Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 48

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 63.5 gram

Fett: 75.1 gram

Protein: 69.8 gram

Energi: 1240.6 kcal

  • Måndag frukost 255 Kcal

    Skinkomelett

    En klassisk omelett med skinka och paprika!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 255 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 25 g rökt skinka
    • 0.25 st röd paprika

    Gör så här

    • Knäck äggen i en skål. Hetta upp en stekpanna med smör och häll i äggsmeten.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Låt steka någon minut, lägg på skinka när omeletten börjar stelna.
    • Lägg upp på en tallrik och vik ihop. Hacka paprikan och toppa med den hackade paprikan!

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 25 g rökt skinka
    • 0.25 st röd paprika

    Måndag lunch 262 Kcal

    Broccolisoppa med halloumi

    Gör en klassisk broccolisoppa och toppa med citronmarinerade buketter och halloumi så har soppan fått en ny dimension!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 262 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st broccolistånd
    • 0.5 msk olivolja
    • 6 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g broccoli
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja

    Gör så här

    • Skala och strimla vitlök och lök. Skär broccolin i mindre bitar. Hetta upp olja och bryn lök, vitlök och broccoli några minuter.
    • Tillsätt vatten, smula ner buljongtärning och låt koka i 10 minuter.
    • Skär broccolin till toppingen i små buketter. Lägg i en skål och blanda ner citronsaft, olivolja, salt och svartpeppar.
    • Skär halloumin i kuber. Hetta upp en stekpanna och bryn osten i några minuter.
    • Mixa soppan slät med en mixerstav och smaka av med salt och peppar.
    • Fördela i skål och toppa med halloumi och broccolin.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st broccolistånd
    • 0.5 msk olivolja
    • 6 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g broccoli
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja

    Måndag middag 562 Kcal

    Kycklinggryta med chorizokorv

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 562 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 75 g chorizo
    • 200 g kycklinglårfilé
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st purjolök
    • 1 st röd paprika
    • 1 st gul paprika
    • 5 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl vatten
    • 3 msk ajvar relish
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 dl grädde
    • 75 g haricots verts

    Gör så här

    • Skiva korv och kyckling i mindre bitar.
    • Skala och hacka rödlök.
    • Strimla purjolök och skär paprika i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör eller olja och bryn korv, kyckling och rödlök några minuter.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Tillsätt purjolök, vatten, ajvar relish, krossade tomater, senap och grädde.
    • Låt koka ihop på svag värme i ca 10 minuter.
    • Dela haricot verts och blanda ner i grytan.
    • Servera med strimlad purjolök och färsk timjan.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 75 g chorizo
    • 200 g kycklinglårfilé
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st purjolök
    • 1 st röd paprika
    • 1 st gul paprika
    • 5 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl vatten
    • 3 msk ajvar relish
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 dl grädde
    • 75 g haricots verts
  • Tisdag frukost 513 Kcal

    Havregröt med saffran, gurkmeja, tranbär och hasselnötter

    En ljuvligt god havregröt som passar extra bra under julen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 513 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 dl havregryn
    • 0.5 dl havrekärnor
    • 1 msk linfrön
    • 2 msk solrosfrön
    • 1 krm salt
    • 0.1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 0.25 tsk gurkmeja
    • 1 tsk dadelsirap
    • 2 msk torkade tranbär
    • 2 dl vatten
    • 1 dl Alpro kokos och mandelmjölk
    Topping
    • 0.5 dl kokosskivor
    • 50 g rostade hasselnötter
    • 2 dl Alpro kokos och mandelmjölk

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser förutom kokos och mandelmjölken i en kastrull. Koka upp och sänk värmen.
    • Låt koka 4 min. Häll på kokos och mandelmjölk och koka ytterligare någon minut.
    • Lägg gröten i en skål och toppa med kokosskivor och hasselnötter. Servera med kokos- och mandelmjölk.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 dl havregryn
    • 0.5 dl havrekärnor
    • 1 msk linfrön
    • 2 msk solrosfrön
    • 1 krm salt
    • 0.1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 0.25 tsk gurkmeja
    • 1 tsk dadelsirap
    • 2 msk torkade tranbär
    • 2 dl vatten
    • 1 dl Alpro kokos och mandelmjölk
    Topping
    • 0.5 dl kokosskivor
    • 50 g rostade hasselnötter
    • 2 dl Alpro kokos och mandelmjölk

