Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 48 2023

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1267 Kcal

    • Frukost - 516 Kcal

      Smoothie bowl

    • Lunch - 225 Kcal

      Kall skaldjurssallad med sjögräsnudlar

    • Middag - 526 Kcal

      Älgfärsbiffar med champinjonsås och bulgursallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 905 Kcal

    • Frukost - 154 Kcal

      Ägg med kalkon

    • Lunch - 225 Kcal

      Kall skaldjurssallad med sjögräsnudlar

    • Middag - 526 Kcal

      Bönspagetti med kycklingsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1414 Kcal

    • Frukost - 363 Kcal

      Omelett på grönsaksrester

    • Lunch - 526 Kcal

      Bönspagetti med kycklingsås

    • Middag - 526 Kcal

      Älgfärsbiffar med champinjonsås och bulgursallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1143 Kcal

    • Frukost - 154 Kcal

      Ägg med kalkon

    • Lunch - 335 Kcal

      Tomat och morotssoppa med fetaost och mandelspån

    • Middag - 654 Kcal

      Falukorvsgratäng

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1358 Kcal

    • Frukost - 238 Kcal

      Keso med blåbär och kokos

    • Lunch - 654 Kcal

      Falukorvsgratäng

    • Middag - 466 Kcal

      Lammytterfilé med chevregratäng

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1693 Kcal

    • Frukost - 334 Kcal

      Valnötsbröd

    • Lunch - 335 Kcal

      Tomat och morotssoppa med fetaost och mandelspån

    • Middag - 345 Kcal

      Italiensk laxbakelse med rostade tomater

    • Mellanmål

    • Dessert - 680 Kcal

      Pumpa Cheese Cake (glutenfri)

  • Söndag - 1145 Kcal

    • Frukost - 334 Kcal

      Valnötsbröd

    • Lunch - 345 Kcal

      Italiensk laxbakelse med rostade tomater

    • Middag - 466 Kcal

      Lammytterfilé med chevregratäng

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 50.8 gram

Fett: 92.7 gram

Protein: 80.8 gram

Energi: 1274.8 kcal

  • Måndag frukost 516 Kcal

    Smoothie bowl

    Blanda ihop en svalkande smoothiebowl med frysta blåbär, hallon och sen lite banan och kokosgrädde i. Och såklart får vi inte missa den goda toppingen till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 45 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 516 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.75 dl blåbär (frysta)
    • 0.5 dl hallon (frysta)
    • 1 dl kokosgrädde
    • 1 st banan
    Dekoration
    • 0.5 dl färska blåbär
    • 0.5 st kiwi
    • 0.2 dl kokosflingor
    • 0.5 msk hampafrön
    • 4 st physalis
    • 0.25 st nektarin

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa till en jämn smet.
    • Lägg i en skål och toppa med dekorationen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.75 dl blåbär (frysta)
    • 0.5 dl hallon (frysta)
    • 1 dl kokosgrädde
    • 1 st banan
    Dekoration
    • 0.5 dl färska blåbär
    • 0.5 st kiwi
    • 0.2 dl kokosflingor
    • 0.5 msk hampafrön
    • 4 st physalis
    • 0.25 st nektarin

    Måndag lunch 225 Kcal

    Kall skaldjurssallad med sjögräsnudlar

    En riktigt god skaldjurssallad med sjögräsnudlar i och en god marinad till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 225 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g sjögräsnudlar
    • 150 g broccoli
    • 3 dl vitkål
    • 3 dl handskalade räkor i lag
    • 0 st dillkvistar
    Marinad
    • 2 tsk olivolja
    • 1 tsk limesaft
    • 1 tsk riven ingefära
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 2 msk dill
    • 1 tsk röd chili
    • 0.5 dl salladslök
    • 1 msk mirin
    • 1 msk ljus soja
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skölj sjögräsnudlarna. Blanda ihop marinaden i en skål.
    • Skär broccoli i buketter och blanda ner i marinaden tillsammans med sjögräsnudlar och vitkål.
    • Blanda ner hälften av skaldjuren.
    • Lägg upp i skålar och toppa med skaldjur och färsk dill.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g sjögräsnudlar
    • 150 g broccoli
    • 3 dl vitkål
    • 3 dl handskalade räkor i lag
    • 0 st dillkvistar
    Marinad
    • 2 tsk olivolja
    • 1 tsk limesaft
    • 1 tsk riven ingefära
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 2 msk dill
    • 1 tsk röd chili
    • 0.5 dl salladslök
    • 1 msk mirin
    • 1 msk ljus soja
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar

