Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 49 2024

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1275 Kcal

    • Frukost - 252 Kcal

      Ägghack med tonfisk

    • Lunch - 559 Kcal

      Asiatisk kycklingsoppa

    • Middag - 463 Kcal

      Köttfärssås med squashtagliatelle

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1435 Kcal

    • Frukost - 252 Kcal

      Ägghack med tonfisk

    • Lunch - 463 Kcal

      Köttfärssås med squashtagliatelle

    • Middag - 719 Kcal

      Laxfilé med dillsås och mozzarellasallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1313 Kcal

    • Frukost - 242 Kcal

      Spenatsmoothie med ingefära

    • Lunch - 719 Kcal

      Laxfilé med dillsås och mozzarellasallad

    • Middag - 352 Kcal

      Het ratatouille med Apertinas Paneer

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1117 Kcal

    • Frukost - 242 Kcal

      Spenatsmoothie med ingefära

    • Lunch - 559 Kcal

      Asiatisk kycklingsoppa

    • Middag - 316 Kcal

      Zuccinisallad med feta och hallon

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1435 Kcal

    • Frukost - 517 Kcal

      Overnight oats med blåbär och banan

    • Lunch - 352 Kcal

      Het ratatouille med Apertinas Paneer

    • Middag - 567 Kcal

      Glutenfri pizza med skinka och rucolasallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 2255 Kcal

    • Frukost - 591 Kcal

      Omelettrulle med ost, skinka och avokado

    • Lunch - 567 Kcal

      Glutenfri pizza med skinka och rucolasallad

    • Middag - 517 Kcal

      Nudelwok med fläskkött

    • Mellanmål

    • Dessert - 580 Kcal

      Blåbärscheesecake med apelsin

  • Söndag - 1342 Kcal

    • Frukost - 517 Kcal

      Overnight oats med blåbär och banan

    • Lunch - 517 Kcal

      Nudelwok med fläskkött

    • Middag - 309 Kcal

      Grönkålssoppa med strimlad lax

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 81.7 gram

Fett: 85.8 gram

Protein: 79.4 gram

Energi: 1453 kcal

  • Måndag frukost 252 Kcal

    Ägghack med tonfisk

    Lättlagad äggmåltid med tonfisk och sallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 252 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 140 g tonfisk i vatten
    • 2 st kokt ägg
    • 0.5 msk majonnäs
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 g blandad sallad
    • 1 st röd paprika
    • 0.25 st citron

    Gör så här

    • Fördela tonfisk på en tallrik.
    • Hacka ägget grovt och blanda med majonnäs, gräddfil och gräslök.
    • Smaka av med citron, salt och svartpeppar.
    • Lägg salladsblad och ½ paprika per portion bredvid tonfisken och ägghacket bredvid.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 140 g tonfisk i vatten
    • 2 st kokt ägg
    • 0.5 msk majonnäs
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 g blandad sallad
    • 1 st röd paprika
    • 0.25 st citron

    Måndag lunch 559 Kcal

    Asiatisk kycklingsoppa

    Asiatiska smaker sitter aldrig fel!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 559 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk ingefära
    • 200 g vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 1 msk röd currypaste
    • 0.5 st lime
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st citrongräs
    • 250 g kycklingfärs
    • 1 st morot
    • 75 g sockerärtor
    • 50 g pak choi
    • 1 msk koriander

    Gör så här

    • Skala och hacka lök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök, chili och ingefära någon minut.
    • Häll på vatten och lägg ner buljongtärningen.
    • Tillsätt currypaste, lime och kokosmjölk.
    • Låt koka upp och lägg ner kycklingfärsen.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Lägg ner citrongräs.
    • Skala och skiva morot.
    • Dela sockerärtor och pakchoy.
    • Lägg ner grönsakerna i grytan.
    • Låt sjuda ca 5 minuter och häll upp i soppskålar.
    • Strö på färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk ingefära
    • 200 g vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 1 msk röd currypaste
    • 0.5 st lime
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st citrongräs
    • 250 g kycklingfärs
    • 1 st morot
    • 75 g sockerärtor
    • 50 g pak choi
    • 1 msk koriander

