Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 5 2022

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1595 Kcal

    • Frukost - 110 Kcal

      Grönkålssmoothie med äpple

    • Lunch - 685 Kcal

      Kycklingsaté med nudelsallad och jordnötssås

    • Middag - 800 Kcal

      Lax med sparris och hollandaisesås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1189 Kcal

    • Frukost - 205 Kcal

      Yoghurt med blåbär och rostade frön

    • Lunch - 457 Kcal

      Bönpastasallad med kräftstjärtar och fetaost

    • Middag - 527 Kcal

      Asiatisk köttfärspanna med grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1446 Kcal

    • Frukost - 264 Kcal

      Äggröra med granatäpple

    • Lunch - 883 Kcal

      Stekta grönsaker med gratinerad getost

    • Middag - 300 Kcal

      Stekt torsk med pesto och tomatsallad – 1 portion

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 966 Kcal

    • Frukost - 308 Kcal

      Rosa smoothiebowl

    • Lunch - 314 Kcal

      Kycklingfilé med rödkålscoleslaw

    • Middag - 344 Kcal

      Squashrullar med fetaost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1110 Kcal

    • Frukost - 288 Kcal

      Champinjonomelett med grönsaker

    • Lunch - 375 Kcal

      Lax med blomkålsris

    • Middag - 447 Kcal

      Kycklingpaj med curry

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1504 Kcal

    • Frukost - 224 Kcal

      Havregynsgröt

    • Lunch - 395 Kcal

      Högrevsburgare

    • Middag - 662 Kcal

      Sesampanerad schnitzel med citron och dillmajonnäs

    • Mellanmål

    • Dessert - 224 Kcal

      Bärmuffins

  • Söndag - 1284 Kcal

    • Frukost - 320 Kcal

      Keso med fikon och mango

    • Lunch - 234 Kcal

      Budget - Tomatsoppa med stekt chorizo

    • Middag - 730 Kcal

      Fiskgryta med pesto

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 58 gram

Fett: 80.6 gram

Protein: 72.3 gram

Energi: 1299.2 kcal

  • Måndag frukost 110 Kcal

    Grönkålssmoothie med äpple

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 110 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g grönkål
    • 1 st äpple
    • 1 st selleristjälk
    • 100 g ananas (fryst)
    • 200 g vatten
    • 1 dl havremjölk

    Gör så här

    • Lägg grönkål i en blender.
    • Skiva äpplet och selleri och lägg ner tillsammans med ananas.
    • Häll på vatten och havremjölk och mixa till en jämn smoothie.

    Måndag lunch 685 Kcal

    Kycklingsaté med nudelsallad och jordnötssås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 65 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 49 gram

    Energi: 685 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 35 g sataymix
    • 600 g kycklingfilé
    • 1 burk kokosmjölk
    • 40 g jordnötter
    • 1 msk gräslök
    Nudelsallad
    • 200 g risnudlar
    • 1 st morot
    • 100 g minimajs
    • 100 g sugarsnaps
    • 150 g broccoli
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st purjolök
    • 2 tsk rapsolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk teriyakisås
    • 1 msk ketjap manis

    Gör så här

    • Sätt ugnen på grill.
    • Använd den ena förpackningen i sataypåsen och lägg i en skål med ½ dl kokosmjölk.
    • Skär kyckling i avlånga bitar och lägg ner i skålen.
    • Blanda om och lägg kycklingen på en bakplåtsklädd plåt.
    • Sätt in på grill i 15 minuter.
    • Koka upp den resterande kokosmjölken i en kastrull och lägg ner den andra förpackningen i påsen.
    • Hacka jordnötter grovt och blanda ner.
    • Koka nudlarna enligt anvisningen på paketet (sjögräsnudlar ska inte kokas).
    • Häll av vattnet i en sil.
    • Skär alla grönsaker i lagom stora bitar.
    • Riv vitlöken.
    • Woka hastigt i en stekpanna med olja.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Lägg ner nudlarna och häll på teriyakisås och ketjap manis.
    • Blanda om och servera med kyckling och sås.

