Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 43 2025

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 83.8 gram

Fett: 97.6 gram

Protein: 63.2 gram

Energi: 1533.4 kcal

  • Måndag frukost 392 Kcal

    Chiafrögröt med apelsin och blåbär

    Förbered morgonens frukost kvällen innan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 392 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 st apelsin
    • 0.5 dl blåbär
    • 2 msk solrosfrön
    • 1 tsk flytande honung

    Gör så här

    • Blanda chiafrön och mandelmjölk i en skål. Rör ner lite vaniljpulver och låt stå 30 min eller under natten i kylen.
    • Späd med mer mandelmjölk om det behövs.
    • Skär bort skalet på apelsinen med en vass kniv och skär ut fina filéer och blanda ner i gröten.
    • Spara några skivor till dekoration och toppa med blåbär.
    • Hetta upp en torr stekpanna och rosta fröna.
    • Droppa lite honung över och lägg fröna på chiafrögröten.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 st apelsin
    • 0.5 dl blåbär
    • 2 msk solrosfrön
    • 1 tsk flytande honung

    Måndag lunch 711 Kcal

    Korvstroganoff med blomkålsris

    En klassiker serveras med blomkålsris!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 59 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 711 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 msk smör
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 msk chilisås
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    Blomkålsris
    • 0.5 st blomkål
    • 2 msk färsk persilja
    • 1 st morot
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först blomkålsriset genom att riva blomkål grovt och lägg i en skål.
    • Hacka persilja.
    • Skala och riv morot.
    • Blanda ner i blomkålsriset och salta och peppra.
    • Skär falukorv i stavar.
    • Skala och hacka lök.
    • Skala och riv vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn korv, lök och vitlök några minuter.
    • Tillsätt chilisås, senap och grädde.
    • Salta och peppra.
    • Låt koka ihop och späd med mjölk.
    • Låt puttra på svag värme i några minuter.
    • Servera tillsammans med blomkålsriset.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 msk smör
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 msk chilisås
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    Blomkålsris
    • 0.5 st blomkål
    • 2 msk färsk persilja
    • 1 st morot
    • 0 salt och svartpeppar

    Måndag middag 390 Kcal

    Vegetarisk linspasta

    Smakrik och fräsch vegorätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 50 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 390 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g linspasta
    • 100 g broccoli
    • 100 g blomkål
    • 1 st morot
    • 5 st champinjoner
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 200 ml krossade tomater
    • 1 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 40 g fetaost

    Gör så här

    • Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
    • Skär broccoli och blomkål i mindre buketter. Skiva champinjonerna. Skala och skär moroten i tunna stavar. Skala lök och finhacka och riv vitlök.
    • Hetta upp en kastrull och stek alla grönsakerna med lök och vitlök i några minuter. Hacka den färska basilikan. Häll i krossade tomater, basilika, salt, peppar och örtagårdskrydda. Låt koka ihop 5 minuter.
    • Blanda ner pastan och lägg upp på tallrikar. Toppa med smulad fetaost.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g linspasta
    • 100 g broccoli
    • 100 g blomkål
    • 1 st morot
    • 5 st champinjoner
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 200 ml krossade tomater
    • 1 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 40 g fetaost
  • Tisdag frukost 227 Kcal

    Myntadrink med ingefära och äpple

    En fräsch drink med god smak av ingefära och äpple. God till frukost eller mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 47 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 227 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 tsk ingefära
    • 2 st äpple
    • 0.5 st gurka
    • 1 st lime
    • 1 dl is
    • 1 dl vatten
    • 5 msk mynta

    Gör så här

    • Skala och skär ingefära och äpple i mindre bitar.
    • Skär gurkan i bitar.
    • Lägg mynta, ingefära, äpple och gurka i en blender.
    • Häll i saften från limen.
    • Mixa till en jämn smoothie och späd med vatten till lagom konsistens.
    • Förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 tsk ingefära
    • 2 st äpple
    • 0.5 st gurka
    • 1 st lime
    • 1 dl is
    • 1 dl vatten
    • 5 msk mynta

