Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 5 2025

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1680 Kcal

    • Frukost - 306 Kcal

      Yoghurt med äpple och granola med kardemumma och kanel

    • Lunch - 599 Kcal

      Kycklingburgare med ärtsallad

    • Middag - 594 Kcal

      Chicken Tikka med koriander och cashewnötter

    • Mellanmål

    • Dessert - 182 Kcal

      Granola med kardemumma och kanel

  • Tisdag - 1277 Kcal

    • Frukost - 332 Kcal

      Keso med frukt och granola med kardemumma och kanel

    • Lunch - 594 Kcal

      Chicken Tikka med koriander och cashewnötter

    • Middag - 352 Kcal

      Het ratatouille med Apertinas Paneer

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1173 Kcal

    • Frukost - 280 Kcal

      Granatäppledrink med vattenmelon och mandel

    • Lunch - 599 Kcal

      Kycklingburgare med ärtsallad

    • Middag - 295 Kcal

      Torsk med ugnsrostade grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1236 Kcal

    • Frukost - 280 Kcal

      Granatäppledrink med vattenmelon och mandel

    • Lunch - 352 Kcal

      Het ratatouille med Apertinas Paneer

    • Middag - 604 Kcal

      Äggwrap med svampstuvning

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1308 Kcal

    • Frukost - 306 Kcal

      Yoghurt med äpple och granola med kardemumma och kanel

    • Lunch - 295 Kcal

      Torsk med ugnsrostade grönsaker

    • Middag - 708 Kcal

      Tacopaj med sallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 2147 Kcal

    • Frukost - 313 Kcal

      Äggröra med skinka och cocktailtomater

    • Lunch - 708 Kcal

      Tacopaj med sallad

    • Middag - 736 Kcal

      Havskattsfiléspett med saffranssås

    • Mellanmål

    • Dessert - 391 Kcal

      Chokladmousse med bär och frukt

  • Söndag - 1372 Kcal

    • Frukost - 332 Kcal

      Keso med frukt och granola med kardemumma och kanel

    • Lunch - 736 Kcal

      Havskattsfiléspett med saffranssås

    • Middag - 304 Kcal

      Rödbetor med fetaost

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 61.4 gram

Fett: 92.5 gram

Protein: 87.9 gram

Energi: 1456.1 kcal

  • Måndag frukost 306 Kcal

    Yoghurt med äpple och granola med kardemumma och kanel

    Supergod frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 306 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 portion granola med kardemumma och kanel
    • 0.5 st äpple

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål och lägg på granola.( 1 portion granola = 3/4 dl)
    • Skiva och skär äpplet och lägg över.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 portion granola med kardemumma och kanel
    • 0.5 st äpple

    Måndag lunch 599 Kcal

    Kycklingburgare med ärtsallad

    Fräsch ärtsallad till burgaren. Smaksatt med mango, dill, mozzarella och rödlök!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 58 gram

    Energi: 599 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfärs
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g mozzarella
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g broccoli
    • 1 msk rödlök
    Ärtsallad
    • 0.5 st mango
    • 1 msk rödlök
    • 8 st cocktailtomat
    • 1 msk dill
    • 100 g mozzarella
    • 2 dl frysta gröna ärtor
    • 1 tsk olivolja
    • 2 tsk färskpressad citronjuice
    • 20 g rucola
    Dekoration
    • 2 st citronskiva
    • 2 st dillkvistar

    Gör så här

    • Gör ärtsalladen först genom att skala och tärna mango och hacka rödlök fint. Dela cocktailtomater. Lägg i en skål. Finhacka dill och tärna mozzarella. Blanda ner i skålen tillsammans med ärtor, olivolja och citronsaft.
    • Lägg kycklingfärs i en skål. Skala och riv vitlök och blanda ner tillsammans med salt och peppar. Forma till fyra tunna burgare. Skiva mozzarella. Riv broccoli på rivjärn. Skala och finhacka rödlök. Blanda ihop broccoli med rödlök i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja. Stek kycklingburgarna på låg värme ca: 3 min per sida. Fördela mozzarella på två av kycklingburgarna och lägg sedan broccoliblandningen över. Lägg sedan på de andra två burgarna och håll dem varma i stekpannan.
    • Lägg rucolasallad på ett fat tillsammans med kycklingburgarna. Servera med ärtalladen. Dekorera med citronskivor och dillvippor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfärs
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g mozzarella
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g broccoli
    • 1 msk rödlök
    Ärtsallad
    • 0.5 st mango
    • 1 msk rödlök
    • 8 st cocktailtomat
    • 1 msk dill
    • 100 g mozzarella
    • 2 dl frysta gröna ärtor
    • 1 tsk olivolja
    • 2 tsk färskpressad citronjuice
    • 20 g rucola
    Dekoration
    • 2 st citronskiva
    • 2 st dillkvistar

