Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 43 2024

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1018 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 276 Kcal

      Tomatsoppa med stekt halloumi

    • Middag - 525 Kcal

      Kycklingbiffar med parmaskinka och mozzarellasallad

    • Mellanmål

    • Dessert - 218 Kcal

      Crunchy Keto Müsli

  • Tisdag - 1295 Kcal

    • Frukost - 373 Kcal

      Kokta ägg med majonnäs

    • Lunch - 525 Kcal

      Kycklingbiffar med parmaskinka och mozzarellasallad

    • Middag - 397 Kcal

      Lövbiff med sesamfrön

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1216 Kcal

    • Frukost - 151 Kcal

      Grapefruktsmoothie med citronmeliss

    • Lunch - 397 Kcal

      Lövbiff med sesamfrön

    • Middag - 668 Kcal

      Lax med cashewcrunch och bakade tomater

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1197 Kcal

    • Frukost - 253 Kcal

      Yoghurt med Crunchy Keto Müsli och bär

    • Lunch - 668 Kcal

      Lax med cashewcrunch och bakade tomater

    • Middag - 276 Kcal

      Tomatsoppa med stekt halloumi

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1444 Kcal

    • Frukost - 519 Kcal

      Omelettrulle med kalkon och ost

    • Lunch - 397 Kcal

      Lövbiff med sesamfrön

    • Middag - 528 Kcal

      Snabb grekisk fiskgryta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1933 Kcal

    • Frukost - 410 Kcal

      Ugnspannkaka med bär

    • Lunch - 528 Kcal

      Snabb grekisk fiskgryta

    • Middag - 451 Kcal

      Rödbetor med kyckling

    • Mellanmål

    • Dessert - 543 Kcal

      Päron och kolapaj med pekannötter

  • Söndag - 1150 Kcal

    • Frukost - 410 Kcal

      Ugnspannkaka med bär

    • Lunch - 451 Kcal

      Rödbetor med kyckling

    • Middag - 289 Kcal

      Skaldjurssallad

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 53.3 gram

Fett: 82.2 gram

Protein: 86.3 gram

Energi: 1321.8 kcal

  • Måndag lunch 276 Kcal

    Tomatsoppa med stekt halloumi

    En härlig och värmande tomatsoppa toppad med salt halloumi!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 276 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.75 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 tsk flytande honung
    • 3 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g cocktailtomater
    Topping för 2 portioner
    • 100 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st basilikakvist

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn löken i några minuter.
    • Tillsätt tomater, örtagårdskrydda, buljongtärning, honung och vatten.
    • Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg soppan i en matberedare och mixa ihop eller använd en stavmixer.
    • Koka upp soppan igen och lägg ner cocktailtomater och låt koka ihop 5 minuter.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Skär osten i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn osten runtom i några minuter.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med halloumiost och färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.75 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 tsk flytande honung
    • 3 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g cocktailtomater
    Topping för 2 portioner
    • 100 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st basilikakvist

    Måndag middag 525 Kcal

    Kycklingbiffar med parmaskinka och mozzarellasallad

    Lyxa till kycklingfärsbiffarna med parmaskinka och en god mozzarellasallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 525 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk grön pesto
    • 1 msk basilika
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 4 skivor serranoskinka
    Tomat och mozzarellasallad
    • 200 g minimozzarella
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk basilika
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda ihop kycklingfärs med riven vitlök, rödlök, pesto, basilika, salt och peppar.
    • Forma till biffar och stek i olja någon minut på varje sida.
    • Linda en serranoskinka runt varje biff och lägg på en ugnsplåt.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Blanda mozzarella och tomater i en skål.
    • Skiva rödlöken och blanda ner tillsammans med basilika, olja, vinäger, salt och peppar.
    • Servera kycklingbiffarna med salladen och rucola.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk grön pesto
    • 1 msk basilika
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 4 skivor serranoskinka
    Tomat och mozzarellasallad
    • 200 g minimozzarella
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk basilika
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl rucola

    Måndag dessert 218 Kcal

    Crunchy Keto Müsli

    Här är ett recept på en god och knaprig ketomüsli. Gör 15 portioner och förvara i en glasburk!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 218 kcal