    Tisdag lunch 390 Kcal

    Vegetarisk linspasta

    Smakrik och fräsch vegorätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 50 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 390 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g linspasta
    • 100 g broccoli
    • 100 g blomkål
    • 1 st morot
    • 5 st champinjoner
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 200 ml krossade tomater
    • 1 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 40 g fetaost

    Gör så här

    • Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
    • Skär broccoli och blomkål i mindre buketter. Skiva champinjonerna. Skala och skär moroten i tunna stavar. Skala lök och finhacka och riv vitlök.
    • Hetta upp en kastrull och stek alla grönsakerna med lök och vitlök i några minuter. Hacka den färska basilikan. Häll i krossade tomater, basilika, salt, peppar och örtagårdskrydda. Låt koka ihop 5 minuter.
    • Blanda ner pastan och lägg upp på tallrikar. Toppa med smulad fetaost.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g linspasta
    • 100 g broccoli
    • 100 g blomkål
    • 1 st morot
    • 5 st champinjoner
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 tsk olivolja
    • 200 ml krossade tomater
    • 1 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 40 g fetaost

    Tisdag middag 635 Kcal

    Lax med romsås och sjögrässallad

    En laxrätt med flera trevliga tillbehör som gör att rätten känns fräsch och ny!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 635 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st citron
    • 0 citronpeppar
    • 1 msk persilja
    • 1 dl gräddfil
    • 4 msk caviar mix
    • 4 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g sjögräsnudlar
    • 0.5 st purjolök
    • 75 g sockerärtor
    • 10 st rädisor
    • 25 g spenat
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk mandel
    • 1 msk persilja

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär laxen i 2 medelstora portionsbitar.
    • Lägg laxbitarna på en oljad ugnsfast form.
    • Skiva upp citronen i tunna skivor och lägg runt om laxen.
    • Krydda med citronpeppar och sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Blanda gräddfil med caviarmixoch vänd ner gräslök.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Gör salladen genom att skölja sjögräsnudlarna, strimla purjolök, skär sockerärtor på längden och dela på rädisorna.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn spenat, purjo och sockerärtor några minuter.
    • Pressa över citronsaft och strö på salt och peppar.
    • Blanda ner nudlarna och låt allt bli varmt.
    • Lägg upp på en tallrik och strö på mandlar.
    • Dekorera nudelsalladen och laxen med färsk persilja.
    • Servera med romsåsen. 

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st citron
    • 0 citronpeppar
    • 1 msk persilja
    • 1 dl gräddfil
    • 4 msk caviar mix
    • 4 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g sjögräsnudlar
    • 0.5 st purjolök
    • 75 g sockerärtor
    • 10 st rädisor
    • 25 g spenat
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk mandel
    • 1 msk persilja
  • Onsdag frukost 514 Kcal

    Havre och quinoagröt med rårörda lingon

    En mättande portion gröt med en härlig topping av lingon, aprikoser, solroskärnor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 87 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 514 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 30 g quinoaflingor eko
    • 2 dl vatten
    • 2 dl mandelmjölk
    • 1 krm salt
    • 2 tsk agavesirap
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 5 st torkade aprikoser
    • 0.2 dl mandelsplitter
    • 0.2 dl solroskärnor
    Rådöda
    • 2 dl frysta lingon
    • 3 msk vatten
    • 0.5 msk agavesirap
    • 1 tsk vaniljpulver äkta
    Tooping
    • 3 st aprikos
    • 1 dl rårörda lingon
    • 1 msk solroskärnor