    Måndag middag 463 Kcal

    Köttfärssås med squashtagliatelle

    Att hyvla squash är ett bra alternativ till vanlig tagliatelle pasta. Servera squashen med en riktigt god köttfärsås gjord på nötfärs och massa goda ingredienser. Om du önskar att ha köttfärssåsen lite mer stark så byt ut tomatpurén till chilisås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 463 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 st morot
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 300 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkad basilika
    • 0.5 msk oregano
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 msk tomatpuré
    • 0.5 st squash
    • 25 g rucola
    • 125 g mozarella
    • 6 st cocktailtomat
    • 2 msk riven parmesanost

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och morot.
    • Finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn lök, morot och vitlök.
    • Tillsätt färs och krydda med salt, peppar och örter.
    • Häll på tomater, honung, och chilisås och låt puttra ca 10 minuter.
    • Hyvla squash i långa tagliatelle med en potatisskalare.
    • Servera köttfärsen med squashtagliatellen, rucolasallad, mozzarella och tomater.
    • Toppa med lite riven parmesanost.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 st morot
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 300 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkad basilika
    • 0.5 msk oregano
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 msk tomatpuré
    • 0.5 st squash
    • 25 g rucola
    • 125 g mozarella
    • 6 st cocktailtomat
    • 2 msk riven parmesanost
  • Tisdag frukost 252 Kcal

    Ägghack med tonfisk

    Lättlagad äggmåltid med tonfisk och sallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 252 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 140 g tonfisk i vatten
    • 2 st kokt ägg
    • 0.5 msk majonnäs
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 g blandad sallad
    • 1 st röd paprika
    • 0.25 st citron

    Gör så här

    • Fördela tonfisk på en tallrik.
    • Hacka ägget grovt och blanda med majonnäs, gräddfil och gräslök.
    • Smaka av med citron, salt och svartpeppar.
    • Lägg salladsblad och ½ paprika per portion bredvid tonfisken och ägghacket bredvid.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 140 g tonfisk i vatten
    • 2 st kokt ägg
    • 0.5 msk majonnäs
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 g blandad sallad
    • 1 st röd paprika
    • 0.25 st citron

    Tisdag lunch 463 Kcal

    Köttfärssås med squashtagliatelle

    Att hyvla squash är ett bra alternativ till vanlig tagliatelle pasta. Servera squashen med en riktigt god köttfärsås gjord på nötfärs och massa goda ingredienser. Om du önskar att ha köttfärssåsen lite mer stark så byt ut tomatpurén till chilisås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 463 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 st morot
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 300 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkad basilika
    • 0.5 msk oregano
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 msk tomatpuré
    • 0.5 st squash
    • 25 g rucola
    • 125 g mozarella
    • 6 st cocktailtomat
    • 2 msk riven parmesanost

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och morot.
    • Finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn lök, morot och vitlök.
    • Tillsätt färs och krydda med salt, peppar och örter.
    • Häll på tomater, honung, och chilisås och låt puttra ca 10 minuter.
    • Hyvla squash i långa tagliatelle med en potatisskalare.
    • Servera köttfärsen med squashtagliatellen, rucolasallad, mozzarella och tomater.
    • Toppa med lite riven parmesanost.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 st morot
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 300 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkad basilika
    • 0.5 msk oregano
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 msk tomatpuré
    • 0.5 st squash
    • 25 g rucola
    • 125 g mozarella
    • 6 st cocktailtomat
    • 2 msk riven parmesanost