    Måndag middag 800 Kcal

    Lax med sparris och hollandaisesås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 62 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 800 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 75 g haricot verts
    • 4 st morot
    • 100 g vit sparris
    • 100 g sparris
    • 250 g laxfilé
    • 1.5 dl hollandaisesås
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 msk hackad dill

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 225 grader.
    • Lägg hälften av hollandaise sås i botten på en ugnsfastform.
    • Spara resten till topping.
    • Dela haricots verts och lägg i formen.
    • Skala morötter och vit sparris.
    • Dela grön och vit sparris och lägg i formen tillsammans med morötter.
    • Tillsätt den hackade dillen och blanda runt tillsammans med grönsakerna.

       

    • Tärna laxen i större bitar och lägg på grönsakerna.
    • Strö över salt och vitpeppar.
    • Ringla över resten av hollandaisesåsen på laxen.
    • Sätt in i ugnen i 25 min och servera med citron och några dillkvistar.
  • Tisdag frukost 205 Kcal

    Yoghurt med blåbär och rostade frön

    Enkel och god frukost eller mellanmål. Variera mellan olika frön och bär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 205 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl blåbär
    • 2 msk solrosfrön

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna och rosta fröna tills de har fått lite färg.
    • Servera med yoghurt och blåbär.

    Tisdag lunch 457 Kcal

    Bönpastasallad med kräftstjärtar och fetaost

    Rör ihop denna somriga pastasallad och ta med som picknick!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 49 gram

    Energi: 457 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 100 g bönpasta
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st orange paprika
    • 100 g sockerärtor
    • 10 st st cocktailtomat
    • 3 msk gräslök
    • 100 g fetaost i olja med kryddblandning
    • 170 g kräftstjärtar
    Tillbehör
    • 0 st salladsblad
    • 0 st citronklyfta

    Gör så här

    • Koka pastan enligt anvisningen på paketet.
    • Skala och strimla rödlök, skär paprika och sockerärtor i mindre bitar och dela tomaterna.
    • Blanda alla ingredienser i en skål tillsammans med gräslök, pastan och oljan från fetaosten.
    • Lägg på ost och kräftstjärtar, salladsblad och citronklyfta.

    Tisdag middag 527 Kcal

    Asiatisk köttfärspanna med grönsaker

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 527 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 1 msk färsk ingefära
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 1 st morot
    • 100 g sugarsnaps
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk sesamolja
    • 3 msk sesamfrön
    • 300 g kycklingfärs
    • 2 tsk sambal oelek
    • 1 tsk fisksås
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 2 tsk flytande honung
    • 0.5 st lime
    Topping
    • 2 msk gräslök
    • 1 msk msk färsk koriander

    Gör så här

    • Skala och finhacka lök. Riv vitlöksklyftan fint. Finhacka chili. Skala och skär morot i tärningar, bryt blomkålen i små buketter.
    • Skär sugarsnaps i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner lök, vitlök, chili och sesamfrön. Tillsätt färs, morot och blomkål.
    • Låt steka någon minut. Tillsätt sambal oelek, fisksås, ketjap manis och honung.
    • Låt steka några minuter och krydda med salt och peppar. Tillsätt sugar snaps  och pressa lite lime över. Strö på färska örter och servera.
  • Onsdag frukost 264 Kcal

    Äggröra med granatäpple

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 264 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk tsk smör
    • 0.5 dl granatäpplekärnor
    • 1 st myntakvist

    Gör så här

    • Knäck ägg i en skål och blanda ner grädde, salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner äggblandningen.
    • Rör runt med en trägaffel i 20 sekunder och lägg upp på en tallrik.
    • Toppa med granatäpplekärnor och dekorera med mynta.

