Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 47 2023

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1133 Kcal

    • Frukost - 216 Kcal

      LCHF knäckebröd med ost, skinka och groddar

    • Lunch - 335 Kcal

      Räksallad med ägg och äpple

    • Middag - 582 Kcal

      Grillade nötfärsspett med varm sallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1170 Kcal

    • Frukost - 151 Kcal

      Grapefruktsmoothie med citronmeliss

    • Lunch - 335 Kcal

      Räksallad med ägg och äpple

    • Middag - 684 Kcal

      Marockansk fläskfilégryta med aprikos och russin

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1279 Kcal

    • Frukost - 345 Kcal

      Äggröra med skinka och någon frukt

    • Lunch - 582 Kcal

      Grillade nötfärsspett med varm sallad

    • Middag - 352 Kcal

      Morotssoppa med ingefära

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1216 Kcal

    • Frukost - 216 Kcal

      LCHF knäckebröd med ost, skinka och groddar

    • Lunch - 684 Kcal

      Marockansk fläskfilégryta med aprikos och russin

    • Middag - 316 Kcal

      Stekt torskrygg med romsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 858 Kcal

    • Frukost - 151 Kcal

      Grapefruktsmoothie med citronmeliss

    • Lunch - 316 Kcal

      Stekt torskrygg med romsås

    • Middag - 391 Kcal

      Kycklingwok med sjögräsnudlar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1343 Kcal

    • Frukost - 328 Kcal

      Bananplättar med apelsin och kiwi

    • Lunch - 352 Kcal

      Morotssoppa med ingefära

    • Middag - 586 Kcal

      Glutenfri pizza

    • Mellanmål

    • Dessert - 77 Kcal

      Fruktspett

  • Söndag - 1265 Kcal

    • Frukost - 190 Kcal

      Keso med tropisk frukt

    • Lunch - 391 Kcal

      Kycklingwok med sjögräsnudlar

    • Middag - 684 Kcal

      Köttfärsgratäng med squashrullar

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 90.2 gram

Fett: 53.1 gram

Protein: 77.1 gram

Energi: 1180.5 kcal

  • Måndag frukost 216 Kcal

    LCHF knäckebröd med ost, skinka och groddar

    En god frukost på knäckebröd med ost, skinka och groddar.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 216 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st knäckebröd (Clean Eating)
    • 1 tsk smör
    • 2 st skiva ost
    • 2 skivor skinka
    • 1 dl alfalfagroddar

    Gör så här

    • Bre lite smör på en knäckebröd skiva.
    • Lägg på två skivor ost och två skivor skinka och sedan 1 dl groddar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st knäckebröd (Clean Eating)
    • 1 tsk smör
    • 2 st skiva ost
    • 2 skivor skinka
    • 1 dl alfalfagroddar

    Måndag lunch 335 Kcal

    Räksallad med ägg och äpple

    En fantastiskt god räksallad som går snabbt att göra. Toppa med äpple eller varför inte granatäpplekärnor?

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 335 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 dl blandsallad
    • 50 g sockerärtor
    • 0.25 st rödlök
    • 0.2 st gurka
    • 2 st ägg
    • 6 st cocktailtomat
    • 0.5 st äpple
    • 2 dl handskalade räkor i lag
    Dressing
    • 4 msk crème fraiche
    • 0.5 msk färsk dill
    • 0.25 st citron
    • 0.25 tsk paprikapulver
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 0 dillkvistar
    • 0.25 st citron

    Gör så här

    • Börja med att koka äggen i vatten. Låt svalna och skala sedan äggen.
    • Lägg sallad på ett fat. Strimla sockerärtorna och rödlök.
    • Skär gurkan i avlånga stavar. Dela tomater och skiva äpple. Hacka äggen.
    • Fördela grönsakerna över salladen och lägg på hackat ägg och räkor.
    • Dekorera med skivat äpple, dillkvistar och citronklyftor.
    • Gör dressingen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål och servera till salladen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 dl blandsallad
    • 50 g sockerärtor
    • 0.25 st rödlök
    • 0.2 st gurka
    • 2 st ägg
    • 6 st cocktailtomat
    • 0.5 st äpple
    • 2 dl handskalade räkor i lag
    Dressing
    • 4 msk crème fraiche
    • 0.5 msk färsk dill
    • 0.25 st citron
    • 0.25 tsk paprikapulver
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 0 dillkvistar
    • 0.25 st citron