    Tisdag middag 719 Kcal

    Laxfilé med dillsås och mozzarellasallad

    Lättlagad fiskrätt med dillsås och en mozzarellasallad bredvid!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 62 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 719 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    Dillsås
    • 1 dl grädde
    • 0.25 st kycklingbuljongtärning
    • 2 msk dill
    • 1 tsk citronzest
    • 0 salt och vitpeppar
    Mozarellasallad
    • 125 g mozarella
    • 1 st avokado
    • 0.25 st rödlök
    • 100 g cocktailtomater
    • 1 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st basilikakvist

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Lägg laxen på en ugnsplåt med bakplåtspapper och strö på salt och peppar.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Koka upp grädde i en kastrull och tillsätt buljongtärning, dill, citronzest, salt och peppar.
    • Låt koka ihop ca 5 minuter.
    • Skär mozzarella och avokado i bitar och lägg i en skål.
    • Skiva rödlök och dela tomaterna och blanda ner tillsammans med pesto, salt, svartpeppar och basilika.
    • Servera laxen med dillsåsen och mozzarellasalladen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    Dillsås
    • 1 dl grädde
    • 0.25 st kycklingbuljongtärning
    • 2 msk dill
    • 1 tsk citronzest
    • 0 salt och vitpeppar
    Mozarellasallad
    • 125 g mozarella
    • 1 st avokado
    • 0.25 st rödlök
    • 100 g cocktailtomater
    • 1 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st basilikakvist
  • Onsdag frukost 242 Kcal

    Spenatsmoothie med ingefära

    Massor av gröna nyttigheter med smak av citron och ingefära, det kan inte bli mycket fräschare än så här!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 242 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g bladspenat
    • 1 kvist färsk persilja
    • 1 st gurka
    • 1 st selleristjälk
    • 1 st avokado
    • 1 st citron
    • 200 g ananas (fryst)
    • 3 tsk ingefära
    • 400 g vatten

    Gör så här

    • Lägg ner spenat och persilja i en blender.
    • Skiva gurka, selleri och avokado och lägg ner.
    • Skär av skalet på citronen med en vass kniv och tärna ner köttet i blendern.
    • Tillsätt ananas, ingefära och vatten.
    • Mixa till en jämn smoothie och häll upp på glas eller i en bra ”To Go flaska”.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g bladspenat
    • 1 kvist färsk persilja
    • 1 st gurka
    • 1 st selleristjälk
    • 1 st avokado
    • 1 st citron
    • 200 g ananas (fryst)
    • 3 tsk ingefära
    • 400 g vatten

    Onsdag lunch 719 Kcal

    Laxfilé med dillsås och mozzarellasallad

    Lättlagad fiskrätt med dillsås och en mozzarellasallad bredvid!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 62 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 719 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    Dillsås
    • 1 dl grädde
    • 0.25 st kycklingbuljongtärning
    • 2 msk dill
    • 1 tsk citronzest
    • 0 salt och vitpeppar
    Mozarellasallad
    • 125 g mozarella
    • 1 st avokado
    • 0.25 st rödlök
    • 100 g cocktailtomater
    • 1 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st basilikakvist

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Lägg laxen på en ugnsplåt med bakplåtspapper och strö på salt och peppar.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Koka upp grädde i en kastrull och tillsätt buljongtärning, dill, citronzest, salt och peppar.
    • Låt koka ihop ca 5 minuter.
    • Skär mozzarella och avokado i bitar och lägg i en skål.
    • Skiva rödlök och dela tomaterna och blanda ner tillsammans med pesto, salt, svartpeppar och basilika.
    • Servera laxen med dillsåsen och mozzarellasalladen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    Dillsås
    • 1 dl grädde
    • 0.25 st kycklingbuljongtärning
    • 2 msk dill
    • 1 tsk citronzest
    • 0 salt och vitpeppar
    Mozarellasallad
    • 125 g mozarella
    • 1 st avokado
    • 0.25 st rödlök
    • 100 g cocktailtomater
    • 1 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st basilikakvist