    Måndag middag 594 Kcal

    Chicken Tikka med koriander och cashewnötter

    En snabblagad version av Tikka Masala som går hem hos alla som gillar indiska smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 594 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g tikka masala sås
    • 350 g kycklinglårfilé
    • 1 msk solrosolja
    • 1 dl vatten
    • 0.5 st grön paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 2 msk koriander
    • 30 g cashewnötter

    Gör så här

    • Blanda kryddblandningen med kycklingbitar, olja och vatten och låt stå i 20 minuter.
    • Skiva paprika och lök.
    • Hetta upp en stekpanna och häll i kycklingen och kryddblandningen.
    • Låt steka i några minuter.
    • Tillsätt kokosmjölk och låt koka i 15 minuter på svag värme.
    • Tillsätt paprika och lök och låt koka ytterligare någon minut.
    • Servera grytan med färsk koriander och nötter på toppen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g tikka masala sås
    • 350 g kycklinglårfilé
    • 1 msk solrosolja
    • 1 dl vatten
    • 0.5 st grön paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 2 msk koriander
    • 30 g cashewnötter

    Måndag dessert 182 Kcal

    Granola med kardemumma och kanel

    Kryddig och knaprig granola som du rostar själv!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 182 kcal

    Ingredienser

    15 portioner

    • 5 dl havregryn
    • 1 dl pumpafrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl valnötter
    • 1 dl hasselnötter
    • 2 tsk kanel
    • 1 tsk malen kardemumma
    • 1 krm salt
    • 1 msk rapsolja
    • 1 msk fiberhonung Nicks
    • 3 msk vatten
    • 1 dl riven kokos
    • 1 dl russin

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Lägg havregryn, frön, nötter, kanel, kardemumma och salt på en ugnsplåt. Blanda ner olja,  fiberhonung och vatten.
    • Blanda om ordentligt och rosta i ugnen i 20 min. Rör om då och då.
    • Blanda ner kokos och russin.  Förvara i en burk med lock.

    Ingredienser

    15 portioner

    • 5 dl havregryn
    • 1 dl pumpafrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl valnötter
    • 1 dl hasselnötter
    • 2 tsk kanel
    • 1 tsk malen kardemumma
    • 1 krm salt
    • 1 msk rapsolja
    • 1 msk fiberhonung Nicks
    • 3 msk vatten
    • 1 dl riven kokos
    • 1 dl russin
  • Tisdag frukost 332 Kcal

    Keso med frukt och granola med kardemumma och kanel

    Frukost med tropisk smak!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 332 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 portion granola med kardemumma och kanel
    • 50 g mango
    • 50 g färsk ananas

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål och lägg på granola. (1 portion granola = 3/4 dl)
    • Skär mango och ananas i bitar och lägg över.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 portion granola med kardemumma och kanel
    • 50 g mango
    • 50 g färsk ananas

    Tisdag lunch 594 Kcal

    Chicken Tikka med koriander och cashewnötter

    En snabblagad version av Tikka Masala som går hem hos alla som gillar indiska smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 594 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g tikka masala sås
    • 350 g kycklinglårfilé
    • 1 msk solrosolja
    • 1 dl vatten
    • 0.5 st grön paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 2 msk koriander
    • 30 g cashewnötter

    Gör så här

    • Blanda kryddblandningen med kycklingbitar, olja och vatten och låt stå i 20 minuter.
    • Skiva paprika och lök.
    • Hetta upp en stekpanna och häll i kycklingen och kryddblandningen.
    • Låt steka i några minuter.
    • Tillsätt kokosmjölk och låt koka i 15 minuter på svag värme.
    • Tillsätt paprika och lök och låt koka ytterligare någon minut.
    • Servera grytan med färsk koriander och nötter på toppen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g tikka masala sås
    • 350 g kycklinglårfilé
    • 1 msk solrosolja
    • 1 dl vatten
    • 0.5 st grön paprika
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 2 msk koriander
    • 30 g cashewnötter

