Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 46 2023

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1536 Kcal

    • Frukost - 356 Kcal

      Yoghurt med ketomüsli

    • Lunch - 247 Kcal

      Kalkonsallad med apelsin

    • Middag - 708 Kcal

      Tacopaj med sallad

    • Mellanmål

    • Dessert - 226 Kcal

      Rostad Ketomüsli

  • Tisdag - 980 Kcal

    • Frukost - 173 Kcal

      Havregrynsgröt med kanel, torkade aprikoser och frön

    • Lunch - 299 Kcal

      Varma grönsaker med halloumi

    • Middag - 509 Kcal

      Varmrökt lax med gräddkokt broccoli

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1008 Kcal

    • Frukost - 296 Kcal

      Grekisk yoghurt med Chunky Müsli och blåbär

    • Lunch - 299 Kcal

      Varma grönsaker med halloumi

    • Middag - 239 Kcal

      Halloumi- och morotsbiffar

    • Mellanmål - 87 Kcal

      Ägg

    • Dessert - 87 Kcal

      Ägg

  • Torsdag - 999 Kcal

    • Frukost - 387 Kcal

      Utflyktsmat - Bärsmoothie

    • Lunch - 200 Kcal

      Tomatsoppa med pestomarinerad mozzarella

    • Middag - 413 Kcal

      Enkel men god köttfärssås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1046 Kcal

    • Frukost - 173 Kcal

      Havregrynsgröt med kanel, torkade aprikoser och frön

    • Lunch - 200 Kcal

      Tomatsoppa med pestomarinerad mozzarella

    • Middag - 673 Kcal

      Kycklinggryta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1629 Kcal

    • Frukost - 234 Kcal

      Bananplättar

    • Lunch - 252 Kcal

      Krabbröra med sallad

    • Middag - 713 Kcal

      Sesampanerad schnitzel med citron och dillmajonnäs

    • Mellanmål

    • Dessert - 430 Kcal

      Moccakaka

  • Söndag - 1632 Kcal

    • Frukost - 252 Kcal

      Keso med Ketomüsli och blåbär

    • Lunch - 673 Kcal

      Kycklinggryta

    • Middag - 708 Kcal

      Tacopaj med sallad

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 57.4 gram

Fett: 83.3 gram

Protein: 60.6 gram

Energi: 1261.5 kcal

  • Måndag frukost 356 Kcal

    Yoghurt med ketomüsli

    Servera din yoghurt med hemmagjord ketomüsli. Sök på ketomüsli i receptbanken!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 356 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 portion ketomüsli

    Gör så här

    • Lägg yoghurt och müsli i en skål och servera!
    • 1 portion = 3/4 dl müsli

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 portion ketomüsli

    Måndag lunch 247 Kcal

    Kalkonsallad med apelsin

    En krämig sallad med kalkon och apelsin!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 247 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 20 g blandad sallad
    • 75 g kalkonpastrami
    • 0.5 st apelsin
    • 0.15 dl granatäppelkärnor
    • 0.5 st mango
    Apelsindressing - 1 portion
    • 1 msk lättmajonäs
    • 0.5 dl apelsinsaft
    • 0.33 msk gräslök
    • 0 tsk svartpeppar

    Gör så här

    • Fördela sallad i en djup skål.
    • Lägg pastrami runt om.
    • Skär ut fina filéer av apelsinen och lägg på salladen.
    • Skär mangon i bitar och lägg på salladen.
    • Toppa salladen med granatäpplekärnor.
    • Garnera med gräslök och servera med apelsindressing, se recept.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 20 g blandad sallad
    • 75 g kalkonpastrami
    • 0.5 st apelsin
    • 0.15 dl granatäppelkärnor
    • 0.5 st mango
    Apelsindressing - 1 portion
    • 1 msk lättmajonäs
    • 0.5 dl apelsinsaft
    • 0.33 msk gräslök
    • 0 tsk svartpeppar

    Måndag middag 708 Kcal

    Tacopaj med sallad

    Tacomys på ett mer hälsosamt sätt! Pajen går bra att dela i portioner och frysa in matlådor.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 59 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 708 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Tacopaj
    • 150 g mandelmjöl
    • 0.5 dl skalade sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 25 g smör
    • 1 st ägg
    Fyllning
    • 1 msk smör
    • 500 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 1 påse tacokrydda
    • 1 dl vatten
    • 1 st ägg
    • 250 g crème fraiche
    • 4 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 1 dl gräddfil
    • 4 dl isbergssallad
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st paprika
    • 0.5 st gurka

