Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 49 2023

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1589 Kcal

    • Frukost - 341 Kcal

      Yoghurt med blåbär, banan och granola med äpple

    • Lunch - 625 Kcal

      Grekisk sallad med quinoa

    • Middag - 499 Kcal

      Thaikyckling med kokosmjölk och röd curry

    • Mellanmål

    • Dessert - 125 Kcal

      Granola med äppeljuice

  • Tisdag - 1214 Kcal

    • Frukost - 331 Kcal

      Ägghack med skinka

    • Lunch - 625 Kcal

      Grekisk sallad med quinoa

    • Middag - 259 Kcal

      Torsk med asiatiska smaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1224 Kcal

    • Frukost - 341 Kcal

      Yoghurt med blåbär, banan och granola med äpple

    • Lunch - 259 Kcal

      Torsk med asiatiska smaker

    • Middag - 625 Kcal

      Grekisk sallad med quinoa

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 880 Kcal

    • Frukost - 118 Kcal

      Grön smoothie med spenat och apelsin

    • Lunch - 499 Kcal

      Thaikyckling med kokosmjölk och röd curry

    • Middag - 262 Kcal

      Broccolisoppa med halloumi

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1053 Kcal

    • Frukost - 255 Kcal

      Skinkomelett

    • Lunch - 262 Kcal

      Broccolisoppa med halloumi

    • Middag - 536 Kcal

      Tacolövbiff med guacamole

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1717 Kcal

    • Frukost - 341 Kcal

      Yoghurt med blåbär, banan och granola med äpple

    • Lunch - 499 Kcal

      Thaikyckling med kokosmjölk och röd curry

    • Middag - 634 Kcal

      Lammfärsbiffar med krämig fänkålsgratäng

    • Mellanmål

    • Dessert - 243 Kcal

      Saffranskaka med kokos

  • Söndag - 1325 Kcal

    • Frukost - 318 Kcal

      Banan och kokosplättar

    • Lunch - 634 Kcal

      Lammfärsbiffar med krämig fänkålsgratäng

    • Middag - 373 Kcal

      Squashtagliatelle med krämig laxsås

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 62.3 gram

Fett: 77.5 gram

Protein: 69.8 gram

Energi: 1286.1 kcal

  • Måndag frukost 341 Kcal

    Yoghurt med blåbär, banan och granola med äpple

    I detta recept ingår en granola skapad av Ulrika, granola med äpple. Receptet hittar du genom att söka på granola med äpple i receptbanken.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 341 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 dl blåbär
    • 0.5 st banan
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål och lägg på bär.
    • Skiva banan och toppa med granola.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 dl blåbär
    • 0.5 st banan
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)

    Måndag lunch 625 Kcal

    Grekisk sallad med quinoa

    Ät en härlig grekisk sallad med quinoa för extra mättnadskänsla och smak!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 48 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 625 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 3 dl quinoa
    • 0.33 kruka färsk basilika
    • 3 msk grön pesto
    • 4 st kvisttomat
    • 0.5 st rödlök
    • 150 g svarta oliver kärnfria
    • 250 g fetaost
    Garnering
    • 3 msk pumpakärnor
    • 1 msk solrosfrön

    Gör så här

    • Skölj quinoan väl och koka enligt anvisningen på paketet, ca 13 min.
    • Hacka persilja eller basilika och lägg i en skål.
    • Blanda ner pesto.
    • Skiva tomaterna och skala och skiva rödlöken
    • Lägg lök och tomat i skålen.
    • Tillsätt den kokta quinoan och oliver.
    • Blanda om väl och smaka av med salt och peppar.
    • Skär fetaosten i småbitar och fördela över salladen.
    • Toppa med pumpakärnor och solrosfrön.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 3 dl quinoa
    • 0.33 kruka färsk basilika
    • 3 msk grön pesto
    • 4 st kvisttomat
    • 0.5 st rödlök
    • 150 g svarta oliver kärnfria
    • 250 g fetaost
    Garnering
    • 3 msk pumpakärnor
    • 1 msk solrosfrön

    Måndag middag 499 Kcal

    Thaikyckling med kokosmjölk och röd curry

    En smakrik thaikyckling som går att lägga till råris om så önskas. Utmärkt att frysa in och spara som matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 499 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 6 tsk rapsolja
    • 2 tsk ingefära
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st röd paprika
    • 11 st sockerärter
    • 1 st gul lök
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0.33 msk röd currypaste
    • 3 tsk honung
    • 600 g kycklingfilé
    • 0.5 st lime
    • 100 g minimajs
    • 50 g broccoli
    • 0.25 kruka färsk koriander
    • 30 g cashewnötter