    Onsdag lunch 883 Kcal

    Stekta grönsaker med gratinerad getost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 65 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 883 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 100 g chevreost
    • 3 tsk honung
    • 15 g valnötter
    Stekta grönsaker - 2 portioner
    • 2 st morot
    • 1 st gul paprika
    • 1 st röd paprika
    • 0.5 st squash
    • 1 st fänkål
    • 0.5 msk olivolja
    • 150 g bladspenat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 250 grader.
    • Lägg osten på en bakplåtsklädd ugnsplåt och ringla över honung och lägg på valnötter.
    • Sätt in i ugnen i ca 7-8 min.
    • Lägg osten på en bädd av de stekta grönsakerna.
    • Skala morötterna och skär i avlånga bitar.
    • Skär paprika, squash och fänkål i mindre, avlånga bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och woka hastigt alla grönsaker.
    • Tillsätt bladspenat och strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.

    Onsdag middag 300 Kcal

    Stekt torsk med pesto och tomatsallad – 1 portion

    Laga en kalorisnål lunch eller middag - Torskryggfilé med pesto och en tomatsallad till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: -5 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 300 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 5 g smör
    • 10 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk finhackad basilika
    • 1 msk grön pesto

    Gör så här

    • Strö på salt och peppar på fisken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn torsken på bägge sidor ca 2 minuter per sida.
    • Dela tomaterna och lägg upp på en tallrik.
    • Skiva rödlök och lägg över.
    • Lägg på fisken och toppa med en klick pesto.
    • Dekorera med mycket färsk basilika.
  • Torsdag frukost 308 Kcal

    Rosa smoothiebowl

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 54 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 308 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl Hallon (frysta)
    • 100 g mango (fryst)
    • 1 st banan
    • 1 dl sojayoghurt
    Topping
    • 100 g drakfrukt (pithaya)
    • 0.5 dl Hallon (frysta)

    Gör så här

    • Mixa ihop hallon, mango, banan och yoghurt till en jämn smoothie i en matberedare.
    • Häll upp i en skål.
    • Skär av skalet på drakfrukten och skär fruktköttet i bitar eller gröp ut med ett kuljärn.
    • Toppa smoothien med drakfrukt och hallon.

    Torsdag lunch 314 Kcal

    Kycklingfilé med rödkålscoleslaw

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 314 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk olivolja
    • 0 msk Bladpersilja
    Rödkålssallad
    • 8 dl strimlad rödkål
    • 2 st äpple
    • 2 msk senap
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Strö på salt, peppar och lite örtkryddor på kycklingfilén.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn filén
      runt om några minuter.
    • Häll på lite vatten och sänk värmen.
    • Låt filén sauteras till den är genomstekt.
    • Vänd filén efter en stund.
    • Skär hälften av äpplet i stavar och hälften i tärningar.
    • Blanda ihop äppelstavar, rödkål, senap, gräddfil, majonnäs, salt och peppar i en skål.
    • Servera med nystekt kycklingfilé och toppa med äppeltärningar.
    • Dekorera med persilja.

    Torsdag middag 344 Kcal

    Squashrullar med fetaost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 344 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 st squash
    • 2 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 4 msk grön pesto
    • 150 g fetaost
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g konserverade tomater
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk honung
    Topping och tillbehör
    • 2 msk pinjenötter
    • 50 g ruccola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Skiva squash i ½ cm tunna skivor.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Stek squashskivorna i någon minut på varje sida så att de blir mjuka. Strö på salt, svartpeppar och torkade örter.
    • Lägg upp på ett fat.
    • Fördela pesto på varje squashskiva.
    • Lägg på fetaost och rulla ihop.
    • Lägg rullarna i en smord ugnsfast form.
    • Gör tomatsåsen genom att skala och strimla lök och finhacka vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olivolja.
    • Bryn lök och vitlök i några minuter.
    • Blanda ner tomater och örtkryddor.
    • Låt koka i ca: 5 minuter och smaka av med salt och peppar.
    • Häll tomatsåsen över squashrullarna.
    • Toppa med pinjenötter och gratinera i ugnen i ca 15 minuter.
    • Servera med rucolasallad.
  • Fredag frukost 288 Kcal

    Champinjonomelett med grönsaker

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 288 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 5 st champinjoner
    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.5 msk msk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk hackad persilja

    Gör så här

    • Skiva champinjoner.
    • Skal och strimla rödlök och skär paprikan i mindre bitar.
    • Stek några minuter i lite smör.
    • Strö på salt och peppar.
    • Vispa ihop ägg med salt och peppar i en bunke.
    • Häll äggsmeten över grönsakerna och stek omeletten på medelvärme, ca 5 min.
    • Strö på persilja och servera.