    Måndag middag 526 Kcal

    Älgfärsbiffar med champinjonsås och bulgursallad

    Tillaga en smakrika biffar gjorda på älgfärs med en gräddig champinjonsås och en bulgursallad till.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 526 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g fryst älgfärs
    • 2 msk bladpersilja
    • 1 dl riven västerbottenost
    • 1 st ägg
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk smör
    Champinjonsås
    • 250 g champinjon
    • 1 st gul lök
    • 0.5 msk smör
    • 0.5 msk soja
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Bulgursallad
    • 2 dl bulgur
    • 2 st morot
    • 0.5 st squash
    • 1 st rödlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 msk rosmarin
    • 0 salt och svartpeppar
      Tillbehör och dekoration
    • 0.25 dl rårörda lingon
    • 1 kvist färsk rosmarin
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Koka först bulgur enligt anvisningen på paketet, ca 10 min.
    • Skala och skär morötter i tärningar och skär squash i tärningar.
    • Finhacka rödlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn morötter, squash och lök några minuter.
    • Blanda ner kokt bulgur, rosmarin, salt och peppar.
    • Håll varmt.
    • Skiva champinjoner.
    • Skala och finhacka lök.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn lök och champinjoner några minuter.
    • Häll på soja och grädde.
    • Smaka av med salt och peppar. 
    • Blanda älgfärs med bladpersilja, ost och ägg.
    • Skala och riv lök fint och finhacka vitlök.
    • Blanda ner i färsen tillsammans med salt och peppar.
    • Forma till 4 biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn biffarna runt om i ca 3-4 minuter per sida.
    • Slå på 1 del vatten och låt biffarna bli klara ytterligare 3-4 minuter. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g fryst älgfärs
    • 2 msk bladpersilja
    • 1 dl riven västerbottenost
    • 1 st ägg
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk smör
    Champinjonsås
    • 250 g champinjon
    • 1 st gul lök
    • 0.5 msk smör
    • 0.5 msk soja
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Bulgursallad
    • 2 dl bulgur
    • 2 st morot
    • 0.5 st squash
    • 1 st rödlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 msk rosmarin
    • 0 salt och svartpeppar
      Tillbehör och dekoration
    • 0.25 dl rårörda lingon
    • 1 kvist färsk rosmarin
    • 1 msk bladpersilja
  • Tisdag frukost 154 Kcal

    Ägg med kalkon

    En snabb och kalorisnål frukost med bra mättnadskänsla!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 154 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 40 g rökt kalkon
    • 0.5 tsk furikake fröblandning

    Gör så här

    • Koka upp vatten i en kastrull och lägg försiktigt i ett ägg i kokande vatten. Koka ägget i ca 7-8 minuter för mjukkokt ägg.
    • Skala ägget och skär ägget i klyftor och lägg i kalkonskivorna. Rulla ihop.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 40 g rökt kalkon
    • 0.5 tsk furikake fröblandning

    Tisdag lunch 225 Kcal

    Kall skaldjurssallad med sjögräsnudlar

    En riktigt god skaldjurssallad med sjögräsnudlar i och en god marinad till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 225 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g sjögräsnudlar
    • 150 g broccoli
    • 3 dl vitkål
    • 3 dl handskalade räkor i lag
    • 0 st dillkvistar
    Marinad
    • 2 tsk olivolja
    • 1 tsk limesaft
    • 1 tsk riven ingefära
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 2 msk dill
    • 1 tsk röd chili
    • 0.5 dl salladslök
    • 1 msk mirin
    • 1 msk ljus soja
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skölj sjögräsnudlarna. Blanda ihop marinaden i en skål.
    • Skär broccoli i buketter och blanda ner i marinaden tillsammans med sjögräsnudlar och vitkål.
    • Blanda ner hälften av skaldjuren.
    • Lägg upp i skålar och toppa med skaldjur och färsk dill.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g sjögräsnudlar
    • 150 g broccoli
    • 3 dl vitkål
    • 3 dl handskalade räkor i lag
    • 0 st dillkvistar
    Marinad
    • 2 tsk olivolja
    • 1 tsk limesaft
    • 1 tsk riven ingefära
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 2 msk dill
    • 1 tsk röd chili
    • 0.5 dl salladslök
    • 1 msk mirin
    • 1 msk ljus soja
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar

    Tisdag middag 526 Kcal

    Bönspagetti med kycklingsås

    En god vardagsrätt för hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 526 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g sojabönspagetti
    • 250 g kycklingfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g champinjon
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g haricots verts
    • 2 msk ajvar relish
    • 1 tsk dijonsenap
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 100 g vatten
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping och tillbehör
    • 50 g mozzarella
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Koka upp sojabönspasta enligt anvisningen på förpackningen.
    • Skär kycklingfiléerna i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs upp kycklingbitarna.
    • Dela champinjonerna på hälften och skala och skiva rödlök samt riv vitlök och dela haricot verts.
    • Lägg grönsakerna i stekpannan och tillsätt ajvar, senap, vatten grädde och salt och svartpeppar.
    • Rör runt och låt puttra i cirka 10 min på medelhög temperatur.
    • Lägg i sojabönsspagettin i stekpannan och blanda runt.
    • Riv mozzarella och cheddarost och lägg i en skål.
    • Servera upp i skålar och toppa med ost och persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g sojabönspagetti
    • 250 g kycklingfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g champinjon
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g haricots verts
    • 2 msk ajvar relish
    • 1 tsk dijonsenap
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 100 g vatten
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping och tillbehör
    • 50 g mozzarella
    • 1 msk bladpersilja
  • Onsdag frukost 363 Kcal

    Omelett på grönsaksrester

    Här kan du välja att inhandla grönsakerna som är med i receptet eller ta det som finns över i kylen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 363 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3.75 st champinjoner
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 msk smör
    • 25 g spenat
    • 0.5 dl riven ost

    Gör så här

    • Knäck ägg i en skål och vispa ihop med salt och peppar.
    • Skiva alla grönsaker.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och lägg ner grönsakerna tillsammans med spenat.
    • Låt fräsa någon minut och häll ner äggsmeten.
    • Stek på låg värme tills omeletten blir fast.
    • Strö på lite riven ost.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3.75 st champinjoner
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 msk smör
    • 25 g spenat
    • 0.5 dl riven ost

    Onsdag lunch 526 Kcal

    Bönspagetti med kycklingsås

    En god vardagsrätt för hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 526 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g sojabönspagetti
    • 250 g kycklingfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g champinjon
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g haricots verts
    • 2 msk ajvar relish
    • 1 tsk dijonsenap
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 100 g vatten
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping och tillbehör
    • 50 g mozzarella
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Koka upp sojabönspasta enligt anvisningen på förpackningen.
    • Skär kycklingfiléerna i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs upp kycklingbitarna.
    • Dela champinjonerna på hälften och skala och skiva rödlök samt riv vitlök och dela haricot verts.
    • Lägg grönsakerna i stekpannan och tillsätt ajvar, senap, vatten grädde och salt och svartpeppar.
    • Rör runt och låt puttra i cirka 10 min på medelhög temperatur.
    • Lägg i sojabönsspagettin i stekpannan och blanda runt.
    • Riv mozzarella och cheddarost och lägg i en skål.
    • Servera upp i skålar och toppa med ost och persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g sojabönspagetti
    • 250 g kycklingfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g champinjon
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g haricots verts
    • 2 msk ajvar relish
    • 1 tsk dijonsenap
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 100 g vatten
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping och tillbehör
    • 50 g mozzarella
    • 1 msk bladpersilja

