Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 49

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1349 Kcal

    • Frukost - 392 Kcal

      Chiafrögröt med apelsin och blåbär

    • Lunch - 318 Kcal

      Spenatomelett i ugn

    • Middag - 639 Kcal

      Kycklingbiffar med kantarellsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1300 Kcal

    • Frukost - 487 Kcal

      Nyponbröd med kokt ägg och kaviar

    • Lunch - 409 Kcal

      Torskgryta med tomater

    • Middag - 404 Kcal

      Getostpaj med fikon, spenat och valnötter

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1167 Kcal

    • Frukost - 391 Kcal

      Stekt ägg med falukorv

    • Lunch - 225 Kcal

      Kall skaldjurssallad med sjögräsnudlar

    • Middag - 551 Kcal

      Quinoawok med kyckling

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1356 Kcal

    • Frukost - 513 Kcal

      Havregröt med saffran, gurkmeja, tranbär och hasselnötter

    • Lunch - 426 Kcal

      Lax med grönsakshack och fetaost

    • Middag - 417 Kcal

      Köttfärsgratäng med ajvar och ricotta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1714 Kcal

    • Frukost - 158 Kcal

      Keso med hallon och physalis

    • Lunch - 390 Kcal

      Ostgratinerade paprikor med valnötter

    • Middag - 1166 Kcal

      Pizza Coloure

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1686 Kcal

    • Frukost - 229 Kcal

      Exotisk smoothie med passionsfrukt

    • Lunch - 495 Kcal

      Blomkålssallad med halloumi och rökt pancetta

    • Middag - 569 Kcal

      Kycklingburgare med sötpotatispommes

    • Mellanmål

    • Dessert - 393 Kcal

      Glutenfri saffransbutterkaka

  • Söndag - 918 Kcal

    • Frukost - 267 Kcal

      Bananplättar

    • Lunch - 309 Kcal

      Grönkålssoppa med strimlad lax

    • Middag - 343 Kcal

      Kalvfärs med äppeltzatziki och paprikasallad

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 52.3 gram

Fett: 83.9 gram

Protein: 69.7 gram

Energi: 1355.6 kcal

  • Måndag frukost 392 Kcal

    Chiafrögröt med apelsin och blåbär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 392 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 st apelsin
    • 0.5 dl blåbär
    • 2 msk solrosfrön
    • 1 tsk flytande honung

    Gör så här

    • Blanda chiafrön och mandelmjölk i en skål. Rör ner lite vaniljpulver och låt stå 30 min eller under natten i kylen.
    • Späd med mer mandelmjölk om det behövs.
    • Skär bort skalet på apelsinen med en vass kniv och skär ut fina filéer och blanda ner i gröten.
    • Spara några skivor till dekoration och toppa med blåbär.
    • Hetta upp en torr stekpanna och rosta fröna.
    • Droppa lite honung över och lägg fröna på chiafrögröten.

    Måndag lunch 318 Kcal

    Spenatomelett i ugn

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 318 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st rödlök
    • 30 g bladspenat
    • 2 msk msk riven ost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop ägg, salt och peppar i en skål.
    • Häll smeten i en liten pajform. Skala och skiva rödlök tunt och lägg över tillsammans med spenat.
    • Strö på ost och sätt in i ugnen i 10 minuter.

    Måndag middag 639 Kcal

    Kycklingbiffar med kantarellsås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: -0 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 639 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g kycklingfärs
    • 0.5 dl vispgrädde
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och vitpeppar
    • 15 g smör
    • 200 g vatten
    Kantarellsås
    • 150 g kantareller
    • 1 st gul lök
    • 1 dl vispgrädde
    • 1 dl frysta ärtor
    • 50 g sojabönor
    • 1 msk ketjap manis