    Gör så här

    • Skär kycklingfiléerna i mindre bitar.
    • Häll rapsolja i en skål och lägg i vitlök, ingefära, salt och peppar.
    • Lägg i kycklingbitarna och marinera i 10 minuter.
    • Skär paprika och sockerärter i bitar.
    • Värm en wok eller en stekpanna.
    • Lägg i kycklingen och bryn i någon minut.
    • Tillsätt paprika och skivad lök och stek i ytterligare någon minut.
    • Tillsätt kokosmjölk, currypasta, honung och pressad lime och låt koka i 10 minuter.
    • Lägg i majs, sockerärter och broccoli och koka i 3 minuter innan servering.
    • Smaka av med mer currypasta om det behövs.
    • Dekorera med koriander och cashewnötter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 6 tsk rapsolja
    • 2 tsk ingefära
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st röd paprika
    • 11 st sockerärter
    • 1 st gul lök
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0.33 msk röd currypaste
    • 3 tsk honung
    • 600 g kycklingfilé
    • 0.5 st lime
    • 100 g minimajs
    • 50 g broccoli
    • 0.25 kruka färsk koriander
    • 30 g cashewnötter

    Måndag dessert 125 Kcal

    Granola med äppeljuice

    Fantastiskt god granola med smak av äpple!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 125 kcal

    Ingredienser

    20 portioner

    • 5 dl havregryn
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 2 tsk kanel
    • 1 tsk malen kardemumma
    • 2 msk flytande honung
    • 3 msk rapsolja
    • 0.5 dl äppeljuice
    • 0.5 dl kokosflingor
    • 30 g torkade äppelringar
    • 1 dl russin
    • 1 dl pumpafrön

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ut havregryn, linfrön och  solrosfrön på en plåt.
    • Strö på kanel och kardemumma samt ringla över honung. Häll oljan över grynen. Häll på äppeljuice och blanda om ordentligt.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter. Blanda om så att inte granolan bränns.
    • Ta ut plåten och  blanda ner kokos, torkade äpplebitar, russin och pumpafrön. Förvara i en burk.

    Ingredienser

    20 portioner

    • 5 dl havregryn
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 2 tsk kanel
    • 1 tsk malen kardemumma
    • 2 msk flytande honung
    • 3 msk rapsolja
    • 0.5 dl äppeljuice
    • 0.5 dl kokosflingor
    • 30 g torkade äppelringar
    • 1 dl russin
    • 1 dl pumpafrön
  • Tisdag frukost 331 Kcal

    Ägghack med skinka

    Snabbt fixat om du kokat äggen dagen innan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 331 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 25 g rökt skinka
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st salladsblad

    Gör så här

    • Koka äggen.
    • Hacka skinkan, äggen och lägg i en skål
    • Blanda ner resten av ingredienserna och servera på ett salladsblad.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 25 g rökt skinka
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st salladsblad

    Tisdag lunch 625 Kcal

    Grekisk sallad med quinoa

    Ät en härlig grekisk sallad med quinoa för extra mättnadskänsla och smak!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 48 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 625 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 3 dl quinoa
    • 0.33 kruka färsk basilika
    • 3 msk grön pesto
    • 4 st kvisttomat
    • 0.5 st rödlök
    • 150 g svarta oliver kärnfria
    • 250 g fetaost
    Garnering
    • 3 msk pumpakärnor
    • 1 msk solrosfrön

    Gör så här

    • Skölj quinoan väl och koka enligt anvisningen på paketet, ca 13 min.
    • Hacka persilja eller basilika och lägg i en skål.
    • Blanda ner pesto.
    • Skiva tomaterna och skala och skiva rödlöken
    • Lägg lök och tomat i skålen.
    • Tillsätt den kokta quinoan och oliver.
    • Blanda om väl och smaka av med salt och peppar.
    • Skär fetaosten i småbitar och fördela över salladen.
    • Toppa med pumpakärnor och solrosfrön.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 3 dl quinoa
    • 0.33 kruka färsk basilika
    • 3 msk grön pesto
    • 4 st kvisttomat
    • 0.5 st rödlök
    • 150 g svarta oliver kärnfria
    • 250 g fetaost
    Garnering
    • 3 msk pumpakärnor
    • 1 msk solrosfrön