    Tisdag middag 352 Kcal

    Het ratatouille med Apertinas Paneer

    Grönsaker med god ost och mycket smak!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 352 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st grön paprika
    • 1 st morot
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 225 g Apetina panéer
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g krossade tomater
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 krm spiskummin
    • 1 krm malen curry
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk flytande honung
    • 2 msk persilja

    Gör så här

    • Skär rödlök, squash och paprika i bitar.
    • Skiva moroten och dela blomkålen i små buketter.
    • Skär osten i stora tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs alltihop tillsammans med vitlök i några minuter.
    • Blanda ner krossade tomater, chiliflakes och honung.
    • Krydda  och låt puttra i 10 minuter.
    • Lägg upp på en tallrik och strö över persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st grön paprika
    • 1 st morot
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 225 g Apetina panéer
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g krossade tomater
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 krm spiskummin
    • 1 krm malen curry
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk flytande honung
    • 2 msk persilja
  • Onsdag frukost 280 Kcal

    Granatäppledrink med vattenmelon och mandel

    En härlig drink med massor av nyttiga vitaminer samt fett från mandeln. Perfekt start på dagen eller när du behöver ett mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 38 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 280 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.3 st vattenmelon
    • 1 st granatäpple
    • 1 dl hallon (frysta)
    • 3 msk mandel
    • 1 dl mandelmjölk

    Gör så här

    • Skär vattenmelon i bitar och gröp ur granatäpplet.
    • Lägg i en blender och tillsätt hallon och mandel.
    • Mixa och späd med mandelmjölk.
    • Häll upp på glas och toppa med lite hallon och granatäpple.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.3 st vattenmelon
    • 1 st granatäpple
    • 1 dl hallon (frysta)
    • 3 msk mandel
    • 1 dl mandelmjölk

    Onsdag lunch 599 Kcal

    Kycklingburgare med ärtsallad

    Fräsch ärtsallad till burgaren. Smaksatt med mango, dill, mozzarella och rödlök!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 58 gram

    Energi: 599 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfärs
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g mozzarella
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g broccoli
    • 1 msk rödlök
    Ärtsallad
    • 0.5 st mango
    • 1 msk rödlök
    • 8 st cocktailtomat
    • 1 msk dill
    • 100 g mozzarella
    • 2 dl frysta gröna ärtor
    • 1 tsk olivolja
    • 2 tsk färskpressad citronjuice
    • 20 g rucola
    Dekoration
    • 2 st citronskiva
    • 2 st dillkvistar

    Gör så här

    • Gör ärtsalladen först genom att skala och tärna mango och hacka rödlök fint. Dela cocktailtomater. Lägg i en skål. Finhacka dill och tärna mozzarella. Blanda ner i skålen tillsammans med ärtor, olivolja och citronsaft.
    • Lägg kycklingfärs i en skål. Skala och riv vitlök och blanda ner tillsammans med salt och peppar. Forma till fyra tunna burgare. Skiva mozzarella. Riv broccoli på rivjärn. Skala och finhacka rödlök. Blanda ihop broccoli med rödlök i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja. Stek kycklingburgarna på låg värme ca: 3 min per sida. Fördela mozzarella på två av kycklingburgarna och lägg sedan broccoliblandningen över. Lägg sedan på de andra två burgarna och håll dem varma i stekpannan.
    • Lägg rucolasallad på ett fat tillsammans med kycklingburgarna. Servera med ärtalladen. Dekorera med citronskivor och dillvippor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfärs
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g mozzarella
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g broccoli
    • 1 msk rödlök
    Ärtsallad
    • 0.5 st mango
    • 1 msk rödlök
    • 8 st cocktailtomat
    • 1 msk dill
    • 100 g mozzarella
    • 2 dl frysta gröna ärtor
    • 1 tsk olivolja
    • 2 tsk färskpressad citronjuice
    • 20 g rucola
    Dekoration
    • 2 st citronskiva
    • 2 st dillkvistar

    Onsdag middag 295 Kcal

    Torsk med ugnsrostade grönsaker

    En trevlig tallrik med torskfilé och ugnsrostade grönsaker till, toppa med pinjenötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 295 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 440 g torskrygg
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st orange paprika
    • 100 g haricots verts
    • 100 g körsbärstomater
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk pinjenötter
    • 1 msk basilika

