Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 46 2023

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1542 Kcal

    • Frukost - 356 Kcal

      Yoghurt med ketomüsli

    • Lunch - 247 Kcal

      Kalkonsallad med apelsin

    • Middag - 713 Kcal

      Tacopaj med sallad

    • Mellanmål

    • Dessert - 226 Kcal

      Rostad Ketomüsli

  • Tisdag - 1287 Kcal

    • Frukost - 162 Kcal

      Wake Me Up Green Drink

    • Lunch - 713 Kcal

      Tacopaj med sallad

    • Middag - 412 Kcal

      Fiskgryta med dill och tomater

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1094 Kcal

    • Frukost - 356 Kcal

      Yoghurt med ketomüsli

    • Lunch - 412 Kcal

      Fiskgryta med dill och tomater

    • Middag - 326 Kcal

      Asiatiska rullar med kycklingfärs

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 842 Kcal

    • Frukost - 379 Kcal

      Chiafrögröt med apelsin och ananas

    • Lunch - 326 Kcal

      Asiatiska rullar med kycklingfärs

    • Middag - 136 Kcal

      Broccoli och spenatsoppa med chilimarinerade räkor

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1061 Kcal

    • Frukost - 252 Kcal

      Keso med Ketomüsli och blåbär

    • Lunch - 136 Kcal

      Broccoli och spenatsoppa med chilimarinerade räkor

    • Middag - 673 Kcal

      Kycklinggryta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1629 Kcal

    • Frukost - 234 Kcal

      Bananplättar

    • Lunch - 252 Kcal

      Krabbröra med sallad

    • Middag - 713 Kcal

      Sesampanerad schnitzel med citron och dillmajonnäs

    • Mellanmål

    • Dessert - 430 Kcal

      Moccakaka

  • Söndag - 1638 Kcal

    • Frukost - 252 Kcal

      Keso med Ketomüsli och blåbär

    • Lunch - 673 Kcal

      Kycklinggryta

    • Middag - 713 Kcal

      Tacopaj med sallad

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 64 gram

Fett: 80.6 gram

Protein: 67.2 gram

Energi: 1298.9 kcal

  • Måndag frukost 356 Kcal

    Yoghurt med ketomüsli

    Servera din yoghurt med hemmagjord ketomüsli. Sök på ketomüsli i receptbanken!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 356 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 portion ketomüsli

    Gör så här

    • Lägg yoghurt och müsli i en skål och servera!
    • 1 portion = 3/4 dl müsli

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 portion ketomüsli

    Måndag lunch 247 Kcal

    Kalkonsallad med apelsin

    En krämig sallad med kalkon och apelsin!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 247 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 20 g blandad sallad
    • 75 g kalkonpastrami
    • 0.5 st apelsin
    • 0.15 dl granatäppelkärnor
    • 0.5 st mango
    Apelsindressing - 1 portion
    • 1 msk lättmajonäs
    • 0.5 dl apelsinsaft
    • 0.33 msk gräslök
    • 0 tsk svartpeppar

    Gör så här

    • Fördela sallad i en djup skål.
    • Lägg pastrami runt om.
    • Skär ut fina filéer av apelsinen och lägg på salladen.
    • Skär mangon i bitar och lägg på salladen.
    • Toppa salladen med granatäpplekärnor.
    • Garnera med gräslök och servera med apelsindressing, se recept.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 20 g blandad sallad
    • 75 g kalkonpastrami
    • 0.5 st apelsin
    • 0.15 dl granatäppelkärnor
    • 0.5 st mango
    Apelsindressing - 1 portion
    • 1 msk lättmajonäs
    • 0.5 dl apelsinsaft
    • 0.33 msk gräslök
    • 0 tsk svartpeppar