    Onsdag middag 352 Kcal

    Het ratatouille med Apertinas Paneer

    Grönsaker med god ost och mycket smak!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 352 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st grön paprika
    • 1 st morot
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 225 g Apetina panéer
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g krossade tomater
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 krm spiskummin
    • 1 krm malen curry
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk flytande honung
    • 2 msk persilja

    Gör så här

    • Skär rödlök, squash och paprika i bitar.
    • Skiva moroten och dela blomkålen i små buketter.
    • Skär osten i stora tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs alltihop tillsammans med vitlök i några minuter.
    • Blanda ner krossade tomater, chiliflakes och honung.
    • Krydda  och låt puttra i 10 minuter.
    • Lägg upp på en tallrik och strö över persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st grön paprika
    • 1 st morot
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 225 g Apetina panéer
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g krossade tomater
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 krm spiskummin
    • 1 krm malen curry
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk flytande honung
    • 2 msk persilja
  • Torsdag frukost 242 Kcal

    Spenatsmoothie med ingefära

    Massor av gröna nyttigheter med smak av citron och ingefära, det kan inte bli mycket fräschare än så här!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 242 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g bladspenat
    • 1 kvist färsk persilja
    • 1 st gurka
    • 1 st selleristjälk
    • 1 st avokado
    • 1 st citron
    • 200 g ananas (fryst)
    • 3 tsk ingefära
    • 400 g vatten

    Gör så här

    • Lägg ner spenat och persilja i en blender.
    • Skiva gurka, selleri och avokado och lägg ner.
    • Skär av skalet på citronen med en vass kniv och tärna ner köttet i blendern.
    • Tillsätt ananas, ingefära och vatten.
    • Mixa till en jämn smoothie och häll upp på glas eller i en bra ”To Go flaska”.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g bladspenat
    • 1 kvist färsk persilja
    • 1 st gurka
    • 1 st selleristjälk
    • 1 st avokado
    • 1 st citron
    • 200 g ananas (fryst)
    • 3 tsk ingefära
    • 400 g vatten

    Torsdag lunch 559 Kcal

    Asiatisk kycklingsoppa

    Asiatiska smaker sitter aldrig fel!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 559 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk ingefära
    • 200 g vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 1 msk röd currypaste
    • 0.5 st lime
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st citrongräs
    • 250 g kycklingfärs
    • 1 st morot
    • 75 g sockerärtor
    • 50 g pak choi
    • 1 msk koriander

    Gör så här

    • Skala och hacka lök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök, chili och ingefära någon minut.
    • Häll på vatten och lägg ner buljongtärningen.
    • Tillsätt currypaste, lime och kokosmjölk.
    • Låt koka upp och lägg ner kycklingfärsen.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Lägg ner citrongräs.
    • Skala och skiva morot.
    • Dela sockerärtor och pakchoy.
    • Lägg ner grönsakerna i grytan.
    • Låt sjuda ca 5 minuter och häll upp i soppskålar.
    • Strö på färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk ingefära
    • 200 g vatten
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 1 msk röd currypaste
    • 0.5 st lime
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st citrongräs
    • 250 g kycklingfärs
    • 1 st morot
    • 75 g sockerärtor
    • 50 g pak choi
    • 1 msk koriander

    Torsdag middag 316 Kcal

    Zuccinisallad med feta och hallon

    En riktigt fräsch sallad med salt fetaost och söta hallon!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 316 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 25 g rucola
    • 1 st mini squash
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl tärnad fetaost
    • 1 dl hallon (färska)
    • 1 msk pumpakärnor

    Gör så här

    • Lägg ruccola på en tallrik.
    • Hyvla tagliatelle av squashen och lägg i en skål.
    • Blanda ner olivolja, citronsaft och salt och peppar.
    • Lägg squashtagliatellen på ruccolan.
    • Toppa med fetaost, hallon och pumpafrön.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 25 g rucola
    • 1 st mini squash
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl tärnad fetaost
    • 1 dl hallon (färska)
    • 1 msk pumpakärnor
  • Fredag frukost 517 Kcal

