Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 48

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1079 Kcal

    • Frukost - 255 Kcal

      Skinkomelett

    • Lunch - 262 Kcal

      Broccolisoppa med halloumi

    • Middag - 562 Kcal

      Kycklinggryta med chorizokorv

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1455 Kcal

    • Frukost - 513 Kcal

      Havregröt med saffran, gurkmeja, tranbär och hasselnötter

    • Lunch - 621 Kcal

      Stekt lax med kikärtssallad

    • Middag - 321 Kcal

      Köttfärslimpa med rostade tomater

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1169 Kcal

    • Frukost - 332 Kcal

      Turkisk yoghurt med quinoamüsli med honungsrostade valnötter och blåbär

    • Lunch - 319 Kcal

      Grönsakswok med halloumiost

    • Middag - 289 Kcal

      Torskrygg med kantarellpytt

    • Mellanmål - 229 Kcal

      Exotisk smoothie med passionsfrukt

    • Dessert

  • Torsdag - 1162 Kcal

    • Frukost - 215 Kcal

      Linfröfrallor med tranbär

    • Lunch - 624 Kcal

      Äggwrap med tropisk kalkonröra

    • Middag - 324 Kcal

      Ratatouille med saffran och kräftstjärtar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1397 Kcal

    • Frukost - 392 Kcal

      Chiafrögröt med apelsin och blåbär

    • Lunch - 232 Kcal

      Tomatsoppa med kanel och ingefära

    • Middag - 773 Kcal

      Entrecote med pepparsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1971 Kcal

    • Frukost - 298 Kcal

      Stekt ägg med champinjoner och tomat

    • Lunch - 395 Kcal

      Högrevsburgare

    • Middag - 886 Kcal

      Kycklingpizza med gulbetor och chévreost

    • Mellanmål

    • Dessert - 393 Kcal

      Glutenfri saffransbutterkaka

  • Söndag - 1021 Kcal

    • Frukost - 245 Kcal

      Bananplättar med kesella och bär

    • Lunch - 623 Kcal

      Tonfisksallad med avokado

    • Middag - 153 Kcal

      Quinoaspagetti med fläsk och mozzarella

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 49.3 gram

Fett: 81 gram

Protein: 75.7 gram

Energi: 1322.1 kcal

  • Måndag frukost 255 Kcal

    Skinkomelett

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 255 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk tsk smör
    • 25 g rökt skinka
    • 0.25 st röd paprika

    Gör så här

    • Knäck äggen i en skål. Hetta upp en stekpanna med smör och häll i äggsmeten.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Låt steka någon minut, lägg på skinka när omeletten börjar stelna.
    • Lägg upp på en tallrik och vik ihop. Hacka paprikan och toppa med den hackade paprikan!

    Måndag lunch 262 Kcal

    Broccolisoppa med halloumi

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 262 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st Broccolihuvud
    • 0.5 msk olivolja
    • 6 dl dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g broccoli
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja

    Gör så här

    • Skala och strimla vitlök och lök. Skär broccolin i mindre bitar. Hetta upp olja och bryn lök, vitlök och broccoli några minuter.
    • Tillsätt vatten, smula ner buljongtärning och låt koka i 10 minuter.
    • Skär broccolin till toppingen i små buketter. Lägg i en skål och blanda ner citronsaft, olivolja, salt och svartpeppar.
    • Skär halloumin i kuber. Hetta upp en stekpanna och bryn osten i några minuter.
    • Mixa soppan slät med en mixerstav och smaka av med salt och peppar.
    • Fördela i skål och toppa med halloumi och broccolin.

    Måndag middag 562 Kcal

    Kycklinggryta med chorizokorv

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 562 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 75 g chorizo
    • 200 g kycklinglårfilé
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st purjolök
    • 1 st röd paprika
    • 1 st gul paprika
    • 5 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 50 g vatten
    • 3 msk ajvar relish
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 dl grädde
    • 75 g haricot verts

    Gör så här

    • Skiva korv och kyckling i mindre bitar.
    • Skala och hacka rödlök.
    • Strimla purjolök och skär paprika i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör eller olja och bryn korv, kyckling och rödlök några minuter.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Tillsätt purjolök, vatten, ajvar relish, krossade tomater, senap och grädde.
    • Låt koka ihop på svag värme i ca 10 minuter.
    • Dela haricot verts och blanda ner i grytan.
    • Servera med strimlad purjolök och färsk timjan.
  • Tisdag frukost 513 Kcal

