Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 47 2024

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1234 Kcal

    • Frukost - 301 Kcal

      Ketofrallor med sesamfrön

    • Lunch - 531 Kcal

      Stekt lax med citronmarinerad broccoli

    • Middag - 403 Kcal

      Nudelsoppa med grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1258 Kcal

    • Frukost - 241 Kcal

      Ägghack med gräslök

    • Lunch - 403 Kcal

      Nudelsoppa med grönsaker

    • Middag - 615 Kcal

      Asiatiska kycklingbiffar med sötsur gurksallad och jordnötssås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1325 Kcal

    • Frukost - 301 Kcal

      Ketofrallor med sesamfrön

    • Lunch - 615 Kcal

      Asiatiska kycklingbiffar med sötsur gurksallad och jordnötssås

    • Middag - 409 Kcal

      Torskgryta med tomater

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1431 Kcal

    • Frukost - 285 Kcal

      Yoghurt med clementin och frön

    • Lunch - 409 Kcal

      Torskgryta med tomater

    • Middag - 737 Kcal

      Dubbelburgare á la greque

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1516 Kcal

    • Frukost - 301 Kcal

      Ketofrallor med sesamfrön

    • Lunch - 615 Kcal

      Asiatiska kycklingbiffar med sötsur gurksallad och jordnötssås

    • Middag - 600 Kcal

      Gratinerad aubergine med tacoköttfärs

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 2020 Kcal

    • Frukost - 406 Kcal

      Grön smoothiebowl

    • Lunch - 600 Kcal

      Gratinerad aubergine med tacoköttfärs

    • Middag - 714 Kcal

      Zucchinipasta med räkor i vitt vin

    • Mellanmål

    • Dessert - 300 Kcal

      Kladdkakemuffins med lingon och pekannötter

  • Söndag - 1629 Kcal

    • Frukost - 301 Kcal

      Ketofrallor med sesamfrön

    • Lunch - 714 Kcal

      Zucchinipasta med räkor i vitt vin

    • Middag - 615 Kcal

      Asiatiska kycklingbiffar med sötsur gurksallad och jordnötssås

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 64.1 gram

Fett: 97.2 gram

Protein: 83 gram

Energi: 1487.5 kcal

  • Måndag frukost 301 Kcal

    Ketofrallor med sesamfrön

    Hemmagjorda frukostfrallor med valfritt pålägg!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 301 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 dl pofiber
    • 2 msk kokosmjöl
    • 1 msk fiberhusk
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 1 krm salt
    • 50 g mozzarella
    • 1.25 dl kokande vatten
    Till pensling
    • 1 tsk sesamfrön

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Separera vitor och gulor från varandra. Riv mozzarella.
    • Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål och blanda därefter ner äggskummet, den rivna mozzarellan och vattnet.
    • Blanda om och forma till 2 bullar.
    • Pensla med äggulan som är över och strö på sesamfrön.
    • Grädda 20 min.
    • Låt svalna!

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 dl pofiber
    • 2 msk kokosmjöl
    • 1 msk fiberhusk
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 1 krm salt
    • 50 g mozzarella
    • 1.25 dl kokande vatten
    Till pensling
    • 1 tsk sesamfrön

    Måndag lunch 531 Kcal

    Stekt lax med citronmarinerad broccoli

    Tänk att en så lättlagad rätt kan vara så god!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 47 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 531 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0.25 st broccolibuketter
    • 1 tsk färskpressad citronjuice
    • 0.5 tsk olivolja
    Pestocrème
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 1 msk grön pesto
    • 0.5 krm svartpeppar
    Dekoration
    • 1 st citronklyfta
    • 2 st basilikakvist

    Gör så här

    • Rör ihop pestocrèmen.
    • Skär broccoli i buketter och lägg i en skål. Blanda ner citronsaft, olivolja, salt och peppar.
    • Strö på salt och peppar på laxfilén. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn laxen runt om i ca: 8 minuter.
    • Servera laxen med pestocréme och citronmarinerad broccoli. Dekorera med citronklyfta och basilika.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0.25 st broccolibuketter
    • 1 tsk färskpressad citronjuice
    • 0.5 tsk olivolja
    Pestocrème
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 1 msk grön pesto
    • 0.5 krm svartpeppar
    Dekoration
    • 1 st citronklyfta
    • 2 st basilikakvist