    Gör så här

    • Tina fisken.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär squash, rödlök och paprika i mindre bitar.
    • Dela haricot verts.
    • Lägg alla grönsaker i en ugnsform och häll över olivolja.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Salt och peppra fisken och lägg över grönsakerna.
    • Toppa med pinjenötter.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Lägg på färsk basilika och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 440 g torskrygg
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st orange paprika
    • 100 g haricots verts
    • 100 g körsbärstomater
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk pinjenötter
    • 1 msk basilika
  • Torsdag frukost 280 Kcal

    Granatäppledrink med vattenmelon och mandel

    En härlig drink med massor av nyttiga vitaminer samt fett från mandeln. Perfekt start på dagen eller när du behöver ett mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 38 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 280 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.3 st vattenmelon
    • 1 st granatäpple
    • 1 dl hallon (frysta)
    • 3 msk mandel
    • 1 dl mandelmjölk

    Gör så här

    • Skär vattenmelon i bitar och gröp ur granatäpplet.
    • Lägg i en blender och tillsätt hallon och mandel.
    • Mixa och späd med mandelmjölk.
    • Häll upp på glas och toppa med lite hallon och granatäpple.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.3 st vattenmelon
    • 1 st granatäpple
    • 1 dl hallon (frysta)
    • 3 msk mandel
    • 1 dl mandelmjölk

    Torsdag lunch 352 Kcal

    Het ratatouille med Apertinas Paneer

    Grönsaker med god ost och mycket smak!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 352 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st grön paprika
    • 1 st morot
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 225 g Apetina panéer
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g krossade tomater
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 krm spiskummin
    • 1 krm malen curry
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk flytande honung
    • 2 msk persilja

    Gör så här

    • Skär rödlök, squash och paprika i bitar.
    • Skiva moroten och dela blomkålen i små buketter.
    • Skär osten i stora tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs alltihop tillsammans med vitlök i några minuter.
    • Blanda ner krossade tomater, chiliflakes och honung.
    • Krydda  och låt puttra i 10 minuter.
    • Lägg upp på en tallrik och strö över persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st grön paprika
    • 1 st morot
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 225 g Apetina panéer
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g krossade tomater
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 krm spiskummin
    • 1 krm malen curry
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk flytande honung
    • 2 msk persilja

    Torsdag middag 604 Kcal

    Äggwrap med svampstuvning

    En omelett med god och mättande svampfyllning!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 604 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 8 st champinjoner
    • 0.5 dl grädde
    • 1 msk persilja
    • 20 g rucola
    • 4 st små plommontomater
    • 2 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Vispa ägg i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i blandningen.
    •  Låt steka i någon minut och låt svalna.
    • Skiva svampen.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn svampen i 2-4 minuter.
    • Häll på grädde och låt koka ihop i 5 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Blanda ner persilja.
    • Häll över svampstuvningen i äggwrapen och lägg på tomat och ruccola.
    •  Rulla ihop till en wrap.
    • Rosta pinjenötter i en torr panna och toppa med tillsammans med lite mer färsk persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 8 st champinjoner
    • 0.5 dl grädde
    • 1 msk persilja
    • 20 g rucola
    • 4 st små plommontomater
    • 2 msk pinjenötter
  • Fredag frukost 306 Kcal

    Yoghurt med äpple och granola med kardemumma och kanel

    Supergod frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 306 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 portion granola med kardemumma och kanel
    • 0.5 st äpple

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål och lägg på granola.( 1 portion granola = 3/4 dl)
    • Skiva och skär äpplet och lägg över.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 portion granola med kardemumma och kanel
    • 0.5 st äpple

    Fredag lunch 295 Kcal

    Torsk med ugnsrostade grönsaker

    En trevlig tallrik med torskfilé och ugnsrostade grönsaker till, toppa med pinjenötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 295 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 440 g torskrygg
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st orange paprika
    • 100 g haricots verts
    • 100 g körsbärstomater
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk pinjenötter
    • 1 msk basilika

    Gör så här

    • Tina fisken.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär squash, rödlök och paprika i mindre bitar.
    • Dela haricot verts.
    • Lägg alla grönsaker i en ugnsform och häll över olivolja.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Salt och peppra fisken och lägg över grönsakerna.
    • Toppa med pinjenötter.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Lägg på färsk basilika och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 440 g torskrygg
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st orange paprika
    • 100 g haricots verts
    • 100 g körsbärstomater
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk pinjenötter
    • 1 msk basilika