    Gör så här

    • Blanda kycklingfärs, grädde, örtagårdskrydda, salt och peppar.
    • Forma färsen till biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med hälften av smöret och bryn biffarna i någon minut på varje sida så de får fin färg.
    • Tillsätt vattnet och låt sjuda tills biffarna är genomstekta, cirka 15 minuter.
    • Hetta upp en stekpanna med resten av smöret och stek kantarellerna tills vätskan kokat bort, i 5-10 minuter.
    • Finhacka löken och låt fräsa med i pannan i några minuter.
    • Tillsätt grädde och låt koka ihop i 5 minuter.
    • Blanda i ärter, sojabönor och ketjap manis och låt koka i cirka 2 minuter.
    • Lägg upp sallad på tallrikar och lägg kycklingbiffarna ovanpå.
    • Häll såsen över och servera.
  • Tisdag frukost 487 Kcal

    Nyponbröd med kokt ägg och kaviar

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, nyponfrallor med dadlar och valnötter. Receptet hittar du genom att söka på Nyponfrallor med dadlar och valnötter i hälsobanken. Totala receptet för nyponfrallorna är 12 portioner som ni kan frysa ner efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 487 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st nyponfralla med dadlar och valnötter
    • 2 st ägg
    • 2 msk kaviar

    Gör så här

    • Lägg äggen i en kastrull och täck med kallt vatten. Sätt på lock och koka upp på max värme. Hårdkokt ca 9 minuter.
    • Dela brödet och skiva äggen. Fördela på mackorna och ringla kaviar över.

    Tisdag lunch 409 Kcal

    Torskgryta med tomater

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 409 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 3 styck tomat
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 dl dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 1 tsk fiskfond
    • 0 salt och vitpeppar
    • 300 g torskfile
    • 10 st gröna oliver
    • 2 msk hackad dill

    Gör så här

    • Skala och strimla lök och finhacka vitlök.
    • Skär squash i stavar och skiva tomater i klyftor.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök och vitlök.
    • Tillsätt vatten, grädde och fiskfond. Krydda med salt och peppar.
    • Skär torskfilé i lagom stora bitar och lägg i pannan.
    • Sjud på svag värme i cirka 5 minuter.
    • Tillsätt tomater, oliver och hackad dill och låt allt bli varmt.

    Tisdag middag 404 Kcal

    Getostpaj med fikon, spenat och valnötter

    Näringsvärden

    Kolhydrater: -24 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 404 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    Pajbotten
    • 100 g smör
    • 2 dl dl bovetemjöl
    • 2 msk frysta örter
    • 1 nypa nypa salt
    Fyllning
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 dl blandade färska örter (tex basilika, oregano, bladpersilja)
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g spenat
    • 50 g ruccola
    • 200 g chevreost
    • 1 msk balsamico
    Topping
    • 2 st färska fikon
    • 50 g valnötter
    • 30 g ruccola

    Gör så här

    • Mixa smör, bovetemjöl, frysta örter och salt i en matbredare till en jämn deg.
    • Tryck ut degen i formen och låt vila ca 1 timme i kylen.
    • Sätt ugnen på 200°C och grädda pajskalet i ca 15 min.
    • Låt svalna.
    • Blanda ägg, grädde, färska örter, salt och peppar.
    • Lägg spenatblad och ruccola i botten på pajskalet.
    • Skiva chrevreosten och fördela över salladen.
    • Ringla balsamicon över osten och häll över äggstanningen.
    • Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 40 minuter.
    • Klyfta fikonen och hacka valnötterna grovt.
    • Toppa med ruccola, fikonklyftor och valnötter.
  • Onsdag frukost 391 Kcal

    Stekt ägg med falukorv

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 391 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk tsk smör
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 40 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 msk senap
    • 0.5 msk majonnäs
    • 2 st cocktailtomat
    • 0.5 dl rucola

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och knäck äggen i. Strö på salt och peppar.
    • Lägg falukorven bredvid och låt steka några minuter.
    • Servera med senap, majonnäs, rucola och tomat.