    Måndag middag 403 Kcal

    Nudelsoppa med grönsaker

    Gör en värmande nudelsoppa med sting!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 47 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 403 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 st salladslök
    • 1 st morot
    • 100 g broccoli
    • 100 gram blomkål
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk curry mango krydda
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 3 dl vatten
    • 100 g ramennudlar
    • 100 g sockerärtor
    Topping
    • 1 msk färsk koriander
    • 2 msk jordnötter

    Gör så här

    • Skala och riv vitlök och strimla salladslök.
    • Skala och strimla moroten. Skär broccoli och blomkål i mindre bitar. Finhacka chili.
    • Hetta upp en kastrull med olja och tillsätt vitlök, chili, ingefära och salladslök.
    • Strö på salt, peppar och mango currykrydda.
    • Smula ner en buljongtärning och häll på vatten och ketjap manis.
    • Lägg ner nudlar och låt koka 3-4 minuter.
    • Lägg ner alla grönsaker och låt allt bli varmt.
    • Häll upp i skålar och toppa med färsk koriander och jordnötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 st salladslök
    • 1 st morot
    • 100 g broccoli
    • 100 gram blomkål
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk curry mango krydda
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 3 dl vatten
    • 100 g ramennudlar
    • 100 g sockerärtor
    Topping
    • 1 msk färsk koriander
    • 2 msk jordnötter
  • Tisdag frukost 241 Kcal

    Ägghack med gräslök

    Krämig ägghack med gräslök som serveras på salladsblad.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 241 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0.5 msk majonnäs
    • 0.5 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st salladsblad

    Gör så här

    • Koka äggen i 7 minuter och spola av dem i kallt vatten.
    • Skala och hacka äggen och blanda den med majonnäs.
    • Vänd ner gräslök och smaka av med salt och peppar.
    • Servera på salladsblad.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0.5 msk majonnäs
    • 0.5 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st salladsblad

    Tisdag lunch 403 Kcal

    Nudelsoppa med grönsaker

    Gör en värmande nudelsoppa med sting!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 47 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 403 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 st salladslök
    • 1 st morot
    • 100 g broccoli
    • 100 gram blomkål
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk curry mango krydda
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 3 dl vatten
    • 100 g ramennudlar
    • 100 g sockerärtor
    Topping
    • 1 msk färsk koriander
    • 2 msk jordnötter

    Gör så här

    • Skala och riv vitlök och strimla salladslök.
    • Skala och strimla moroten. Skär broccoli och blomkål i mindre bitar. Finhacka chili.
    • Hetta upp en kastrull med olja och tillsätt vitlök, chili, ingefära och salladslök.
    • Strö på salt, peppar och mango currykrydda.
    • Smula ner en buljongtärning och häll på vatten och ketjap manis.
    • Lägg ner nudlar och låt koka 3-4 minuter.
    • Lägg ner alla grönsaker och låt allt bli varmt.
    • Häll upp i skålar och toppa med färsk koriander och jordnötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 st salladslök
    • 1 st morot
    • 100 g broccoli
    • 100 gram blomkål
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk curry mango krydda
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 3 dl vatten
    • 100 g ramennudlar
    • 100 g sockerärtor
    Topping
    • 1 msk färsk koriander
    • 2 msk jordnötter