    Fredag lunch 375 Kcal

    Lax med blomkålsris

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 375 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 portion blomkålsris
    • 250 g varmrökt lax
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 st citron
    • 2 tsk dill
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk creme fraiche
    • 0 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk hackad dill

    Gör så här

    • Blanda ihop dillmajonnäsen.
    • Lägg blomkålsris i en matlåda och lägg på laxen.
    • Toppa med en dillkvist, citronskiva och servera med dillmajonnäsen och sugarsnaps.

    Fredag middag 447 Kcal

    Kycklingpaj med curry

    Näringsvärden

    Kolhydrater: -35 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 447 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 2 dl mjöl av bovete
    • 3.5 msk psylliumhusk
    • 100 g smör
    • 0.2 tsk salt
    Fyllning
    • 1 st hel kyckling
    • 10 cm cm purjolök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 100 g vatten
    • 0.5 tsk salt
    • 0.2 tsk svartpeppar
    • 0.5 msk curry
    • 2 dl riven ost
    • 2.5 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Mät upp mjölet och lägg i smöret.
    • Arbeta snabbt ihop degen och kläm ut den i en pajform.
    • Pricka skalet med en gaffel och ställ in i frysen i 20 minuter.
    • Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
    • Bena ur kycklingen och lägg i pajskalet.
    • Strimla purjolök och lägg över kycklingen.
    • Vispa ägg, grädde, vatten, ost, salt, peppar och curry i en skål och häll i pajskalet.
    • Strö över pinjenötter och grädda i mitten av ugnen i ca: 20 – 25 minuter.
    • Servera med grönsallad gjord på färsk spenat, gurka, paprika och alfaalfagroddar med 1 msk olivolja + ½ msk balsamvinäger.
    • Servera direkt.
  • Lördag frukost 224 Kcal

    Havregynsgröt

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 38 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 224 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Ingredienser
    • 1 dl havregryn
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 tsk salt
    • 1 dl havredryck

    Gör så här

    1. Koka upp havregrynen med havredrycken
    2. rör i salt och kanel
    3. riv äpplet över gröten
    4. servera

    Lördag lunch 395 Kcal

    Högrevsburgare

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 395 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g högrevsburgare
    • 1 tsk tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g spetskål
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g keso mexican salsa
    • 2 msk ajvar relish
    Topping
    • 75 g cocktailtomater
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 2 kvist färsk persilja
    • 0 nypa chiliflakes

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek burgarna några minuter på varje sida, krydda med salt och peppar. Lägg upp på ett fat.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek spetskålen någon minut tills den fått färg.
    • Lägg upp på en tallrik och lägg på hamburgare. Toppa med keso, ajvar, skivade cocktailtomater, hackad röd paprika, rödlök, en persiljekvist och lite chiliflakes.

    Lördag middag 662 Kcal

    Sesampanerad schnitzel med citron och dillmajonnäs

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 70 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 662 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g schnitzelfiléer av kalv
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 dl dinkelsikt
    • 1 st ägg
    • 6 msk sesamfrön
    • 1 msk msk smör
    • 0.5 st citron
    • 50 g grönsallad
    Dillmajonäs
    • 3 msk majonnäs
    • 1 msk hackad dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st citron

    Gör så här

    1. Strö på salt och peppar på kalvfiléerna.
    2. Vänd filéerna i mjöl.
    3. Vispa upp ett ägg och doppa filéerna i.
    4. Vänd dem i sesamfrön och stek dem gyllenbruna i smör i ca 4 minuter per sida.
    5. Pressa citron över filéerna.
    6. Blanda ihop alla ingredienser till dillmajonnäsen och servera tillsammans med kalvfiléerna och blandsallad.