    Onsdag lunch 225 Kcal

    Kall skaldjurssallad med sjögräsnudlar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 225 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g sjögräsnudlar
    • 150 g broccoli
    • 3 dl strimlad vitkål
    • 3 dl handskalade räkor i lag
    • 0 dillkvistar
    Marinad
    • 2 tsk olivolja
    • 1 tsk limesaft
    • 1 tsk riven ingefära
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 2 msk hackad dill
    • 1 tsk hackad röd chili
    • 0.5 dl strimlad salladslök
    • 1 msk mirin
    • 1 msk ljus soja
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skölj sjögräsnudlarna. Blanda ihop marinaden i en skål.
    • Skär broccoli i buketter och blanda ner i marinaden tillsammans med sjögräsnudlar och vitkål.
    • Blanda ner hälften av skaldjuren.
    • Lägg upp i skålar och toppa med skaldjur och färsk dill.

    Onsdag middag 551 Kcal

    Quinoawok med kyckling

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 56 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 551 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1.5 dl vit quinoa
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st morot
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st gul paprika
    • 150 g broccoli
    • 2 tsk olivolja
    • 0 basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g kycklingfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 msk soja
    • 30 g Lallerstedts currydressing

    Gör så här

    • Koka quinoa i lättsaltat vatten i 13 minuter.
    • Häll av vattnet.
    • Skala och skiva rödlök och morot.
    • Skär squash, paprika och broccoli i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner grönsaker och låt steka någon minut.
    • Blanda ner quinoa , färsk basilika, salt, peppar och örtagårdskrydda. Ställ åt sidan.
    • Skär kyckling i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn  några minuter.
    • Tillsätt örtagårdskrydda, vitlök, sweet chilisås, ketjap manis och soja.
    • Lägg kycklingen över quinoawoken och strö på basilikablad.
    • Servera med en klick mango och chilisås.
  • Torsdag frukost 513 Kcal

    Havregröt med saffran, gurkmeja, tranbär och hasselnötter

    En ljuvligt god havregröt som passar extra bra under julen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 513 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 dl havregryn
    • 0.5 dl havrekärnor
    • 1 msk msk linfrön
    • 2 msk solrosfrön
    • 1 nypa nypa salt
    • 0.1 paket saffran
    • 0.25 tsk gurkmeja
    • 1 tsk dadelsirap
    • 2 msk torkade tranbär
    • 2 dl dl vatten
    • 1 dl Alpro kokos och mandelmjölk
    Topping
    • 0.5 dl dl kokosskivor
    • 50 g rostade hasselnötter
    • 2 dl Alpro kokos och mandelmjölk

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser förutom kokos och mandelmjölken i en kastrull. Koka upp och sänk värmen.
    • Låt koka 4 min. Häll på kokos och mandelmjölk och koka ytterligare någon minut.
    • Lägg gröten i en skål och toppa med kokosskivor och hasselnötter. Servera med kokos- och mandelmjölk.

    Torsdag lunch 426 Kcal

    Lax med grönsakshack och fetaost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 426 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl dl fänkål
    • 1 dl dl squash
    • 1 dl hackad paprika
    • 1 msk msk gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 50 g fetaost
    • 50 g Soltorkade cocktailtomater i olja
    • 2 st salladsblad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Dela laxfilén i 2 bitar och lägg på en ugnsplåt. Strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn alla grönsaker hastigt. Krydda med salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg grönsakerna över laxen och smula över fetaost och soltorkade tomater.
    • Gratinera i ugnen i ca 15-20 min. Servera med grönsallad.

    Torsdag middag 417 Kcal

    Köttfärsgratäng med ajvar och ricotta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 417 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 2.5 msk ajvar relish
    • 2 tsk sambal oelek
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 250 g ricottaost
    • 100 g fetaost
    • 10 st st cocktailtomat
    • 1 msk färsk timjan
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka lök och finhacka vitlök. Skär aubergine i tärningar. Skala och skär moroten i tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök, aubergine, morot och nötfärs i några minuter.
    • Tillsätt ajvar relish, sambal oelek, salt, svartpeppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg blandningen i en ugnsform.
    • Fördela ricottaost över och lägg på fetaost och tomater.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter och lägg på färsk timjan.
    • Servera med en grönsallad.
  • Fredag frukost 158 Kcal

    Keso med hallon och physalis

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 158 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g g keso
    • 1 dl hallon (färska)
    • 4 st physalis

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål och lägg på hallon.
    • Dela physalis och lägg över.