    Tisdag lunch 621 Kcal

    Stekt lax med kikärtssallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 621 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 1 dl kikärter
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st avokado
    • 0.25 st röd paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st citron
    • 1 msk salvia
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Strö på salt och peppar på laxfilén.
    • Hetta upp en stekpanna och stek fisken runt om i ca 10 minuter.
    • Gör under tiden kikärtssalladen genom att lägga kikärtor i en skål.
    • Riv moroten och blanda ner.
    • Skär avokado och paprika i mindre bitar och blanda ner.
    • Häll på olivolja och citronsaft.
    • Smaksätt med salvia, salt och peppar.
    • Servera laxen med kikärtsaladen och dekorera med färsk salvia och citronskiva.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 1 dl kikärter
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st avokado
    • 0.25 st röd paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st citron
    • 1 msk salvia
    • 0 salt och svartpeppar
  • Onsdag frukost 332 Kcal

    Turkisk yoghurt med quinoamüsli med honungsrostade valnötter och blåbär

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, Quinoamüsli med honungsrostade valnötter. Receptet hittar du genom att söka på Quinoamüsli med honungsrostade valnötter i hälsobanken. Totala receptet för Quinoamüslin är 15 portioner som kan förvaras i en sluten glasburk efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 332 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 0.75 dl quinoamüsli med honungsrostade valnötter
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Häll upp turkisk yoghurt i en skål.
    • Toppa med müsli och blåbär

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 0.75 dl quinoamüsli med honungsrostade valnötter
    • 1 dl blåbär

    Onsdag lunch 319 Kcal

    Grönsakswok med halloumiost

    En fräsch och snabblagad rätt med goda grönsaker och haloumiost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 319 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 2 st morot
    • 1 st rödlök
    • 100 g halloumi
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 kruka färsk basilika

    Gör så här

    • Skala moroten och löken.
    • Skär halloumin i tärningar.
    • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och woka alla ingredienser i ca 5 minuter, strö på salt och peppar.
    • Lägg basilika på en tallrik och lägg på grönsakswoken.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 2 st morot
    • 1 st rödlök
    • 100 g halloumi
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 kruka färsk basilika

    Onsdag middag 289 Kcal

    Torskrygg med kantarellpytt

    En torskrätt som är enkel att tillbereda men känns lyxig med de goda kantarellerna!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 289 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g torskfile
    • 150 g kantareller
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st äpple
    • 5 g smör
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 msk dill
    • 2 msk saffransaioli

    Gör så här

    • Tina fisk och kantareller.
    • Skär kantareller i lagom stora bitar.
    • Skär fänkål, squash, rödlök och äpple i tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kantareller och alla grönsaker några minuter.
    • Blanda ner hackad dill.
    • Lägg pytten lite vid kanterna och lägg ner fisken.
    • Strö på salt och peppar.
    • Toppa fisken med en klick saffranaioli och dekorera med dill.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g torskfile
    • 150 g kantareller
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st äpple
    • 5 g smör
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 msk dill
    • 2 msk saffransaioli

    Onsdag mellanmål 222 Kcal

    Exotisk smoothie med passionsfrukt

    En smoothie med exotiska frukter och kokosmjölk, sommaren gör sig påmind!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 52 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 222 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g färsk ananas
    • 1 st apelsin
    • 150 g mango (fryst)
    • 100 g fryst passionsfrukt
    • 0.5 st lime
    • 0.5 st myntakvist
    • 3 dl Alpro kokos och mandelmjölk

    Gör så här

    • Skär ananas i bitar. Skär bort skalet på apelsinen.
    • Lägg alla frukter i en blender och pressa ner limesaft. Tillsätt mynta och mixa.
    • Häll på mjölken och mixa till en slät konsistens. Häll upp på glas.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g färsk ananas
    • 1 st apelsin
    • 150 g mango (fryst)
    • 100 g fryst passionsfrukt
    • 0.5 st lime
    • 0.5 st myntakvist
    • 3 dl Alpro kokos och mandelmjölk
  • Torsdag frukost 215 Kcal