    Ingredienser

    15 portioner

    • 100 g paranötter
    • 100 g skållad mandel
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl pumpafrön
    • 0.5 dl linfrön
    • 3 dl mandelmjöl
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 1 krm salt
    • 1 msk rapsolja
    • 1 msk agavesirap

    Gör så här

    • Hacka nötter grovt. Rosta nötter och frön i en stekpanna och ringla ½ msk agavesirap över.
    • Lägg på en bakplåtsklädd plåt.
    • Rosta mandelmjöl i en torr stekpanna och lägg i alla kryddor.
    • Tillsätt rapsolja och resten av  agavesirapen och låt rosta på låg värme i 10 minuter eller tills det fått färg.
    • Blanda om allt på plåten.
    • Låt det svalna och lägg i en försluten burk.

    Ingredienser

    15 portioner

    • 100 g paranötter
    • 100 g skållad mandel
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl pumpafrön
    • 0.5 dl linfrön
    • 3 dl mandelmjöl
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 1 krm salt
    • 1 msk rapsolja
    • 1 msk agavesirap
  • Tisdag frukost 373 Kcal

    Kokta ägg med majonnäs

    En frukost på under 10 min, ägg med majonnäs tillsammans med grapefrukt och kaffe!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 373 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 1 st grapefrukt

    Gör så här

    • Koka äggen i 7-8 minuter och spola av i kallt vatten.
    • Skär grapefrukten i klyftor och servera äggen med
      majonnäs och en kopp svart kaffe.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 1 st grapefrukt

    Tisdag lunch 525 Kcal

    Kycklingbiffar med parmaskinka och mozzarellasallad

    Lyxa till kycklingfärsbiffarna med parmaskinka och en god mozzarellasallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 525 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk grön pesto
    • 1 msk basilika
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 4 skivor serranoskinka
    Tomat och mozzarellasallad
    • 200 g minimozzarella
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk basilika
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda ihop kycklingfärs med riven vitlök, rödlök, pesto, basilika, salt och peppar.
    • Forma till biffar och stek i olja någon minut på varje sida.
    • Linda en serranoskinka runt varje biff och lägg på en ugnsplåt.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Blanda mozzarella och tomater i en skål.
    • Skiva rödlöken och blanda ner tillsammans med basilika, olja, vinäger, salt och peppar.
    • Servera kycklingbiffarna med salladen och rucola.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 g kycklingfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk grön pesto
    • 1 msk basilika
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 4 skivor serranoskinka
    Tomat och mozzarellasallad
    • 200 g minimozzarella
    • 150 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk basilika
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl rucola

    Tisdag middag 397 Kcal

    Lövbiff med sesamfrön

    Marinerad lövbiff med goda tillbehör och en topping av sesamfrön!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 37 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 397 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 skiva lövbiff
    Marinad
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 2 msk sesamfrön
    • 1 msk färsk koriander
    • 3 st salladslök
    • 2 msk ljus soja
    • 4 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 50 g skogschampinjoner
    • 2 msk sweet chilisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk koriander
    • 200 g haricots verts
    • 150 g minimajs
    • 3 st riven morot
    • 2 msk soja

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser till marinaden.
    • Skär köttet i strimlor och lägg i en skål.
    • Häll över marinaden och blanda om ordentligt.
    • Låt marinera minst 30 min (eller över natten).
    • Gör i ordning tillbehören genom att skiva champinjoner och blanda med sweetchili sås, koriander, salt och peppar. Koka haricot verts och minimajs i några minuter.
    • Strö på lite salt.
    • Skala och skiva morötterna.
    • Hetta upp en stekpanna och häll ner köttet och marinaden.
    • Låt steka i 3-4 minuter.
    • Servera med lite sojasås, minmajs och haricot verts, morötter och champinjoner.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 skiva lövbiff
    Marinad
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 2 msk sesamfrön
    • 1 msk färsk koriander
    • 3 st salladslök
    • 2 msk ljus soja
    • 4 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 50 g skogschampinjoner
    • 2 msk sweet chilisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk koriander
    • 200 g haricots verts
    • 150 g minimajs
    • 3 st riven morot
    • 2 msk soja
  • Onsdag frukost 151 Kcal