    Fredag lunch 390 Kcal

    Ostgratinerade paprikor med valnötter

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 390 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st röd paprika
    • 130 g krämig getost
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 tsk örtkryddor provencale
    • 2 msk msk valnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela paprikorna och ta bort kärnhusen.
    • Lägg paprikorna på en ugnsplåt.
    • Fördela osten i paprikan och ringla lite balsamico över.
    • Toppa med örtkryddor och valnötter.
    • Gratinera 15 minuter i ugnen.
    • Kan serveras varma, ljumna och kalla.

    Fredag middag 1166 Kcal

    Pizza Coloure

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 91 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 1166 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Pizzadeg
    • 2 msk msk smör
    • 1.5 dl mandelmjöl
    • 1 dl kokosmjöl
    • 1 tsk tsk fiberhusk
    • 0.5 tsk salt
    • 0.5 tsk tsk bakpulver
    • 0.5 dl dl vatten
    • 1 st ägg
    • 0 krm oregano
    Topping
    • 3 msk grön pesto
    • 2 st kokta rödbetor
    • 200 g krämig getost
    • 1 st rödlök
    • 1 st orange paprika
    • 1 st gul paprika
    • 50 g broccoli
    • 100 g sockerärtor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk riven parmesanost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Smält smöret och blanda alla ingredienser i en skål.
    • Låt svälla i några minuter.
    • Klä en plåt med ett bakplåtspapper och smörj pappret.
    • Blöt händerna och tryck ut pizzadegen på bakplåtspappret till en rektangulär, tun pizzabotten.
    • Grädda mitt i ugnen i 10 minuter och låt svalna.
    • Fördela pesto på pizzabottnen och smula över getost.
    • Skala och skär lök i mindre bitar.
    • Skala och skär rödbetorna i mindre bitar.
    • Fördela rödbetor och rödlök på en tredjedel av pizzan på längden.
    • Skär paprika i mindre bitar och fördela på en tredjedel av pizzan bredvid rödbetorna.
    • Skär broccolin och sockerärtorna i mindre bitar och fördela dessa på den sista tredjedelen.
    • Salta och peppra och strö över ost.
    • Gratinera i mitten av ugnen i ca 5 minuter eller tills osten smält.
  • Lördag frukost 229 Kcal

    Exotisk smoothie med passionsfrukt

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 46 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 229 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g färsk ananas
    • 1 st apelsin
    • 150 g mango (fryst)
    • 100 g fryst passionsfrukt
    • 0.5 st lime
    • 0.5 st myntakvist
    • 3 dl Alpro kokos och mandelmjölk

    Gör så här

    • Skär ananas i bitar. Skär bort skalet på apelsinen.
    • Lägg alla frukter i en blender och pressa ner limesaft. Tillsätt mynta och mixa.
    • Häll på mjölken och mixa till en slät konsistens. Häll upp på glas.

    Lördag lunch 495 Kcal

    Blomkålssallad med halloumi och rökt pancetta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 495 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.25 st squash
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk Bladpersilja
    • 2 msk gräslök
    • 30 g bladspenat
    • 150 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 75 g rökt pancetta
    • 112.5 g cocktailtomater

    Gör så här

    • Riv blomkål eller mixa i en matberedare.
    • Skala och finhacka läk och finhacka vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn blomkål, lök och vitlök några minuter.
    • Skär paprika och squash i större bitar och låt steka med blomkålsriset. Smaka av med salt och peppar.
    • Blanda ner persilja, gräslök och basilika.
    • Fördela spenatblad på tallrikar och lägg på blomkålsriset.
    • Skär halloumi i bitar och stek i olja några minuter.
    • Fördela på salladen och lägg på tomater.