    Måndag middag 713 Kcal

    Tacopaj med sallad

    Tacomys på ett mer hälsosamt sätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 59 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 713 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Tacopaj
    • 150 g mandelmjöl
    • 0.5 dl skalade sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 25 g smör
    • 1 st ägg
    Fyllning
    • 1 msk smör
    • 500 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 1 påse tacokrydda
    • 1 dl vatten
    • 1 st ägg
    • 250 g crème fraiche
    • 4 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 1 dl gräddfil
    • 4 dl isbergssallad
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st paprika
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 st Isbergssalladshuvud

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader. Häll ner mandelmjöl, sesamfrön, fiberhusk och salt i en matberedare. Mixa så att det blandas och tillsätt smör och ägget.  Blanda ihop till en smidig deg. Plasta in och låt vila i kylen i 30 minuter.
    • Kavla ut degen på ett mjölat bakbord.  Klä en pajform, 22 cm i diameter, med degen. Pricka med en gaffel och förgrädda i 10 minuter på 150 grader.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn färsen i några minuter. Skala och finhacka lök och låt steka med färsen. Strö på tacokrydda och häll på vatten. Låt koka några minuter och fördela färsen i pajformen.
    • Blanda ägg, créme fraiche, majonnäs, salt och peppar. Häll över formen och toppa med riven ost. Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Strimla isbergssalladen, dela tomaterna, finhacka rödlöken, hacka paprikan och skär gurkan i tärningar. Servera med tillbehören.

    Ingredienser

    6 portioner

    Tacopaj
    • 150 g mandelmjöl
    • 0.5 dl skalade sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 25 g smör
    • 1 st ägg
    Fyllning
    • 1 msk smör
    • 500 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 1 påse tacokrydda
    • 1 dl vatten
    • 1 st ägg
    • 250 g crème fraiche
    • 4 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 1 dl gräddfil
    • 4 dl isbergssallad
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st paprika
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 st Isbergssalladshuvud

    Måndag dessert 226 Kcal

    Rostad Ketomüsli

    God müsli som inte innehåller mycket kolhydrater och passar perfekt när du äter ketogen kost. Förvara müslin i en burk och ta upp vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 226 kcal

    Ingredienser

    15 portioner

    • 2 dl pumpafrön
    • 2 dl solrosfrön
    • 1 dl paranötter
    • 1 dl valnötter
    • 1 dl hasselnötter
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 msk kanel
    • 2 dl kokosskivor

    Gör så här

    • Rosta pumpa, solros och paranötter i en torr panna i några minuter. Häll i en skål.
    • Rosta valnötter och hasselnötter i en torr panna och häll på honung och strö på kanel.
    • Låt rosta ytterligare någon minut och blanda ner i skålen med frön och paranötter.
    • Tillsätt kokosskivor och blanda om.
    • Häll upp müslin i en skål med lock.

    Ingredienser

    15 portioner

    • 2 dl pumpafrön
    • 2 dl solrosfrön
    • 1 dl paranötter
    • 1 dl valnötter
    • 1 dl hasselnötter
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 msk kanel
    • 2 dl kokosskivor
  • Tisdag frukost 162 Kcal

    Wake Me Up Green Drink

    Få en bra start på dagen med denna friska gröna drink!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 162 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st ananas
    • 0.5 st fänkål
    • 0.25 st gurka
    • 0.5 st lime
    • 4 msk bladpersilja
    • 300 g vatten

    Gör så här

    • Skala och skär ananas i bitar, skiva fänkålen och gurkan i grövre bitar.
    • Lägg ner detta i en blender.
    • Pressa ner lime och ta av bladen från persiljekvistarna och ha ner i blendern.
    • Häll i vatten och mixa slätt.
    • Servera i glas eller kanna.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st ananas
    • 0.5 st fänkål
    • 0.25 st gurka
    • 0.5 st lime
    • 4 msk bladpersilja
    • 300 g vatten

    Tisdag lunch 713 Kcal

    Tacopaj med sallad

    Tacomys på ett mer hälsosamt sätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 59 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 713 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Tacopaj
    • 150 g mandelmjöl
    • 0.5 dl skalade sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 25 g smör
    • 1 st ägg
    Fyllning
    • 1 msk smör
    • 500 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 1 påse tacokrydda
    • 1 dl vatten
    • 1 st ägg
    • 250 g crème fraiche
    • 4 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 1 dl gräddfil
    • 4 dl isbergssallad
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st paprika
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 st Isbergssalladshuvud

