Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 48 2024

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1701 Kcal

    • Frukost - 412 Kcal

      Yoghurt och granola med russin och gojibär

    • Lunch - 600 Kcal

      Köttbullar i grön curry och kokosmjölk

    • Middag - 397 Kcal

      Torskgratäng med kaviar och purjolök

    • Mellanmål

    • Dessert - 292 Kcal

      Granola med russin och gojibär

  • Tisdag - 939 Kcal

    • Frukost - 124 Kcal

      Keso med persika

    • Lunch - 397 Kcal

      Torskgratäng med kaviar och purjolök

    • Middag - 418 Kcal

      Broccoli- och spenatsoppa med halloumi

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1460 Kcal

    • Frukost - 412 Kcal

      Yoghurt och granola med russin och gojibär

    • Lunch - 600 Kcal

      Köttbullar i grön curry och kokosmjölk

    • Middag - 448 Kcal

      Ugnsbakad lax med brysselkål och halloumi

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1169 Kcal

    • Frukost - 354 Kcal

      Omelettrulle med ost och skinka

    • Lunch - 418 Kcal

      Broccoli- och spenatsoppa med halloumi

    • Middag - 397 Kcal

      Torskgratäng med kaviar och purjolök

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1412 Kcal

    • Frukost - 396 Kcal

      Havregrynsgröt med torkad frukt, kokos och blåbär

    • Lunch - 448 Kcal

      Ugnsbakad lax med brysselkål och halloumi

    • Middag - 569 Kcal

      Kycklinggryta med grön pesto och grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1984 Kcal

    • Frukost - 412 Kcal

      Yoghurt och granola med russin och gojibär

    • Lunch - 569 Kcal

      Kycklinggryta med grön pesto och grönsaker

    • Middag - 574 Kcal

      Champinjon- och chevrépaj

    • Mellanmål

    • Dessert - 429 Kcal

      Apelsincarpaccio med pistageskräm

  • Söndag - 1167 Kcal

    • Frukost - 196 Kcal

      Red Berry Smoothie

    • Lunch - 574 Kcal

      Champinjon- och chevrépaj

    • Middag - 397 Kcal

      Torskgratäng med kaviar och purjolök

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 56.7 gram

Fett: 94.2 gram

Protein: 78.6 gram

Energi: 1404.7 kcal

  • Måndag frukost 412 Kcal

    Yoghurt och granola med russin och gojibär

    En god och mättande frukost, variera mellan olika yoghurtar för att ändra din frukost under veckan! Receptet för granolan finns i receptbanken. Sök: granola med russin och gojibär.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 412 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 dl granola med russin och gojibär

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål.
    • Lägg på granola.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 dl granola med russin och gojibär

    Måndag lunch 600 Kcal

    Köttbullar i grön curry och kokosmjölk

    En värmande och god rätt som passar bra i matlådan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 600 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g nötfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk smör
    • 0.5 st broccolistånd
    • 5 dl vatten
    • 1 st köttbuljongtärning
    • 1 dl tärnad sellerirot
    • 1 dl tärnad persiljerot
    • 5 cm purjolök
    • 0.33 msk grön currypasta
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk ingefära
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 burk kokosmjölk

    Gör så här

    • Lägg nötfärs i en skål.
    • Skala och pressa vitlök.
    • Blanda ner salt, peppar och den pressade vitlöken i färsen.
    • Rulla till lagom stora bullar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek köttbullarna lätt tills de får färg.
    • Bryt broccoli i små buketter.
    • Skala och hacka vitlök.
    • Häll vatten i en stor kastrull och lägg i buljongtärningen, broccolibuketterna tillsammans med den hackade vitlöken, sellerirot, persiljerot och purjolök.
    • Tillsätt grön currypasta, ingefära, chiliflakes och kokosmjölk.
    • Koka upp och låt koka tills grönsakerna är genomkokta, ca 10 minuter.
    • Lägg i köttbullarna och låt puttra på svag värme tills bullarna är genomkokta, ca 5 minuter.
    • Häll upp i skålar och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g nötfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk smör
    • 0.5 st broccolistånd
    • 5 dl vatten
    • 1 st köttbuljongtärning
    • 1 dl tärnad sellerirot
    • 1 dl tärnad persiljerot
    • 5 cm purjolök
    • 0.33 msk grön currypasta
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk ingefära
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 burk kokosmjölk