    Tisdag middag 615 Kcal

    Asiatiska kycklingbiffar med sötsur gurksallad och jordnötssås

    Goda biffar med asiatiska smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 615 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g kycklingfärs
    • 0.5 dl grädde
    • 1 st ägg
    • 1 st salladslök
    • 1 st röd chili
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och vitpeppar
    Sötsur gurksallad
    • 1 st gurka
    • 3 tsk agavesirap
    • 1 msk vitvinsvinäger
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk sesamfrön
    • 4 msk koriander
    Jordnötssås
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 100 g jordnötter
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175  ̊C.
    • Blanda alla ingredienser till biffarna i en skål och forma till fyra biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek biffarna tills de fått fin färg.
    • Lägg på en ugnsform och ställ in i ugnen tills de blivit genomgräddade, ca 15 minuter.
    • Hyvla gurka med en potatisskalare.
    • Blanda gurkan med agavesirap, vitvinsvinäger, sweet chilisås, sesamfrön och koriander.
    • Skala och hacka löken till såsen.
    • Finhacka vitlöken och chilin.
    • Hacka jordnötterna och bryn allting i olja eller smör.
    • Tillsätt kokosmjölken och koka upp.
    • Låt koka ca 5 minuter och smaka av med salt och peppar.
    • Servera biffarna med gurksalladen och jordnötssåsen.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g kycklingfärs
    • 0.5 dl grädde
    • 1 st ägg
    • 1 st salladslök
    • 1 st röd chili
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och vitpeppar
    Sötsur gurksallad
    • 1 st gurka
    • 3 tsk agavesirap
    • 1 msk vitvinsvinäger
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk sesamfrön
    • 4 msk koriander
    Jordnötssås
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 100 g jordnötter
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0 salt och svartpeppar
  • Onsdag frukost 301 Kcal

    Ketofrallor med sesamfrön

    Hemmagjorda frukostfrallor med valfritt pålägg!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 301 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 dl pofiber
    • 2 msk kokosmjöl
    • 1 msk fiberhusk
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 1 krm salt
    • 50 g mozzarella
    • 1.25 dl kokande vatten
    Till pensling
    • 1 tsk sesamfrön

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Separera vitor och gulor från varandra. Riv mozzarella.
    • Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål och blanda därefter ner äggskummet, den rivna mozzarellan och vattnet.
    • Blanda om och forma till 2 bullar.
    • Pensla med äggulan som är över och strö på sesamfrön.
    • Grädda 20 min.
    • Låt svalna!

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 dl pofiber
    • 2 msk kokosmjöl
    • 1 msk fiberhusk
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 1 krm salt
    • 50 g mozzarella
    • 1.25 dl kokande vatten
    Till pensling
    • 1 tsk sesamfrön

    Onsdag lunch 615 Kcal

    Asiatiska kycklingbiffar med sötsur gurksallad och jordnötssås

    Goda biffar med asiatiska smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 615 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g kycklingfärs
    • 0.5 dl grädde
    • 1 st ägg
    • 1 st salladslök
    • 1 st röd chili
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och vitpeppar
    Sötsur gurksallad
    • 1 st gurka
    • 3 tsk agavesirap
    • 1 msk vitvinsvinäger
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk sesamfrön
    • 4 msk koriander
    Jordnötssås
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 100 g jordnötter
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175  ̊C.
    • Blanda alla ingredienser till biffarna i en skål och forma till fyra biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek biffarna tills de fått fin färg.
    • Lägg på en ugnsform och ställ in i ugnen tills de blivit genomgräddade, ca 15 minuter.
    • Hyvla gurka med en potatisskalare.
    • Blanda gurkan med agavesirap, vitvinsvinäger, sweet chilisås, sesamfrön och koriander.
    • Skala och hacka löken till såsen.
    • Finhacka vitlöken och chilin.
    • Hacka jordnötterna och bryn allting i olja eller smör.
    • Tillsätt kokosmjölken och koka upp.
    • Låt koka ca 5 minuter och smaka av med salt och peppar.
    • Servera biffarna med gurksalladen och jordnötssåsen.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g kycklingfärs
    • 0.5 dl grädde
    • 1 st ägg
    • 1 st salladslök
    • 1 st röd chili
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och vitpeppar
    Sötsur gurksallad
    • 1 st gurka
    • 3 tsk agavesirap
    • 1 msk vitvinsvinäger
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk sesamfrön
    • 4 msk koriander
    Jordnötssås
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 100 g jordnötter
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0 salt och svartpeppar

    Onsdag middag 409 Kcal

    Torskgryta med tomater

    En varm gryta gjord på bland annat torskfilé, squash och tomater. Serveras som den är eller med råris!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 409 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 3 styck tomat
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 1 tsk fiskfond
    • 0 salt och vitpeppar
    • 300 g torskfile
    • 10 st gröna oliver
    • 2 msk dill