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader. Häll ner mandelmjöl, sesamfrön, fiberhusk och salt i en matberedare. Mixa så att det blandas och tillsätt smör och ägget.  Blanda ihop till en smidig deg. Plasta in och låt vila i kylen i 30 minuter.
    • Kavla ut degen på ett mjölat bakbord.  Klä en pajform, 22 cm i diameter, med degen. Pricka med en gaffel och förgrädda i 10 minuter på 150 grader.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn färsen i några minuter. Skala och finhacka lök och låt steka med färsen. Strö på tacokrydda och häll på vatten. Låt koka några minuter och fördela färsen i pajformen.
    • Blanda ägg, créme fraiche, majonnäs, salt och peppar. Häll över formen och toppa med riven ost. Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Strimla isbergssalladen, dela tomaterna, finhacka rödlöken, hacka paprikan och skär gurkan i tärningar. Servera med tillbehören.

    Ingredienser

    6 portioner

    Tacopaj
    • 150 g mandelmjöl
    • 0.5 dl skalade sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 25 g smör
    • 1 st ägg
    Fyllning
    • 1 msk smör
    • 500 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 1 påse tacokrydda
    • 1 dl vatten
    • 1 st ägg
    • 250 g crème fraiche
    • 4 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 1 dl gräddfil
    • 4 dl isbergssallad
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st paprika
    • 0.5 st gurka

    Måndag dessert 226 Kcal

    Rostad Ketomüsli

    God müsli som inte innehåller mycket kolhydrater och passar perfekt när du äter ketogen kost. Förvara müslin i en burk och ta upp vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 226 kcal

    Ingredienser

    15 portioner

    • 2 dl pumpafrön
    • 2 dl solrosfrön
    • 1 dl paranötter
    • 1 dl valnötter
    • 1 dl hasselnötter
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 msk kanel
    • 2 dl kokosskivor

    Gör så här

    • Hacka nötterna grovt.
    • Rosta frön och paranötter i en torr panna i några minuter. Häll i en skål.
    • Rosta valnötter och hasselnötter i en torr panna och häll på honung och strö på kanel.
    • Låt rosta ytterligare någon minut och blanda ner i skålen med frön och paranötter.
    • Tillsätt kokosskivor och blanda om.
    • Häll upp müslin i en burk med lock.

    Ingredienser

    15 portioner

    • 2 dl pumpafrön
    • 2 dl solrosfrön
    • 1 dl paranötter
    • 1 dl valnötter
    • 1 dl hasselnötter
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 msk kanel
    • 2 dl kokosskivor
  • Tisdag frukost 173 Kcal

    Havregrynsgröt med kanel, torkade aprikoser och frön

    En perfekt havregrynsblandning du kan förvara i en burk och ta ut 3/4 dl för en portion när du önskar äta en god havregrynsgröt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 173 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 5 dl havregryn
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl valnötter
    • 50 g torkade aprikoser
    • 1 msk kanel
    Tillbehör till en portion
    • 1 dl havremjölk

    Gör så här

    • Häll havregryn i en glasskål. Hacka valnötter och torkad aprikoser och häll ner i skålen.
    • Blanda ner resterande ingredienser.
    • Koka en portion med ¾ dl av havreblandningen tillsammans med 1 ½ dl vatten och en nypa salt.
    • Låt koka ihop några minuter och lägg i en djup tallrik. Servera med 1 dl havremjölk per portion.
    • Strö lite extra kanel över.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 5 dl havregryn
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl valnötter
    • 50 g torkade aprikoser
    • 1 msk kanel
    Tillbehör till en portion
    • 1 dl havremjölk

    Tisdag lunch 299 Kcal

    Varma grönsaker med halloumi

    Redo för kylskåpsrensning? Då passar detta recept perfekt, töm kylskåpet med grönsaker och stek i en stekpanna. Har du inte halloumi hemma? Välj isåfall valfritt protein till denna rätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 299 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st paprika
    • 0.75 st broccolistånd
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g halloumi
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 6 st cocktailtomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 2 msk solrosfrön
    • 0.5 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)