    Overnight oats med blåbär och banan

    Förbered din frukost kvällen innan så är den klar på morgonen. Toppa med valnötter, honung och blåbär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 51 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 517 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st banan
    • 0.5 dl havregryn
    • 2 msk chiafrön
    • 0.75 dl mandelmjölk
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 dl naturell yoghurt
    Topping
    • 2 msk valnötter
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Skala bananen och dela den på hälften.
    • Mosa den ena halvan och spara den andra halvan till topping.
    • Blanda bananmoset med havregryn, chiafrön, mandelmjölk, vaniljpulver, kanel och yoghurt i en skål med lock och låt stå i kylen över natten.
    • Hetta upp en torr stekpanna och rosta valnötterna i någon minut, häll på några droppar flytande honung och rosta i ytterligare några sekunder.
    • Skiva den sparade bananhalvan och toppa kallgröten med skivorna samt blåbär och valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st banan
    • 0.5 dl havregryn
    • 2 msk chiafrön
    • 0.75 dl mandelmjölk
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 dl naturell yoghurt
    Topping
    • 2 msk valnötter
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 dl blåbär

    Fredag lunch 352 Kcal

    Het ratatouille med Apertinas Paneer

    Grönsaker med god ost och mycket smak!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 352 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st grön paprika
    • 1 st morot
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 225 g Apetina panéer
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g krossade tomater
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 krm spiskummin
    • 1 krm malen curry
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk flytande honung
    • 2 msk persilja

    Gör så här

    • Skär rödlök, squash och paprika i bitar.
    • Skiva moroten och dela blomkålen i små buketter.
    • Skär osten i stora tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs alltihop tillsammans med vitlök i några minuter.
    • Blanda ner krossade tomater, chiliflakes och honung.
    • Krydda  och låt puttra i 10 minuter.
    • Lägg upp på en tallrik och strö över persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st grön paprika
    • 1 st morot
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 225 g Apetina panéer
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g krossade tomater
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 krm spiskummin
    • 1 krm malen curry
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk flytande honung
    • 2 msk persilja

    Fredag middag 567 Kcal

    Glutenfri pizza med skinka och rucolasallad

    Servera en god glutenfripizza som snacks till en liten festligare tillställning. Denna pizza har en topping bland annat av skinka, champinjoner och mozarella!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 72 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 567 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 paket pizzadeg glutenfri (Pop Bakery)
    • 1 dl ajvar relish
    • 0.5 st rödlök
    • 4 st färska champinjoner
    • 125 g mozarella
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 50 g lufttorkad skinka
    • 3 st cocktailtomat
    • 2 st basilikakvist
    • 1 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Lägg pizzabottnen på en bakplåtsklädd plåt.
    • Bred över tomatsås eller ajvar.
    • Skiva champinjoner och rödlök och lägg över pizzan.
    • Smula över mozzarella och strö på örtagårdskrydda.
    • Sätt in i ugnen i ca 15 minuter eller tills pizzan har fått en fin färg.
    • Lägg på lufttorkad skinka, salami, tomater, basilikablad och rucolasallad  och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 paket pizzadeg glutenfri (Pop Bakery)
    • 1 dl ajvar relish
    • 0.5 st rödlök
    • 4 st färska champinjoner
    • 125 g mozarella
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 50 g lufttorkad skinka
    • 3 st cocktailtomat
    • 2 st basilikakvist
    • 1 dl rucola
  • Lördag frukost 591 Kcal

    Omelettrulle med ost, skinka och avokado

    Avokado har ett högt näringsvärde och brukar ibland kallas som en superråvara! Vad är avokado bra för? Superråvaran innehåller vitamin A, E och avokatin B, alfa- och betakaroten, biotin samt vegetabiliska och omättade fetter.  Avokado är även full med antioxidanter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 50 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 591 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 skiva ost
    • 50 g rökt skinka
    • 1 st avokado