    Måndag middag 397 Kcal

    Torskgratäng med kaviar och purjolök

    Krämig torskgratäng med kaviar, palsternacka och purjolök!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 397 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fryst torskrygg
    • 2 st palsternacka
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl lätt crème fraiche
    • 0.75 dl kaviar
    • 1 dl purjolök
    • 2 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 st purjolök
    • 2 st dillkvistar

    Gör så här

    • Tina torskryggsfiléerna.
    • Sätt ugnen på 200 grader. 
    • Skala och skär palsternacka och morötter i mindre tärningar.
    • Skär sockerärtorna i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn grönsakerna några minuter.
    • Strö på salt och peppar. 
    • Lägg i en ugnsfastform och placera torskryggsfiléerna över. 
    • Blanda ihop créme fraiche, kaviar, purjolök, salt och peppar i en skål.
    • Bred kaviarcrémen över fisken och sätt in i ugnen i ca 20 minuter. 
    • Strö på strimlad purjolök och dekorera med dill.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fryst torskrygg
    • 2 st palsternacka
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl lätt crème fraiche
    • 0.75 dl kaviar
    • 1 dl purjolök
    • 2 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 st purjolök
    • 2 st dillkvistar

    Måndag dessert 292 Kcal

    Granola med russin och gojibär

    En fiberrik granola gjort på olika frön och torkade russin & gojibär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 292 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 5 dl havregryn
    • 1 dl solrosfrön
    • 1.5 dl mandel
    • 1.5 dl hasselnötter
    • 2 tsk vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 2 msk rapsolja
    • 1 msk fiberhonung Nicks
    • 0.5 dl vatten
    • 1 dl russin
    • 1 dl torkade gojibär

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Hacka mandlar och hasselnötter.
    • Lägg havregryn, frön, nötter, vaniljpulver och salt på en ugnsplåt.
    • Blanda ner olja,  fiberhonung och vatten.
    • Blanda om ordentligt och rosta i ugnen i 20 min. Rör om då och då.
    • Blanda ner russin och golibär. Förvara i en burk med lock.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 5 dl havregryn
    • 1 dl solrosfrön
    • 1.5 dl mandel
    • 1.5 dl hasselnötter
    • 2 tsk vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 2 msk rapsolja
    • 1 msk fiberhonung Nicks
    • 0.5 dl vatten
    • 1 dl russin
    • 1 dl torkade gojibär
  • Tisdag frukost 124 Kcal

    Keso med persika

    En enkel och snabb frukost som passar utmärkt om du har ont om tid på morgonen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 124 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.5 st persika

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål.
    • Skiva eller hacka persika och lägg över.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.5 st persika

    Tisdag lunch 397 Kcal

    Torskgratäng med kaviar och purjolök

    Krämig torskgratäng med kaviar, palsternacka och purjolök!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 397 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fryst torskrygg
    • 2 st palsternacka
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl lätt crème fraiche
    • 0.75 dl kaviar
    • 1 dl purjolök
    • 2 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 st purjolök
    • 2 st dillkvistar

    Gör så här

    • Tina torskryggsfiléerna.
    • Sätt ugnen på 200 grader. 
    • Skala och skär palsternacka och morötter i mindre tärningar.
    • Skär sockerärtorna i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn grönsakerna några minuter.
    • Strö på salt och peppar. 
    • Lägg i en ugnsfastform och placera torskryggsfiléerna över. 
    • Blanda ihop créme fraiche, kaviar, purjolök, salt och peppar i en skål.
    • Bred kaviarcrémen över fisken och sätt in i ugnen i ca 20 minuter. 
    • Strö på strimlad purjolök och dekorera med dill.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fryst torskrygg
    • 2 st palsternacka
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl lätt crème fraiche
    • 0.75 dl kaviar
    • 1 dl purjolök
    • 2 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 st purjolök
    • 2 st dillkvistar

