Tillbaka till menyerna

Behåll vikten vecka 43 2023

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1299 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 345 Kcal

      Äggviteomelett

    • Middag - 654 Kcal

      Falukorvsgratäng

    • Mellanmål

    • Dessert - 300 Kcal

      Glutenfria morotsfrallor med sesamfrön

  • Tisdag - 1243 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 654 Kcal

      Falukorvsgratäng

    • Middag - 589 Kcal

      Gratinerad blomkål med köttfärs

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1224 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 589 Kcal

      Gratinerad blomkål med köttfärs

    • Middag - 635 Kcal

      Pestokyckling med squashtagliatelle

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1184 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 635 Kcal

      Pestokyckling med squashtagliatelle

    • Middag - 549 Kcal

      Sötpotatissoppa med halloumispett

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 925 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 589 Kcal

      Gratinerad blomkål med köttfärs

    • Middag - 336 Kcal

      Torskspett med äppelcréme

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1354 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 549 Kcal

      Sötpotatissoppa med halloumispett

    • Middag - 480 Kcal

      Ryggbiff med salsa Romesco och mozarellasallad

    • Mellanmål

    • Dessert - 325 Kcal

      Chokladmuffins med citronkesella

  • Söndag - 1358 Kcal

    • Frukost - 480 Kcal

      Omelett med feta och grapefrukt

    • Lunch - 277 Kcal

      Sallad med rostbiff, tomater och gurkor

    • Middag - 602 Kcal

      Laxgratäng med spenat och mozzarella

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 54.6 gram

Fett: 86.3 gram

Protein: 68.4 gram

Energi: 1226.8 kcal

  • Måndag lunch 345 Kcal

    Äggviteomelett

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 345 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 tsk olivolja
    • 30 g grönkål
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 st rödlök
    • 0.35 dl granatäppelkärnor
    • 3 st ägg

    Gör så här

    • Vispa ihop 3 äggvitor (spara 1 äggula).
    • Hetta upp en liten stekpanna med olja och lägg ner grönkål.
    • Strö på salt och peppar.
    • Sänk värmen och häll över äggvitorna.
    • Lägg på rödlök och låt stelna någon minut.
    • Lägg på en äggula och strö på granatäpplekärnor.
    • Servera direkt.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 tsk olivolja
    • 30 g grönkål
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 st rödlök
    • 0.35 dl granatäppelkärnor
    • 3 st ägg

    Måndag middag 654 Kcal

    Falukorvsgratäng

    Blanda ihop en god och krämig gratäng med falukorv, squash, och ost. Servera gratängen med en grönsallad - en perfekt lunch eller middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 59 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 654 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 msk senap
    • 1 msk chilisås
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl gratängost
    • 1 tsk smör
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skiva korv, squash, rödlök och paprika.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn korven runt om.
    • Tillsätt grönsakerna och stek någon minut.
    • Blanda ner senap, chilisås och grädde.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Häll allt i en ugnsfastform.
    • Strö på ost och sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Servera med grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 msk senap
    • 1 msk chilisås
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl gratängost
    • 1 tsk smör
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad

    Måndag dessert 300 Kcal

    Glutenfria morotsfrallor med sesamfrön

    Ljuvligt goda glutenfria frallor med rivna morötter. Dessa frallor går alldeles utmärkt att frysa in!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 300 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 1.5 dl mandelmjöl
    • 2 msk kokosmjöl
    • 2 msk fiberhusk
    • 1.5 tsk bakpulver
    • 0.5 tsk salt
    • 0.5 dl solroskärnor
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 2 msk linfrön
    • 4 st ägg
    • 1.5 st morot
    Topping
    • 1 st ägg
    • 2 msk sesamfrön

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Riv morötterna fint, ca 2 dl i detta recept.
    • Bland ihop alla ingredienser och låt svälla 5 minuter.
    • Forma till bullar och lägg på en bakplåtsklädd form.
    • Pensla med uppvispat ägg och strö på sesamfrön.
    • Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 1.5 dl mandelmjöl
    • 2 msk kokosmjöl
    • 2 msk fiberhusk
    • 1.5 tsk bakpulver
    • 0.5 tsk salt
    • 0.5 dl solroskärnor
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 2 msk linfrön
    • 4 st ägg
    • 1.5 st morot
    Topping
    • 1 st ägg
    • 2 msk sesamfrön
  • Tisdag lunch 654 Kcal

