Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 44 2023

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1186 Kcal

    • Frukost - 123 Kcal

      Bärsmoothie

    • Lunch - 418 Kcal

      Broccoli- och spenatsoppa med halloumi

    • Middag - 380 Kcal

      Laxfilé med rödbetssallad

    • Mellanmål

    • Dessert - 265 Kcal

      Rostad mandel- och nötmüsli

  • Tisdag - 1144 Kcal

    • Frukost - 437 Kcal

      Yoghurt med mandel- och nötmusli

    • Lunch - 380 Kcal

      Laxfilé med rödbetssallad

    • Middag - 326 Kcal

      Asiatiska rullar med kycklingfärs

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1394 Kcal

    • Frukost - 301 Kcal

      Äggröra med äpple

    • Lunch - 326 Kcal

      Asiatiska rullar med kycklingfärs

    • Middag - 767 Kcal

      Kalops med blomkålsris

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1195 Kcal

    • Frukost - 437 Kcal

      Yoghurt med mandel- och nötmusli

    • Lunch - 418 Kcal

      Broccoli- och spenatsoppa med halloumi

    • Middag - 340 Kcal

      Marinerad fläskfilé med sjögräsnudlar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1703 Kcal

    • Frukost - 123 Kcal

      Bärsmoothie

    • Lunch - 767 Kcal

      Kalops med blomkålsris

    • Middag - 814 Kcal

      Tacosallad med chilisås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1363 Kcal

    • Frukost - 318 Kcal

      Banan och kokosplättar

    • Lunch - 340 Kcal

      Marinerad fläskfilé med sjögräsnudlar

    • Middag - 440 Kcal

      Älgfärsbiffar med kantareller

    • Mellanmål

    • Dessert - 265 Kcal

      Apelsinsallad med kanelgrädde

  • Söndag - 1145 Kcal

    • Frukost - 437 Kcal

      Yoghurt med mandel- och nötmusli

    • Lunch - 440 Kcal

      Älgfärsbiffar med kantareller

    • Middag - 268 Kcal

      Krämig sallad med skinka

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 85.6 gram

Fett: 72.1 gram

Protein: 77 gram

Energi: 1304.1 kcal

  • Måndag frukost 123 Kcal

    Bärsmoothie

    Enkel smoothie på bara 2 ingredienser!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 123 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 dl bär (frysta)
    • 3 dl mjölk

    Gör så här

    • Mixa bär med mjölk och häll upp i ett glas!

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 dl bär (frysta)
    • 3 dl mjölk

    Måndag lunch 418 Kcal

    Broccoli- och spenatsoppa med halloumi

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 418 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 3.5 dl vatten
    • 1 msk lantbuljong
    • 0.5 st broccolistånd
    • 100 g spenat
    • 2 dl kokosgrädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja

    Gör så här

    • Hacka lök och vitlök.
    •  Hetta upp en kastrull med olja och fräs lök och vitlök.
    • Tillsätt vatten och lantbuljong och låt koka upp.
    • Skär broccolin i bitar och lägg ner i kastrullen tillsammans med spenatbladen.
    • Låt sjuda på svag värme i cirka 10 minuter.
    • Mixa soppan slät och blanda ner kokosgrädden.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skär halloumin i bitar och stek dem i olja tills de har fått fin färg.
    • Fördela soppan i skålar och toppa med halloumi.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 3.5 dl vatten
    • 1 msk lantbuljong
    • 0.5 st broccolistånd
    • 100 g spenat
    • 2 dl kokosgrädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja

    Måndag middag 380 Kcal

    Laxfilé med rödbetssallad

    En härlig vardagsrätt med snabblagad lax och god rödbetssallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 380 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    Rödbetssallad
    • 4 st kokta rödbetor
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk färsk rosmarin
    • 0.25 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g rucola
    • 2 st citronskiva

    Gör så här

    • Skär laxen i 2 filéer och strö på salt och peppar.
    • Skär rödbetor i klyftor och skaka och skiva rödlök. Lägg i en skål. Blanda ner balsamico, olivolja, rosmarin, örter, salt och peppar.
    • Stek laxen i smör ca 10 minuter eller till den är genomstekt.
    • Servera med rödbetssallad och rucola. Dekorera med citronklyftor och rosmarin.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    Rödbetssallad
    • 4 st kokta rödbetor
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk färsk rosmarin
    • 0.25 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g rucola
    • 2 st citronskiva