    Tisdag middag 418 Kcal

    Broccoli- och spenatsoppa med halloumi

    En smakfull och näringsrik soppa!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 418 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 3.5 dl vatten
    • 1 msk lantbuljong
    • 0.5 st broccolistånd
    • 100 g spenat
    • 2 dl kokosgrädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja

    Gör så här

    • Hacka lök och vitlök.
    •  Hetta upp en kastrull med olja och fräs lök och vitlök.
    • Tillsätt vatten och lantbuljong och låt koka upp.
    • Skär broccolin i bitar och lägg ner i kastrullen tillsammans med spenatbladen.
    • Låt sjuda på svag värme i cirka 10 minuter.
    • Mixa soppan slät och blanda ner kokosgrädden.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skär halloumin i bitar och stek dem i olja tills de har fått fin färg.
    • Fördela soppan i skålar och toppa med halloumi.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 3.5 dl vatten
    • 1 msk lantbuljong
    • 0.5 st broccolistånd
    • 100 g spenat
    • 2 dl kokosgrädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
  • Onsdag frukost 412 Kcal

    Yoghurt och granola med russin och gojibär

    En god och mättande frukost, variera mellan olika yoghurtar för att ändra din frukost under veckan! Receptet för granolan finns i receptbanken. Sök: granola med russin och gojibär.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 412 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 dl granola med russin och gojibär

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål.
    • Lägg på granola.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 dl granola med russin och gojibär

    Onsdag lunch 600 Kcal

    Köttbullar i grön curry och kokosmjölk

    En värmande och god rätt som passar bra i matlådan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 600 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g nötfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk smör
    • 0.5 st broccolistånd
    • 5 dl vatten
    • 1 st köttbuljongtärning
    • 1 dl tärnad sellerirot
    • 1 dl tärnad persiljerot
    • 5 cm purjolök
    • 0.33 msk grön currypasta
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk ingefära
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 burk kokosmjölk

    Gör så här

    • Lägg nötfärs i en skål.
    • Skala och pressa vitlök.
    • Blanda ner salt, peppar och den pressade vitlöken i färsen.
    • Rulla till lagom stora bullar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek köttbullarna lätt tills de får färg.
    • Bryt broccoli i små buketter.
    • Skala och hacka vitlök.
    • Häll vatten i en stor kastrull och lägg i buljongtärningen, broccolibuketterna tillsammans med den hackade vitlöken, sellerirot, persiljerot och purjolök.
    • Tillsätt grön currypasta, ingefära, chiliflakes och kokosmjölk.
    • Koka upp och låt koka tills grönsakerna är genomkokta, ca 10 minuter.
    • Lägg i köttbullarna och låt puttra på svag värme tills bullarna är genomkokta, ca 5 minuter.
    • Häll upp i skålar och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g nötfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk smör
    • 0.5 st broccolistånd
    • 5 dl vatten
    • 1 st köttbuljongtärning
    • 1 dl tärnad sellerirot
    • 1 dl tärnad persiljerot
    • 5 cm purjolök
    • 0.33 msk grön currypasta
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk ingefära
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 burk kokosmjölk

    Onsdag middag 448 Kcal

    Ugnsbakad lax med brysselkål och halloumi

    God ugnsbakad lax som serveras tillsammans med brysselkål och halloumi.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 448 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 10 st brysselkål
    • 70 g halloumi
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 dl rucola
    • 1 st citronklyfta

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek laxen 4-5 minuter per sida.
    • Strö på salt och peppar.
    • Dela brysselkålen och skär halloumi i bitar.
    • Stek brysselkål och halloumi i en stekpanna.
    • Strö på lite salt, peppar och färsk timjan.
    • Servera med lax och lite rucolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 10 st brysselkål
    • 70 g halloumi
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 dl rucola
    • 1 st citronklyfta
  • Torsdag frukost 354 Kcal

    Omelettrulle med ost och skinka

    Klassiker som funkar som frukost, lunch eller snabb middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 354 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 2 msk vatten
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva ost
    • 50 g rökt skinka