    Gör så här

    • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
    • Skiva halloumi. Skala och riv vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn halloumi runt om.
    • Lägg i grönsaker, vitlök, kryddor och låt steka några minuter.
    • Lägg upp på tallrik med osten över.
    • Rosta solrosfrön i en torr stekpanna och toppa rätten med.
    • Dekorera med färska örter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st paprika
    • 0.75 st broccolistånd
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g halloumi
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 6 st cocktailtomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 2 msk solrosfrön
    • 0.5 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)

    Tisdag middag 509 Kcal

    Varmrökt lax med gräddkokt broccoli

    Går bra att byta ut mjölken till vatten istället om så önskas!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 509 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g varmrökt lax
    • 1 st citron
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill

    Gör så här

    • Bryt broccoli i buketter.
    • Koka upp grädde med mjölk, salt och peppar.
    • Lägg i broccoli och låt koka i 5 minuter.
    • Pressa i lite citron och lägg i hackad dill. 
    • Servera med varmrökt lax och sallad. 

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g varmrökt lax
    • 1 st citron
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill
  • Onsdag frukost 296 Kcal

    Grekisk yoghurt med Chunky Müsli och blåbär

    Denna müslin av Clean Eating är den bästa på hyllan men också dyr. Den rostas för hand och innehåller solrosfrön, kokoschips, pumpafrön, hasselnötter, pekannötter, paranötter, kanel, vanilj, kallpressad kokosolja och Erythriol som är ett sötningsmedel från växtriket. 100 g innehåller 12 g kolhydrater! Vill du istället göra en egen granola till yoghurten kan du söka i receptbanken efter granola!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 296 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 dl blåbär
    • 25 g Chunky Müsli (Clean Eating)

    Gör så här

    • Lägg grekisk youghurt i en skål och toppa med müsli och blåbär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 dl blåbär
    • 25 g Chunky Müsli (Clean Eating)

    Onsdag lunch 299 Kcal

    Varma grönsaker med halloumi

    Redo för kylskåpsrensning? Då passar detta recept perfekt, töm kylskåpet med grönsaker och stek i en stekpanna. Har du inte halloumi hemma? Välj isåfall valfritt protein till denna rätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 299 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st paprika
    • 0.75 st broccolistånd
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g halloumi
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 6 st cocktailtomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 2 msk solrosfrön
    • 0.5 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)

    Gör så här

    • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
    • Skiva halloumi. Skala och riv vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn halloumi runt om.
    • Lägg i grönsaker, vitlök, kryddor och låt steka några minuter.
    • Lägg upp på tallrik med osten över.
    • Rosta solrosfrön i en torr stekpanna och toppa rätten med.
    • Dekorera med färska örter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st paprika
    • 0.75 st broccolistånd
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g halloumi
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 6 st cocktailtomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 2 msk solrosfrön
    • 0.5 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)

    Onsdag middag 239 Kcal

    Halloumi- och morotsbiffar

    Gör egna ost- och morotsbiffar. Servera med valfri sallad eller varma grönsaker. Blir så goda och går bra att frysa in!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 239 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 125 g rivna morötter
    • 100 g riven halloumi
    • 1 st ägg
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0 nypa flingsalt
    • 3 msk sesamfrön
    • 1 msk olivolja

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Blanda alla ingredienser till biffarna utom olivolja i en bunke.
    • Forma till biffar och vänd dem i sesamfrö.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn biffarna i några minuter per sida.
    • Lägg biffarna i en ugnsform och låt stå i ugnen i cirka 10 minuter.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 125 g rivna morötter
    • 100 g riven halloumi
    • 1 st ägg
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0 nypa flingsalt
    • 3 msk sesamfrön
    • 1 msk olivolja

    Onsdag mellanmål 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Onsdag dessert 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
  • Torsdag frukost 387 Kcal

    Utflyktsmat - Bärsmoothie

    En bärsmoothie med massa härliga frukter! Perfekt att ta med när du är på språng!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 68 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 387 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g jordgubbar (färska)
    • 150 gram hallon (frysta)
    • 1 st banan
    • 1 st apelsin
    • 2 dl mandelmjölk

    Gör så här

    • Lägg bären i en blender.
    • Skala banan och apelsin och lägg ner.
    • Mixa till en jämn smoothie och späd med mandelmjölk och vatten om det behövs.