    Måndag dessert 265 Kcal

    Rostad mandel- och nötmüsli

    En ljuvligt god müsli som kan förvaras i en burk med lock. I detta recept ingår dadelsirap som du kan hitta på hyllan som brukar kallas "världens mat", det går bra att byta ut dadelsirap mot flytande honung!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 265 kcal

    Ingredienser

    20 portioner

    • 3 dl mandelmjöl
    • 1 tsk kanel
    • 1 tsk malen kardemumma
    • 1 krm vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 3 msk rapsolja
    • 2 msk dadelsirap
    • 0.5 dl vatten
    • 2 dl havrekärnor
    • 2 dl paranötter
    • 2 dl valnötter
    • 1 dl mandel
    • 0.5 dl pumpafrön
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl gula russin
    • 2 dl kokosskivor

    Gör så här

    • Hetta upp en stor stekpanna och lägg ner mandelmjöl, kryddor, salt och rosta någon minut.
    • Häll över rapsolja, dadelsirap och vatten.
    • Sänk värmen och rosta i 10 minuter på låg värme. Rör om flera gånger.
    • Lägg på en plåt.
    • Hacka nötterna och rosta nötterna, frön och havrekärnor i en torr stekpanna.
    • Lägg på en plåt och blanda ner linfrön, russin och kokos.
    • Blanda ihop allt med mandelmuslin.
    • Låt svalna och förvara müslin i en burk med lock.

    Ingredienser

    20 portioner

    • 3 dl mandelmjöl
    • 1 tsk kanel
    • 1 tsk malen kardemumma
    • 1 krm vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 3 msk rapsolja
    • 2 msk dadelsirap
    • 0.5 dl vatten
    • 2 dl havrekärnor
    • 2 dl paranötter
    • 2 dl valnötter
    • 1 dl mandel
    • 0.5 dl pumpafrön
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl gula russin
    • 2 dl kokosskivor
  • Tisdag frukost 437 Kcal

    Yoghurt med mandel- och nötmusli

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, rostad mandel- och nötmüsli . Receptet hittar du genom att söka på rostad mandel- och nötmüsli i receptbanken. Totala receptet för müslin är 20 portioner som ni kan förvara i en glasburk efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 437 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 st blodapelsin
    • 0.5 dl rostad mandel- och nötmüsli (recept)

    Gör så här

    • Häll yoghurt i en skål
    • Toppa med en filéad apelsin och müsli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 st blodapelsin
    • 0.5 dl rostad mandel- och nötmüsli (recept)

    Tisdag lunch 380 Kcal

    Laxfilé med rödbetssallad

    En härlig vardagsrätt med snabblagad lax och god rödbetssallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 380 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    Rödbetssallad
    • 4 st kokta rödbetor
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk färsk rosmarin
    • 0.25 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g rucola
    • 2 st citronskiva

    Gör så här

    • Skär laxen i 2 filéer och strö på salt och peppar.
    • Skär rödbetor i klyftor och skaka och skiva rödlök. Lägg i en skål. Blanda ner balsamico, olivolja, rosmarin, örter, salt och peppar.
    • Stek laxen i smör ca 10 minuter eller till den är genomstekt.
    • Servera med rödbetssallad och rucola. Dekorera med citronklyftor och rosmarin.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    Rödbetssallad
    • 4 st kokta rödbetor
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 msk balsamico
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk färsk rosmarin
    • 0.25 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 25 g rucola
    • 2 st citronskiva

    Tisdag middag 326 Kcal

    Asiatiska rullar med kycklingfärs

    Snabblagad och ljuvligt goda asiatiska vårrullar med rispapper och kycklingfärs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 51 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 326 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk rapsolja
    • 200 g kycklingfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 st morot
    • 1 st salladslök
    • 0.25 st lime
    • 1 msk teriyakisås
    • 100 g sockerärtor
    • 2 dl rödkål
    • 2 msk färsk koriander
    • 6 st rispapper
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander
    • 0.25 st lime
    • 1 msk svarta sesamfrön
    • 1 msk teriyakisås

    Gör så här

    • Skala och finhacka lök.
    • Skala och riv vitlök och ingefära fint.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök och ingefära.
    • Lägg ner färs och krydda med salt och peppar. Tillsätt sesamolja.
    • Hacka chili, morot och salladslök och lägg ner. Pressa limesaft över.
    • Tillsätt teriyaki sås.
    • Strimla sockerärtor och rödkål.
    • Blötlägg rispapper. Lägg i strimlade grönsaker, kycklingfärs och vik ihop.
    • Dekorera med färsk koriander, limeklyftor, sesamfrön och lite teriyakisås!