    Gör så här

    • Rör ihop äggen med vatten, salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i äggsmeten.
    • Låt steka några minuter på svag värme.
    • Lägg på ost och skinka och rulla ihop omeletten.
    • Skär omelettrullen i skivor.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 2 msk vatten
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva ost
    • 50 g rökt skinka

    Torsdag lunch 418 Kcal

    Broccoli- och spenatsoppa med halloumi

    En smakfull och näringsrik soppa!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 418 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 3.5 dl vatten
    • 1 msk lantbuljong
    • 0.5 st broccolistånd
    • 100 g spenat
    • 2 dl kokosgrädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja

    Gör så här

    • Hacka lök och vitlök.
    •  Hetta upp en kastrull med olja och fräs lök och vitlök.
    • Tillsätt vatten och lantbuljong och låt koka upp.
    • Skär broccolin i bitar och lägg ner i kastrullen tillsammans med spenatbladen.
    • Låt sjuda på svag värme i cirka 10 minuter.
    • Mixa soppan slät och blanda ner kokosgrädden.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skär halloumin i bitar och stek dem i olja tills de har fått fin färg.
    • Fördela soppan i skålar och toppa med halloumi.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 3.5 dl vatten
    • 1 msk lantbuljong
    • 0.5 st broccolistånd
    • 100 g spenat
    • 2 dl kokosgrädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja

    Torsdag middag 397 Kcal

    Torskgratäng med kaviar och purjolök

    Krämig torskgratäng med kaviar, palsternacka och purjolök!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 397 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fryst torskrygg
    • 2 st palsternacka
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl lätt crème fraiche
    • 0.75 dl kaviar
    • 1 dl purjolök
    • 2 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 st purjolök
    • 2 st dillkvistar

    Gör så här

    • Tina torskryggsfiléerna.
    • Sätt ugnen på 200 grader. 
    • Skala och skär palsternacka och morötter i mindre tärningar.
    • Skär sockerärtorna i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn grönsakerna några minuter.
    • Strö på salt och peppar. 
    • Lägg i en ugnsfastform och placera torskryggsfiléerna över. 
    • Blanda ihop créme fraiche, kaviar, purjolök, salt och peppar i en skål.
    • Bred kaviarcrémen över fisken och sätt in i ugnen i ca 20 minuter. 
    • Strö på strimlad purjolök och dekorera med dill.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fryst torskrygg
    • 2 st palsternacka
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl lätt crème fraiche
    • 0.75 dl kaviar
    • 1 dl purjolök
    • 2 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 st purjolök
    • 2 st dillkvistar
  • Fredag frukost 396 Kcal

    Havregrynsgröt med torkad frukt, kokos och blåbär

    Havregrynsgröt som går att variera i det oändliga!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 58 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 396 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 krm salt
    • 0.5 dl torkad papaya
    • 2 dl vatten
    • 0.5 dl blåbär
    • 1 msk kokoschips
    • 1 dl mandelmjölk

    Gör så här

    • Koka upp havregryn, salt, vatten och torkad frukt.
    • Låt sjuda 3 minuter.
    • Lägg i en skål och toppa med blåbär och kokoschips.
    • Servera med mandelmjölk.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 krm salt
    • 0.5 dl torkad papaya
    • 2 dl vatten
    • 0.5 dl blåbär
    • 1 msk kokoschips
    • 1 dl mandelmjölk

    Fredag lunch 448 Kcal

    Ugnsbakad lax med brysselkål och halloumi

    God ugnsbakad lax som serveras tillsammans med brysselkål och halloumi.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 448 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 10 st brysselkål
    • 70 g halloumi
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 dl rucola
    • 1 st citronklyfta

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek laxen 4-5 minuter per sida.
    • Strö på salt och peppar.
    • Dela brysselkålen och skär halloumi i bitar.
    • Stek brysselkål och halloumi i en stekpanna.
    • Strö på lite salt, peppar och färsk timjan.
    • Servera med lax och lite rucolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 10 st brysselkål
    • 70 g halloumi
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 dl rucola
    • 1 st citronklyfta

    Fredag middag 569 Kcal

    Kycklinggryta med grön pesto och grönsaker

    En trevlig kycklinggryta med smak av pesto. Dubbla receptet så har du en perfekt middag till helgens bjudning!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 569 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 tsk smör
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 3 msk grön pesto
    • 10 st cocktailtomat
    • 2 msk färsk basilika
    • 1 dl grädde