    Onsdag middag 526 Kcal

    Älgfärsbiffar med champinjonsås och bulgursallad

    Tillaga en smakrika biffar gjorda på älgfärs med en gräddig champinjonsås och en bulgursallad till.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 526 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g fryst älgfärs
    • 2 msk bladpersilja
    • 1 dl riven västerbottenost
    • 1 st ägg
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk smör
    Champinjonsås
    • 250 g champinjon
    • 1 st gul lök
    • 0.5 msk smör
    • 0.5 msk soja
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Bulgursallad
    • 2 dl bulgur
    • 2 st morot
    • 0.5 st squash
    • 1 st rödlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 msk rosmarin
    • 0 salt och svartpeppar
      Tillbehör och dekoration
    • 0.25 dl rårörda lingon
    • 1 kvist färsk rosmarin
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Koka först bulgur enligt anvisningen på paketet, ca 10 min.
    • Skala och skär morötter i tärningar och skär squash i tärningar.
    • Finhacka rödlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn morötter, squash och lök några minuter.
    • Blanda ner kokt bulgur, rosmarin, salt och peppar.
    • Håll varmt.
    • Skiva champinjoner.
    • Skala och finhacka lök.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn lök och champinjoner några minuter.
    • Häll på soja och grädde.
    • Smaka av med salt och peppar. 
    • Blanda älgfärs med bladpersilja, ost och ägg.
    • Skala och riv lök fint och finhacka vitlök.
    • Blanda ner i färsen tillsammans med salt och peppar.
    • Forma till 4 biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn biffarna runt om i ca 3-4 minuter per sida.
    • Slå på 1 del vatten och låt biffarna bli klara ytterligare 3-4 minuter. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g fryst älgfärs
    • 2 msk bladpersilja
    • 1 dl riven västerbottenost
    • 1 st ägg
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk smör
    Champinjonsås
    • 250 g champinjon
    • 1 st gul lök
    • 0.5 msk smör
    • 0.5 msk soja
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Bulgursallad
    • 2 dl bulgur
    • 2 st morot
    • 0.5 st squash
    • 1 st rödlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 msk rosmarin
    • 0 salt och svartpeppar
      Tillbehör och dekoration
    • 0.25 dl rårörda lingon
    • 1 kvist färsk rosmarin
    • 1 msk bladpersilja
  • Torsdag frukost 154 Kcal

    Ägg med kalkon

    En snabb och kalorisnål frukost med bra mättnadskänsla!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 154 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 40 g rökt kalkon
    • 0.5 tsk furikake fröblandning

    Gör så här

    • Koka upp vatten i en kastrull och lägg försiktigt i ett ägg i kokande vatten. Koka ägget i ca 7-8 minuter för mjukkokt ägg.
    • Skala ägget och skär ägget i klyftor och lägg i kalkonskivorna. Rulla ihop.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 40 g rökt kalkon
    • 0.5 tsk furikake fröblandning

    Torsdag lunch 335 Kcal

    Tomat och morotssoppa med fetaost och mandelspån

    En härlig tomat och morotssoppa med goda tillbehör som gör en enkel rätt lite mer spännande!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 335 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 st kvisttomat
    • 1 st gul lök
    • 4 st morot
    • 1 st röd chili
    • 2 klyfta vitlök
    • 6 st torkade dadlar
    • 2 tsk olivolja
    • 10 dl vatten
    • 2 tsk flytande honung
    • 2 tsk lantbuljongpulver
    • 0 oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g fetaost
    • 50 g mandelspån
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 msk oregano

    Gör så här

    • Skär tomater i mindre bitar.
    • Skala och hacka lök.
    • Riv morötter grovt och lök.
    • Finhacka chili.
    • Dela dadlar.
    • Häll i olivolja i en kastrull och fräs upp alla grönsaker.
    • Tillsätt dadlar, vatten, honung, buljong och kryddor.
    • Låt puttra i 5 min.
    • Mixa soppan slät och häll tillbaka ner i kastrullen.
    • Smaka av med salt och svartpeppar.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta mandelspån.
    • Servera i djupa skålar och smula över fetaost.
    • Strö på mandelspån och toppa med timjan och oregano.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 st kvisttomat
    • 1 st gul lök
    • 4 st morot
    • 1 st röd chili
    • 2 klyfta vitlök
    • 6 st torkade dadlar
    • 2 tsk olivolja
    • 10 dl vatten
    • 2 tsk flytande honung
    • 2 tsk lantbuljongpulver
    • 0 oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g fetaost
    • 50 g mandelspån
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 msk oregano