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk rapsolja
    • 200 g kycklingfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 st morot
    • 1 st salladslök
    • 0.25 st lime
    • 1 msk teriyakisås
    • 100 g sockerärtor
    • 2 dl rödkål
    • 2 msk färsk koriander
    • 6 st rispapper
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander
    • 0.25 st lime
    • 1 msk svarta sesamfrön
    • 1 msk teriyakisås
  • Onsdag frukost 301 Kcal

    Äggröra med äpple

    Snabbt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 301 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 0.5 st rött äpple

    Gör så här

    • Knäck äggen i en bunke och blanda ner grädde, salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner blandningen i stekpannan och rör om hastigt i 20 sekunder.
    • Lägg upp äggröran på ett fat och toppa med äpple.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 0.5 st rött äpple

    Onsdag lunch 326 Kcal

    Asiatiska rullar med kycklingfärs

    Snabblagad och ljuvligt goda asiatiska vårrullar med rispapper och kycklingfärs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 51 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 326 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk rapsolja
    • 200 g kycklingfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 st morot
    • 1 st salladslök
    • 0.25 st lime
    • 1 msk teriyakisås
    • 100 g sockerärtor
    • 2 dl rödkål
    • 2 msk färsk koriander
    • 6 st rispapper
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander
    • 0.25 st lime
    • 1 msk svarta sesamfrön
    • 1 msk teriyakisås

    Gör så här

    • Skala och finhacka lök.
    • Skala och riv vitlök och ingefära fint.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök och ingefära.
    • Lägg ner färs och krydda med salt och peppar. Tillsätt sesamolja.
    • Hacka chili, morot och salladslök och lägg ner. Pressa limesaft över.
    • Tillsätt teriyaki sås.
    • Strimla sockerärtor och rödkål.
    • Blötlägg rispapper. Lägg i strimlade grönsaker, kycklingfärs och vik ihop.
    • Dekorera med färsk koriander, limeklyftor, sesamfrön och lite teriyakisås!

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk rapsolja
    • 200 g kycklingfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 st morot
    • 1 st salladslök
    • 0.25 st lime
    • 1 msk teriyakisås
    • 100 g sockerärtor
    • 2 dl rödkål
    • 2 msk färsk koriander
    • 6 st rispapper
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander
    • 0.25 st lime
    • 1 msk svarta sesamfrön
    • 1 msk teriyakisås

    Onsdag middag 767 Kcal

    Kalops med blomkålsris

    Bjud dina nära och kära på en lyxig middag och servera kalops gjord på högrevskött som du serverar med blomkålsris och sallad till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 44 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 58 gram

    Energi: 767 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g högrev
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk smör
    • 0.5 msk vitvinsvinäger
    • 1 tsk japansk soja
    • 0.5 dl vin
    • 0.5 msk kalvfond
    • 2 dl vatten
    • 2 dl vatten
    • 5 st kryddpepparkorn
    • 3 st vitpepparkorn
    • 1 st lagerblad
    • 2 st morot
    Blomkålsris med rödbetor
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st kokta rödbetor
    Tillbehör
    • 5 st cornichongurkor
    • 200 g grönsallad

