Tillbaka till menyerna

behåll vikten vecka 46

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1126 Kcal

    • Frukost - 186 Kcal

      Rostad havremüsli med pepparkakskrydda

    • Lunch - 341 Kcal

      Arabisk kycklinggryta

    • Middag - 599 Kcal

      Chevrefylld laxfilé med aprikos och sparrissallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1598 Kcal

    • Frukost - 191 Kcal

      Red Christmas drink

    • Lunch - 652 Kcal

      Medelhavsgryta med kyckling

    • Middag - 755 Kcal

      Lasagne med aubergineplattor och chévreost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1492 Kcal

    • Frukost - 181 Kcal

      Saffranssmoothie

    • Lunch - 656 Kcal

      Thailändsk räk- och fiskgryta

    • Middag - 585 Kcal

      Färslåda med pesto och fetaost

    • Mellanmål - 71 Kcal

      Jullatte

    • Dessert

  • Torsdag - 1167 Kcal

    • Frukost - 233 Kcal

      Lyxig GI-gröt

    • Lunch - 412 Kcal

      Fiskgryta med dill och tomater

    • Middag - 523 Kcal

      Blomkål och broccolisoppa med grönkålschips

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 699 Kcal

    • Frukost - 215 Kcal

      Apelsin och morotsmoothie

    • Lunch - 222 Kcal

      Skinkpanna

    • Middag - 263 Kcal

      Morotsfalafel med tomatsallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1887 Kcal

    • Frukost - 291 Kcal

      Bananplättar med kesella och bär

    • Lunch - 390 Kcal

      Ostgratinerade paprikor med valnötter

    • Middag - 796 Kcal

      Kycklinggryta med fänkål och sparris - 2 portioner

    • Mellanmål

    • Dessert - 410 Kcal

      Smulpaj med blåbär

  • Söndag - 1585 Kcal

    • Frukost - 474 Kcal

      Äggröra med stekt tomat och korv

    • Lunch - 507 Kcal

      Indisk Tikka Masala med kyckling

    • Middag - 603 Kcal

      Glutenfri kantarellpaj med västerbottenost

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 78.9 gram

Fett: 91.8 gram

Protein: 77.6 gram

Energi: 1364.8 kcal

  • Måndag frukost 186 Kcal

    Rostad havremüsli med pepparkakskrydda

    Ett fantastisk god müsli som är enkel att tillaga och passar perfekt under julen men är förstås lika god året runt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 186 kcal

    Ingredienser

    25 portioner

    • 5 dl havregryn
    • 3 dl havrekärnor
    • 2 dl solroskärnor
    • 1 dl linfrön
    • 1 dl pumpafrön
    • 3 msk rapsolja
    • 1.5 dl vatten
    • 2 msk flytande honung
    • 1 msk pepparkakskrydda
    • 2 krm salt
    • 1 dl kokosskivor
    • 75 g torkade aprikoser
    • 87 g torkade dadlar
    • 1 dl russin
    • 1 dl rostade pekannötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Lägg havregryn, havrekärnor, solroskärnor, linfrö och pumpafrön på en plåt.
    • Ringla över rapsolja, vatten och honung och rör om ordentligt.
    • Strö på pepparkakskrydda och lite salt och sätt in i ugnen i ca 20 min. Rör om då och då.
    • Ta ut plåten. Hacka de torkade aprikoser och dadlar. Blanda ner kokos, aprikoser, dadlar, russin och pekannötter.

    Ingredienser

    25 portioner

    • 5 dl havregryn
    • 3 dl havrekärnor
    • 2 dl solroskärnor
    • 1 dl linfrön
    • 1 dl pumpafrön
    • 3 msk rapsolja
    • 1.5 dl vatten
    • 2 msk flytande honung
    • 1 msk pepparkakskrydda
    • 2 krm salt
    • 1 dl kokosskivor
    • 75 g torkade aprikoser
    • 87 g torkade dadlar
    • 1 dl russin
    • 1 dl rostade pekannötter