    Falukorvsgratäng

    Blanda ihop en god och krämig gratäng med falukorv, squash, och ost. Servera gratängen med en grönsallad - en perfekt lunch eller middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 59 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 654 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 msk senap
    • 1 msk chilisås
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl gratängost
    • 1 tsk smör
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skiva korv, squash, rödlök och paprika.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn korven runt om.
    • Tillsätt grönsakerna och stek någon minut.
    • Blanda ner senap, chilisås och grädde.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Häll allt i en ugnsfastform.
    • Strö på ost och sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Servera med grönsallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 msk senap
    • 1 msk chilisås
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl gratängost
    • 1 tsk smör
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad

    Tisdag middag 589 Kcal

    Gratinerad blomkål med köttfärs

    Baka in blomkål i köttfärs och linda sedan in med bacon skivor - serveras med rostade grönsaker till och garnera med färsk basilika!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 589 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st blomkålshuvud
    • 500 g köttfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 krm persillade
    • 2 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g ost
    • 170 g bacon
    Rostade grönsaker
    • 150 g cocktailtomater
    • 1 st rödlök
    • 0.5 st squash
    • 100 g champinjon
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 3 msk färsk basilika

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 225 grader.
    • Skala av blasten på blomkålen och koka upp hela huvudet i en kastrull tills den är mjuk, ca 10 minuter.
    • Häll av vattnet och låt rinna av i ett durkslag.
    • Blanda köttfärs i en bunke tillsammans med vitlök, lök, persilliade, basilika, salt och svartpeppar. 
    • Lägg blomkålshuvudet på en plåt och forma färsen runt om blomkålshuvudet.
    • Lägg på skivad ost och linda in blomkålshuvudet med bacon.
    • Skala och skiva rödlök och skär squashen i bitar.
    • Lägg alla grönsaker runt om blomkålshuvudet på plåten. 
    • Ringla olivolja över grönsakerna och strö på salt och peppar.
    • Sätt in i ugnen ca 20 min. Toppa med basilika och servera.

     

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st blomkålshuvud
    • 500 g köttfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 krm persillade
    • 2 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g ost
    • 170 g bacon
    Rostade grönsaker
    • 150 g cocktailtomater
    • 1 st rödlök
    • 0.5 st squash
    • 100 g champinjon
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 3 msk färsk basilika
  • Onsdag lunch 589 Kcal

    Gratinerad blomkål med köttfärs

    Baka in blomkål i köttfärs och linda sedan in med bacon skivor - serveras med rostade grönsaker till och garnera med färsk basilika!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 589 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st blomkålshuvud
    • 500 g köttfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 krm persillade
    • 2 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g ost
    • 170 g bacon
    Rostade grönsaker
    • 150 g cocktailtomater
    • 1 st rödlök
    • 0.5 st squash
    • 100 g champinjon
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 3 msk färsk basilika

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 225 grader.
    • Skala av blasten på blomkålen och koka upp hela huvudet i en kastrull tills den är mjuk, ca 10 minuter.
    • Häll av vattnet och låt rinna av i ett durkslag.
    • Blanda köttfärs i en bunke tillsammans med vitlök, lök, persilliade, basilika, salt och svartpeppar. 
    • Lägg blomkålshuvudet på en plåt och forma färsen runt om blomkålshuvudet.
    • Lägg på skivad ost och linda in blomkålshuvudet med bacon.
    • Skala och skiva rödlök och skär squashen i bitar.
    • Lägg alla grönsaker runt om blomkålshuvudet på plåten. 
    • Ringla olivolja över grönsakerna och strö på salt och peppar.
    • Sätt in i ugnen ca 20 min. Toppa med basilika och servera.