    Gör så här

    • Skär köttet i lagom stora grytbitar.
    • Salta och peppra.
    • Skär löken i mindre bitar och finhacka vitlöken.
    • Bryn kött, lök och vitlök några min i smör i en stekpanna.
    • Lägg över i en gryta.
    • Tillsätt vinäger, soja, vin, fond, vatten, pepparkorn och lagerblad.
    • Koka upp.
    • Sänk sedan värmen och lägg på lock.
    • Sjud grytan ca 1 1/2 tim tills köttet är genomkokt.
    • Späd ev med vatten.
    • Slanta morötterna och blanda ner 5 min före servering.
    • Skär blomkål i buketter och lägg i en matberedare.
    • Mixa till ett ris och lägg i en skål.
    • Tillsätt olivolja, salt och svartpeppar.
    • Skär rödbetor i mindre tärningar och blanda ner.
    • Servera kalopsen med blomkålsriset, cornichons och lite grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g högrev
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk smör
    • 0.5 msk vitvinsvinäger
    • 1 tsk japansk soja
    • 0.5 dl vin
    • 0.5 msk kalvfond
    • 2 dl vatten
    • 2 dl vatten
    • 5 st kryddpepparkorn
    • 3 st vitpepparkorn
    • 1 st lagerblad
    • 2 st morot
    Blomkålsris med rödbetor
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st kokta rödbetor
    Tillbehör
    • 5 st cornichongurkor
    • 200 g grönsallad
  • Torsdag frukost 437 Kcal

    Yoghurt med mandel- och nötmusli

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, rostad mandel- och nötmüsli . Receptet hittar du genom att söka på rostad mandel- och nötmüsli i receptbanken. Totala receptet för müslin är 20 portioner som ni kan förvara i en glasburk efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 437 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 st blodapelsin
    • 0.5 dl rostad mandel- och nötmüsli (recept)

    Gör så här

    • Häll yoghurt i en skål
    • Toppa med en filéad apelsin och müsli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 st blodapelsin
    • 0.5 dl rostad mandel- och nötmüsli (recept)

    Torsdag lunch 418 Kcal

    Broccoli- och spenatsoppa med halloumi

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 418 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 3.5 dl vatten
    • 1 msk lantbuljong
    • 0.5 st broccolistånd
    • 100 g spenat
    • 2 dl kokosgrädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja

    Gör så här

    • Hacka lök och vitlök.
    •  Hetta upp en kastrull med olja och fräs lök och vitlök.
    • Tillsätt vatten och lantbuljong och låt koka upp.
    • Skär broccolin i bitar och lägg ner i kastrullen tillsammans med spenatbladen.
    • Låt sjuda på svag värme i cirka 10 minuter.
    • Mixa soppan slät och blanda ner kokosgrädden.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skär halloumin i bitar och stek dem i olja tills de har fått fin färg.
    • Fördela soppan i skålar och toppa med halloumi.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 3.5 dl vatten
    • 1 msk lantbuljong
    • 0.5 st broccolistånd
    • 100 g spenat
    • 2 dl kokosgrädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja

    Torsdag middag 340 Kcal

    Marinerad fläskfilé med sjögräsnudlar

    Fläskfilé med en smakrik marinad på tillsammans med sjögräsnudlar. Toppa med lime, sallad och färsk koriander!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 340 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fläskfile
    • 300 g sjögräsnudlar
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 10 cm purjolök
    • 2 msk färsk koriander
    Marinad
    • 5 msk ketjap manis
    • 1 msk soja
    • 25 gram rostade sesamfrön
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0.5 st lime
    • 2 tsk sesamolja
    Garnering
    • 4 st limeskiva
    • 4 st salladsblad
    • 2 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Blanda marinaden i en skål, häll över hälften i en annan.
    • Dela filén och lägg den i en liten ugnssäker form.
    • Gnid in köttet med hälften av marinaden.
    • Bryn filén runt om i olja i en stekpanna.
    • Lägg tillbaka den i formen och ugnsstek i 200° i 20 min eller tills köttet är genomstekt.
    •  Skölj nudlarna och lägg dem i den andra marinadskålen.
    • Skala och strimla morötterna.
    • Strimla sockerärter och purjolök.
    • Blanda ner grönsaker och koriander i nudlarna.
    •  Skiva filén och servera med nudelmixen och ev lite mer marinad eller soja.
    • Garnera med sallad, lime och koriander.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fläskfile
    • 300 g sjögräsnudlar
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 10 cm purjolök
    • 2 msk färsk koriander
    Marinad
    • 5 msk ketjap manis
    • 1 msk soja
    • 25 gram rostade sesamfrön
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0.5 st lime
    • 2 tsk sesamolja
    Garnering
    • 4 st limeskiva
    • 4 st salladsblad
    • 2 msk färsk koriander
  • Fredag frukost 123 Kcal

    Bärsmoothie

    Enkel smoothie på bara 2 ingredienser!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 123 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 dl bär (frysta)
    • 3 dl mjölk

    Gör så här

    • Mixa bär med mjölk och häll upp i ett glas!