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader. Häll ner mandelmjöl, sesamfrön, fiberhusk och salt i en matberedare. Mixa så att det blandas och tillsätt smör och ägget.  Blanda ihop till en smidig deg. Plasta in och låt vila i kylen i 30 minuter.
    • Kavla ut degen på ett mjölat bakbord.  Klä en pajform, 22 cm i diameter, med degen. Pricka med en gaffel och förgrädda i 10 minuter på 150 grader.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn färsen i några minuter. Skala och finhacka lök och låt steka med färsen. Strö på tacokrydda och häll på vatten. Låt koka några minuter och fördela färsen i pajformen.
    • Blanda ägg, créme fraiche, majonnäs, salt och peppar. Häll över formen och toppa med riven ost. Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Strimla isbergssalladen, dela tomaterna, finhacka rödlöken, hacka paprikan och skär gurkan i tärningar. Servera med tillbehören.

    Ingredienser

    6 portioner

    Tacopaj
    • 150 g mandelmjöl
    • 0.5 dl skalade sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 25 g smör
    • 1 st ägg
    Fyllning
    • 1 msk smör
    • 500 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 1 påse tacokrydda
    • 1 dl vatten
    • 1 st ägg
    • 250 g crème fraiche
    • 4 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 1 dl gräddfil
    • 4 dl isbergssallad
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st paprika
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 st Isbergssalladshuvud

    Tisdag middag 412 Kcal

    Fiskgryta med dill och tomater

    En varm fiskgryta med massor av härliga grönsaker i!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 412 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st purjolök
    • 0.25 st squash
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk smör
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 1 tsk fiskfond
    • 0 salt och vitpeppar
    • 300 g torskfile
    • 4 st grön sparris
    • 100 g handskalade räkor
    • 112.5 g cocktailtomater
    • 2 msk dill
    • 0 dillkvistar

    Gör så här

    • Strimla purjolöken och skär squashen i halvmånar.
    • Finhacka vitlöken och fräs allt i en stekpanna med smör.
    • Tillsätt vatten, grädde och fiskfond. Krydda med salt och peppar.
    • Skär torskfilé och sparris i mindre bitar och lägg i pannan. Sjud på svag värme i cirka 5 minuter.
    • Tillsätt räkor och tomater strax innan servering och toppa med dillkvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st purjolök
    • 0.25 st squash
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk smör
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 1 tsk fiskfond
    • 0 salt och vitpeppar
    • 300 g torskfile
    • 4 st grön sparris
    • 100 g handskalade räkor
    • 112.5 g cocktailtomater
    • 2 msk dill
    • 0 dillkvistar
  • Onsdag frukost 356 Kcal

    Yoghurt med ketomüsli

    Servera din yoghurt med hemmagjord ketomüsli. Sök på ketomüsli i receptbanken!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 356 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 portion ketomüsli

    Gör så här

    • Lägg yoghurt och müsli i en skål och servera!
    • 1 portion = 3/4 dl müsli

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 portion ketomüsli

    Onsdag lunch 412 Kcal

    Fiskgryta med dill och tomater

    En varm fiskgryta med massor av härliga grönsaker i!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 412 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st purjolök
    • 0.25 st squash
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk smör
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 1 tsk fiskfond
    • 0 salt och vitpeppar
    • 300 g torskfile
    • 4 st grön sparris
    • 100 g handskalade räkor
    • 112.5 g cocktailtomater
    • 2 msk dill
    • 0 dillkvistar