    Gör så här

    • Börja med att koka de rårörda lingonen.
    • Blanda lingon, vatten, agave och vaniljpulver.
    • Låt stå och puttra på medelhög värme i cirka 5 minuter.
    • Dra och sidan och låt svalna i kastrullen.
    • Koka grötflingorna med vatten, mandelmjölk och en nypa salt några minuter.
    • Tillsätt agave och vaniljpulver och låt sjuda någon minut på svag värme under omrörning.
    • Strimla torkade aprikoser och blanda ner i gröten och tillsätt mandel och solroskärnor.
    • Servera gröten med rårörda lingon och lite mandelmjölk.
    • Toppa med hackade aprikoser och solroskärnor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 30 g quinoaflingor eko
    • 2 dl vatten
    • 2 dl mandelmjölk
    • 1 krm salt
    • 2 tsk agavesirap
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 5 st torkade aprikoser
    • 0.2 dl mandelsplitter
    • 0.2 dl solroskärnor
    Rådöda
    • 2 dl frysta lingon
    • 3 msk vatten
    • 0.5 msk agavesirap
    • 1 tsk vaniljpulver äkta
    Tooping
    • 3 st aprikos
    • 1 dl rårörda lingon
    • 1 msk solroskärnor

    Onsdag lunch 635 Kcal

    Lax med romsås och sjögrässallad

    En laxrätt med flera trevliga tillbehör som gör att rätten känns fräsch och ny!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 635 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st citron
    • 0 citronpeppar
    • 1 msk persilja
    • 1 dl gräddfil
    • 4 msk caviar mix
    • 4 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g sjögräsnudlar
    • 0.5 st purjolök
    • 75 g sockerärtor
    • 10 st rädisor
    • 25 g spenat
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk mandel
    • 1 msk persilja

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär laxen i 2 medelstora portionsbitar.
    • Lägg laxbitarna på en oljad ugnsfast form.
    • Skiva upp citronen i tunna skivor och lägg runt om laxen.
    • Krydda med citronpeppar och sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Blanda gräddfil med caviarmixoch vänd ner gräslök.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Gör salladen genom att skölja sjögräsnudlarna, strimla purjolök, skär sockerärtor på längden och dela på rädisorna.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn spenat, purjo och sockerärtor några minuter.
    • Pressa över citronsaft och strö på salt och peppar.
    • Blanda ner nudlarna och låt allt bli varmt.
    • Lägg upp på en tallrik och strö på mandlar.
    • Dekorera nudelsalladen och laxen med färsk persilja.
    • Servera med romsåsen. 

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st citron
    • 0 citronpeppar
    • 1 msk persilja
    • 1 dl gräddfil
    • 4 msk caviar mix
    • 4 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g sjögräsnudlar
    • 0.5 st purjolök
    • 75 g sockerärtor
    • 10 st rädisor
    • 25 g spenat
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk mandel
    • 1 msk persilja

    Onsdag middag 266 Kcal

    Chorizosoppa med kikärtor

    Enkel och god chorizosoppa! Här rekommenderas att ta en chorizokorv med hög kötthalt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 266 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g chorizo
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st purjolök
    • 1 klyfta vitlök
    • 6 dl vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 tsk paprikapulver
    • 200 g konserverade kikärtor
    • 65 g bladspenat

    Gör så här

    • Skiva korv och stek någon minut i en kastrull.
    • Strimla purjolök och finhacka vitlöken och lägg ner i kastrullen.
    • Häll på vatten, buljong och tomatpuré. Skiva paprikan och lägg ner tillsammans med chiliflakes, paprikapulver, kikärtor och spenat.
    • Smaka av med salt och peppar och låt sjuda några minuter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g chorizo
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st purjolök
    • 1 klyfta vitlök
    • 6 dl vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 tsk paprikapulver
    • 200 g konserverade kikärtor
    • 65 g bladspenat
  • Torsdag frukost 392 Kcal

    Chiafrögröt med apelsin och blåbär

    Förbered morgonens frukost kvällen innan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 392 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 st apelsin
    • 0.5 dl blåbär
    • 2 msk solrosfrön
    • 1 tsk flytande honung

    Gör så här

    • Blanda chiafrön och mandelmjölk i en skål. Rör ner lite vaniljpulver och låt stå 30 min eller under natten i kylen.
    • Späd med mer mandelmjölk om det behövs.
    • Skär bort skalet på apelsinen med en vass kniv och skär ut fina filéer och blanda ner i gröten.
    • Spara några skivor till dekoration och toppa med blåbär.
    • Hetta upp en torr stekpanna och rosta fröna.
    • Droppa lite honung över och lägg fröna på chiafrögröten.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 st apelsin
    • 0.5 dl blåbär
    • 2 msk solrosfrön
    • 1 tsk flytande honung