    Gör så här

    • Skala och strimla lök och finhacka vitlök.
    • Skär squash i stavar och skiva tomater i klyftor.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök och vitlök.
    • Tillsätt vatten, grädde och fiskfond. Krydda med salt och peppar.
    • Skär torskfilé i lagom stora bitar och lägg i pannan.
    • Sjud på svag värme i cirka 5 minuter.
    • Tillsätt tomater, oliver och hackad dill och låt allt bli varmt.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 3 styck tomat
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 1 tsk fiskfond
    • 0 salt och vitpeppar
    • 300 g torskfile
    • 10 st gröna oliver
    • 2 msk dill
  • Torsdag frukost 285 Kcal

    Yoghurt med clementin och frön

    Frukost med smak av citrus och lite sötma från honung!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 285 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 2 st clementin
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 msk pumpafrön
    • 0.5 tsk flytande honung

    Gör så här

    • Häll yoghurt i en skål. Skala och skär ut köttet från clementinerna och lägg på yoghurten.
    • Hetta upp en torr stekpanna och rosta solros- och pumpafrön i någon minut.
    • Ringla lite honung över och lägg fröblandningen på yoghurten.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 2 st clementin
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 msk pumpafrön
    • 0.5 tsk flytande honung

    Torsdag lunch 409 Kcal

    Torskgryta med tomater

    En varm gryta gjord på bland annat torskfilé, squash och tomater. Serveras som den är eller med råris!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 409 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 3 styck tomat
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 1 tsk fiskfond
    • 0 salt och vitpeppar
    • 300 g torskfile
    • 10 st gröna oliver
    • 2 msk dill

    Gör så här

    • Skala och strimla lök och finhacka vitlök.
    • Skär squash i stavar och skiva tomater i klyftor.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök och vitlök.
    • Tillsätt vatten, grädde och fiskfond. Krydda med salt och peppar.
    • Skär torskfilé i lagom stora bitar och lägg i pannan.
    • Sjud på svag värme i cirka 5 minuter.
    • Tillsätt tomater, oliver och hackad dill och låt allt bli varmt.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 3 styck tomat
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 1 tsk fiskfond
    • 0 salt och vitpeppar
    • 300 g torskfile
    • 10 st gröna oliver
    • 2 msk dill

    Torsdag middag 737 Kcal

    Dubbelburgare á la greque

    Två skivor burgare på salladsblad och toppa med bland annat avokado, pinjenötter och fetaost. En riktigt trevlig och fräsch lunch att äta ute i solen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 60 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 737 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st rödlök
    • 2 st salladsblad
    • 0.5 st avokado
    • 5 st gröna oliver
    • 125 g cocktailtomater
    • 25 g fetaost
    • 0.5 msk pinjenötter
    • 200 g hamburgare
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Stek burgarna i en stekpanna med smör tills de är genomstekta.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Skala och skiva rödlöken och stek den tills den får färg.
    • Fördela salladen på en tallrik.
    • Skär avokadon och fördela den på salladen tillsammans med oliver.
    • Dela tomater och rosta pinjenötter.
    • Stek burgarna i en stekpanna med smör tills de är genomstekta. 
    • Krydda med salt och peppar.
    • Lägg en hamburgare på salladen och toppa med tomat, feta, pinjenötter och den stekta löken.
    • Lägg en hamburgare över och toppa med samma saker igen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st rödlök
    • 2 st salladsblad
    • 0.5 st avokado
    • 5 st gröna oliver
    • 125 g cocktailtomater
    • 25 g fetaost
    • 0.5 msk pinjenötter
    • 200 g hamburgare
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
  • Fredag frukost 301 Kcal

    Ketofrallor med sesamfrön

    Hemmagjorda frukostfrallor med valfritt pålägg!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 301 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 dl pofiber
    • 2 msk kokosmjöl
    • 1 msk fiberhusk
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 1 krm salt
    • 50 g mozzarella
    • 1.25 dl kokande vatten
    Till pensling
    • 1 tsk sesamfrön

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Separera vitor och gulor från varandra. Riv mozzarella.
    • Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål och blanda därefter ner äggskummet, den rivna mozzarellan och vattnet.
    • Blanda om och forma till 2 bullar.
    • Pensla med äggulan som är över och strö på sesamfrön.
    • Grädda 20 min.
    • Låt svalna!