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 dl bär (frysta)
    • 3 dl mjölk

    Fredag lunch 767 Kcal

    Kalops med blomkålsris

    Bjud dina nära och kära på en lyxig middag och servera kalops gjord på högrevskött som du serverar med blomkålsris och sallad till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 44 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 58 gram

    Energi: 767 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g högrev
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk smör
    • 0.5 msk vitvinsvinäger
    • 1 tsk japansk soja
    • 0.5 dl vin
    • 0.5 msk kalvfond
    • 2 dl vatten
    • 2 dl vatten
    • 5 st kryddpepparkorn
    • 3 st vitpepparkorn
    • 1 st lagerblad
    • 2 st morot
    Blomkålsris med rödbetor
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st kokta rödbetor
    Tillbehör
    • 5 st cornichongurkor
    • 200 g grönsallad

    Gör så här

    • Skär köttet i lagom stora grytbitar.
    • Salta och peppra.
    • Skär löken i mindre bitar och finhacka vitlöken.
    • Bryn kött, lök och vitlök några min i smör i en stekpanna.
    • Lägg över i en gryta.
    • Tillsätt vinäger, soja, vin, fond, vatten, pepparkorn och lagerblad.
    • Koka upp.
    • Sänk sedan värmen och lägg på lock.
    • Sjud grytan ca 1 1/2 tim tills köttet är genomkokt.
    • Späd ev med vatten.
    • Slanta morötterna och blanda ner 5 min före servering.
    • Skär blomkål i buketter och lägg i en matberedare.
    • Mixa till ett ris och lägg i en skål.
    • Tillsätt olivolja, salt och svartpeppar.
    • Skär rödbetor i mindre tärningar och blanda ner.
    • Servera kalopsen med blomkålsriset, cornichons och lite grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g högrev
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk smör
    • 0.5 msk vitvinsvinäger
    • 1 tsk japansk soja
    • 0.5 dl vin
    • 0.5 msk kalvfond
    • 2 dl vatten
    • 2 dl vatten
    • 5 st kryddpepparkorn
    • 3 st vitpepparkorn
    • 1 st lagerblad
    • 2 st morot
    Blomkålsris med rödbetor
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st kokta rödbetor
    Tillbehör
    • 5 st cornichongurkor
    • 200 g grönsallad

    Fredag middag 814 Kcal

    Tacosallad med chilisås

    En mycket god och trevlig tacosallad med bland annat avokado, mango och morot i. Toppa salladen med en krämig chilisås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 39 gram

    Fett: 56 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 814 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g nötfärs
    • 1 msk tacokrydda
    • 1 tsk smör
    • 0.25 st salladshuvud
    • 0.25 st mango
    • 0.5 st avokado
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 dl majs
    • 0.5 dl kikärtor
    • 1 msk färsk koriander
    • 6 tsk limesaft
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st rödlök
    Chilisås
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk chilisås
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser till såsen i en skål och ställ kallt.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek färsen några minuter.
    • Krydda med tacokrydda och lite vatten.
    • Låt puttra några minuter.
    • Skär isbergssallad i strimlor och lägg i en matlåda.
    • Skala och skär avokado, morot och mango i tärningar.
    • Hacka chilin.
    • Blanda ner tillsammans med majs, kikärtor, färsk koriander.
    • Tillsätt lime och krydda med salt och peppar.
    • Lägg ner mangosalladen i lådan.
    • Skala och hacka löken.
    • Lägg över köttfärsen i lådan och toppa med hackad rödlök och limeklyftor.
    • Servera med chilisåsen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g nötfärs
    • 1 msk tacokrydda
    • 1 tsk smör
    • 0.25 st salladshuvud
    • 0.25 st mango
    • 0.5 st avokado
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 dl majs
    • 0.5 dl kikärtor
    • 1 msk färsk koriander
    • 6 tsk limesaft
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st rödlök
    Chilisås
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk chilisås
    • 0 salt och svartpeppar
  • Lördag frukost 318 Kcal