    Gör så här

    • Strimla purjolöken och skär squashen i halvmånar.
    • Finhacka vitlöken och fräs allt i en stekpanna med smör.
    • Tillsätt vatten, grädde och fiskfond. Krydda med salt och peppar.
    • Skär torskfilé och sparris i mindre bitar och lägg i pannan. Sjud på svag värme i cirka 5 minuter.
    • Tillsätt räkor och tomater strax innan servering och toppa med dillkvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st purjolök
    • 0.25 st squash
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk smör
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 1 tsk fiskfond
    • 0 salt och vitpeppar
    • 300 g torskfile
    • 4 st grön sparris
    • 100 g handskalade räkor
    • 112.5 g cocktailtomater
    • 2 msk dill
    • 0 dillkvistar

    Onsdag middag 326 Kcal

    Asiatiska rullar med kycklingfärs

    Snabblagad och ljuvligt goda asiatiska vårrullar med rispapper och kycklingfärs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 51 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 326 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk rapsolja
    • 200 g kycklingfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 st morot
    • 1 st salladslök
    • 0.25 st lime
    • 1 msk teriyakisås
    • 100 g sockerärtor
    • 2 dl rödkål
    • 2 msk färsk koriander
    • 6 st rispapper
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander
    • 0.25 st lime
    • 1 msk svarta sesamfrön
    • 1 msk teriyakisås

    Gör så här

    • Skala och finhacka lök.
    • Skala och riv vitlök och ingefära fint.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök och ingefära.
    • Lägg ner färs och krydda med salt och peppar. Tillsätt sesamolja.
    • Hacka chili, morot och salladslök och lägg ner. Pressa limesaft över.
    • Tillsätt teriyaki sås.
    • Strimla sockerärtor och rödkål.
    • Blötlägg rispapper. Lägg i strimlade grönsaker, kycklingfärs och vik ihop.
    • Dekorera med färsk koriander, limeklyftor, sesamfrön och lite teriyakisås!

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk rapsolja
    • 200 g kycklingfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 st morot
    • 1 st salladslök
    • 0.25 st lime
    • 1 msk teriyakisås
    • 100 g sockerärtor
    • 2 dl rödkål
    • 2 msk färsk koriander
    • 6 st rispapper
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander
    • 0.25 st lime
    • 1 msk svarta sesamfrön
    • 1 msk teriyakisås
  • Torsdag frukost 379 Kcal

    Chiafrögröt med apelsin och ananas

    Förbered din gröt kvällen innan och njut nästa morgon av en chiagröt med skivad apelsin och ananas!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 49 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 379 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 msk chiafrön
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 st apelsin
    • 0.2 st ananas
    • 0.5 st granatäpple
    Dekoration
    • 0.5 st myntakvist
    • 0.25 st apelsin

    Gör så här

    • Blanda chiafrön och mjölk i en skål. Rör ner lite vaniljpulver och låt stå 30 min eller under natten i kylen. Späd med mer mjölk om det behövs.
    • Skär bort skalet på apelsinen med en vass kniv och skär ut fina filéer och blanda ner i gröten tillsammans med ananas.
    • Häll upp i en skål eller glas och toppa med granat- äpple, myntakvist och apelsinskiva.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 msk chiafrön
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 st apelsin
    • 0.2 st ananas
    • 0.5 st granatäpple
    Dekoration
    • 0.5 st myntakvist
    • 0.25 st apelsin

    Torsdag lunch 326 Kcal

    Asiatiska rullar med kycklingfärs

    Snabblagad och ljuvligt goda asiatiska vårrullar med rispapper och kycklingfärs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 51 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 326 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk rapsolja
    • 200 g kycklingfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 st morot
    • 1 st salladslök
    • 0.25 st lime
    • 1 msk teriyakisås
    • 100 g sockerärtor
    • 2 dl rödkål
    • 2 msk färsk koriander
    • 6 st rispapper
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander
    • 0.25 st lime
    • 1 msk svarta sesamfrön
    • 1 msk teriyakisås

    Gör så här

    • Skala och finhacka lök.
    • Skala och riv vitlök och ingefära fint.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök och ingefära.
    • Lägg ner färs och krydda med salt och peppar. Tillsätt sesamolja.
    • Hacka chili, morot och salladslök och lägg ner. Pressa limesaft över.
    • Tillsätt teriyaki sås.
    • Strimla sockerärtor och rödkål.
    • Blötlägg rispapper. Lägg i strimlade grönsaker, kycklingfärs och vik ihop.
    • Dekorera med färsk koriander, limeklyftor, sesamfrön och lite teriyakisås!