    Linfröfrallor med tranbär

    Baka dessa goda frukostfrallor med linfrö och tranbär. Går bra att frysa in!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 215 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 25 g färsk jäst
    • 5 dl mjölk
    • 25 g rapsolja
    • 10 g pofiber
    • 1 dl linfrön
    • 25 g fibrex
    • 2.75 dl havregryn
    • 1 dl bovetemjöl
    • 0.35 dl sojamjöl
    • 1 krm brödkrydda
    • 0.5 tsk salt
    • 20 g psylliumhusk
    • 3 msk torkade tranbär

    Gör så här

    • Smula ner jästen i en bunke och häll på mjölk. Låt jästen blandas ut och tillsätt övriga ingredienser.
    • Blanda runt och låt stå några minuter och låt jäsa under plast i 2 timmar.
    • Forma till bullar och lägg på en bakplåtsklädd plåt.
    • Sätt ugnen på 225°C och grädda i mitten av ugnen i 20 min och låt sedan svalna.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 25 g färsk jäst
    • 5 dl mjölk
    • 25 g rapsolja
    • 10 g pofiber
    • 1 dl linfrön
    • 25 g fibrex
    • 2.75 dl havregryn
    • 1 dl bovetemjöl
    • 0.35 dl sojamjöl
    • 1 krm brödkrydda
    • 0.5 tsk salt
    • 20 g psylliumhusk
    • 3 msk torkade tranbär

    Torsdag lunch 624 Kcal

    Äggwrap med tropisk kalkonröra

    En matig wrap utan bröd som du kan fylla med vad du vill, här har vi valt att fyll den med en god tropisk kalkonröra.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 49 gram

    Energi: 624 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 g smör
    • 0.2 st ananas
    • 0.5 st salladslök
    • 0.2 dl gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 2 st salladsblad
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 msk gräslök
    • 100 g rökt kalkon

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i äggsmeten.
    • Grädda en omelett och låt svalna på en tallrik. Hacka kalkonkött, tärna ananas, strimla salladslök och lägg i en skål.
    • Tillsätt gräddfil, majonnäs, salt och peppar.
    • Lägg ett salladsblad på omeletten och klicka på kalkonröran.
    • Toppa med skivad paprika och hackad gräslök
    • Vik ihop till en wrap.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 g smör
    • 0.2 st ananas
    • 0.5 st salladslök
    • 0.2 dl gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 2 st salladsblad
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 msk gräslök
    • 100 g rökt kalkon

    Torsdag middag 326 Kcal

    Ratatouille med saffran och kräftstjärtar

    En varm och god ratatouille med kräftstjärtar och med smak av saffran!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 326 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Basrecept Ratatouille
    • 1 st gul lök
    • 0.5 st röd paprika
    • 2 st morot
    • 150 g rotselleri
    • 2 tsk olivolja
    • 0
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 400 g krossade tomater
    • 1 tsk flytande honung
    Ratatouille med saffran och kräftstjärtar
    • 0.5 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 0.25 tsk kanel
    • 100 ml lätt kokosmjölk
    • 130 g kräftstjärtar
    • 3 dl babyspenat
    • 0 st dillkvistar

    Gör så här

    Basrecept Ratatouille:

    • Skär lök, och paprika i bitar. Skala och skär morötter och selleri i tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs alltihop tillsammans med vitlök i några minuter.
    • Strö på kryddor och smula ner en hönsbuljongtärning.
    • Tillsätt krossade tomater och honung. Låt puttra i 10 minuter.