    Banan och kokosplättar

    Lyxa till helgfrukosten med plättar med smak av banan och kokos - toppa plättarna med jordgubbar och pistagenötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 318 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 st banan
    • 0.5 dl kokosflingor
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 2 tsk smör
    Topping 2 portioner
    • 0.2 dl kokosflingor
    • 1 dl jordgubbar
    • 2 msk pistagenötter

    Gör så här

    • Mosa bananer i en skål och knäck ner äggen.
    • Vispa runt och blanda ner kokos och bakpulver.
    • Hetta upp en plättlagg med smör och häll ner smeten.
    • Grädda varje plätt i någon minut per sida.
    • Servera med kokosflingor jordgubbar och pistagenötter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 st banan
    • 0.5 dl kokosflingor
    • 0.5 tsk bakpulver
    • 2 tsk smör
    Topping 2 portioner
    • 0.2 dl kokosflingor
    • 1 dl jordgubbar
    • 2 msk pistagenötter

    Lördag lunch 340 Kcal

    Marinerad fläskfilé med sjögräsnudlar

    Fläskfilé med en smakrik marinad på tillsammans med sjögräsnudlar. Toppa med lime, sallad och färsk koriander!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 340 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fläskfile
    • 300 g sjögräsnudlar
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 10 cm purjolök
    • 2 msk färsk koriander
    Marinad
    • 5 msk ketjap manis
    • 1 msk soja
    • 25 gram rostade sesamfrön
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0.5 st lime
    • 2 tsk sesamolja
    Garnering
    • 4 st limeskiva
    • 4 st salladsblad
    • 2 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Blanda marinaden i en skål, häll över hälften i en annan.
    • Dela filén och lägg den i en liten ugnssäker form.
    • Gnid in köttet med hälften av marinaden.
    • Bryn filén runt om i olja i en stekpanna.
    • Lägg tillbaka den i formen och ugnsstek i 200° i 20 min eller tills köttet är genomstekt.
    •  Skölj nudlarna och lägg dem i den andra marinadskålen.
    • Skala och strimla morötterna.
    • Strimla sockerärter och purjolök.
    • Blanda ner grönsaker och koriander i nudlarna.
    •  Skiva filén och servera med nudelmixen och ev lite mer marinad eller soja.
    • Garnera med sallad, lime och koriander.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fläskfile
    • 300 g sjögräsnudlar
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 10 cm purjolök
    • 2 msk färsk koriander
    Marinad
    • 5 msk ketjap manis
    • 1 msk soja
    • 25 gram rostade sesamfrön
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0.5 st lime
    • 2 tsk sesamolja
    Garnering
    • 4 st limeskiva
    • 4 st salladsblad
    • 2 msk färsk koriander

    Lördag middag 440 Kcal

    Älgfärsbiffar med kantareller

    Kryddiga biffar gjord på älgfärs som serveras tillsammans med kantareller, kokta grönsaker och bladspenat. En trevlig middag med dina nära och kära!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 440 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 250 g kantareller
    • 1 tsk smör
    • 500 g fryst älgfärs
    • 1 st ägg
    • 1 st gul lök
    • 2 msk bladpersilja
    • 1 msk kalvfond
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk pepparmix
    • 1 tsk smör
    • 1 dl vatten
    • 100 g philadelphia gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 st kålrot
    • 4 st morot
    • 50 g bladspenat
    • 0.5 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Skala och hacka löken, skär kantarellerna i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek lök och kantareller i några minuter.
    • Blanda ihop alla ingredienser till biffarna.
    • Forma till biffar, hetta upp en stekpanna med smör och stek biffarna några minuter.
    • Häll på kantarellerna och löken, stek tillsammans med biffarna några minuter.
    • Häll på 1 dl vatten, Philadelphiaost, salt och peppar.
    • Låt koka ihop.
    • Koka moroten och kålroten i lättsaltat vatten någon minut.
    • Lägg spenat på en tallrik, lägg upp biffarna och häll på såsen.
    • Lägg på grönsakerna och en persiljekvist.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 250 g kantareller
    • 1 tsk smör
    • 500 g fryst älgfärs
    • 1 st ägg
    • 1 st gul lök
    • 2 msk bladpersilja
    • 1 msk kalvfond
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk pepparmix
    • 1 tsk smör
    • 1 dl vatten
    • 100 g philadelphia gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 st kålrot
    • 4 st morot
    • 50 g bladspenat
    • 0.5 kvist färsk persilja