    Tisdag middag 259 Kcal

    Torsk med asiatiska smaker

    En maträtt till dig som gillar asiatiska smaker. Tillaga en extra portion och spar till matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 259 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 5 st champinjoner
    • 1 st morot
    • 100 g pak choi
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk riven ingefära
    • 0.5 dl pokésås (kikkoman)
    • 2 msk gräslök

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner torskfiléerna. Strö på salt och peppar. Låt steka några minuter per sida och häll på lite vatten och ånga fisken tills den är klar, ca 3 min.
    • Skala och riv vitlök och finhacka chili. Skär champinjoner i skivor. Skala och skär morot i små tärningar. Skiva pak choy.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn vitlök, chili, ingefära och alla grönsaker i någon minut. Häll på pokésås och krydda med salt och peppar.
    • Lägg torsk på en tallrik och häll grönsaksblandningen över. Toppa med gräslök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 5 st champinjoner
    • 1 st morot
    • 100 g pak choi
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk riven ingefära
    • 0.5 dl pokésås (kikkoman)
    • 2 msk gräslök
  • Onsdag frukost 341 Kcal

    Yoghurt med blåbär, banan och granola med äpple

    I detta recept ingår en granola skapad av Ulrika, granola med äpple. Receptet hittar du genom att söka på granola med äpple i receptbanken.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 341 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 dl blåbär
    • 0.5 st banan
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål och lägg på bär.
    • Skiva banan och toppa med granola.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 dl blåbär
    • 0.5 st banan
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)

    Onsdag lunch 259 Kcal

    Torsk med asiatiska smaker

    En maträtt till dig som gillar asiatiska smaker. Tillaga en extra portion och spar till matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 259 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 5 st champinjoner
    • 1 st morot
    • 100 g pak choi
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk riven ingefära
    • 0.5 dl pokésås (kikkoman)
    • 2 msk gräslök

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner torskfiléerna. Strö på salt och peppar. Låt steka några minuter per sida och häll på lite vatten och ånga fisken tills den är klar, ca 3 min.
    • Skala och riv vitlök och finhacka chili. Skär champinjoner i skivor. Skala och skär morot i små tärningar. Skiva pak choy.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn vitlök, chili, ingefära och alla grönsaker i någon minut. Häll på pokésås och krydda med salt och peppar.
    • Lägg torsk på en tallrik och häll grönsaksblandningen över. Toppa med gräslök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 5 st champinjoner
    • 1 st morot
    • 100 g pak choi
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk riven ingefära
    • 0.5 dl pokésås (kikkoman)
    • 2 msk gräslök

    Onsdag middag 625 Kcal

    Grekisk sallad med quinoa

    Ät en härlig grekisk sallad med quinoa för extra mättnadskänsla och smak!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 48 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 625 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 3 dl quinoa
    • 0.33 kruka färsk basilika
    • 3 msk grön pesto
    • 4 st kvisttomat
    • 0.5 st rödlök
    • 150 g svarta oliver kärnfria
    • 250 g fetaost
    Garnering
    • 3 msk pumpakärnor
    • 1 msk solrosfrön

    Gör så här

    • Skölj quinoan väl och koka enligt anvisningen på paketet, ca 13 min.
    • Hacka persilja eller basilika och lägg i en skål.
    • Blanda ner pesto.
    • Skiva tomaterna och skala och skiva rödlöken
    • Lägg lök och tomat i skålen.
    • Tillsätt den kokta quinoan och oliver.
    • Blanda om väl och smaka av med salt och peppar.
    • Skär fetaosten i småbitar och fördela över salladen.
    • Toppa med pumpakärnor och solrosfrön.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 3 dl quinoa
    • 0.33 kruka färsk basilika
    • 3 msk grön pesto
    • 4 st kvisttomat
    • 0.5 st rödlök
    • 150 g svarta oliver kärnfria
    • 250 g fetaost
    Garnering
    • 3 msk pumpakärnor
    • 1 msk solrosfrön
  • Torsdag frukost 118 Kcal

    Grön smoothie med spenat och apelsin

    Spara portion 2 i en tät försluten falska i kylskåpet och drick nästa morgon eller till mellanmål innan träningen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 118 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st banan
    • 1 st apelsin
    • 1 st selleristjälk
    • 70 g bladspenat
    • 1 dl vatten
    • 3 st isbitar