    Måndag middag 582 Kcal

    Grillade nötfärsspett med varm sallad

    Tänd på grillen och grilla goda nötfärsspett med varm sallad och en yoghurtsås med soltorkade tomater!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 49 gram

    Energi: 582 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g nötfärs
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 2 msk grädde
    • 1 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    Varm sallad
    • 100 g champinjon
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g halloumi
    • 50 g soltorkade tomater
    • 1 msk bladpersilja
    Yoghurtsås med soltorkade tomater
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 5 st soltorkad tomat
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Tänd grillen och blötlägg träpett.
    • Lägg köttfärsen i en stor skål.
    • Skala och hacka löken och vitlök och blanda lök, grädde och persilja med köttfärsen.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Forma färsen till avlånga biffar och forma dem runt spetten.
    • Skär champinjonerna och paprikorna i mindre bitar.
    • Skiva halloumiosten.
    • När grillen är klar, lägg spetten, grönsaker, champinjoner och halloumi på grillen.
    •  Lägg alla ingredienserna till såsen i en mixer och mixa till en slät smet.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg grönsaker, halloumiost och köttfärsspett på en tallrik.
    • Toppa med sås, soltorkade tomater och färsk bladpersilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g nötfärs
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 2 msk grädde
    • 1 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    Varm sallad
    • 100 g champinjon
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g halloumi
    • 50 g soltorkade tomater
    • 1 msk bladpersilja
    Yoghurtsås med soltorkade tomater
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 5 st soltorkad tomat
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
  • Tisdag frukost 151 Kcal

    Grapefruktsmoothie med citronmeliss

    Smoothie med balanserad smak av sött och beskt. Fylld av nyttigheter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 43 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 151 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st grapefrukt
    • 150 g honungsmelon
    • 0.5 kruka citronmeliss
    • 100 g mango (fryst)
    • 200 g vatten

    Gör så här

    • Skala och skär grapefrukt och melon i bitar.
    • Lägg ner all frukt och citronmeliss i en blender.
    • Tillsätt vatten och mixa till en jämn smoothie.
    • Servera i glas och dekorera med citronmeliss.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st grapefrukt
    • 150 g honungsmelon
    • 0.5 kruka citronmeliss
    • 100 g mango (fryst)
    • 200 g vatten

    Tisdag lunch 335 Kcal

    Räksallad med ägg och äpple

    En fantastiskt god räksallad som går snabbt att göra. Toppa med äpple eller varför inte granatäpplekärnor?

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 335 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 dl blandsallad
    • 50 g sockerärtor
    • 0.25 st rödlök
    • 0.2 st gurka
    • 2 st ägg
    • 6 st cocktailtomat
    • 0.5 st äpple
    • 2 dl handskalade räkor i lag
    Dressing
    • 4 msk crème fraiche
    • 0.5 msk färsk dill
    • 0.25 st citron
    • 0.25 tsk paprikapulver
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 0 dillkvistar
    • 0.25 st citron

    Gör så här

    • Börja med att koka äggen i vatten. Låt svalna och skala sedan äggen.
    • Lägg sallad på ett fat. Strimla sockerärtorna och rödlök.
    • Skär gurkan i avlånga stavar. Dela tomater och skiva äpple. Hacka äggen.
    • Fördela grönsakerna över salladen och lägg på hackat ägg och räkor.
    • Dekorera med skivat äpple, dillkvistar och citronklyftor.
    • Gör dressingen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål och servera till salladen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 dl blandsallad
    • 50 g sockerärtor
    • 0.25 st rödlök
    • 0.2 st gurka
    • 2 st ägg
    • 6 st cocktailtomat
    • 0.5 st äpple
    • 2 dl handskalade räkor i lag
    Dressing
    • 4 msk crème fraiche
    • 0.5 msk färsk dill
    • 0.25 st citron
    • 0.25 tsk paprikapulver
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 0 dillkvistar
    • 0.25 st citron