     

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g jordgubbar (färska)
    • 150 gram hallon (frysta)
    • 1 st banan
    • 1 st apelsin
    • 2 dl mandelmjölk

    Torsdag lunch 200 Kcal

    Tomatsoppa med pestomarinerad mozzarella

    Italienska smaker, mums!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 200 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 3 dl vatten
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 1 nypa chiliflakes
    Topping
    • 125 g mozzarella
    • 1 msk grön pesto

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök i någon minut.
    • Tillsätt tomater, vatten och honung.
    • Smula i buljongtärningen och lägg ner kryddor.
    • Låt koka upp och låt sjuda 10 minuter.
    • Lägg soppan i en matberedare och mixa ihop eller använd en stavmixer.
    • Skär mozzarellan i bitar och blanda med pesto.
    • Häll upp soppan i djup tallrik eller skål och toppa med pestomarinerad mozzarella.

    Ingredienser

    3 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 3 dl vatten
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 1 nypa chiliflakes
    Topping
    • 125 g mozzarella
    • 1 msk grön pesto

    Torsdag middag 413 Kcal

    Enkel men god köttfärssås

    Köttfärssås med zucchinipasta och massor med goda grönsaker i. En perfekt maträtt att ha till matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 413 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st selleristjälk
    • 0.5 st morot
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st zucchini
    • 1 dl parmesan
    • 125 g cocktailtomater
    • 0.5 kruka färsk basilika

    Gör så här

    • Strimla selleristängerna och skär moroten i små kuber.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Stek nötfärsen i några minuter och smula den samtidigt med en gaffel.
    • Tillsätt selleri, morot, lök och vitlök och stek i ytterligare några minuter.
    • Krydda med salt, peppar och torkad basilika.
    • Rör ner krossade tomater, sweet chilisås och tomatpuré och låt köttfärssåsen koka ihop i cirka 10 minuter.
    • Gör spagetti av zucchini med hjälp av en spiralizer, eller hyvla den tunt med en potatisskalare.
    • Fördela zucchinin i två matlådor med lock.
    • Häll ner köttfärssåsen.
    • Vid servering: värm på rätten, lägg på tomater, strö över parmesan och garnera med basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st selleristjälk
    • 0.5 st morot
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 200 g krossade tomater
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st zucchini
    • 1 dl parmesan
    • 125 g cocktailtomater
    • 0.5 kruka färsk basilika
  • Fredag frukost 173 Kcal

    Havregrynsgröt med kanel, torkade aprikoser och frön

    En perfekt havregrynsblandning du kan förvara i en burk och ta ut 3/4 dl för en portion när du önskar äta en god havregrynsgröt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 173 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 5 dl havregryn
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl valnötter
    • 50 g torkade aprikoser
    • 1 msk kanel
    Tillbehör till en portion
    • 1 dl havremjölk

    Gör så här

    • Häll havregryn i en glasskål. Hacka valnötter och torkad aprikoser och häll ner i skålen.
    • Blanda ner resterande ingredienser.
    • Koka en portion med ¾ dl av havreblandningen tillsammans med 1 ½ dl vatten och en nypa salt.
    • Låt koka ihop några minuter och lägg i en djup tallrik. Servera med 1 dl havremjölk per portion.
    • Strö lite extra kanel över.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 5 dl havregryn
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl valnötter
    • 50 g torkade aprikoser
    • 1 msk kanel
    Tillbehör till en portion
    • 1 dl havremjölk

    Fredag lunch 200 Kcal

    Tomatsoppa med pestomarinerad mozzarella

    Italienska smaker, mums!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 200 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 3 dl vatten
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 1 nypa chiliflakes
    Topping
    • 125 g mozzarella
    • 1 msk grön pesto

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök i någon minut.
    • Tillsätt tomater, vatten och honung.
    • Smula i buljongtärningen och lägg ner kryddor.
    • Låt koka upp och låt sjuda 10 minuter.
    • Lägg soppan i en matberedare och mixa ihop eller använd en stavmixer.
    • Skär mozzarellan i bitar och blanda med pesto.
    • Häll upp soppan i djup tallrik eller skål och toppa med pestomarinerad mozzarella.