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 dl pofiber
    • 2 msk kokosmjöl
    • 1 msk fiberhusk
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 1 krm salt
    • 50 g mozzarella
    • 1.25 dl kokande vatten
    Till pensling
    • 1 tsk sesamfrön

    Fredag lunch 615 Kcal

    Asiatiska kycklingbiffar med sötsur gurksallad och jordnötssås

    Goda biffar med asiatiska smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 615 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g kycklingfärs
    • 0.5 dl grädde
    • 1 st ägg
    • 1 st salladslök
    • 1 st röd chili
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och vitpeppar
    Sötsur gurksallad
    • 1 st gurka
    • 3 tsk agavesirap
    • 1 msk vitvinsvinäger
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk sesamfrön
    • 4 msk koriander
    Jordnötssås
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 100 g jordnötter
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175  ̊C.
    • Blanda alla ingredienser till biffarna i en skål och forma till fyra biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek biffarna tills de fått fin färg.
    • Lägg på en ugnsform och ställ in i ugnen tills de blivit genomgräddade, ca 15 minuter.
    • Hyvla gurka med en potatisskalare.
    • Blanda gurkan med agavesirap, vitvinsvinäger, sweet chilisås, sesamfrön och koriander.
    • Skala och hacka löken till såsen.
    • Finhacka vitlöken och chilin.
    • Hacka jordnötterna och bryn allting i olja eller smör.
    • Tillsätt kokosmjölken och koka upp.
    • Låt koka ca 5 minuter och smaka av med salt och peppar.
    • Servera biffarna med gurksalladen och jordnötssåsen.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g kycklingfärs
    • 0.5 dl grädde
    • 1 st ägg
    • 1 st salladslök
    • 1 st röd chili
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och vitpeppar
    Sötsur gurksallad
    • 1 st gurka
    • 3 tsk agavesirap
    • 1 msk vitvinsvinäger
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk sesamfrön
    • 4 msk koriander
    Jordnötssås
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 100 g jordnötter
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0 salt och svartpeppar

    Fredag middag 600 Kcal

    Gratinerad aubergine med tacoköttfärs

    Fyll auberginen med tacofärs, toppa med riven ost och jalapeno. Servera den gratinerade auberginen med en syrlig salsa och garnera med färsk koriander!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 600 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st aubergine
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g blandfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 påse tacokrydda
    • 1 msk tomatpuré
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.75 dl riven ost
    • 1 st jalapeno
    • 1 tsk torkad oregano
    Syrlig salsa sallad
    • 0.5 st rödlök
    • 50 g körsbärstomater
    • 0.5 st gul paprika
    • 1 st avokado
    • 2 msk färsk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk citronsaft
    • 1 tsk olivolja

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela auberginen och gröp ur lite av köttet så att det blir ett hål och lägg på en ugnsplåt.
    • Hetta upp en stekpanna och bryn färsen.
    • Skala och hacka lök och vitlök och blanda ner i färsen.
    • Tillsätt tacokrydda och tomatpuré.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela färsen i auberginehalvorna.
    • Lägg på riven ost, jalapeno och oregano.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Gör under tiden salsan genom att skära alla grönsaker i mindre bitar.
    • Lägg i en skål och blanda ner koriander, salt, peppar, citron och olivolja.
    • Servera auberginehalvorna med salsan och garnera med färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st aubergine
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g blandfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 påse tacokrydda
    • 1 msk tomatpuré
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.75 dl riven ost
    • 1 st jalapeno
    • 1 tsk torkad oregano
    Syrlig salsa sallad
    • 0.5 st rödlök
    • 50 g körsbärstomater
    • 0.5 st gul paprika
    • 1 st avokado
    • 2 msk färsk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk citronsaft
    • 1 tsk olivolja
  • Lördag frukost 406 Kcal

