammans med saffran i en kastrull .
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg ner fänkålen och blanda om ordentligt.
    • Häll över i en ugnsfast form och toppa med parmesanost.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Skala och finhacka vitlök och rödlök.
    • Blanda färsen med grädde, vitlök, lök, rosmarin och salt och peppar.
    • Forma smeten till avlånga biffar och trä upp dem på spett . 
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn spetten runt om.
    • Lägg dem sedan på en smord ugnsplåt och sätt in i ugnen i 10 minuter. 
    • Servera spetten med fänkålsgratäng och en sallad med rädisor  och groddar.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 500 g lammfärs
    • 0.5 dl grädde
    • 2 msk rosmarin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    Fänkålsgratäng
    • 3 st fänkål
    • 2 dl grädde
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 dl parmesan
    Rädissallad
    • 50 g machesallad
    • 8 st rädisor
    • 20 g groddar

    Lördag dessert 67 Kcal

    Jultryffel

    Härligt julgodis som kan serveras under julfikat eller advent!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 67 kcal

    Ingredienser

    20 portioner

    • 1 dl vispgrädde
    • 25 g smör
    • 125 g mörk choklad
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 2 msk kakaopulver

    Gör så här

    • Häll grädden i en kastrull och koka upp.
    • Lägg i smör och choklad i bitar och låt smälta på svag värme.
    • Rör i kardemumma och kanel. Häll smeten i en skål och täck ytan med plastfolie.
    • Låt stelna och svalna i kylen. Forma tryfflar med hjälp av en sked och rulla tryfflarna i siktad kakao. Låt stelna och förvara i kylen.

    Ingredienser

    20 portioner

    • 1 dl vispgrädde
    • 25 g smör
    • 125 g mörk choklad
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 2 msk kakaopulver
  • Söndag frukost 315 Kcal

    Grön drink med bär

    En fyllig smoothie med alla favoritbär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 40 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 315 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st avokado
    • 0.25 st ananas
    • 0.25 st mango
    • 50 g spenat
    • 1 st lime
    • 200 g vatten
    • 1 dl blåbär
    • 0 jordgubbar

    Gör så här

    • Dela avokadon och gröp ur köttet.
    • Skär bort skalet på ananasen och mangon och skär i mindre bitar.
    • Lägg avokado, ananas, mango och spenat i en blender.
    • Riv skalet på limen och lägg i blendern.
    • Dela limen och pressa ut saften och häll i vatten, mixa slät.
    • Lägg is i glas och häll upp smoothien.
    • Servera med blåbär och jordgubbar.
    • Förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st avokado
    • 0.25 st ananas
    • 0.25 st mango
    • 50 g spenat
    • 1 st lime
    • 200 g vatten
    • 1 dl blåbär
    • 0 jordgubbar

    Söndag lunch 243 Kcal

    Kycklingsoppa med sjögräsnudlar

    En värmande soppa med goda smaker av purjolök och paprika!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 243 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul paprika
    • 0.25 st purjolök
    • 4 g smör
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 1 dl lätt crème fraiche
    • 150 g sjögräsnudlar
    • 2 msk gräslök

    Gör så här

    • Skiva kycklingen tunt och strö på salt och peppar.
    • Skär paprika i mindre bitar och strimla purjolök.
    • Hetta upp en kastrull med smör och lägg ner kyckling, paprika och purjolök.
    • Smula ner buljongtärningar och häll på vatten.
    • Låt sjuda 5 minuter och tillsätt créme fraiche och låt sjuda ytterligare några minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skölj sjögräsnudlarna och lägg ner i grytan någon minut.
    • Strö på gräslök och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul paprika
    • 0.25 st purjolök
    • 4 g smör
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 1 dl lätt crème fraiche
    • 150 g sjögräsnudlar
    • 2 msk gräslök

    Söndag middag 800 Kcal

    Lax med sparris och hollandaisesås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 62 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 800 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 75 g haricots verts
    • 4 st morot
    • 100 g vit sparris
    • 100 g sparris
    • 250 g laxfilé
    • 1.5 dl hollandaisesås
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 msk dill

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 225 grader.
    • Lägg hälften av hollandaise sås i botten på en ugnsfastform.
    • Spara resten till topping.
    • Dela haricots verts och lägg i formen.
    • Skala morötter och vit sparris.
    • Dela grön och vit sparris och lägg i formen tillsammans med morötter.
    • Tillsätt den hackade dillen och blanda runt tillsammans med grönsakerna.