    Torsdag middag 654 Kcal

    Falukorvsgratäng

    Blanda ihop en god och krämig gratäng med falukorv, squash, och ost. Servera gratängen med en grönsallad - en perfekt lunch eller middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 59 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 654 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 msk senap
    • 1 msk chilisås
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl gratängost
    • 1 tsk smör
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skiva korv, squash, rödlök och paprika.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn korven runt om.
    • Tillsätt grönsakerna och stek någon minut.
    • Blanda ner senap, chilisås och grädde.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Häll allt i en ugnsfastform.
    • Strö på ost och sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Servera med grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 msk senap
    • 1 msk chilisås
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl gratängost
    • 1 tsk smör
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
  • Fredag frukost 238 Kcal

    Keso med blåbär och kokos

    Keso med en härlig topping av blåbär, kokosflingor och grapefrukt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 238 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 dl blåbär
    • 0.2 dl kokosflingor
    • 0.5 st grapefrukt

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål och toppa med blåbär och kokosflingor.
    • Skär bort skalet på grapefrukten och skär ut filéer och lägg på keson.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 dl blåbär
    • 0.2 dl kokosflingor
    • 0.5 st grapefrukt

    Fredag lunch 654 Kcal

    Falukorvsgratäng

    Blanda ihop en god och krämig gratäng med falukorv, squash, och ost. Servera gratängen med en grönsallad - en perfekt lunch eller middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 59 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 654 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 msk senap
    • 1 msk chilisås
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl gratängost
    • 1 tsk smör
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skiva korv, squash, rödlök och paprika.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn korven runt om.
    • Tillsätt grönsakerna och stek någon minut.
    • Blanda ner senap, chilisås och grädde.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Häll allt i en ugnsfastform.
    • Strö på ost och sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Servera med grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 msk senap
    • 1 msk chilisås
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl gratängost
    • 1 tsk smör
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad

    Fredag middag 466 Kcal

    Lammytterfilé med chevregratäng

    En gratäng går alltid hem - testa att laga en chevregratäng tillsammans med lammytterfilé!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 58 gram

    Protein: 49 gram

    Energi: 466 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 msk smör
    • 800 g lammytterfilé
    • 2 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    Gratäng
    • 1 msk olivolja
    • 6 st rödbetor
    • 200 g chevreost
    • 1 dl crème fraiche
    • 0.5 dl grädde
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    Gratäng

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Smörj en ugnsfast form med olivolja. 
    • Skala och skiva rödbetorna och placera i formen. 
    • Mosa chèvreosten med en gaffel och blanda med crème fraiche, grädde och honung. 
    • Smaka av med salt och peppar och fördela röran över rödbetorna. 
    • Gratinera i ugn i ca 30 minuter. 

     

    Lamm

    • Hetta upp en stekpanna med smör.
    • Bryn köttet med örterna tills det fått fin färg runtom. 
    • Krydda med salt och peppar. 
    • Lägg köttet i en ugnsfast form och låt eftersteka i ugnen i 10–15 minuter. 
    • Servera med en fräsch sallad

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 msk smör
    • 800 g lammytterfilé
    • 2 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    Gratäng
    • 1 msk olivolja
    • 6 st rödbetor
    • 200 g chevreost
    • 1 dl crème fraiche
    • 0.5 dl grädde
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
  • Lördag frukost 334 Kcal

    Valnötsbröd

    Ett riktigt gott och mättande bröd - speciellt nybakat! Kesellan kan bytas ut mot fil, yoghurt, keso, Crème fraîche eller gräddfil! Lägg till valfritt pålägg, tex. smör, bröd och en paprikaskiva.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 334 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    • 100 g smör
    • 4 tsk brödkryddor
    • 150 g valnötter
    • 2 dl mandelmjöl
    • 2 dl pofiber
    • 0.5 dl fiberhusk
    • 0.5 dl linfrön
    • 2 tsk bakpulver
    • 1.5 tsk salt
    • 6 st ägg
    • 250 gram kesella
    Topping
    • 1 dl valnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150°C.
    • Grovhacka valnötter.
    • Smält smöret och tillsätt brödkryddor.
    • Blanda nötter med alla torra ingredienser i en bunke.
    • Vispa äggen och blanda ner tillsammans med smör och kesella.
    • Häll smeten i en smord brödform.
    • Toppa med lite extra valnötter.
    • Grädda i nedre delen av ugnen i ca 90 minuter.
    • Täck med folie om brödet mörknar för tidigt.