    Gör så här

    • Knäck äggen i en skål och krydda med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner äggsmeten.
    • Låt stelna någon minut, lägg på ost och skinka.
    • Gröp ur avokadon och skär i skivor.
    • Lägg på avokadon på omeletten och låt stelna helt. L
    • Lägg upp omeletten på en skärbräda och rulla ihop till en rulle. Skär i skivor.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 skiva ost
    • 50 g rökt skinka
    • 1 st avokado

    Lördag lunch 567 Kcal

    Glutenfri pizza med skinka och rucolasallad

    Servera en god glutenfripizza som snacks till en liten festligare tillställning. Denna pizza har en topping bland annat av skinka, champinjoner och mozarella!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 72 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 567 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 paket pizzadeg glutenfri (Pop Bakery)
    • 1 dl ajvar relish
    • 0.5 st rödlök
    • 4 st färska champinjoner
    • 125 g mozarella
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 50 g lufttorkad skinka
    • 3 st cocktailtomat
    • 2 st basilikakvist
    • 1 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Lägg pizzabottnen på en bakplåtsklädd plåt.
    • Bred över tomatsås eller ajvar.
    • Skiva champinjoner och rödlök och lägg över pizzan.
    • Smula över mozzarella och strö på örtagårdskrydda.
    • Sätt in i ugnen i ca 15 minuter eller tills pizzan har fått en fin färg.
    • Lägg på lufttorkad skinka, salami, tomater, basilikablad och rucolasallad  och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 paket pizzadeg glutenfri (Pop Bakery)
    • 1 dl ajvar relish
    • 0.5 st rödlök
    • 4 st färska champinjoner
    • 125 g mozarella
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 50 g lufttorkad skinka
    • 3 st cocktailtomat
    • 2 st basilikakvist
    • 1 dl rucola

    Lördag middag 517 Kcal

    Nudelwok med fläskkött

    Sobanudlar är gjorda av bovete och är ett bra glutenfritt alternativ till vanliga nudlar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 38 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 517 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 75 g sobanudlar
    • 250 g fläskkarré
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 st morot
    • 200 gram blomkål
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 dl teriyakisås
    • 2 dl frysta ärtor
    • 0.5 dl cashewnötter
    • 1 krm flytande honung
    • 0.5 krm salt

    Gör så här

    • Koka nudlar enligt anvisningen på förpackningen. Häll av vattnet i durkslag.
    • Skär fläskkarré mindre bitar. Skala och strimla gul lök. Skala och riv vitlök och ingefära. Skala och skär morot i bitar. Skär blomkål i mindre buketter.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja. Woka köttet tillsammans med lök, vitlök, ingefära, morot och blomkål. Tillsätt teriyakisås och nudlar. Lägg i ärtor.
    • Rosta cashewnötter i en torr stekpanna någon minut. Tillsätt honung och salt.
    • Lägg nudelwoken i en djup skål. Toppa med rostade cashewnötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 75 g sobanudlar
    • 250 g fläskkarré
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 st morot
    • 200 gram blomkål
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 dl teriyakisås
    • 2 dl frysta ärtor
    • 0.5 dl cashewnötter
    • 1 krm flytande honung
    • 0.5 krm salt

    Lördag dessert 580 Kcal

    Blåbärscheesecake med apelsin

    En krämig blåbärscheescake med en frisk smak av apelsin. Toppa kakan med färska blåbär och apelsinskivor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 52 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 580 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    Botten
    • 125 g mandelmjöl
    • 125 gram hasselnötsmjöl
    • 100 g smör
    • 1 st ägg
    • 1 msk kanel
    • 0.5 dl sukrin gold
    Fyllning 1
    • 300 g philadelphiaost
    • 200 g frysta blåbär
    • 1 dl sukrin gold
    • 3 st ägg
    Fyllning 2
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 dl kesella 10%
    • 1 st apelsin
    • 1 dl sukrin gold
    Dekoration
    • 1 dl färska blåbär
    • 0.5 st apelsin