    Grön smoothiebowl

    En grön smoothiebowl med exotiska inslag. Så god och nyttig frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 72 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 406 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 30 g bladspenat
    • 100 g mango (fryst)
    • 1 st banan
    • 0.25 st grönt äpple
    • 0.5 st citron
    • 0.5 dl färsk mynta
    • 70 g vatten
    • 0.5 dl naturell yoghurt
    • 1 st kiwi
    • 0.5 dl blåbär
    • 2 msk kokosflingor
    • 0.25 st grönt äpple

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser i en blender och mixa till en jämn smoothie.
    • Häll upp i en skål.
    • Skala och skär kiwin i skivor.
    • Toppa smoothien med kiwi, äpple, blåbär och kokosflakes.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 30 g bladspenat
    • 100 g mango (fryst)
    • 1 st banan
    • 0.25 st grönt äpple
    • 0.5 st citron
    • 0.5 dl färsk mynta
    • 70 g vatten
    • 0.5 dl naturell yoghurt
    • 1 st kiwi
    • 0.5 dl blåbär
    • 2 msk kokosflingor
    • 0.25 st grönt äpple

    Lördag lunch 600 Kcal

    Gratinerad aubergine med tacoköttfärs

    Fyll auberginen med tacofärs, toppa med riven ost och jalapeno. Servera den gratinerade auberginen med en syrlig salsa och garnera med färsk koriander!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 600 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st aubergine
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g blandfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 påse tacokrydda
    • 1 msk tomatpuré
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.75 dl riven ost
    • 1 st jalapeno
    • 1 tsk torkad oregano
    Syrlig salsa sallad
    • 0.5 st rödlök
    • 50 g körsbärstomater
    • 0.5 st gul paprika
    • 1 st avokado
    • 2 msk färsk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk citronsaft
    • 1 tsk olivolja

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela auberginen och gröp ur lite av köttet så att det blir ett hål och lägg på en ugnsplåt.
    • Hetta upp en stekpanna och bryn färsen.
    • Skala och hacka lök och vitlök och blanda ner i färsen.
    • Tillsätt tacokrydda och tomatpuré.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela färsen i auberginehalvorna.
    • Lägg på riven ost, jalapeno och oregano.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Gör under tiden salsan genom att skära alla grönsaker i mindre bitar.
    • Lägg i en skål och blanda ner koriander, salt, peppar, citron och olivolja.
    • Servera auberginehalvorna med salsan och garnera med färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st aubergine
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g blandfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 påse tacokrydda
    • 1 msk tomatpuré
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.75 dl riven ost
    • 1 st jalapeno
    • 1 tsk torkad oregano
    Syrlig salsa sallad
    • 0.5 st rödlök
    • 50 g körsbärstomater
    • 0.5 st gul paprika
    • 1 st avokado
    • 2 msk färsk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk citronsaft
    • 1 tsk olivolja

    Lördag middag 714 Kcal

    Zucchinipasta med räkor i vitt vin

    Byt ut den klassiska pastarätten till zucchini och få på så sätt en nyttigare variant. Lika smakrik och god!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 58 gram

    Energi: 714 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g färska räkor
    • 1 tsk olivolja
    • 1.5 dl vitt vin
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g sparris
    • 100 g sockerärtor
    • 1 msk gräslök
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 st zucchini

    Gör så här

    • Tina räkorna.
    • Skala räkorna och lägg skalen i en stekpanna med lite olivolja.
    • Hetta upp och stek någon minut.
    • Tillsätt vin eller vatten och låt sjuda 3 minuter.
    • Sila bort skalen och behåll fonden.
    • Hetta upp olja i en kastrull och tillsätt lök och vitlök.
    • Låt fräsa någon minut och häll på räkfonden.
    • Häll på grädde och låt koka ihop.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skär sparris och sockerärtor i mindre bitar.
    • Tillsätt i grytan tillsammans med räkorna.
    • Blanda ner gräslök.
    • Svarva eller hyvla zucchini med en potatisskalare till en tagliatelle.
    • Lägg upp tagliatellen på ett fat och häll över räksåsen.
    • Toppa med granatäpplekärnor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g färska räkor
    • 1 tsk olivolja
    • 1.5 dl vitt vin
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g sparris
    • 100 g sockerärtor
    • 1 msk gräslök
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 st zucchini

    Lördag dessert 300 Kcal

    Kladdkakemuffins med lingon och pekannötter

    Ljuvligt enkla och goda muffins. När det är säsong för lingon i Sverige är det gott att använda färska lingon men det går bra att byta ut till bär om det inte är säsong för lingon!    