    Ingredienser

    12 portioner

    • 100 g smör
    • 4 tsk brödkryddor
    • 150 g valnötter
    • 2 dl mandelmjöl
    • 2 dl pofiber
    • 0.5 dl fiberhusk
    • 0.5 dl linfrön
    • 2 tsk bakpulver
    • 1.5 tsk salt
    • 6 st ägg
    • 250 gram kesella
    Topping
    • 1 dl valnötter

    Lördag lunch 335 Kcal

    Tomat och morotssoppa med fetaost och mandelspån

    En härlig tomat och morotssoppa med goda tillbehör som gör en enkel rätt lite mer spännande!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 335 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 st kvisttomat
    • 1 st gul lök
    • 4 st morot
    • 1 st röd chili
    • 2 klyfta vitlök
    • 6 st torkade dadlar
    • 2 tsk olivolja
    • 10 dl vatten
    • 2 tsk flytande honung
    • 2 tsk lantbuljongpulver
    • 0 oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g fetaost
    • 50 g mandelspån
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 msk oregano

    Gör så här

    • Skär tomater i mindre bitar.
    • Skala och hacka lök.
    • Riv morötter grovt och lök.
    • Finhacka chili.
    • Dela dadlar.
    • Häll i olivolja i en kastrull och fräs upp alla grönsaker.
    • Tillsätt dadlar, vatten, honung, buljong och kryddor.
    • Låt puttra i 5 min.
    • Mixa soppan slät och häll tillbaka ner i kastrullen.
    • Smaka av med salt och svartpeppar.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta mandelspån.
    • Servera i djupa skålar och smula över fetaost.
    • Strö på mandelspån och toppa med timjan och oregano.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 st kvisttomat
    • 1 st gul lök
    • 4 st morot
    • 1 st röd chili
    • 2 klyfta vitlök
    • 6 st torkade dadlar
    • 2 tsk olivolja
    • 10 dl vatten
    • 2 tsk flytande honung
    • 2 tsk lantbuljongpulver
    • 0 oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 100 g fetaost
    • 50 g mandelspån
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 msk oregano

    Lördag middag 345 Kcal

    Italiensk laxbakelse med rostade tomater

    En perfekt lyxig middagsmåltid, servera laxen med en god sallad eller 4 dl råris.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 345 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g mozarella
    • 4 msk ajvar relish
    • 1 kruka färsk basilika
    • 300 g cocktailtomater

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175  ̊C.
    • Skär laxen i 4 bitar och gör ett snitt längs varje laxfilébit.
    • Lägg laxfiléerna på en ugnsplåt och strö på salt och peppar.
    • Skiva mozzarellaosten.
    • Fördela ajvar i skåran och lägg mozzarellaskivor över.
    • Finhacka lite av basilikan och lägg över osten.
    • Lägg kvisttomater runt om och sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Dekorera med färsk basilika runt om.
    • Servera med en god sallad eller 4 dl råris.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g mozarella
    • 4 msk ajvar relish
    • 1 kruka färsk basilika
    • 300 g cocktailtomater

    Lördag dessert 680 Kcal

    Pumpa Cheese Cake (glutenfri)

    En variant på en klassisk cheese cake där Ulrika har använt sig av pumpa istället för de traditionella digestivekexen - en given dessert under Halloween!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 39 gram

    Fett: 51 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 680 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 2 dl mandelmjöl
    • 100 gram kokossocker
    • 0.5 dl smält smör
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 st ägg
    • 1 krm salt
    Fyllning
    • 200 g philadelphiaost
    • 500 gram pumpapuré
    • 100 gram kokossocker
    • 2 st ägg
    • 1 krm ingefära
    • 1 krm nejlika (mald)
    • 1 tsk kanel
    • 1 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 2 dl vispad grädde
    • 1 dl pumpafrön

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 165 grader.
    • Blanda alla ingredienser till pajskalet i en skål och bred ut smeten i en bakplåtsklätt liten pajform, ca 20 c, i diameter.
    • Grädda i ugnen i 12 minuter.
    • Blanda alla ingredienser till fyllningen och häll ner i pajen.
    • Höj ugnen till 175 grader och sätt in pajen i 40 minuter.
    • Låt svalna och servera med vispad grädde och toppa med  pumpafrön. Gärna honungrostade om du har möjlighet att hinna med det.