    Lördag middag 569 Kcal

    Kycklingburgare med sötpotatispommes

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 42 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 569 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Sötpotatisspommes
    • 1 st liten sötpotatis
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Kycklingburgare
    • 250 g kycklingfärs
    • 1 st ägg
    • 1 klyfta riven vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk stark chilisås
    • 1 stänk tabasco
    • 1 krm grillkrydda
    • 1 tsk olivolja
    Chilimajonnäs
    • 2 st finhackad saltgurka
    • 0.5 dl créme fraiche
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 klyfta riven vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk stark chilisås

    Gör så här

    • Tillbehör 2 portioner: sallad, morot och selleristavar, ½ hackad avokado, ½ granatäpple, ½ skivad rödlök och 1 dl rostad majs, persiljekvist
    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Skiva sötpotatis i stavar och lägg på en plåt.
    • Häll på olja och blanda runt med kryddor.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Blanda ihop alla ingredienser till Chilimajonnäsen och ställ kallt.
    • Lägg kycklingfärs i en skål och blanda ner alla ingredienser.
    • Forma till 2 biffar och stek på bägge sidor i lite olja ca 5 min per sida.
    • Lägg upp salladsblad på tallrikar, lägg grönsaksstavar bredvid.
    • Lägg på kycklingburgaren.
    • Toppa med chilimajonnäs, avokado, granatäpple, rödlök och servera med majs och sötpotatis.

    Lördag dessert 393 Kcal

    Glutenfri saffransbutterkaka

    Fantastiskt god saffransbutterkaka! Kakan är som godast nygräddad men håller sig i 3 dagar - det går även bra att frysa in!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: -36 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 393 kcal

    Ingredienser

    16 portioner

    Innehåll
    • 50 g färsk jäst
    • 2 paket saffran
    • 200 g smör
    • 4 dl mjölk
    • 2 msk msk fiberhusk
    • 0.5 tsk salt
    • 1.5 dl sukrin gold
    • 1 st ägg
    • 500 g Laildas mjölmix, glutenfri
    Färskostfyllning med mandel
    • 200 g gram philadelphiaost
    • 150 g smör
    • 1 dl sukrin melis
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1.5 dl dl mandel
    Topping
    • 1 st ägg
    • 2 msk msk mandelspån
    • 0.5 dl sultanrussin

    Gör så här

    • Smula ner jäst i en bunke. Smält smör i en kastrull och häll på mjölk. Tillsätt saffran och värm till 37°.
    • Häll lite av smörblandningen i bunken med jäst och rör om ordentligt så jästen löser sig.
    • Häll på resten och tillsätt fiberhusk. Vispa om så att det löser sig. Tillsätt sukrin gold och ägg. Blanda sist ner mjölmixen. Vispa med en degvisp i 10 minuter.
    • Lägg på en bakduk och låt jäsa i 30 minuter.
    • Gör under tiden färskostcrémen genom att mixa Philadelphiaost och tärnat smör i en matberedare.
    • Tillsätt sukrin melis och vanilj. Lägg blandningen i en skål.
    • Rosta mandel i en torr stekpanna och låt svalna.
    • Lägg ner mandel i en matberedare och mixa till grova bitar. Blanda ner i färskostblandningen.
    • Kavla ut degen till en rektangulär platta på ett bakplåtspapper. Bred på fyllningen och rulla ihop. Skär ut bitar och lägg tätt  i en bakplåtsklädd form, ca 25 x 20 cm.
    • Låt jäsa under en bakduk i ytterligare 30 minuter.
    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Pensla saffransbullarna med ett uppvispat ägg och strö på mandelspån och russin.
    • Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter. Lår svalna och bryt bullarna i bitar.
  • Söndag frukost 267 Kcal