    Torsdag lunch 711 Kcal

    Korvstroganoff med blomkålsris

    En klassiker serveras med blomkålsris!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 59 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 711 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 msk smör
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 msk chilisås
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    Blomkålsris
    • 0.5 st blomkål
    • 2 msk färsk persilja
    • 1 st morot
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först blomkålsriset genom att riva blomkål grovt och lägg i en skål.
    • Hacka persilja.
    • Skala och riv morot.
    • Blanda ner i blomkålsriset och salta och peppra.
    • Skär falukorv i stavar.
    • Skala och hacka lök.
    • Skala och riv vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn korv, lök och vitlök några minuter.
    • Tillsätt chilisås, senap och grädde.
    • Salta och peppra.
    • Låt koka ihop och späd med mjölk.
    • Låt puttra på svag värme i några minuter.
    • Servera tillsammans med blomkålsriset.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 msk smör
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 msk chilisås
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    Blomkålsris
    • 0.5 st blomkål
    • 2 msk färsk persilja
    • 1 st morot
    • 0 salt och svartpeppar

    Torsdag middag 562 Kcal

    Ost- och skinkpaj med curry

    Paj är perfekt att fylla frysen med! Skriv på kalorimängden på lådan och använd stressiga dagar när tiden inte räcker till.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 562 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 3 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl skalade sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 25 g smör
    • 1 st ägg
    Fyllning
    • 200 g rökt skinka
    • 150 g tärnad bacon
    • 15 cm purjolök
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 msk malen curry
    • 2 dl riven västerbottenost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader.
    • Knaperstek bacon och lägg därefter på hushållspapper.
    • Häll ner mandelmjöl, sesamfrön, fiberhusk och salt i en matberedare. Mixa så att det blandas och tillsätt sedan smör och ägget.
    • Blanda ihop till en smidig deg. Plasta in och låt vila i kylen i 30 minuter. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord.  Klä en pajform, 22 cm i diameter, med degen. Pricka med en gaffel och förgrädda i 10 minuter på 150 grader.
    • Höj temperaturen till 200 grader.  Strimla skinkan. Fördela skinka, bacon, strimlad purjolök och finriven vitlök i pajskalet. Strö på riven ost. Vispa ihop ägg, grädde och kryddor i en skål. Häll blandningen över pajen och sätt in i ugnen i ca: 25 minuter.
    • Servera gärna med en grönsallad.

     

    Ingredienser

    6 portioner

    • 3 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl skalade sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 25 g smör
    • 1 st ägg
    Fyllning
    • 200 g rökt skinka
    • 150 g tärnad bacon
    • 15 cm purjolök
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 msk malen curry
    • 2 dl riven västerbottenost
  • Fredag frukost 164 Kcal

    Citrusfrukter med kvarg och pistagenötter

    Fräscht och gott med lite crunch!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 164 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st grapefrukt
    • 0.5 dl kvarg 0,2 %
    • 1 msk pistagenötter

    Gör så här

    • Skär bort skalet på grapefrukten eller apelsinen och skär fina skivor.
    • Lägg på ett fat och toppa med kvarg och nötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st grapefrukt
    • 0.5 dl kvarg 0,2 %
    • 1 msk pistagenötter