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk rapsolja
    • 200 g kycklingfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 st morot
    • 1 st salladslök
    • 0.25 st lime
    • 1 msk teriyakisås
    • 100 g sockerärtor
    • 2 dl rödkål
    • 2 msk färsk koriander
    • 6 st rispapper
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander
    • 0.25 st lime
    • 1 msk svarta sesamfrön
    • 1 msk teriyakisås

    Torsdag middag 136 Kcal

    Broccoli och spenatsoppa med chilimarinerade räkor

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 136 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g vatten
    • 1 msk lantbuljong
    • 50 g broccoli
    • 100 g spenat
    • 50 ml lätt kokosmjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 kruka färsk koriander
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk koriander

    Gör så här

    • Hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och fräs lök och vitlök.
    • Tillsätt vatten och lantbuljong och låt koka upp.
    • Skär broccolin i bitar och lägg ner i kastrullen tillsammans med spenatbladen.
    • Låt sjuda på svag värme i cirka 10 minuter.
    • Tillsätt koriander och mixa soppan slät och blanda ner kokosmjölk.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Blanda räkor med sweetchilisås och koriander och toppa soppan med.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g vatten
    • 1 msk lantbuljong
    • 50 g broccoli
    • 100 g spenat
    • 50 ml lätt kokosmjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 kruka färsk koriander
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk koriander
  • Fredag frukost 252 Kcal

    Keso med Ketomüsli och blåbär

    Toppa keso med müsli och färska blåbär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 252 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl färska blåbär
    • 0.5 dl rostad frömüsli

    Gör så här

    • Lägg keso på ett fat och toppa med blåbär och müsli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl färska blåbär
    • 0.5 dl rostad frömüsli

    Fredag lunch 136 Kcal

    Broccoli och spenatsoppa med chilimarinerade räkor

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 136 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g vatten
    • 1 msk lantbuljong
    • 50 g broccoli
    • 100 g spenat
    • 50 ml lätt kokosmjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 kruka färsk koriander
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk koriander

    Gör så här

    • Hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och fräs lök och vitlök.
    • Tillsätt vatten och lantbuljong och låt koka upp.
    • Skär broccolin i bitar och lägg ner i kastrullen tillsammans med spenatbladen.
    • Låt sjuda på svag värme i cirka 10 minuter.
    • Tillsätt koriander och mixa soppan slät och blanda ner kokosmjölk.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Blanda räkor med sweetchilisås och koriander och toppa soppan med.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 500 g vatten
    • 1 msk lantbuljong
    • 50 g broccoli
    • 100 g spenat
    • 50 ml lätt kokosmjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 kruka färsk koriander
    • 1 dl handskalade räkor i lag
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk koriander

    Fredag middag 673 Kcal

    Kycklinggryta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 53 gram

    Energi: 673 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g kycklingklubbor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk torkad oregano
    • 0.5 msk olivolja
    • 2 dl vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 2 msk färsk persilja
    • 200 g krossade tomater
    • 2 st torkade dadlar
    • 1 st röd paprika
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 3 msk grädde
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Salta och peppra kycklingen.
    • Skala och skiva lök och  riv vitlök fint.
    • Hetta upp en gryta med ½ msk olja.
    • Bryn kyckling, lök och vitlök i några minuter.
    • Tillsätt vatten, oregano, smulad buljongtärning och krossade tomater. Strimla dadlarna och lägg i grytan.
    • Blanda ner persilja. Låt koka i 1 timme.
    • Skala och skär morot i skivor. Skär paprika  i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med ½ msk olja och stek grönsakerna några minuter.
    • Lägg sedan ner dem i grytan och rör om.
    • Tillsätt grädde och låt koka ytterligare 5 minuter. Dekorera med färsk persilja