    Havregröt med saffran, gurkmeja, tranbär och hasselnötter

    En ljuvligt god havregröt som passar extra bra under julen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 513 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 dl havregryn
    • 0.5 dl havrekärnor
    • 1 msk msk linfrön
    • 2 msk solrosfrön
    • 1 nypa nypa salt
    • 0.1 paket saffran
    • 0.25 tsk gurkmeja
    • 1 tsk dadelsirap
    • 2 msk torkade tranbär
    • 2 dl dl vatten
    • 1 dl Alpro kokos och mandelmjölk
    Topping
    • 0.5 dl dl kokosskivor
    • 50 g rostade hasselnötter
    • 2 dl Alpro kokos och mandelmjölk

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser förutom kokos och mandelmjölken i en kastrull. Koka upp och sänk värmen.
    • Låt koka 4 min. Häll på kokos och mandelmjölk och koka ytterligare någon minut.
    • Lägg gröten i en skål och toppa med kokosskivor och hasselnötter. Servera med kokos- och mandelmjölk.

    Tisdag lunch 621 Kcal

    Stekt lax med kikärtssallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 621 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 1 dl kikärter
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st avokado
    • 0.25 st röd paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st citron
    • 1 msk finhackad salvia
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Strö på salt och peppar på laxfilén.
    • Hetta upp en stekpanna och stek fisken runt om i ca 10 minuter.
    • Gör under tiden kikärtssalladen genom att lägga kikärtor i en skål.
    • Riv moroten och blanda ner.
    • Skär avokado och paprika i mindre bitar och blanda ner.
    • Häll på olivolja och citronsaft.
    • Smaksätt med salvia, salt och peppar.
    • Servera laxen med kikärtsaladen och dekorera med färsk salvia och citronskiva.

    Tisdag middag 321 Kcal

    Köttfärslimpa med rostade tomater

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 321 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 20 g soltorkade tomater i olja
    • 6.67 msk Bladpersilja
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g boursinost
    • 2 msk pinjenötter
    Rostade tomater
    • 499.5 g cocktailtomater
    • 12 st smålökar
    • 1 msk olivolja
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg färs och ägg i en skål.
    • Skala och finhacka lök och vitlök samt soltorkade tomater.
    • Blanda ner i färsen tillsammans med persilja, örter, salt och peppar.
    • Forma till en limpa och lägg på en plåt.
    • Tryck ner osten i mitten och strö på nötter.
    • Dela hälften av tomaterna och lägg runt om.
    • Skala löken och lägg runt.
    • Häll på olivolja och strö på örtkryddor, salt och peppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 30 minuter.
    • Servera med rucolasallad och färsk bladpersilja.
  • Onsdag frukost 332 Kcal

    Turkisk yoghurt med quinoamüsli med honungsrostade valnötter och blåbär

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, Quinoamüsli med honungsrostade valnötter. Receptet hittar du genom att söka på Quinoamüsli med honungsrostade valnötter i hälsobanken. Totala receptet för Quinoamüslin är 15 portioner som kan förvaras i en sluten glasburk efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 332 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 0.75 dl quinoamüsli med honungsrostade valnötter
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Häll upp turkisk yoghurt i en skål.
    • Toppa med müsli och blåbär

    Onsdag lunch 319 Kcal

    Grönsakswok med halloumiost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 319 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 2 st morot
    • 1 st rödlök
    • 100 g halloumi
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 kruka färsk basilika

    Gör så här

    • Skala moroten och löken.
    • Skär halloumin i tärningar.
    • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och woka alla ingredienser i ca 5 minuter, strö på salt och peppar.
    • Lägg basilika på en tallrik och lägg på grönsakswoken.

    Onsdag middag 289 Kcal

    Torskrygg med kantarellpytt

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 289 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g torskfile
    • 150 g kantareller
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st äpple
    • 5 g smör
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 msk hackad dill
    • 2 msk saffransaioli

    Gör så här

    • Tina fisk och kantareller.
    • Skär kantareller i lagom stora bitar.
    • Skär fänkål, squash, rödlök och äpple i tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kantareller och alla grönsaker några minuter.
    • Blanda ner hackad dill.
    • Lägg pytten lite vid kanterna och lägg ner fisken.
    • Strö på salt och peppar.
    • Toppa fisken med en klick saffranaioli och dekorera med dill.