    Tisdag middag 684 Kcal

    Marockansk fläskfilégryta med aprikos och russin

    God köttgryta gjord på fläskfilé, aprikos och russin. Serveras tillsammans med en mango chutneysås också!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 81 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 684 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fläskfile
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 st sötpotatis
    • 1 st gul lök
    • 150 g champinjon
    • 1 st squash
    • 1 st röd paprika
    • 2 msk smör
    • 1 tsk malen ingefära
    • 1 tsk gurkmeja
    • 1 tsk malen kanel
    • 1 tsk malen kardemumma
    • 0.5 msk koriander
    • 1 krm kryddpeppar
    • 1 paket saffran
    • 1 krm muskot
    • 1 krm malen kryddnejlika
    • 2 dl vatten
    • 5 st torkade aprikoser
    • 1 dl russin
    • 0.2 st citron
    Mango chutneysås
    • 2 dl turkisk yoghurt
    • 5 msk mango chutney
    • 0 salt och vitpeppar
    Tillbehör
    • 6 st salladsblad
    • 1 dl färsk mynta
    • 0.5 dl cashewnötter

    Gör så här

    • Skiva fläskfilén och strö på salt och peppar.
    • Skala och skär potatis och lök i mindre bitar.
    • Skiva champinjoner, squash och paprika.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek fläskfilé, sötpotatis och lök i omgångar och lägg i en gryta.
    • Strö på alla kryddor och häll på vatten.
    • Skiva aprikoser och lägg ner i grytan tillsammans med russin.
    • Låt koka upp och sjud på svag värme i ca 10 minuter.
    • Lägg ner de andra grönsakerna och låt koka i ytterligare 10 minuter.
    • Pressa citronsaft över.
    • Gör mango chutney såsen genom att blanda ihop ingredienserna i en skål.
    • Servera grytan i en skål med sallad, mango chutney sås, mynta och rostade cashewnötter.

     

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fläskfile
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 st sötpotatis
    • 1 st gul lök
    • 150 g champinjon
    • 1 st squash
    • 1 st röd paprika
    • 2 msk smör
    • 1 tsk malen ingefära
    • 1 tsk gurkmeja
    • 1 tsk malen kanel
    • 1 tsk malen kardemumma
    • 0.5 msk koriander
    • 1 krm kryddpeppar
    • 1 paket saffran
    • 1 krm muskot
    • 1 krm malen kryddnejlika
    • 2 dl vatten
    • 5 st torkade aprikoser
    • 1 dl russin
    • 0.2 st citron
    Mango chutneysås
    • 2 dl turkisk yoghurt
    • 5 msk mango chutney
    • 0 salt och vitpeppar
    Tillbehör
    • 6 st salladsblad
    • 1 dl färsk mynta
    • 0.5 dl cashewnötter
  • Onsdag frukost 345 Kcal

    Äggröra med skinka och någon frukt

    Rör ihop en äggröra och servera den med lite skinka och valfri frukt, tex, äpple eller nektarin.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 345 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 st salladsblad
    • 3 skivor skinka
    • 0.5 st äpple

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner smeten.
    • Rör med en trägaffel i ca 20 sek och lägg upp äggröran på en tallrik.
    • Servera med sallad, skinka och skivad frukt.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 st salladsblad
    • 3 skivor skinka
    • 0.5 st äpple

    Onsdag lunch 582 Kcal

    Grillade nötfärsspett med varm sallad

    Tänd på grillen och grilla goda nötfärsspett med varm sallad och en yoghurtsås med soltorkade tomater!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 49 gram

    Energi: 582 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g nötfärs
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 2 msk grädde
    • 1 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    Varm sallad
    • 100 g champinjon
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g halloumi
    • 50 g soltorkade tomater
    • 1 msk bladpersilja
    Yoghurtsås med soltorkade tomater
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 5 st soltorkad tomat
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Tänd grillen och blötlägg träpett.
    • Lägg köttfärsen i en stor skål.
    • Skala och hacka löken och vitlök och blanda lök, grädde och persilja med köttfärsen.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Forma färsen till avlånga biffar och forma dem runt spetten.
    • Skär champinjonerna och paprikorna i mindre bitar.
    • Skiva halloumiosten.
    • När grillen är klar, lägg spetten, grönsaker, champinjoner och halloumi på grillen.
    •  Lägg alla ingredienserna till såsen i en mixer och mixa till en slät smet.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg grönsaker, halloumiost och köttfärsspett på en tallrik.
    • Toppa med sås, soltorkade tomater och färsk bladpersilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g nötfärs
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 2 msk grädde
    • 1 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    Varm sallad
    • 100 g champinjon
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g halloumi
    • 50 g soltorkade tomater
    • 1 msk bladpersilja
    Yoghurtsås med soltorkade tomater
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 5 st soltorkad tomat
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar

    Onsdag middag 352 Kcal

    Morotssoppa med ingefära

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 44 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 352 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 3 tsk honung
    • 800 g vatten
    • 5 st morot
    • 1 msk lantbuljong
    • 6 tsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 75 g tärnad fetaost i olja

    Gör så här

    • Hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp olivoljan i en kastrull och fräs lök och vitlök i någon minut.
    • Häll på honung och vatten.
    • Skala och skiva morötterna.
    •  Rör ner morötter, buljong, ingefära i kastrullen.
    •  Låt koka i 10 minuter.
    • Mixa soppan slät och häll tillbaka den i kastrullen.
    • Späd med mer vatten, om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med fetaost.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 3 tsk honung
    • 800 g vatten
    • 5 st morot
    • 1 msk lantbuljong
    • 6 tsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 75 g tärnad fetaost i olja
  • Torsdag frukost 216 Kcal

    LCHF knäckebröd med ost, skinka och groddar

    En god frukost på knäckebröd med ost, skinka och groddar.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 216 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st knäckebröd (Clean Eating)
    • 1 tsk smör
    • 2 st skiva ost
    • 2 skivor skinka
    • 1 dl alfalfagroddar

    Gör så här

    • Bre lite smör på en knäckebröd skiva.
    • Lägg på två skivor ost och två skivor skinka och sedan 1 dl groddar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st knäckebröd (Clean Eating)
    • 1 tsk smör
    • 2 st skiva ost
    • 2 skivor skinka
    • 1 dl alfalfagroddar

    Torsdag lunch 684 Kcal

    Marockansk fläskfilégryta med aprikos och russin

    God köttgryta gjord på fläskfilé, aprikos och russin. Serveras tillsammans med en mango chutneysås också!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 81 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 684 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fläskfile
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 st sötpotatis
    • 1 st gul lök
    • 150 g champinjon
    • 1 st squash
    • 1 st röd paprika
    • 2 msk smör
    • 1 tsk malen ingefära
    • 1 tsk gurkmeja
    • 1 tsk malen kanel
    • 1 tsk malen kardemumma
    • 0.5 msk koriander
    • 1 krm kryddpeppar
    • 1 paket saffran
    • 1 krm muskot
    • 1 krm malen kryddnejlika
    • 2 dl vatten
    • 5 st torkade aprikoser
    • 1 dl russin
    • 0.2 st citron
    Mango chutneysås
    • 2 dl turkisk yoghurt
    • 5 msk mango chutney
    • 0 salt och vitpeppar
    Tillbehör
    • 6 st salladsblad
    • 1 dl färsk mynta
    • 0.5 dl cashewnötter

    Gör så här

    • Skiva fläskfilén och strö på salt och peppar.
    • Skala och skär potatis och lök i mindre bitar.
    • Skiva champinjoner, squash och paprika.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek fläskfilé, sötpotatis och lök i omgångar och lägg i en gryta.
    • Strö på alla kryddor och häll på vatten.
    • Skiva aprikoser och lägg ner i grytan tillsammans med russin.
    • Låt koka upp och sjud på svag värme i ca 10 minuter.
    • Lägg ner de andra grönsakerna och låt koka i ytterligare 10 minuter.
    • Pressa citronsaft över.
    • Gör mango chutney såsen genom att blanda ihop ingredienserna i en skål.
    • Servera grytan i en skål med sallad, mango chutney sås, mynta och rostade cashewnötter.