    Fredag middag 708 Kcal

    Tacopaj med sallad

    Tacomys på ett mer hälsosamt sätt! Pajen går bra att dela i portioner och frysa in matlådor.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 59 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 708 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Tacopaj
    • 150 g mandelmjöl
    • 0.5 dl skalade sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 25 g smör
    • 1 st ägg
    Fyllning
    • 1 msk smör
    • 500 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 1 påse tacokrydda
    • 1 dl vatten
    • 1 st ägg
    • 250 g crème fraiche
    • 4 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 1 dl gräddfil
    • 4 dl isbergssallad
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st paprika
    • 0.5 st gurka

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader. Häll ner mandelmjöl, sesamfrön, fiberhusk och salt i en matberedare. Mixa så att det blandas och tillsätt smör och ägget.  Blanda ihop till en smidig deg. Plasta in och låt vila i kylen i 30 minuter.
    • Kavla ut degen på ett mjölat bakbord.  Klä en pajform, 22 cm i diameter, med degen. Pricka med en gaffel och förgrädda i 10 minuter på 150 grader.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn färsen i några minuter. Skala och finhacka lök och låt steka med färsen. Strö på tacokrydda och häll på vatten. Låt koka några minuter och fördela färsen i pajformen.
    • Blanda ägg, créme fraiche, majonnäs, salt och peppar. Häll över formen och toppa med riven ost. Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Strimla isbergssalladen, dela tomaterna, finhacka rödlöken, hacka paprikan och skär gurkan i tärningar. Servera med tillbehören.

    Ingredienser

    6 portioner

    Tacopaj
    • 150 g mandelmjöl
    • 0.5 dl skalade sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 25 g smör
    • 1 st ägg
    Fyllning
    • 1 msk smör
    • 500 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 1 påse tacokrydda
    • 1 dl vatten
    • 1 st ägg
    • 250 g crème fraiche
    • 4 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 1 dl gräddfil
    • 4 dl isbergssallad
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st paprika
    • 0.5 st gurka
  • Lördag frukost 313 Kcal

    Äggröra med skinka och cocktailtomater

    Mättande frukost som går snabbt att tillaga!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 313 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 25 g rökt skinka
    • 4 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner smeten. Rör om 20 sek och lägg äggröran på en tallrik.
    • Servera med skinka och tomater.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 25 g rökt skinka
    • 4 st cocktailtomat

    Lördag lunch 708 Kcal

    Tacopaj med sallad

    Tacomys på ett mer hälsosamt sätt! Pajen går bra att dela i portioner och frysa in matlådor.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 59 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 708 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Tacopaj
    • 150 g mandelmjöl
    • 0.5 dl skalade sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 25 g smör
    • 1 st ägg
    Fyllning
    • 1 msk smör
    • 500 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 1 påse tacokrydda
    • 1 dl vatten
    • 1 st ägg
    • 250 g crème fraiche
    • 4 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 1 dl gräddfil
    • 4 dl isbergssallad
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st paprika
    • 0.5 st gurka

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader. Häll ner mandelmjöl, sesamfrön, fiberhusk och salt i en matberedare. Mixa så att det blandas och tillsätt smör och ägget.  Blanda ihop till en smidig deg. Plasta in och låt vila i kylen i 30 minuter.
    • Kavla ut degen på ett mjölat bakbord.  Klä en pajform, 22 cm i diameter, med degen. Pricka med en gaffel och förgrädda i 10 minuter på 150 grader.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn färsen i några minuter. Skala och finhacka lök och låt steka med färsen. Strö på tacokrydda och häll på vatten. Låt koka några minuter och fördela färsen i pajformen.
    • Blanda ägg, créme fraiche, majonnäs, salt och peppar. Häll över formen och toppa med riven ost. Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Strimla isbergssalladen, dela tomaterna, finhacka rödlöken, hacka paprikan och skär gurkan i tärningar. Servera med tillbehören.