    Fredag lunch 562 Kcal

    Ost- och skinkpaj med curry

    Paj är perfekt att fylla frysen med! Skriv på kalorimängden på lådan och använd stressiga dagar när tiden inte räcker till.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 562 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 3 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl skalade sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 25 g smör
    • 1 st ägg
    Fyllning
    • 200 g rökt skinka
    • 150 g tärnad bacon
    • 15 cm purjolök
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 msk malen curry
    • 2 dl riven västerbottenost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader.
    • Knaperstek bacon och lägg därefter på hushållspapper.
    • Häll ner mandelmjöl, sesamfrön, fiberhusk och salt i en matberedare. Mixa så att det blandas och tillsätt sedan smör och ägget.
    • Blanda ihop till en smidig deg. Plasta in och låt vila i kylen i 30 minuter. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord.  Klä en pajform, 22 cm i diameter, med degen. Pricka med en gaffel och förgrädda i 10 minuter på 150 grader.
    • Höj temperaturen till 200 grader.  Strimla skinkan. Fördela skinka, bacon, strimlad purjolök och finriven vitlök i pajskalet. Strö på riven ost. Vispa ihop ägg, grädde och kryddor i en skål. Häll blandningen över pajen och sätt in i ugnen i ca: 25 minuter.
    • Servera gärna med en grönsallad.

     

    Ingredienser

    6 portioner

    • 3 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl skalade sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 25 g smör
    • 1 st ägg
    Fyllning
    • 200 g rökt skinka
    • 150 g tärnad bacon
    • 15 cm purjolök
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 msk malen curry
    • 2 dl riven västerbottenost

    Fredag middag 840 Kcal

    Mexikanska hamburgare med guacamole

    Tillaga en riktigt god och smakrik mexikansk hamburgare tillsammans med guacamole och majskolv!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 43 gram

    Fett: 63 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 840 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g nötfärs
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 0 jerkkrydda
    • 1 tsk smör
    • 1 st majskolv
    • 100 g guacamole
    • 1 msk chilimajonnäs
    • 1 dl blandsallad
    • 0.5 st avokado
    • 0.15 st rödlök
    • 1 st limeskiva

    Gör så här

    • Lägg färsen i en skål.
    • Blanda ner lök, vitlök och smaksätt med valfri mängd jerkkrydda.
    • Forma till en biff och lägg på grillen eller stek i stekpanna med majskolv och lite smör, ca 10 min.
    • Servera på ett salladsblad och toppa med guacamole, chilimajonnäs, rödlöksskivor.
    • Lägg på avokado, tomat och limeklyfta.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g nötfärs
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 0 jerkkrydda
    • 1 tsk smör
    • 1 st majskolv
    • 100 g guacamole
    • 1 msk chilimajonnäs
    • 1 dl blandsallad
    • 0.5 st avokado
    • 0.15 st rödlök
    • 1 st limeskiva
  • Lördag frukost 345 Kcal

    Kesoplättar med bär och yoghurt

    Gör frukosten till en fest!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 345 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st ägg
    • 125 g keso
    • 0.5 dl havregryn
    • 1 msk mandelmjöl
    • 1 krm salt
    • 1 msk rapsolja
    Tillbehör
    • 0.5 dl grekisk yoghurt
    • 4 st jordgubbar
    • 0.5 dl blåbär
    • 1.5 msk valnötter
    • 2 tsk flytande honung
    • 2 st myntakvistar

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg och keso i en skål.
    • Tillsätt  havregryn, mandelmjöl och salt.
    • Vispa ihop till en smet.
    • Hetta upp en stekpanna med rapsolja och stek plättar på medelvärme några minuter på varje sida tills de får en fin färg.
    • Lägg upp kesoplättar på tallrikar och toppa med grekisk yoghurt, halverade jordgubbar, blåbär och hackade valnötter.
    • Ringa över honung.
    • Dekorera med myntakvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st ägg
    • 125 g keso
    • 0.5 dl havregryn
    • 1 msk mandelmjöl
    • 1 krm salt
    • 1 msk rapsolja
    Tillbehör
    • 0.5 dl grekisk yoghurt
    • 4 st jordgubbar
    • 0.5 dl blåbär
    • 1.5 msk valnötter
    • 2 tsk flytande honung
    • 2 st myntakvistar

    Lördag lunch 266 Kcal

    Chorizosoppa med kikärtor

    Enkel och god chorizosoppa! Här rekommenderas att ta en chorizokorv med hög kötthalt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 266 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g chorizo
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st purjolök
    • 1 klyfta vitlök
    • 6 dl vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 tsk paprikapulver
    • 200 g konserverade kikärtor
    • 65 g bladspenat