     

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fläskfile
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 st sötpotatis
    • 1 st gul lök
    • 150 g champinjon
    • 1 st squash
    • 1 st röd paprika
    • 2 msk smör
    • 1 tsk malen ingefära
    • 1 tsk gurkmeja
    • 1 tsk malen kanel
    • 1 tsk malen kardemumma
    • 0.5 msk koriander
    • 1 krm kryddpeppar
    • 1 paket saffran
    • 1 krm muskot
    • 1 krm malen kryddnejlika
    • 2 dl vatten
    • 5 st torkade aprikoser
    • 1 dl russin
    • 0.2 st citron
    Mango chutneysås
    • 2 dl turkisk yoghurt
    • 5 msk mango chutney
    • 0 salt och vitpeppar
    Tillbehör
    • 6 st salladsblad
    • 1 dl färsk mynta
    • 0.5 dl cashewnötter

    Torsdag middag 316 Kcal

    Stekt torskrygg med romsås

    En god torskrygg med grön sparris och rädisor till, toppa sedan med en hemmagjord romsås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 316 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 5 g smör
    • 225 g sparris
    • 5 g smör
    • 4 st rädisor
    • 1 msk gräslök
    • 1 st citronklyfta
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 3 msk stenbitsrom
    • 0.5 msk gräslök

    Gör så här

    • Gör först romsåsen genom att blanda ihop alla ingredienser.
    • Strö på salt och peppar på fisken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör.
    • Bryn torsken några minuter per sida.
    • Stek sparris i en annan stekpanna med smör och krydda med salt och peppar.
    • Skiva rädisor.
    • Lägg upp torskryggen på en tallrik och toppa med skivade rädisor och gräslök.
    • Servera med sparris och romsås.
    • Dekorera med citronskiva.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 5 g smör
    • 225 g sparris
    • 5 g smör
    • 4 st rädisor
    • 1 msk gräslök
    • 1 st citronklyfta
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 3 msk stenbitsrom
    • 0.5 msk gräslök
  • Fredag frukost 151 Kcal

    Grapefruktsmoothie med citronmeliss

    Smoothie med balanserad smak av sött och beskt. Fylld av nyttigheter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 43 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 151 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st grapefrukt
    • 150 g honungsmelon
    • 0.5 kruka citronmeliss
    • 100 g mango (fryst)
    • 200 g vatten

    Gör så här

    • Skala och skär grapefrukt och melon i bitar.
    • Lägg ner all frukt och citronmeliss i en blender.
    • Tillsätt vatten och mixa till en jämn smoothie.
    • Servera i glas och dekorera med citronmeliss.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st grapefrukt
    • 150 g honungsmelon
    • 0.5 kruka citronmeliss
    • 100 g mango (fryst)
    • 200 g vatten

    Fredag lunch 316 Kcal

    Stekt torskrygg med romsås

    En god torskrygg med grön sparris och rädisor till, toppa sedan med en hemmagjord romsås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 316 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 5 g smör
    • 225 g sparris
    • 5 g smör
    • 4 st rädisor
    • 1 msk gräslök
    • 1 st citronklyfta
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 3 msk stenbitsrom
    • 0.5 msk gräslök

    Gör så här

    • Gör först romsåsen genom att blanda ihop alla ingredienser.
    • Strö på salt och peppar på fisken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör.
    • Bryn torsken några minuter per sida.
    • Stek sparris i en annan stekpanna med smör och krydda med salt och peppar.
    • Skiva rädisor.
    • Lägg upp torskryggen på en tallrik och toppa med skivade rädisor och gräslök.
    • Servera med sparris och romsås.
    • Dekorera med citronskiva.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 5 g smör
    • 225 g sparris
    • 5 g smör
    • 4 st rädisor
    • 1 msk gräslök
    • 1 st citronklyfta
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 3 msk stenbitsrom
    • 0.5 msk gräslök

    Fredag middag 391 Kcal

    Kycklingwok med sjögräsnudlar

    Den här smakfyllda rätten är som godast precis tillagad, men går också bra att äta kall som matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 391 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk soja
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sesamfrön
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 st purjolök
    • 1 st morot
    • 75 g sockerärtor
    • 50 g minimajs
    • 1 tsk rapsolja
    • 150 g sjögräsnudlar
    • 1 msk koriander
    • 1 st lime

    Gör så här

    • Strimla kycklingen och skala och finhacka vitlöken.
    • Lägg i en skål och blanda ner ingefära, ketjap manis, sweet chilisås, soja, sesamolja, sesamfrön, salt och peppar.
    • Strimla purjolök, morot, sockerärtor och minimajs.
    • Hetta upp en stekpanna eller en wok med lite olja.
    • Lägg ner kycklingen med marinaden och låt steka några minuter.
    • Lägg ner alla grönsaker.
    • Skölj sjögräsnudlarna och blanda ner och låt allt bli varmt.
    • Servera med hackad färsk koriander och dekorera med en limeklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk soja
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sesamfrön
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 st purjolök
    • 1 st morot
    • 75 g sockerärtor
    • 50 g minimajs
    • 1 tsk rapsolja
    • 150 g sjögräsnudlar
    • 1 msk koriander
    • 1 st lime
  • Lördag frukost 328 Kcal