    Ingredienser

    3 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 3 dl vatten
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 1 nypa chiliflakes
    Topping
    • 125 g mozzarella
    • 1 msk grön pesto

    Fredag middag 673 Kcal

    Kycklinggryta

    En smakrik och värmande rätt.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 53 gram

    Energi: 673 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g kycklingklubbor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk torkad oregano
    • 0.5 msk olivolja
    • 2 dl vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 2 msk färsk persilja
    • 200 g krossade tomater
    • 2 st torkade dadlar
    • 1 st röd paprika
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 3 msk grädde
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Salta och peppra kycklingen.
    • Skala och skiva lök och riv vitlök fint.
    • Hetta upp en gryta med ½ msk olja.
    • Bryn kyckling, lök och vitlök i några minuter.
    • Tillsätt vatten, oregano, smulad buljongtärning och krossade tomater.
    • Strimla dadlarna och lägg i grytan.
    • Blanda ner persilja.
    • Låt koka i en timme.
    • Skala och skär morot i skivor. Skär paprika i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med ½ msk olja och stek grönsakerna några minuter.
    • Lägg sedan ner dem i grytan och rör om.
    • Tillsätt grädde och låt koka ytterligare 5 minuter.
    • Dekorera med färsk persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g kycklingklubbor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk torkad oregano
    • 0.5 msk olivolja
    • 2 dl vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 2 msk färsk persilja
    • 200 g krossade tomater
    • 2 st torkade dadlar
    • 1 st röd paprika
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 3 msk grädde
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja
  • Lördag frukost 234 Kcal

    Bananplättar

    Goda plättar med smak av banan, toppa med bär och blodapelsin.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 234 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 0.5 msk smör
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 3 msk turkisk yoghurt
    • 1 st blodapelsin
    • 1 dl Bär

    Gör så här

    • Mosa bananen i en skål och knäck ner äggen.
    • Vispa runt och blanda i vaniljpulver.
    • Hetta upp en plättlagg med smör och häll ner smeten.
    • Grädda varje plätt i någon minut per sida.
    • Servera med en klick turkisk yoghurt och bär och citrusfrukt

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 0.5 msk smör
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 3 msk turkisk yoghurt
    • 1 st blodapelsin
    • 1 dl Bär

    Lördag lunch 252 Kcal

    Krabbröra med sallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 36 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 252 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g crabsticks
    • 1 st salladslök
    • 1 msk sweet chilisås
    • 2 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl blandsallad
    • 1 msk gräslök
    • 1 st citronklyfta

    Gör så här

    • Strimla crabsticks på längden och lägg i en skål.
    • Strimla salladslök och blanda ner tillsammans med sweet chilisås, majonnäs, gräddfil, salt och peppar.
    • Lägg sallad på en tallrik och lägg över röran.
    • Toppa med gräslök och en citronklyfta.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g crabsticks
    • 1 st salladslök
    • 1 msk sweet chilisås
    • 2 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl blandsallad
    • 1 msk gräslök
    • 1 st citronklyfta

    Lördag middag 713 Kcal

    Sesampanerad schnitzel med citron och dillmajonnäs

    Snabbt och gott, servera med valfri blandsallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 70 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 713 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g schnitzelfiléer av kalv
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 dl dinkelsikt
    • 1 st ägg
    • 6 msk sesamfrön
    • 1 msk smör
    • 0.5 st citron
    • 50 g grönsallad
    Dillmajonäs
    • 3 msk majonnäs
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st citron

    Gör så här

    1. Strö på salt och peppar på kalvfiléerna.
    2. Vänd filéerna i mjöl.
    3. Vispa upp ett ägg och doppa filéerna i.
    4. Vänd dem i sesamfrön och stek dem gyllenbruna i smör i ca 4 minuter per sida.
    5. Pressa citron över filéerna.
    6. Blanda ihop alla ingredienser till dillmajonnäsen och servera tillsammans med kalvfiléerna och blandsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g schnitzelfiléer av kalv
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 dl dinkelsikt
    • 1 st ägg
    • 6 msk sesamfrön
    • 1 msk smör
    • 0.5 st citron
    • 50 g grönsallad
    Dillmajonäs
    • 3 msk majonnäs
    • 1 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st citron