    Gör så här

    • Skiva korv och stek någon minut i en kastrull.
    • Strimla purjolök och finhacka vitlöken och lägg ner i kastrullen.
    • Häll på vatten, buljong och tomatpuré. Skiva paprikan och lägg ner tillsammans med chiliflakes, paprikapulver, kikärtor och spenat.
    • Smaka av med salt och peppar och låt sjuda några minuter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g chorizo
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st purjolök
    • 1 klyfta vitlök
    • 6 dl vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 tsk paprikapulver
    • 200 g konserverade kikärtor
    • 65 g bladspenat

    Lördag middag 1209 Kcal

    Tonfisktartar på en bädd av avokado

    Den här ljuvliga tartaren gör du på färsk tonfisk!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 111 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 1209 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g tonfisk
    Marinad
    • 1 tsk soja
    • 0.5 tsk srirachasås
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Avokadosallad
    • 2 st avokado
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 2 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    Chilimajonnäs
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 tsk srirachasås
    • 0.5 st lime
    • 1 krm salt
    Sojamajonnäs
    • 2 msk majonnäs
    • 1 tsk soja
    • 1 krm salt
    Topping
    • 2 st bananschalottenlökar
    • 1 dl solrosolja
    • 1 tsk sesamfrön
    • 0.5 msk gräslök
    • 0.5 st lime

    Gör så här

    • Skär tonfisken i mindre tärningar och lägg i en skål. Blanda ner alla ingredienser till marinaden. Låt stå 30 min.
    • Skär avokado i tärningar och lägg i en skål. Blanda ner resten av ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
    • Gör de två majonnäserna genom att blanda ingredienserna i varsin skål.
    • Skiva bananschalottenlöken fint. Hetta upp oljan och fritera löken i några minuter till den fått fin färg.
    • Lägg upp på ett hushållspapper att torka.
    • Fördela avokadosalladen på ett fat och lägg tonfisken över. Ringla på chilimajonnäs och toppa med friterad lök. Strö på sesamfrön och gräslök.
    • Klicka ut sojamajonnäs på fatet och servera med limeklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g tonfisk
    Marinad
    • 1 tsk soja
    • 0.5 tsk srirachasås
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Avokadosallad
    • 2 st avokado
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 2 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    Chilimajonnäs
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 tsk srirachasås
    • 0.5 st lime
    • 1 krm salt
    Sojamajonnäs
    • 2 msk majonnäs
    • 1 tsk soja
    • 1 krm salt
    Topping
    • 2 st bananschalottenlökar
    • 1 dl solrosolja
    • 1 tsk sesamfrön
    • 0.5 msk gräslök
    • 0.5 st lime

    Lördag dessert 163 Kcal

    Banan cookies

    Snabbakade småkakor, går utmärkt att frysa in!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 163 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 2.5 dl havregryn
    • 0.75 dl mandelmjöl
    • 30 gram kokossocker
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 tsk malen kanel
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 0.5 dl mandelmjölk
    • 0.25 dl lönnsirap
    • 1 st banan
    • 0.5 dl valnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda alla torra ingredienser i en bunke och blanda om ordentligt.
    • Mosa bananen.
    • Hacka valnötterna.
    • Blanda ner resten av ingredienserna och blanda om tills du fått en jämn smet.
    • Lägg bakplåtspapper på en plåt och klicka ut sex kakor.
    • Grädda i ugnen i ca 15 minuter.
    • Låt svalna.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 2.5 dl havregryn
    • 0.75 dl mandelmjöl
    • 30 gram kokossocker
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 tsk malen kanel
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 0.5 dl mandelmjölk
    • 0.25 dl lönnsirap
    • 1 st banan
    • 0.5 dl valnötter
  • Söndag frukost 345 Kcal