    Gör så här

    • Skala frukten och lägg alla ingredienser i en blender.
    • Mixa till en jämn smoothie och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st banan
    • 1 st apelsin
    • 1 st selleristjälk
    • 70 g bladspenat
    • 1 dl vatten
    • 3 st isbitar

    Torsdag lunch 499 Kcal

    Thaikyckling med kokosmjölk och röd curry

    En smakrik thaikyckling som går att lägga till råris om så önskas. Utmärkt att frysa in och spara som matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 499 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 6 tsk rapsolja
    • 2 tsk ingefära
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st röd paprika
    • 11 st sockerärter
    • 1 st gul lök
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0.33 msk röd currypaste
    • 3 tsk honung
    • 600 g kycklingfilé
    • 0.5 st lime
    • 100 g minimajs
    • 50 g broccoli
    • 0.25 kruka färsk koriander
    • 30 g cashewnötter

    Gör så här

    • Skär kycklingfiléerna i mindre bitar.
    • Häll rapsolja i en skål och lägg i vitlök, ingefära, salt och peppar.
    • Lägg i kycklingbitarna och marinera i 10 minuter.
    • Skär paprika och sockerärter i bitar.
    • Värm en wok eller en stekpanna.
    • Lägg i kycklingen och bryn i någon minut.
    • Tillsätt paprika och skivad lök och stek i ytterligare någon minut.
    • Tillsätt kokosmjölk, currypasta, honung och pressad lime och låt koka i 10 minuter.
    • Lägg i majs, sockerärter och broccoli och koka i 3 minuter innan servering.
    • Smaka av med mer currypasta om det behövs.
    • Dekorera med koriander och cashewnötter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 6 tsk rapsolja
    • 2 tsk ingefära
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st röd paprika
    • 11 st sockerärter
    • 1 st gul lök
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0.33 msk röd currypaste
    • 3 tsk honung
    • 600 g kycklingfilé
    • 0.5 st lime
    • 100 g minimajs
    • 50 g broccoli
    • 0.25 kruka färsk koriander
    • 30 g cashewnötter

    Torsdag middag 262 Kcal

    Broccolisoppa med halloumi

    Gör en klassisk broccolisoppa och toppa med citronmarinerade buketter och halloumi så har soppan fått en ny dimension!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 262 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st broccolistånd
    • 0.5 msk olivolja
    • 6 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g broccoli
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja

    Gör så här

    • Skala och strimla vitlök och lök. Skär broccolin i mindre bitar. Hetta upp olja och bryn lök, vitlök och broccoli några minuter.
    • Tillsätt vatten, smula ner buljongtärning och låt koka i 10 minuter.
    • Skär broccolin till toppingen i små buketter. Lägg i en skål och blanda ner citronsaft, olivolja, salt och svartpeppar.
    • Skär halloumin i kuber. Hetta upp en stekpanna och bryn osten i några minuter.
    • Mixa soppan slät med en mixerstav och smaka av med salt och peppar.
    • Fördela i skål och toppa med halloumi och broccolin.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st broccolistånd
    • 0.5 msk olivolja
    • 6 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g broccoli
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
  • Fredag frukost 255 Kcal

    Skinkomelett

    En klassisk omelett med skinka och paprika!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 255 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 25 g rökt skinka
    • 0.25 st röd paprika

    Gör så här

    • Knäck äggen i en skål. Hetta upp en stekpanna med smör och häll i äggsmeten.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Låt steka någon minut, lägg på skinka när omeletten börjar stelna.
    • Lägg upp på en tallrik och vik ihop. Hacka paprikan och toppa med den hackade paprikan!

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 25 g rökt skinka
    • 0.25 st röd paprika

    Fredag lunch 262 Kcal

    Broccolisoppa med halloumi

    Gör en klassisk broccolisoppa och toppa med citronmarinerade buketter och halloumi så har soppan fått en ny dimension!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 262 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st broccolistånd
    • 0.5 msk olivolja
    • 6 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g broccoli
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja

    Gör så här

    • Skala och strimla vitlök och lök. Skär broccolin i mindre bitar. Hetta upp olja och bryn lök, vitlök och broccoli några minuter.
    • Tillsätt vatten, smula ner buljongtärning och låt koka i 10 minuter.
    • Skär broccolin till toppingen i små buketter. Lägg i en skål och blanda ner citronsaft, olivolja, salt och svartpeppar.
    • Skär halloumin i kuber. Hetta upp en stekpanna och bryn osten i några minuter.
    • Mixa soppan slät med en mixerstav och smaka av med salt och peppar.
    • Fördela i skål och toppa med halloumi och broccolin.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st broccolistånd
    • 0.5 msk olivolja
    • 6 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g broccoli
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja

    Fredag middag 536 Kcal

    Tacolövbiff med guacamole

    Lövbiff med texmex krydda som serveras med en krämig guacamole.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 536 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g lövbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st broccolistånd
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st mini squash
    • 50 g sockerärtor
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 påse tacokrydda
    • 5 st pärltomater
    Guacamole
    • 1 st avokado
    • 1 msk gräddfil
    • 0.33 st lime
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först guacamolen genom att dela avokadon och ta bort skal och kärna.
    • Lägg köttet i en matberedare tillsammans med gräddfil, vitlök och pressa ner saften av 1/3  lime.
    • Mixa till en jämn röra.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Ställ kallt.
    • Strimla köttet och strö på salt och peppar.
    • Skär broccolin i buketter.
    • Skala och skiva rödlöken.
    • Finhacka vitlöksklyftan.
    • Skär squash i skivor.
    • Hetta upp en wok med olja och woka alla grönsakerna någon minut.
    • Tillsätt köttet och tacokryddan.
    • Stek i ytterligare någon minut.
    • Dela tomaterna och blanda ner innan servering.
    • Servera med guacamole.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g lövbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st broccolistånd
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st mini squash
    • 50 g sockerärtor
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 påse tacokrydda
    • 5 st pärltomater
    Guacamole
    • 1 st avokado
    • 1 msk gräddfil
    • 0.33 st lime
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
  • Lördag frukost 341 Kcal

    Yoghurt med blåbär, banan och granola med äpple

    I detta recept ingår en granola skapad av Ulrika, granola med äpple. Receptet hittar du genom att söka på granola med äpple i receptbanken.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 341 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 dl blåbär
    • 0.5 st banan
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål och lägg på bär.
    • Skiva banan och toppa med granola.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 dl blåbär
    • 0.5 st banan
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)

    Lördag lunch 499 Kcal

    Thaikyckling med kokosmjölk och röd curry

    En smakrik thaikyckling som går att lägga till råris om så önskas. Utmärkt att frysa in och spara som matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 499 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 6 tsk rapsolja
    • 2 tsk ingefära
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st röd paprika
    • 11 st sockerärter
    • 1 st gul lök
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0.33 msk röd currypaste
    • 3 tsk honung
    • 600 g kycklingfilé
    • 0.5 st lime
    • 100 g minimajs
    • 50 g broccoli
    • 0.25 kruka färsk koriander
    • 30 g cashewnötter

    Gör så här

    • Skär kycklingfiléerna i mindre bitar.
    • Häll rapsolja i en skål och lägg i vitlök, ingefära, salt och peppar.
    • Lägg i kycklingbitarna och marinera i 10 minuter.
    • Skär paprika och sockerärter i bitar.
    • Värm en wok eller en stekpanna.
    • Lägg i kycklingen och bryn i någon minut.
    • Tillsätt paprika och skivad lök och stek i ytterligare någon minut.
    • Tillsätt kokosmjölk, currypasta, honung och pressad lime och låt koka i 10 minuter.
    • Lägg i majs, sockerärter och broccoli och koka i 3 minuter innan servering.
    • Smaka av med mer currypasta om det behövs.
    • Dekorera med koriander och cashewnötter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 6 tsk rapsolja
    • 2 tsk ingefära
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st röd paprika
    • 11 st sockerärter
    • 1 st gul lök
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0.33 msk röd currypaste
    • 3 tsk honung
    • 600 g kycklingfilé
    • 0.5 st lime
    • 100 g minimajs
    • 50 g broccoli
    • 0.25 kruka färsk koriander
    • 30 g cashewnötter

    Lördag middag 634 Kcal

    Lammfärsbiffar med krämig fänkålsgratäng

    Biffar gjorda på lammfärs som serveras tillsammans med en gräddig fänkålsgratäng och en rädissallad. Spara resterna till lunchen dagen efter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 52 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 634 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 500 g lammfärs
    • 0.5 dl grädde
    • 2 msk rosmarin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    Fänkålsgratäng
    • 3 st fänkål
    • 2 dl grädde
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 dl parmesan
    Rädissallad
    • 50 g machesallad
    • 8 st rädisor
    • 20 g groddar