    Måndag lunch 341 Kcal

    Arabisk kycklinggryta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 341 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 300 g kycklinglårfilé
    • 5 g smör
    • 3 tsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tsk spiskummin
    • 1 krm kryddpeppar
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 1 msk ketjap manis
    • 3 msk ajvar relish
    • 4 st torkade dadlar
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 100 g vatten
    • 0
    • 50 g cocktailtomater
    • 1 msk mynta
    • 1 msk pistagenötter

    Gör så här

    • Skala och hacka lök grovt.
    • Finhacka eller riv vitlök.
    • Hacka chilin.
    • Skär kycklingen i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn lök, vitlök, chili, ingefära och kyckling.
    • Strö på alla kryddor.
    • Häll på ketjap manis och ajvar relish.
    • Dela dadlarna och tillsätt tillsammans med buljongtärning och häll på vatten.
    • Skär paprika i mindre bitar och lägg ner i grytan.
    • Sätt på ett lock och låt koka i ca 15 minuter. Tillsätt mer vatten om det behövs.
    • Dela tomater och lägg på grytan tillsammans med hackad mynta och pistagenötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 300 g kycklinglårfilé
    • 5 g smör
    • 3 tsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tsk spiskummin
    • 1 krm kryddpeppar
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 1 msk ketjap manis
    • 3 msk ajvar relish
    • 4 st torkade dadlar
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 100 g vatten
    • 0
    • 50 g cocktailtomater
    • 1 msk mynta
    • 1 msk pistagenötter

    Måndag middag 599 Kcal

    Chevrefylld laxfilé med aprikos och sparrissallad

    En härlig laxrätt där chevréosten gifter sig fint med den söta aprikosen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 599 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 100 g chevre
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 st pekannötter
    • 2 dl blandsallad
    • 50 g sparris
    • 100 g sockerärtor
    • 3 st aprikos
    • 1 st citronklyfta
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk dill
    • 25 g böngroddar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär laxfilén i portionsbitar och skär ett snitt på längden i varje filé.
    • Tryck ner chèvre i snitten och krydda filéerna med salt och peppar.
    • Strö över pekannötter och stek filéerna i ugnen i cirka 15 minuter, eller tills de är genomstekta.
    • Skär sparrisen i bitar.
    • Koka sparris och sockerärter i någon minut i lättsaltat vatten.
    • Häll av vattnet och lägg grönsakerna i en skål. Dela aprikoser, plocka ur kärnan och skär fruktköttet i tunna skivor.
    • Blanda ner aprikoser, olja, citronsaft, salt, peppar och dill i skålen.
    • Lägg sallad på ett fat och lägg över grönsakerna.
    • Lägg fisken över och toppa med groddar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 100 g chevre
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 st pekannötter
    • 2 dl blandsallad
    • 50 g sparris
    • 100 g sockerärtor
    • 3 st aprikos
    • 1 st citronklyfta
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk dill
    • 25 g böngroddar
  • Tisdag frukost 191 Kcal

    Red Christmas drink

    En röd julig drink som passar bra till frukost, mellanmål eller on the go!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 191 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st apelsin
    • 1 st morot
    • 1 dl hallon (frysta)
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 dl mandelmjölk
    • 1 dl vatten

    Gör så här

    • Skär av skalet på apelsinen och skär i mindre bitar.
    • Skala och skär moroten i mindre bitar.
    • Lägg alla ingredienser i en blender och mixa till en  jämn smoothie.
    • Förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st apelsin
    • 1 st morot
    • 1 dl hallon (frysta)
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 dl mandelmjölk
    • 1 dl vatten

    Tisdag lunch 652 Kcal

    Medelhavsgryta med kyckling

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 55 gram

    Fett: 112 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 652 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 400 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 dl olivolja
    • 0.25 tsk cayennepeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 200 g krossade tomater
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st grön paprika
    Tillbehör
    • 1.5 dl quinoa
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 st citron