    Ratatouille med saffran och kräftstjärtar:

    • Värm ratatouillen och tillsätt saffran, kanel, och kokosmjölk .
    • Låt koka några minuter. Lägg ner kräftstjärtar.
    • Lägg spenat på ett fat och häll över ratatouillen.
    • Toppa med dillkvistar och servera

    Ingredienser

    2 portioner

    Basrecept Ratatouille
    • 1 st gul lök
    • 0.5 st röd paprika
    • 2 st morot
    • 150 g rotselleri
    • 2 tsk olivolja
    • 0
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 400 g krossade tomater
    • 1 tsk flytande honung
    Ratatouille med saffran och kräftstjärtar
    • 0.5 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 0.25 tsk kanel
    • 100 ml lätt kokosmjölk
    • 130 g kräftstjärtar
    • 3 dl babyspenat
    • 0 st dillkvistar
  • Fredag frukost 392 Kcal

    Chiafrögröt med apelsin och blåbär

    Förbered morgonens frukost kvällen innan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 392 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 st apelsin
    • 0.5 dl blåbär
    • 2 msk solrosfrön
    • 1 tsk flytande honung

    Gör så här

    • Blanda chiafrön och mandelmjölk i en skål. Rör ner lite vaniljpulver och låt stå 30 min eller under natten i kylen.
    • Späd med mer mandelmjölk om det behövs.
    • Skär bort skalet på apelsinen med en vass kniv och skär ut fina filéer och blanda ner i gröten.
    • Spara några skivor till dekoration och toppa med blåbär.
    • Hetta upp en torr stekpanna och rosta fröna.
    • Droppa lite honung över och lägg fröna på chiafrögröten.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 st apelsin
    • 0.5 dl blåbär
    • 2 msk solrosfrön
    • 1 tsk flytande honung

    Fredag lunch 246 Kcal

    Tomatsoppa med kanel och ingefära

    Spännande smakkombination av tomat, kanel och ingefära. Soppan toppar du med halloumi som ger en god sälta och mandlar som ger fint tuggmotstånd!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 246 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk ingefära
    • 1 tsk kanel
    • 200 ml krossade tomater
    • 3 dl vatten
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 75 g halloumi
    • 2 msk mandlar
    • 2 msk persilja

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök, ingefära och kanel i någon minut.
    • Tillsätt tomater, vatten och smula i buljongtärningen.
    • Låt koka upp och smaka av med salt, peppar och ev. chiliflakes.
    • Lägg soppan i en matberedare och mixa ihop eller använd en stavmixer.
    • Skär halloumiost i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna och stek osten och mandlar i några minuter tills det får lite färg.
    • Häll upp soppan i en skål och toppa med hackad persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk ingefära
    • 1 tsk kanel
    • 200 ml krossade tomater
    • 3 dl vatten
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 75 g halloumi
    • 2 msk mandlar
    • 2 msk persilja

    Fredag middag 478 Kcal

    Entrecote med pepparsås

    Det går snabbt och enkelt att tillaga denna god rätt som passar perfekt en fredagskväll!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 478 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 g entrecote
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 dl blandsallad
    Pepparsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk smör
    • 1 msk kalvfond
    • 2 tsk dijonsenap
    • 0.5 dl vatten
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 msk krossade pepparkorn
    • 0 nypa flingsalt

    Gör så här

    • Gör först såsen genom att skala och finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och fräs lök och vitlök i någon minut.
    • Tillsätt fond eller buljongtärning, senap och vatten.
    • Häll på grädde och krossade pepparsorter.
    • Låt koka ihop 5 minuter och smaka av med salt och ev mer peppar.
    • Ställ åt sidan.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och lägg ner köttet.
    • Stek några minuter per sida och strö på salt och peppar.
    • Servera köttet med sallad och häll såsen över.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 g entrecote
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 dl blandsallad
    Pepparsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk smör
    • 1 msk kalvfond
    • 2 tsk dijonsenap
    • 0.5 dl vatten
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 msk krossade pepparkorn
    • 0 nypa flingsalt
  • Lördag frukost 298 Kcal

    Stekt ägg med champinjoner och tomat

    Enkel och snabblagad frukost! Eller behöver du en snabblagad lunch? Då kan du välja detta recept!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 298 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2.5 st champinjoner
    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 3 st cocktailtomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk majonnäs

    Gör så här

    • Dela champinjoner. Hetta upp en stekpanna med smör och knäck ner äggen.
    • Lägg champinjoner  och tomat vid sidan om. Strö på salt och peppar.
    • Låt steka några minuter och lägg upp på en tallrik.
    • Servera med en klick majonnäs.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2.5 st champinjoner
    • 1 tsk smör
    • 2 st ägg
    • 3 st cocktailtomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk majonnäs