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g kycklingklubbor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk torkad oregano
    • 0.5 msk olivolja
    • 2 dl vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 2 msk färsk persilja
    • 200 g krossade tomater
    • 2 st torkade dadlar
    • 1 st röd paprika
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 3 msk grädde
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja
  • Lördag frukost 234 Kcal

    Bananplättar

    Goda plättar med smak av banan, toppa med bär och blodapelsin.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 234 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 0.5 msk smör
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 3 msk turkisk yoghurt
    • 1 st blodapelsin
    • 1 dl Bär

    Gör så här

    • Mosa bananen i en skål och knäck ner äggen.
    • Vispa runt och blanda i vaniljpulver.
    • Hetta upp en plättlagg med smör och häll ner smeten.
    • Grädda varje plätt i någon minut per sida.
    • Servera med en klick turkisk yoghurt och bär och citrusfrukt

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 0.5 msk smör
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 3 msk turkisk yoghurt
    • 1 st blodapelsin
    • 1 dl Bär

    Lördag lunch 252 Kcal

    Krabbröra med sallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 36 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 252 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g crabsticks
    • 1 st salladslök
    • 1 msk sweet chilisås
    • 2 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl blandsallad
    • 1 msk gräslök
    • 1 st citronklyfta

    Gör så här

    • Strimla crabsticks på längden och lägg i en skål.
    • Strimla salladslök och blanda ner tillsammans med sweet chilisås, majonnäs, gräddfil, salt och peppar.
    • Lägg sallad på en tallrik och lägg över röran.
    • Toppa med gräslök och en citronklyfta.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g crabsticks
    • 1 st salladslök
    • 1 msk sweet chilisås
    • 2 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl blandsallad
    • 1 msk gräslök
    • 1 st citronklyfta

    Lördag middag 713 Kcal

    Sesampanerad schnitzel med citron och dillmajonnäs

    Snabbt och gott, servera med valfri blandsallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 70 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 713 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g schnitzelfiléer av kalv
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 dl dinkelsikt
    • 1 st ägg
    • 6 msk sesamfrön
    • 1 msk smör
    • 0.5 st citron
    • 50 g grönsallad
    Dillmajonäs
    • 3 msk majonnäs
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st citron

    Gör så här

    1. Strö på salt och peppar på kalvfiléerna.
    2. Vänd filéerna i mjöl.
    3. Vispa upp ett ägg och doppa filéerna i.
    4. Vänd dem i sesamfrön och stek dem gyllenbruna i smör i ca 4 minuter per sida.
    5. Pressa citron över filéerna.
    6. Blanda ihop alla ingredienser till dillmajonnäsen och servera tillsammans med kalvfiléerna och blandsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g schnitzelfiléer av kalv
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 dl dinkelsikt
    • 1 st ägg
    • 6 msk sesamfrön
    • 1 msk smör
    • 0.5 st citron
    • 50 g grönsallad
    Dillmajonäs
    • 3 msk majonnäs
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st citron

    Lördag dessert 430 Kcal

    Moccakaka

    En riktigt god chokladkaka toppad med kaffesmakande grädde! Mums!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 430 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 2 st ägg
    • 50 g smör
    • 2 dl mandelmjöl
    • 2 msk pofiber
    • 0.4 dl sukrin gold
    • 0.5 dl vispgrädde
    • 2.5 msk kakaopulver
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 1.5 dl vispgrädde
    • 1 msk sukrin melis
    • 0.5 msk varmt vatten
    • 0.5 tsk kaffepulver
    • 100 g mörk choklad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Blanda ihop alla ingredienser till kakan.
    • Smörj formen och bröa med glutenfritt ströbröd.
    • Grädds kakan i ugnen ca 15 min. Låt kakan svalna.
    • Vispa grädden i en bunke och blanda i sukrin melis.
    • Blanda varmt vatten med kaffepulvet och rör om.
    • Blanda ihop kaffet med grädden.
    • Bred på gräddblandningen på kakan och toppa med hyvlad mörk chokad.