    Kesoplättar med bär och yoghurt

    Gör frukosten till en fest!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 345 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st ägg
    • 125 g keso
    • 0.5 dl havregryn
    • 1 msk mandelmjöl
    • 1 krm salt
    • 1 msk rapsolja
    Tillbehör
    • 0.5 dl grekisk yoghurt
    • 4 st jordgubbar
    • 0.5 dl blåbär
    • 1.5 msk valnötter
    • 2 tsk flytande honung
    • 2 st myntakvistar

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg och keso i en skål.
    • Tillsätt  havregryn, mandelmjöl och salt.
    • Vispa ihop till en smet.
    • Hetta upp en stekpanna med rapsolja och stek plättar på medelvärme några minuter på varje sida tills de får en fin färg.
    • Lägg upp kesoplättar på tallrikar och toppa med grekisk yoghurt, halverade jordgubbar, blåbär och hackade valnötter.
    • Ringa över honung.
    • Dekorera med myntakvistar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st ägg
    • 125 g keso
    • 0.5 dl havregryn
    • 1 msk mandelmjöl
    • 1 krm salt
    • 1 msk rapsolja
    Tillbehör
    • 0.5 dl grekisk yoghurt
    • 4 st jordgubbar
    • 0.5 dl blåbär
    • 1.5 msk valnötter
    • 2 tsk flytande honung
    • 2 st myntakvistar

    Söndag lunch 562 Kcal

    Ost- och skinkpaj med curry

    Paj är perfekt att fylla frysen med! Skriv på kalorimängden på lådan och använd stressiga dagar när tiden inte räcker till.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 562 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 3 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl skalade sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 25 g smör
    • 1 st ägg
    Fyllning
    • 200 g rökt skinka
    • 150 g tärnad bacon
    • 15 cm purjolök
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 msk malen curry
    • 2 dl riven västerbottenost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader.
    • Knaperstek bacon och lägg därefter på hushållspapper.
    • Häll ner mandelmjöl, sesamfrön, fiberhusk och salt i en matberedare. Mixa så att det blandas och tillsätt sedan smör och ägget.
    • Blanda ihop till en smidig deg. Plasta in och låt vila i kylen i 30 minuter. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord.  Klä en pajform, 22 cm i diameter, med degen. Pricka med en gaffel och förgrädda i 10 minuter på 150 grader.
    • Höj temperaturen till 200 grader.  Strimla skinkan. Fördela skinka, bacon, strimlad purjolök och finriven vitlök i pajskalet. Strö på riven ost. Vispa ihop ägg, grädde och kryddor i en skål. Häll blandningen över pajen och sätt in i ugnen i ca: 25 minuter.
    • Servera gärna med en grönsallad.

     

    Ingredienser

    6 portioner

    • 3 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl skalade sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 25 g smör
    • 1 st ägg
    Fyllning
    • 200 g rökt skinka
    • 150 g tärnad bacon
    • 15 cm purjolök
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 msk malen curry
    • 2 dl riven västerbottenost