    Grapefruktsmoothie med citronmeliss

    Smoothie med balanserad smak av sött och beskt. Fylld av nyttigheter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 43 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 151 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st grapefrukt
    • 150 g honungsmelon
    • 0.5 kruka citronmeliss
    • 100 g mango (fryst)
    • 2 dl vatten

    Gör så här

    • Skala och skär grapefrukt och melon i bitar.
    • Lägg ner all frukt och citronmeliss i en blender.
    • Tillsätt vatten och mixa till en jämn smoothie.
    • Servera i glas och dekorera med citronmeliss.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st grapefrukt
    • 150 g honungsmelon
    • 0.5 kruka citronmeliss
    • 100 g mango (fryst)
    • 2 dl vatten

    Onsdag lunch 397 Kcal

    Lövbiff med sesamfrön

    Marinerad lövbiff med goda tillbehör och en topping av sesamfrön!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 37 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 397 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 skiva lövbiff
    Marinad
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 2 msk sesamfrön
    • 1 msk färsk koriander
    • 3 st salladslök
    • 2 msk ljus soja
    • 4 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 50 g skogschampinjoner
    • 2 msk sweet chilisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk koriander
    • 200 g haricots verts
    • 150 g minimajs
    • 3 st riven morot
    • 2 msk soja

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser till marinaden.
    • Skär köttet i strimlor och lägg i en skål.
    • Häll över marinaden och blanda om ordentligt.
    • Låt marinera minst 30 min (eller över natten).
    • Gör i ordning tillbehören genom att skiva champinjoner och blanda med sweetchili sås, koriander, salt och peppar. Koka haricot verts och minimajs i några minuter.
    • Strö på lite salt.
    • Skala och skiva morötterna.
    • Hetta upp en stekpanna och häll ner köttet och marinaden.
    • Låt steka i 3-4 minuter.
    • Servera med lite sojasås, minmajs och haricot verts, morötter och champinjoner.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 skiva lövbiff
    Marinad
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 2 msk sesamfrön
    • 1 msk färsk koriander
    • 3 st salladslök
    • 2 msk ljus soja
    • 4 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 50 g skogschampinjoner
    • 2 msk sweet chilisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk koriander
    • 200 g haricots verts
    • 150 g minimajs
    • 3 st riven morot
    • 2 msk soja

    Onsdag middag 668 Kcal

    Lax med cashewcrunch och bakade tomater

    En enkel och fräsch måltid till lunch eller middag, toppa med färsk basilika!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 668 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 20 g soltorkade tomater i olja
    • 50 g cashewnötter
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 msk bladpersilja
    • 1 dl riven ost
    • 2 msk basilika
    Bakade tomater med mozarella
    • 2 st bifftomat
    • 75 g mozarella
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 0.5 tsk svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Börja med tomaterna genom att dela dem och lägg på skivad mozzarella.
    • Toppa tomaterna med olja, balsamico och örter och strö över lite peppar.
    • Lägg tomaterna på en bakplåtspappersklädd plåt.
    • Dela laxfilén i två bitar.
    • Strö på salt och peppar.
    • Finhacka soltorkade tomaterna och grovhacka nötterna.
    • Riv vitlöken och blanda ihop soltorkad tomat, nötter, vitlök, persilja och ost i en skål.
    • Fördela röran på laxfiléerna och lägg på plåten med tomaterna.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Dekorera med färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 20 g soltorkade tomater i olja
    • 50 g cashewnötter
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 msk bladpersilja
    • 1 dl riven ost
    • 2 msk basilika
    Bakade tomater med mozarella
    • 2 st bifftomat
    • 75 g mozarella
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 0.5 tsk svartpeppar
  • Torsdag frukost 253 Kcal

    Yoghurt med Crunchy Keto Müsli och bär

    Starta dagen med en god frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 253 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 dl Crunchy Keto Müsli (receptbanken)
    • 0.25 dl blåbär
    • 4 st hallon

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål.
    • Toppa med müsli och färska bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 dl Crunchy Keto Müsli (receptbanken)
    • 0.25 dl blåbär
    • 4 st hallon