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Blanda alla ingredienser till botten i en skål.
    • Bred ut smeten i en pajform med avtagbar kant med bakplåtspapper i botten.
    • Grädda i ugnen i 10 minuter.
    • Låt botten svalna.
    • Lägg alla ingredienser till fyllning 1 i en matberedare och mixa till en jämn smet.
    • Häll på smeten i formen och grädda i 30 minuter.
    • Blanda créme fraiche, kesella, rivet apelsinskal av en apelsin och sukrin i en skål och bred smeten över pajen.
    • Ställ in i ugnen i ytterligare 10 minuter.
    • Låt svalna och dekorera med blåbär och en apelsinskiva.

    Ingredienser

    8 portioner

    Botten
    • 125 g mandelmjöl
    • 125 gram hasselnötsmjöl
    • 100 g smör
    • 1 st ägg
    • 1 msk kanel
    • 0.5 dl sukrin gold
    Fyllning 1
    • 300 g philadelphiaost
    • 200 g frysta blåbär
    • 1 dl sukrin gold
    • 3 st ägg
    Fyllning 2
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 dl kesella 10%
    • 1 st apelsin
    • 1 dl sukrin gold
    Dekoration
    • 1 dl färska blåbär
    • 0.5 st apelsin
  • Söndag frukost 517 Kcal

    Overnight oats med blåbär och banan

    Förbered din frukost kvällen innan så är den klar på morgonen. Toppa med valnötter, honung och blåbär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 51 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 517 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st banan
    • 0.5 dl havregryn
    • 2 msk chiafrön
    • 0.75 dl mandelmjölk
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 dl naturell yoghurt
    Topping
    • 2 msk valnötter
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Skala bananen och dela den på hälften.
    • Mosa den ena halvan och spara den andra halvan till topping.
    • Blanda bananmoset med havregryn, chiafrön, mandelmjölk, vaniljpulver, kanel och yoghurt i en skål med lock och låt stå i kylen över natten.
    • Hetta upp en torr stekpanna och rosta valnötterna i någon minut, häll på några droppar flytande honung och rosta i ytterligare några sekunder.
    • Skiva den sparade bananhalvan och toppa kallgröten med skivorna samt blåbär och valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st banan
    • 0.5 dl havregryn
    • 2 msk chiafrön
    • 0.75 dl mandelmjölk
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 dl naturell yoghurt
    Topping
    • 2 msk valnötter
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 dl blåbär

    Söndag lunch 517 Kcal

    Nudelwok med fläskkött

    Sobanudlar är gjorda av bovete och är ett bra glutenfritt alternativ till vanliga nudlar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 38 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 517 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 75 g sobanudlar
    • 250 g fläskkarré
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 st morot
    • 200 gram blomkål
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 dl teriyakisås
    • 2 dl frysta ärtor
    • 0.5 dl cashewnötter
    • 1 krm flytande honung
    • 0.5 krm salt

    Gör så här

    • Koka nudlar enligt anvisningen på förpackningen. Häll av vattnet i durkslag.
    • Skär fläskkarré mindre bitar. Skala och strimla gul lök. Skala och riv vitlök och ingefära. Skala och skär morot i bitar. Skär blomkål i mindre buketter.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja. Woka köttet tillsammans med lök, vitlök, ingefära, morot och blomkål. Tillsätt teriyakisås och nudlar. Lägg i ärtor.
    • Rosta cashewnötter i en torr stekpanna någon minut. Tillsätt honung och salt.
    • Lägg nudelwoken i en djup skål. Toppa med rostade cashewnötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 75 g sobanudlar
    • 250 g fläskkarré
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 st morot
    • 200 gram blomkål
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 dl teriyakisås
    • 2 dl frysta ärtor
    • 0.5 dl cashewnötter
    • 1 krm flytande honung
    • 0.5 krm salt