    Lördag dessert 430 Kcal

    Moccakaka

    En riktigt god chokladkaka toppad med kaffesmakande grädde! Mums!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 430 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 2 st ägg
    • 50 g smör
    • 2 dl mandelmjöl
    • 2 msk pofiber
    • 0.4 dl sukrin gold
    • 0.5 dl vispgrädde
    • 2.5 msk kakaopulver
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 1.5 dl vispgrädde
    • 1 msk sukrin melis
    • 0.5 msk varmt vatten
    • 0.5 tsk kaffepulver
    • 100 g mörk choklad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Blanda ihop alla ingredienser till kakan.
    • Smörj formen och bröa med glutenfritt ströbröd.
    • Grädds kakan i ugnen ca 15 min. Låt kakan svalna.
    • Vispa grädden i en bunke och blanda i sukrin melis.
    • Blanda varmt vatten med kaffepulvet och rör om.
    • Blanda ihop kaffet med grädden.
    • Bred på gräddblandningen på kakan och toppa med hyvlad mörk chokad.

     

    Ingredienser

    6 portioner

    • 2 st ägg
    • 50 g smör
    • 2 dl mandelmjöl
    • 2 msk pofiber
    • 0.4 dl sukrin gold
    • 0.5 dl vispgrädde
    • 2.5 msk kakaopulver
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 1.5 dl vispgrädde
    • 1 msk sukrin melis
    • 0.5 msk varmt vatten
    • 0.5 tsk kaffepulver
    • 100 g mörk choklad
  • Söndag frukost 252 Kcal

    Keso med Ketomüsli och blåbär

    Toppa keso med müsli och färska blåbär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 252 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl färska blåbär
    • 0.5 dl rostad frömüsli

    Gör så här

    • Lägg keso på ett fat och toppa med blåbär och müsli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl färska blåbär
    • 0.5 dl rostad frömüsli

    Söndag lunch 673 Kcal

    Kycklinggryta

    En smakrik och värmande rätt.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 53 gram

    Energi: 673 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g kycklingklubbor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk torkad oregano
    • 0.5 msk olivolja
    • 2 dl vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 2 msk färsk persilja
    • 200 g krossade tomater
    • 2 st torkade dadlar
    • 1 st röd paprika
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 3 msk grädde
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Salta och peppra kycklingen.
    • Skala och skiva lök och riv vitlök fint.
    • Hetta upp en gryta med ½ msk olja.
    • Bryn kyckling, lök och vitlök i några minuter.
    • Tillsätt vatten, oregano, smulad buljongtärning och krossade tomater.
    • Strimla dadlarna och lägg i grytan.
    • Blanda ner persilja.
    • Låt koka i en timme.
    • Skala och skär morot i skivor. Skär paprika i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med ½ msk olja och stek grönsakerna några minuter.
    • Lägg sedan ner dem i grytan och rör om.
    • Tillsätt grädde och låt koka ytterligare 5 minuter.
    • Dekorera med färsk persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g kycklingklubbor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk torkad oregano
    • 0.5 msk olivolja
    • 2 dl vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 2 msk färsk persilja
    • 200 g krossade tomater
    • 2 st torkade dadlar
    • 1 st röd paprika
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 3 msk grädde
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja

    Söndag middag 708 Kcal

    Tacopaj med sallad

    Tacomys på ett mer hälsosamt sätt! Pajen går bra att dela i portioner och frysa in matlådor.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 59 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 708 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Tacopaj
    • 150 g mandelmjöl
    • 0.5 dl skalade sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 25 g smör
    • 1 st ägg
    Fyllning
    • 1 msk smör
    • 500 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 1 påse tacokrydda
    • 1 dl vatten
    • 1 st ägg
    • 250 g crème fraiche
    • 4 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 1 dl gräddfil
    • 4 dl isbergssallad
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st paprika
    • 0.5 st gurka

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader. Häll ner mandelmjöl, sesamfrön, fiberhusk och salt i en matberedare. Mixa så att det blandas och tillsätt smör och ägget.  Blanda ihop till en smidig deg. Plasta in och låt vila i kylen i 30 minuter.
    • Kavla ut degen på ett mjölat bakbord.  Klä en pajform, 22 cm i diameter, med degen. Pricka med en gaffel och förgrädda i 10 minuter på 150 grader.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn färsen i några minuter. Skala och finhacka lök och låt steka med färsen. Strö på tacokrydda och häll på vatten. Låt koka några minuter och fördela färsen i pajformen.
    • Blanda ägg, créme fraiche, majonnäs, salt och peppar. Häll över formen och toppa med riven ost. Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Strimla isbergssalladen, dela tomaterna, finhacka rödlöken, hacka paprikan och skär gurkan i tärningar. Servera med tillbehören.