    Lördag lunch 390 Kcal

    Högrevsburgare med spetskål

    En burgare med mexikanska influenser. Köp en färdig keso mexican salsa så sparar du tid i köket!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 390 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g högrevsburgare
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g spetskål
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g keso mexican salsa
    • 2 msk ajvar relish
    Topping
    • 75 g cocktailtomater
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 2 kvist färsk persilja
    • 1 nypa chiliflakes

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek burgarna några minuter på varje sida, krydda med salt och peppar. Lägg upp på ett fat.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek spetskålen någon minut tills den fått färg.
    • Lägg upp på en tallrik och lägg på hamburgare. Toppa med keso, ajvar, skivade cocktailtomater, hackad röd paprika, rödlök, en persiljekvist och lite chiliflakes.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g högrevsburgare
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g spetskål
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g keso mexican salsa
    • 2 msk ajvar relish
    Topping
    • 75 g cocktailtomater
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 2 kvist färsk persilja
    • 1 nypa chiliflakes

    Lördag middag 886 Kcal

    Kycklingpizza med gulbetor och chévreost

    En pizzabotten går att göra på så många olika sätt och den här gången använder vi kycklingfärs. En riktigt lyxig rätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 87 gram

    Energi: 886 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 8 msk ajvar relish
    • 2 st gulbetor
    • 1 st rödlök
    • 150 g chevreost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 st torkade dadlar
    • 20 g mandelspån
    • 1 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda alla ingredienser till botten.
    • Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
    • Forma kycklingfärsen till en klump och lägg på bakplåtspappret.
    • Lägg ett till bakplåtspapper över och tryck ut till en pizzabotten, ca 1 cm tjockt.
    • Fördela ajvar över pizzan.
    • Skiva gulbetor tunt.
    • Skiva rödlök och osten.
    • Fördela på pizzan och strö på salt och peppar. Hacka dadlar och strö över tillsammans med mandel.
    • Sätt in 20 minuter i ugnen.
    • Dekorera med färsk timjan.

    Ingredienser

    2 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 8 msk ajvar relish
    • 2 st gulbetor
    • 1 st rödlök
    • 150 g chevreost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 st torkade dadlar
    • 20 g mandelspån
    • 1 msk färsk timjan

    Lördag dessert 393 Kcal

    Glutenfri saffransbutterkaka

    Fantastiskt god saffransbutterkaka! Kakan är som godast nygräddad men håller sig i 3 dagar - det går även bra att frysa in!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 393 kcal

    Ingredienser

    16 portioner

    Innehåll
    • 50 g färsk jäst
    • 2 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 200 g smör
    • 4 dl mjölk
    • 2 msk fiberhusk
    • 0.5 tsk salt
    • 1.5 dl sukrin gold
    • 1 st ägg
    • 500 g mjölmix, glutenfri (Laildas)
    Färskostfyllning med mandel
    • 200 g philadelphiaost
    • 150 g smör
    • 1 dl sukrin melis
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1.5 dl mandel
    Topping
    • 1 st ägg
    • 2 msk mandelspån
    • 0.5 dl sultanrussin

    Gör så här

    • Smula ner jäst i en bunke. Smält smör i en kastrull och häll på mjölk. Tillsätt saffran och värm till 37°.
    • Häll lite av smörblandningen i bunken med jäst och rör om ordentligt så jästen löser sig.
    • Häll på resten och tillsätt fiberhusk. Vispa om så att det löser sig. Tillsätt sukrin gold och ägg. Blanda sist ner mjölmixen. Vispa med en degvisp i 10 minuter.
    • Lägg på en bakduk och låt jäsa i 30 minuter.
    • Gör under tiden färskostcrémen genom att mixa Philadelphiaost och tärnat smör i en matberedare.
    • Tillsätt sukrin melis och vanilj. Lägg blandningen i en skål.
    • Rosta mandel i en torr stekpanna och låt svalna.
    • Lägg ner mandel i en matberedare och mixa till grova bitar. Blanda ner i färskostblandningen.
    • Kavla ut degen till en rektangulär platta på ett bakplåtspapper. Bred på fyllningen och rulla ihop. Skär ut bitar och lägg tätt  i en bakplåtsklädd form, ca 25 x 20 cm.
    • Låt jäsa under en bakduk i ytterligare 30 minuter.
    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Pensla saffransbullarna med ett uppvispat ägg och strö på mandelspån och russin.
    • Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter. Lår svalna och bryt bullarna i bitar.