    Gör så här

    • Skala och skiva lök och finhacka vitlök. Strö på salt och peppar på kycklingen.
    • Hetta upp en stekpanna eller en gryta med olja och bryn kyckling, lök och vitlök några minuter.
    • Krydda med salt, peppar, cayenne, örtagårdskrydda och smula ner en hönsbuljongtärning.
    • Häll på krossade tomater och låt koka upp och sjud på svag värme i ca: 1 timme.
    • Skär paprika i bitar och lägg ner efter 30 minuter.
    • Smaka av med kryddor och servera med kokt quinoa med smak av persilja och citron.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 400 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 dl olivolja
    • 0.25 tsk cayennepeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 200 g krossade tomater
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st grön paprika
    Tillbehör
    • 1.5 dl quinoa
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 st citron

    Tisdag middag 755 Kcal

    Lasagne med aubergineplattor och chévreost

    En riktigt krämig och god lasagne med härlig chévreost och ajvar relish!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 53 gram

    Protein: 50 gram

    Energi: 755 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 400 g krossade tomater
    • 1 msk ajvar relish
    • 0.5 st aubergine
    • 1 dl grädde
    • 1 dl riven ost
    • 50 g chevreost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med 1 msk smör och bryn löken i någon minut.
    • Häll upp på ett fat. Lägg i en klick smör till och bryn färsen i några minuter.
    • Smaksätt med salt, peppar och basilika.
    • Lägg ner löken och tillsätt ajvar relish och krossade tomater.
    • Låt koka ihop i 10 minuter.
    • Smaka av med mer kryddor om det behövs.
    • Skiva aubergine i tunna skivor (0,5 cm) och lägg ett lager i botten på en ugnsfast form.
    • Häll på hälften av köttfärssåsen.
    • Strö 2 dl ost över och häll på 1 dl grädde.
    • Lägg på resterande aubergineskivor så att de täcker köttfärsen och upprepa samma sak fast smula getost över.
    • Gratinera i ugnen i ca: 40minuter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 400 g krossade tomater
    • 1 msk ajvar relish
    • 0.5 st aubergine
    • 1 dl grädde
    • 1 dl riven ost
    • 50 g chevreost
  • Onsdag frukost 181 Kcal

    Saffranssmoothie

    En härlig smoothie smaksatt med saffran och ingefära. God både till frukost och mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 41 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 181 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st apelsin
    • 50 g mango (fryst)
    • 0.5 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 1 tsk ingefära
    • 100 g sharon
    • 1 dl mandelmjölk
    • 100 g vatten

    Gör så här

    • Skär av skalet på apelsinen och skär i mindre bitar.
    • Skär sharonfrukten i mindre bitar och riv eller skär ingefäran i mindre bitar.
    • Lägg alla ingredienser i en blender och mixa till en jämn smoothie.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st apelsin
    • 50 g mango (fryst)
    • 0.5 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 1 tsk ingefära
    • 100 g sharon
    • 1 dl mandelmjölk
    • 100 g vatten

    Onsdag lunch 656 Kcal

    Thailändsk räk- och fiskgryta

    En varm kryddig gryta med räkor och fisk i, toppa grytan med salladslök och färsk koriander!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 656 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g fryst scampi
    • 0 st morot
    • 50 g sockerärtor
    • 50 g minimajs
    • 2 st salladslök
    • 50 g broccoli
    • 2 tsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 burk kokosmjölk
    • 5 fiskbuljong
    • 1 msk malen curry
    • 200 g torskfile
    • 1 st lime
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 msk koriander

    Gör så här

    • Tina scampi och ev fisk. Skala och skär morot i mindre bitar. Skär sugarsnaps och minimajs i bitar.
    • Strimla salladslök, spara lite till topping. Riv ingefära och vitlök. Hetta upp en gryta med  rapsolja och fräs grönsakerna tillsammans med scampi, ingefära, chili och vitlök i någon minut.
    • Häll på kokosmjölk, röd currypasta och buljong.
    • Skär torsk i mindre bitar och tillsätt i grytan tillsammans med pressad lime. Låt sjuda i 5 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar. Häll upp i en skål och toppa med salladslök och färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g fryst scampi
    • 0 st morot
    • 50 g sockerärtor
    • 50 g minimajs
    • 2 st salladslök
    • 50 g broccoli
    • 2 tsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 burk kokosmjölk
    • 5 fiskbuljong
    • 1 msk malen curry
    • 200 g torskfile
    • 1 st lime
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 msk koriander