    Ingredienser

    6 portioner

    Tacopaj
    • 150 g mandelmjöl
    • 0.5 dl skalade sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 25 g smör
    • 1 st ägg
    Fyllning
    • 1 msk smör
    • 500 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 1 påse tacokrydda
    • 1 dl vatten
    • 1 st ägg
    • 250 g crème fraiche
    • 4 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 1 dl gräddfil
    • 4 dl isbergssallad
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st paprika
    • 0.5 st gurka

    Lördag middag 736 Kcal

    Havskattsfiléspett med saffranssås

    Härlig rätt att servera vid speciella tillfällen. Hittar du inte havskatt går torsk lika bra!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 59 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 736 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g havskattfilé
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och vitpeppar
    • 100 g sparris
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1.5 dl crème fraiche
    • 0.5 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 1.5 msk dill
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st citron
    • 0 st dillkvistar

    Gör så här

    • Gör först såsen.
    • Blanda crème fraiche, saffran och hackad dill i en skål.
    • Pressa över saften från citronen i såsen och smaka av med salt och peppar.
    • Skär havskattsfiléerna i mindre bitar och lägg dem i en skål.
    • Blanda fiskbitarna med saffran, olivolja och pressa över saften från ½ citron.
    • Krydda med salt och vitpeppar.
    • Låt marinera i minst 30 minuter.
    • Lägg sparrisen på ett fat.
    • Ringla över olivolja och strö över salt och peppar och blanda om.
    • Trä upp fiskbitarna på blötlagda spett och grilla runtom i ca 7 minuter.
    • Grilla samtidigt sparrisen runtom i ca 5 minuter.
    • Fördela sparrisen på fyra tallrikar och pressa över saften från den andra citronhalvan över sparrisen.
    • Toppa sparrisen med fiskspetten och toppa med en klick saffransås.
    • Skär citronen i skivor och dekorera med citronskivor och dillkvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g havskattfilé
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och vitpeppar
    • 100 g sparris
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1.5 dl crème fraiche
    • 0.5 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 1.5 msk dill
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st citron
    • 0 st dillkvistar

    Lördag dessert 391 Kcal

    Chokladmousse med bär och frukt

    Snabb och enkel chokladmousse som serveras med grädde och bär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 391 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 2 st ägg
    • 3 dl vispgrädde
    • 100 g mörk choklad
    • 150 g jordgubbar (färska)
    • 100 gram hallon färska
    • 1 st physalis
    • 1 st granatäpple
    • 50 g pistagenötter

    Gör så här

    • Separera äggvitor och äggulor.
    • Vispa grädden fluffigt, spara 1/3 till dekoration.
    • Vispa äggvitor till ett fast skum.
    • Smält choklad över ett vattenbad.
    • Häll chokladen i en skål och och blanda ner äggulor.
    • Vänd ner äggviteskummet och blanda om.
    • Ställ in i kylen 1 timme.
    • Dela jordgubbar och gröp ur kärnorna från granatäpplet.
    • Lägg på chokladmousse på ett serveringsfat och toppa med bär, grädde och pistagenötter.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 2 st ägg
    • 3 dl vispgrädde
    • 100 g mörk choklad
    • 150 g jordgubbar (färska)
    • 100 gram hallon färska
    • 1 st physalis
    • 1 st granatäpple
    • 50 g pistagenötter
  • Söndag frukost 332 Kcal

    Keso med frukt och granola med kardemumma och kanel

    Frukost med tropisk smak!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 332 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 portion granola med kardemumma och kanel
    • 50 g mango
    • 50 g färsk ananas

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål och lägg på granola. (1 portion granola = 3/4 dl)
    • Skär mango och ananas i bitar och lägg över.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 portion granola med kardemumma och kanel
    • 50 g mango
    • 50 g färsk ananas

    Söndag lunch 736 Kcal

    Havskattsfiléspett med saffranssås

    Härlig rätt att servera vid speciella tillfällen. Hittar du inte havskatt går torsk lika bra!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 59 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 736 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g havskattfilé
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och vitpeppar
    • 100 g sparris
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1.5 dl crème fraiche
    • 0.5 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 1.5 msk dill
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st citron
    • 0 st dillkvistar

    Gör så här

    • Gör först såsen.
    • Blanda crème fraiche, saffran och hackad dill i en skål.
    • Pressa över saften från citronen i såsen och smaka av med salt och peppar.
    • Skär havskattsfiléerna i mindre bitar och lägg dem i en skål.
    • Blanda fiskbitarna med saffran, olivolja och pressa över saften från ½ citron.
    • Krydda med salt och vitpeppar.
    • Låt marinera i minst 30 minuter.
    • Lägg sparrisen på ett fat.
    • Ringla över olivolja och strö över salt och peppar och blanda om.
    • Trä upp fiskbitarna på blötlagda spett och grilla runtom i ca 7 minuter.
    • Grilla samtidigt sparrisen runtom i ca 5 minuter.
    • Fördela sparrisen på fyra tallrikar och pressa över saften från den andra citronhalvan över sparrisen.
    • Toppa sparrisen med fiskspetten och toppa med en klick saffransås.
    • Skär citronen i skivor och dekorera med citronskivor och dillkvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g havskattfilé
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och vitpeppar
    • 100 g sparris
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1.5 dl crème fraiche
    • 0.5 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 1.5 msk dill
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st citron
    • 0 st dillkvistar