    Gör så här

    • Skär kycklingfilén i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Skala och riv vitlök och skiva rödlök.
    • Skär paprika i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kyckling, vitlök och rödlök några minuter. Strö på örtagårdskrydda.
    • Häll på vatten, grädde och lägg ner buljongtärningen. Låt koka ihop och tillsätt pesto och paprika.
    • Låt puttra några minuter och lägg ner tomater och basilika.
    • Strö på lite basilika blad och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 tsk smör
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 3 msk grön pesto
    • 10 st cocktailtomat
    • 2 msk färsk basilika
    • 1 dl grädde
  • Lördag frukost 412 Kcal

    Yoghurt och granola med russin och gojibär

    En god och mättande frukost, variera mellan olika yoghurtar för att ändra din frukost under veckan! Receptet för granolan finns i receptbanken. Sök: granola med russin och gojibär.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 412 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 dl granola med russin och gojibär

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål.
    • Lägg på granola.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 dl granola med russin och gojibär

    Lördag lunch 569 Kcal

    Kycklinggryta med grön pesto och grönsaker

    En trevlig kycklinggryta med smak av pesto. Dubbla receptet så har du en perfekt middag till helgens bjudning!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 569 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 tsk smör
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 3 msk grön pesto
    • 10 st cocktailtomat
    • 2 msk färsk basilika
    • 1 dl grädde

    Gör så här

    • Skär kycklingfilén i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Skala och riv vitlök och skiva rödlök.
    • Skär paprika i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kyckling, vitlök och rödlök några minuter. Strö på örtagårdskrydda.
    • Häll på vatten, grädde och lägg ner buljongtärningen. Låt koka ihop och tillsätt pesto och paprika.
    • Låt puttra några minuter och lägg ner tomater och basilika.
    • Strö på lite basilika blad och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 tsk smör
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 3 msk grön pesto
    • 10 st cocktailtomat
    • 2 msk färsk basilika
    • 1 dl grädde

    Lördag middag 574 Kcal

    Champinjon- och chevrépaj

    En riktigt trevlig paj för många tillfällen, bjud hela familjen eller frys in matlådor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 50 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 574 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 3 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl skalade sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 25 g smör
    • 1 st ägg
    • 60 g bladspenat
    • 0.5 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.75 st rödlök
    • 200 g skogschampinjoner
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Fyllning
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 1 dl riven ost
    • 125 g chevreost
    Topping
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 dl valnötter
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Dekoration
    • 2 kvist färsk rosmarin

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader.
    • Häll ner mandelmjöl, sesamfrön, fiberhusk och salt i en matberedare. Mixa så att det blandas och tillsätt sedan smör och ägget.  Blanda ihop till en smidig deg. Plasta in och låt vila i kylen i 30 minuter.
    • Kavla ut degen på ett mjölat bakbord.  Klä en pajform, 22 cm i diameter, med degen. Pricka med en gaffel och förgrädda i 10 minuter på 150 grader. Höj därefter temperaturen till 200 grader.
    • Lägg spenat i botten på pajskalet och ringla över balsamico och strö på salt och peppar.
    • Skala och strimla rödlök. Skiva champinjoner. Skala och riv vitlök.  Hetta upp en stekpanna med olivolja. Stek lök, champinjoner och vitlök ett par min. Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda. Lägg blandningen över spenaten.
    • Blanda ägg, grädde, mjölk och riven ost i en skål. Salta och peppra. Häll smeten i pajskalet. Skiva chévreosten och lägg över pajen.
    • Grädda pajen ca 30 min. Ta ut pajen och lägg på strimlad rödlök, valnötter, flytande honung och örtagårdskrydda. Grädda 5 min till. Dekorera med färsk rosmarin.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 3 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl skalade sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 25 g smör
    • 1 st ägg
    • 60 g bladspenat
    • 0.5 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.75 st rödlök
    • 200 g skogschampinjoner
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Fyllning
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 1 dl riven ost
    • 125 g chevreost
    Topping
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 dl valnötter
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Dekoration
    • 2 kvist färsk rosmarin