    Ingredienser

    16 portioner

    Innehåll
    • 50 g färsk jäst
    • 2 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 200 g smör
    • 4 dl mjölk
    • 2 msk fiberhusk
    • 0.5 tsk salt
    • 1.5 dl sukrin gold
    • 1 st ägg
    • 500 g mjölmix, glutenfri (Laildas)
    Färskostfyllning med mandel
    • 200 g philadelphiaost
    • 150 g smör
    • 1 dl sukrin melis
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1.5 dl mandel
    Topping
    • 1 st ägg
    • 2 msk mandelspån
    • 0.5 dl sultanrussin
  • Söndag frukost 291 Kcal

    Bananplättar med kesella och bär

    God frukost att lyxa till det med på helgen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 291 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 1 msk smör
    • 0.25 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 0.5 dl blåbär
    • 6 st jordgubbar
    • 6 st hallon
    • 4 msk kesella

    Gör så här

    • Knäck äggen i en bunke och vispa upp dem.
    • Skala bananen och mosa med en gaffel och blanda ner med äggsmeten och lite vaniljpulver.
    • Hetta upp en stekpanna med smör på medelvärme.
    • Häll i smet och grädda små plättar några minuter per sida.
    • Lägg upp plättarna på en tallrik och toppa med färska bär och kesella.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 1 msk smör
    • 0.25 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 0.5 dl blåbär
    • 6 st jordgubbar
    • 6 st hallon
    • 4 msk kesella

    Söndag lunch 619 Kcal

    Tonfisksallad med avokado

    En tonfisksallad är perfekt till lunch och mättar länge!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 619 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl rucola
    • 0.5 st avokado
    • 1 st små plommontomater
    • 1 st ägg
    • 150 g tonfisk
    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 st purjolök
    • 1 msk persilja
    • 1 st citronklyfta
    Dressing
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk honung
    • 0.25 msk salladskrydda

    Gör så här

    • Blanda ihop dressingen i en skål.
    • Lägg rucolasallad på ett fat.
    • Lägg upp avokado på tallriken.
    • Dela tomater och ägg och lägg runt rucolasalladen.
    • Häll bort vattnet från tonfisken och lägg på salladen.
    • Toppa med skivad rödlök och purjolök.
    • Dekorera med citronklyfta och persilja.
    • Servera med dressingen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl rucola
    • 0.5 st avokado
    • 1 st små plommontomater
    • 1 st ägg
    • 150 g tonfisk
    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 st purjolök
    • 1 msk persilja
    • 1 st citronklyfta
    Dressing
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk honung
    • 0.25 msk salladskrydda

    Söndag middag 153 Kcal

    Quinoaspagetti med fläsk och mozzarella

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 153 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 250 g quinoaspagetti
    • 1 msk smör
    • 150 g fläsktärningar
    • 1 st röd paprika
    • 150 g gratängmozzarella
    • 4 msk grön pesto
    • 100 g blandad sallad
    • 0 kruka färsk basilika