    Bananplättar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 267 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 1 tsk tsk smör
    • 0.25 tsk vaniljpulver
    • 1 nypa nypa salt
    • 1 msk msk turkisk yoghurt
    • 0.5 st apelsin
    • 0.5 dl hallon (färska)
    • 0.5 dl blåbär

    Gör så här

    • Mosa bananen i en skål och knäck ner äggen.
    • Vispa runt och blanda i vaniljpulver och salt.
    • Hetta upp en plättlagg med smör och häll ner smeten. Grädda varje plätt i någon minut per sida.
    • Dela apelsinen och skär bort skalet på apelsinen med en vass kniv och skär ut fina filéer.
    • Servera med en klick turkisk yoghurt, bär och apelsinskivorna.

    Söndag lunch 309 Kcal

    Grönkålssoppa med strimlad lax

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 309 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st potatis
    • 1 tsk olivolja
    • 600 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 200 g grönkål
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g rökt lax

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök.
    • Skala och skär potatisen i tärningar.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök och potatis någon minut.
    • Häll på vatten och smula ner en buljongtärning.
    • Tillsätt grönkål och låt koka ca 10 minuter.
    • Mixa soppan i en matberedare eller med en mixerstav och tillsätt grädde, salt och peppar.
    • Låt koka upp och häll upp i skålar.
    • Toppa med strimlad rökt lax.