    Söndag middag 454 Kcal

    Tonfisksallad med ägg

    Fräsch och mättande sallad som passar utmärkt i en matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 454 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 dl grönsallad
    • 2 msk färsk persilja
    • 0.25 st rödlök
    • 1 st paprika
    • 2 st kvisttomat
    • 3 st ägg
    • 200 g tonfisk i vatten
    • 25 g svarta oliver kärnfria
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 kvist färsk persilja
    Balsamicodressing
    • 2 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 1 krm salladskrydda
    Örtcrème
    • 4 msk crème fraiche
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Koka äggen.
    • Blanda ihop örtcrèmen i en skål.
    • Hacka persiljan. Lägg sallad i en skål och blanda ner persilja. Häll på dressingen och blanda om.
    • Skala och skiva rödlök tunt. Skiva paprikan och skär tomater i mindre klyftor.  Lägg grönsakerna på salladen.
    • Häll bort vattnet från tonfisken och lägg på salladen.  Toppa med oliver och strö på salt och peppar. Dekorera med persilja.
    • Dela äggen och lägg runt om.
    • Servera med örtcrémen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 5 dl grönsallad
    • 2 msk färsk persilja
    • 0.25 st rödlök
    • 1 st paprika
    • 2 st kvisttomat
    • 3 st ägg
    • 200 g tonfisk i vatten
    • 25 g svarta oliver kärnfria
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 kvist färsk persilja
    Balsamicodressing
    • 2 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 1 krm salladskrydda
    Örtcrème
    • 4 msk crème fraiche
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
Torrvaror
  • 4 msk chiafrön
  • 4 msk solrosfrön
  • 6 tsk flytande honung
  • 200 g linspasta
  • 14 tsk olivolja
  • 400 ml krossade tomater
  • 300 g sjögräsnudlar
  • 6 msk mandel
  • 4.5 dl havregryn
  • 2.5 tsk agavesirap
  • 5 st torkade aprikoser
  • 1.2 dl solroskärnor
  • 400 g konserverade kikärtor
  • 11.75 dl mandelmjöl
  • 1.5 dl skalade sesamfrön
  • 3 msk fiberhusk
  • 1 msk pistagenötter
  • 2 msk rapsolja
  • 3.5 msk valnötter
  • 0.5 dl vita sesamfrön
  • 1 dl solrosolja
  • 1 tsk sesamfrön
  • 30 gram kokossocker
  • 1 tsk bakpulver
Mejeri
  • 5.5 dl mandelmjölk
  • 77 msk smör
  • 8 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 80 g fetaost
  • 2 dl gräddfil
  • 6 dl riven västerbottenost
  • 0.5 dl kvarg 0,2 %
  • 250 g keso
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 4 msk crème fraiche
Kryddor/smaksättare
  • 2.5 tsk vaniljpulver
  • 2 msk chilisås
  • 2 msk sötstark senap
  • 8 msk färsk persilja
  • 2 msk färsk basilika
  • 5 tsk örtagårdskrydda
  • 5 msk mynta
  • citronpeppar
  • 4 msk persilja
  • 10.5 msk gräslök
  • 9 krm salt
  • 2 st hönsbuljongtärning
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 nypa chiliflakes
  • 2 tsk paprikapulver
  • 3 msk malen curry
  • jerkkrydda
  • 4 st myntakvistar
  • 2 tsk soja
  • 1 tsk srirachasås
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 1 krm salladskrydda
Frukt/grönt
  • 2 st apelsin
  • 2 dl blåbär
  • 1 st gul lök
  • 8.75 klyfta vitlök
  • 201 st blomkål
  • 4 st morot
  • 200 g broccoli
  • 10 st champinjoner
  • 1.65 st rödlök
  • 1.5 tsk ingefära
  • 2 st äpple
  • 0.5 st gurka
  • 2 st lime
  • 2 st citron
  • 47 st purjolök
  • 150 g sockerärtor
  • 20 st rädisor
  • 50 g spenat
  • 2 dl frysta lingon
  • 3 st aprikos
  • 1 st röd paprika
  • 130 g bladspenat
  • 1 st grapefrukt
  • 1 dl blandsallad
  • 2.5 st avokado
  • 1 st limeskiva
  • 8 st jordgubbar
  • 1 msk färsk ingefära
  • 2 st bananschalottenlökar
  • 1 st banan
  • 5 dl grönsallad
  • 1 st paprika
  • 2 st kvisttomat
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 600 g falukorv med hög kötthalt
  • 600 g laxfilé
  • 100 g chorizo
  • 17 st ägg
  • 600 g rökt skinka
  • 450 g tärnad bacon
  • 150 g nötfärs
  • 250 g tonfisk
  • 200 g tonfisk i vatten
Övrigt
  • 1 dl is
  • 8 msk caviar mix
  • 30 g quinoaflingor eko
  • 0.2 dl mandelsplitter
  • 1 tsk vaniljpulver äkta
  • 1 dl rårörda lingon
  • 1 st majskolv
  • 100 g guacamole
  • 1 msk chilimajonnäs
  • 4 msk majonnäs
  • 0.25 dl lönnsirap
  • 25 g svarta oliver kärnfria

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.