    Onsdag mellanmål 229 Kcal

    Exotisk smoothie med passionsfrukt

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 46 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 229 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g färsk ananas
    • 1 st apelsin
    • 150 g mango (fryst)
    • 100 g fryst passionsfrukt
    • 0.5 st lime
    • 0.5 st myntakvist
    • 3 dl Alpro kokos och mandelmjölk

    Gör så här

    • Skär ananas i bitar. Skär bort skalet på apelsinen.
    • Lägg alla frukter i en blender och pressa ner limesaft. Tillsätt mynta och mixa.
    • Häll på mjölken och mixa till en slät konsistens. Häll upp på glas.
  • Torsdag frukost 215 Kcal

    Linfröfrallor med tranbär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 215 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 25 g färsk jäst
    • 5 dl mjölk
    • 25 g gram rapsolja
    • 10 g pofiber
    • 1 dl linfrön
    • 25 g fibrex
    • 2.75 dl havregryn
    • 1 dl dl bovetemjöl
    • 0.35 dl sojamjöl
    • 1 krm brödkrydda
    • 0.5 tsk salt
    • 20 g psylliumhusk
    • 3 msk torkade tranbär

    Gör så här

    • Smula ner jästen i en bunke och häll på mjölk. Låt jästen blandas ut och tillsätt övriga ingredienser.
    • Blanda runt och låt stå några minuter och låt jäsa under plast i 2 timmar.
    • Forma till bullar och lägg på en bakplåtsklädd plåt.
    • Sätt ugnen på 225°C och grädda i mitten av ugnen i 20 min och låt sedan svalna.

    Torsdag lunch 624 Kcal

    Äggwrap med tropisk kalkonröra

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 49 gram

    Energi: 624 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 g smör
    • 0.2 st ananas
    • 0.5 st salladslök
    • 0.2 dl gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 2 st salladsblad
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 msk gräslök
    • 100 g rökt kalkon

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i äggsmeten.
    • Grädda en omelett och låt svalna på en tallrik. Hacka kalkonkött, tärna ananas, strimla salladslök och lägg i en skål.
    • Tillsätt gräddfil, majonnäs, salt och peppar.
    • Lägg ett salladsblad på omeletten och klicka på kalkonröran.
    • Toppa med skivad paprika och hackad gräslök
    • Vik ihop till en wrap.

    Torsdag middag 324 Kcal

    Ratatouille med saffran och kräftstjärtar

    En varm och god ratatouille med kräftstjärtar och med smak av saffran!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 36 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 324 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Basrecept Ratatouille
    • 1 st gul lök
    • 0.5 st röd paprika
    • 2 st morot
    • 150 g rotselleri
    • 2 tsk olivolja
    • 1 klyfta riven vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 400 g krossade tomater
    • 1 tsk flytande honung
    Ratatouille med saffran och kräftstjärtar
    • 0.5 paket saffran
    • 0.25 tsk kanel
    • 100 ml lätt kokosmjölk
    • 130 g kräftstjärtar
    • 3 dl babyspenat
    • 0 dillkvistar

    Gör så här

    Basrecept Ratatouille:

    • Skär lök, och paprika i bitar. Skala och skär morötter och selleri i tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs alltihop tillsammans med vitlök i några minuter.
    • Strö på kryddor och smula ner en hönsbuljongtärning.
    • Tillsätt krossade tomater och honung. Låt puttra i 10 minuter.

    Ratatouille med saffran och kräftstjärtar:

    • Värm ratatouillen och tillsätt saffran, kanel, och kokosmjölk .
    • Låt koka några minuter. Lägg ner kräftstjärtar.
    • Lägg spenat på ett fat och häll över ratatouillen.
    • Toppa med dillkvistar och servera
  • Fredag frukost 392 Kcal

    Chiafrögröt med apelsin och blåbär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 392 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 st apelsin
    • 0.5 dl blåbär
    • 2 msk solrosfrön
    • 1 tsk flytande honung

    Gör så här

    • Blanda chiafrön och mandelmjölk i en skål. Rör ner lite vaniljpulver och låt stå 30 min eller under natten i kylen.
    • Späd med mer mandelmjölk om det behövs.
    • Skär bort skalet på apelsinen med en vass kniv och skär ut fina filéer och blanda ner i gröten.
    • Spara några skivor till dekoration och toppa med blåbär.
    • Hetta upp en torr stekpanna och rosta fröna.
    • Droppa lite honung över och lägg fröna på chiafrögröten.