    Bananplättar med apelsin och kiwi

    Goda bananplättar toppade med apelsinskivor, kiwi och en klick kesella!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 328 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 0.5 msk smör
    Topping
    • 0.5 st apelsin
    • 1 st kiwi
    • 2 msk kesella

    Gör så här

    • Knäck äggen i en stor bunke och vispa upp dem.
    • Skala bananen och mosa med en gaffel och blanda med äggen.
    • Hetta upp en stekpanna med smör på medelvärme.
    • Häll i smet och grädda små plättar några minuter per sida.
    • Servera med en klick kesella, kiwi och apelsinskivor.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 0.5 msk smör
    Topping
    • 0.5 st apelsin
    • 1 st kiwi
    • 2 msk kesella

    Lördag lunch 352 Kcal

    Morotssoppa med ingefära

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 44 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 352 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 3 tsk honung
    • 800 g vatten
    • 5 st morot
    • 1 msk lantbuljong
    • 6 tsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 75 g tärnad fetaost i olja

    Gör så här

    • Hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp olivoljan i en kastrull och fräs lök och vitlök i någon minut.
    • Häll på honung och vatten.
    • Skala och skiva morötterna.
    •  Rör ner morötter, buljong, ingefära i kastrullen.
    •  Låt koka i 10 minuter.
    • Mixa soppan slät och häll tillbaka den i kastrullen.
    • Späd med mer vatten, om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med fetaost.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 3 tsk honung
    • 800 g vatten
    • 5 st morot
    • 1 msk lantbuljong
    • 6 tsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 75 g tärnad fetaost i olja

    Lördag middag 586 Kcal

    Glutenfri pizza

    En god glutenfri pizza med massor av goda toppings - ett utmärkt val till helgens middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 76 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 586 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Pizzabotten
    • 10 g färsk jäst
    • 3 dl vatten
    • 3 dl rismjöl
    • 1.75 dl majsmjöl
    • 0.5 dl maizena
    • 2 msk psylliumhusk
    • 1 tsk salt
    Tomatsås
    • 1 st gul lök
    • 1 msk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 1 msk flytande honung
    • 1 tsk svartpeppar
    • 1 tsk salt
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 nypa chiliflakes
    Topping
    • 300 g mozarella
    • 12 st färska champinjoner
    • 4 skivor skinka
    • 1.5 tsk pizzakrydda
    • 2 dl riven ost
    • 2 dl ruccolasallad

    Gör så här

    • Smula ner jästen i en bunke och tillsätt vatten.
    • Blanda ner alla ingredienser och forma till en lös deg.
    • Låt vila i bunken i 3 timmar med plastfolie över.
    • Gör under tiden tomatsåsen genom att skala och finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök några minuter.
    • Tillsätt krossade tomater, honung, salt, svartpeppar, torkad basilika och lite chiliflakes.
    • Låt koka 10 minuter. Låt svalna.
    • Sätt ugnen på 250°C.
    • Dela degen i fyra bitar och kavla ut till tunna pizzabottnar med hjälp av lite rismjöl.
    • Lägg på plåtar med bakplåtspapper.
    • Bred på tomatsås på bottnen.
    • Fördela mozzarella över.
    • Strimla skinkan och skiva champinjoner och fördela på pizzabottnarna.
    • Toppa pizzan med riven ost och pizzakrydda.
    • Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter eller tills osten har fått färg.
    • Servera med färsk ruccolasallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    Pizzabotten
    • 10 g färsk jäst
    • 3 dl vatten
    • 3 dl rismjöl
    • 1.75 dl majsmjöl
    • 0.5 dl maizena
    • 2 msk psylliumhusk
    • 1 tsk salt
    Tomatsås
    • 1 st gul lök
    • 1 msk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 1 msk flytande honung
    • 1 tsk svartpeppar
    • 1 tsk salt
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 nypa chiliflakes
    Topping
    • 300 g mozarella
    • 12 st färska champinjoner
    • 4 skivor skinka
    • 1.5 tsk pizzakrydda
    • 2 dl riven ost
    • 2 dl ruccolasallad