     

    Ingredienser

    6 portioner

    • 2 st ägg
    • 50 g smör
    • 2 dl mandelmjöl
    • 2 msk pofiber
    • 0.4 dl sukrin gold
    • 0.5 dl vispgrädde
    • 2.5 msk kakaopulver
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 1.5 dl vispgrädde
    • 1 msk sukrin melis
    • 0.5 msk varmt vatten
    • 0.5 tsk kaffepulver
    • 100 g mörk choklad
  • Söndag frukost 252 Kcal

    Keso med Ketomüsli och blåbär

    Toppa keso med müsli och färska blåbär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 252 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl färska blåbär
    • 0.5 dl rostad frömüsli

    Gör så här

    • Lägg keso på ett fat och toppa med blåbär och müsli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl färska blåbär
    • 0.5 dl rostad frömüsli

    Söndag lunch 673 Kcal

    Kycklinggryta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 53 gram

    Energi: 673 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g kycklingklubbor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk torkad oregano
    • 0.5 msk olivolja
    • 2 dl vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 2 msk färsk persilja
    • 200 g krossade tomater
    • 2 st torkade dadlar
    • 1 st röd paprika
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 3 msk grädde
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Salta och peppra kycklingen.
    • Skala och skiva lök och  riv vitlök fint.
    • Hetta upp en gryta med ½ msk olja.
    • Bryn kyckling, lök och vitlök i några minuter.
    • Tillsätt vatten, oregano, smulad buljongtärning och krossade tomater. Strimla dadlarna och lägg i grytan.
    • Blanda ner persilja. Låt koka i 1 timme.
    • Skala och skär morot i skivor. Skär paprika  i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med ½ msk olja och stek grönsakerna några minuter.
    • Lägg sedan ner dem i grytan och rör om.
    • Tillsätt grädde och låt koka ytterligare 5 minuter. Dekorera med färsk persilja

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g kycklingklubbor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk torkad oregano
    • 0.5 msk olivolja
    • 2 dl vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 2 msk färsk persilja
    • 200 g krossade tomater
    • 2 st torkade dadlar
    • 1 st röd paprika
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 3 msk grädde
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja

    Söndag middag 713 Kcal

    Tacopaj med sallad

    Tacomys på ett mer hälsosamt sätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 59 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 713 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Tacopaj
    • 150 g mandelmjöl
    • 0.5 dl skalade sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 25 g smör
    • 1 st ägg
    Fyllning
    • 1 msk smör
    • 500 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 1 påse tacokrydda
    • 1 dl vatten
    • 1 st ägg
    • 250 g crème fraiche
    • 4 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 1 dl gräddfil
    • 4 dl isbergssallad
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st paprika
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 st Isbergssalladshuvud

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader. Häll ner mandelmjöl, sesamfrön, fiberhusk och salt i en matberedare. Mixa så att det blandas och tillsätt smör och ägget.  Blanda ihop till en smidig deg. Plasta in och låt vila i kylen i 30 minuter.
    • Kavla ut degen på ett mjölat bakbord.  Klä en pajform, 22 cm i diameter, med degen. Pricka med en gaffel och förgrädda i 10 minuter på 150 grader.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn färsen i några minuter. Skala och finhacka lök och låt steka med färsen. Strö på tacokrydda och häll på vatten. Låt koka några minuter och fördela färsen i pajformen.
    • Blanda ägg, créme fraiche, majonnäs, salt och peppar. Häll över formen och toppa med riven ost. Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Strimla isbergssalladen, dela tomaterna, finhacka rödlöken, hacka paprikan och skär gurkan i tärningar. Servera med tillbehören.