    Torsdag lunch 668 Kcal

    Lax med cashewcrunch och bakade tomater

    En enkel och fräsch måltid till lunch eller middag, toppa med färsk basilika!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 668 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 20 g soltorkade tomater i olja
    • 50 g cashewnötter
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 msk bladpersilja
    • 1 dl riven ost
    • 2 msk basilika
    Bakade tomater med mozarella
    • 2 st bifftomat
    • 75 g mozarella
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 0.5 tsk svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Börja med tomaterna genom att dela dem och lägg på skivad mozzarella.
    • Toppa tomaterna med olja, balsamico och örter och strö över lite peppar.
    • Lägg tomaterna på en bakplåtspappersklädd plåt.
    • Dela laxfilén i två bitar.
    • Strö på salt och peppar.
    • Finhacka soltorkade tomaterna och grovhacka nötterna.
    • Riv vitlöken och blanda ihop soltorkad tomat, nötter, vitlök, persilja och ost i en skål.
    • Fördela röran på laxfiléerna och lägg på plåten med tomaterna.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Dekorera med färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 20 g soltorkade tomater i olja
    • 50 g cashewnötter
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 msk bladpersilja
    • 1 dl riven ost
    • 2 msk basilika
    Bakade tomater med mozarella
    • 2 st bifftomat
    • 75 g mozarella
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 0.5 tsk svartpeppar

    Torsdag middag 276 Kcal

    Tomatsoppa med stekt halloumi

    En härlig och värmande tomatsoppa toppad med salt halloumi!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 276 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.75 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 tsk flytande honung
    • 3 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g cocktailtomater
    Topping för 2 portioner
    • 100 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st basilikakvist

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn löken i några minuter.
    • Tillsätt tomater, örtagårdskrydda, buljongtärning, honung och vatten.
    • Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg soppan i en matberedare och mixa ihop eller använd en stavmixer.
    • Koka upp soppan igen och lägg ner cocktailtomater och låt koka ihop 5 minuter.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Skär osten i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn osten runtom i några minuter.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med halloumiost och färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.75 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 1 tsk flytande honung
    • 3 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g cocktailtomater
    Topping för 2 portioner
    • 100 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st basilikakvist
  • Fredag frukost 519 Kcal

    Omelettrulle med kalkon och ost

    Rulla ihop en omelett och skär i bitar, eller linda in rullen i folie och ta med på en picknick. En god och mättande frukost eller lunch.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 519 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 60 g rökt kalkon
    • 1 dl riven ost
    Topping
    • 1 msk färsk persilja

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och lägg i äggblandningen.
    • Toppa med kalkon och ost.
    • Rulla ihop omeletten till en rulle och skär i bitar.
    • Servera eventuellt med lite färsk persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 60 g rökt kalkon
    • 1 dl riven ost
    Topping
    • 1 msk färsk persilja

    Fredag lunch 397 Kcal

    Lövbiff med sesamfrön

    Marinerad lövbiff med goda tillbehör och en topping av sesamfrön!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 37 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 397 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 skiva lövbiff
    Marinad
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 2 msk sesamfrön
    • 1 msk färsk koriander
    • 3 st salladslök
    • 2 msk ljus soja
    • 4 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 50 g skogschampinjoner
    • 2 msk sweet chilisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk koriander
    • 200 g haricots verts
    • 150 g minimajs
    • 3 st riven morot
    • 2 msk soja

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser till marinaden.
    • Skär köttet i strimlor och lägg i en skål.
    • Häll över marinaden och blanda om ordentligt.
    • Låt marinera minst 30 min (eller över natten).
    • Gör i ordning tillbehören genom att skiva champinjoner och blanda med sweetchili sås, koriander, salt och peppar. Koka haricot verts och minimajs i några minuter.
    • Strö på lite salt.
    • Skala och skiva morötterna.
    • Hetta upp en stekpanna och häll ner köttet och marinaden.
    • Låt steka i 3-4 minuter.
    • Servera med lite sojasås, minmajs och haricot verts, morötter och champinjoner.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 skiva lövbiff
    Marinad
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 2 msk sesamfrön
    • 1 msk färsk koriander
    • 3 st salladslök
    • 2 msk ljus soja
    • 4 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 50 g skogschampinjoner
    • 2 msk sweet chilisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk koriander
    • 200 g haricots verts
    • 150 g minimajs
    • 3 st riven morot
    • 2 msk soja