    Gör så här

    • Gör först gratängen.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skiva fänkålen fint.
    • Koka upp grädde tillsammans med saffran i en kastrull .
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg ner fänkålen och blanda om ordentligt.
    • Häll över i en ugnsfast form och toppa med parmesanost.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Skala och finhacka vitlök och rödlök.
    • Blanda färsen med grädde, vitlök, lök, rosmarin och salt och peppar.
    • Forma smeten till avlånga biffar och trä upp dem på spett . 
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn spetten runt om.
    • Lägg dem sedan på en smord ugnsplåt och sätt in i ugnen i 10 minuter. 
    • Servera spetten med fänkålsgratäng och en sallad med rädisor  och groddar.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 500 g lammfärs
    • 0.5 dl grädde
    • 2 msk rosmarin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    Fänkålsgratäng
    • 3 st fänkål
    • 2 dl grädde
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 dl parmesan
    Rädissallad
    • 50 g machesallad
    • 8 st rädisor
    • 20 g groddar

    Lördag dessert 243 Kcal

    Saffranskaka med kokos

    Bjud familjen på julen med denna saftiga saffranskaka toppad med kokosflingor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 243 kcal

    Ingredienser

    15 portioner

    • 225 g smör
    • 3 dl naturell yoghurt
    • 3 st ägg
    • 1 dl sukrin melis
    • 3 dl rismjöl
    • 2.5 dl mandelmjöl
    • 3 tsk bakpulver
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 0.5 dl kokosflingor

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Smält smöret i en kastrull.
    • Lägg yoghurt och ägg i en bunke och tillsätt de torra ingredienserna.
    • Rör ihop till en slät smet och tillsätt sedan det smälta smöret. 
    • Smörj en form (25 cm x 35 cm) och bröa med mandelmjöl.
    • Häll smeten i formen och strö på kokosflingor. 
    • Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter, eller tills en provsticka kommer upp torr.
    • Låt kakan svalna och skär upp i lagom stora rutor.

    Ingredienser

    15 portioner

    • 225 g smör
    • 3 dl naturell yoghurt
    • 3 st ägg
    • 1 dl sukrin melis
    • 3 dl rismjöl
    • 2.5 dl mandelmjöl
    • 3 tsk bakpulver
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 0.5 dl kokosflingor
  • Söndag frukost 318 Kcal

    Banan och kokosplättar

    Lyxa till helgfrukosten med plättar med smak av banan och kokos - toppa plättarna med jordgubbar och pistagenötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 318 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 st banan
    • 0.5 dl kokosflingor
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 2 tsk smör
    Topping 2 portioner
    • 0.2 dl kokosflingor
    • 1 dl jordgubbar
    • 2 msk pistagenötter

    Gör så här

    • Mosa bananer i en skål och knäck ner äggen.
    • Vispa runt och blanda ner kokos och bakpulver.
    • Hetta upp en plättlagg med smör och häll ner smeten.
    • Grädda varje plätt i någon minut per sida.
    • Servera med kokosflingor jordgubbar och pistagenötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 st banan
    • 0.5 dl kokosflingor
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 2 tsk smör
    Topping 2 portioner
    • 0.2 dl kokosflingor
    • 1 dl jordgubbar
    • 2 msk pistagenötter

    Söndag lunch 634 Kcal

    Lammfärsbiffar med krämig fänkålsgratäng

    Biffar gjorda på lammfärs som serveras tillsammans med en gräddig fänkålsgratäng och en rädissallad. Spara resterna till lunchen dagen efter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 52 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 634 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 500 g lammfärs
    • 0.5 dl grädde
    • 2 msk rosmarin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    Fänkålsgratäng
    • 3 st fänkål
    • 2 dl grädde
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 dl parmesan
    Rädissallad
    • 50 g machesallad
    • 8 st rädisor
    • 20 g groddar

    Gör så här

    • Gör först gratängen.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skiva fänkålen fint.
    • Koka upp grädde tillsammans med saffran i en kastrull .
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg ner fänkålen och blanda om ordentligt.
    • Häll över i en ugnsfast form och toppa med parmesanost.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Skala och finhacka vitlök och rödlök.
    • Blanda färsen med grädde, vitlök, lök, rosmarin och salt och peppar.
    • Forma smeten till avlånga biffar och trä upp dem på spett . 
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn spetten runt om.
    • Lägg dem sedan på en smord ugnsplåt och sätt in i ugnen i 10 minuter. 
    • Servera spetten med fänkålsgratäng och en sallad med rädisor  och groddar.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 500 g lammfärs
    • 0.5 dl grädde
    • 2 msk rosmarin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    Fänkålsgratäng
    • 3 st fänkål
    • 2 dl grädde
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 dl parmesan
    Rädissallad
    • 50 g machesallad
    • 8 st rädisor
    • 20 g groddar