    Lördag dessert 224 Kcal

    Bärmuffins

    Muffins är alltid gott och denna variant med bär tycker vi är lite extra smarrig. Vill du baka tillsammans med barn passar dessutom muffins lite extra bra då det varken är svårt eller tar speciellt lång tid.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 224 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 2.5 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl sukrin melis
    • 1.5 tsk tsk bakpulver
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 2 msk msk smör
    • 3 st ägg
    • 3 msk mjölk
    • 0.5 dl Hallon (frysta)
    • 0.5 dl blåbär (frysta)

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, sukrin melis, bakpulver och vaniljpulver i en skål och häll på smält smör. Knäck ner ägg och tillsätt mjölk.
    • Vispa ihop och fördela 6 muffinsformar. Fördela bären i muffinsen och grädda i ugnen i 20 minuter.
  • Söndag frukost 320 Kcal

    Keso med fikon och mango

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 320 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl keso dl
    • 1 st färska fikon
    • 0.25 st mango
    • 0.1 tsk kanel
    • 2 msk solrosfrön
    • 1 tsk flytande honung

    Gör så här

    • Lägg keso på en tallrik och pudra över lite malen kanel.
    • Skär fikonet i klyftor. Skiva mango och skär i bitar och lägg på tallriken.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta solrosfrön någon minut.
    • Ringla lite honung över.
    • Strö fröna över kesotallriken.

    Söndag lunch 234 Kcal

    Budget - Tomatsoppa med stekt chorizo

    Önskar du ett vegetariskt alternativ? Isåfall kan du byta chorizo mot vegetarisk korv och hönsbuljong mot grönsaksbuljong!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 234 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g krossade tomater
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 1 tsk flytande honung
    • 3 dl dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping för 2 portioner:
    • 100 g chorizo
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0.5 kvist färsk rosmarin

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp en kastrull med olja och bryn löken i några minuter.
    • Tillsätt tomater, örtagårdskrydda, buljongtärning, honung och vatten.
    • Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg soppan i en matberedare och mixa ihop eller använd en stavmixer.
    • Koka upp soppan igen och låt koka ihop 5 minuter. Späd med mer vatten om det behövs. Skär korven i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn korv runtom i några minuter.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med korv och färsk rosmarin.

    Söndag middag 730 Kcal

    Fiskgryta med pesto

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 55 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 730 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g torskrygg
    • 200 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 st schalottenlök
    • 0.5 st fänkål
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 tsk olivolja
    • 3 msk grön pesto
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 200 g vatten
    • 1 dl grädde
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st gul paprika
    • 10 st små plommontomater
    • 8 st oliver utan kärna
    • 0 basilika