    Fredag lunch 232 Kcal

    Tomatsoppa med kanel och ingefära

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 232 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk ingefära
    • 1 tsk kanel
    • 200 g krossade tomater
    • 300 g vatten
    • 1 tärning Grönsaksbuljong
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 nypa chiliflakes
    • 75 g halloumi
    • 0.2 dl mandlar
    • 2 msk persilja

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök, ingefära och kanel i någon minut.
    • Tillsätt tomater, vatten och smula i buljongtärningen.
    •  Låt koka upp och smaka av med salt, peppar och ev. chiliflakes.
    • Lägg soppan i en matberedare och mixa ihop eller använd en stavmixer.
    • Skär halloumiost i mindre bitar.
    •  Hetta upp en stekpanna och stek osten och mandlar i några minuter tills det får lite färg.
    • Häll upp soppan i en skål och toppa med hackad persilja.

    Fredag middag 773 Kcal

    Entrecote med pepparsås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 63 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 773 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 175 g entrecote
    • 0.5 msk msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2.5 dl blandsallad
    Pepparsås – 2 portioner
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk msk smör
    • 1 msk kalvfond
    • 2 tsk dijonsenap
    • 0.5 dl dl vatten
    • 1 dl créme fraiche
    • 1 msk krossade pepparkorn
    • 0 flingsalt

    Gör så här

    • Gör först såsen genom att skala och finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och fräs lök och vitlök i någon minut.
    • Tillsätt fond eller buljongtärning, senap och vatten.
    • Häll på grädde och krossade pepparsorter.
    • Låt koka ihop 5 minuter och smaka av med salt och ev mer peppar.
    • Ställ åt sidan.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och lägg ner köttet.
    • Stek några minuter per sida och strö på salt och peppar.
    • Servera köttet med sallad och häll såsen över.
  • Lördag frukost 298 Kcal

    Stekt ägg med champinjoner och tomat

    Enkel och snabblagad frukost! Eller behöver du en snabblagad lunch? Då kan du välja detta recept!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 298 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2.5 st champinjoner
    • 1 tsk tsk smör
    • 2 st ägg
    • 3 st cocktailtomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk majonnäs

    Gör så här

    • Dela champinjoner. Hetta upp en stekpanna med smör och knäck ner äggen.
    • Lägg champinjoner  och tomat vid sidan om. Strö på salt och peppar.
    • Låt steka några minuter och lägg upp på en tallrik.
    • Servera med en klick majonnäs.

    Lördag lunch 395 Kcal

    Högrevsburgare

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 395 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g högrevsburgare
    • 1 tsk tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g spetskål
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g keso mexican salsa
    • 2 msk ajvar relish
    Topping
    • 75 g cocktailtomater
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 2 kvist färsk persilja
    • 0 nypa chiliflakes

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek burgarna några minuter på varje sida, krydda med salt och peppar. Lägg upp på ett fat.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek spetskålen någon minut tills den fått färg.
    • Lägg upp på en tallrik och lägg på hamburgare. Toppa med keso, ajvar, skivade cocktailtomater, hackad röd paprika, rödlök, en persiljekvist och lite chiliflakes.

    Lördag middag 886 Kcal

    Kycklingpizza med gulbetor och chévreost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 87 gram

    Energi: 886 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 8 msk ajvar relish
    • 2 st gulbetor
    • 1 st rödlök
    • 150 g chevreost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 st torkade dadlar
    • 20 g mandelspån
    • 1 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda alla ingredienser till botten.
    • Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
    • Forma kycklingfärsen till en klump och lägg på bakplåtspappret.
    • Lägg ett till bakplåtspapper över och tryck ut till en pizzabotten, ca 1 cm tjockt.
    • Fördela ajvar över pizzan.
    • Skiva gulbetor tunt.
    • Skiva rödlök och osten.
    • Fördela på pizzan och strö på salt och peppar. Hacka dadlar och strö över tillsammans med mandel.
    • Sätt in 20 minuter i ugnen.
    • Dekorera med färsk timjan.

    Lördag dessert 393 Kcal

    Glutenfri saffransbutterkaka

    Fantastiskt god saffransbutterkaka! Kakan är som godast nygräddad men håller sig i 3 dagar - det går även bra att frysa in!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: -36 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 393 kcal

    Ingredienser

    16 portioner

    Innehåll
    • 50 g färsk jäst
    • 2 paket saffran
    • 200 g smör
    • 4 dl mjölk
    • 2 msk msk fiberhusk
    • 0.5 tsk salt
    • 1.5 dl sukrin gold
    • 1 st ägg
    • 500 g Laildas mjölmix, glutenfri
    Färskostfyllning med mandel
    • 200 g gram philadelphiaost
    • 150 g smör
    • 1 dl sukrin melis
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1.5 dl dl mandel
    Topping
    • 1 st ägg
    • 2 msk msk mandelspån
    • 0.5 dl sultanrussin