    Gör så här

    • Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek fläsktärningarna.
    • Skär paprikan i skivor och stek den tillsammans med fläsket.
    • Skär mozzarellaosten i mindre bitar och vänd ner den tillsammans med peston i pannan precis innan servering så osten blir varm.
    • Fördela sallad på fyra tallrikar, lägg pastan på salladen och toppa med fläsk- och mozzarellablandningen.
    • Dekorera med färsk basilika.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 250 g quinoaspagetti
    • 1 msk smör
    • 150 g fläsktärningar
    • 1 st röd paprika
    • 150 g gratängmozzarella
    • 4 msk grön pesto
    • 100 g blandad sallad
    • 0 kruka färsk basilika
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 11 st ägg
  • 25 g rökt skinka
  • 75 g chorizo
  • 200 g kycklinglårfilé
  • 150 g laxfilé
  • 200 g torskfile
  • 100 g rökt kalkon
  • 130 g kräftstjärtar
  • 250 g entrecote
  • 300 g högrevsburgare
  • 500 g kycklingfärs
  • 150 g tonfisk
  • 150 g fläsktärningar
Mejeri
  • 375.5 tsk smör
  • 250 g halloumi
  • 1 dl grädde
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 75 g färsk jäst
  • 9 dl mjölk
  • 0.2 dl gräddfil
  • 1.5 dl mandelmjölk
  • 1 dl crème fraiche
  • 100 g keso mexican salsa
  • 125 g mozzarella
  • 150 g chevreost
  • 200 g philadelphiaost
  • 4 msk kesella
  • 150 g gratängmozzarella
Frukt/grönt
  • 4.5 st röd paprika
  • 3 klyfta vitlök
  • 2.5 st gul lök
  • 1 st broccolistånd
  • 100 g broccoli
  • 0.75 st citron
  • 3.75 st rödlök
  • 0.5 st purjolök
  • 1 st gul paprika
  • 75 g haricots verts
  • 4.5 st morot
  • 1 st avokado
  • 2 dl blåbär
  • 0.75 st squash
  • 100 g sockerärtor
  • 150 g kantareller
  • 0.5 st fänkål
  • 1 st äpple
  • 200 g färsk ananas
  • 2 st apelsin
  • 150 g mango (fryst)
  • 0.5 st lime
  • 0.2 st ananas
  • 0.5 st salladslök
  • 2 st salladsblad
  • 150 g rotselleri
  • 3 dl babyspenat
  • 1 tsk ingefära
  • 5 dl blandsallad
  • 2.5 st champinjoner
  • 3 st cocktailtomat
  • 50 g spetskål
  • 75 g cocktailtomater
  • 2 st gulbetor
  • 1 st banan
  • 6 st jordgubbar
  • 6 st hallon
  • 2 dl rucola
  • 1 st små plommontomater
  • 1 st citronklyfta
  • 100 g blandad sallad
Torrvaror
  • 8 msk olivolja
  • 800 g krossade tomater
  • 3.25 dl havregryn
  • 0.5 dl havrekärnor
  • 2 msk linfrön
  • 4 msk solrosfrön
  • 5 msk torkade tranbär
  • 0.5 dl kokosskivor
  • 50 g rostade hasselnötter
  • 1 dl kikärter
  • 10 g pofiber
  • 25 g fibrex
  • 1 dl bovetemjöl
  • 0.35 dl sojamjöl
  • 20 g psylliumhusk
  • 2 tsk flytande honung
  • 100 ml lätt kokosmjölk
  • 2 msk chiafrön
  • 5 st torkade dadlar
  • 22 g mandelspån
  • 2 msk fiberhusk
  • 1.5 dl sukrin gold
  • 500 g mjölmix, glutenfri (Laildas)
  • 1 dl sukrin melis
  • 1.5 dl mandel
  • 0.5 dl sultanrussin
  • 1 tsk honung
  • 250 g quinoaspagetti
Kryddor/smaksättare
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 3 tsk örtagårdskrydda
  • 13 msk ajvar relish
  • 1 msk sötstark senap
  • 2 krm salt
  • 2.6 kuvert, 0,5 gram saffran
  • 0.25 tsk gurkmeja
  • 1 msk salvia
  • färsk basilika
  • 0.5 msk dill
  • 0.5 st myntakvist
  • 1 krm brödkrydda
  • 1 msk gräslök
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 1.25 tsk kanel
  • dillkvistar
  • 1.75 tsk vaniljpulver
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 2 nypa chiliflakes
  • 3 msk persilja
  • 1 msk kalvfond
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 msk krossade pepparkorn
  • flingsalt
  • 2 kvist färsk persilja
  • 1 msk färsk timjan
  • 1 msk balsamico
  • 0.25 msk salladskrydda
  • 4 msk grön pesto
Övrigt
  • 1 tsk dadelsirap
  • 6 dl Alpro kokos och mandelmjölk
  • 0.75 dl quinoamüsli med honungsrostade valnötter
  • 2 msk saffransaioli
  • 100 g fryst passionsfrukt
  • 25 g rapsolja
  • 1.5 msk majonnäs
  • 2 msk mandlar

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.