    Fredag middag 528 Kcal

    Snabb grekisk fiskgryta

    Lättlagad grekisk fiskgryta - passar utmärkt att ta med som lunch till jobbet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 42 gram

    Energi: 528 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g fryst torskrygg
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g frysta grönsaker
    • 6 st cocktailtomat
    • 0.5 st fiskbuljongtärning
    • 1 dl grädde
    • 1 dl vatten
    • 2 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g spenat

    Gör så här

    • Tina fisken något.
    • Hetta upp olja i en stekpanna och lägg ner de frysta grönsakerna.
    • Tillsätt tomater, buljongtärning, pesto, grädde och vatten.
    • Låt koka ihop i några minuter.
    • Dela fisken i lagom stora bitar.
    • Strö på salt och peppar.
    • Tillsätt fisken i grytan och låt sjuda på svag värme cirka 5 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Blanda ner spenat och servera. 

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g fryst torskrygg
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g frysta grönsaker
    • 6 st cocktailtomat
    • 0.5 st fiskbuljongtärning
    • 1 dl grädde
    • 1 dl vatten
    • 2 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g spenat
  • Lördag frukost 410 Kcal

    Ugnspannkaka med bär

    God frukostvariant på ugnspannkaka! Fungerar utmärkt att ha med till stranden som en lättare lunch också.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 410 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st ägg
    • 0.75 dl grädde
    • 125 g keso
    • 1 tsk agavesirap
    • 1 krm salt
    • 1 dl blåbär (frysta)
    • 1 dl hallon (frysta)

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda ihop ägg, grädde, keso och agavesirap i en skål. Tillsätt salt.
    • Häll smeten i en ugnsform klädd med bakplåtspapper. lägg på bären.
    • Grädda i 20 minuter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st ägg
    • 0.75 dl grädde
    • 125 g keso
    • 1 tsk agavesirap
    • 1 krm salt
    • 1 dl blåbär (frysta)
    • 1 dl hallon (frysta)

    Lördag lunch 528 Kcal

    Snabb grekisk fiskgryta

    Lättlagad grekisk fiskgryta - passar utmärkt att ta med som lunch till jobbet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 42 gram

    Energi: 528 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g fryst torskrygg
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g frysta grönsaker
    • 6 st cocktailtomat
    • 0.5 st fiskbuljongtärning
    • 1 dl grädde
    • 1 dl vatten
    • 2 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g spenat

    Gör så här

    • Tina fisken något.
    • Hetta upp olja i en stekpanna och lägg ner de frysta grönsakerna.
    • Tillsätt tomater, buljongtärning, pesto, grädde och vatten.
    • Låt koka ihop i några minuter.
    • Dela fisken i lagom stora bitar.
    • Strö på salt och peppar.
    • Tillsätt fisken i grytan och låt sjuda på svag värme cirka 5 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Blanda ner spenat och servera. 

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g fryst torskrygg
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g frysta grönsaker
    • 6 st cocktailtomat
    • 0.5 st fiskbuljongtärning
    • 1 dl grädde
    • 1 dl vatten
    • 2 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g spenat

    Lördag middag 451 Kcal

    Rödbetor med kyckling

    En härlig gratäng till hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 451 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1000 g förkokta rödbetor
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0.25 st citron
    • 150 g tärnad fetaost i olja
    • 1 st rödlök
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 500 g kycklinglårfilé
    • 5 g smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Gör så här:
    • Sätt ugnen på 220 grader.
    • Skär rödbetor i klyftor och lägg i en ugnsfast form.
    • Ringa över olja och Balsamico.
    • Pressa över citron.
    • Häll av oljan från den tärnade osten och lägg ost över rödbetorna. S
    • para lite ost som topping.
    • Skala och skär rödlök i tunna klyftor och lägg i formen.
    • Krydda med örtagårdskrydda, salt och svartpeppar.
    • Blanda runt.
    • Dela kycklingen och bryn några minuter i smör i en stekpanna.
    • Tillsätt vitlök, salt och svartpeppar.
    • Lägg kycklingen över rödbetorna och smula över ost.
    • Sätt in i ugnen i ca 15 min.
    • Toppa med timjan och servera med en grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1000 g förkokta rödbetor
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0.25 st citron
    • 150 g tärnad fetaost i olja
    • 1 st rödlök
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 500 g kycklinglårfilé
    • 5 g smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 msk färsk timjan