    Onsdag middag 585 Kcal

    Färslåda med pesto och fetaost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 44 gram

    Energi: 585 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g nötfärs
    • 2 st ägg
    • 2 msk bladpersilja
    • 2 msk ajvar relish
    • 0.5 dl grädde
    • 1 krm salt
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 2 msk grön pesto
    • 0.5 st rödlök
    • 2 st soltorkad tomat
    • 25 g fetaost
    • 0 g rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Lägg nötfärsen i en skål och blanda med ägg, persilja, ajvar och grädde.
    • Krydda med salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Tryck ut färsblandningen i en smord ugnsform.
    • Bred på grön pesto över.
    • Fördela lök och tomater ovanpå färsen.
    • Smula över fetaost och ställ in i ugnen i 30 minuter.
    • Servera med färsk ruccolasallad

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g nötfärs
    • 2 st ägg
    • 2 msk bladpersilja
    • 2 msk ajvar relish
    • 0.5 dl grädde
    • 1 krm salt
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 2 msk grön pesto
    • 0.5 st rödlök
    • 2 st soltorkad tomat
    • 25 g fetaost
    • 0 g rucola

    Onsdag mellanmål 71 Kcal

    Jullatte

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 71 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl kaffe
    • 0.2 tsk malen kardemumma
    • 0.2 tsk kanel
    • 1 dl havremjölk

    Gör så här

    • Häll upp kaffe i ett glas och blanda ner kardemumma och kanel.
    • Värm havremjölken och vispa den fluffig.
    • Häll över kaffet och strö på lite extra kanel eller kardemumma.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl kaffe
    • 0.2 tsk malen kardemumma
    • 0.2 tsk kanel
    • 1 dl havremjölk
  • Torsdag frukost 233 Kcal

    Lyxig GI-gröt

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 233 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    Grynblandning
    • 5 dl fiberhavregryn
    • 5 dl dinkelflingor
    • 0.5 dl linfrön
    • 2.5 msk solrosfrön
    • 1.25 msk pumpakärnor
    • 20 g kokosskivor
    • 4 tsk kanel
    • 150 g torkade äppelbitar
    • 0.5 dl torkade blåbär
    • 5 st torkade aprikoser
    • 0.5 dl torkade gojibär
    Tillbehör för 1 portion
    • 1 dl havremjölk

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser. Hacka äppelbitar och aprikoser och lägg ner i blandningen. Förvara i en burk med tättslutande lock.

    Tillagning:

    • Lägg 1 ½ dl grynblandning i en kastrull med 3 dl vatten. Låt koka på medelvärme i 5 minuter under omrörning. Servera med havremjölk.

    Ingredienser

    10 portioner

    Grynblandning
    • 5 dl fiberhavregryn
    • 5 dl dinkelflingor
    • 0.5 dl linfrön
    • 2.5 msk solrosfrön
    • 1.25 msk pumpakärnor
    • 20 g kokosskivor
    • 4 tsk kanel
    • 150 g torkade äppelbitar
    • 0.5 dl torkade blåbär
    • 5 st torkade aprikoser
    • 0.5 dl torkade gojibär
    Tillbehör för 1 portion
    • 1 dl havremjölk

    Torsdag lunch 412 Kcal

    Fiskgryta med dill och tomater

    En varm fiskgryta med massor av härliga grönsaker i!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 412 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st purjolök
    • 0.25 st squash
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk smör
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 1 tsk fiskfond
    • 0 salt och vitpeppar
    • 300 g torskfile
    • 4 st grön sparris
    • 100 g handskalade räkor
    • 112.5 g cocktailtomater
    • 2 msk dill
    • 0 st dillkvistar

    Gör så här

    • Strimla purjolöken och skär squashen i halvmånar.
    • Finhacka vitlöken och fräs allt i en stekpanna med smör.
    • Tillsätt vatten, grädde och fiskfond. Krydda med salt och peppar.
    • Skär torskfilé och sparris i mindre bitar och lägg i pannan. Sjud på svag värme i cirka 5 minuter.
    • Tillsätt räkor och tomater strax innan servering och toppa med dillkvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st purjolök
    • 0.25 st squash
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk smör
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 1 tsk fiskfond
    • 0 salt och vitpeppar
    • 300 g torskfile
    • 4 st grön sparris
    • 100 g handskalade räkor
    • 112.5 g cocktailtomater
    • 2 msk dill
    • 0 st dillkvistar