     

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st blomkålshuvud
    • 500 g köttfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 krm persillade
    • 2 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g ost
    • 170 g bacon
    Rostade grönsaker
    • 150 g cocktailtomater
    • 1 st rödlök
    • 0.5 st squash
    • 100 g champinjon
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 3 msk färsk basilika

    Onsdag middag 635 Kcal

    Pestokyckling med squashtagliatelle

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 635 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st squash
    • 300 g kycklingfilé
    • 10 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g vatten
    • 3 tsk kycklingfond
    • 0.5 dl grädde
    • 2 msk grön pesto
    • 15 st svarta oliver
    • 1 st röd paprika
    • 15 st cocktailtomater i olika färger
    • 3 msk riven parmesanost
    • 4 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Använd en potatisskalare och hyvla ”tagliatelle” av squashen.
    • Fördela tagliatellen på tallrik.
    • Skär kycklingen i strimlor.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingen i några minuter.
    • Salta och peppra.
    • Häll på vatten, fond och grädde och låt koka upp.
    • Sänk värmen och tillsätt pesto och oliver.
    • Strimla paprikan och blanda ner paprika och tomater.
    • Ta av från värmen.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Häll såsen över tagliatellen och strö på parmesan och dekorera med lite persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st squash
    • 300 g kycklingfilé
    • 10 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g vatten
    • 3 tsk kycklingfond
    • 0.5 dl grädde
    • 2 msk grön pesto
    • 15 st svarta oliver
    • 1 st röd paprika
    • 15 st cocktailtomater i olika färger
    • 3 msk riven parmesanost
    • 4 kvist färsk persilja
  • Torsdag lunch 635 Kcal

    Pestokyckling med squashtagliatelle

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 635 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st squash
    • 300 g kycklingfilé
    • 10 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g vatten
    • 3 tsk kycklingfond
    • 0.5 dl grädde
    • 2 msk grön pesto
    • 15 st svarta oliver
    • 1 st röd paprika
    • 15 st cocktailtomater i olika färger
    • 3 msk riven parmesanost
    • 4 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Använd en potatisskalare och hyvla ”tagliatelle” av squashen.
    • Fördela tagliatellen på tallrik.
    • Skär kycklingen i strimlor.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingen i några minuter.
    • Salta och peppra.
    • Häll på vatten, fond och grädde och låt koka upp.
    • Sänk värmen och tillsätt pesto och oliver.
    • Strimla paprikan och blanda ner paprika och tomater.
    • Ta av från värmen.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Häll såsen över tagliatellen och strö på parmesan och dekorera med lite persilja.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st squash
    • 300 g kycklingfilé
    • 10 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g vatten
    • 3 tsk kycklingfond
    • 0.5 dl grädde
    • 2 msk grön pesto
    • 15 st svarta oliver
    • 1 st röd paprika
    • 15 st cocktailtomater i olika färger
    • 3 msk riven parmesanost
    • 4 kvist färsk persilja

    Torsdag middag 549 Kcal

    Sötpotatissoppa med halloumispett

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 85 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 549 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 2 st liten sötpotatis
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk lantbuljongpulver
    • 6 dl vatten
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 msk basilika
    • 1 msk gräslök
    • 1 msk pumpakärnor
    Halloumispett
    • 4 st träspett
    • 100 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 1 blad romansallad
    • 0 basilika

    Gör så här

    • Skala potatisen och skär den i bitar.
    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olivolja i och bryn lök och vitlök.
    • Tillsätt buljongpulver och vatten. Koka upp och låt koka ca 20 minuter.
    • Häll över soppan i en mixer och mixa till en slät soppa.
    • Späd ev. med mer vatten om det behövs.
    • Häll över soppan i kastrullen igen och koka upp soppan.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Gör spetten genom att skära osten i bitar.
    • Skär salladen i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn osten i någon minut.
    • Varva ost, salladsblad och basilika på spetten.
    • Häll upp soppan i en soppskål.
    • Toppa med örter, pumpafrön och servera med halloumispetten.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 2 st liten sötpotatis
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk lantbuljongpulver
    • 6 dl vatten
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 msk basilika
    • 1 msk gräslök
    • 1 msk pumpakärnor
    Halloumispett
    • 4 st träspett
    • 100 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 1 blad romansallad
    • 0 basilika
  • Fredag lunch 589 Kcal