       

    • Tärna laxen i större bitar och lägg på grönsakerna.
    • Strö över salt och vitpeppar.
    • Ringla över resten av hollandaisesåsen på laxen.
    • Sätt in i ugnen i 25 min och servera med citron och några dillkvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 75 g haricots verts
    • 4 st morot
    • 100 g vit sparris
    • 100 g sparris
    • 250 g laxfilé
    • 1.5 dl hollandaisesås
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 msk dill
Frukt/grönt
  • 250 g champinjon
  • 7.42 msk purjolök
  • blandad sallad
  • 2 st gul lök
  • 5 klyfta vitlök
  • 3.25 st gul paprika
  • 0.5 st squash
  • 8 st grön sparris
  • 225 g cocktailtomater
  • 0.5 st apelsin
  • 50 g mango (fryst)
  • 1 tsk ingefära
  • 100 g sharon
  • 1 st palsternacka
  • 100 g kålrot
  • 6 st morot
  • 1.5 st röd paprika
  • 0.25 st äpple
  • 3 st rödlök
  • 0.25 st orange paprika
  • 3 st dadlar (färska)
  • 50 g grönkål
  • 1 msk citronsaft
  • 0.25 st granatäpple
  • 20 g böngroddar
  • 400 g frysta wokgrönsaker
  • 0.5 st vitkål
  • 3 st lime
  • 2 st salladslök
  • 1 st kvisttomat
  • 4 st rödbetor
  • 80 g spenat
  • 4 st citronklyfta
  • 0.5 dl alfalfagroddar
  • 1 paket smörgåskrasse
  • 0.5 st grapefrukt
  • 1 dl frysta gröna ärtor
  • 20 g bladspenat
  • 600 g körsbärstomater
  • 1 st banan
  • 0.5 st pomelofrukt
  • 3 st fänkål
  • 50 g machesallad
  • 8 st rädisor
  • 0.5 st avokado
  • 0.25 st ananas
  • 0.25 st mango
  • 1 dl blåbär
  • jordgubbar
  • 75 g haricots verts
  • 100 g vit sparris
  • 100 g sparris
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 75 gram skinka
  • 15 st ägg
  • 250 g nötfärs
  • 600 g torskfile
  • 400 g handskalade räkor
  • 150 g chorizo
  • 80 g Pancetta
  • 1600 g kycklingfilé
  • 550 g laxfilé
  • 500 g lammfärs
Torrvaror
  • 7.5 tsk olivolja
  • 100 g bönpasta
  • 50 g kidneybönor
  • 5 st valnöt
  • 6 tsk rapsolja
  • 120 g jordnötter
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 msk solrosfrön
  • 1 msk valnötter
  • 6 dl havremjöl
  • 2 msk jordnötssmör
  • 2 msk kakaopulver
  • 150 g sjögräsnudlar
Kryddor/smaksättare
  • 1.33 msk persilja
  • 6.67 msk ajvar relish
  • 1 tsk örtkrydda
  • 2.5 kruka färsk basilika
  • 2 tsk fiskfond
  • 6 msk dill
  • 2 st dillkvistar
  • 1.5 kuvert, 0,5 gram saffran
  • 1.5 tsk torkad oregano
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 1 msk färsk oregano
  • 2 förp pad thaisås
  • 1 msk bladpersilja
  • 0.5 tsk örtagårdskrydda
  • 1 msk balsamico
  • 2 msk mango chutney
  • 4 msk grön pesto
  • 2 tsk rosépeppar
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 2 msk rosmarin
  • 1 tsk kanel
  • 0.5 tsk malen kardemumma
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 2 msk gräslök
Mejeri
  • 232 msk smör
  • 9.5 dl grädde
  • 1 dl mandelmjölk
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 50 g halloumi
  • 75 g fetaost
  • 125 g keso
  • 0.5 dl gräddfil
  • 4 dl riven västerbottenost
  • 2 dl tärnad fetaost
  • 2 msk kesella
  • 2 dl parmesan
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl lätt crème fraiche
Övrigt
  • 1 portion rostad bovetemüsli
  • 1 skiva grovt bröd Guldkorn
  • 2 msk majonnäs
  • 20 g groddar
  • 125 g mörk choklad
  • 1.5 dl hollandaisesås

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!