    Torsdag middag 523 Kcal

    Blomkål och broccolisoppa med grönkålschips

    En varm och mättande soppa gjord på blomkål och broccoli. Toppa gärna med grönkålschips, buffelmozarella och pekannötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 523 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 st broccolistånd
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 5 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 1.5 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping för 2 portioner
    • 100 g buffelmozzarella
    • 10 st pekannötter
    • 1 portioner grönkålschips
    Grönkålschips
    • 200 g grönkål
    • 1 msk olivolja
    • 0 nypa flingsalt

    Gör så här

    • Börja med att göra grönkålschipsen, se recept nedan.
    • Skär blomkål och broccoli i mindre bitar.
    • Hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olivolja och fräs lök och vitlök några minuter.
    • Tillsätt blomkål, broccoli, vatten och havregrädde.
    • Smula ner buljongtärning och koka upp.
    • Låt koka i 10 minuter, eller tills grönsakerna är mjuka.
    • Tillsätt persilja och mixa ihop till en slät soppa.
    • Smaka av med salt och peppar och fördela soppan i skålar.
    • Skär mozzarella i bitar och toppa med den, grönkålschips och pekannötter. 

    Grönkålschips

    • 200 g grönkål
    • 1 msk olivolja 
    • Flingsalt
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Grovhacka grönkålen och sprid ut bitarna på en plåt med bakplåtspapper.
    • Ringla olivolja över och massera in den i grönkålen.
    • Strö över flingsalt och rosta i mitten av ugnen i 10-15 minuter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 st broccolistånd
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 5 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 1.5 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping för 2 portioner
    • 100 g buffelmozzarella
    • 10 st pekannötter
    • 1 portioner grönkålschips
    Grönkålschips
    • 200 g grönkål
    • 1 msk olivolja
    • 0 nypa flingsalt
  • Fredag frukost 215 Kcal

    Apelsin och morotsmoothie

    En härlig och uppfriskande smoothie med smak av apelsin och morot!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 43 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 215 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st apelsin
    • 1 st morot
    • 0.5 st äpple
    • 0.25 tsk ingefära
    • 5 g gurkmeja (färsk)
    • 4 st isbitar
    • 1 dl vatten

    Gör så här

    • Skala apelsin och morot och skär i mindre bitar.
    • Lägg i en höghastighetsblender.
    • Skär äpplet i bitar och lägg ner tillsammans med skalad ingefära och gurkmeja.
    • Mixa till en jämn massa och häll på vatten till en bra konsistens.
    • Fyll på med is och servera.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st apelsin
    • 1 st morot
    • 0.5 st äpple
    • 0.25 tsk ingefära
    • 5 g gurkmeja (färsk)
    • 4 st isbitar
    • 1 dl vatten

    Fredag lunch 222 Kcal

    Skinkpanna

    En snabb och mättande omelett med purjolök och skinka!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 222 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 cm purjolök
    • 250 gram skinka
    • 1 tsk smör
    • 50 g rucola

    Gör så här

    • Vispa ägg med salt och svartpeppar.
    • Skär purjolöken i strimlor.
    • Bryn purjolök och skinka i smör.
    • Häll över äggen.
    • När det börjar stelna lägg på ett lock och sänk värmen.
    • Skär upp i 4 bitar servera ruccolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 4 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 cm purjolök
    • 250 gram skinka
    • 1 tsk smör
    • 50 g rucola