    Gratinerad blomkål med köttfärs

    Baka in blomkål i köttfärs och linda sedan in med bacon skivor - serveras med rostade grönsaker till och garnera med färsk basilika!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 589 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st blomkålshuvud
    • 500 g köttfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 krm persillade
    • 2 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g ost
    • 170 g bacon
    Rostade grönsaker
    • 150 g cocktailtomater
    • 1 st rödlök
    • 0.5 st squash
    • 100 g champinjon
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 3 msk färsk basilika

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 225 grader.
    • Skala av blasten på blomkålen och koka upp hela huvudet i en kastrull tills den är mjuk, ca 10 minuter.
    • Häll av vattnet och låt rinna av i ett durkslag.
    • Blanda köttfärs i en bunke tillsammans med vitlök, lök, persilliade, basilika, salt och svartpeppar. 
    • Lägg blomkålshuvudet på en plåt och forma färsen runt om blomkålshuvudet.
    • Lägg på skivad ost och linda in blomkålshuvudet med bacon.
    • Skala och skiva rödlök och skär squashen i bitar.
    • Lägg alla grönsaker runt om blomkålshuvudet på plåten. 
    • Ringla olivolja över grönsakerna och strö på salt och peppar.
    • Sätt in i ugnen ca 20 min. Toppa med basilika och servera.

     

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st blomkålshuvud
    • 500 g köttfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 krm persillade
    • 2 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g ost
    • 170 g bacon
    Rostade grönsaker
    • 150 g cocktailtomater
    • 1 st rödlök
    • 0.5 st squash
    • 100 g champinjon
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 3 msk färsk basilika

    Fredag middag 336 Kcal

    Torskspett med äppelcréme

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 336 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0 st träspett
    • 110 g torskfile
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 50 g broccoli
    • 10 g cashewnötter
    • 1 msk persilja
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st äpple
    • 1 msk persilja
    • 0.5 dl turkisk yoghurt
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Blötlägg spettet en stund.
    • Dela filén och strö på salt och peppar.
    • Trä upp på spett.
    • Gör krämen genom att skära äpplet i små tärningar och lägg i en skål.
    • Finhacka bladpersilja och blanda ner i skålen tillsammans med yoghurt och äpple.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skär broccolin i små buketter och skär sockerärtorna i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek grönsakerna hastigt.
    • Lägg ner nötterna och blanda ner persiljan.
    • Håll varmt.
    • Lägg ner en klick smör i pannan och stek spettet runt om i 5 minuter.
    • Servera med den ljumna salladen och äppelcrémen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0 st träspett
    • 110 g torskfile
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 50 g broccoli
    • 10 g cashewnötter
    • 1 msk persilja
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st äpple
    • 1 msk persilja
    • 0.5 dl turkisk yoghurt
    • 0 salt och svartpeppar
  • Lördag lunch 549 Kcal

    Sötpotatissoppa med halloumispett

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 85 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 549 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 2 st liten sötpotatis
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk lantbuljongpulver
    • 6 dl vatten
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 msk basilika
    • 1 msk gräslök
    • 1 msk pumpakärnor
    Halloumispett
    • 4 st träspett
    • 100 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 1 blad romansallad
    • 0 basilika

    Gör så här

    • Skala potatisen och skär den i bitar.
    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olivolja i och bryn lök och vitlök.
    • Tillsätt buljongpulver och vatten. Koka upp och låt koka ca 20 minuter.
    • Häll över soppan i en mixer och mixa till en slät soppa.
    • Späd ev. med mer vatten om det behövs.
    • Häll över soppan i kastrullen igen och koka upp soppan.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Gör spetten genom att skära osten i bitar.
    • Skär salladen i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn osten i någon minut.
    • Varva ost, salladsblad och basilika på spetten.
    • Häll upp soppan i en soppskål.
    • Toppa med örter, pumpafrön och servera med halloumispetten.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 2 st liten sötpotatis
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk lantbuljongpulver
    • 6 dl vatten
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 msk basilika
    • 1 msk gräslök
    • 1 msk pumpakärnor
    Halloumispett
    • 4 st träspett
    • 100 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 1 blad romansallad
    • 0 basilika