    Söndag middag 309 Kcal

    Grönkålssoppa med strimlad lax

    En mättande grönkålssoppa som passar perfekt en kall vinterdag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 309 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st potatis
    • 1 tsk olivolja
    • 600 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 200 g grönkål
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g rökt lax

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök.
    • Skala och skär potatisen i tärningar.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök och potatis någon minut.
    • Häll på vatten och smula ner en buljongtärning.
    • Tillsätt grönkål och låt koka ca 10 minuter.
    • Mixa soppan i en matberedare eller med en mixerstav och tillsätt grädde, salt och peppar.
    • Låt koka upp och häll upp i skålar.
    • Toppa med strimlad rökt lax.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st potatis
    • 1 tsk olivolja
    • 600 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 200 g grönkål
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g rökt lax
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 280 g tonfisk i vatten
  • 4 st kokt ägg
  • 500 g kycklingfärs
  • 600 g nötfärs
  • 600 g laxfilé
  • 100 g lufttorkad skinka
  • 6 st ägg
  • 50 g rökt skinka
  • 500 g fläskkarré
  • 75 g rökt lax
Övrigt
  • 1 msk majonnäs
  • 2 paket pizzadeg glutenfri (Pop Bakery)
Mejeri
  • 4 msk gräddfil
  • 103 tsk smör
  • 750 g mozarella
  • 4 msk riven parmesanost
  • 2.5 dl grädde
  • 450 g Apetina panéer
  • 1 dl tärnad fetaost
  • 1.5 dl mandelmjölk
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 2 skiva ost
  • 125 g mandelmjöl
  • 300 g philadelphiaost
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl kesella 10%
Kryddor/smaksättare
  • 2 msk gräslök
  • 2.5 st kycklingbuljongtärning
  • 2 msk röd currypaste
  • 2 msk koriander
  • 2 tsk torkad basilika
  • 1 msk oregano
  • 2 msk tomatpuré
  • 4 msk dill
  • 2 msk grön pesto
  • 10 st basilikakvist
  • 2 kvist färsk persilja
  • 2 nypa chiliflakes
  • 2 krm spiskummin
  • 2 krm malen curry
  • 2 tsk torkade örter
  • 4 msk persilja
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 2 tsk kanel
  • 2 dl ajvar relish
  • 2 tsk örtagårdskrydda
  • 1 dl teriyakisås
  • 1 krm salt
Frukt/grönt
  • 20 g blandad sallad
  • 2 st röd paprika
  • 2.75 st citron
  • 5 st gul lök
  • 9 klyfta vitlök
  • 1 st röd chili
  • 8 tsk ingefära
  • 1 st lime
  • 2 st citrongräs
  • 8 st morot
  • 150 g sockerärtor
  • 100 g pak choi
  • 1.5 st squash
  • 77 g rucola
  • 18 st cocktailtomat
  • 2 tsk citronzest
  • 5 st avokado
  • 1.5 st rödlök
  • 200 g cocktailtomater
  • 200 g bladspenat
  • 2 st gurka
  • 2 st selleristjälk
  • 400 g ananas (fryst)
  • 1 st grön paprika
  • 400 g blomkålsbuketter
  • 1 st mini squash
  • 1 dl hallon (färska)
  • 2 st banan
  • 2 dl blåbär
  • 8 st färska champinjoner
  • 1 msk färsk ingefära
  • 400 gram blomkål
  • 4 dl frysta ärtor
  • 200 g frysta blåbär
  • 1.5 st apelsin
  • 1 dl färska blåbär
  • 1 st potatis
  • 200 g grönkål
Torrvaror
  • 7 tsk olivolja
  • 2 burk kokosmjölk
  • 800 g krossade tomater
  • 8 tsk flytande honung
  • 1 msk pumpakärnor
  • 1 dl havregryn
  • 4 msk chiafrön
  • 4 msk valnötter
  • 150 g sobanudlar
  • 1 dl cashewnötter
  • 125 gram hasselnötsmjöl
  • 2.5 dl sukrin gold

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!