    Fredag middag 263 Kcal

    Morotsfalafel med tomatsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 37 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 263 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Morotsfalafel
    • 2.5 dl kikärtor
    • 1 msk tahini
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk sweet chilisås
    • 1 st morot
    Tomatsallad
    • 125 g färgglada tomater
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 kruka färsk mynta
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Lägg kikärtorna i blöt 6-8 timmar.  Häll av vattnet och lägg i en matberedare. Tillsätt persilja och tahini och mixa hastigt.
    • Skala och hacka vitlök och lök. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök och vitlök. Smula ner en buljongtärning och tillsätt spiskummin, salt, peppar och lite sweet chilisås.
    • Häll över blandningen i matberedaren och mixa till en jämn smet.
    • Skala och riv morötterna grovt och blanda ner i smeten.
    • Forma till 8 biffar och stek 3-4 min på bägge sidor i lite olja på medelvärme.
    • Gör under tiden salladen genom att dela tomater och lägg i en skål. Skiva rödlök tunt och finhacka chili och mynta. Blanda tomater, lök, mynta, saften av 1 lime, olja, salt och peppar i en skål.
    • Servera biffarna med tomatsalladen.

    Ingredienser

    2 portioner

    Morotsfalafel
    • 2.5 dl kikärtor
    • 1 msk tahini
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk sweet chilisås
    • 1 st morot
    Tomatsallad
    • 125 g färgglada tomater
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 kruka färsk mynta
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
  • Lördag frukost 291 Kcal

    Bananplättar med kesella och bär

    God frukost att lyxa till det med på helgen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 291 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 1 msk smör
    • 0.25 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 0.5 dl blåbär
    • 6 st jordgubbar
    • 6 st hallon
    • 4 msk kesella

    Gör så här

    • Knäck äggen i en bunke och vispa upp dem.
    • Skala bananen och mosa med en gaffel och blanda ner med äggsmeten och lite vaniljpulver.
    • Hetta upp en stekpanna med smör på medelvärme.
    • Häll i smet och grädda små plättar några minuter per sida.
    • Lägg upp plättarna på en tallrik och toppa med färska bär och kesella.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st banan
    • 2 st ägg
    • 1 msk smör
    • 0.25 tsk vaniljpulver
    Topping
    • 0.5 dl blåbär
    • 6 st jordgubbar
    • 6 st hallon
    • 4 msk kesella

    Lördag lunch 390 Kcal

    Ostgratinerade paprikor med valnötter

    En vegetarisk enkel rätt med goda smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 390 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st röd paprika
    • 130 g krämig getost
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 tsk örtkryddor provencale
    • 2 msk valnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela paprikorna och ta bort kärnhusen.
    • Lägg paprikorna på en ugnsplåt.
    • Fördela osten i paprikan och ringla lite balsamico över.
    • Toppa med örtkryddor och valnötter.
    • Gratinera 15 minuter i ugnen.
    • Kan serveras varma, ljumna och kalla.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st röd paprika
    • 130 g krämig getost
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 tsk örtkryddor provencale
    • 2 msk valnötter

    Lördag middag 796 Kcal

    Kycklinggryta med fänkål och sparris - 2 portioner

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 60 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 796 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st fänkål
    • 10 g smör
    • 300 g kycklingfilé
    • 3 tsk kycklingfond
    • 2 dl grädde
    • 75 g Boursin färskost
    • 3 st kvisttomat
    • 125 g sparris
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill
    • 0 dl blandsallad

    Gör så här

    Fräs all lök och fänkål i smör. Tillsätt kycklingen och stek på medeltemperatur.
    Häll i fond, grädde och ost. Låt puttra ca 10 min. Dela tomaterna i klyftor och ta bort kärnhuset.
    Lägg tomater och sparris i grytan och sjud i 5 min. Tillsätt salt, peppar och dill.
    Servera grytan en grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st fänkål
    • 10 g smör
    • 300 g kycklingfilé
    • 3 tsk kycklingfond
    • 2 dl grädde
    • 75 g Boursin färskost
    • 3 st kvisttomat
    • 125 g sparris
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill
    • 0 dl blandsallad

    Lördag dessert 410 Kcal

    Smulpaj med blåbär

    En klassik smulpaj serveras med vanilj kesella!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 410 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 5 dl blåbär (frysta)
    • 2 msk potatismjöl
    • 150 g smör
    • 2 dl rismjöl
    • 1 dl mandelmjöl
    • 1 dl sukrin melis
    Tillbehör
    • 1 burk kesella vanilj