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 2 dl mandelmjöl
    • 100 gram kokossocker
    • 0.5 dl smält smör
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 st ägg
    • 1 krm salt
    Fyllning
    • 200 g philadelphiaost
    • 500 gram pumpapuré
    • 100 gram kokossocker
    • 2 st ägg
    • 1 krm ingefära
    • 1 krm nejlika (mald)
    • 1 tsk kanel
    • 1 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 2 dl vispad grädde
    • 1 dl pumpafrön
  • Söndag frukost 334 Kcal

    Valnötsbröd

    Ett riktigt gott och mättande bröd - speciellt nybakat! Kesellan kan bytas ut mot fil, yoghurt, keso, Crème fraîche eller gräddfil! Lägg till valfritt pålägg, tex. smör, bröd och en paprikaskiva.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 334 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    • 100 g smör
    • 4 tsk brödkryddor
    • 150 g valnötter
    • 2 dl mandelmjöl
    • 2 dl pofiber
    • 0.5 dl fiberhusk
    • 0.5 dl linfrön
    • 2 tsk bakpulver
    • 1.5 tsk salt
    • 6 st ägg
    • 250 gram kesella
    Topping
    • 1 dl valnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150°C.
    • Grovhacka valnötter.
    • Smält smöret och tillsätt brödkryddor.
    • Blanda nötter med alla torra ingredienser i en bunke.
    • Vispa äggen och blanda ner tillsammans med smör och kesella.
    • Häll smeten i en smord brödform.
    • Toppa med lite extra valnötter.
    • Grädda i nedre delen av ugnen i ca 90 minuter.
    • Täck med folie om brödet mörknar för tidigt.

    Ingredienser

    12 portioner

    • 100 g smör
    • 4 tsk brödkryddor
    • 150 g valnötter
    • 2 dl mandelmjöl
    • 2 dl pofiber
    • 0.5 dl fiberhusk
    • 0.5 dl linfrön
    • 2 tsk bakpulver
    • 1.5 tsk salt
    • 6 st ägg
    • 250 gram kesella
    Topping
    • 1 dl valnötter

    Söndag lunch 345 Kcal

    Italiensk laxbakelse med rostade tomater

    En perfekt lyxig middagsmåltid, servera laxen med en god sallad eller 4 dl råris.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 345 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g mozarella
    • 4 msk ajvar relish
    • 1 kruka färsk basilika
    • 300 g cocktailtomater

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175  ̊C.
    • Skär laxen i 4 bitar och gör ett snitt längs varje laxfilébit.
    • Lägg laxfiléerna på en ugnsplåt och strö på salt och peppar.
    • Skiva mozzarellaosten.
    • Fördela ajvar i skåran och lägg mozzarellaskivor över.
    • Finhacka lite av basilikan och lägg över osten.
    • Lägg kvisttomater runt om och sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Dekorera med färsk basilika runt om.
    • Servera med en god sallad eller 4 dl råris.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g mozarella
    • 4 msk ajvar relish
    • 1 kruka färsk basilika
    • 300 g cocktailtomater

    Söndag middag 466 Kcal

    Lammytterfilé med chevregratäng

    En gratäng går alltid hem - testa att laga en chevregratäng tillsammans med lammytterfilé!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 58 gram

    Protein: 49 gram

    Energi: 466 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 msk smör
    • 800 g lammytterfilé
    • 2 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    Gratäng
    • 1 msk olivolja
    • 6 st rödbetor
    • 200 g chevreost
    • 1 dl crème fraiche
    • 0.5 dl grädde
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    Gratäng

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Smörj en ugnsfast form med olivolja. 
    • Skala och skiva rödbetorna och placera i formen. 
    • Mosa chèvreosten med en gaffel och blanda med crème fraiche, grädde och honung. 
    • Smaka av med salt och peppar och fördela röran över rödbetorna. 
    • Gratinera i ugn i ca 30 minuter. 