    Lördag dessert 543 Kcal

    Päron och kolapaj med pekannötter

    Servera denna päron och kolapaj till fikat, en härlig topping med pekannötter har den också!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 543 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    Botten
    • 200 g smör
    • 0.5 dl flytande honung
    • 2 dl kokosmjöl
    • 2 dl hasselnötsmjöl
    • 0.5 dl flytande honung
    • 1.5 tsk bakpulver
    • 3 st ägg
    Fyllning och topping
    • 2 st päron
    • 100 gram pekannötter
    • 1 msk smör
    • 2 tsk kokossocker
    • 1 msk flytande honung

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Smält smöret i en kastrull och blanda ner kokosmjöl, hasselnötsmjöl, honung och bakpulver.
    • Knäck ner ägg och blanda runt till en jämn smet.
    • Klä en springform, 25-30 cm i diameter med bakplåtspapper och smörj pappret på kanterna med smör.
    • Häll ner smeten i formen.
    • Skär tunna skivor av ett päron på längden och stick ner ut med kanten i formen.
    • Skär ett päron i tärningar och stek i smör med pekannötter, kokossocker och flytande honung.
    • Bred över blandningen på pajen.
    • Grädda mitt i ugnen cirka 20 min.

    Ingredienser

    8 portioner

    Botten
    • 200 g smör
    • 0.5 dl flytande honung
    • 2 dl kokosmjöl
    • 2 dl hasselnötsmjöl
    • 0.5 dl flytande honung
    • 1.5 tsk bakpulver
    • 3 st ägg
    Fyllning och topping
    • 2 st päron
    • 100 gram pekannötter
    • 1 msk smör
    • 2 tsk kokossocker
    • 1 msk flytande honung
  • Söndag frukost 410 Kcal

    Ugnspannkaka med bär

    God frukostvariant på ugnspannkaka! Fungerar utmärkt att ha med till stranden som en lättare lunch också.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 410 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st ägg
    • 0.75 dl grädde
    • 125 g keso
    • 1 tsk agavesirap
    • 1 krm salt
    • 1 dl blåbär (frysta)
    • 1 dl hallon (frysta)

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda ihop ägg, grädde, keso och agavesirap i en skål. Tillsätt salt.
    • Häll smeten i en ugnsform klädd med bakplåtspapper. lägg på bären.
    • Grädda i 20 minuter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st ägg
    • 0.75 dl grädde
    • 125 g keso
    • 1 tsk agavesirap
    • 1 krm salt
    • 1 dl blåbär (frysta)
    • 1 dl hallon (frysta)

    Söndag lunch 451 Kcal

    Rödbetor med kyckling

    En härlig gratäng till hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 451 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1000 g förkokta rödbetor
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0.25 st citron
    • 150 g tärnad fetaost i olja
    • 1 st rödlök
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 500 g kycklinglårfilé
    • 5 g smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Gör så här:
    • Sätt ugnen på 220 grader.
    • Skär rödbetor i klyftor och lägg i en ugnsfast form.
    • Ringa över olja och Balsamico.
    • Pressa över citron.
    • Häll av oljan från den tärnade osten och lägg ost över rödbetorna. S
    • para lite ost som topping.
    • Skala och skär rödlök i tunna klyftor och lägg i formen.
    • Krydda med örtagårdskrydda, salt och svartpeppar.
    • Blanda runt.
    • Dela kycklingen och bryn några minuter i smör i en stekpanna.
    • Tillsätt vitlök, salt och svartpeppar.
    • Lägg kycklingen över rödbetorna och smula över ost.
    • Sätt in i ugnen i ca 15 min.
    • Toppa med timjan och servera med en grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1000 g förkokta rödbetor
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0.25 st citron
    • 150 g tärnad fetaost i olja
    • 1 st rödlök
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 500 g kycklinglårfilé
    • 5 g smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 msk färsk timjan