    Söndag middag 373 Kcal

    Squashtagliatelle med krämig laxsås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 373 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st squash
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st citron
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 50 g vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 1 tsk fiskfond
    • 100 g sparris
    • 1 msk dill
    • 150 g laxfilé
    • 1 dl parmesan

    Gör så här

    • Svarva squash eller använd en potatisskalare.
    • Lägg spagettin i en skål och häll över lite olja, salt och svartpeppar.
    • Pressa lite citron över.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn någon minut.
    • Häll på vatten, fond och grädde och låt koka ihop någon minut.
    • Skär laxen i tärningar och skär sparrisen i mindre bitar och lägg ner i stekpannan.
    • Späd med mer grädde om det behövs.
    • Tillsätt dill och salta och peppra.
    • Riv lite citronzest över och toppa med färskriven parmesan.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st squash
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st citron
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 50 g vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 1 tsk fiskfond
    • 100 g sparris
    • 1 msk dill
    • 150 g laxfilé
    • 1 dl parmesan
Mejeri
  • 3 dl grekisk yoghurt
  • 1.5 dl granola med äpple (receptbanken)
  • 750 g fetaost
  • 150 g halloumi
  • 228 tsk smör
  • 1 msk gräddfil
  • 5.5 dl grädde
  • 5 dl parmesan
  • 3 dl naturell yoghurt
Frukt/grönt
  • 3 dl blåbär
  • 3.5 st banan
  • 12 st kvisttomat
  • 2.75 st rödlök
  • 6 tsk ingefära
  • 3.25 st röd paprika
  • 33 st sockerärter
  • 4.5 st gul lök
  • 1.83 st lime
  • 300 g minimajs
  • 350 g broccoli
  • 1 st salladsblad
  • 7.5 klyfta vitlök
  • 1 st röd chili
  • 10 st champinjoner
  • 2 st morot
  • 200 g pak choi
  • 2 tsk riven ingefära
  • 1 st apelsin
  • 1 st selleristjälk
  • 70 g bladspenat
  • 2.25 st broccolistånd
  • 1.5 st citron
  • 0.5 st mini squash
  • 50 g sockerärtor
  • 5 st pärltomater
  • 1 st avokado
  • 6 st fänkål
  • 100 g machesallad
  • 16 st rädisor
  • 1 dl jordgubbar
  • 0.5 st squash
  • 100 g sparris
Torrvaror
  • 9 dl quinoa
  • 9 msk pumpakärnor
  • 4 msk solrosfrön
  • 21 tsk rapsolja
  • 3 burk kokosmjölk
  • 9 tsk honung
  • 90 g cashewnötter
  • 5 dl havregryn
  • 0.5 dl linfrön
  • 2 msk flytande honung
  • 1.7 dl kokosflingor
  • 30 g torkade äppelringar
  • 1 dl russin
  • 1 dl pumpafrön
  • 10 tsk olivolja
  • 1 dl sukrin melis
  • 3 dl rismjöl
  • 2.5 dl mandelmjöl
  • 3.5 tsk bakpulver
  • 2 msk pistagenötter
Kryddor/smaksättare
  • 0.99 kruka färsk basilika
  • 9 msk grön pesto
  • 0.99 msk röd currypaste
  • 0.75 kruka färsk koriander
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 dl pokésås (kikkoman)
  • 4 msk gräslök
  • 2 st grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 påse tacokrydda
  • 4 msk rosmarin
  • 3 kuvert, 0,5 gram saffran
  • 1 tsk fiskfond
  • 1 msk dill
Övrigt
  • 450 g svarta oliver kärnfria
  • 0.5 dl äppeljuice
  • 1 msk majonnäs
  • 3 st isbitar
  • 40 g groddar
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 1800 g kycklingfilé
  • 9 st ägg
  • 50 g rökt skinka
  • 600 g torskrygg
  • 100 g lövbiff
  • 1000 g lammfärs
  • 150 g laxfilé

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!