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 200 grader. Lägg blåbär i en pajform och blanda ner potatismjöl.
    • Blanda ihop smör, mjöl och sukrin i en skål eller i en matberedare. Fördela smuldegen över blåbären och sätt in i mitten på ugnen i cirka 20 min.
    • Servera med en klick vaniljkesella.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 5 dl blåbär (frysta)
    • 2 msk potatismjöl
    • 150 g smör
    • 2 dl rismjöl
    • 1 dl mandelmjöl
    • 1 dl sukrin melis
    Tillbehör
    • 1 burk kesella vanilj
  • Söndag frukost 474 Kcal

    Äggröra med stekt tomat och korv

    En engelsk klassiker som funkar även som lunch!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 474 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 2 styck tomat
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g korv med hög kötthalt
    • 0.5 st rödlök

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
    • Koka upp vatten i en kastrull och ställ en annan kastrull över så att det blir ett vattenbad. Lägg ner en klick smör och låt smälta.
    • Häll ner äggröran och rör om med en trägaffel tills äggröran är mjuk och krämig.
    • Stek under tiden skivade tomater i lite olivolja och bryn korv och rödlök runtom i några minuter. Servera med äggröran.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 2 styck tomat
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g korv med hög kötthalt
    • 0.5 st rödlök

    Söndag lunch 507 Kcal

    Indisk Tikka Masala med kyckling

    En indisk klassiker, så gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 507 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk ingefära
    • 175 g tikka masala sås
    • 200 ml kokosmjölk light
    • 150 g blomkål
    • 0.5 st paprika
    • 2 st salladslök
    • 10 stycken cocktailtomater
    Tillbehör
    • 1 msk koriander
    • 2 msk gräddfil

    Gör så här

    • Skär kycklingen i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Skala och hacka lök, riv vitlök och finhacka chili.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kyckling, lök, vitlök, chili och ingefära i några minuter.
    • Häll på Tikka Masalasås och kokosmjölk.
    • Låt koka ihop i några minuter.
    • Skär blomkål och paprika i mindre bitar.
    • Strimla salladslöken.
    • Blanda ner blomkål, paprika, salladslök och tomater i grytan och låt allt bli varmt.
    • Servera med färsk koriander och en klick gräddfil.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk ingefära
    • 175 g tikka masala sås
    • 200 ml kokosmjölk light
    • 150 g blomkål
    • 0.5 st paprika
    • 2 st salladslök
    • 10 stycken cocktailtomater
    Tillbehör
    • 1 msk koriander
    • 2 msk gräddfil

    Söndag middag 603 Kcal

    Glutenfri kantarellpaj med västerbottenost

    Gör en härlig paj och servera till hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 603 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 250 g smördeg glutenfri
    Fyllning
    • 400 g trattkantareller
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 10 cm purjolök
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven västerbottenost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader. Rulla ut pajdegen i en pajform ca: 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel och förgrädda i ugnen i 10 minuter. Höj temperaturen till 200 grader.
    • Rensa svampen. Skala och skär löken i mindre och finhacka vitlöken. Hetta upp en stekpanna med smör och lägg först ner svampen och låt steka 5 minuter.
    • Tillsätt lök och vitlök och krydda. Strimla purjolök och blanda ner. Fördela svampblandningen i pajformen och strö över ost. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål och häll över pajen.
    • Sätt in i ugnen i ca 30 minuter