    Ingredienser

    6 portioner

    Tacopaj
    • 150 g mandelmjöl
    • 0.5 dl skalade sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 25 g smör
    • 1 st ägg
    Fyllning
    • 1 msk smör
    • 500 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 1 påse tacokrydda
    • 1 dl vatten
    • 1 st ägg
    • 250 g crème fraiche
    • 4 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 1 dl gräddfil
    • 4 dl isbergssallad
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st paprika
    • 0.5 st gurka
    • 0.5 st Isbergssalladshuvud
Mejeri
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 452 g mandelmjöl
  • 130.5 g smör
  • 750 g crème fraiche
  • 6 dl riven ost
  • 5 dl gräddfil
  • 8 dl grädde
  • 1.5 dl mandelmjölk
  • 2 dl keso, 4%
  • 3 msk turkisk yoghurt
  • 2 dl vispgrädde
Frukt/grönt
  • 20 g blandad sallad
  • 1.75 st apelsin
  • 0.15 dl granatäppelkärnor
  • 0.5 st mango
  • 6.5 st gul lök
  • 12 dl isbergssallad
  • 675 g cocktailtomater
  • 1.5 st rödlök
  • 3 st paprika
  • 1.75 st gurka
  • 1.5 st Isbergssalladshuvud
  • 0.45 st ananas
  • 0.5 st fänkål
  • 1.5 st lime
  • 0.5 st purjolök
  • 0.5 st squash
  • 7 klyfta vitlök
  • 8 st grön sparris
  • 1 msk färsk ingefära
  • 1 st röd chili
  • 3 st morot
  • 3 st salladslök
  • 200 g sockerärtor
  • 4 dl rödkål
  • 0.5 st granatäpple
  • 100 g broccoli
  • 200 g spenat
  • 2 dl färska blåbär
  • 2 st röd paprika
  • 1 st banan
  • 1 st blodapelsin
  • 2 dl blandsallad
  • 1 st citronklyfta
  • 0.75 st citron
  • 50 g grönsallad
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 75 g kalkonpastrami
  • 11 st ägg
  • 1500 g nötfärs
  • 600 g torskfile
  • 200 g handskalade räkor
  • 400 g kycklingfärs
  • 2 dl handskalade räkor i lag
  • 1000 g kycklingklubbor
  • 100 g crabsticks
  • 300 g schnitzelfiléer av kalv
Torrvaror
  • 1 msk lättmajonäs
  • 1.5 dl skalade sesamfrön
  • 3 msk fiberhusk
  • 2 dl pumpafrön
  • 2 dl solrosfrön
  • 1 dl paranötter
  • 1 dl valnötter
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 tsk flytande honung
  • 2 dl kokosskivor
  • 2 tsk rapsolja
  • 2 msk svarta sesamfrön
  • 2 msk chiafrön
  • 4 tsk olivolja
  • 100 ml lätt kokosmjölk
  • 400 g krossade tomater
  • 4 st torkade dadlar
  • 0.5 dl dinkelsikt
  • 6 msk sesamfrön
  • 2 msk pofiber
  • 0.4 dl sukrin gold
  • 2.5 msk kakaopulver
  • 1 msk sukrin melis
  • 0.5 tsk kaffepulver
Övrigt
  • 0.5 dl apelsinsaft
  • 15 msk majonnäs
  • 12 st rispapper
  • 1 dl rostad frömüsli
  • 1 dl Bär
  • 0.5 msk varmt vatten
  • 100 g mörk choklad
Kryddor/smaksättare
  • 1.33 msk gräslök
  • svartpeppar
  • 4 tsk salt
  • 3 påse tacokrydda
  • 1 msk kanel
  • 4 msk bladpersilja
  • 2 tsk fiskfond
  • 5 msk dill
  • dillkvistar
  • 2 tsk sesamolja
  • 4 msk teriyakisås
  • 7 msk färsk koriander
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 0.5 st myntakvist
  • 2 msk lantbuljong
  • 3 msk sweet chilisås
  • 2 msk koriander
  • 2 tsk torkad oregano
  • 2 st hönsbuljongtärning
  • 6 msk färsk persilja

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!