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 300 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 75 g smör
    • 100 g mörk choklad
    • 2 st ägg
    • 0.5 dl sötströ
    • 0.75 dl mandelmjöl
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 25 g vit choklad (1 ruta)
    • 10 st pekannötter
    • 0.5 dl färska lingon

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Smält smör och choklad i en kastrull.
    • Vispa ägg och sötströ fluffigt. Rör ner choklad- och smörblandningen och tillsätt mandelmjöl och bakpulver.
    • Vispa ihop och fördela smeten i 6 muffinsformar.
    • Använd gärna en muffinsplåt att lägg formarna i.
    • Fördela den vita chokladen på toppen och toppa med pekannötter och lingon.
    • Grädda 12 min i ugnen.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 75 g smör
    • 100 g mörk choklad
    • 2 st ägg
    • 0.5 dl sötströ
    • 0.75 dl mandelmjöl
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 25 g vit choklad (1 ruta)
    • 10 st pekannötter
    • 0.5 dl färska lingon
  • Söndag frukost 301 Kcal

    Ketofrallor med sesamfrön

    Hemmagjorda frukostfrallor med valfritt pålägg!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 301 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 dl pofiber
    • 2 msk kokosmjöl
    • 1 msk fiberhusk
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 1 krm salt
    • 50 g mozzarella
    • 1.25 dl kokande vatten
    Till pensling
    • 1 tsk sesamfrön

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Separera vitor och gulor från varandra. Riv mozzarella.
    • Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål och blanda därefter ner äggskummet, den rivna mozzarellan och vattnet.
    • Blanda om och forma till 2 bullar.
    • Pensla med äggulan som är över och strö på sesamfrön.
    • Grädda 20 min.
    • Låt svalna!

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 dl pofiber
    • 2 msk kokosmjöl
    • 1 msk fiberhusk
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 1 krm salt
    • 50 g mozzarella
    • 1.25 dl kokande vatten
    Till pensling
    • 1 tsk sesamfrön

    Söndag lunch 714 Kcal

    Zucchinipasta med räkor i vitt vin

    Byt ut den klassiska pastarätten till zucchini och få på så sätt en nyttigare variant. Lika smakrik och god!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 58 gram

    Energi: 714 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g färska räkor
    • 1 tsk olivolja
    • 1.5 dl vitt vin
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g sparris
    • 100 g sockerärtor
    • 1 msk gräslök
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 st zucchini

    Gör så här

    • Tina räkorna.
    • Skala räkorna och lägg skalen i en stekpanna med lite olivolja.
    • Hetta upp och stek någon minut.
    • Tillsätt vin eller vatten och låt sjuda 3 minuter.
    • Sila bort skalen och behåll fonden.
    • Hetta upp olja i en kastrull och tillsätt lök och vitlök.
    • Låt fräsa någon minut och häll på räkfonden.
    • Häll på grädde och låt koka ihop.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skär sparris och sockerärtor i mindre bitar.
    • Tillsätt i grytan tillsammans med räkorna.
    • Blanda ner gräslök.
    • Svarva eller hyvla zucchini med en potatisskalare till en tagliatelle.
    • Lägg upp tagliatellen på ett fat och häll över räksåsen.
    • Toppa med granatäpplekärnor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g färska räkor
    • 1 tsk olivolja
    • 1.5 dl vitt vin
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g sparris
    • 100 g sockerärtor
    • 1 msk gräslök
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 st zucchini