    Söndag middag 343 Kcal

    Kalvfärs med äppeltzatziki och paprikasallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 343 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g kalvfärs
    • 1 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 0.1 msk salladskrydda
    • 1 msk sweet chilisås
    • 0 salt och svartpeppar
    Paprikasallada
    • 1 st röd paprika
    • 1 st gul paprika
    • 1 st grön paprika
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0 msk Bladpersilja
    • 1 msk olivolja
    • 0 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    Äppeltzatziki
    • 0.5 st äpple
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 dl gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först tzatziki genom att riva äpplet och vitlöksklyftan.
    • Vänd ner gräddfil och smaka av med salt och peppar.
    • Ställ kallt.
    • Blanda kalvfärs, ägg, grädde, sweet chilisås och kryddor i en skål och forma till biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn biffarna 5 minuter per sida.
    • Skiva paprikorna och lägg dem i en skål.
    • Tillsätt basilika och persilja, salt och peppar.
    • Häll på olja och vinäger och blanda om.
    • Servera biffarna med sallad och tzatsiki.
Torrvaror
  • 2 msk chiafrön
  • 4 msk solrosfrön
  • 50 g sojabönor
  • 11 tsk olivolja
  • 2 dl dl bovetemjöl
  • 50 g valnötter
  • 200 g sjögräsnudlar
  • 1.5 dl vit quinoa
  • 0.5 dl havregryn
  • 0.5 dl havrekärnor
  • 1 msk msk linfrön
  • 2 msk torkade tranbär
  • 0.5 dl dl kokosskivor
  • 50 g rostade hasselnötter
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk msk valnötter
  • 1.5 dl mandelmjöl
  • 1 dl kokosmjöl
  • 1 tsk tsk fiberhusk
  • 0.5 tsk tsk bakpulver
  • 3 msk grön pesto
  • 2 msk msk fiberhusk
  • 1.5 dl sukrin gold
  • 500 g Laildas mjölmix, glutenfri
  • 1 dl sukrin melis
  • 1.5 dl dl mandel
  • 2 msk msk mandelspån
  • 0.5 dl sultanrussin
Mejeri
  • 1.5 dl mandelmjölk
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 465 g smör
  • 3.5 dl grädde
  • 200 g chevreost
  • 2 tsk tsk smör
  • 150 g fetaost
  • 250 g ricottaost
  • 125 g g keso
  • 330 g krämig getost
  • 2 msk msk smör
  • 3 msk riven parmesanost
  • 150 g halloumi
  • 0.5 dl créme fraiche
  • 50 g färsk jäst
  • 4 dl mjölk
  • 200 g gram philadelphiaost
  • 1 msk msk turkisk yoghurt
  • 2 msk grädde
  • 1 dl gräddfil
Kryddor/smaksättare
  • 1.75 tsk vaniljpulver
  • salt och svartpeppar
  • 3.5 tsk örtagårdskrydda
  • salt och vitpeppar
  • 2 msk ketjap manis
  • 1 tsk fiskfond
  • 2 msk frysta örter
  • 3 nypa nypa salt
  • 2 dl blandade färska örter (tex basilika, oregano, bladpersilja)
  • 1 msk mirin
  • 1 msk ljus soja
  • 2.1 paket saffran
  • 0.25 tsk gurkmeja
  • 2.5 msk ajvar relish
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 msk färsk timjan
  • 1 tsk örtkryddor provencale
  • 1 tsk salt
  • krm oregano
  • 1 stänk tabasco
  • 1 krm grillkrydda
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 0.1 msk salladskrydda
  • tsk balsamvinäger
Frukt/grönt
  • 2.5 st apelsin
  • 1 dl blåbär
  • 2.25 st rödlök
  • 60 g bladspenat
  • 150 g kantareller
  • 0.75 st squash
  • 3 styck tomat
  • 5.75 klyfta vitlök
  • 4 msk hackad dill
  • 100 g spenat
  • 80 g ruccola
  • 2 st färska fikon
  • 2 st cocktailtomat
  • 0.5 dl rucola
  • 350 g broccoli
  • 3 dl strimlad vitkål
  • dillkvistar
  • 1 tsk limesaft
  • 1 tsk riven ingefära
  • 1 tsk hackad röd chili
  • 0.5 dl strimlad salladslök
  • 2 st morot
  • 2.5 st gul paprika
  • basilika
  • 1 dl dl fänkål
  • 1 dl dl squash
  • 1 dl hackad paprika
  • 1 msk msk gul lök
  • 2 st salladsblad
  • 0.5 st aubergine
  • 10 st st cocktailtomat
  • 50 g grönsallad
  • 1.5 dl hallon (färska)
  • 4 st physalis
  • 5.5 st röd paprika
  • 2 st kokta rödbetor
  • 1 st orange paprika
  • 100 g sockerärtor
  • 200 g färsk ananas
  • 0.5 st lime
  • 0.5 st myntakvist
  • 0.5 st blomkålshuvud
  • 2 msk Bladpersilja
  • 2 msk gräslök
  • 112.5 g cocktailtomater
  • 1.5 klyfta riven vitlök
  • 0.5 st banan
  • 1 st potatis
  • 200 g grönkål
  • 1 st grön paprika
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 0.5 st äpple
Övrigt
  • 2 tsk flytande honung
  • 2 msk msk riven ost
  • 800 g vatten
  • 1 dl frysta ärtor
  • 1 st nyponfralla med dadlar och valnötter
  • 2 msk kaviar
  • 3.5 dl dl vatten
  • 10 st gröna oliver
  • 1.5 msk balsamico
  • 0.5 msk senap
  • 2.5 msk majonnäs
  • 2 msk sweet chilisås
  • 0.5 msk soja
  • 30 g Lallerstedts currydressing
  • 1 tsk dadelsirap
  • 6 dl Alpro kokos och mandelmjölk
  • 50 g Soltorkade cocktailtomater i olja
  • 150 g mango (fryst)
  • 100 g fryst passionsfrukt
  • 0.83 msk stark chilisås
  • 2 st finhackad saltgurka
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 16 st ägg
  • 550 g kycklingfärs
  • 300 g torskfile
  • 40 g falukorv med hög kötthalt
  • 3 dl handskalade räkor i lag
  • 150 g kycklingfilé
  • 250 g laxfilé
  • 500 g nötfärs
  • 75 g rökt pancetta
  • 75 g rökt lax
  • 300 g kalvfärs
  • 3.5 st gul lök
  • 1 st liten sötpotatis

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!