    Gör så här

    • Smula ner jäst i en bunke. Smält smör i en kastrull och häll på mjölk. Tillsätt saffran och värm till 37°.
    • Häll lite av smörblandningen i bunken med jäst och rör om ordentligt så jästen löser sig.
    • Häll på resten och tillsätt fiberhusk. Vispa om så att det löser sig. Tillsätt sukrin gold och ägg. Blanda sist ner mjölmixen. Vispa med en degvisp i 10 minuter.
    • Lägg på en bakduk och låt jäsa i 30 minuter.
    • Gör under tiden färskostcrémen genom att mixa Philadelphiaost och tärnat smör i en matberedare.
    • Tillsätt sukrin melis och vanilj. Lägg blandningen i en skål.
    • Rosta mandel i en torr stekpanna och låt svalna.
    • Lägg ner mandel i en matberedare och mixa till grova bitar. Blanda ner i färskostblandningen.
    • Kavla ut degen till en rektangulär platta på ett bakplåtspapper. Bred på fyllningen och rulla ihop. Skär ut bitar och lägg tätt  i en bakplåtsklädd form, ca 25 x 20 cm.
    • Låt jäsa under en bakduk i ytterligare 30 minuter.
    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Pensla saffransbullarna med ett uppvispat ägg och strö på mandelspån och russin.
    • Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter. Lår svalna och bryt bullarna i bitar.
  • Söndag frukost 245 Kcal

    Bananplättar med kesella och bär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 245 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 1 msk msk smör
    • 0.25 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 0.5 dl blåbär
    • 0 jordgubbar
    • 6 st hallon
    • 4 msk kesella

    Gör så här

    • Knäck äggen i en bunke och vispa upp dem.
    • Skala bananen och mosa med en gaffel och blanda ner med äggsmeten och lite vaniljpulver.
    • Hetta upp en stekpanna med smör på medelvärme.
    • Häll i smet och grädda små plättar några minuter per sida.
    • Lägg upp plättarna på en tallrik och toppa med färska bär och kesella.

    Söndag lunch 623 Kcal

    Tonfisksallad med avokado

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 623 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl rucola
    • 0.5 st avocado
    • 1 st små plommontomater
    • 1 st ägg
    • 150 g tonfisk
    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 st purjolök
    • 0 msk persilja
    • 1 st citronklyfta
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk honung
    • 0.25 msk salladskrydda

    Gör så här

    • Blanda ihop dressingen i en skål.
    • Lägg rucolasallad på ett fat.
    • Lägg upp avokado på tallriken.
    • Dela tomater och ägg och lägg runt rucolasalladen.
    • Häll bort vattnet från tonfisken och lägg på salladen.
    • Toppa med skivad rödlök och purjolök.
    • Dekorera med citronklyfta och persilja.
    • Servera med dressingen.

    Söndag middag 153 Kcal

    Quinoaspagetti med fläsk och mozzarella

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 153 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 250 g quinoaspagetti
    • 1 msk msk smör
    • 150 g fläsktärningar
    • 1 st röd paprika
    • 150 g gratängmozzarella
    • 4 msk grön pesto
    • 100 g Blandad sallad
    • 0 kruka färsk basilika