    Lördag dessert 77 Kcal

    Fruktspett

    Festliga fruktspett med ringlad choklad över - perfekt efterrätt att bjuda på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 77 kcal

    Ingredienser

    7 portioner

    • 7 st träspett
    • 7 st färsk jordgubbe
    • 2 st grön kiwi
    • 2 st plommon
    • 200 g galiamelon
    • 0.5 dl fryst mango
    • 50 g mörk choklad

    Gör så här

    • Skär bort skalet på kiwi, mango och melonerna.
    • Skär alla frukter i mindre bitar och trä på spetten.
    • Smält chokladen i ett vattenbad och ringla över spetten.

    Ingredienser

    7 portioner

    • 7 st träspett
    • 7 st färsk jordgubbe
    • 2 st grön kiwi
    • 2 st plommon
    • 200 g galiamelon
    • 0.5 dl fryst mango
    • 50 g mörk choklad
  • Söndag frukost 190 Kcal

    Keso med tropisk frukt

    En fräsch tallrik med keso och fräscha tropiska frukter som tex, papaya, apelsin, kiwi och passionsfrukt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 190 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 0.25 st mango
    • 0.25 st papaya
    • 0.5 st kiwi
    • 1 st passionsfrukt

    Gör så här

    • Lägg keso på ett fat och toppa med tropisk frukt.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 0.25 st mango
    • 0.25 st papaya
    • 0.5 st kiwi
    • 1 st passionsfrukt

    Söndag lunch 391 Kcal

    Kycklingwok med sjögräsnudlar

    Den här smakfyllda rätten är som godast precis tillagad, men går också bra att äta kall som matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 391 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk soja
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sesamfrön
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 st purjolök
    • 1 st morot
    • 75 g sockerärtor
    • 50 g minimajs
    • 1 tsk rapsolja
    • 150 g sjögräsnudlar
    • 1 msk koriander
    • 1 st lime

    Gör så här

    • Strimla kycklingen och skala och finhacka vitlöken.
    • Lägg i en skål och blanda ner ingefära, ketjap manis, sweet chilisås, soja, sesamolja, sesamfrön, salt och peppar.
    • Strimla purjolök, morot, sockerärtor och minimajs.
    • Hetta upp en stekpanna eller en wok med lite olja.
    • Lägg ner kycklingen med marinaden och låt steka några minuter.
    • Lägg ner alla grönsaker.
    • Skölj sjögräsnudlarna och blanda ner och låt allt bli varmt.
    • Servera med hackad färsk koriander och dekorera med en limeklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk soja
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sesamfrön
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 st purjolök
    • 1 st morot
    • 75 g sockerärtor
    • 50 g minimajs
    • 1 tsk rapsolja
    • 150 g sjögräsnudlar
    • 1 msk koriander
    • 1 st lime

    Söndag middag 684 Kcal

    Köttfärsgratäng med squashrullar

    En riktigt god gratäng med fyllda squashrullar på. Laga några portioner och lägg i frysen så har du bra middagsmat när du har bråttom eller inte orkar laga mat!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 684 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st squash
    • 250 g ricottaost
    • 250 g soltorkade tomater i olja
    • 1 dl riven västerbottenost
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Köttfärssås
    • 500 g blandfärs
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 400 g krossade tomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 1 tsk flytande honung
    • 125 g mozarella
    Tillbehör
    • 2 msk färsk basilika
    • 2 msk grön pesto
    • 250 g körsbärstomater