    Gör så här

    • Tina fisken något och skär i tärningar.
    • Strö på salt och peppar.
    • Skiva lök och fänkål i lagom stora bitar.
    • Finhacka vitlök och chili.
    • Hetta upp en gryta med olja och lägg ner lök, fänkål, vitlök och chili.
    • Låt fräsa några minuter och tillsätt pesto, buljongtärning och vatten.
    • Låt koka upp och häll på grädde.
    • Lägg ner fisken och ljud under lock i 5 minuter.
    • Dela grönsakerna i bitar och tillsätt tillsammans med oliver och lite hackad färsk basilika.
    • Häll upp i skålar och toppa med lite grön pesto och färsk basilika.
Frukt/grönt
  • 50 g grönkål
  • 3.5 st äpple
  • 1 st selleristjälk
  • 6 msk gräslök
  • 8 st morot
  • 100 g minimajs
  • 200 g sugarsnaps
  • 150 g broccoli
  • 5 klyfta vitlök
  • 0.5 st purjolök
  • 75 g haricot verts
  • 100 g vit sparris
  • 100 g sparris
  • 3 msk hackad dill
  • 1 dl blåbär
  • 1.5 st rödlök
  • 0.5 st orange paprika
  • 200 g sockerärtor
  • 10 st st cocktailtomat
  • salladsblad
  • citronklyfta
  • 1.5 st röd chili
  • 1 msk färsk ingefära
  • 200 g blomkålsbuketter
  • 0.5 st lime
  • 1 msk msk färsk koriander
  • 0.5 dl granatäpplekärnor
  • 1 st myntakvist
  • 1.5 st gul paprika
  • 1.75 st röd paprika
  • 2.75 st squash
  • 1.5 st fänkål
  • 150 g bladspenat
  • 10 st cocktailtomater i olika färger
  • 1 st banan
  • 100 g drakfrukt (pithaya)
  • Bladpersilja
  • 8 dl strimlad rödkål
  • 50 g ruccola
  • 5 st champinjoner
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 portion blomkålsris
  • 1.25 st citron
  • citronskal
  • 10 cm cm purjolök
  • 50 g spetskål
  • 75 g cocktailtomater
  • 50 g grönsallad
  • 1 st färska fikon
  • 0.25 st mango
  • 2 st schalottenlök
  • 10 st små plommontomater
  • basilika
Övrigt
  • 100 g ananas (fryst)
  • 500 g vatten
  • 3 msk teriyakisås
  • 1.5 dl hollandaisesås
  • 1 tsk fisksås
  • 4 tsk flytande honung
  • 2.5 dl Hallon (frysta)
  • 100 g mango (fryst)
  • 2 msk senap
  • 6 msk majonnäs
  • 0.5 dl blåbär (frysta)
  • 3 dl dl vatten
Mejeri
  • 1 dl havremjölk
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 100 g fetaost i olja med kryddblandning
  • 1 msk grädde
  • 2 tsk tsk smör
  • 100 g chevreost
  • 105 g smör
  • 1 dl sojayoghurt
  • 0.5 dl gräddfil
  • 150 g fetaost
  • 3.5 msk msk smör
  • 1 msk creme fraiche
  • 3 dl grädde
  • 2 dl riven ost
  • 1 dl havredryck
  • 100 g keso mexican salsa
  • 3 msk mjölk
  • 1.5 dl keso dl
Kryddor/smaksättare
  • 35 g sataymix
  • salt och svartpeppar
  • 1.5 msk ketjap manis
  • salt och vitpeppar
  • 2 tsk sambal oelek
  • 2 tsk örtagårdskrydda
  • 1 msk finhackad basilika
  • 0.5 tsk torkade örter
  • 2 tsk dill
  • 1.2 tsk salt
  • 0.2 tsk svartpeppar
  • 0.5 msk curry
  • 1.1 tsk kanel
  • 2 msk ajvar relish
  • 2 kvist färsk persilja
  • chiliflakes
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 0.5 kvist färsk rosmarin
  • 1 st fiskbuljongtärning
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 1100 g kycklingfilé
  • 450 g laxfilé
  • 170 g kräftstjärtar
  • 300 g kycklingfärs
  • 11 st ägg
  • 350 g torskrygg
  • 250 g varmrökt lax
  • 1 st hel kyckling
  • 300 g högrevsburgare
  • 300 g schnitzelfiléer av kalv
  • 100 g chorizo
Torrvaror
  • 1 burk kokosmjölk
  • 40 g jordnötter
  • 200 g risnudlar
  • 3 tsk rapsolja
  • 4 msk solrosfrön
  • 100 g bönpasta
  • 1 tsk sesamolja
  • 9 msk sesamfrön
  • 4 tsk honung
  • 15 g valnötter
  • 3.5 msk olivolja
  • 8 msk grön pesto
  • 200 g konserverade tomater
  • 4.5 msk pinjenötter
  • 2 dl mjöl av bovete
  • 3.5 msk psylliumhusk
  • 1 dl havregryn
  • 4.5 tsk olivolja
  • 0.5 dl dinkelsikt
  • 2.5 dl mandelmjöl
  • 0.5 dl sukrin melis
  • 1.5 tsk tsk bakpulver
  • 300 g krossade tomater
  • 8 st oliver utan kärna
  • 1.5 st gul lök

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!