    Lördag dessert 429 Kcal

    Apelsincarpaccio med pistageskräm

    En enkel dessert med en fantastisk kombination av apelsin och pistagekräm!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 429 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st apelsin
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 0.5 tsk Bourbon vaniljextrakt
    • 0.5 msk sukrin melis
    • 2 msk pistagekräm
    • 12 st pekannötter
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 st myntakvist
    Vaniljcréme
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 0.5 tsk Bourbon vaniljextrakt
    • 0.5 msk sukrin melis

    Gör så här

    • Skär bort skalet på apelsinerna och skiva tunt. Lägg upp på en tallrik.
    • Blanda ihop vaniljcrémen i en skål.
    • Fördela vaniljcrémen över apelsinskivorna.
    • Toppa med en klick pistagekräm.
    • Rosta pekannötterna i en torr stekpanna och ringla en gnutta honung över.
    • Strö över nötterna på apelsincarpaccion och dekorera med färsk mynta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st apelsin
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 0.5 tsk Bourbon vaniljextrakt
    • 0.5 msk sukrin melis
    • 2 msk pistagekräm
    • 12 st pekannötter
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 st myntakvist
    Vaniljcréme
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 0.5 tsk Bourbon vaniljextrakt
    • 0.5 msk sukrin melis
  • Söndag frukost 196 Kcal

    Red Berry Smoothie

    En svalkande god smoothie med bär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 196 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl blåbär (frysta)
    • 100 g jordgubbar (färska)
    • 0.5 st mango
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl vatten
    Dekoration
    • 1 msk frystorkade jordgubbar

    Gör så här

    • Skala och skär mango i bitar.
    • Lägg mango och bär i en blender och mixa.
    • Häll på yoghurt och späd med vatten till en jämn konsistens.
    • Häll upp på glas och dekorera med frystorkade jordgubbar eller färska jordgubbar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl blåbär (frysta)
    • 100 g jordgubbar (färska)
    • 0.5 st mango
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl vatten
    Dekoration
    • 1 msk frystorkade jordgubbar

    Söndag lunch 574 Kcal

    Champinjon- och chevrépaj

    En riktigt trevlig paj för många tillfällen, bjud hela familjen eller frys in matlådor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 50 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 574 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 3 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl skalade sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 25 g smör
    • 1 st ägg
    • 60 g bladspenat
    • 0.5 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.75 st rödlök
    • 200 g skogschampinjoner
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Fyllning
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 1 dl riven ost
    • 125 g chevreost
    Topping
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 dl valnötter
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Dekoration
    • 2 kvist färsk rosmarin

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader.
    • Häll ner mandelmjöl, sesamfrön, fiberhusk och salt i en matberedare. Mixa så att det blandas och tillsätt sedan smör och ägget.  Blanda ihop till en smidig deg. Plasta in och låt vila i kylen i 30 minuter.
    • Kavla ut degen på ett mjölat bakbord.  Klä en pajform, 22 cm i diameter, med degen. Pricka med en gaffel och förgrädda i 10 minuter på 150 grader. Höj därefter temperaturen till 200 grader.
    • Lägg spenat i botten på pajskalet och ringla över balsamico och strö på salt och peppar.
    • Skala och strimla rödlök. Skiva champinjoner. Skala och riv vitlök.  Hetta upp en stekpanna med olivolja. Stek lök, champinjoner och vitlök ett par min. Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda. Lägg blandningen över spenaten.
    • Blanda ägg, grädde, mjölk och riven ost i en skål. Salta och peppra. Häll smeten i pajskalet. Skiva chévreosten och lägg över pajen.
    • Grädda pajen ca 30 min. Ta ut pajen och lägg på strimlad rödlök, valnötter, flytande honung och örtagårdskrydda. Grädda 5 min till. Dekorera med färsk rosmarin.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 3 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl skalade sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 25 g smör
    • 1 st ägg
    • 60 g bladspenat
    • 0.5 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.75 st rödlök
    • 200 g skogschampinjoner
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Fyllning
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 1 dl mjölk
    • 1 dl riven ost
    • 125 g chevreost
    Topping
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 dl valnötter
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Dekoration
    • 2 kvist färsk rosmarin