    Lördag dessert 265 Kcal

    Apelsinsallad med kanelgrädde

    Julens goda apelsinsallad med en topping av kanelgrädde. Fungerar utmärkt att byta ut tranbären tex, till gojibär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 265 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 st apelsin
    • 2 msk torkade tranbär
    • 1 dl vispgrädde
    • 1 msk kanel

    Gör så här

    • Skär ut apelsinfiléer med en vass kniv och lägg filéerna i glas.
    • Vispa grädden.
    • Toppa med torkade tranbär eller gojibär + en klick grädde med kanel.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 st apelsin
    • 2 msk torkade tranbär
    • 1 dl vispgrädde
    • 1 msk kanel
  • Söndag frukost 437 Kcal

    Yoghurt med mandel- och nötmusli

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, rostad mandel- och nötmüsli . Receptet hittar du genom att söka på rostad mandel- och nötmüsli i receptbanken. Totala receptet för müslin är 20 portioner som ni kan förvara i en glasburk efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 437 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 st blodapelsin
    • 0.5 dl rostad mandel- och nötmüsli (recept)

    Gör så här

    • Häll yoghurt i en skål
    • Toppa med en filéad apelsin och müsli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 st blodapelsin
    • 0.5 dl rostad mandel- och nötmüsli (recept)

    Söndag lunch 440 Kcal

    Älgfärsbiffar med kantareller

    Kryddiga biffar gjord på älgfärs som serveras tillsammans med kantareller, kokta grönsaker och bladspenat. En trevlig middag med dina nära och kära!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 440 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 250 g kantareller
    • 1 tsk smör
    • 500 g fryst älgfärs
    • 1 st ägg
    • 1 st gul lök
    • 2 msk bladpersilja
    • 1 msk kalvfond
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk pepparmix
    • 1 tsk smör
    • 1 dl vatten
    • 100 g philadelphia gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 st kålrot
    • 4 st morot
    • 50 g bladspenat
    • 0.5 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Skala och hacka löken, skär kantarellerna i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek lök och kantareller i några minuter.
    • Blanda ihop alla ingredienser till biffarna.
    • Forma till biffar, hetta upp en stekpanna med smör och stek biffarna några minuter.
    • Häll på kantarellerna och löken, stek tillsammans med biffarna några minuter.
    • Häll på 1 dl vatten, Philadelphiaost, salt och peppar.
    • Låt koka ihop.
    • Koka moroten och kålroten i lättsaltat vatten någon minut.
    • Lägg spenat på en tallrik, lägg upp biffarna och häll på såsen.
    • Lägg på grönsakerna och en persiljekvist.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 250 g kantareller
    • 1 tsk smör
    • 500 g fryst älgfärs
    • 1 st ägg
    • 1 st gul lök
    • 2 msk bladpersilja
    • 1 msk kalvfond
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk pepparmix
    • 1 tsk smör
    • 1 dl vatten
    • 100 g philadelphia gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 st kålrot
    • 4 st morot
    • 50 g bladspenat
    • 0.5 kvist färsk persilja

    Söndag middag 268 Kcal

    Krämig sallad med skinka

    En krämig sallad med några skivor skinka. Gör dubbla portioner och använd som matlåda på måndag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 268 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g grön sparris
    • 2 st morot
    • 100 g sugarsnaps
    • 6 st rädisor
    • 3 cm purjolök
    • 2 msk gräddfil
    • 2 tsk dijonsenap
    • 0.5 msk senap
    • 1 tsk honung
    • 1 tsk torkad dragon
    • 1 st äggula
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g grönsallad
    • 10 skivor skinka