    Ingredienser

    4 portioner

    • 250 g smördeg glutenfri
    Fyllning
    • 400 g trattkantareller
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 10 cm purjolök
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven västerbottenost
Torrvaror
  • 5 dl havregryn
  • 3 dl havrekärnor
  • 2 dl solroskärnor
  • 1.5 dl linfrön
  • 1 dl pumpafrön
  • 4 msk rapsolja
  • 2 msk flytande honung
  • 21 dl kokosskivor
  • 80 g torkade aprikoser
  • 1 dl russin
  • 1 dl rostade pekannötter
  • 1 msk pistagenötter
  • 20 st pekannötter
  • 6.25 tsk olivolja
  • 600 g krossade tomater
  • 1.5 dl quinoa
  • 1 burk kokosmjölk
  • 2 dl kaffe
  • 5 dl fiberhavregryn
  • 5 dl dinkelflingor
  • 2.5 msk solrosfrön
  • 1.25 msk pumpakärnor
  • 150 g torkade äppelbitar
  • 0.5 dl torkade blåbär
  • 0.5 dl torkade gojibär
  • 1 portioner grönkålschips
  • 2 msk valnötter
  • 2 msk potatismjöl
  • 2 dl rismjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl sukrin melis
  • 200 ml kokosmjölk light
Kryddor/smaksättare
  • 1 msk pepparkakskrydda
  • 3 krm salt
  • 1.5 msk malen curry
  • 1.5 tsk spiskummin
  • 1 krm kryddpeppar
  • 0.7 tsk malen kardemumma
  • 1 msk ketjap manis
  • 6 msk ajvar relish
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 1 msk mynta
  • 5 tsk dill
  • 0.25 tsk cayennepeppar
  • 1.5 tsk örtagårdskrydda
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 4.5 msk bladpersilja
  • 0.5 tsk torkad basilika
  • 0.5 kuvert, 0,5 gram saffran
  • 5 fiskbuljong
  • 2 msk koriander
  • 2 msk grön pesto
  • 4.2 tsk kanel
  • 1 tsk fiskfond
  • dillkvistar
  • 1.5 st grönsaksbuljongtärning
  • flingsalt
  • 0.5 msk sweet chilisås
  • 0.5 kruka färsk mynta
  • 0.25 tsk vaniljpulver
  • 0.5 msk balsamico
  • 1 tsk örtkryddor provencale
  • 3 tsk kycklingfond
  • 175 g tikka masala sås
Frukt/grönt
  • 91 g torkade dadlar
  • 6 st gul lök
  • 10 klyfta vitlök
  • 3 st röd chili
  • 7.25 tsk ingefära
  • 172.5 g cocktailtomater
  • 2 dl blandsallad
  • 175 g sparris
  • 150 g sockerärtor
  • 3 st aprikos
  • 1 st citronklyfta
  • 25 g böngroddar
  • 2 st apelsin
  • 3 st morot
  • 1 dl hallon (frysta)
  • 0.5 st granatäpple
  • 4.5 st röd paprika
  • 0.5 st grön paprika
  • 0.5 st citron
  • 0.5 st aubergine
  • 50 g mango (fryst)
  • 100 g sharon
  • 50 g minimajs
  • 4 st salladslök
  • 50 g broccoli
  • 1.5 st lime
  • 1.5 st rödlök
  • 50 g rucola
  • 20.25 st purjolök
  • 0.25 st squash
  • 4 st grön sparris
  • 0.5 st blomkålshuvud
  • 0.5 st broccolistånd
  • 200 g grönkål
  • 0.5 st äpple
  • 5 g gurkmeja (färsk)
  • 125 g färgglada tomater
  • 1 st banan
  • 0.5 dl blåbär
  • 6 st jordgubbar
  • 6 st hallon
  • 1 st fänkål
  • 3 st kvisttomat
  • 5 dl blåbär (frysta)
  • 2 styck tomat
  • 150 g blomkål
  • 0.5 st paprika
  • 400 g trattkantareller
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 1000 g kycklinglårfilé
  • 300 g laxfilé
  • 650 g nötfärs
  • 200 g fryst scampi
  • 500 g torskfile
  • 15 st ägg
  • 100 g handskalade räkor
  • 250 gram skinka
  • 300 g kycklingfilé
  • 150 g korv med hög kötthalt
Mejeri
  • 170.5 g smör
  • 100 g chevre
  • 2 dl mandelmjölk
  • 9 dl grädde
  • 1 dl riven ost
  • 50 g chevreost
  • 25 g fetaost
  • 2 dl havremjölk
  • 100 g buffelmozzarella
  • 4 msk kesella
  • 130 g krämig getost
  • 75 g Boursin färskost
  • 1 burk kesella vanilj
  • 2 msk gräddfil
  • 2 dl riven västerbottenost
Övrigt
  • 2 st soltorkad tomat
  • 4 st isbitar
  • 2.5 dl kikärtor
  • 1 msk tahini
  • 250 g smördeg glutenfri

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!