    Söndag middag 289 Kcal

    Skaldjurssallad

    Med god smak av kräftor och krispiga grönsaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 289 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gurka
    • 2 st selleristjälk
    • 8 st rädisor
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g kräftstjärtar
    • 100 g crabsticks
    • 0 salt och svartpeppar
    • 45 g Lallerstedts currydressing
    • 50 g rucola
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk gräslök
    • 2 st citronklyfta

    Gör så här

    • Skär gurka, selleri, rädisor och rödlök i små tärningar eller bitar.
    • Lägg i en skål och blanda ner kräftstjärtar.
    • Skär krabbsticks i mindre bitar och blanda ner tillsammans med salt, peppar och currydressing.
    • Lägg rucolasallad på en tallrik och lägg över skaldjurssalladen.
    • Dekorera med rödlök, gräslök och citronklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gurka
    • 2 st selleristjälk
    • 8 st rädisor
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g kräftstjärtar
    • 100 g crabsticks
    • 0 salt och svartpeppar
    • 45 g Lallerstedts currydressing
    • 50 g rucola
    • 0.5 st rödlök
    • 1 msk gräslök
    • 2 st citronklyfta
Frukt/grönt
  • 1 st gul lök
  • 9.5 klyfta vitlök
  • 500 g cocktailtomater
  • 5 st rödlök
  • 54 dl rucola
  • 1.5 st grapefrukt
  • 3 msk färsk ingefära
  • 3 st röd chili
  • 9 st salladslök
  • 150 g skogschampinjoner
  • 600 g haricots verts
  • 450 g minimajs
  • 9 st riven morot
  • 150 g honungsmelon
  • 100 g mango (fryst)
  • 4 st bifftomat
  • 0.25 dl blåbär
  • 4 st hallon
  • 400 g frysta grönsaker
  • 12 st cocktailtomat
  • 150 g spenat
  • 2 dl blåbär (frysta)
  • 2 dl hallon (frysta)
  • 2000 g förkokta rödbetor
  • 0.5 st citron
  • 2 st päron
  • 0.5 st gurka
  • 2 st selleristjälk
  • 8 st rädisor
  • 2 st citronklyfta
Torrvaror
  • 14 tsk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 4 tsk flytande honung
  • 100 g paranötter
  • 100 g skållad mandel
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl pumpafrön
  • 0.5 dl linfrön
  • 3 dl mandelmjöl
  • 1 msk rapsolja
  • 3 msk agavesirap
  • 6 msk sesamfrön
  • 100 g cashewnötter
  • 2 dl kokosmjöl
  • 2 dl hasselnötsmjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 2 tsk kokossocker
Kryddor/smaksättare
  • 3 tsk örtagårdskrydda
  • 2 st grönsaksbuljongtärning
  • 4 st basilikakvist
  • 6 msk grön pesto
  • 8 msk basilika
  • 2 tsk balsamvinäger
  • 1 tsk kanel
  • 0.5 tsk malen kardemumma
  • 3 krm salt
  • 6 msk färsk koriander
  • 6 msk ljus soja
  • 12 tsk sesamolja
  • 6 msk sweet chilisås
  • 6 msk soja
  • 0.5 kruka citronmeliss
  • 2 msk bladpersilja
  • 4 msk balsamico
  • 1 tsk torkade örter
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 msk färsk persilja
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 4 msk färsk timjan
  • 1 msk gräslök
Mejeri
  • 200 g halloumi
  • 400 g minimozzarella
  • 3 dl riven ost
  • 150 g mozarella
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 212 tsk smör
  • 3.5 dl grädde
  • 250 g keso
  • 300 g tärnad fetaost i olja
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 500 g kycklingfärs
  • 8 skivor serranoskinka
  • 16 st ägg
  • 18 skiva lövbiff
  • 600 g laxfilé
  • 60 g rökt kalkon
  • 800 g fryst torskrygg
  • 1000 g kycklinglårfilé
  • 100 g kräftstjärtar
  • 100 g crabsticks
Övrigt
  • 1 msk majonnäs
  • 40 g soltorkade tomater i olja
  • 100 gram pekannötter
  • 45 g Lallerstedts currydressing

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!