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 220 grader.
    • Hyvla squashen på längden i tunna skivor.
    • Blanda i en skål, ricottaost, hacka soltorkade tomater, västerbottenost och riven vitlök.
    • Krydda med örtagårdskrydda, salt och svartpeppar.
    • Bred på crémen på squashskivorna och rulla ihop och lägg på en tallrik.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn köttfärsen med vitlök och hackad lök.
    • Vänd ner krossade tomater och krydda med salt, svartpeppar, torkad basilika och honung.
    • Låt puttra i 10 min på medelhög temperatur.
    • Lägg köttfärssåsen i en ugnsfastform och skiva mozzarella i tunna skivor och lägg över köttfärssåsen och sedan placera på rullarna.
    • Sätt in i ugnen i 15 min.
    • Dekorera med basilika kvistar och ringa över pesto.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st squash
    • 250 g ricottaost
    • 250 g soltorkade tomater i olja
    • 1 dl riven västerbottenost
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    Köttfärssås
    • 500 g blandfärs
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 400 g krossade tomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 1 tsk flytande honung
    • 125 g mozarella
    Tillbehör
    • 2 msk färsk basilika
    • 2 msk grön pesto
    • 250 g körsbärstomater
Torrvaror
  • 2 st knäckebröd (Clean Eating)
  • 10 st torkade aprikoser
  • 2 dl russin
  • 1 dl cashewnötter
  • 3.5 tsk olivolja
  • 6 tsk honung
  • 2 msk sesamfrön
  • 2 tsk rapsolja
  • 300 g sjögräsnudlar
  • 3 dl rismjöl
  • 1.75 dl majsmjöl
  • 0.5 dl maizena
  • 2 msk psylliumhusk
  • 800 g krossade tomater
  • 2 msk flytande honung
Mejeri
  • 27.5 tsk smör
  • 4 st skiva ost
  • 9 msk crème fraiche
  • 5 msk grädde
  • 200 g halloumi
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 4 dl turkisk yoghurt
  • 150 g tärnad fetaost i olja
  • 2 msk kesella
  • 10 g färsk jäst
  • 425 g mozarella
  • 2 dl riven ost
  • 125 g keso
  • 250 g ricottaost
  • 1 dl riven västerbottenost
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 11 skivor skinka
  • 7 st ägg
  • 4 dl handskalade räkor i lag
  • 600 g nötfärs
  • 1200 g fläskfile
  • 800 g torskrygg
  • 6 msk stenbitsrom
  • 500 g kycklingfilé
  • 500 g blandfärs
Frukt/grönt
  • 2 dl alfalfagroddar
  • 10 dl blandsallad
  • 250 g sockerärtor
  • 0.5 st rödlök
  • 0.4 st gurka
  • 12 st cocktailtomat
  • 1.5 st äpple
  • 1.4 st citron
  • 10 klyfta vitlök
  • 7 st gul lök
  • 500 g champinjon
  • 1 st gul paprika
  • 3 st röd paprika
  • 1 st grapefrukt
  • 300 g honungsmelon
  • 200 g mango (fryst)
  • 4 st sötpotatis
  • 4 st squash
  • 13 st salladsblad
  • 12 st morot
  • 18 tsk ingefära
  • 450 g sparris
  • 8 st rädisor
  • 2 st citronklyfta
  • 0.5 st purjolök
  • 100 g minimajs
  • 2 st lime
  • 0.5 st banan
  • 0.5 st apelsin
  • 1.5 st kiwi
  • 12 st färska champinjoner
  • 2 dl ruccolasallad
  • 7 st färsk jordgubbe
  • 2 st grön kiwi
  • 2 st plommon
  • 200 g galiamelon
  • 0.5 dl fryst mango
  • 0.25 st mango
  • 0.25 st papaya
  • 1 st passionsfrukt
  • 2.5 kruka färsk basilika
  • 250 g körsbärstomater
Kryddor/smaksättare
  • 1 msk färsk dill
  • 0.5 tsk paprikapulver
  • dillkvistar
  • 4 msk bladpersilja
  • 3 tsk örtagårdskrydda
  • 1 kruka citronmeliss
  • 2 tsk malen ingefära
  • 2 tsk gurkmeja
  • 2 tsk malen kanel
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 3 msk koriander
  • 2 krm kryddpeppar
  • 2 paket saffran
  • 2 krm muskot
  • 2 krm malen kryddnejlika
  • 10 msk mango chutney
  • 2 dl färsk mynta
  • 2 msk lantbuljong
  • 3 msk gräslök
  • 2 msk ketjap manis
  • 2 msk sweet chilisås
  • 2 msk soja
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1.5 tsk torkad basilika
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1.5 tsk pizzakrydda
  • 2 msk grön pesto
Övrigt
  • 100 g soltorkade tomater
  • 10 st soltorkad tomat
  • 7 st träspett
  • 50 g mörk choklad
  • 250 g soltorkade tomater i olja

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!