    Gör så här

    • Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek fläsktärningarna.
    • Skär paprikan i skivor och stek den tillsammans med fläsket.
    • Skär mozzarellaosten i mindre bitar och vänd ner den tillsammans med peston i pannan precis innan servering så osten blir varm.
    • Fördela sallad på fyra tallrikar, lägg pastan på salladen och toppa med fläsk- och mozzarellablandningen.
    • Dekorera med färsk basilika.
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 12 st ägg
  • 25 g rökt skinka
  • 75 g chorizo
  • 200 g kycklinglårfilé
  • 150 g laxfilé
  • 500 g nötfärs
  • 200 g torskfile
  • 100 g rökt kalkon
  • 130 g kräftstjärtar
  • 175 g entrecote
  • 300 g högrevsburgare
  • 500 g kycklingfärs
  • 150 g tonfisk
  • 150 g fläsktärningar
Kryddor/smaksättare
  • salt och svartpeppar
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 3.2 tsk örtagårdskrydda
  • 13 msk ajvar relish
  • 1 msk sötstark senap
  • 1 nypa nypa salt
  • 2.6 paket saffran
  • 0.25 tsk gurkmeja
  • 1 msk finhackad salvia
  • 0.5 tsk torkade örter
  • salt och vitpeppar
  • 1 krm brödkrydda
  • 1 tsk salt
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 1.25 tsk kanel
  • 1.75 tsk vaniljpulver
  • 1 tärning Grönsaksbuljong
  • chiliflakes
  • 2 msk persilja
  • 1 msk kalvfond
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 msk krossade pepparkorn
  • flingsalt
  • 2 kvist färsk persilja
  • 1 msk färsk timjan
  • 0.25 msk salladskrydda
Mejeri
  • 3 tsk tsk smör
  • 250 g halloumi
  • 369 g smör
  • 1 dl grädde
  • 150 g boursinost
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 75 g färsk jäst
  • 9 dl mjölk
  • 0.2 dl gräddfil
  • 1.5 dl mandelmjölk
  • 3 msk msk smör
  • 1 dl créme fraiche
  • 100 g keso mexican salsa
  • 125 g mozzarella
  • 150 g chevreost
  • 200 g gram philadelphiaost
  • 4 msk kesella
  • 150 g gratängmozzarella
Frukt/grönt
  • 4.5 st röd paprika
  • 4 klyfta vitlök
  • 1 st Broccolihuvud
  • 100 g broccoli
  • 0.75 st citron
  • 3.75 st rödlök
  • 0.5 st purjolök
  • 1 st gul paprika
  • 75 g haricot verts
  • 4.5 st morot
  • 0.5 st avokado
  • 6.67 msk Bladpersilja
  • 574.5 g cocktailtomater
  • 12 st smålökar
  • 2 dl blåbär
  • 0.75 st squash
  • 100 g sockerärtor
  • färsk basilika
  • 150 g kantareller
  • 0.5 st fänkål
  • 1 st äpple
  • 0.5 msk hackad dill
  • 200 g färsk ananas
  • 2 st apelsin
  • 0.5 st lime
  • 0.5 st myntakvist
  • 0.2 st ananas
  • 0.5 st salladslök
  • 2 st salladsblad
  • 1 msk gräslök
  • 150 g rotselleri
  • 1 klyfta riven vitlök
  • 3 dl babyspenat
  • dillkvistar
  • 1 tsk ingefära
  • 2.5 dl blandsallad
  • 2.5 st champinjoner
  • 3 st cocktailtomat
  • 50 g spetskål
  • 2 st gulbetor
  • 1 st banan
  • jordgubbar
  • 6 st hallon
  • 2 dl rucola
  • 0.5 st avocado
  • 1 st små plommontomater
  • 1 st citronklyfta
  • 100 g Blandad sallad
  • 3.5 st gul lök
Torrvaror
  • 3 msk olivolja
  • 6 tsk olivolja
  • 800 g krossade tomater
  • 3.25 dl havregryn
  • 0.5 dl havrekärnor
  • 1 msk msk linfrön
  • 4 msk solrosfrön
  • 5 msk torkade tranbär
  • 0.5 dl dl kokosskivor
  • 50 g rostade hasselnötter
  • 1 dl kikärter
  • 2 msk pinjenötter
  • 10 g pofiber
  • 1 dl linfrön
  • 25 g fibrex
  • 1 dl dl bovetemjöl
  • 0.35 dl sojamjöl
  • 20 g psylliumhusk
  • 100 ml lätt kokosmjölk
  • 2 msk chiafrön
  • 0.2 dl mandlar
  • 5 st torkade dadlar
  • 20 g mandelspån
  • 2 msk msk fiberhusk
  • 1.5 dl sukrin gold
  • 500 g Laildas mjölmix, glutenfri
  • 1 dl sukrin melis
  • 1.5 dl dl mandel
  • 2 msk msk mandelspån
  • 0.5 dl sultanrussin
  • 1 tsk honung
  • 250 g quinoaspagetti
  • 4 msk grön pesto
Övrigt
  • 8.5 dl dl vatten
  • 350 g vatten
  • 1 tsk dadelsirap
  • 6 dl Alpro kokos och mandelmjölk
  • 20 g soltorkade tomater i olja
  • 0.75 dl quinoamüsli med honungsrostade valnötter
  • 2 msk saffransaioli
  • 150 g mango (fryst)
  • 100 g fryst passionsfrukt
  • 25 g gram rapsolja
  • 1.5 msk majonnäs
  • 2 tsk flytande honung
  • 1 msk balsamico

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!