    Lördag middag 480 Kcal

    Ryggbiff med salsa Romesco och mozarellasallad

    Denna ryggbiffs rätt med mozzarellasallad passar utmärkt till en sås som heter Salsa romesco, sök på namnet så kommer ingredienserna upp och hur man gör salsan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 480 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 10 st cocktailtomat
    • 0.5 st rödlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja
    • 1 msk olivolja
    • 125 g mozzarellakulor
    • 300 g ryggbiff
    • 1 msk smör
    • 25 g rucola

    Gör så här

    • Skiva tomater och finhacka rödlök.
    • Blanda ner tillsammans med salt, peppar, färska örter, olja och mozzarella.
    • Strö på salt och peppar på köttet.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek biffarna runt om  i några minuter.
    • Servera med rucolasallad, mozarellasallad och 2 msk salsa romesco per portion.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 10 st cocktailtomat
    • 0.5 st rödlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja
    • 1 msk olivolja
    • 125 g mozzarellakulor
    • 300 g ryggbiff
    • 1 msk smör
    • 25 g rucola

    Lördag dessert 325 Kcal

    Chokladmuffins med citronkesella

    En mumsig efterrätt som är perfekt att bjuda sina gäster på. Enkel att baka och tar inte så speciellt lång tid att göra!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 325 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    • 150 g smör
    • 2 dl mandelmjöl
    • 3 st ägg
    • 4 msk kakaopulver
    • 1 tsk bakpulver
    • 100 g citronkesella
    • 1 dl mjölk
    • 1.5 dl sukrin gold
    Topping
    • 100 g citronkesella
    • 20 g mörk choklad
    • 120 st pekannötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Smält smör i en kastrull och dra åt sidan.
    • Blanda ner mjöl, ägg, kakao, bakpulver och sukrin.
    • Vispa ner citronkesella och mjölk och fördela smeten i muffinsformar.
    • Klicka på lite citronkesella och toppa med riven mörk choklad och pekannötter.
    • Grädda i 15-20 minuter.

    Ingredienser

    12 portioner

    • 150 g smör
    • 2 dl mandelmjöl
    • 3 st ägg
    • 4 msk kakaopulver
    • 1 tsk bakpulver
    • 100 g citronkesella
    • 1 dl mjölk
    • 1.5 dl sukrin gold
    Topping
    • 100 g citronkesella
    • 20 g mörk choklad
    • 120 st pekannötter
  • Söndag frukost 480 Kcal

    Omelett med feta och grapefrukt

    Trött på din vanliga omelett? Lyxa till omeletten med fetaost, bacon och grapefrukt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 480 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva bacon
    • 25 g fetaost
    • 1 st grapefrukt

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, salt och peppar i en skål.
    • Strimla bacon.
    • Hetta upp en stekpanna med smör bryn bacon i någon minut.
    • Häll på äggsmeten och stek några sekunder.
    • Smula över fetaost och lägg på grapefruktsfiléer.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva bacon
    • 25 g fetaost
    • 1 st grapefrukt

    Söndag lunch 277 Kcal

    Sallad med rostbiff, tomater och gurkor

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 277 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 100 g rostbiff
    • 25 g rucola
    • 1 styck tomat
    • 50 g champinjon
    • 1 tsk olivolja
    • 0.33 st rödlök
    • 5 st cornichongurkor
    • 0 tsk örtkrydda
    Senapscréme
    • 1 dl gräddfil
    • 1 tsk dijonsenap
    • 3 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Börja med att blanda ihop alla ingredienser till såsen och smaka av med salt och peppar.
    • Ställ kallt.
    • Lägg skivor av rostbiff på en tallrik.
    • Fördela ruccola vid sidan om.
    • Dela tomaten i mindre bitar och lägg på salladen.
    • Skiva champinjoner och lök och bryn i en stekpanna några minuter i lite olja.
    • Strö på lite örtkryddor och toppa salladen med.
    • Servera med gurkor och en klick senapscréme.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 100 g rostbiff
    • 25 g rucola
    • 1 styck tomat
    • 50 g champinjon
    • 1 tsk olivolja
    • 0.33 st rödlök
    • 5 st cornichongurkor
    • 0 tsk örtkrydda
    Senapscréme
    • 1 dl gräddfil
    • 1 tsk dijonsenap
    • 3 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar

    Söndag middag 602 Kcal

    Laxgratäng med spenat och mozzarella

    Stor och gräddig laxgratäng med spenat och mozzarella i. Perfekt att bjuda dina vänner eller familj på. Spar resterna i frysen och ta fram vid behov.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 602 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 tsk agavesirap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 250 g bladspenat
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 2 dl grädde
    • 125 g mozzarella
    • 2 dl kräftstjärtar i lag
    • 600 g laxfilé

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär laxen i portionsbitar.
    • Strö på salt och peppar och lägg på i en ugnsfast form.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med smör och bryn lök och vitlök någon minut.
    • Tillsätt fryst spenat, buljongtärning och grädde.
    • Låt koka ihop ca 5 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Häll spenatsåsen över laxen och smula över mozzarella.
    • Sätt in ugnen i 20 minuter.
    • Strö på kräftstjärtar och servera.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 6 tsk agavesirap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 250 g bladspenat
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 2 dl grädde
    • 125 g mozzarella
    • 2 dl kräftstjärtar i lag
    • 600 g laxfilé
Torrvaror
  • 9.5 tsk olivolja
  • 3.5 dl mandelmjöl
  • 2 msk kokosmjöl
  • 2 msk fiberhusk
  • 2.5 tsk bakpulver
  • 0.5 dl solroskärnor
  • 0.5 dl vita sesamfrön
  • 2 msk linfrön
  • 2 msk sesamfrön
  • 2 msk pumpakärnor
  • 10 g cashewnötter
  • 4 msk kakaopulver
  • 1.5 dl sukrin gold
  • 120 st pekannötter
  • 6 tsk agavesirap
Frukt/grönt
  • 30 g grönkål
  • 5.08 st rödlök
  • 0.35 dl granatäppelkärnor
  • 4 st squash
  • 3 st röd paprika
  • 100 g grönsallad
  • 1.5 st morot
  • 3 st blomkålshuvud
  • 6 klyfta vitlök
  • 3.5 st gul lök
  • 450 g cocktailtomater
  • 350 g champinjon
  • 30 st cocktailtomater i olika färger
  • 4 st liten sötpotatis
  • 2 blad romansallad
  • 50 g broccoli
  • 0.5 st äpple
  • 10 st cocktailtomat
  • 50 g rucola
  • 1 st grapefrukt
  • 1 styck tomat
  • 250 g bladspenat
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 13 st ägg
  • 500 g falukorv med hög kötthalt
  • 1500 g köttfärs
  • 512 g bacon
  • 600 g kycklingfilé
  • 110 g torskfile
  • 300 g ryggbiff
  • 100 g rostbiff
  • 2 dl kräftstjärtar i lag
  • 600 g laxfilé
Övrigt
  • 2 msk senap
  • 2 dl gratängost
  • 30 st svarta oliver
  • 8 st träspett
  • 20 g mörk choklad
  • 5 st cornichongurkor
Kryddor/smaksättare
  • 2 msk chilisås
  • 0.5 tsk salt
  • 3 krm persillade
  • 15 msk färsk basilika
  • 6 tsk kycklingfond
  • 4 msk grön pesto
  • 8 kvist färsk persilja
  • 2 tsk lantbuljongpulver
  • 2 msk basilika
  • 2 msk gräslök
  • 6 msk persilja
  • örtkrydda
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tärning fiskbuljong
Mejeri
  • 5 dl grädde
  • 180 tsk smör
  • 300 g ost
  • 6 msk riven parmesanost
  • 200 g halloumi
  • 0.5 dl turkisk yoghurt
  • 125 g mozzarellakulor
  • 200 g citronkesella
  • 1 dl mjölk
  • 25 g fetaost
  • 1 dl gräddfil
  • 125 g mozzarella

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!