    Söndag middag 397 Kcal

    Torskgratäng med kaviar och purjolök

    Krämig torskgratäng med kaviar, palsternacka och purjolök!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 397 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fryst torskrygg
    • 2 st palsternacka
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl lätt crème fraiche
    • 0.75 dl kaviar
    • 1 dl purjolök
    • 2 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 st purjolök
    • 2 st dillkvistar

    Gör så här

    • Tina torskryggsfiléerna.
    • Sätt ugnen på 200 grader. 
    • Skala och skär palsternacka och morötter i mindre tärningar.
    • Skär sockerärtorna i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn grönsakerna några minuter.
    • Strö på salt och peppar. 
    • Lägg i en ugnsfastform och placera torskryggsfiléerna över. 
    • Blanda ihop créme fraiche, kaviar, purjolök, salt och peppar i en skål.
    • Bred kaviarcrémen över fisken och sätt in i ugnen i ca 20 minuter. 
    • Strö på strimlad purjolök och dekorera med dill.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fryst torskrygg
    • 2 st palsternacka
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl lätt crème fraiche
    • 0.75 dl kaviar
    • 1 dl purjolök
    • 2 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 1 st purjolök
    • 2 st dillkvistar
Mejeri
  • 3 dl grekisk yoghurt 6%
  • 27.33 msk smör
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 dl keso, 4%
  • 145 g halloumi
  • 2 skiva ost
  • 1 dl mandelmjölk
  • 3 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl riven ost
  • 125 g chevreost
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl naturell yoghurt
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 300 g nötfärs
  • 600 g fryst torskrygg
  • 0.75 dl kaviar
  • 300 g laxfilé
  • 6 st ägg
  • 50 g rökt skinka
  • 300 g kycklingfilé
Frukt/grönt
  • 4.5 klyfta vitlök
  • 1 st broccolistånd
  • 1 dl tärnad sellerirot
  • 1 dl tärnad persiljerot
  • 7 cm purjolök
  • 1 tsk ingefära
  • 2 st palsternacka
  • 2 st morot
  • 100 g sockerärtor
  • 0.5 st persika
  • 0.5 st gul lök
  • 100 g spenat
  • 10 st brysselkål
  • 1 dl rucola
  • 1 st citronklyfta
  • 0.5 dl blåbär
  • 1.5 st rödlök
  • 0.5 st gul paprika
  • 0.5 st röd paprika
  • 10 st cocktailtomat
  • 60 g bladspenat
  • 200 g skogschampinjoner
  • 2 st apelsin
  • 1 dl blåbär (frysta)
  • 100 g jordgubbar (färska)
  • 0.5 st mango
Kryddor/smaksättare
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 1 nypa chiliflakes
  • 2 msk dill
  • 2 st dillkvistar
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 3 krm salt
  • 1 msk lantbuljong
  • 1 msk färsk timjan
  • 2.5 tsk örtagårdskrydda
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 3 msk grön pesto
  • 2 msk färsk basilika
  • 0.5 msk balsamico
  • 2 kvist färsk rosmarin
  • 1 tsk Bourbon vaniljextrakt
  • 1 st myntakvist
Torrvaror
  • 0.33 msk grön currypasta
  • 1 burk kokosmjölk
  • 4.5 msk olivolja
  • 6 dl havregryn
  • 1 dl solrosfrön
  • 1.5 dl mandel
  • 1.5 dl hasselnötter
  • 2 msk rapsolja
  • 1 dl russin
  • 1 dl torkade gojibär
  • 2 dl kokosgrädde
  • 0.5 dl torkad papaya
  • 1 msk kokoschips
  • 3 dl mandelmjöl
  • 0.5 dl skalade sesamfrön
  • 1 msk fiberhusk
  • 0.5 dl valnötter
  • 1.5 tsk flytande honung
  • 1 msk sukrin melis
  • 2 msk pistagekräm
  • 12 st pekannötter
  • 1 msk frystorkade jordgubbar
Övrigt
  • 1 msk fiberhonung Nicks

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!