    Ingredienser

    6 portioner

    Tacopaj
    • 150 g mandelmjöl
    • 0.5 dl skalade sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 25 g smör
    • 1 st ägg
    Fyllning
    • 1 msk smör
    • 500 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 1 påse tacokrydda
    • 1 dl vatten
    • 1 st ägg
    • 250 g crème fraiche
    • 4 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl riven ost
    Tillbehör
    • 1 dl gräddfil
    • 4 dl isbergssallad
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st paprika
    • 0.5 st gurka
Mejeri
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 103.5 g smör
  • 500 g crème fraiche
  • 4 dl riven ost
  • 4 dl gräddfil
  • 1 dl havremjölk
  • 100 g halloumi
  • 6.5 dl grädde
  • 0.5 dl mjölk
  • 100 g riven halloumi
  • 2 dl mandelmjölk
  • 1 dl parmesan
  • 125 g mozzarella
  • 3 msk turkisk yoghurt
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl keso, 4%
Frukt/grönt
  • 20 g blandad sallad
  • 1.5 st apelsin
  • 0.15 dl granatäppelkärnor
  • 0.5 st mango
  • 5.5 st gul lök
  • 8 dl isbergssallad
  • 425 g cocktailtomater
  • 1.5 st rödlök
  • 2.5 st paprika
  • 1 st gurka
  • 1.25 st broccolistånd
  • 0.25 st squash
  • 4.5 klyfta vitlök
  • 6 st cocktailtomat
  • 0.5 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
  • 1.75 st citron
  • 0.5 dl blåbär
  • 125 g rivna morötter
  • 150 g jordgubbar (färska)
  • 150 gram hallon (frysta)
  • 2 st banan
  • 2 st selleristjälk
  • 2.5 st morot
  • 1 st zucchini
  • 2 st röd paprika
  • 1 st blodapelsin
  • 1 st salladslök
  • 2 dl blandsallad
  • 1 st citronklyfta
  • 50 g grönsallad
  • 1 dl färska blåbär
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 75 g kalkonpastrami
  • 11 st ägg
  • 1250 g nötfärs
  • 125 g varmrökt lax
  • 1000 g kycklingklubbor
  • 100 g crabsticks
  • 300 g schnitzelfiléer av kalv
Torrvaror
  • 1 msk lättmajonäs
  • 302 g mandelmjöl
  • 1 dl skalade sesamfrön
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 dl pumpafrön
  • 5 dl solrosfrön
  • 1 dl paranötter
  • 2 dl valnötter
  • 1 dl hasselnötter
  • 2 tsk flytande honung
  • 2 dl kokosskivor
  • 5 dl havregryn
  • 0.5 dl linfrön
  • 50 g torkade aprikoser
  • 6 tsk olivolja
  • 25 g Chunky Müsli (Clean Eating)
  • 9 msk sesamfrön
  • 1000 g krossade tomater
  • 4 st torkade dadlar
  • 0.5 dl dinkelsikt
  • 2 msk pofiber
  • 0.4 dl sukrin gold
  • 2.5 msk kakaopulver
  • 1 msk sukrin melis
  • 0.5 tsk kaffepulver
Övrigt
  • 0.5 dl apelsinsaft
  • 11 msk majonnäs
  • 1 dl Bär
  • 0.5 msk varmt vatten
  • 100 g mörk choklad
  • 0.5 dl rostad frömüsli
Kryddor/smaksättare
  • 1.33 msk gräslök
  • svartpeppar
  • 3 tsk salt
  • 2 påse tacokrydda
  • 2 msk kanel
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 2 msk dill
  • 2 nypa chiliflakes
  • flingsalt
  • 1 tsk torkad basilika
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1 msk tomatpuré
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk grön pesto
  • 2 tsk torkad oregano
  • 2 st hönsbuljongtärning
  • 6 msk färsk persilja
  • 1.5 tsk vaniljpulver

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!