    Söndag middag 615 Kcal

    Asiatiska kycklingbiffar med sötsur gurksallad och jordnötssås

    Goda biffar med asiatiska smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 615 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g kycklingfärs
    • 0.5 dl grädde
    • 1 st ägg
    • 1 st salladslök
    • 1 st röd chili
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och vitpeppar
    Sötsur gurksallad
    • 1 st gurka
    • 3 tsk agavesirap
    • 1 msk vitvinsvinäger
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk sesamfrön
    • 4 msk koriander
    Jordnötssås
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 100 g jordnötter
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175  ̊C.
    • Blanda alla ingredienser till biffarna i en skål och forma till fyra biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek biffarna tills de fått fin färg.
    • Lägg på en ugnsform och ställ in i ugnen tills de blivit genomgräddade, ca 15 minuter.
    • Hyvla gurka med en potatisskalare.
    • Blanda gurkan med agavesirap, vitvinsvinäger, sweet chilisås, sesamfrön och koriander.
    • Skala och hacka löken till såsen.
    • Finhacka vitlöken och chilin.
    • Hacka jordnötterna och bryn allting i olja eller smör.
    • Tillsätt kokosmjölken och koka upp.
    • Låt koka ca 5 minuter och smaka av med salt och peppar.
    • Servera biffarna med gurksalladen och jordnötssåsen.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g kycklingfärs
    • 0.5 dl grädde
    • 1 st ägg
    • 1 st salladslök
    • 1 st röd chili
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och vitpeppar
    Sötsur gurksallad
    • 1 st gurka
    • 3 tsk agavesirap
    • 1 msk vitvinsvinäger
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk sesamfrön
    • 4 msk koriander
    Jordnötssås
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 100 g jordnötter
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0 salt och svartpeppar
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 9 st ägg
  • 125 g laxfilé
  • 500 g kycklingfärs
  • 300 g torskfile
  • 200 g hamburgare
  • 250 g blandfärs
  • 500 g färska räkor
Torrvaror
  • 2 dl pofiber
  • 4 msk kokosmjöl
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 dl vita sesamfrön
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 3 tsk sesamfrön
  • 6.5 tsk olivolja
  • 100 g ramennudlar
  • 102 msk jordnötter
  • 3 tsk agavesirap
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 msk solrosfrön
  • 1 msk pumpafrön
  • 0.5 tsk flytande honung
  • 0.5 msk pinjenötter
  • 2 msk kokosflingor
  • 0.5 dl sötströ
  • 0.75 dl mandelmjöl
  • 10 st pekannötter
Kryddor/smaksättare
  • 2 krm salt
  • 1 msk grön pesto
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 2 st basilikakvist
  • 1 tsk curry mango krydda
  • 0.5 st hönsbuljongtärning
  • 0.5 msk ketjap manis
  • 3 msk färsk koriander
  • 1.5 msk gräslök
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk sweet chilisås
  • 4 msk koriander
  • 1 tsk fiskfond
  • 2 msk dill
  • 0.5 påse tacokrydda
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk torkad oregano
  • 0.5 dl färsk mynta
Mejeri
  • 100 g mozzarella
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 3 dl grädde
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 25 g fetaost
  • 76 tsk smör
  • 0.75 dl riven ost
  • 0.5 dl naturell yoghurt
Övrigt
  • 2.5 dl kokande vatten
  • 0.5 msk majonnäs
  • 15 st gröna oliver
  • 1 st jalapeno
  • 1.5 dl vitt vin
  • 100 g mörk choklad
  • 25 g vit choklad (1 ruta)
Frukt/grönt
  • 0.25 st broccolibuketter
  • 1 tsk färskpressad citronjuice
  • 1 st citronklyfta
  • 5.5 klyfta vitlök
  • 2 st salladslök
  • 1 st morot
  • 100 g broccoli
  • 100 gram blomkål
  • 2.5 st röd chili
  • 0.5 msk färsk ingefära
  • 200 g sockerärtor
  • 5 st salladsblad
  • 1 st gurka
  • 1 st gul lök
  • 2.25 st rödlök
  • 0.25 st squash
  • 3 styck tomat
  • 2 st clementin
  • 1.5 st avokado
  • 125 g cocktailtomater
  • 1 st aubergine
  • 50 g körsbärstomater
  • 0.5 st gul paprika
  • 2 msk citronsaft
  • 30 g bladspenat
  • 100 g mango (fryst)
  • 1 st banan
  • 0.5 st grönt äpple
  • 0.5 st citron
  • 1 st kiwi
  • 0.5 dl blåbär
  • 100 g sparris
  • 0.5 st granatäpple
  • 1 st zucchini
  • 0.5 dl färska lingon

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!