     

    Lamm

    • Hetta upp en stekpanna med smör.
    • Bryn köttet med örterna tills det fått fin färg runtom. 
    • Krydda med salt och peppar. 
    • Lägg köttet i en ugnsfast form och låt eftersteka i ugnen i 10–15 minuter. 
    • Servera med en fräsch sallad

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 msk smör
    • 800 g lammytterfilé
    • 2 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    Gratäng
    • 1 msk olivolja
    • 6 st rödbetor
    • 200 g chevreost
    • 1 dl crème fraiche
    • 0.5 dl grädde
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
Frukt/grönt
  • 0.75 dl blåbär (frysta)
  • 0.5 dl hallon (frysta)
  • 1 st banan
  • 0.5 dl färska blåbär
  • 0.5 st kiwi
  • 4 st physalis
  • 0.25 st nektarin
  • 300 g broccoli
  • 6 dl vitkål
  • 2 tsk limesaft
  • 2 tsk riven ingefära
  • 6.5 klyfta vitlök
  • 4 tsk röd chili
  • 1 dl salladslök
  • 6 st gul lök
  • 600 g champinjon
  • 12 st morot
  • 1.5 st squash
  • 4.25 st rödlök
  • 200 g haricots verts
  • 3.75 st champinjoner
  • 1.5 st röd paprika
  • 25 g spenat
  • 12 st kvisttomat
  • 100 g grönsallad
  • 1 dl blåbär
  • 0.5 st grapefrukt
  • 12 st rödbetor
  • 600 g cocktailtomater
  • 500 gram pumpapuré
Torrvaror
  • 1 dl kokosgrädde
  • 0.4 dl kokosflingor
  • 400 g sjögräsnudlar
  • 13 tsk olivolja
  • 8 tsk flytande honung
  • 4 dl bulgur
  • 200 g sojabönspagetti
  • 12 st torkade dadlar
  • 100 g mandelspån
  • 302 g valnötter
  • 6 dl mandelmjöl
  • 4 dl pofiber
  • 1 dl fiberhusk
  • 1 dl linfrön
  • 4 tsk bakpulver
  • 200 gram kokossocker
  • 1 dl pumpafrön
Övrigt
  • 0.5 msk hampafrön
  • 0.5 dl rårörda lingon
  • 2 msk senap
  • 2 dl gratängost
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 6 dl handskalade räkor i lag
  • 1000 g fryst älgfärs
  • 21 st ägg
  • 80 g rökt kalkon
  • 500 g kycklingfilé
  • 500 g falukorv med hög kötthalt
  • 1600 g lammytterfilé
  • 1200 g laxfilé
Kryddor/smaksättare
  • dillkvistar
  • 4 msk dill
  • 2 msk mirin
  • 2 msk ljus soja
  • 8 msk bladpersilja
  • 1 msk soja
  • 2 msk rosmarin
  • 2 kvist färsk rosmarin
  • 1 tsk furikake fröblandning
  • 12 msk ajvar relish
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 msk sötstark senap
  • 4 tsk lantbuljongpulver
  • 2 oregano
  • 2 msk färsk timjan
  • 2 msk chilisås
  • 4 tsk torkade örter
  • 8 tsk brödkryddor
  • 4 tsk salt
  • 2 kruka färsk basilika
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 1 krm ingefära
  • 1 krm nejlika (mald)
  • 1 tsk kanel
Mejeri
  • 2 dl riven västerbottenost
  • 206.5 msk smör
  • 9 dl grädde
  • 100 g mozzarella
  • 0.5 dl riven ost
  • 200 g fetaost
  • 125 g keso
  • 400 g chevreost
  • 2 dl crème fraiche
  • 500 gram kesella
  • 300 g mozarella
  • 0.5 dl smält smör
  • 200 g philadelphiaost
  • 2 dl vispad grädde

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!