    Söndag middag 304 Kcal

    Rödbetor med fetaost

    Gott och enkelt att göra!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 304 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 4 st rödbetor
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 tsk honung
    • 1 msk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl rucola
    • 100 g fetaost
    • 0.2 st rödlök
    • 0.2 st apelsin

    Gör så här

    • Klyfta rödbetorna och lägg i en skål.
    • Häll på olivolja, balsamico, honung och strö över torkad basilika.
    • Krydda med salt och peppar.
    •  Blanda ihop allt.
    • Lägg rucolasallad på en tallrik, toppa med rödbetorna och smula över fetaost.
    • Lägg på rödlök och en apelsinklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 4 st rödbetor
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 tsk honung
    • 1 msk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl rucola
    • 100 g fetaost
    • 0.2 st rödlök
    • 0.2 st apelsin
Mejeri
  • 2 dl grekisk yoghurt 6%
  • 450 g mozzarella
  • 2 dl keso, 4%
  • 450 g Apetina panéer
  • 2 dl mandelmjölk
  • 58 g smör
  • 1.5 dl grädde
  • 503 g crème fraiche
  • 4 dl riven ost
  • 2 dl gräddfil
  • 3 dl vispgrädde
  • 100 g fetaost
Frukt/grönt
  • 1 st äpple
  • 3 klyfta vitlök
  • 400 g broccoli
  • 6.2 msk rödlök
  • 101 st mango
  • 20 st cocktailtomat
  • 4 dl frysta gröna ärtor
  • 4 tsk färskpressad citronjuice
  • 62 g rucola
  • 4 st citronskiva
  • 2 st grön paprika
  • 4 st gul lök
  • 100 g färsk ananas
  • 1.5 st squash
  • 2 st morot
  • 400 g blomkålsbuketter
  • 0.6 st vattenmelon
  • 3 st granatäpple
  • 2 dl hallon (frysta)
  • 1 st orange paprika
  • 200 g haricots verts
  • 200 g körsbärstomater
  • 8 st champinjoner
  • 4 st små plommontomater
  • 8 dl isbergssallad
  • 300 g cocktailtomater
  • 2 st paprika
  • 1 st gurka
  • 3 st citron
  • 200 g sparris
  • 150 g jordgubbar (färska)
  • 1 st physalis
  • 4 st rödbetor
  • 0.2 st apelsin
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 500 g kycklingfärs
  • 700 g kycklinglårfilé
  • 880 g torskrygg
  • 10 st ägg
  • 1000 g nötfärs
  • 25 g rökt skinka
  • 800 g havskattfilé
Torrvaror
  • 10.5 tsk olivolja
  • 2 msk solrosolja
  • 1 burk kokosmjölk
  • 60 g cashewnötter
  • 5 dl havregryn
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl valnötter
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 msk rapsolja
  • 1 dl riven kokos
  • 1 dl russin
  • 400 g krossade tomater
  • 2 tsk flytande honung
  • 6 msk mandel
  • 4 msk pinjenötter
  • 300 g mandelmjöl
  • 1 dl skalade sesamfrön
  • 2 msk fiberhusk
  • 50 g pistagenötter
  • 1 tsk honung
Kryddor/smaksättare
  • 5 msk dill
  • 4 st dillkvistar
  • 200 g tikka masala sås
  • 4 msk koriander
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 3 krm salt
  • 2 nypa chiliflakes
  • 2 krm spiskummin
  • 2 krm malen curry
  • 2 tsk torkade örter
  • 5 msk persilja
  • 2 tsk örtagårdskrydda
  • 3 msk basilika
  • 2 påse tacokrydda
  • 3 kuvert, 0,5 gram saffran
  • 0.5 msk balsamico
Övrigt
  • 1 msk fiberhonung Nicks
  • 8 msk majonnäs
  • 100 g mörk choklad
  • 100 gram hallon färska

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!