    Gör så här

    •  Dela sparrisen.
    • Skala och skär morötter i stavar.
    • Hetta upp en kastrull med vatten och koka sparris och morötter i ca 3 minuter.
    • Lägg ner sugarsnaps de sista sekunderna.
    • Häll av vattnet och skölj kallt.
    • Blanda gräddfil, senap, hackad dragon, honung, äggula, salt och peppar i en skål.
    • Skiva rädisor och strimla purjolök.
    • Blanda ner alla grönsaker i skålen.
    • Fördela de krämiga grönsakerna över lite hackad sallad och servera med några skivor lufttorkad skinka.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g grön sparris
    • 2 st morot
    • 100 g sugarsnaps
    • 6 st rädisor
    • 3 cm purjolök
    • 2 msk gräddfil
    • 2 tsk dijonsenap
    • 0.5 msk senap
    • 1 tsk honung
    • 1 tsk torkad dragon
    • 1 st äggula
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g grönsallad
    • 10 skivor skinka
Övrigt
  • 6 dl bär (frysta)
  • 1.5 dl rostad mandel- och nötmüsli (recept)
  • 12 st rispapper
  • 1 dl vin
  • 10 st cornichongurkor
  • 0.5 dl kikärtor
  • 1 msk majonnäs
  • 0.5 msk senap
Mejeri
  • 6 dl mjölk
  • 150 g halloumi
  • 12 tsk smör
  • 3 dl grekisk yoghurt
  • 1 msk grädde
  • 2 msk crème fraiche
  • 200 g philadelphia gräslök
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk gräddfil
Frukt/grönt
  • 6.5 st gul lök
  • 7 klyfta vitlök
  • 1 st broccolistånd
  • 200 g spenat
  • 12 st kokta rödbetor
  • 1.25 st rödlök
  • 50 g rucola
  • 4 st citronskiva
  • 3 st blodapelsin
  • 3 msk färsk ingefära
  • 2.5 st röd chili
  • 19.5 st morot
  • 2 st salladslök
  • 2 st lime
  • 400 g sockerärtor
  • 4 dl rödkål
  • 0.5 st rött äpple
  • 1 st blomkålshuvud
  • 450 g grönsallad
  • 23 cm purjolök
  • 8 st limeskiva
  • 8 st salladsblad
  • 0.25 st salladshuvud
  • 0.25 st mango
  • 0.5 st avokado
  • 6 tsk limesaft
  • 1 st banan
  • 1 dl jordgubbar
  • 500 g kantareller
  • 10 st kålrot
  • 100 g bladspenat
  • 6 st apelsin
  • 200 g grön sparris
  • 100 g sugarsnaps
  • 6 st rädisor
Torrvaror
  • 8 tsk olivolja
  • 4 dl kokosgrädde
  • 3 dl mandelmjöl
  • 5 msk rapsolja
  • 2 msk dadelsirap
  • 2 dl havrekärnor
  • 2 dl paranötter
  • 2 dl valnötter
  • 1 dl mandel
  • 0.5 dl pumpafrön
  • 0.5 dl solrosfrön
  • 0.5 dl linfrön
  • 1 dl gula russin
  • 2 dl kokosskivor
  • 2 msk svarta sesamfrön
  • 600 g sjögräsnudlar
  • 50 gram rostade sesamfrön
  • 0.5 dl majs
  • 0.7 dl kokosflingor
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 2 msk pistagenötter
  • 2 msk torkade tranbär
  • 1 tsk honung
Kryddor/smaksättare
  • 2 msk lantbuljong
  • 1 msk balsamico
  • 2 tsk färsk rosmarin
  • 0.5 tsk torkade örter
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 6 tsk sesamolja
  • 4 msk teriyakisås
  • 15 msk färsk koriander
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk japansk soja
  • 3 msk kalvfond
  • 10 st kryddpepparkorn
  • 6 st vitpepparkorn
  • 2 st lagerblad
  • 10 msk ketjap manis
  • 2 msk soja
  • 1 msk tacokrydda
  • 1 msk chilisås
  • 4 msk bladpersilja
  • 1 tsk pepparmix
  • 1 kvist färsk persilja
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk torkad dragon
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 500 g laxfilé
  • 400 g kycklingfärs
  • 6 st ägg
  • 1000 g högrev
  • 1200 g fläskfile
  • 150 g nötfärs
  • 1000 g fryst älgfärs
  • 1 st äggula
  • 10 skivor skinka

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!